|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Tincia suuuuuper rocznica
![]() ![]() ![]() ![]() goldika trzymam kciuki by TŻet szybciutko sie uwinął... pewnie chce by wszystko perfekcyjnie bylo i dlatego tak ![]() ![]() ![]() truscafka nie przejmuj sie, juz takie są chłopy- małe, bezmózgie yeti :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-15 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehheheh ![]() coraz blizej nowej części.... ![]()
Szymuś ![]() 75, 0 kg ![]() 72,0 ![]() 70,0 ![]() 68,0 ![]() 66,0 ![]() 64,0 ![]() 62,0 ![]() 60,0 ![]() Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-08-15 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. głęboka duża gondola aby zmieściła dziecko w kombinezonie i uchroniła je przed wiatrem i padającym śniegiem 2. wygodna duża spacerówka aby jak najdłużej służyła 3. pompowane koła - wózki z nimi są o około 1,5-2,5kg cięższe niż z tymi piankowi ale są lepsze na nasze chodniki - nie będą się tak ścierać jak te piankowe 4. amortyzatory - aby w nierównym terenie moje dziecko porządnie nie wytrząsło ![]() 5. duży koszyk na dole - abym mogła zrobić zakupy i skoncentrować się na prowadzeniu wózka a nie dodatkowo jeszcze na dźwiganiu toreb 6. dodatkowa torba przy wózku - zawsze się przyda na rzeczy dla dziecka 7. liczy się dla mnie to abym w obie strony mogła wkładać spacerówkę 8. stosunkowo lekki wózek 9. skórzana albo chociaż z eko skóry rączka wózka - latem jest bardziej higieniczna niż ta piankowa 10. regulacja rączki w wózku 11. hamulce na koła 12. obrotowa przednie koła z dodatkową blokadą 13. łatwość montażu poszczególnych części wózka w stelażu 14. stabilność wózka - żeby nie dygotał mi na prawo i lewo 15. solidna aluminiowa konstrukcja z jaknajmniejszą ilością plasikowych dodatków 16. Dodatki w cenie takie jak parasolka, ochorna p.deszczowa na gondole i spacerówkę... 17. przystepna cena w danej kategorii wózków - jak będę miała do wyboru dwa wózki o podobnych parametrach a o różnych cenach to normalne że zwrócę uwagę na ten tańszy. (te zagraniczne najczęściej są droższe niż polskie mimo podobnych parametrów) Za 1,5 roku i tak przerzucę się pewnie jak większość osób na wózek "parasolkę" ![]() hmmm chyba to wszystko ![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-08-15 o 13:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zadomowienie
|
Dzięks za rady. Kupimy matę edukacyjną, bo znajomi nie mają.
#4656 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja chyba postawię na ten wózek:http://www.krasnal.win.pl/wozki-dzie...html?cPath=6_9 lub http://www.krasnal.win.pl/wozek-dzie...al-c-6_15.html (nie chodzi o kolory:P tylko model) wygląda solidnie ma dobre opinie jest polskim produktem, nie ukrywam że szukam sposobności zobaczenia na żywo, ALE BARDZO SIĘ KU NIM SKŁANIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też staram sie nie kupowac słodkości,ale mam jeszcze 2 cząstki gorzkeij czekolady i jakies lody w zamrażalniku truscafka-wspólczuję,ze tż tak się daje przekabacic robotnikom....wiadomo,ze oni wola robić tak jak im jest łatwiej.mój na szczęście wszystkiego bardzo pilnuje Tottie- ![]() dzięki za listę zreczy jakie bierzesz pod uwage bo przyznam się,ze ja anwet nie wiem na co mam zwróić uwagę...dla mnie wyb ór wózka jest neimal na rózni z wyborem jakiej wiertarki czy innego sprzetu. ale mam humor do d... a to przez ten ból głowy który towrzyszy mi od samiutkiego rana ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 |
Zadomowienie
|
Pojechaliśmy na IP zrobili mi ktg nic nie wykazało...lekarz zbadał mnie na kozie i niby wsztystko w porządku zapisał mi magne B6 3x1 i nospe forte 2x1 i zalecił leżeć...............zjadł am tabletki a brzuch dalej boli
![]()
#4659 |
Zadomowienie
|
BASIULA stosuj się do zaleceń, wszystko będzie dobrze.
DYGOTKA ja też dzisiaj kiepskawo się czuję, może przez ciśnienie. Nie panuję nad swoim apetytem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Truscafko eeh Ci robotnicy... My mamy krzywe sciany w mieszkaniu bo nie chcialo im sie wyrownac. Sufity tez krzywe. Dlatego nasz domek Tz bedzie budowal sam z ojcem i wujkiem + ewentualnie sila robocza dodatkowa.
Dygotko co z tego, ze nie mam slodkiego w domu jak polecielismy po obiadku do kawiarni na ciacho ![]() Basiula przykro mi z powodu bolu ![]() Kurcze wrzesniowki niedlugo zaczna sie rozpakowywac... potem my ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
basiula-a może Ty się denerwujesz i stąd te bóle???
ja dzisija mam bardzo spokojny dzień w porównaniu do wczoraj i wszytsko ok-brzuch nie boli i nie twradnieje już-tylko rano elf-zmierzylłam sobei ciśnienie mam 103/53 tęteno 70.a pije drugą kawę rozpuszczlną ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Goldika-a dobre chociaż ciach było??my juz kawałek czasu temu byliśmy w batidzie na ciasteczku-pyyszny mus wtedy zamówiłam.... ![]() ![]() zjem coś-może lepiej się poczuję
#4662 |
Zakorzenienie
|
Pysznee bylo
![]() ![]() krem czekoladowy przekladany wisniami, cale w platkach czekolady. Zjadlam pol, reszte Tz dokonczyl. Nawet nie bylo mega slodkie. Ale on zawsze musi zjesc cos z mojego talerza - taki rytual. A ciacho 4zl kosztowalo wiec nie majatek. A piec mi sie nie chce w taki upal. Nawet moje swinki sa dzis spocone za uszami od upalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znieczulenie nie wpłynie na dzidzie, także spokojnie. Bardziej może się "obudzić" na stres związany z wizytą ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale ja dostałam taką książeczkę z wymiennikami węglowodanowymi i było tam, że 1gałka śmietankowa to 1WW, więc 1 chyba bez obaw na podwieczorek można ![]() My też u rodzinki na obiedzie byliśmy, ale goście już wyjechali, a ja musiałam odespać wieczorne posiadówy ![]()
![]() |
#4664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Niedawno jeździliśmy z mężem i oglądaliśmy wózki różnych firm i w różnych cenach... po kilku dniach porównywania wózków wybraliśmy sami kilka "faworytów" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
Tottie a pisałaś jakie wózki to wasze faworyci??
mi to koleznka powiedziała,żebym sobie x landera kupiła,ale podobno płytka gondola jest.
#4666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I jak słodka się stałaś? Aniu współczuję problemów z zębem. A znieczulenie się nie martw, bo nie jest szkodliwe. Bardziej córeczce nerwy szkodzą. Tottie bardzo przydatna lista ![]()
![]() |
#4667 |
Raczkowanie
|
Witam Was bardzo sennie. Wypiłam dziś 2 słabe kawki ale jakoś jestem taka senna że ledwo na oczy widzę. A muszę jeszcze obiad ugotować na jutro bo idę do pracy. Nawet nie mam siły żeby iść z małą na dwór; chyba padłabym na chodniku
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Ostatnio mój maluszek strasznie szaleje w brzuszku; mam łożysko na przedniej ścianie i nie chcę myśleć co by było gdybym miała na tylniej. Nawet w nocy jak się obudzę to szaleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nooooo gadzam sie.. tez mam takie wrazenie... byly 3 tyg. na poczatku 6go miesiaca ktore zlecialy jak nie wiem, a teraz znow i sie dłuuuuuuuuuuuuuuuuuzy :/
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4670 |
Zadomowienie
|
dygotko a kiedy masz wizyte ??? skoro uwazasz ze malo rucliwa, to wierze ze na wizycie okaze sie ze jest wszystko OK
![]() jakos tu spokojnie w ten weekend długi ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zadomowienie
|
Dygotko tak jak Witaminka napisała, nie ma co się denerwować. Mój maluch też miewa lepsze albo gorsze dni. Najważniejsze, że się rusza, chociaż trochę, to na pewno wszystko jest w porządku
![]()
#4672 |
Zadomowienie
|
Co do ruchów maleństwa to położna nic mi nie mówiła że mam liczyć ruchy tylko się pyta czy się rusza i tylko ostrzega że jakby się nie ruszała cały dzień to mam do niej dzwonić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje III trymestru oraz 7 miesiaca ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie wszyscy dzieciaci znajomi mają x landery i nawet nie zagłębiałam się za bardzo w info na temat innych wózków ![]() ![]() ![]() Zamówię sobie dziś chyba pościel.... myslę konkretnie o tej: http://poscieldziecieca.com.pl/produ...id_product=407 wcinam sobie tosty z serkiem topionym, ale kurcze mam wyrzuty ze dziś troszkę za duzo zjadłam...ahhhh
![]() |
#4675 |
Rozeznanie
|
Tez dzis jadlam lody smietankowe i ciacho, a w zasadzie nawet 4 kawalki...
Ja do tej pory bylam tylko przy okazji zobaczyc wozki chicco, mialy takie kola bezoponowe i tak srednio mi sie podobaly. Aktualnie postanowlismy kupic sobie zmywarke oraz nowa lodowke i caly weekend spedzialam pod patronatem tych 2 decyzji. Chyba kupimy zmywarke electrolux i lodowke samsung. Decyzje o wozku zostawiamy dlatego na pazdziernik... |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aniolina ja niestety ciacha nie mogę. Ale jak trzeba to trzeba, lody też umiarkowanie ![]() Miłej nocy Wam życzę ![]()
![]() |
#4677 |
Zadomowienie
|
ja bym nie kupiła kompletu pościeli z wypełnieniem. Bo wiem że w tak duże komplety dobrej jakości wypełnienia nie dają.
Ja kupię takie http://allegro.pl/poldaun-sensidream...747182990.html
#4678 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro mam wizyte u diabetologa, zobaczymy co na moje pomiary powie... ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- moi rodzice kupili lodowke tydz temu, mieli amice i padla, teraz kupili electroluxa, my tez mamy elektr. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4679 |
Rozeznanie
|
I znow musialam kilka stron nadrobic. W czw i pt bylam w Warszawie na kursie, strasznie sie nameczylam, 9 godzin dziennie, na dodatek w czwartek rano wyjechalismy z Poznania zeby byc w Wawie o 9.00 i w piatek juz z niej wyjezdzalismy, w domu bylismy okolo polnocy.
na szczescie TZ pojechal ze mna samochodem, sam mial do zalatwienia pare spraw w siedzibie firmy w ktorej pracuje, a ktora jest w stolicy i przy okazji zahaczyl o ambasade i odebral swoj nowy dowod osobisty, jako miejsce stalego pobytu ma podana Polske ![]() W sobote odsypialismy i sprzatalismy bo wczoraj przyjechala do nas siostra TZ ze swoim narzeczonym i siedzieli do dzis, tak wiec weekend bardzo intensywny. A jutro do pracy... Juz wiem, ze sporo zadan na mnie czeka, a jakos nie ma do nich motywacji, urlopik dopiero za miesiac. Dzidzia chyba tez padnie bo dzis malo ja czuje, za to na kursie dawal mi do zrozumienia, ze jej sie nie podoba. Juz myslalam, ze zobacze sie z Wami w nowym watku, ale widze, ze ten dopiero jutro/pojutrze ![]() Ide sobie pospac, skoro jutro musze wczesnie wstac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zadomowienie
|
Ale się wybyczyłam przez ten weekend
![]() ![]() Zaczęło u mnie strasznie padać! Mam nadzieję że do rana przestanie bo jutro robotnicy mają dużo pracy na budowie... Oglądam piękny film na TV4 "Dom dusz", trwa już 3 godzinę... po filmie idę wziąć kąpiel i spać - dobranoc mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- dziewczyny tak na szybko!!! WARTO za tą cenę?? http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...749501069.html
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.