|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
nie masz jeszcze jakichs innych "zwasnionych" krewnych? moze jeszczy by cos wpadlo ![]() Cytat:
na noc lyzeczke miodu zalewam przegotowana woda i rano na czczo wypijam tak w ogole to witaj wsrod brzuszatych ![]() gratulacje dziewczynki ![]() Kropeczka, jestes kolejnym przykladem na to, jak ciezko o normalna prace w tym dziwnym kraju ![]() Warunkow do zakladania rodziny zero, dodatkow do dzieci praktycznie tez, a pozniej sie dziwia, ze nie ma na nich kto pracowac i ze przyrost naturalny prawie najnizszy w Europie W normlanych krajach luksusem sa wypasione auta, wille z basenem i super wakacje u nas luksusem jest posiadanie dziecka ![]() ja mam takie wstydliwe pytanko czy ktoras z Was ma problem z hemoroidami? ![]()
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
dobra juz nie narzekam ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zadomowienie
|
dziewczyny mam do Was pytanie - czy zauważyłyście, że ludzie wam się bardziej przyglądają na ulicy w ciązy? bo na mnie co chwila ;/ właśnie wróciłam z zakupów i nie wiem co sie dzieje, co chwilę ktoś się gapił na mnie albo na mnie i na brzuch. Jakbym szła z żyrafą na barana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tam sobie jeszcze pewnie od czasu do czasu ponarzekam, w koncu jako Polka mam to we krwi ![]() Cytat:
tak wiec moze u Ciebie to dobry znak ![]() ![]() ![]() swoja droga, fajnie by bylo, gdybys miala jednak ta zyrafe ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-16 o 18:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do patrzenia się to pear ja nie wiem o co tym ludziom chodzi. Jestem az tak gruba? coś ze mną nie tak? no aż wrociłam do domu, maz nie zaprzeczył ( dupek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki.
Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2228 | |
Zadomowienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28786420]Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę
![]() ![]() ![]() Witaj Ilianka! ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dopiero teraz do Was zaglądam, wcześniej nie dałam rady ![]() ![]() Dobrze, że mama robi obiad na jutro, to mam chwilkę, żeby do Was zajrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie się wydaje,że lekarz się pomylił po prostu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28786420]Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę ![]() ![]() ![]() witaj ![]() Cytat:
torta też bym zjadła ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też już się prosze o swój awans od grudnia zeszłego roku, ostatnio też rozmawiałam na ten temat z szefową, bo robię to co ludzie w dziale na wyższym i jeszcze wyższym stanowisku a od ponad dwóch lat jestem na tym samym stanowisku. W ogóle jego opis w niczym nie odpowiada moim zadaniom na co dzień ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Mąż mi przywiózł moje wyniki badań moczu i na moje oko są ok
![]() i własnie tez od tesciowej mi mąż przywiózł naleśniki z jabłuszkami i kawałek ciasta tortowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psotnika, nie wiem co poradzić ..może dajcie tyle ile możecie, albo kupcie jakiś niedrogi prezent? Ale chyba wypada pójść, zresztą już za późno na odmawianie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Widzisz, nie taki diabeł straszny ![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28786420]Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę ![]() ![]() ![]() Witaj! Współczuję dolegliwosci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za rady..ech próbowałam już imbir, krakersy, woda gazowana, cola...ni w ząb. Jakoś trzeba przetrwać. nawet mleka pić nie mogę, bo mam całodniową sesję z głową nad wc...wymagające jest moje dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kropeczka, idź na zwolnienie i się nie przejmuj niczym. Ty nie powinnaś się teraz przemęczać, a tu nowego klienta chcą ci wcisnąć? Zachowałaś się fair, mówiąc szefowi,że jesteś w ciąży i nie chcesz brać na siebie nowych obowiązków - a on, nawet jeśli jest spoko, to ma ciężki żart ![]() Cytat:
![]() A w pracy owszem, gapią się bo wiedzą, że w ciązy jestem i chyba szukają brzucha ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28794235]Dziękuję za rady..ech próbowałam już imbir, krakersy, woda gazowana, cola...ni w ząb. Jakoś trzeba przetrwać. nawet mleka pić nie mogę, bo mam całodniową sesję z głową nad wc...wymagające jest moje dziecko
![]() jak nic nie pomaga, to niestety, ale... "musisz przez to przejść" i tyle ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
gratuluje uanych wizyt, dobrych wynikow
![]() ![]() zakupami chetnie bym sie pochwalila ale przesialam kabel od aparatu i nawet brzuchem nied moge sie pochwalic:P za to musze sie pochwalic ze dostalam od szwagierki dzis 2 kartony nowych i prawie3 nowych ciuchow ![]() wiec jutro trzeba jechac kupic szafe;p jutro zaczynam uczyc sie grzecznie na egzamin ![]() a teraz ide spac ![]() ![]()
#2238 |
Rozeznanie
|
witam
Jakie jest Wasze zdanie o tych butelkach http://allegro.onet.pl/zestaw-starto...751262359.html , lub http://allegro.onet.pl/butelka-antyk...751767047.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki, ja tak późno bo cały dzień w pracy, tylko w przerwie Was podczytałam i teraz już mogę się zrelaksować. Teraz ma 4 dni wolnego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inutil kochana ja zmieniam kolor daty porodu jak chłopczyk to niebieski a jak dziewczynka to różowy i już wczoraj Ci zmieniłam ale jak chcesz żebym dopisała jeszcze "chłopczyk" to oki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28786420]Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tż pierwszy raz poczuł przez brzuszek naszego szkraba...już od kilku dni jak kładziemy się spać to trzyma rękę na brzuszku ale dopiero przedwczoraj trafił na kopniaka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A mężusiowi należy się lanie ![]() ![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28794235] Dziewczyny czy Wy też macie/miałyście takiego stracha w pierwszym trymestrze, żeby jak najszybciej się skończył i minęło największe ryzyko? /[/QUOTE] Oj ja bardzo, szczególnie że mam za sobą 2 #. W drugim trymestrze a w zasadzie po usg w 16tc już mi trochę przeszło i jestem spokojniejsza i teraz wierzę z całego serca ze musi być dobrze ![]()
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
dziękuje za gratulacje dotyczace kopniaczków
![]() ja juz dzis po wizycie u gin z maleństwem wstystko wporządku rośnie jak na drożdzach, jest zdrowy no i dziś dowiedzieliśmy się że będziemy mieć SEBASTIANKA ![]() ciesze się jak małe dziecko bo razem z Tż chcieliśmy pierwszego chłopca buziaczki dla Wszystkich i miłej nocki |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Dziewczyny AgaMili od tygodnia się nie odzywa, nie przypominam sobie żeby gdzieś się wybierała ![]()
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() elunia25 super, że wszystko w porządku ![]() ![]() My byliśmy u teściów na piwku(tż) i na soku marchewkowym (wiadomo kto) i idę spać. dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też chcę Sebastianka ![]()
![]() |
#2245 | ||||
Wtajemniczenie
|
No to byloby tyle,jezeli chodzi o brak zachcianek... Przed chwila obudzila mnie dziwna tajemnicza sila
![]() Teraz nie moge spac. Nie wiem,czy to ta dziwna tajemnicza sila, czy juz ogorki... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
oni sa tacy zwyczajni,szarzy i sami, a Ty wyjatkowa, z brzuszkiem i zaraz z maluszkiem ![]() Cytat:
nie jestem az taka ryzykantka,zeby rodzic w tym moim grajdolku ![]() Cytat:
Chyba nie powinnam nic brac bez konsultacji z lekarzem, hm? Ilianko,witaj! Niestety dokladnie wiem,co przezywasz. Ja juz zaczelam II trymestr,a dalej moge policzyc na jednej lapce dni,kiedy moglam ruszyc sie z domu. Znajomi pocieszaja, ze to musi byc madre dziecko, skoro tyle wymaga. Chociaz nie wiem, co u licha jedno mogloby miec wspolnego z drugim ![]() Tak w ogole to u mnie swieto!!!! Wczoraj moj tz zrobil mi niespodzianke i wpadl niezapowiedziany na kilka dni ![]() A godzine wczesniej,zanim ujrzalam go w drzwiach (lezac taka zdechla, roztrzepana, wymietolona w lozku niczym ![]() ![]() ![]() Dzien dobry,Mamusie. MIlego dnia ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-17 o 04:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |||
Zadomowienie
|
Czeeść Mamusie i Brzusie
![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28794235]Dziękuję za rady..ech próbowałam już imbir, krakersy, woda gazowana, cola...ni w ząb. Jakoś trzeba przetrwać. nawet mleka pić nie mogę, bo mam całodniową sesję z głową nad wc...wymagające jest moje dziecko Dziewczyny czy Wy też macie/miałyście takiego stracha w pierwszym trymestrze, żeby jak najszybciej się skończył i minęło największe ryzyko? Bo ja już odliczam dni. Chyba zaczynam dziczeć przesiadując non stop w domu... Otóż nie pracuję, mam wakacje...i chyba za dużo rozmyślam. Wiecie tak kiepsko się czuję, że nie mogę wyjść nawet sama do sklepu na zakupy bo robi mi się niedobrze i muszę biec do domu:/[/QUOTE] witaj ilianko ![]() co do pierwszego trymestru ja też odliczałam dni bo się bałam, że coś się może zdarzyć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj pierwszy raz się przeszłam w marksie i spencerze na dział niemowlęcy i jakie tam są śliczności ![]() Cytat:
![]() ![]() a wczoraj z tym rykiem to hormony... masakra jak mi szaleją ![]() ![]() ale macie rację będę chodzić dumna jak paw, że jestem w ciązy a co !! ![]() Cytat:
![]() pear a gdzie zamierzasz rodzić w warszawie?? suuuper tż za niespodziankę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie!
chciałabym do was dołączyć moje drogie. Nie znam za duzo mamuś , a z wami byłoby raźniej przejść przez ten czas ![]() Jestem w 11 tygodniu termin mam na 28.02-01.03.2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28794235]Dziękuję za rady..ech próbowałam już imbir, krakersy, woda gazowana, cola...ni w ząb. Jakoś trzeba przetrwać. nawet mleka pić nie mogę, bo mam całodniową sesję z głową nad wc...wymagające jest moje dziecko
![]() kochana ja tak wymiotowałam w pierwszym trymestrze że nawet jak widziałam bilboard z nazwą sklepu już mnie ciągnęło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie i brzusie
![]() Cytat:
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28786420]Witam wszystkie mamusie, chciałabym do Was dołączyć i również dzielić się swoimi przeżyciami w tym cudownym czasie. Może napiszę troszkę o sobie. Jestem w13 tygodniu ciąży, ostatnio robiłam usg genetyczne, z badań wyszło, że będę miała córeczkę ![]() ![]() ![]() Witamy serdecznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.