|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
No ten żul to chyba był żeby się przestraszył, sama nie wiem
![]() To chyba hormony były i jakaś chwilowa niepoczytalność bo tż z mamą na zmianę się ze mnie śmiali albo łapali za głowę z przestrachem co jeszcze wymyślę ![]() No wiem przecież, piękne, zgrabne, młode i zaraz jeszcze rozpakowane ![]() ![]() ![]() I znaleźliśmy ekipę więc- jak znowu nie zdarzy się jakieś nieszczęście- w piątek najprawdopodobniej będzie po remoncie łazienki i zakładaniu paneli u mnie i wtedy ruszam pełną parą z praniem i rozstawianiem łóżeczka ![]() Poza tym muszę kupić jeszcze kilka drobiazgów. A te ręczniki z kapturkiem wszystkie takie kiczowate, że chyba do ikei muszę się wybrać po żabowaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stanowczo za długo jeszcze muszę czekać ![]() ![]() ![]() ![]() Kto wie jakbym się tak bardzo skupiła ![]() ![]() Mi przechodzi po kilku łykach mleka, ale na noc chyba sobie miętę zaparzę ![]() Cytat:
![]() stokrotka_ też czuję takie dziwne napieranie tam w środku gdzieś no i brzuch ciągnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam trzy ręczniczki z kapturem bo dwa kupiłam trzeci dostałam, jede tylko mnie zachwyca a dwa pozostałe są ot - normalne. Cytat:
![]() możemy myć ![]() jakbyś miała rozwarcie i coś by się działo to na pewno jakoś byś to odczuwała mocniejszymi skurczami czy coś. Do poniedziału nie aż tak daleko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
Dzięki acelinka, fajnie by było gdyby się spisała bo ile można
![]() A co do ręczniczków to niby one moga być brzydkie, ale coś mi odwala i patrzeć nie mogę na te straszydełka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiecie co ja to ogólnie jestem taki typ smutas, melancholijny, zachowawczy. małż mi powiedział, że zawwsze znajdę powód do narzekania, że narzekałam jak nie było ciąży i narzekam teraz jak jestem. to, co będzie potem jak dziecko będzie.... a ja np dziś siedzę sama w domu od 9ej rano, naprawdę mam ochotę na kontakt tylko z kilkoma bliskimi osobami ( reszta mnie wkurza durnymi pytaniami i radami ![]() małz niby mówi, że po narodzinach nie będzie tyle pracować ale ja tam wiem....., boję się że będzie od nas, albo ode mnie uciekać mimo jego zapewnień, że tak nie zrobi.... ja po prostu boję się wszystkiego. a na dodatek porace remontowe stanęły na cały tydzień bo małz długo pracuje ![]()
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
cotka ja też wole ładniejsze
![]() ![]() a ja głupek ostatnio pomyślałam że jak Natalcia urodzi się większa niż 56 to nie założe jej ślicznych kubusiowych śpiochów i jakoś mi się smutno zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie daleko bo przez to wczorajsze święto tydzień jest ktrótszy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja Wam dam mycie okien !!! ![]() Cytat:
o do dentysty to ja zmuszona byłam w ciąży się wybrać, tak mi ząbki się posypały, nawet jedna kanałówka była ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż jak człowiek sam cały dzień w domu, to nic dziwnego, że mu różne myśli po głowie chodzą. Dobrze, że mówisz mężowi co Cię martwi- może on też czuje presję bycia tatą i dlatego więcej pracuje, żeby zarobić na rodzinę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Ja już na dzisiaj zmykam kochane. Fajnie tak z Wami posiedzieć więcej a nie tylko wpadać na chwilunie
![]() Dobrej nocki wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
ja też spływam...chociaz nie wiem czy będzie coś ze spania bo też zgaga mnie męczy dziś straszna. Zaparzyłam sobie melisę, moze choć trochę przejdzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kochana powtarzaj sobie: będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ja głupia kupiłam kilka bodziaków 50 ale uzywane na szczęscie a takie to maciupeńkie sliczniuteńkie jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
własnei godszine gadałam z kolezanka przez telefon
![]() ![]() miała ogólni emasakre z okresem bo po dwa miesiace czasme nei miała, no i ostatno tez cos nei miała i mówiłam jej zeby poszła na usg bo okresu nie , wywołac sie nei dało testy negatywne itd ona mówi ze lekarz powiedział ze jak ni ema okresu to nie zajdzie a ja tam przeczówałam ze w ciazy jest no i sie dzis na usg zdziwiła hehe bo okazało sie ze 8 tydz czyli wtedy co mówiłam ze chyba jest w ciazy to sie sprawdziło hehe najgorsze jest to ze ona słuch ajais dziwnych kolezanek i ma na temat badan, porodu znieczulenia czasmi takie opinie i teorie ze szok az mnei mimo radosci dzis zdenerwiła i pwedziałam jej ze mówi jakby conjamniej 3 porody przeszła ![]() powiedziałam jej ze ma nie słuchac innych tylko zdac sie na siebie i jak ma pytania to lekarza niech pyta bo z dzieisjszej rozmowy to tak: po cesarce to nic tylko sie ciac, przy porodzie naturalnym jak wexmie znieczulenie to bedzie 3 godz dłuzej rodzić i tego typu rzeczy ![]() a i stwierdziłą z emusi zrobic jakies badania które jej powiedza czy moze wziąść znieczulenie i ze bez tego znieczulenia nie można(kurde a co z laskami które nie maja tych badan a trafiaja na porodówe i robi sie im takei znieczulenie do np cesarki albo nawet do sn?) czy ja jestem głupia czy ktos jej naopowiadał głup[ot? bo mi nikt nie powiedział ze zanim pójde rodzic to ze musze jakies badania zrobic czy moge znieczulenie?????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez nie słyszałam o żadnych badaniach |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym do którego się wybieram rodzić powiedzieli, że trzeba mieć załatwioną wcześniej konsultację od anestezjologa, inaczej znieczulenia nie podadzą....
![]() |
#3107 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W nosie mam jego wygodę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=19natka88;28792768] Myślałam, że urodzę z nudów,a tu jeszcze dwa dni ![]() QUOTE] "z nudów" ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
U mnie też zgaga. Tyle że u mnie codziennie więc to już żadna nowość niestety.
I co gorsze zawsze jak się pojawia nagle mam ochotę na same rzeczy które ją tylko potęgują ![]() Gdzie małgosiaM ![]() Trzeba ją obserwować bo ja w niej potencjał na rozpoczęcie okresu porodowego widzę ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-16 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam skurcze itd. ale jak to się ma w odniesieniu do rozwarcia.. ??? Cytat:
ale zobaczysz kochana.. jak dzidzia przyjdzie na świat to to nasze czarnowidztwo minie (mam nadzieję ![]() aa2..mi się wydaje,że to nie ma znaczenia. ja ostatnio się zastanawiałam czy mi podadzą..skoro będą podawać kroplówki z antybiotykiem na paciora.. ale położna powiedziała,że jedno drugiego nie wyklucza małgosia... ja miałam b.duże problemy,bo zanikał mi progesteron i okres... niemal menopauza w wieku nastoletnim.. i hormonami dla kobiet w okresie przekwitania mnie leczyli... ojjj długa i ciężka historia.. jakoś doszłam do siebie itd. okupiłam to jednak deprechą niemalże.. Ancia.. ja podobnie miałam.. jak zaczeliśmy staranka jakoś w sierpniu..co miesiąc miałam "mnóstwo objawów" robiłam test i rozczarowanie.. okres od września zaczął się spóźniać coraz bardziej.. jak w grudniu nie dostałam przed sylwestrem to nawet nie zwróciłam uwagi.. i tak tydziueń,dwa,trzy prawie..chciałam już do pl lecieć do lekarza na badania.. ryczałam,że znów to samo się dzieje,że nie będę mogła mieć dzieci... a w tym czasie córcia już sobie rosła pod sercem ![]() test w terminie miesiaczki nic nie wykazał.. możlwie,że coś się poprzesuwało przez spóźniony okres.. i co śmieszne... mój mąż mi mówił,że w ciąży jestem.. a ja nie wierzyłam...
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-16 o 20:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A koleżanka może zacznie weryfikowac swoją wiedzę... ![]()
![]() |
#3111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wyobraźcie sobie że on w środę bierze wolne bo jest jakiś mecz - ja się pytam czy on jest normalny ??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Chwile mnie nie było, bo dokucza rwa kulszowa- maleństwo uciska ![]() Zbliżamy się do porodu, dziś 37 tydz i 4 dni, czop śluzowy już odszedł, także czekam niecierpliwie ![]() Dzisiejsza wizyta lekarska potwierdza, że powinnam się powoli już szykować. Dziecko nadal w ułożeniu pośladkowym, duże ponad 3 kilo, za to ja znowu schudłam, całkowity przyrost wagi razem z mega opuchlizną to 8 kg ![]()
#3113 |
Zadomowienie
|
madzialena-lublin: dobrze że na wizycie wszystko ok
![]() miss.hot: Wszystkiego dobrego na tą 3 rocznicę ślubu i oby dalej było juz tylko lepiej ![]() ![]() agnieszka0605: dziekuję ![]() ![]() ![]() Cotka, AgnesD: Wszystkiego najlepsiejszego w dniu Waszego święta ![]() ![]() aa2: szczerze to ja już nie pamiętam ile prań robiłam - pewnie cos koło 5 (ale to były białe i kolorowe ciuszki). Teraz zostały mi ciemne ubranka i kocyki... chyba niedługo sie położę bo coś mnie dzisiaj muli ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
ejjj własnei Małgosi dzis nie było widac, moze rodzi
![]() a co do kolezanki to bardzo ja lubie ale czasem jej wiedza i teorie mnie dobijaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ach te kręgosłupy ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
Uciekam spać
![]() ![]() ![]() spokojnej nocy kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zadomowienie
|
dobranoc tym uciekającym
![]() kaileight....jeszcze się okaże ,że nas wszystkie wyprzedzisz ![]() ale się tu gooorrrrąąąco robi... ![]() pisałam,że prałam dziś tą nową pościel,zasłonki ,kocyki itd.. i wszystko jest w niezmienionym stanie ![]() ![]()
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko złożone, jutro wstawię fotkę ![]() Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-08-16 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale kto wie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak Mmadziaa jest mecz , a wiesz kto gra??? Barca ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.