|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Troszkę poprasowałam i teraz się biorę za rozpakowanie łóżeczka, jak będzie leżało rozpakowane w salonie to mężuś nie będzie miał wyjścia i będzie musiał je dzisiaj złożyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a długo staraliście się o maluszka???? Ważne, że się udało ![]() ![]() a co do studiów - ja zaraz po maturze poszłam do pracy, żeby zarobić na studia, bo rodziców nie byłoby stać na sfinansowanie mi ich. O wyjeździe na studia do innego miasta nie było mowy, bo raz, że kasa, a dwa to wtedy jeszcze żyła mama i musiałam się nią opiekować. Ale naprawdę nie żałuje, że u mnie było tak a nie inaczej.... Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-08-16 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ojjj to prawda...na każdego przyjdzie czas ![]() a co do dzidziusia... to może to też ten czas ![]() a teraz niedługo będę mamą ![]() Cytat:
![]() gołębie... matko!! chce ci się?? ja uwielbiam..ale sama nie robię... za to ślinotok..to już dostałam Małgosia... super,że poleci. szybciej ,bezpieczniej i wygodniej ![]() a ja powiesiłam pranie... zrobiłam zupę.. i znów klapłam na tyłku ![]() nie wiem,która się pytała...ale nie dam rady,bo wszystko teraz się wyprane suszy ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-16 o 17:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
Hej mamcie!
![]() Ja oczywiście w dwupaku, nic nieprzewidzianego mnie nie spotkało, po prostu brak weny, ale starałam się być z listą na bieżąco. Jeszcze nadrobię te parę steon i będę wszystko wiedzieć ![]() Cotka, AgnesD - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, bezproblemowych porodów, zdrowych, uśmiechniętych dzieci i dużo miłości ![]() Miss hot - wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy ![]() A Dzasta to miała mieć ślub 13 sierpnia ![]() Co do paciorkowca, to tak jak HIV nie jest obowiązkowy, ale zalecany. Jakby był obowiązkowy, to przecież wszystkie miałybyśmy te badania zlecone, a tak nie było. Madzialena, Acelinka, to przecież nieważne, kto kiedy urodzi, ważne, że jesteście wszystkie "nasze" od początku i chyba nie zamierzacie nas opuszczać ![]() Madzialeno, masz za to osobne, wyróżnione miejsce na naszej liście ![]() A te 5, 6 pralek prania, co niektóre pisały, to macie tylko samych ciuszków, czy jeszcze innych akcesoriów (kocyki, pieluszki, pościel itp.) i ile rozmiarów? Bo ja tak sobie dumam i chyba miałam tylko 3 pralki, wliczając już te materiałowe akcesoria i dwa rozmiary ubranek. To teraz może ja mam mało ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-16 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę zrobić jeszcze przed porodem koniecznie ![]() a ja dziś robiłam placki ziemniaczane i znów z użyciem prezentu od tesciów. Tarcie zajęło mi 3 minuty ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Który bujak fajniejszy: nr 1 nr 2 ???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do reszty - to myśle, ze pomimo całkiem innej sytuacji ułożyło się nam obu najlepiej jak mogło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- nr 1 wydaje mi sie fajniejszy, bo ma możliwość ustawienia w różnych pozycjach: i na leżąco i tak pół siedząco i całkiem jak krzesełko. Kuzynka go ma i mały teraz juz siedzi sobie w pozycji krzesełka (ma 1,5 roku). Tez go chyba kupie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Także chyba "w praniu" nam wyjdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nigdzie nie idę jakby co ![]() Aga Wg mnie zdecydowanie nr 1 Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-08-16 o 17:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
KWC
|
Cytat:
Jestem jakaś niedorozwinięta ruchowo. Wczoraj wylałam sobie na łapę wrzątek, a dzisiaj zrobiłam to samo i na tę samą rękę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Zadomowienie
|
ja tylko napiszę w skrócie co u mnie wczoraj było i wracam do nadrabiania
![]() przed 20tą pojechaliśmy z tż na IP tam odrazu zmierzyli akcję serca Leosia i była ok... moje cisnienie 140/90 więc nie było najgorzej tym razem w szpitalu ... godiznę czekałam aż lekarz zejdzie z oddziału... zbadał mnie barrdzo szczegółowo, nic nie wskazuje na poród przedwczesny, szyjka się skróciła o kolejne 0,5 cm... mały się ruszał i lekarz się dziwił że nie czuję jego ruchów, jak mnie angle 4 razy w podbrzusze kopnął to odrazu poczułam ![]() ![]() co do mojego ucisku to kręgosłup to kazał odpoczywać i wykazywać si e aktywnościa jedynie domową... dał mi receptę na 10 tabl "Zaldiar" (paracetamol+tramol) i mam łykać 3x1 tabl... jak narazie wzięłam wczoraj odrazu jak wesżłam do domu i dzisiaj ok 13tej... czuję sie o niebo lepiej, mogę chodzić, czasami zarwie ale ból jest do zmiesienia teraz... zobaczę czy dalej będzie mocno bolało bo kurcze.. nie chcę za bardzo narkotyzować dziecka... Lek na IP powiedział że jeśli po 3 dniach ból nie przejdzie bede musiała udac się na konsultację neurologiczną bo mozliwe że będzie konieczne założenie mi blokerów... ehh... no nic.. pczekamy , zobaczymy.. poki co da sie przezyc
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedaku ![]() ja też wylewam wszystko...na szczęście na siebie jeszcze mi sie nie udało ![]() ![]() BordAno no to ciesze się, ze ci lepiej...oby przeszło za te 3 dni i obyło sie bez dodatkowych atrakcji w postaci neurologa ![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-08-16 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Zadomowienie
|
ooo.. widze że dzisiaj mowa o starankach
![]() no to my zaliczamy się do tych starajacych się od 2-3 lat... wcześniej miałam dwa poronienia i wiele błednych sygnałów... a jak w styczniu nie mogłam się nadziwić ile godzin potrafię spac i mówiłam do tż że chyba jestem w ciązy to ten do mnie z tekstem "chyba w urojonej" ![]() ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
KWC
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie fajnie, że takie dojrzałe i odpowiedzialne podejście macie a nie jakieś fiu bździu i inne "odloty". BordAna Dobrze, że pojechałaś. Wiesz, że z Leosiem wszystko dobrze, super, że Tobie też tabletki pomagają. I myślę że szprycowaniem Małego nie masz co się martwić, gdyby było takie niebezpieczeństwo, lekarz by Ci powiedział żebyś brała tylko w razie potrzeby. Przynajmniej taki mi się wydaje. A co do wylewania różnych rzeczy to ja ostatnio szklankę wody wylałam jak ją stawiałam na czysty, PUSTY blat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super z mężem, nie będziesz się tak martwić, chociaż ja osobiście nienawidzę latac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
BordAna dobrze że z Leosiem wszystko ok, dobrze, że byłaś na IP, uspokoiłaś się napewno i mam nadzieję że pomoże, mnie też bolą plecy cały dzień ale podejrzewam, że nie ma co porównywać, trzymaj się dzielnie i odpoczywaj ![]() Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-08-16 o 17:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
BordAna,
![]() ![]()
#3049 |
Zakorzenienie
|
madzia ale zakupy
![]() u mnie mimo, że pzewijak duży to nie mieszczę w niego wanienki, bo ma 100 cm, a Twoja mniejsza czy masz taki duuży przewijak?? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 |
KWC
|
My kupiliśmy kołyskę FP http://allegro.pl/nowosc-fisher-pric...765664720.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja nie chcę wydawać tyle kasy na coś, co posłuży mi tylko chwilę, bo ona jest do 12 kg. Zresztą jeszcze tyle wydatków, że głowa mała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Rozeznanie
|
Wróciła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brawo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | ||
Zadomowienie
|
wiesz co ja zerknęłam na lipcówki, ale mam wrażenie, że to co się tam posypało raczej było juz wcześniej nadwątlone, tak z opisów wynika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cudna, ale ja omija szerokim łukiem wszystko co buja ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zadomowienie
|
no serio kiedyś jak byłam u niej, a mała miała z 1,5 roku to kuzynka mówi do mnie choć ją uśpimy. no i mała położyła się na kocyk, a my za dwa końce i jak w hamaku ją bujałyśmy. a oni tak codziennie mieli z mężem...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.