mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 12:09   #1081
witaminkaccc
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/graco-sarah-white-...761869966.html Poleć

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

goldika bo mi sie zapomnilo:P

łóżeczko ładne, cena tez nie jest zabójcza

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:10   #1082
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Na szczęście to tylko do tego diabetologa, gina mam np. na miejscu, ale nie jestem z niego zadowolona

U mnie to było to obciążenie 50g glukozy i norma lekarz pow. , że do 140 więc jak miałam 172, to aż 32mg ponad normę. Ale czytałam, że dużo gorzej jest jakby przekroczyło 200mg
Wiszka na dobrego lekarza trafić też czasem trudno. Ale jak masz do niego blisko i ciąża rozwija się dobrze, to trzeba się już przemęczyć.
U mnie była 75 glukozy

Aniu mieści się mieści, miejsce to ona sobie znajdzie I jakoś tych kg nadprogramowych też nie widzę, może Ty wagę masz przestawioną?

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-24 o 12:11
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:14   #1083
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez zaraz uciekam, mala je wiec wyglada jak prosiak :P
ulana cala no ale radocha nie z tej ziemi, dzisiaj nawet nie sprzatam , chodze do kuchni na 4 ale na spacer ja wezme, tz obiecal ze posprzata jak wroci a wraca dzisiaj wczesniej

juz mu ten gosc kolejna duuuuza robote nagral, caly dom 2 pietrowy ( 2 rodziny tam beda mieszkac) do remontu, tz przeszczesliwy ze przyjechal i ze tak sie daje na razie wszystko.
Nawet wzial sobie przyjaciela ( pomocnika) placi mu dyche na godzine i tamten np mu szykuje cos podkuwa przesuwa rozladowje i tak dalej....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:14   #1084
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Wiszka na dobrego lekarza trafić też czasem trudno. Ale jak masz do niego blisko i ciąża rozwija się dobrze, to trzeba się już przemęczyć.
U mnie była 75 glukozy

Aniu mieści się mieści, miejsce to ona sobie znajdzie I jakoś tych kg nadprogramowych też nie widzę, może Ty wagę masz przestawioną?
Od razu mi się przypomniało jak weszłam na wagę u położnej a nie spojrzałam że nie była wyzerowana a tam 93 kg tż się patrzy na mnie to na wagę i do mnie gdzie ty te kg masz i jak przytyłaś 20 kg w ciągu tyg. ja też tak chcę (próbuje przytyć biedak)

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-24 o 12:16
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:15   #1085
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Elf dom tak tanio wybudować nie jest działka, pozwolenia, przyłącza, projekt, sama budowa a gdzie wykończenie, zależy jeszcze gdzie ale ciężko za taką kwotę dom wybudować od zera nie mając działki uzbrojonej.
nie do konca sie zgodze... jest duzo czynnikow ktore na to wplywaja... moj tata kupil dzialke z domem, z ktorego zostaly fundamenty, reszte dobudowal, i w sumie zmiescil sie ze wszystkim w 350 tys... a uwazam ze ma bardzo ładnie, nowoczesnie, teraz powolutku "tworzy" ogrod, wiec wiadomo ze dodatkowe koszta dochodza, ale wszystko zalezy gdzie, kto jak itd

30t 1d - ?
Stary 2011-08-24, 12:16   #1086
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/graco-sarah-white-...761869966.html Poleć

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

goldika bo mi sie zapomnilo:P
ekstra to łóżeczko

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:18   #1087
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
nie do konca sie zgodze... jest duzo czynnikow ktore na to wplywaja... moj tata kupil dzialke z domem, z ktorego zostaly fundamenty, reszte dobudowal, i w sumie zmiescil sie ze wszystkim w 350 tys... a uwazam ze ma bardzo ładnie, nowoczesnie, teraz powolutku "tworzy" ogrod, wiec wiadomo ze dodatkowe koszta dochodza, ale wszystko zalezy gdzie, kto jak itd
Też tak myśleliśmy żeby kupić stary dom (można w naszej okolicy kupić już za 75 tys) z działką jest uzbrojona i albo rozebrać go albo przebudować ale to w czasie tak kiedyś może zrobimy
Stary 2011-08-24, 12:19   #1088
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Od razu mi się przypomniało jak weszłam na wagę u położnej a nie spojrzałam że nie była wyzerowana a tam 93 kg tż się patrzy na mnie to na wagę i do mnie gdzie ty te kg masz i jak przytyłaś 20 kg w ciągu tyg. ja też tak chcę (próbuje przytyć biedak)

Cytat:
Witaminko tak jak napisałaś wszystko zależy gdzie i jak, jakim materiałami itp. Napisałam o realiach w swoim miejscu zamieszkania
Wiadomo, że czasem okazję się zdarzają ale to niezbyt często
Stary 2011-08-24, 12:20   #1089
glamourous
Zakorzenienie

jeeny jak wy dzis pedzicie mialam cos powiedziec ale nie wiem co
Stary 2011-08-24, 12:21   #1090
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Elf dom tak tanio wybudować nie jest działka, pozwolenia, przyłącza, projekt, sama budowa a gdzie wykończenie, zależy jeszcze gdzie ale ciężko za taką kwotę dom wybudować od zera nie mając działki uzbrojonej.
jełśi masz działkę to kasy wystarczy
jesli działki nie masz to nie trzeba kupowac przy większym mieście typu Warszawa,Wrocłąw czy inne no i dom nie musi mieć 200 metrów,ale jakby działke-która też nie musi miec hektara -udało się okazyjnie kupić to tez bym wolała dom niż mieszkanie w bloku.ogólnie ja i bolk to dwa rózne światy-niedługo zwariuję właśnie w bloku i tego hałasu 24 godziny an dobe 7 dni w tyg

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:26   #1091
Ona231
Zadomowienie

Dygotko właśnie się za działką rozglądamy, dlatego mniej więcej wiem ile co u mnie kosztuję. A co do mieszkania w bloku ma to swoje plusy i minusy, tak samo jak mieszkanie w domu
Stary 2011-08-24, 12:26   #1092
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my mieszkamy w takim ssstaaaarym bloku , ale daleko od ulicy przy parku wiec nie jest zle, boiler mamy na ciepla wode ale jak rozmawialam ile w wiekszych miastach wynajem mieszkan kosztuje to ja pitole, my tu teraz 680 zl placimy za 48m .
Odstepnego zadnego ani nic nie chcial, kuchnia lazienka swiezo po remoncie, maly pokoj pomalowal sambo byl bialy a chcielismy zolty.
A.Camus
Stary 2011-08-24, 12:32   #1093
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
elf27 ale ja też się w tym dobrze orientuję, takie koszty owszem jak budujesz system gospodarczym, możliwe, ale w mojej okolicy za samą działkę najmarniej trzeba 80 tys zapłacić, bez uzbrojenia i też metraż nie powalający bo 10 arów. Tańsze są a i owszem 16-18 km od miasta. Dolicz koszty uzbrojenia najmarniej 20-30 tys. (to minimum) pozwolenia, projekty, kierownik budowy to 10 tys. też minimum, fundamenty na dom 100 m2 to około 70-80 tys. jak nie masz dojazdu to trzeba coś na tą drogę wysypać koło 15-20 tys. A gdzie reszta, mury są najtańsze, a dach, ogrodzenie, a wykończenie. Także ciężko się zmieścić w 410 tys.
to akurat koszty z kosmosu.
my jestesmy na etapie budowy więc miej więcej wiem co i ile kosztuje
niestety bez kredytu to i tak cięzko cokolwiek zacząć z budową;/

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ona tak się składa, ze w kosztach się orientuję, bo mąż niejako się tym zajmował. Dodatkowo wiele lat mieszkałam w domu więc wiem też jak wygląda użytek i eksploatacja. Wiele naszych znajomych buduje też domki i nie są to aż tak olbrzymie koszta. No chyba, ze chcesz działkę w jakiejś super dzielnicy. ale w mniejszym mieście czy pod miastem to spokojnie za taką kwotę wybudujesz domek. I wliczam tu też inne koszta. Można też spróbować kupić gotowy - są firmy, które budują i wykańczają domki. Znajomi kupili w 80tys. mieście domek 130m2 za 320tys. wykończony nawet z armaturą.
Na pewno w miastach jak poznań czy Wrocław ceny budowy domu i działki są kosmiczne, zdaję sobie z tego sprawę.

Wiadomo, w przypadku kiedy wynajmujesz mieszkanie, nie masz własnego ani możliwości przewegetowania u rodziców lepsze wyjście to kredyt i mieszkanie (szybciej). Ale jeśli mieszkasz na swoim lub u rodziców/ teściów i możesz odlożyć, dla mnie osobiście posiadanie domu bezcenne I nie straszne mi trawniki ani odśnieżanie

Goldi, moja mama całe życie mieszka w domu i też chciałaby w bloku. Tylko mogę się założyć, że ciężko byłoby jej się przestawić. Ma ogródek, przestrzeń, zwierzęta itp.
No chyba, że ktoś ma porównanie i świadomie preferuje życie w bloku. Ja się przyzwyczaiłam przez 8 lat, ale po cichutku marzymy sobie z TŻ o domku na wsi. Może kiedyś...
a propo tego co na pomarańczowo-mojemu tż to też nie jest strasznemi tez zresztą
a ja sie przez te lata nie przyzwycziałam do mieszkania w bloku,tż tez,dlatego cieszymy się,że się przeprowadzimy.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-24 o 12:34
Stary 2011-08-24, 12:32   #1094
muffinka90
Zakorzenienie

glam z tego co wiem, to chyba nie bardzo mozna wypożyczyć, ale chyba gdzieś są dostępne w sprzedaży. polska to 100 lat za murzynami, tez mnie TENS zainteresował, ale nie ma takiej możliwości, żeby go w szpitalu uświadczyć.

Yasmin moje tez nadpobudliwe, taki charakterek, nie denerwuj się ja poczułam ruchy w 17tc, a po około 2 tygodniach były juz dość bolesne, teraz to nawet nic nie mówie

Aniu zgrabniutki ten domek twój tz musi zajść w ciąże jak chce przytyć, innego wyjścia nie widze

a ja korzystając, że słońce się schowało poszłam troche popielić kwiatki, żeby się mamuska nie załamała jak wróci tylko że zaczęło padać i się schowałam, "spuszcze" troche opuchlizny z nóg i ide dalej

W ogóle to zaczęłam strasznie puchnąć, mam nadzieje, że to od pogody tylko, ale jak będzie gorzej, to się wybiore tu do jakiegoś lekarza.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:37   #1095
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Wszyscy ostatnio dodawali zdjęcia to ja też dodam świeże jeszcze gorące
Oto mieszkanko niuni w 35 tyg A te plamy na bluzce to się skapowałam że to cień

aniu fajny brzusio juz finish, wiec zaraz pewnie przeslesz wiesci ze Lila jest już z Tobą

mam pytanko do Ciebie... pamietam ze ok 20 tyg kupowalas jakies urzadzenie do sluchania bicia serduszka... uzywasz go ? minelo juz sporo czasu, a ciekawa jestem czy warto miec cosik takiego, nawet jako gadzet

30t 1d - ?
Stary 2011-08-24, 12:37   #1096
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
glam z tego co wiem, to chyba nie bardzo mozna wypożyczyć, ale chyba gdzieś są dostępne w sprzedaży. polska to 100 lat za murzynami, tez mnie TENS zainteresował, ale nie ma takiej możliwości, żeby go w szpitalu uświadczyć.

a ja korzystając, że słońce się schowało poszłam troche popielić kwiatki, żeby się mamuska nie załamała jak wróci tylko że zaczęło padać i się schowałam, "spuszcze" troche opuchlizny z nóg i ide dalej

W ogóle to zaczęłam strasznie puchnąć, mam nadzieje, że to od pogody tylko, ale jak będzie gorzej, to się wybiore tu do jakiegoś lekarza.
ha pamietam jak w pierwszej ciazy chcialam cwiczyc pozycje kucajaca- bo to dobre do porodu i w zwiazku z tym pielilam caly dzien w kucki, nastepnego dnia myslalam ze sie nie rusze takie mnie zakwasy dopadly

a z ta opuchlizna to mysle ze jak dlugo nie masz problemow z cisnieniem to nie ma sie co martwic, norma, fizjologia ciazy i tyle

jakbym miala gwarancje ze bede rodzic naturalnie to bym moze i tym tensem sie na powaznie zainteresowala, pewnie na ebayu mozna bez problemow kupic...ale mam duze szanse na cesarke- to po pierwsze
a po drugie w sumie skoro jeden porod poszedl gladko bez zadnego znieczulenia ( a nie przepraszam, nospe sobie wzielam ) to i z drugim moze jakos dam rade
Stary 2011-08-24, 12:39   #1097
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
U mnie była 75 glukozy

No wiem, temu do niego chodzę A byłam już u innego lekarza prywatnie, też potwierdza, ze wszystko jest ok. Więc póki co tylko ta domniemana cukrzyca zostaje do wyjaśnienia.

Cytat:
he he dobre

Dziewczyny, ale ja dziś lenia mam. Głowa mi boli, chyba z niewyspania i tak kursuje między łóżkiem a laptopem. Na nic innego nie mam siły

A byl dziś mój TŻ u lekarza, bo jak byliśmy na wakacjach to mu noga spuchła tzn, stopa i troche powyżej. I lekarz rodzinny odesłał do chirurga. Póki co sami ją leczyliśmy jakimiś maściami, bo to się zaczęło po wakacjach nad morzem. Myśleliśmy, że po prostu tę nogę przeciążył. A tu wyszło zupełnie co innego. Chirurg nawet nie pytał co i jak tylko obejrzał i mówi, że to zakażenie bakteryjne Podobno to można złapać nawet kalecząc się kamieniem. Była jeszcze historia, że może to od takiej rośliny co się nią TŻ zadrapał na spacerze po lesie blisko morza. Ogólnie byliśmy w szoku po tej diagnozie. Jednak nie każda opuchlizna jest jednoznaczna

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:40   #1098
Ona231
Zadomowienie

Dygotka może, ale wylanie ławy fundamentowej, uzbrojenie tego zależy ile jeszcze masz kopania i od tego czy masz płaską działkę czy na górce. Zależy też od wielkości fundamentu, bardzo często ludzie na tym oszczędzają, a dobry fundament na dom parterowy bez poddasza swoje kosztuję. I normy budowlane nakazują 90 cm fundament najmarniej, strefa przemarzania to 1,30 do tego jeszcze fundamenty przynajmniej od 40 cm nad ziemie powinien wystawać.

Glam to znieczulenie w postaci nospy

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-24 o 12:41
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:41   #1099
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
aniu fajny brzusio juz finish, wiec zaraz pewnie przeslesz wiesci ze Lila jest już z Tobą

mam pytanko do Ciebie... pamietam ze ok 20 tyg kupowalas jakies urzadzenie do sluchania bicia serduszka... uzywasz go ? minelo juz sporo czasu, a ciekawa jestem czy warto miec cosik takiego, nawet jako gadzet
nie do mnie pytanie ALE ODPOWIADAM_ NIE WARTO

ja jako gadzeciara mialam to w pierwszej ciazy, potem oddalam kolezance- a uzylam w sumie tylko kilka razy- powiem tak strasznie ciezko wylapac bicie serduszka, na poczatku- tzn kolo 20 tyg bardzo mnie stresowalo bo jezdzilam tym urzadzeniem po calym brzuchu i nie moglam nic uslyszec ( a wtedy jeszcze chyba nawet ruchow nie czulam- zaraz byla panika czy wszystko jest aby na pewno OK) ...a potem sila rzeczy te kopniaki sa tak intensywne ze juz sie czlowiek nie martwi czy dzidzia w srodku ma sie dobrze
Stary 2011-08-24, 12:41   #1100
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Też tak myśleliśmy żeby kupić stary dom (można w naszej okolicy kupić już za 75 tys) z działką jest uzbrojona i albo rozebrać go albo przebudować ale to w czasie tak kiedyś może zrobimy

u nas w łodzkiem, tak do 10 km od łodzi naprawde mozna trafic w fajnych cenach( ok 120 tys) dzialki juz zabudową ( domy ok 60-80 m2) a reszte wydac na urzadzanie i remonty, bo prawda taka ze wiekszosc z nich trzeba wyremontowac ale najwieksze koszta juz poniesione

30t 1d - ?
Stary 2011-08-24, 12:42   #1101
dygotka8
Zakorzenienie

każda z nas bedzie miała swoje argumenty za i przeciw za mieszkaniem w bloku/domu

może gdybyśmy mieli 2poziomowe mieszkanie,a w nim ze 3 pokoje+sypialnia+pokój dzienny + kuchnia,spora łazienka i duzy taras to kto wie-może by nam sie podoabało
ale wynajmnujemy tak brzydkie,zagracone mieszkanie i na dodatek płacimy kupe kasy za to,ze im szybciej stąd się wyprowadzimy tym lepiej.
koszty utrzymania domu będą wyższe,ale w porównaiu do tego ile płacimy teraz to nie tak dużo patrząc ile metrów,działak,powiatrze, a porównując do tego co teraz mamy...

Stary 2011-08-24, 12:43   #1102
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Kasik ale masz sliczny taras
my mamy mieszkanie 95m wiec niewiele mniejsze, ale na 2gim pietrze bez balkonu i bez tarasu :/

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

zdarza sie

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Darusia lozeczko sliczne ale mam kilka pytan:
-chyba ma nistandardowe wymiary 132x71? Jaki materac do tego??
-nie ogarniam jak z takiego lozeczka robi sie wzykle lozko (opcja 3 tam gdzie wyglada jak zwykle loze malzenskie).
ale ogolnie jest przeurocze
Ja oglądałam kiedys takie mebelki bo one są na wzór Amerykańskich i u nas jest ich przedstawiciel i tam trzeba dokupić do nich takie elementy, nie wiem czy w tym wszystko jest, bo kupując łóżeczko masz łóżeczko i to co można wyjąć bok a chcąć to łóżko trzeba dokupić elementów

Cytat:
Napisane przez _Yasmin_ Pokaż wiadomość
Dzień doberek dziewczyny
Co do mieszkanka tez całe życie mieszkałam w domku na wsi, a od paru miesięcy mieszkam w mieszkanku z moim tż. I jest cudownie ale lubię od czasu do czasu wrócić na wieś po odpoczywać. Ale nade wszystko cenie to że jesteśmy sami i nikt wtrącać się nie będzie

Co do rozstępów mam masażyk co wieczór z kremikiem Pharmaceris Foliacti i rozstępów póki co nie ma żadnych i mam nadzieje tak zostanie. Pracuje w aptece tu ten kremik najlepiej się sprzedaje i polecają dziewczyny dlatego się zdecydowałam. Ale o jakiej oliwce Wy mówicie bo może wprowadziłabym coś nowego

Co do wydarzeń życia w tą sobotę ślub i coraz więcej stresów. Dziewczyny jak to u Was było?? Jakie są największe wpadki weselne? Czego muszę unikać? Najgorsze to że pochodzę ze wsi i wiem że później jedna z babć i ciocie będą komentować i to dodaje stresu. Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia

Mała Mi (bo tak nazywamy naszą najprawdopodobniej córunie) kopie pożądnie i też odnosze wrażenie że jak leżę na boku to chodzi po łóżku. Niekiedy kopniaki są naprawde intensywne tak już od jakiś 3 tygodni a jestem w 24 i zastanawiam się czy to normalne. Jak byłam w tamtym tygodniu na badaniach to podczas pomiaru pulsu kopnęła w aparacik tak że nawet Pani doktor się śmiała że niezły łobuziak. Teraz zaczynam się niepokoić jak długo się nie rusza... Czyste szaleństwo :P
Moja rada nie przejmować się, ja miałam też takie obawy bo wszystko wcześniej zaplanowane, ale co jak coś nie wyjdzie ale tż mi powiedział że przecież to my planowaliśmy i tylko my wiemy co jak i nawet jak coś wyjdzie nie tak to przecież nikt się nie zorientuje no i sobie odpuściłam, ale my to podchodziliśmy do tego na luzie, nawet babka która robiła mi dekoracje pytała się czy coś na uspokojenie braliśmy bo jeszcze tak wyluzowanej pary nie widziała w dniu ślubu mały stres pojawił się dopiero podczas przysięgi a później to już tylko od ucha do ucha Mam takie ciotki co zawsze znajdą coś nie tak i gadają potem o tym długo, ale wiem, że takie są i nastawiłam się po prostu na to że mi dupę obgadają no i jakie było moje zdziwienie jak ta najgorsza z nich przed wszystkimi opowiadała że jeszcze na takim weselu nie była że wszystko super miło było przejść takie zaskoczenie

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:47   #1103
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
my mieszkamy w takim ssstaaaarym bloku , ale daleko od ulicy przy parku wiec nie jest zle, boiler mamy na ciepla wode ale jak rozmawialam ile w wiekszych miastach wynajem mieszkan kosztuje to ja pitole, my tu teraz 680 zl placimy za 48m .
Odstepnego zadnego ani nic nie chcial, kuchnia lazienka swiezo po remoncie, maly pokoj pomalowal sambo byl bialy a chcielismy zolty.

w Łodzi ceny kawalerek na wynajem, w metrażu do 35m2 to min. 800 zł/m-c plus czesto jeszcze jakies dodatkowe rachunki .... albo np. bez ogzrewania zimą... więc cenowo... porażka

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
nie do mnie pytanie ALE ODPOWIADAM_ NIE WARTO

ja jako gadzeciara mialam to w pierwszej ciazy, potem oddalam kolezance- a uzylam w sumie tylko kilka razy- powiem tak strasznie ciezko wylapac bicie serduszka, na poczatku- tzn kolo 20 tyg bardzo mnie stresowalo bo jezdzilam tym urzadzeniem po calym brzuchu i nie moglam nic uslyszec ( a wtedy jeszcze chyba nawet ruchow nie czulam- zaraz byla panika czy wszystko jest aby na pewno OK) ...a potem sila rzeczy te kopniaki sa tak intensywne ze juz sie czlowiek nie martwi czy dzidzia w srodku ma sie dobrze

no moje własnie tak aktywne nie jest chyba ze szklanka pepsi, ciasteczko lub jakis cukier wpadnie

30t 1d - ?
Stary 2011-08-24, 12:48   #1104
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie to wszstko zalezy od tego jaki standard ma sie teraz, my zadnego szalu nie mamy , teraz chcemy pomalowac jednak ta tapete bo ja patrzec na nia nie moge!
ale tz ciagle w pracy, no zobaczymy jak to jeszcze bedzie, ale nawet jak pomalowac nie wiem , brak mi pomyslu.
A.Camus
Stary 2011-08-24, 13:00   #1105
dygotka8
Zakorzenienie

[QUOTE=witaminkaccc;289525 11]w Łodzi ceny kawalerek na wynajem, w metrażu do 35m2 to min. 800 zł/m-c plus czesto jeszcze jakies dodatkowe rachunki .... /QUOTE]
taniocha
my wynajmujemy w wawie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:

Stary 2011-08-24, 13:03   #1106
Ona231
Zadomowienie

Na razie uciekam, miłego popołudnia
Stary 2011-08-24, 13:04   #1107
Anusiak 83
Raczkowanie

pytanie:
co to jest ten TENS?

witaminko za 120 tys działka z domkiem marzenie. My u siebie za taką cenę to nawet kawalerki do generalnego remontu byśmy nie dostali (W-wa)
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:09   #1108
nie _wiem
Raczkowanie

Witam,
właśnie wróciłam z usg..... chciałam najpierw doczytać co naskrobałyscie (bo oczywiście jak mnie nie było to kilka stron powstało, a jak jestem to jest cisza:P) , ale po przeczytaniu jednej strony stwierdziłam że nie wytrzymam i najpierw Wam napiszę............... że to DZIEWCZYNKA : love: imię mamy wybrane od jakiegoś miesiąca..... Będzie Wanda
Nie spodziewałam sie że waży juz ok 1780g...... może to dlatego przytyłam już 15 kg

oczywiście po badaniu poleciałam kupić coś dla dziewuszki.... i kupiłam 3 bodziaki z długim rękawkiem....

No a teraz mogę iść doczytywać dalej :P
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:18   #1109
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
każda z nas bedzie miała swoje argumenty za i przeciw za mieszkaniem w bloku/domu

może gdybyśmy mieli 2poziomowe mieszkanie,a w nim ze 3 pokoje+sypialnia+pokój dzienny + kuchnia,spora łazienka i duzy taras to kto wie-może by nam sie podoabało
ale wynajmnujemy tak brzydkie,zagracone mieszkanie i na dodatek płacimy kupe kasy za to,ze im szybciej stąd się wyprowadzimy tym lepiej.
koszty utrzymania domu będą wyższe,ale w porównaiu do tego ile płacimy teraz to nie tak dużo patrząc ile metrów,działak,powiatrze, a porównując do tego co teraz mamy...

To chyba musiałoby być giga mieszkanie

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Witam,
właśnie wróciłam z usg..... chciałam najpierw doczytać co naskrobałyscie (bo oczywiście jak mnie nie było to kilka stron powstało, a jak jestem to jest cisza:P) , ale po przeczytaniu jednej strony stwierdziłam że nie wytrzymam i najpierw Wam napiszę............... że to DZIEWCZYNKA : love: imię mamy wybrane od jakiegoś miesiąca..... Będzie Wanda
Nie spodziewałam sie że waży juz ok 1780g...... może to dlatego przytyłam już 15 kg

oczywiście po badaniu poleciałam kupić coś dla dziewuszki.... i kupiłam 3 bodziaki z długim rękawkiem....

elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:19   #1110
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Witam,

gratuluję, kolejna dziewczynka
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości