|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Mi leci siara jak nacisnę a tak to mam spokój.
Oto link z zabawkami nie robiłam wszystkich https://picasaweb.google.com/1031746...eat=directlink
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcialabym burze... nienawidze upalow! szczegolnie w ciazy
![]() a jeszcze co do szpitali i lekarzy... rodzina zaczela mi wkrecac ze musze szybko lekarza znalezc bo w koncu nigdzie nie urodze... taaa jasneeee... Aniu gratuluje 35dni do porodu!! Gora my z komarami nie mamy problemow bo mamy siatki w oknach... uff.. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ja usilnie szukam czarnych i bialych... rezultat? nie mam zadnej zabaweczki |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj rozstępy nasze kochane ![]() Mam na biuście, boczkach, ale to z okresu z przed ciąży (smarowane oliwką w ogóle się nie pogłębiają ![]() ale smaruję tylko oliwką i może nie będzie ażtakiej tragedii ![]() aaaa nie pamiętam, która z Was dodawała linka do strony gdzie można zważyć maleństwo poprzez podanie daty ost miesiączki, mam wirusa na kompie więc pokasowało mi te najważniesze strony... Gdybym tak mogła prosić o ponownego linka |
|
|
|
|
#1024 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się w środę
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
ja w2ygladam jak tygrys prążkowany, mam na calym brzuchu, ale mialam juz przed ciaza, schdlam 20 kg w szybkim tempie, skora nie zostala zadna ale cos za cos, tym sposobem na plaze nie wyjde do konca zycia, basen raczej tez nie.
|
|
#1027 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Na dwór to dopiero wieczorem, jak upał zelżeje...Cytat:
Rozstępy mam z poprzednich ciąż, teraz nic nowego się nie zrobiło (jeszcze), smaruję się czasami kremem Pharmaceris. W pierwszej ciąży rozstępy mi się zrobiły dosłownie w dniu terminu porodu, a urodziłam 12 dni później ![]() Termoopakowanie dostałam razem z torbą do wózka, ale raczej nie będę korzystać. Dla chłopaków nie miałam i nie potrzebowałam. Ale muszę nabyć podgrzewacz, macie jakieś sprawdzone typy? |
||
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś nawet miło na dworku. Nie za ciepło nie za zimno - a miał być upał.
Kurcze tak się zastanawiam jak to będzie w tej poradni co mi powiedzą itd.
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas takie 103m2, to koszt... ok 410tyś i tak kosmos na chwile obecną My nie mamy mieszkania do sprzedania, więc za 3 latka pomyslimy co dalej. (mieszkamy na kawalerce, ale to rodzicow mieszkanko)
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
co myslicie o tym lozeczku?
straaaasznie mi sie podoba, cena troche kosmiczna, no ale zastosowanie tez jest fajne.
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/graco-sarah-white-...761869966.html Poleć
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- goldika bo mi sie zapomnilo:P
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasik ale masz sliczny taras
my mamy mieszkanie 95m wiec niewiele mniejsze, ale na 2gim pietrze bez balkonu i bez tarasu :/ ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Darusia lozeczko sliczne ale mam kilka pytan: -chyba ma nistandardowe wymiary 132x71? Jaki materac do tego?? -nie ogarniam jak z takiego lozeczka robi sie wzykle lozko (opcja 3 tam gdzie wyglada jak zwykle loze malzenskie). ale ogolnie jest przeurocze
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Cytat:
Co do rozstępów u mnie się zaczęły już dawno , ale teraz jest ich coraz więcej. Na brzuchu jeszcze nie mam. Ale za to na udach i łydkach a jakże ![]() Byłam dziś u gina, i test glukozowy nie zaliczony, wyszło mi 172mg Ech... naczytałam się o tym dużo, konsekwencje nie wyglądają dobrze, dlatego mam nadzieję, że sama dietą pomoże
|
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to będzie w praktyce
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
no nie jest standardowe, dlatego materac tez trzeba by bylo u nich dokupic, przypszczam ze posciel takze.
Co do 2 pytania tez sie zastanawialam tz mi powiedzial ze moze te szczebelki co sa na dole sa podwojne ze sie je rozklada, no bo szerokie bedzie takie jak caly bok lozeczka....wiec tak jakos msialoby to byc. Cena jest kosmiczna ale ogolnie pozniej kupujac lozko tez ttrzeba tak liczyc, teraz dla malej chcemy fotel rozswany taki jedno osobowy kupic no wiec by sobie na tym spala, pozniej zrobilibysmy wyrko to wlasnie duze z lozeczka i Oliwka poczatkowo sama by tam spala a Amelka na fotelu a jak beda juz wieksze to jakis czas moga spac razem... tak sobie wymyslilam, ale nie wiem sama czy to dobry plan.
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas od sierpnia jest za darmo w szpitalu gaz.
Ale z nim niestety wiąże się pare spraw, np. trzeba mieć zrobioną karte anestezjologiczną, lekarz musi mieć czas być przy Twoim porodzie, podłączone ktg i co jeszcze- 12h na czczo trzeba byc! A skąd wiedzieć, że za 12h rozpocznie się poród? Cały czas mi ten gaz po głowie chodzi...- zobaczymy.
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
TINCIA a nie szkoda 410tysiaków na mieszkanie? ja gdybym miałam taką kwotę bądź mogła wziąc kredyt tej wysokości wolałabym po stokroć wybudować domek
|
|
|
|
#1039 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Ggora kobieto za gorąco, po za tym mam leżeć to korzystam ![]() Cytat:
![]() Goldika co prawda me umiejętności techniczne kiepskie są lae rozumiem to tak, że wtedy bok tego łóżeczka traktujesz jak zagłówek i powstaje takie spore łóżeczko ![]() Cytat:
![]() Mnie tam nic nie leci, ale jakoś się tym nie martwię, rozstępy też mnie omijają po za starymi, które są i zejść nie chcą ![]() Cytat:
![]() Elf dom tak tanio wybudować nie jest działka, pozwolenia, przyłącza, projekt, sama budowa a gdzie wykończenie, zależy jeszcze gdzie ale ciężko za taką kwotę dom wybudować od zera
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-24 o 10:48 |
|||
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to musialabys sprawdzic jeszcze w jakich cenach maja materace bo sadze ze sporo zaspiewaja. Skoro robia niestandardowe wymiary to zazwyczaj po to zeby walnac giga cene
![]() potem do tego wiekszego rozlozonego lozka to tez musialby byc wiekszy materac, albo dwa te mniejsze? Tincia ja jakos nawet nie myslalam o znieczuleniu jakimkolwiek. Bol mnie nie przeraza ![]() Elfie ja bym tez wolala wybudowac cos. Ale mam znajoma ktora miesza w domu i jej najwiekszym marzeniem jest mieszkac w bloku ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Wiszka przykro mi, ze glukoza wysoka wyszla :/ mam nadzieje, ze dietka zaradzi ![]() Ona tak jak piszesz cena budowy zalezy od miejsca. Moi rodzice tutaj gdzie mieszkamy placili 200zl/m za dzialke, a tam gdzie mieszkaliśmy metr kosztuje ok 40-60zl O.o Edytowane przez goldika Czas edycji: 2011-08-24 o 11:02 |
|
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Łóżeczko prześliczne, ale goldika ma rację, co z materacykiem? O ile na początku nie ma problemu, bo chyba materac jest w zestawie, to po kilku latach użytkowania i tak trzeba będzie wymienić - i robić na wymiar?
Też się zastanawiam jak się wydłuża to łóżko - bok przekłada się do góry nogami i jest zagłówek, ale jak z szerokości 72 cm zrobić ok 200? Czy są dodatkowe materace od razu? A tak w ogóle to najbardziej podobają mi się właśnie białe/kremowe łóżeczka z płaskimi szczebelkami |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem, ze ja cale zycie mieszkalam w domku jednorodzinnym! calusie, ani dnia w blokach nie mieszkalam, chyba ze jakiejs cioci na wakacje czy cos.
Urodzila sie mala, tam u moich rodzicow mielismy 1 pokoj, wiadomo jak to jesty przy dziecku, chociaz mama sie nie wtracala, to z ojcem i nia darlam koty czesciej niz zawsze i zdecydowalismy sie na wyprowadzkę. MYSLALAM, ZE BEDZIE MI CIEZKO przeniesc sie do blokow. Fakt ze jak jest cieplo jestem u rodzicow bardzo czesto ale nie bezposrdenio nich tylko wychodze tam z mala bo tam ma ferajne kolezanek swoich ulubionych. Wbrew tem co wszyscy mi mowili nie bylo mi wcale ciezko sie przestawic ![]() tam podworko 3 ogrody do koszenia, zima odsniezania od cholery a tu wychodze trawnik przystrzyzony, wsio na miejscu:P chodniki poodsniezane:P Teraz wynajmjemy 2 pokojowe mieszkanie 48m , tz ma swoje dokladnie takie samo, dokladnie w tym samym bloku i klatce pietro nad nami, teraz tam jego babcia mieszka, pozniej byc moze kiedys sie wprowdzimy a ja ze jestem sama bez rodzenstwa dostane tamten dom, chociaz tz truje ze chcialby pobudowac swoj ale na cholere nam mieszkanie, dom i jeszcze jeden dom...
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te 172 to na czczo Ci wyszło?
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz wszystko sprawdze i wam powiem
! oo tak zrobie hehehe bo sama ciekawa jestem.
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
Ona tak się składa, ze w kosztach się orientuję, bo mąż niejako się tym zajmował. Dodatkowo wiele lat mieszkałam w domu więc wiem też jak wygląda użytek i eksploatacja. Wiele naszych znajomych buduje też domki i nie są to aż tak olbrzymie koszta. No chyba, ze chcesz działkę w jakiejś super dzielnicy. ale w mniejszym mieście czy pod miastem to spokojnie za taką kwotę wybudujesz domek. I wliczam tu też inne koszta. Można też spróbować kupić gotowy - są firmy, które budują i wykańczają domki. Znajomi kupili w 80tys. mieście domek 130m2 za 320tys. wykończony nawet z armaturą.
Na pewno w miastach jak poznań czy Wrocław ceny budowy domu i działki są kosmiczne, zdaję sobie z tego sprawę. Wiadomo, w przypadku kiedy wynajmujesz mieszkanie, nie masz własnego ani możliwości przewegetowania u rodziców lepsze wyjście to kredyt i mieszkanie (szybciej). Ale jeśli mieszkasz na swoim lub u rodziców/ teściów i możesz odlożyć, dla mnie osobiście posiadanie domu bezcenne ![]() Goldi, moja mama całe życie mieszka w domu i też chciałaby w bloku. Tylko mogę się założyć, że ciężko byłoby jej się przestawić. Ma ogródek, przestrzeń, zwierzęta itp. No chyba, że ktoś ma porównanie i świadomie preferuje życie w bloku. Ja się przyzwyczaiłam przez 8 lat, ale po cichutku marzymy sobie z TŻ o domku na wsi. Może kiedyś...
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-24 o 11:02 |
|
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie zależy od okolicy jeszcze i uzbrojenia, ale znacznie wyższe są.elf27 ale ja też się w tym dobrze orientuję, takie koszty owszem jak budujesz system gospodarczym, możliwe, ale w mojej okolicy za samą działkę najmarniej trzeba 80 tys zapłacić, bez uzbrojenia i też metraż nie powalający bo 10 arów. Tańsze są a i owszem 16-18 km od miasta. Dolicz koszty uzbrojenia najmarniej 20-30 tys. (to minimum) pozwolenia, projekty, kierownik budowy to 10 tys. też minimum, fundamenty na dom 100 m2 to około 70-80 tys. jak nie masz dojazdu to trzeba coś na tą drogę wysypać koło 15-20 tys. A gdzie reszta, mury są najtańsze, a dach, ogrodzenie, a wykończenie. Także ciężko się zmieścić w 410 tys.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-24 o 11:02 |
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nie odbiera ale jak sie czegos dowiem dam znac
![]() poszukam jeszcze czegos takiego w pl bo to z NY jest
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam gdzie mieszkalismy ceny sa takie niskie |
|
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Właśnie sie dowiedziałam, ze moja najlepsza kolezanka się zaręczyła i za rok będę świadkową Dziękuję dziewczyny za komplementy dotyczące tarasu ![]() Co do mieszkania i domku to we Wrocławiu za samą działkę trzeba zapłacić ok. 200 tys. zł, a nie chcielibyśmy nigdy poza miastem i potem martw się dziećmi, dowożenie do szkół, zapewne każda w innej części Wrocławia, jakieś dodatkowe zajęcia. Do tego budowa domku to minimum ok. 350 tys. + przyłącza, zagospodarowanie terenu przed domem i samo wykanczanie. Znajomi wybudowali domek we Wrocławiu i niestety w milionie się nie zmieścili Wiem jak jest z wykańczaniem mieszkania, my szacowaliśmy 1 tys/m2 czyli ok. 150 tys., a wyszło za całość 250 tys, a i tak cały czas coś dokupujemy A i tak roczne koszty czynszu i ogrzewania nie przewyższają kosztów ogrzania domku.Lecę oczami wyobraźni meblować pokój Martynki, bo jednak będą meble z różami rózowymi, 2 ściany białe i 2 różowe - ta przy tarasie i przy łóżeczku Przynajmniej taką narazie mam wizję
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

)Na dwór to dopiero wieczorem, jak upał zelżeje...

Ech... naczytałam się o tym dużo, konsekwencje nie wyglądają dobrze, dlatego mam nadzieję, że sama dietą pomoże