Technik farmacji -warto? - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-27, 22:11   #4021
wampa
Raczkowanie

Dot.: Technik farmacji -warto?

Cytat:
Napisane przez sylwia111213 Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz To dobrze sie sklada.
fakt praktyczny w tym roku nie mogłbyć łatwiejszy ale za to z testem to sie postarali w porównaniu z poprzednimi latami to do najłatwiejszych nie nalezał
Stary 2011-08-28, 00:06   #4022
Joanna28142
Przyczajenie

Zdalam
Joanna28142 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:08   #4023
edytka8787
Rozeznanie

jak bedziecie maily klucz to wklejajcie
Stary 2011-08-28, 12:45   #4024
Mysszzka
Raczkowanie

Zdałam
teoria 94 i 80%
praktyczny 96%
teraz tylko znaleźć ten staż ... :/

Pozdrowienia
Mysszzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:39   #4025
Lucyferyna
BAN stały

A jak to jest na 2 roku z nauką? bardzo ciężko? i czy w końcu ta wiedza mi się utrwali
Lucyferyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:18   #4026
edzia09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Kiepski :P jedna nauczycielka tylko trochę ciśnie i trzeba coś tam robić na wykładach. A u drugiej zalicza się tylko słówka,wszyscy ściągają, wstawia same 5
Ale akurat ta nauczycielka u której można ściągać i wstawia 5 idzie na urlop macierzyński Ja w pierwszym semestrze miałam taką nauczycielkę co dużo wymagała, nie dawała ściągać i wstawiała 3 większości - akurat tylko mojej grupie z całej farmacji tak się trafiło. ale potem już miałam tą od 5.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucyferyna Pokaż wiadomość
A jak to jest na 2 roku z nauką? bardzo ciężko? i czy w końcu ta wiedza mi się utrwali
U mnie na 2 roku było lżej z nauką, bo zmienili się nauczyciele Było dużo projektów próbnych, więcej zajęć praktycznych.
edzia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 17:16   #4027
miminka10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucyferyna Pokaż wiadomość
Zdecydowanie na 2 roku jest już łatwiej no i mniej nauki bo sporo odchodzi.A jeżeli chodzi o utrwalenie wiedzy to zależy tylko od Ciebie
miminka10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 17:51   #4028
nienkja
Przyczajenie

GG do nienkja

Na 2 roku jest mniej przedmiotów, więc tym samym mniej materiału do ogarnięcia. Gorzej z egzaminem. Ja w tym roku oblałam. Ciekawe co dadzą za rok =)
nienkja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 18:10   #4029
Jazzlyn
Zadomowienie

U mnie drugi rok był gorszy, co z tego że odpadła anatomia, psychologia czy zdrowie publiczne, jeżeli najwięcej nauki jest z Farmakologii, TPL czy Farmakognozji. U mnie nauczyciele właśnie na drugim roku cisnęli, pędzili z materiałem, straszyli egzaminem, robili więcej kartkówek, pisemne i ustne zaliczenia z 2 lat np z Farmakologii.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 18:33   #4030
nienkja
Przyczajenie

GG do nienkja

hm może zależy od szkoły. U nas też było powtarzanie z farmakologi i TPL wiadomo, najważniejsze przedmioty, ale co z tego. Najlepszym nie udało się zdać egzaminu
Stary 2011-08-28, 19:17   #4031
kateke
Przyczajenie

ja też się dopiszę w sprawie prywatnych szkół- tylko jedna osóbka oblała...
kateke jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 20:14   #4032
sylwia111213
Przyczajenie

[QUOTE=edzia09;29042209]Ale akurat ta nauczycielka u której można ściągać i wstawia 5 idzie na urlop macierzyński Ja w pierwszym semestrze miałam taką nauczycielkę co dużo wymagała, nie dawała ściągać i wstawiała 3 większości - akurat tylko mojej grupie z całej farmacji tak się trafiło. ale potem już miałam tą od 5. [COLOR="Silver"]

A ten j.angielski jest taki jak w liceum czyli gramtyka itp czy dotyczy farmacji ?

Edytowane przez sylwia111213
Czas edycji: 2011-08-28 o 20:30
sylwia111213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:26   #4033
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
hej wiec okazalo sie , ze z 3 biora dzis wyniki byly
a jeszcze mam pytanko-czy Ty będziesz się uczyć w państwowym studium czy w prywatnym? i czy miałaś rozmowę czy tylko podanie?
Stary 2011-08-28, 20:30   #4034
sylwia111213
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
a jeszcze mam pytanko-czy Ty będziesz się uczyć w państwowym studium czy w prywatnym? i czy miałaś rozmowę czy tylko podanie?
hej będę sie uczyła w panstwowym studium na ul. Czackiego w Białymstoku. Miałam rozmowę, na której zapytali co robilam od 2007 roku, czyli od matury i czemu wybrałam technika farmceutycznego.
Stary 2011-08-28, 20:33   #4035
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
hej będę sie uczyła w panstwowym studium na ul. Czackiego w Białymstoku. Miałam rozmowę, na której zapytali co robilam od 2007 roku, czyli od matury i czemu wybrałam technika farmceutycznego.
no właśnie, myślę że jak się ma 3 z chemii to korzystniejsza jest rozmowa, u mnie tylko podanie z uzasadnieniem wyboru kierunku i te wszystkie inne papierki... a mature miałam w tym samym roku co Ty
Stary 2011-08-28, 20:38   #4036
sylwia111213
Przyczajenie

Będzie dobrze Też myslalam, ze nie mam szans
Stary 2011-08-28, 20:39   #4037
Alyssum
Wtajemniczenie

no i stało się , oblałam praktyczny ....
dowiedziałam się o tym na moim urlopie miałam pół dnia z głowyale stwierdziłam, że nie ma co marnować nerwów, pracuję nadal w aptece jako pomoc bo to chyba najlepsze będzie rozwiązanie.
Gratuluję wszystkim którzy zdali, ja mam nadzieję, że dołączę to tego grona za rok.
Alyssum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 00:43   #4038
mozetocoszmieni
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
U mnie drugi rok był gorszy, co z tego że odpadła anatomia, psychologia czy zdrowie publiczne, jeżeli najwięcej nauki jest z Farmakologii, TPL czy Farmakognozji. U mnie nauczyciele właśnie na drugim roku cisnęli, pędzili z materiałem, straszyli egzaminem, robili więcej kartkówek, pisemne i ustne zaliczenia z 2 lat np z Farmakologii.
Zgadzam się że drugi rok był cięższy, ale pod MOIM względem, gdyż więcej cisnąłem naukę i zdałem.

Dziwne,bo nauczyciele odpuscili nam w porównaniu z pierwszym rokiem, oprócz jednej pani od chemi leków. Na chemi leków było po staremu. Co tydzien lub co dwa test i same czworki i piątki
Na innych przedmiotach ciężej.
TPL da się wymyśleć sporo, jeśli tylko się pomyśli.
Przykładajcie się przedewszystkim do farmy i w domu mowię!!! Resztę da się wynieśc ze szkoły i przynieść na egzamin :P:P Nie mówię o sciągach, hehe. Aha , nie sciągałem, zresztą nikt nie sciągał...to chyba oczywiste

Edytowane przez mozetocoszmieni
Czas edycji: 2011-08-29 o 00:46
mozetocoszmieni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 01:16   #4039
Zuzziak
Rozeznanie

mnie czeka powtarzanie farmakologii z II semestru nie mam pojęcia jak wygląda takie powtarzanie i nawet nie wiem z kim bo nasza nauczycielka odeszła z naszej szkoły. może ktoś powtarzał jakiś przedmiot i wie jak to wygląda? mam nadzieję że sobie poradzę

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 05:22   #4040
arteriosclerosis
Raczkowanie

U mnie niektórzy z wcześniejszych semestrów powtarzali i wyglądało to tak, że po prostu przychodzili do nas na zajęcia. Zaliczali z nami (albo i nie ) i tyle.
arteriosclerosis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 06:35   #4041
martynusia222
Zakorzenienie

U nas na II roku był luuzz, ale za to ile sama musiałam się nauczyć
Stary 2011-08-29, 08:06   #4042
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alyssum Pokaż wiadomość
no i stało się , oblałam praktyczny ....
dowiedziałam się o tym na moim urlopie miałam pół dnia z głowyale stwierdziłam, że nie ma co marnować nerwów, pracuję nadal w aptece jako pomoc bo to chyba najlepsze będzie rozwiązanie.
Gratuluję wszystkim którzy zdali, ja mam nadzieję, że dołączę to tego grona za rok.
nie ma co się zamartwiać, rozumiem ze rok to bardzo długo bo sama muszę czekać ale damy rade w przyszłym roku

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
U nas na II roku był luuzz, ale za to ile sama musiałam się nauczyć
ja tez bardzo duzo uczyłam sie sama. A powtorki nauczyciel zaczał z nami dzien przed egzaminem praktycznym wtedy tez po raz pierwszy pokazał o co chodzi z czopkami itd. Ja ze swojej strony moge dodac ze warto zacząć już sie uczyc teraz we wrzesniu
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:12   #4043
rNest
BAN stały

Witam zainteresowanych.Jestem technikiem farmacji od 10 lat.Zawód ten wykonuję naprzemiennie z innymi.Także wiem już co z czym.Jeśli macie pytania-zapraszam.Chętnie na nie odpowiem.Teraz prawdopodobnie przeflancuję się na przedstawiciela w fmcg ,albo przeniosę się do Niemiec do pracy w szpitalu.
Przy okazji prośba-wesprzyjcie moje ogłoszenie wchodząc na stronkę w podpisie.Ewentualnie klikajcie na +1.
Jestem dobrze zorientowany w sytuacji techników w regionie północno-wschodnim.
Pozdrawiam.
rNest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:24   #4044
martynusia222
Zakorzenienie

Dziewczyny!
A jak szukałyście stażu to w aptece chciałyście od razu rozmawiać z kierownikiem/ właścicielem czy po prostu zostawiałyście cv ?
Stary 2011-08-29, 09:28   #4045
danka24
Przyczajenie

Witajcie
Mam pytanie czy w ogóle warto na moim miejscu starać się o przyjęcie do szkoły. Widziałam, że brane są pod uwagę oceny z biologii i chemii. Chodziłam do dobrego liceum, profil biologiczno-chemiczny (skończyłam w 2007 roku). Ocena z biologii - 2, niestety. Chemia 3. Wyniki za matury na poziomie rozszerzonym dobre, ale tego chyba nikt nie bierze pod uwagę... Potem rozpoczęłam studia, jestem aktualnie inżynierem Jednakże nie z tym chciałabym wiązać swoją przyszłość.
Teraz pytanie czy z takimi ocenami nie odpadnę na wstępie?
Pozdrawiam wszystkich
danka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:01   #4046
nienkja
Przyczajenie

GG do nienkja

Alyssum: dobrze, że udało ci się dostać pracę jako pomoc apteczna. Ja szukałam i nic z tego
Stary 2011-08-29, 11:14   #4047
wampa
Raczkowanie

dziewczyny czy któraś z was pracuje w aptece szpitalnej? bo dostałam dzis propozycje stażu w takowej oto i w sumie nie wiem jak wyglada taka praca
Stary 2011-08-29, 11:55   #4048
miminka10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wampa Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z was pracuje w aptece szpitalnej? bo dostałam dzis propozycje stażu w takowej oto i w sumie nie wiem jak wyglada taka praca
A nie miałaś praktyk w aptece szpitalnej?Ogólnie jest spokojnie ,zależy jaki szpital.No i zakres Twoich obowiązków też w zależności jaki to szpital.Ale tak poza tym to praca jak w aptece ogólnodostępnej tyle,że nie masz kontaktu z pacjentami. i nie obsługujesz żadnej kasy,ani programuPrzyjmowanie i wydawanie leków na oddziały ,receptura itd.
miminka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:01   #4049
wampa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miminka10 Pokaż wiadomość
A nie miałaś praktyk w aptece szpitalnej?Ogólnie jest spokojnie ,zależy jaki szpital.No i zakres Twoich obowiązków też w zależności jaki to szpital.Ale tak poza tym to praca jak w aptece ogólnodostępnej tyle,że nie masz kontaktu z pacjentami. i nie obsługujesz żadnej kasy,ani programuPrzyjmowanie i wydawanie leków na oddziały ,receptura itd.
miałam praktyki ale obejmowało to kręcenie maści na kilogramy
Stary 2011-08-29, 12:06   #4050
Alyssum
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wampa Pokaż wiadomość
koleżanki na magisterskich miały praktyki w aptece szpitalnej mówiły, że nieźle się wynudziły :P raz na jakiś czas trzeba było zrobić jakąś apteczkę na oddział i to wszystko. Ale to wszystko zależy gdzie się trafi itd nie wszędzie musi być tak samo

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;29053668]nie ma co się zamartwiać, rozumiem ze rok to bardzo długo bo sama muszę czekać ale damy rade w przyszłym roku

dziękuję za słowa pocieszenia. Z jednej strony nie mam ochoty mieć z tym już nic wspólnego no ale z drugiej szkoda tego czasu jaki poświęcałam na tą szkołę, żeby teraz to olać.
Alyssum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości