Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 11:19   #3931
dph
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam
Ładnie dzisiaj słoneczko świeci a zimno już jak nie wiem co.

Nad imieniem jeszcze nie myśleliśmy z Tż-tem, tylko mój pięcioletni syn uparł się, że chce braciszka Łukasza.

Ja poczułam w 18 tygodniu

Ja właśnie też słyszałam, że w tym roku ma nie być jesieni a we wrześniu już mają być przymrozki.
Ale ładne imie syn wybrał dla braciszka Nie straszcie z tą zimą bo ja nawet jeszcze spodni nie mam żadnych porządnych we wszystkich starych ciuchach chodzę już ledwo ledwo Wiem że się powtórzę ale strasznie Wam zazdroszczę że czujecie juz ruchy, ja nie moge się doczekać tego
teraz siedze w pracy po ponad 3 tygodniach przerwy i właśnie dziś stwierdziłam że od połowy września ide już na L4 do końca ciąży bo nie opłaca sie pracować i się męczyć

za wszystkie wizyty

Dziewczyny ja mam ogromnego stresa w związku z tym że moje pierworodne dziecię jutro idzie pierwszy raz do szkoły strasznie się tego boję zwłaszcza że idzie jako sześciolatek dziś już mi się nawet koszmary śniły masakra :/
Stary 2011-08-31, 11:21   #3932
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

cześć

Chciałam tylko napisać, że u mnie OK, ale będę dopiero jutro

Madzia - współczuję bardzo
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:28   #3933
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi gdzie czujecie te ruchy? boo wczoraj wieczorem czulam pod pępkiem takie pukanie delikatne, ale inne niz jezdzenie w jelitach

a teraz mam wrazenie ze mnie coś gila od środka ale na wysokości żeber tak po środku
pod pępkiem z 2-4 cm takie powinno być na początku 'pukanie' a po tygodniu, dwóch wyraźnie widać ruchy dziecka jak wali z główki
Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość
A w których tygodniach poczułyście pierwsze ruchy????
Zwariuje...też chcę już czuć....16 tc 3 dz.....
To zależy od kobiety. Ja pierwsze 'pukanie' delikatne czułam 14-15 tyg, a wyraźne ruchy dziecka i jak skóra się napręża równo w 17 tc, ale jestem b. szczupłą osobą więc może dlatego tak wcześnie
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
To znaczy jak to nie mają z czym?
Matko, ile będziesz tym autobusem jechała? Oni są w Hamburgu tak?
Ehh zaczął im się kaszanić samochód i to 2 raz ( w kwietniu wzięli moją corsę do Hamburga), mają cały czas gwarancję od mechanika, ale nie wiadomo czy by dojechali do PL, więc kupili samochód używany, zastępczy i musieli połowę kasy pożyczyć. Nie mogą sobie pozwolić do oddania znów do mechanika, bo by czekali kilka dni, a oni dojeżdżają codziennie 60 km do pracy
I tak czekał nas zakup samochodu, ze względu, że będę ja i dziecko jeździć tam, a moja corsa jest 3 drzwiowa, mała itp, do jeżdżenia tutaj. A oni kupili 5 osobówkę, 5 drzwiową i za b. dobrą cenę (ich zepsuty samochód to dostawczy 3 os.)
Dlatego muszą oddać kasę trochę po tygodniu, a teraz czeka ich zapłacenie mieszkania + opłaty.
I tak miałam jechać w 1 stronę autobusem, ale wolę jechać do nich, a nie od nich w sumie no jechać będę coś koło 10-12 h no ale muszę wytrzymać

agacia ale super te cieplutke ubranka!!!! gdzie je kupiłaś?? SĄ MEGA!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-08-31 o 11:30
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:41   #3934
anankee
Rozeznanie

Cytat:
a to ten kubek jest pełen czy mniej tego picia?
ja pamietam że mi nalały pełny plastikowy kubeczek. Im mniej wody dasz tym będzie gęstsze i słodsze, więc chyba gorsze

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:46   #3935
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Ale ładne imie syn wybrał dla braciszka Nie straszcie z tą zimą bo ja nawet jeszcze spodni nie mam żadnych porządnych we wszystkich starych ciuchach chodzę już ledwo ledwo Wiem że się powtórzę ale strasznie Wam zazdroszczę że czujecie juz ruchy, ja nie moge się doczekać tego
teraz siedze w pracy po ponad 3 tygodniach przerwy i właśnie dziś stwierdziłam że od połowy września ide już na L4 do końca ciąży bo nie opłaca sie pracować i się męczyć

za wszystkie wizyty

Dziewczyny ja mam ogromnego stresa w związku z tym że moje pierworodne dziecię jutro idzie pierwszy raz do szkoły strasznie się tego boję zwłaszcza że idzie jako sześciolatek dziś już mi się nawet koszmary śniły masakra :/
Kochana, jeszcze troszkę i Ty poczujesz ruchy swojej dzidzi w brzuszku

Rozumie Cię, że się boisz, ale na pewno Twoje dziecię poradzi sobie w szkole
Mój mały we wrześniu skończy pięć lat a on już chciałby iść do szkoły. Całymi dniami by siedział i dodawał, odejmował albo coś pisał. Mam nadzieję, że jak za rok pójdzie do szkoły to też jeszcze będzie miał takie chęci do nauki

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:56   #3936
19mala83
Raczkowanie

Dzień Dobry wszystkim ale lecicie z pisaniem, wszystko przeczytałam ale już nic nie pamiętam więc trzymam kciuki za wszystkie mamy i ich badania, witam wszystkie nowe mamusie i dph nie stresuj się, spokojnie synek da sobie na pewno radę.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:58   #3937
pozycja77
Zadomowienie

Dzięki za miłe przyjęcie dziewczyny
wyczytałam, że piszecie o próbkach m.in, z johnsona. Tez się zapisałam na paczuszkę, dzięki !
Nie wiem czy znacie str eet com - testuje się rózne produkty, w zamian za opinie ( raporty ) tutaj mozecie zobaczyc ich aktualne i poprzednie akcje http://www.stree tcom.pl/language/pl-PL/Forum/ ( obie nazwy wpisalam ze spacjami bo mi nożyce zrobiły ciach ciach , ale to jeden wyraz)
jak widze mają też sporo produktow przeznaczonych dla dzieci
a teraz wracam do nauki

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-08-31 o 12:01
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 12:02   #3938
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Witam,

zbieram sie na wizyte,trzymajcie kciuki!!
trzymam

Cytat:
a to ten kubek jest pełen czy mniej tego picia?

tygrysia dzięki czyli moze wczoraj to była Lenka czekam na podobne uczucie zeby mnie upewniła hehe:0

ja 6 wrzesnia mam wizyte i to bedzie 18t4d wiec chyba jeszcze nie połówkowe? Lekarz zreszta nic nie mowil ostatnio
Ciekawe jak sie mała usadowi teraz i czy lekarz potwierdzi, chociaz jestem przekonana ze to dziewucha bo to bardzo dobry specjalista i powiedział sam bez mojego pytania to chyba jakby nie byl pewien by mnie w błąd nie wprowadzał
Mam nadzieje, bo jak bedzie Leon to co ja zrobie z tymi sukienusiami

ja odebrałam wyniki moczu i juz nie mam bakteriza to mam nieliczne kryształy szczaw.wap i pojedyncze nabłonki wielokątne, cokolwiek to jest

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

bacha mnie tez doszły słuchy ze w tym roku nie ma być jesieni tylko od razu zima

Cos nam sie ten klimat całkiem poprzestawiał
to na pewno nie było połówkowe bo za wcześnie, najwcześniej w 20tyg.

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ale pędzicie

ja przed chwilą musiałam zjeść koniecznie jajecznicę tak mnie naszło

póki co zbieram się do lekarza, bo za godzinę mam wizytę też proszę o trzymanie kciuków i dam Wam o wszystkim znać.

Wczoraj się nie odzywałam bo tak mnie przybiła wiadomość Madzi.... a zacytować Was po całym dniu i poranku jest niemożliwe

tak na szybko jeszcze - ja u siebie pytałam i mam tylko przyjść z cytryną, czyli glukozę oni zapewniają ale to za jakieś 2-3 tygodnie

trzymam kciuki też za dzisiejsze wizyty

a co do zabawnych koszulek to mam taką granatową na której na brzuchu jest zdjęcie dzidziusia jak z usg. Zrobię potem zdjęcie i Wam pokażę

buziaki dla Was i dla brzusiów
trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

ja mam o 13wizytę odnośnie moich twardnień też trzymajcie plisss
też trzymam kciukasy

Cytat:

za wszystkie wizyty

ja myslałam od 1 października, ale koleżanka nie będąca w ciąży ciągle mi nad uszami gada, że to za wczesnie, że będę się nudzić, że zwariuje w domu itp. no nie wiem, 3 miesiace miną bardzo szybko a mam co robić - kompeltować rzeczy dla maluszka i najzwyczajniej w świecie się nudzić, odpoczywając czytając ksiązki itp. bo później takie słowo jak odpoczynek nie będzie mi znane przez wiele lat Sama już nie wiem a wy pracujące brzuchatki jak zamierzacie zrobić?

W twojej sytuacji jest inaczej bo masz się kim zająć. Masz dziecko więc szkoła, obiad, lekcje itp. i czas ci szybko zleci a ja nie mam nikogo (jeszcze) a na dodatek też żadnej bliskiej rodzinki wiec nie będę miała nawet kogo odwiedzać w czasie tego L$ no chyba że specjalnie wyjade do rodziców.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:20   #3939
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Kochana, jeszcze troszkę i Ty poczujesz ruchy swojej dzidzi w brzuszku

Rozumie Cię, że się boisz, ale na pewno Twoje dziecię poradzi sobie w szkole
Mój mały we wrześniu skończy pięć lat a on już chciałby iść do szkoły. Całymi dniami by siedział i dodawał, odejmował albo coś pisał. Mam nadzieję, że jak za rok pójdzie do szkoły to też jeszcze będzie miał takie chęci do nauki
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry wszystkim ale lecicie z pisaniem, wszystko przeczytałam ale już nic nie pamiętam więc trzymam kciuki za wszystkie mamy i ich badania, witam wszystkie nowe mamusie i dph nie stresuj się, spokojnie synek da sobie na pewno radę.
Dzięki dziewczyny za pocieszenie wiem że da sobie radę w szkole ale wiecie jak to jest stres jest Bacha to tak jak pierwszy dzień z przedszkolem tez to powinnaś chyba znać bo syn chyba chodzi do przedszkola.
19mala83 moje pierworodne dziecię to córka i teraz prawdopodobnie tez będzie córka

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
trzymam

to na pewno nie było połówkowe bo za wcześnie, najwcześniej w 20tyg.

trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści

też trzymam kciukasy

ja myslałam od 1 października, ale koleżanka nie będąca w ciąży ciągle mi nad uszami gada, że to za wczesnie, że będę się nudzić, że zwariuje w domu itp. no nie wiem, 3 miesiace miną bardzo szybko a mam co robić - kompeltować rzeczy dla maluszka i najzwyczajniej w świecie się nudzić, odpoczywając czytając ksiązki itp. bo później takie słowo jak odpoczynek nie będzie mi znane przez wiele lat Sama już nie wiem a wy pracujące brzuchatki jak zamierzacie zrobić?

W twojej sytuacji jest inaczej bo masz się kim zająć. Masz dziecko więc szkoła, obiad, lekcje itp. i czas ci szybko zleci a ja nie mam nikogo (jeszcze) a na dodatek też żadnej bliskiej rodzinki wiec nie będę miała nawet kogo odwiedzać w czasie tego L$ no chyba że specjalnie wyjade do rodziców.
Powiem Ci tak pierwszą ciążę chodziłam do pracy do 8 miesiąca, i z perspektywy czasu trochę żałuję bo mogłam siedzieć w domu ale to był taki przypadek że zaszłam w ciążę zaraz na początku mojej pracy.
Teraz faktycznie jest inaczej bo mam dziecko w dodatku świeżo upieczoną pierwszoklasistkę której na pewno trzeba będzie poświęcić dużo czasu. Ale zaś z drugiej strony ciąża to jest jedyny okres w życiu kobiety gdzie może iść na to L4 100% płatne i odpocząć a jeszcze się w życiu narobimy. Ja bym na Twoim miejscu szła choćby po to żeby sobie w spokoju poczytać Tym bardziej że od października to wydaje mi się że już nam zleci bardzo szybko czas do porodu
Stary 2011-08-31, 12:31   #3940
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Powiem Ci tak pierwszą ciążę chodziłam do pracy do 8 miesiąca, i z perspektywy czasu trochę żałuję bo mogłam siedzieć w domu ale to był taki przypadek że zaszłam w ciążę zaraz na początku mojej pracy.
Teraz faktycznie jest inaczej bo mam dziecko w dodatku świeżo upieczoną pierwszoklasistkę której na pewno trzeba będzie poświęcić dużo czasu. Ale zaś z drugiej strony ciąża to jest jedyny okres w życiu kobiety gdzie może iść na to L4 100% płatne i odpocząć a jeszcze się w życiu narobimy. Ja bym na Twoim miejscu szła choćby po to żeby sobie w spokoju poczytać Tym bardziej że od października to wydaje mi się że już nam zleci bardzo szybko czas do porodu
wiem, że nie powinnam się sugerować tym co ktoś mi mówi, ale zaczęlam sie wtedy zastanawiać czy nie ma w tym jakiejś prawdy. Moja koleżanka poszła na niepełne 2 miesiące przed porodem i szybko jej zleciało. Myślę, że max połowa października to już idę Myślałam też o tym, żeby we wrześniu wykombinowac sobie z tydzien zwolnienia i pojechac do rodzinnego miasta, posiedziec u rodziców ale żaden tydzień mi nie pasuje a to jedna wizyta u lekarza a to druga w kolejnym, a to musze być w pracy przez dwa dni trzeciego tyg. i w sumie dopiero jestem wolna od 26,09 a jak planuję już L4 od października to lipa bo bezsens

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:48   #3941
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was robiła już glukoze? ja idę jutro rano i boję się że nie dam rady tego wypić albo że tak mnie zmuli że zaraz wszystko zwymiotuje
ja robiłam już dawno to było jakoś w 15tyg tylko ja miałam oznaczenie po 1 godzinie ale nie ma co czytac w necie info o tym bo ja sie naczytałam przerażona byłam i co??wcale takei okropne to nie było smakuje jak woda z cukrem pudrem nie jest wielce słodkie ani mdlące słabo sie moze zrobić po wypiciu ponieważ wzrasta cukier i tylko dlatego może być słabo ja mogłam troche wody pić po wypiciu glukozy ale powiedziała mi pani ze nie czasami pół litra tylko kilka łyków w ciagu tej godziny mogę

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was robiła już glukoze? ja idę jutro rano i boję się że nie dam rady tego wypić albo że tak mnie zmuli że zaraz wszystko zwymiotuje
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dla mam które już posiadają swoje maleństwa (bądź chcą troszkę oszukać w dacie urodzenia jak ja ;/)
http://www.bobovita.pl/poradnik
ja już daewno się tam rejestrowałam ale nie musiałam oszukiwac z datą zaznaczyłam ze pierwsze dziecko i prawidłowo wpisałam date urodzenia/przewidywaną oczywiście i mi normalnie zapisało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 12:50   #3942
19mala83
Raczkowanie

O kurcze dph a byłam pewna że synek tak to jest czytać ze zrozumieniem sorry
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:53   #3943
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedzcie mi gdzie czujecie te ruchy? boo wczoraj wieczorem czulam pod pępkiem takie pukanie delikatne, ale inne niz jezdzenie w jelitach

a teraz mam wrazenie ze mnie coś gila od środka ale na wysokości żeber tak po środku

dokładnei w tym miejscu i właśnei takei pukanie lekarz mi mówił że często dziewczyny myślą z eto jelita i z tym to mylą i nawet nie wiedzą ze to pierwsze ruchy
Stary 2011-08-31, 12:54   #3944
*Agatek*
Zakorzenienie

Uciekam na badanie
burczymucha dostał jeść i ucichł, ciekawe czy skopie lekarza

Stary 2011-08-31, 12:54   #3945
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Oglądałam jakiś filmik z porodu. Niby taki profesjonalny , ale jak zobaczyłam jak nacinają tej kobiecie krocze, ile krwi się leje, o kurde aż mnie ciary przeszły ze strachu...
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 13:05   #3946
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a ja wczoraj dostałam duży karton ciuszków do przeglądniecia mam sobie wybrać i wycenić ile mogę dać bo ciuszki prawie jak nówki extra więc sobie troche wybrałam i już odrazu przeprałam a reszte co nie wziełam to idzie do innej dziewczyny ciężarnej która w listopadzie rodzi i też na pewno sobie cos tam wybierze ja za dużo nie brałam bo tam prawie same bodziaki a bodziak.ow ja mam juz troche odłożonych więc za dużo nie potrzeba mi bo to nawet maluch tego nie poznosi , muszę dokupić jeszcze śpiochy i pajacyki ah ai kombinezon i w sumei to wsio już a nie jeszcze kilka sweterków chce kupić cieplejszych i kilka szt pół śpiochów bo tego w ogóle nie mam
Stary 2011-08-31, 13:08   #3947
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Oglądałam jakiś filmik z porodu. Niby taki profesjonalny , ale jak zobaczyłam jak nacinają tej kobiecie krocze, ile krwi się leje, o kurde aż mnie ciary przeszły ze strachu...
zosiu, uwierz mi, ale gdy przyjdzie dzień porodu, nie będziesz miała czasu aby martwić się jakimś nacięciem np...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:13   #3948
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
zosiu, uwierz mi, ale gdy przyjdzie dzień porodu, nie będziesz miała czasu aby martwić się jakimś nacięciem np...
zgadzam się w 100%

Tak będą bóle uwierać, że jak położą na porodówkę, to nawet nie czuje się tego nacięcia więc wszystko jest do przeżycia. My JESTEŚMY TWARDE BABKI!!!
Ja tam wszystko przejdę, oby tylko maluszek urodził się cały i zdrowy!

Stary 2011-08-31, 13:13   #3949
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

to tylko strasznei wygląda ale tak naprawdę ty tego w ogóle nie poczujesz więc lepiej nie oglądać takich filmików i niepotrzebnie się nakręcać bo podczas porodu jak są skurcze to wtedy w tym momencie jesteś nacinana ze nawet tego nie poczujesz już mi to kilka koleżanek mówiło które rodziły nawet jedna z ie która nie była nacinana bo ie w szpitalach nie nacinają krocza tylko jak kobiete rozerwie to są zszywane to nawet to że ją rozerwało nie poczuła bo to są tak silne skurcze że ten ból to jest pikuś - ponoć

tak jak mi koleżanka mówiła o porodzie że lepiej jest myśleć ze to straszny ból i okropnie boli i potem się miło rozczarować że wcale nie boli jak se myśleć że to pikuś ż epewnei nie boli aż tak bardzo i potem doznać szoku ze taki okropny ból to jest bo koleżanka tak sobie myślała właśnie jak oglądała te filmiki i tam nie które kobiety w ogóle nie krzycza tylko sobie stękają i sobei pomyślała eeeee to pewnei tak bardzo nie boli jak one nawet nie krzyczą no i się rozczarowała jak przyszło do porodu a tu ból taki że myślała ze rąckzi pourywa z tego łóżka

a inna znajoma mi opowiadała (to dla tych które wiedzą już że będa rodzic przez cc) że ją kładli na łóżko i ręce jej przypinali pasami i na wysokości piersi miała już taką płachte ze brzucha nie widizała bo był zasłonięty to po to by nie patrzyła na to jak ją kroją bo to jednak człowiek potem na sam widok może krzyczeć a ręce po to przypinają bo kobieta w ciązy ma odruch łapania sie za brzuch i podobno kiedyś mieli taki przypadek ze jak akurat rozcieli jej brzuch ona to widziała i chwyciła się ręką za brzuch i mogła tam czasami cos uszkodzic przez przypadek i teraz jest tak że przypinają ręce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 13:15   #3950
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
nie oglądaj takich rzeczy na swoim porodzie itak nie bedziemy za bardzo widzialy co 'tam' sie dzieje. Pozatym adrenalina i bol sprawia ze bedziemy chcialy miec to juz za soba. Nie rodziłam jeszcze, ale tak mi sie grubo wydaje

Pochwalimy sie nowymi nabytkami od babci z lumpa ale bluza nowa, a dresik chyba tez tyle, że bez metek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0197.jpg (152,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0193.jpg (116,2 KB, 22 załadowań)
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:21   #3951
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Też mam bóle głowy. Czasami cały dzień mnie boli... Możliwe, że to przez niskie ciśnienie. Jednak lepsze dla dziecka jest niskie niż wysokie.
Czy bierzecie coś na ból głowy?
Ja biorę APAP, jak już wytrzymac nie mogę. Jak boli troche mniej to idę się zdrzemnąć

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
W wielu laboratoriach trzeba przynieść swoją glukozę. Kupujesz w aptece, to jest proszek w saszetce, cena jakas minimalna, nie wiem może ze 2zł. Panie w labku udostępnią ci tylko kubek i wodę i rozpuszczą glukozę
O matko, służba zdrowia
Jak mi lekarz zleci, to będę musiała zapytać wcześniej w labku Dobrze, że mnie uprzedziłyście

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jestem wykończona, dopiero co wróciłam z sądu. Mam dość, normalnie psychicznie jestem wrakiem. Chyba przeprowadzę się do Tzta miesiąc wcześniej bo ta atmosfera w moim domu rodzinym źle wpływa na malca:/
Czubasek, co ty robilas w sądzie??

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ehh zaczął im się kaszanić samochód i to 2 raz ( w kwietniu wzięli moją corsę do Hamburga), mają cały czas gwarancję od mechanika, ale nie wiadomo czy by dojechali do PL, więc kupili samochód używany, zastępczy i musieli połowę kasy pożyczyć. Nie mogą sobie pozwolić do oddania znów do mechanika, bo by czekali kilka dni, a oni dojeżdżają codziennie 60 km do pracy
I tak czekał nas zakup samochodu, ze względu, że będę ja i dziecko jeździć tam, a moja corsa jest 3 drzwiowa, mała itp, do jeżdżenia tutaj. A oni kupili 5 osobówkę, 5 drzwiową i za b. dobrą cenę (ich zepsuty samochód to dostawczy 3 os.)
Dlatego muszą oddać kasę trochę po tygodniu, a teraz czeka ich zapłacenie mieszkania + opłaty.
I tak miałam jechać w 1 stronę autobusem, ale wolę jechać do nich, a nie od nich w sumie no jechać będę coś koło 10-12 h no ale muszę wytrzymać

Agatek, to już rozumiem. Ale 12 godzin to makabra będzie Współczuję szczerze, ja do Hamburga pociągiem jechałam i wytrzymac nie mogłam (chociaż to jeszcze w szkole, to jedna wielka impreza była) - a autubusów nie cierpię

A nie maja mozliwości mieszkać bliżej pracy? 60 km to daleko, i mnóstwo kasy na paliwo Wiem, bo sama tyle jeżdzę codziennie w jedną stronę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:23   #3952
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

za wszystkie wizyty

dph
ja moją księżniczkę poczułam pierwszy raz jak leżałam. może ty tez poczujesz jak zjesz coś i położysz się na plecach z rękami na podbrzuszu
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
pod pępkiem z 2-4 cm takie powinno być na początku 'pukanie' a po tygodniu, dwóch wyraźnie widać ruchy dziecka jak wali z główki

To zależy od kobiety. Ja pierwsze 'pukanie' delikatne czułam 14-15 tyg, a wyraźne ruchy dziecka i jak skóra się napręża równo w 17 tc, ale jestem b. szczupłą osobą więc może dlatego tak wcześnie

Agatek to racja im ktoś szczuplejszy tym wcześniej czuć ale z tymi ruchami brzucha to nie zawsze tak jest ja mam łożysko z przodu wtedy później czuć ruchy niezależnie od wagi i tkanki tłuszczowej mamy no i ruchów niestety najprawdopodobniej widziec nie będę ale za to moja ginka twierdzi że powinnam się cieszyć że ruchy czuje bo jak ktoś ma łożysko z przodu to czasami dopiero pod koniec ciąży coś zaczyna czuć no i nas "przodówki" nie powinny boleć kopniaki
Cytat:
zosia ty nie oglądaj takich filmów możesz mieć super łatwy i szybki poród bez nacinania i ez sensu się będziesz stresowała

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj dostałam duży karton ciuszków do przeglądniecia mam sobie wybrać i wycenić ile mogę dać bo ciuszki prawie jak nówki extra więc sobie troche wybrałam i już odrazu przeprałam a reszte co nie wziełam to idzie do innej dziewczyny ciężarnej która w listopadzie rodzi i też na pewno sobie cos tam wybierze ja za dużo nie brałam bo tam prawie same bodziaki a bodziak.ow ja mam juz troche odłożonych więc za dużo nie potrzeba mi bo to nawet maluch tego nie poznosi , muszę dokupić jeszcze śpiochy i pajacyki ah ai kombinezon i w sumei to wsio już a nie jeszcze kilka sweterków chce kupić cieplejszych i kilka szt pół śpiochów bo tego w ogóle nie mam
ja tez musze kombinezon zakupić ale na razie czekam na ciuszki od kuzynek zrobię przegląd i stwierdzę co trzeba jeszcze dokupić(pewnie nic bo będzie tego tak dużo po4 dziewczynkach)

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:26   #3953
MMONIKA9
Wtajemniczenie

słodkei te wasze ciuszki ja się moimi "pochwale" jak wyschną bo dzis je przeprałam i teraz schną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 13:28   #3954
zoskasamoska
Wtajemniczenie

To chociaz mnie troche uspokoiłyście

Aż mnie wszystko rozbolało jak to zobaczyłam.
Byłam ciekawa jak to wygląda, ale macie racje niepotrzebnie sie nakręcam.

Poczekam do lutego i się sama przekonam
Stary 2011-08-31, 13:39   #3955
Milla_85
Raczkowanie

Wink Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Dzień Doberek Mamuśki dawno się nie odzywałam i nie podczytywałam chyba nie uda mi się nadrobić zaległości ale ostatnie 2 dni podgoniłam.Nie czytałam was bo byłam w szpitalu wczoraj mnie wypuścili (niestety ulegliśmy wypadkowi samochodowemu)ale na szczęście z maluchem i z nami wszystko dobrze. Muszę się pochwalić miałam właśnie w szpitalu robione usg i wyszło mi że będziemy mieć Syneczka.Ja czuje bardziej wyraźnie ruchy gdzieś od 20 tygodnia połowy,ale też się martwiłam wcześniej,ale na pewno każda z was poczuje to piękne uczucie na które tak czekamy z utęsknieniem i będą nas kopać nasze maluchy że cho cho
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:39   #3956
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Czubasek, co ty robilas w sądzie?
W kwietniu , kiedy jeszcze nie byłam w ciazy a ślub byl planowany na 2013 rok złożyłam razem z rodzeństwem wniosek o przyznanie nam alimentów od ojca, bo jeszcze cała nasza trójka się uczy (ojciec jest alkoholikiem, znęca się nad nami, ja przez niego wylądowałam po próbie samobójczej na pół roku w klinice psychiatrycznej). Ojciec nie stawiał się na sprawy aż w koncu sędzina bez jego obecności przyzynała nam te alimenty, wtedy ''kochany tatus'' się odwołał ale nie wpłacił kwoty za trzy sprawy i wyrok się uprawomocnił. Dziś zadzwoniłam do Tz ta zeby mnie zawiozł do sądu po pismo do komornika bo ojciec powiedział do swojej matki , nawet go zacytuję '' pier***ę robotę, to wesele i dzieci '' nie wiedział że ja wszystko słyszę no a potem moja własna babka i ojciec wyzwali mnie i moją mame od najgorszych i stwierdzili że się puściłam (nie wiedzieli że słysze) wiec psychika mi siadła i tz mnie zabiera od wrzesnia do siebie bo widzi ze mnie ojciec wykonczy.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:43   #3957
renata:)
Zadomowienie

wróciłam od ginka
mam zwolnić tempo brać nospe i magnez starać się nie stresować(powiedziała że to zapewne przez gonienie i stresowanie się slubem) no i jeśli będzie mnie bolało przy skurczu to od razu do niej dzwonić
póki co mam piękną długą szyjkę i piękną zdrową ciążę

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:45   #3958
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Czubasku u mnie też nie jest za wesoło. Mój ojciec jest alkoholikiem , na szczescie pracuje za granica i nie widujemy się często i bardzo dobrze.

Pewnie, lepiej jak bedziesz mieszkała u tż-ta , bedziesz miała więcej spokoju, a spokój musi miec malutki. Pewnie jak mój tata wróci z pracy to tez sie na jakis czas wyprowadze do tż-ta. Całe szczescie, ze ojciec wykańcza nas tylko psychicznie, nie bije nas . ale nikomu tego nie życze.

Będzie dobrze jak zamieszkasz u swojego tż-ta
Stary 2011-08-31, 13:50   #3959
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
wróciłam od ginka
mam zwolnić tempo brać nospe i magnez starać się nie stresować(powiedziała że to zapewne przez gonienie i stresowanie się slubem) no i jeśli będzie mnie bolało przy skurczu to od razu do niej dzwonić
brawo teraz musisz odpoczywac

Cytat:
W kwietniu , kiedy jeszcze nie byłam w ciazy a ślub byl planowany na 2013 rok złożyłam razem z rodzeństwem wniosek o przyznanie nam alimentów od ojca, bo jeszcze cała nasza trójka się uczy (ojciec jest alkoholikiem, znęca się nad nami, ja przez niego wylądowałam po próbie samobójczej na pół roku w klinice psychiatrycznej). Ojciec nie stawiał się na sprawy aż w koncu sędzina bez jego obecności przyzynała nam te alimenty, wtedy ''kochany tatus'' się odwołał ale nie wpłacił kwoty za trzy sprawy i wyrok się uprawomocnił. Dziś zadzwoniłam do Tz ta zeby mnie zawiozł do sądu po pismo do komornika bo ojciec powiedział do swojej matki , nawet go zacytuję '' pier***ę robotę, to wesele i dzieci '' nie wiedział że ja wszystko słyszę no a potem moja własna babka i ojciec wyzwali mnie i moją mame od najgorszych i stwierdzili że się puściłam (nie wiedzieli że słysze) wiec psychika mi siadła i tz mnie zabiera od wrzesnia do siebie bo widzi ze mnie ojciec wykonczy.
kochanie jak najszybciej przeprowac sie do Tż wtedy TY i dzidzius bedziecie mieli spokoj przytulam Cie mocno ****

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:59   #3960
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
ojj to bardzo przykre ;( kochana nie przejmuj się czasami tak w życiu bywa ze nie jest kolorowo najważniejsze ze masz wsparcie w tż i że jesteście ty i dzidzia dla niego najważniejsi i chce ci zapewnić spokój będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek Mamuśki dawno się nie odzywałam i nie podczytywałam chyba nie uda mi się nadrobić zaległości ale ostatnie 2 dni podgoniłam.Nie czytałam was bo byłam w szpitalu wczoraj mnie wypuścili (niestety ulegliśmy wypadkowi samochodowemu)ale na szczęście z maluchem i z nami wszystko dobrze. Muszę się pochwalić miałam właśnie w szpitalu robione usg i wyszło mi że będziemy mieć Syneczka.Ja czuje bardziej wyraźnie ruchy gdzieś od 20 tygodnia połowy,ale też się martwiłam wcześniej,ale na pewno każda z was poczuje to piękne uczucie na które tak czekamy z utęsknieniem i będą nas kopać nasze maluchy że cho cho
o kurcze!!! to całe szczęście że wszystko z wami dobrze no i gratulację synka ale nam tych chłopaczków tu przybywa ja nie mogę

a niby zawszę większy przyrost jest dziewczynek a tu po naszych mamuśkach wcale bym tego nie powiedziała

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
wróciłam od ginka

to super że dobrze ale nooo więcej odpoczynku mniej stresu bo jak się nei będziesz oszczędzać to ..
a mnie teraz mały kopie cały czas i mi się tak centralnie usadowił na pęcherzu że ciśnie w cholere

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości