|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]() teraz siedze w pracy po ponad 3 tygodniach przerwy i właśnie dziś stwierdziłam że od połowy września ide już na L4 do końca ciąży bo nie opłaca sie pracować i się męczyć ![]() ![]() Dziewczyny ja mam ogromnego stresa w związku z tym że moje pierworodne dziecię jutro idzie pierwszy raz do szkoły ![]()
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
cześć
![]() Chciałam tylko napisać, że u mnie OK, ale będę dopiero jutro ![]() Madzia - współczuję bardzo ![]()
#3933 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak czekał nas zakup samochodu, ze względu, że będę ja i dziecko jeździć tam, a moja corsa jest 3 drzwiowa, mała itp, do jeżdżenia tutaj. A oni kupili 5 osobówkę, 5 drzwiową i za b. dobrą cenę (ich zepsuty samochód to dostawczy 3 os.) Dlatego muszą oddać kasę trochę po tygodniu, a teraz czeka ich zapłacenie mieszkania + opłaty. I tak miałam jechać w 1 stronę autobusem, ale wolę jechać do nich, a nie od nich w sumie ![]() ![]() ![]() agacia ale super te cieplutke ubranka!!!! ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-31 o 11:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Rozeznanie
|
ja pamietam że mi nalały pełny plastikowy kubeczek. Im mniej wody dasz tym będzie gęstsze i słodsze, więc chyba gorsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumie Cię, że się boisz, ale na pewno Twoje dziecię poradzi sobie w szkole ![]() Mój mały we wrześniu skończy pięć lat a on już chciałby iść do szkoły. Całymi dniami by siedział i dodawał, odejmował albo coś pisał. Mam nadzieję, że jak za rok pójdzie do szkoły to też jeszcze będzie miał takie chęci do nauki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() wyczytałam, że piszecie o próbkach m.in, z johnsona. Tez się zapisałam na paczuszkę, ![]() Nie wiem czy znacie str eet com - testuje się rózne produkty, w zamian za opinie ( raporty ) tutaj mozecie zobaczyc ich aktualne i poprzednie akcje http://www.stree tcom.pl/language/pl-PL/Forum/ ( obie nazwy wpisalam ze spacjami bo mi nożyce zrobiły ciach ciach , ale to jeden wyraz) jak widze mają też sporo produktow przeznaczonych dla dzieci ![]() a teraz wracam do nauki ![]()
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-08-31 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | ||||
Zadomowienie
|
trzymam
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W twojej sytuacji jest inaczej bo masz się kim zająć. Masz dziecko więc szkoła, obiad, lekcje itp. i czas ci szybko zleci a ja nie mam nikogo (jeszcze) a na dodatek też żadnej bliskiej rodzinki wiec nie będę miała nawet kogo odwiedzać w czasie tego L$ no chyba że specjalnie wyjade do rodziców. ![]()
![]() |
#3939 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 19mala83 moje pierworodne dziecię to córka ![]() ![]() Cytat:
Teraz faktycznie jest inaczej bo mam dziecko w dodatku świeżo upieczoną pierwszoklasistkę której na pewno trzeba będzie poświęcić dużo czasu. Ale zaś z drugiej strony ciąża to jest jedyny okres w życiu kobiety gdzie może iść na to L4 100% płatne i odpocząć a jeszcze się w życiu narobimy. Ja bym na Twoim miejscu szła choćby po to żeby sobie w spokoju poczytać ![]() ![]()
![]() |
#3940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3941 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 |
Raczkowanie
|
O kurcze dph a byłam pewna że synek
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnei w tym miejscu ![]() ![]()
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
Uciekam na badanie
![]() burczymucha dostał jeść i ucichł, ciekawe czy skopie lekarza ![]()
#3945 |
Wtajemniczenie
|
Oglądałam jakiś filmik z porodu. Niby taki profesjonalny , ale jak zobaczyłam jak nacinają tej kobiecie krocze, ile krwi się leje, o kurde aż mnie ciary przeszły ze strachu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Wtajemniczenie
|
a ja wczoraj dostałam duży karton ciuszków do przeglądniecia mam sobie wybrać i wycenić ile mogę dać bo ciuszki prawie jak nówki extra więc sobie troche wybrałam i już odrazu przeprałam a reszte co nie wziełam to idzie do innej dziewczyny ciężarnej która w listopadzie rodzi i też na pewno sobie cos tam wybierze ja za dużo nie brałam bo tam prawie same bodziaki a bodziak.ow ja mam juz troche odłożonych więc za dużo nie potrzeba mi bo to nawet maluch tego nie poznosi , muszę dokupić jeszcze śpiochy i pajacyki ah ai kombinezon i w sumei to wsio już a nie jeszcze kilka sweterków chce kupić cieplejszych i kilka szt pół śpiochów bo tego w ogóle nie mam
#3947 |
Raczkowanie
|
zosiu, uwierz mi, ale gdy przyjdzie dzień porodu, nie będziesz miała czasu aby martwić się jakimś nacięciem np...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak będą bóle uwierać, że jak położą na porodówkę, to nawet nie czuje się tego nacięcia ![]() ![]() Ja tam wszystko przejdę, oby tylko maluszek urodził się cały i zdrowy! ![]()
![]() |
#3949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tylko strasznei wygląda ale tak naprawdę ty tego w ogóle nie poczujesz więc lepiej nie oglądać takich filmików i niepotrzebnie się nakręcać bo podczas porodu jak są skurcze to wtedy w tym momencie jesteś nacinana ze nawet tego nie poczujesz już mi to kilka koleżanek mówiło które rodziły nawet jedna z ie która nie była nacinana bo ie w szpitalach nie nacinają krocza tylko jak kobiete rozerwie to są zszywane to nawet to że ją rozerwało nie poczuła bo to są tak silne skurcze że ten ból to jest pikuś - ponoć tak jak mi koleżanka mówiła o porodzie że lepiej jest myśleć ze to straszny ból i okropnie boli i potem się miło rozczarować że wcale nie boli jak se myśleć że to pikuś ż epewnei nie boli aż tak bardzo i potem doznać szoku ze taki okropny ból to jest bo koleżanka tak sobie myślała właśnie jak oglądała te filmiki i tam nie które kobiety w ogóle nie krzycza tylko sobie stękają i sobei pomyślała eeeee to pewnei tak bardzo nie boli jak one nawet nie krzyczą no i się rozczarowała jak przyszło do porodu a tu ból taki że myślała ze rąckzi pourywa z tego łóżka a inna znajoma mi opowiadała (to dla tych które wiedzą już że będa rodzic przez cc) że ją kładli na łóżko i ręce jej przypinali pasami i na wysokości piersi miała już taką płachte ze brzucha nie widizała bo był zasłonięty to po to by nie patrzyła na to jak ją kroją bo to jednak człowiek potem na sam widok może krzyczeć a ręce po to przypinają bo kobieta w ciązy ma odruch łapania sie za brzuch i podobno kiedyś mieli taki przypadek ze jak akurat rozcieli jej brzuch ona to widziała i chwyciła się ręką za brzuch i mogła tam czasami cos uszkodzic przez przypadek i teraz jest tak że przypinają ręce
![]() |
#3950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pochwalimy sie nowymi nabytkami od babci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mi lekarz zleci, to będę musiała zapytać wcześniej w labku ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A nie maja mozliwości mieszkać bliżej pracy? 60 km to daleko, i mnóstwo kasy na paliwo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
dph ja moją księżniczkę poczułam pierwszy raz jak leżałam. może ty tez poczujesz jak zjesz coś i położysz się na plecach z rękami na podbrzuszu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3953 |
Wtajemniczenie
|
słodkei te wasze ciuszki ja się moimi "pochwale" jak wyschną bo dzis je przeprałam i teraz schną
#3954 |
Wtajemniczenie
|
To chociaz mnie troche uspokoiłyście
![]() Aż mnie wszystko rozbolało jak to zobaczyłam. Byłam ciekawa jak to wygląda, ale macie racje niepotrzebnie sie nakręcam. Poczekam do lutego i się sama przekonam |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień Doberek Mamuśki dawno się nie odzywałam i nie podczytywałam chyba nie uda mi się nadrobić zaległości ale ostatnie 2 dni podgoniłam.Nie czytałam was bo byłam w szpitalu wczoraj mnie wypuścili (niestety ulegliśmy wypadkowi samochodowemu)ale na szczęście z maluchem i z nami wszystko dobrze. Muszę się pochwalić miałam właśnie w szpitalu robione usg i wyszło mi że będziemy mieć Syneczka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
W kwietniu , kiedy jeszcze nie byłam w ciazy a ślub byl planowany na 2013 rok złożyłam razem z rodzeństwem wniosek o przyznanie nam alimentów od ojca, bo jeszcze cała nasza trójka się uczy (ojciec jest alkoholikiem, znęca się nad nami, ja przez niego wylądowałam po próbie samobójczej na pół roku w klinice psychiatrycznej). Ojciec nie stawiał się na sprawy aż w koncu sędzina bez jego obecności przyzynała nam te alimenty, wtedy ''kochany tatus'' się odwołał ale nie wpłacił kwoty za trzy sprawy i wyrok się uprawomocnił. Dziś zadzwoniłam do Tz ta zeby mnie zawiozł do sądu po pismo do komornika bo ojciec powiedział do swojej matki , nawet go zacytuję '' pier***ę robotę, to wesele i dzieci '' nie wiedział że ja wszystko słyszę no a potem moja własna babka i ojciec wyzwali mnie i moją mame od najgorszych i stwierdzili że się puściłam (nie wiedzieli że słysze) wiec psychika mi siadła i tz mnie zabiera od wrzesnia do siebie bo widzi ze mnie ojciec wykonczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zadomowienie
|
wróciłam od ginka
mam zwolnić tempo brać nospe i magnez starać się nie stresować(powiedziała że to zapewne przez gonienie i stresowanie się slubem) no i jeśli będzie mnie bolało przy skurczu to od razu do niej dzwonić póki co mam piękną długą szyjkę i piękną zdrową ciążę ![]()
#3958 |
Wtajemniczenie
|
Czubasku u mnie też nie jest za wesoło. Mój ojciec jest alkoholikiem , na szczescie pracuje za granica i nie widujemy się często i bardzo dobrze.
Pewnie, lepiej jak bedziesz mieszkała u tż-ta , bedziesz miała więcej spokoju, a spokój musi miec malutki. Pewnie jak mój tata wróci z pracy to tez sie na jakis czas wyprowadze do tż-ta. Całe szczescie, ze ojciec wykańcza nas tylko psychicznie, nie bije nas . ale nikomu tego nie życze. Będzie dobrze jak zamieszkasz u swojego tż-ta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3960 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a niby zawszę większy przyrost jest dziewczynek a tu po naszych mamuśkach wcale bym tego nie powiedziała ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
to super że dobrze ![]() ![]() ![]() a mnie teraz mały kopie cały czas i mi się tak centralnie usadowił na pęcherzu że ciśnie w cholere
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.