Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-09, 17:56   #4171
Magdzia0108
Zadomowienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
nena siedzi na szkoleniu w Krakowie ale dzisiaj wraca i rozpoczyna nadrabianie ponad 40 stron, które tu przez niecały tydzień nastukałyście. Pozdrawiam
a witamy i pozdrawiamy

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:04   #4172
Jamee
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Witam kochane

Nic mi się nie układa Dzisiaj dostałam plan z uczelni i jest beznadziejny zajęcia od 8 do 19 z dwugodzinnym dojazdem na uczelnię. Zajęcie w szkole medycznej codziennie i muszę być na anatomii i zajęciach zawodowych. W pracy już na mnie krzywo patrzą. Mam strasznego doła mam ochotę zasnąć i obudzić się dopiero gdzieś w przyszłym roku

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:07   #4173
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Hej hoł kochanieńkie
Padam lekko na facjatę i tak będzie przez najbliższe dwa tygodnie, bo koleżanka z biura na urlopie, a pozostawiała masę spraw niepodokańczanych I się użeram ze swoim kramem i jej. Ale twardą trza być

Dzisiaj idziemy z TŻcikiem do znajomych oglądać foty z ich wesela. Aż się boję zobaczyć moją szanowną twarz, bo ja i zdjęcia z zaskoczenia to delikatnie mówiąc kabaret

Nie martw się. Ja też póki co się tylko gapie w necie, bo jakoś czasu brak, żeby się gdzieś wybrać. W ogóle mam schizę, że trafię na niemiłe baby w salonie i im jakąś wiązankę puszczę

Będzie dobrze. Szybko zleci i już będziecie mieli z głowy. Ja już nawet nie pamiętam, jak chodziliśmy na nasze

Niech moc będzie z Tobą!!!

Będziemy oglądać na RTLu. W nosie mam polską politykę abonamentową

Dobre, dobre
Ostatnio byliśmy umówieni u znajomych na wieczór. Jechaliśmy z TŻem osobno. Pomyślałam, że fajnie by było przynieść winko, więć uderzam do sklepu, a tam pytają mnie o dowód i .... du.pa, bo miałam inna torebkę i dowodu brak. Wina nie kupiłam Tak ze mnie młoda babuleńka

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Książka bardzo dobra. Polecam jeszcze w tej tematyce "Okaleczoną"i "Niewierną". Pozostaje nam tylko dziękować, że dane nam jest żyć w naszej kulturze.
A trza było brać przykład od Pań z telewizji - w 2-tygodniowym makijażu na zdjęciach byłoby idealnie

Bardzo dobra jest też książka pt. "Spalona"

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Witam kochane

Nic mi się nie układa Dzisiaj dostałam plan z uczelni i jest beznadziejny zajęcia od 8 do 19 z dwugodzinnym dojazdem na uczelnię. Zajęcie w szkole medycznej codziennie i muszę być na anatomii i zajęciach zawodowych. W pracy już na mnie krzywo patrzą. Mam strasznego doła mam ochotę zasnąć i obudzić się dopiero gdzieś w przyszłym roku
najlepiej około października , głowa do góry
Stary 2011-09-09, 18:08   #4174
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
o to widze, ze ja nie jedyna.. nie wiem kompletnie co to biobsja.. ale ja bym sie bala pojde na to usg, zobacze gdzie mnie dalej pokierują..
Biopsja w moim przypadku polegała na wyciągnięciu cieniutką i długa igłą całej zawartości guzka czyli poprostu na pobraniu próbki.
U mnie była bolesna ponieważ nie miałam znieczulania ale podobno zastrzyk ze znieczuleniem bardziej by bolał i trzeba by było jeszcze czekać jakąś godzinę aż zacznie działać więc wybrana została wersja szybsza. Pierś po biopsji jakieś dwa dni mnie bolała.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:29   #4175
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Jejku oglądam rozmowy w toku - jest klientka która nawet w nocy wstaje poprawić makijaż żeby jej boy nie zobaczył bez
40 min tuszuje rzęsy

W międzyczasie znalazłam fajne buciki:
1. http://www.riverisland.com/Online/wo...e-shoes-607020
2. http://www.riverisland.com/Online/wo...gh-heel-601694
te pierwsze mi się podobają 40 minut tuszuje rzęsy? to ile ona podkład nakłada

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
i rozdziela wykałaczką drugie 40 minut może

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

albo rzuciła chłopaka bo ja wrzucił do wody i jej się tusz rozmazał
aż żałuję, że nie mogłam obejrzeć tego odcinka. przynajmniej bym się pośmiała
Cytat:

głowa do góry kochana PM-ki 2012 to silne baby i ze wszystkim dadzą sobie radę
Stary 2011-09-09, 18:29   #4176
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Witam kochane

To może postarasz się o ITS na studiach???
Współczuję bardzo takiego układu zajęć

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:30   #4177
Ania_M_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patyczaaak Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny;-) Dawno mnie nie było, ale miałam problem z internetem, a koleś z serwisu zjawił się dopiero 2 dni temu;/ Zabić takich ludzi;/. Widzę, że przygotowania idą pełną parą Pozdrawiam;-)

A i mam take pytanie.. Czy wszystkie macie już wybrany utwór na pierwszy taniec;>?
Ja jeszcze nie mam pomysłu na piosenkę na pierwszy taniec.

Dziewczyny, czy stosujecie jakąś dietkę i ćwiczenia przed ślubem?

Edytowane przez Ania_M_
Czas edycji: 2011-09-09 o 18:34
Ania_M_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:38   #4178
(kicia)
Zakorzenienie

http://moda.allegro.pl/suknia-margar...801020068.html

jeju dziewczyna miała sesję w Tatrach zazdroszcze tylko ciekawe jak ona wlazła tam pod górę

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mam pomysłu na piosenkę na pierwszy taniec.

Dziewczyny, czy stosujecie jakąś dietkę i ćwiczenia przed ślubem?
ja ćwiczę ale diety nie jakiejś specjalniej trochę mniej słodyczy tylko staram się no i do 18 ale z tym jest ciężko
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 18:54   #4179
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:

jeju dziewczyna miała sesję w Tatrach zazdroszcze tylko ciekawe jak ona wlazła tam pod górę

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

ja ćwiczę ale diety nie jakiejś specjalniej trochę mniej słodyczy tylko staram się no i do 18 ale z tym jest ciężko
bardzo ładne zdjęcia
Stary 2011-09-09, 19:01   #4180
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:

Mój fotograf też robił sesję w Tatrach i dziewczyna szła ubrana na sportowo dopiero na miejscu przebierała się w suknię. Powiedział, że to była niezapomniana sesja.

Z tego wszystkiego pokłóciłam się z TŻtem

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 19:06   #4181
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dziewczyny życzę Wam udanego weekendu!!!!!!!
O 7 rano jedziemy do Wrocławia, po drodze zahaczymy jeszcze Opole i wracamy w niedzielę, pewnie będę późno. Więc do poniedziałku!
Bawcie się dobrze

Pa!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 19:08   #4182
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Mój fotograf też robił sesję w Tatrach i dziewczyna szła ubrana na sportowo dopiero na miejscu przebierała się w suknię. Powiedział, że to była niezapomniana sesja.

ciężki dzień dzisiaj masz, jutro będzie lepiej

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
O 7 rano jedziemy do Wrocławia, po drodze zahaczymy jeszcze Opole i wracamy w niedzielę, pewnie będę późno. Więc do poniedziałku!
Bawcie się dobrze

Pa!
szerokiej drogi !!
również udanego weekendu !! pa pa
Stary 2011-09-09, 19:09   #4183
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

ojej musisz trochę pobyć sama wyciszyć się odstresować

pogodzicie się
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 19:19   #4184
jagodzia133
Zakorzenienie

nie no dzisiaj to ja normalnie padam jestem zmęczona jak jasna ..........
Cytat:
A propo Oszukać przeznaczenie...
Wczoraj wracaliśmy z TŻtem z kina. Jechaliśmy takimi stawami, gdzie zawsze ciemno jest i trzeba uważać, bo droga wąska. Przed tym terenem jest przejazd kolejowy ze stopem. Gdzie z reguły nic nie jeździ, no ale na stopie każdy się zatrzymuje. Tak sobie jedziemy, TŻ hamuje przed torami, ale nie staje do końca i chce jechać dalej, a ja do niego "Uważaj!". Akurat jechał pociąg towarowy tak wolno i cichutko, że w samochodzie nie było nic słychać, a światła wyglądały jak latarnie drogowe i to TŻta zmyliło. Później powiedział, że na szczęście miał anioła stróża w samochodzie i zatrzymał się do końca. Oczywiście on tam zawsze staje, czy w dzień, czy w nocy, a wczoraj coś go pchnęło na te tory...

A może to przez to, że chwilę przed rozmawialiśmy o moich porypanych snach ślubnych, o tym, że się boję, że nasze wesele się nie uda. Ze mam wątpliwości co do sali, zespołu, fotografa, że już sama nie wiem czego chcę i męczy mnie to strasznie. Im bliżej ślubu tym bardziej zastanawiam się nad jakością naszych usług. TŻ oczywiście mi mówi, że przecież sama ich wybierałam i byłam ich w 100% pewna, więc mam skończyć z takim myśleniem. A potem powiedział jeszcze, że nawet jeśli zespół byłby do dupy, jedzonko beznadziejne, a fotograf się nie pojawił, to i tak wszystko się uda i będziemy bardzo zadowoleni, bo będzie to najważniejszy dzień w naszym życiu, będzie to nasz dzień i nic nie jest w stanie go zepsuć!!! Tak to słowa mojego TŻta Poem jeszcze dodał, że najważniejszy dzień poza dniami urodzin naszych dzieci No i tak się zamyślił, że zapomniał o pociągu. Ale anioł stróż czuwał!
o jejku jak dobrze że nic wam się nie stało że jednak czuwałaś
Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane!!
Kurka...czas zapierdziela niemiłosiernie... Ostatni raz weszłam na wizaż tydzień temu
Wybaczcie moją nieobecność, ale jestem zawalona robotą.

W skrócie co u mnie słychać:
PRACA - a więc zdążyłam się już trochę wdrożyć w świat szkolnictwa. Mam mnóstwo pracy. Układanie przebiegu lekcji, papierkowa robota itd. itp.. W dodatku "dostałam" kolejne 2 godziny, które muszę przeznaczyć na kółka polonistyczne dla dzieci.
Jeśli chodzi o prowadzenie lekcji - baaardzo mi się podoba. Na początku się stresowałam, ale teraz już idzie mi coraz lepiej
Jeśli chodzi o uczniów - niektórzy to MA-SA-KRA !!! Nie powiem, są uczniowie grzeczni, którzy chcieliby się czegoś nauczyć, ale są też takie gnojki, które rozpieprzają zajęcia. W jednej klasie to mam 2 razy na minutę ochotę komuś przypier*olić Wiem, nie jest to pedagogiczne, ani wychowawcze. Ale naprawdę, czasem ręce, nogi i cycki opadają.....
Przykład? Do jednej klasy chodzi uczeń, który już 2 razy nie przeszedł, trzyma nogi na stoliku, bezczelnie się odzywa, mówi np. koledze, że go zabije, a koleżance, że jest "szpetną dziw.ką'. I to wszystko na lekcji Teraz jest już trochę lepiej, ale i tak strasznie trzeba się z nim męczyć. Tak w ogóle to on miałby być w poprawczaku, ale mama załatwiła mu "zielone papiery", że jest psychiczny.... I tak oto niesforny uczeń chodzi z innymi dziećmi do klasy

Atmosfera w pracy - jeśli chodzi o innych nauczycieli - jest ok

Nareszcie weekend Troszkę mi nerwy i struny głosowe odpoczną

Umysł oczywiście nie, bo muszę pisać różne plany itd.
dlatego nie mogła bym być nauczycielką pozabijała bym normalnie
Cytat:
http://moda.allegro.pl/suknia-slubna-i1800571249.html

już po sam stanik mogła sobie podsunąć
błagam
Cytat:
Hej dziewczyny;-) Dawno mnie nie było, ale miałam problem z internetem, a koleś z serwisu zjawił się dopiero 2 dni temu;/ Zabić takich ludzi;/. Widzę, że przygotowania idą pełną parą Pozdrawiam;-)

A i mam take pytanie.. Czy wszystkie macie już wybrany utwór na pierwszy taniec;>?
ja się waham z resztą jak ze wszystkim :P
Cytat:
Mhmm to mój TŻ ma takie same palce jak Twój. Ma szerszą kość i obrączka musi najpierw przecisnąć się przez nią .. A ja hmm.. póki co mam 12 i mam nadzieję, że jednak tak zostanie;-)
ja ma też grubsze kostki dlatego mam pierścionek większy i mi na palcu lata :P
Cytat:

nie martw się ja też mam gorszy dzień i oberwało się mojemu Niusiowi
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 19:37   #4185
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

malwus
, to jak byś miała ochotę i czas pójść do salonów to daj znać po weekendzie, w razie czego chętnie Ci potowarzyszę i sama coś pomierzę
Dam znac w niedziele na priv kiedy mogę
Cytat:
mi tez I gin powiedziala, ze wszystko jest ok
a wiecie mam taki problem... gdzies miesiac temu wyczulam malego guzka w prawej piersi.. i nie wiem co to moze byc nic nie boli.. powinnam isc z tym do gin czy na jakies usg?? nie wiem..
To ja Ci opowiem co ja miałam jak wyczułam guzka w piersi. Rzecz jaka pierwsza przyszła mi na myśl to rak ale spokojnie umówiłam sie do lekarza rodzinnego zaraz nastepnego dnia i kobieta mnie troche obmacała, stwierdziała bez badan że mam powiekszone wezły chłonne pod ta pachą gdzie wyczułam guzka w piersi i to wszystko. Przepisała antybiotyk o po tygodniu przeszło. Tak tyci tyci mnie ten guzek bolał jak uciskałam pierś ale lekarka stwierdziła że ten guzek i powiekszone wezły chłonne miałam od drutów w staniku. Pamiętam że miałam jeden taki co mnie w to miejsce uciskał pod pacha ale mi to nie przeszkadzało. Po tym zdarzeniu już uważam na staniki jakie kupuje.

Jeśli sama wizyta u lekarza Ci nie odpowiada to idz na badanie bardziej szczegółowe.
U mnie to co mówiła lekarka sie sprawdziło bo po antybiotyku guzka nie było.
Cytat:
o to widze, ze ja nie jedyna.. nie wiem kompletnie co to biobsja.. ale ja bym sie bala pojde na to usg, zobacze gdzie mnie dalej pokierują..
Biopsja polega na pobraniu kawałeczka tego guzka by zbadać czy to wlókniak, chłoniak czy cos innego.

Mi wczoraj wizaż też nie chciał działac. Wszystkie inne strony tak ale nie ta. Juz myslałam że sie do was nigdy nie dokopie. Winiłam oczywiście za to moj komp, miałam ochote go wyrzucić przez balkon.
Stary 2011-09-09, 19:54   #4186
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieję, że szybciutko się pogodzicie

Cytat:
Bawcie się dobrze

Pa!
udanego wyjazdu
Stary 2011-09-09, 19:54   #4187
jagodzia133
Zakorzenienie

dziewczyny ja dogaduję już ostatnie kwestie z dziewczyną i myślę że suknia będzie w przyszłym tygodniu. Pewnie gdzieś pod koniec. jak ja bym chciała żeby była dobra i żebym w niej ładnie wyglądała
Lili & Gabryś

Stary 2011-09-09, 19:56   #4188
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
ee raczej nie

zresztą znam dziewczynę która miałą taką suknię z przeźroczystym gorsetem a była w mniej więcej 5 msc ciązy wyglądało to strasznie
NIE SMA CZNE.

Ach właśnie Jagodziu! Dajesz radę na tym swoim szkoleniu I jeszcze do pracki zasuwasz, no pięknie Życzę Ci, by Twoja firma wypaliła

Buuu... nikt tu Sztuczki nie dopinguje z nową, pełną wyzwań pracą
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:01   #4189
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja dogaduję już ostatnie kwestie z dziewczyną i myślę że suknia będzie w przyszłym tygodniu. Pewnie gdzieś pod koniec. jak ja bym chciała żeby była dobra i żebym w niej ładnie wyglądała
czekamy na fotki

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
NIE SMA CZNE.

Ach właśnie Jagodziu! Dajesz radę na tym swoim szkoleniu I jeszcze do pracki zasuwasz, no pięknie Życzę Ci, by Twoja firma wypaliła

dopinguje, dopinguje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 20:11   #4190
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Jamee Nie smutkaj Ja też już poznałam mój plan zjazdów na zimowy semestr i powiem Ci że... jest beznadziejny :/ W pracy też mi tak głupio jest powiedzieć: "nooo... ale w poniedziałki to ja wieczory chciałabym mieć wolne bo tańczę sobie..." - ech idiotyczna sytuacja :/ Powinnam się cieszyć, że dostałam pracę ale z drugiej strony głupio, bo i praca magisterska musi poleżeć odłogiem, nasza taneczna pasja i... sprawy ślubne..
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 20:16   #4191
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
NIE SMA CZNE.

ja też dopinguje <robi fale>

bo widzisz tak to jest jak nie ma pracy to nie ma a jak jest to jest aż za dużo 2 prace plus szkolenie hard core. Ale daję radę dopóki nie padnę
Na razie mamy Excela kończymy w poniedziałek a potem planowanie biznesu, podstawy marketingu,finansowanie działalności, e-marketnig,księgowość i negocjacje handlowe. Mam nadzieję że tą całą resztę ogarnę. Dobrze że w technikum miałam właśnie przez 2 lata marketing,rachunkowość i przedsiębiorczośc to jakieś podstawy mam.

Dobra lecę spać bo 4.50 pobudka
dobranoc odezwę się wieczorem po pracach
Lili & Gabryś

Stary 2011-09-09, 20:37   #4192
Seagirl
Zadomowienie

HEj dziewczynki, ja tylko na chwilkę wpadłam sie przywitać i powiedzieć że buciki doszły i sa piękne, identyczne jak na zdjeciu i pasują;-)
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 21:10   #4193
evoonia86
Zakorzenienie

chyba się zbieram do łóżeczka. dobrej nocki
Stary 2011-09-09, 21:35   #4194
__Paulinka__
Zakorzenienie

Jeszcze ja wpadam na chwile wieczorkiem

wlasnie skonczylismy oglądac stary film "the Truman Show". Ostatnio wogol ogladamy stare filmy i to te w ktorych gra Jim carrey On jest swietny

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Biopsja w moim przypadku polegała na wyciągnięciu cieniutką i długa igłą całej zawartości guzka czyli poprostu na pobraniu próbki.
U mnie była bolesna ponieważ nie miałam znieczulania ale podobno zastrzyk ze znieczuleniem bardziej by bolał i trzeba by było jeszcze czekać jakąś godzinę aż zacznie działać więc wybrana została wersja szybsza. Pierś po biopsji jakieś dwa dni mnie bolała.
Dzieki Ci za wytlumaczenie mam nadzieje, ze nie bedzie mnie to dotyczyc ale dopiero za miesiac bede w PL wiec wtedy pojde..

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

To ja Ci opowiem co ja miałam jak wyczułam guzka w piersi. Rzecz jaka pierwsza przyszła mi na myśl to rak ale spokojnie umówiłam sie do lekarza rodzinnego zaraz nastepnego dnia i kobieta mnie troche obmacała, stwierdziała bez badan że mam powiekszone wezły chłonne pod ta pachą gdzie wyczułam guzka w piersi i to wszystko. Przepisała antybiotyk o po tygodniu przeszło. Tak tyci tyci mnie ten guzek bolał jak uciskałam pierś ale lekarka stwierdziła że ten guzek i powiekszone wezły chłonne miałam od drutów w staniku. Pamiętam że miałam jeden taki co mnie w to miejsce uciskał pod pacha ale mi to nie przeszkadzało. Po tym zdarzeniu już uważam na staniki jakie kupuje.

Jeśli sama wizyta u lekarza Ci nie odpowiada to idz na badanie bardziej szczegółowe.
U mnie to co mówiła lekarka sie sprawdziło bo po antybiotyku guzka nie było.

Biopsja polega na pobraniu kawałeczka tego guzka by zbadać czy to wlókniak, chłoniak czy cos innego.

.
jak widac to moga byc przerozne "choróbska" i nie da sie tak samemu stwierdzic. Tzreba isc do lekarza.. ja tez jak wyczulam to, to pierwsza mysl "rak" jak kazdy chyba.. panika. Weszlam w neta i zaczelam szperac i dowiedzialam sie, ze to moze byc tysiac roznych rzeczy... wiec sie uspokoilam
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-09, 23:28   #4195
Wiktusiaczek
Zadomowienie

gosza: Dobrze, że byłaś Aniołem Stróżem i nic Wam się nie stało...

sztuczka: ja też dopinguję

Cytat:
My będziemy mieć nad Morskim Okiem.. Ciężko będzie i nie wiem, czy to dobry pomysł, ale cóż- TŻ kocha góry, a ja TŻa...

Cytat:
"Sen nocy letniej- taniec Bogumiły".

Co do guzków- jestem w grupie podwyższonego zachorowania na chorobę nowotworową, w szpitalu onkologicznym na konsultacjach jestem raz na kilka miesięcy (moja mamusia też) i wszystko, co podejrzane mi wycieli dla bezpieczeństwa. A teraz mam problem z węzłami chłonnymi - mam powiększony podżuchwowy od kilku lat i pachwinowy od jakiegoś roku, tego drugiego zrobili USG, a podżuchwowy chcą obserwować i zrobić biopsję. Ale jest taka zasada - jeśli węzeł podżuchwowy nie boli to jest prawdopodobieństwo "chłoniaka złośliwego", jeśli pobolewa raz na jakiś czas to jest ok i mnie na szczęście pobolewa, natomiast pachwinowy wcale, ale jest niby w porządku. Dodam, że ja sobie nic nie wmawiam i nie jestem jakimś maniakiem chorobowym, ale tyle osób z rodziny zmarło na raka, że niestety jest możliwe, że mnie i mamusię też to może spotkać, a babcia (mama mamusi) miała właśnie chłoniak i prawie na niego umarła. Ale się rozpisałam nie na temat... Dobrze, że późna pora i tego nie poczytacie W każdym razie zmierzam do tego, że popieram Wasze apele o chodzeniu do lekarza - trzeba się badać!

Dobrej nocki wszystkim Ja nawet się nie kładę, siedzę tu z Wami, czytam wątek i buszuję na allegro. O 2.00 jadę po TŻa, bo dostał w pracy przepustkę, więc nawet się nie kładę, a o 8.50 zaczynamy nauki - są w Jego parafii, więc wracam w poniedziałek i życzę miłego weekendu

P.S.: Oświeciło mnie przed chwilą jakąś złotą myślą, co chyba oznacza, że już jestem zmęczona: "Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki 2012 żyją swoimi ślubami"

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2011-09-09 o 23:29
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 06:34   #4196
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
P.S.: Oświeciło mnie przed chwilą jakąś złotą myślą, co chyba oznacza, że już jestem zmęczona: "Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki 2012 żyją swoimi ślubami"
Podoba mi się

Dzięki wszystkim za kciuki za moją mamę Operacja się udała. Dzisiaj wychodzi już ze szpitala i wieczorkiem dowiem się czegoś więcej

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 07:53   #4197
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Podoba mi się

Dzięki wszystkim za kciuki za moją mamę Operacja się udała. Dzisiaj wychodzi już ze szpitala i wieczorkiem dowiem się czegoś więcej
super, że wszystko się udało
Stary 2011-09-10, 08:01   #4198
justyna_g4
Zakorzenienie

A już myślałam, że będę dziś pierwsza.
Witam dziewczynki. U mnie pogoda pochmurna, aż się nie chciało wstać z łóżka.

Cytat:
Podoba mi się

Super, że wszystko się udało...na pewno już wszystko będzie w porządku!!

Mam dzisiaj pełne ręce roboty bo cały dom na mojej głowie. Rodzice pojechali pomagać u babci kopać ziemniaki wiec zostałam z moim cudownym bratem. Dogadanie się z nim graniczy z cudem wiec wszystko będę musiała zrobić sama... cóż tak bywa.

Miłego dnia wam życzę!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-10, 08:04   #4199
M_ilkaa
Rozeznanie

ja dziś na 16 idę do kościoła- ślub bierze koleżanka z pracy - wkleje fotki
sama nie wiem w co się ubrać niby ciepło, trochę pochmurno ...
tym samym zastanawiam się jaka pogoda będzie u nas za rok
Stary 2011-09-10, 08:05   #4200
kasioonya
Rozeznanie

dzień dobry Laseczki

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
ja też wczoraj myślałam o tytule Twój jest świetny! nie mam zdolności poetyckich, ale wymyśliłam cuś takiego: "Już lato minęło i jesień nadchodzi, w rozmowach o ślubie nikt nam nie przeszkodzi - PM2012 cz.X"

Cytat:
cieszę się, że jest dobrze! wszystkiego dobrego dla mamusi

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości