|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko ja i Uska miałyśmy frytkowy obiad dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jedo u mnie odpada ze względu na cenę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Ja bym nie wytrzymała ![]() Jakim cudem ona słyszy Twoje rozmowy z TZtem? Nie mozesz zamknać się w pokoju i spokojnie pogadac? A wtrącanie się do jedzenia to chyba u każdej teściowej - dlatego nie lubie tdo swojejchodzić na obiady... Usiądź tu; dlaczego sobie tam nie siądziesz; sprobuj tego; zjedz więcej; co tak mało .... ![]() Standard ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w rodzinie jest zupelnie inna wiez i relacje, dlatego tez mi trudno to zrozumiec. Chociaz jest jeden plus t ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja siedzę sobie przed komputerkiem pod kocykiem, i nie mam ochoty już nigdzie wychodzić :/ A TZ umówił się z kolegą, że przyjdziemy na walkę Adamka z Kliczką ![]() No i pójdziemy, a tak bym poszła spać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Wtajemniczenie
|
Mnie mój tż wyciąga na walkę do baru, bo zaniósł tam swoj dekoder i stwierdził, że te bedzie oglądał, ten co nie nawidzi takich sportów bedzie to oglądał, albo bardziej to piwo przed sobą wrrrr...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię walk żadnych, dlatego nie oglądam tego hehe
![]() Cytat:
![]() Słyszy rozmowy bo czasami nie chce mi się wychodzić do pokoju, ale zaczęłam się też zamykać, bo mnie to denerwuje po prostu ![]() ![]() No a syt. rodzinna nie powinna wychodzić poza nasz krąg... ale jej wygarnę jak przyjdzie taki moment- a na pewno przyjdzie ![]() ![]()
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
Agatek spakowana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Zakorzenienie
|
Neska no coś Ty
![]() ![]() ![]()
#4869 |
Zakorzenienie
|
łe ja myslałam, ze jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
no ja bym chciała jutro, ale kurcze muszę badania przed wyjazdem zrobić, żeby mieć gotowe jak wrócę na sobotę
![]() ![]()
#4871 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
A ja mam takie pytanko
![]() Jeśli jestem w 18 tyg. i dno mojej macicy znajduje się gdzieś w połowie pomiędzy spojeniem łonowym a pępkiem to czy jest możliwe odczuwanie ruchów dzidzi na wysokości pępka ![]() Aaaa... i jeszcze jedno, jak wyczuć dno macicy? Położna dotknie brzucha i już wie gdzie to jest, a ja macam i macam i nic tam nie czuję ![]()
#4873 |
Zakorzenienie
|
Anabelita no połozna czy lekarz znaja sposoby
![]() ![]() ja teraz szkraba najczesciej nisko czuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
Neska miałaś ładnie pogrubiać nicki!
![]() ![]() Anabellita ja nie wiem, nie znam się. Czuję malca na końcówce wzgórka łonowego do pępka ![]()
#4875 |
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielę
![]() ![]() ![]() Kakao wypiłam i było bossskie ![]() ![]() ![]() Zaczynam dziś 22 tydzień! ![]() ![]() ![]() Jeszcze 125 postów do końca wątku!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
#4876 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze chociaz Tobie sie udalo ![]() Cytat:
to cos sie nie zgadza ktoras tu pisala, ze kakao i czekolada "zatwardzaja", to dlaczego Ciebie pognalo do lazienki? moze taki z Ciebie dziwny,albo lepiej, wyjatkowy ![]() A ja ogladalam walke i nawet czerpalam z tego przyjemnosc ![]() Wczesniej bylam na przepysznej pizzy wloskiej, ale takiej naprawde pysznej ![]() ![]() Pozniej dodala: "Naogladaja sie te panienki slodkich filmow, naczytaja romantycznych ksiazek i mysla, ze to takie cudne i piekne, a to sie okazuje zwykle zoo" Malo brakowalo, a bym wstala, podeszla do niej i strzelila ja w leb, ale poglaskalam sie tylko po brzuszku, usmiechnelam do siebie i do Dzidzi i staralam sie juz w ogole nie zwracac uwagi na to, co ta łachudra mowila. Skad sie biora takie babsztyle??? P.S. Moje Dziecie szaleje i tym razem ma w glebokim powazaniu muzyke bobasa ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-11 o 02:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba jakiś niedzielnowczesny żart co piszesz. Jak ona mogła sie w ogole wypowiadać w ten sposób patrząc na Ciebie? To ona swojego synalka rozbestwiła, a nie , że macierzyństwo to przekleństwo. Wariatka jakas , która sobie nie radzi i tyle. Az mi szczeka opadła to co przeczytałam. Faktycznie, mogłaś jej w tą łeb palnąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Rozeznanie
|
Agatek no to masz przeje... Niby to jej dom i może robić w nim, co chce, ale skoro przyjęła Was pod dach i wie, że jesteś w ciąży, to powinna np. powstrzymywać się od palenia przy Tobie.
Co do wtrącania się w nie swoje sprawy, to ja tak mam z rodzicami. Siedzą na rencie (mieszkamy z nimi) i chcieliby wszystko wiedzieć. Niby to rozumiem, bo w sumie żyją teraz naszym życiem i jesteśmy ich dziećmi, ale wkurza mnie to, że chcą o wszystkim wiedzieć. Za to moi teściowie są.... hmm... inni ![]() Wiem, że jesteśmy dorośli i w sumie nie oczekuję pomocy od rodziców, którzy wystarczająco w życiu mi pomogli i poświęcili dla mnie. Ale jego rodzice nawet tej pomocy nie oferują. Jak braliśmy ślub, to kompletnie w niczym nie chcieli pomóc! Za to wymagania mieli, żebyśmy wesele robili niedaleko nich! Paranoja! Ja to się już przyzwyczaiłam. Żal mi tylko Męża, bo widzę, że gryzie go w środku takie traktowanie nas i czuje się chyba niekochany przez nich... Zawsze staram się mu, po narzekaniach z ich strony, że się nimi nie interesujemy (hahaha!!!), mówić, że teraz jesteśmy rodziną i że dla nas jest najważniejszy. Ale akceptacja ze strony rodziców jest jednak bardzo ważna... Cytat:
Pochwalę się, że ostatnio dostałam od bratowej bluzkę z bocianem trzymającym bobaska ![]() ![]() ![]() Dzisiaj rano czułam jak Dzidek mnie kopie, więc myślę sobie, że zobaczę czy będzie widać ruszający się brzuszek. No i faktycznie widać!!! ![]() ![]() ![]() Super czuć ruchy Dzidka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | ||
Zadomowienie
|
heloo kobitki
![]() o ja dobrze mieszkac 2000 tys km od tesciowej ![]() ja to jestem przeokropna i lubie glosno wyrazac swoje zdanie jak mi cos nie pasuje i do tego tez zmuszam mojego tz bo on sie nie lubi przeciwstwaiac mamusi zawsze mówi ze ona sobie pogada a my i tak zrobimy swoje bo po co je robic przykrosc :/ ale po 7 latach bycia razem juz go tak przekreciłam ze nawet mamusi mówi nie hihi ja jaos nie mam problemu zeby powiedziec mojej mamie nie bo mam inne zdanie lub nie bo tak chce i juz ![]() potrafie ich zrypac jak trzeba i tak własnie wczoraj pojechalam po moim tatusiu bo mnie wkurzył hihi Cytat:
gratulacje pijemyyyyyyyyyyyy Cytat:
![]() ![]() Tak sie patrze na ten podzial na miesice z pierwszej strony i jedene miesiac ma 5 tygdni a drugi 4 cos tam chyba jest nie tak :/
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2011-09-11 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek!
Pogoda piękna - trzeba chwytać ostatnie słoneczne promyczki. Po południu zabieram TŻ-a i psa i jedziemy do rodzinnej miejscowości w odwiedziny do naszych rodziców ![]() Cytat:
P.S. My wczoraj mieliśmy pizze na kolacje ![]() ![]() Miłego dzionka!
![]() |
#4881 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja naprawdę nie nadążam z nadrabianiem!
![]() wczoraj byłam u lekarza i wam coś powiem ![]() ![]() tak się naśmiałam z tego usg, że szok. wyobraźcie sobie, ze lekarz jest sam zdziwiony, że tak wcześnie widać płeć, stwierdził że ma duży sprzęt skoro już go widać ![]() najlepszy moment na usg - mam filmik , wciąż go oglądam i się chichram ![]() ![]() ![]() oczywiście za miesiąc się upewnimy czy to facet, ale lekarz chyba nie ma wątpliwości ![]() idę troszkę ogarnąć chatę i robić obiadek, ale jestem coś niewyspana dziś, wszystko przez Adamka! i troszkę stresu wczoraj miałam, bo mi jakiś koleś przywalił w samochód na parkingu i zderzak porysowany, lakier odpada ![]() udanej niedzieli!
![]() |
#4882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wspaniałe jest uczucie jak widzisz ruszajce sie dzidzi w brzuchu ![]()
![]() |
#4883 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć lasunie!!
![]() Spałam do 9.30 i wyspana wielce od 2 w nocy, nie no ekstra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() godzinę zasypiałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wiem dlaczego!!!! Bo masz u siebie męską bestię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A pizzy zazdroszczę, mam straszną ochotę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kasiahexe hihi, to masz niewyparzony jęzorek nie ma co ![]() ![]() kropeczka1984 to niby ja jestem u nich, no bo syn to 'syn', a ja nie będę ważniejsza nigdy od syneczka mamusi ![]() ![]() A Twój mąż to biedny jest u swoich rodziców... widocznie oni tego nie widzą- uważają, że wszystko jest ok! Dużo rodziców "tak ma". Ale żeby zaciągać go do roboty? ![]() ![]() ![]() Wiesz, jak ja bym się wkurzyła to bym powiedziała co myślę, najwyżej się obrażą i będziecie mieć spokój ![]() ![]() ![]() A sprzątać to ja dalej będę sama, bo teściowej doprosić się nie idzie... głupio jej się zrobi i tyle. Nie zmieni się. A dziś mam w planach pomyć okna ![]()
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Hej ;-)
my wczoraj prawie cały dzień na wyjeździe, wróciliśmy do domu o 2 w nocy ![]() *Agatek* podziwiam że jeszcze wytrzymujesz w takim domu. Musisz mieć silne nerwy ![]() Cytat:
![]() Anabellita ja tam nie wiem, wymacać nic sama nie umiem ![]() a na suwaczku wychodzi Ci 22t5d? To coś nie tak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
no bo tamten się spieszy
![]() ![]() bybella fajnie, że syneczek ![]() ![]()
#4886 | |||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ten maly na serio beznadziejnie sie do niej odzywal i to przy innych ludziach, wiec na bank sobie nie radzi z wychowaniem. Ojca tez jakos nie widzialam, obraczki na reku brak... i zlosliwy diabelek od razu podpowiedzial mi, ze spierniczyl, bo z nia nie wytrzymal ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Faktycznie moglam ja i trzepnac w leb, i jej cos dogadac, zeby nie mierzyla wszystkich swoja marna miara ![]() ![]() I obiecalam mu, ze jego mama nigdy nie bedzie opowiadala o obcowaniu z nim jak o zoo. Cytat:
![]() ![]() Ale fajnie,ze widzialas ruszajacy sie brzuszek!!! ![]() Ja tez mam sie czym pochwalic. Do tej pory czulam tylko takie delikatnie "pykanie" od srodka, ktorego nie bylo w zaden sposob czuc przykladajac dlon do brzuszka, ale dzisiaj w okolicach 4-ej nad ranem tak zaczal dawac, ze niesmialo pomyslalam, czy aby tego nie czuc i ... mialam racje !!! Pierwszy raz moja reka mogla poczuc Dzieciaka ![]() Juz sie nie moge doczekac, az przyjedzie TZ. Na razie nic mu nie powiem, tylko w odpowiednim momencie wezme jego dlon i przyloze do Malca. Ale sie zdziwi ![]() ![]() Kropeczka, Twoi tesciowie tez tacy sredni z tego co piszesz. Troche egoistyczne maja podejscie. Od Was wymagaja bardzo duzo, ale od siebie potrafia dac niewiele... Pozostaje sie cieszyc z tego,ze nie musicie z nimi mieszkac ![]() Cytat:
![]() Ja juz nie raz lecialam specjalnie do sklepu, robilam lub (jak nie potrafilam)prosilam Mame o zrobienie czegos, co miala wczesniej ktoras na forum ![]() no super... ![]() oczywiscie gratulacje!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() och,mam nadzieje, ze masz racje ![]() A czy formula 1 tez jest wskaznikiem meskiej bestii? Bo uwielbiam i jak tylko moge, to ogladam ![]() Cytat:
mam czas sie nastawic psychicznie ![]() Agatku, tej Twojej tesciowce tez przydalyby sie ![]() ![]() I nie przesadzaj z tym sprzataniem. Na moje mycie okien w ogole moglabys sobie darowac... Po co kusic los? Cytat:
![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-11 o 10:23 |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Agatonie nie bij kobiety w ciąży ![]() Pearl ręce i wszystko opada na to co opisałas.... Bybella gratuluję synka ![]() Inutil gdzieś Ty się szlajała do 2 w nocy? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Edit przemyślałam co napisała Pearl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() byliśmy u teściów zająć się siostrą tż, potem oglądaliśmy walkę a potem plotkowaliśmy i jakoś tak zeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Już poprawiłam suwaczek
![]() ![]() ![]()
#4890 | ||||||
Rozeznanie
|
Witajcie, nie było mnie całą sobote przez to wesele i teraz dopiero nadrabiam.
neska22, natisska, pearpearl, renata ![]() Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Na szczęście wymyśliłam coś innego. Miałam taką letnią plisowaną granatową sukienkę, która ze szpilkami, żakietem i innymi dodatkami stała się na tyle elegancka, że pasowała na wesele. Zabawa była fajna, ale niestety koło 24.00 wygoniły mnie do domu bóle żołądka. ![]() Cytat:
![]() No i ?? Czekamy! Może nawet zrobić taki dział w klubie z naszymi internetowymi szafami dziecięcymi? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29323163]Cholerka kupiłam na rozstępy fissan i dopiero teraz doczytałam, że strasznie śmierdzi i jest masakrycznie tłusty...chyba go nie użyję...[/QUOTE] No bez przesady - nie jest tak źle, a działa fajnie. Sama zobacz. Można się przyzwyczaić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agatek Fatalna sprawa, niestety nie jest łatwo żyć pod jednym dachem z w sumie obcą kobietą. Moja teściowa mieszka 5 min. od Nas, ale dużo pracuje i rzadko ją widuję. Jak dotąd nie mogę złego słowa o Niej powiedzieć. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.