|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() doczekałaś się w końcu ![]() tak jak wyżej żeby poszło bezboleśnie i i żebyś szybko przywitała Sarę
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
I u mnie się zaczęły sms i dzwonienie. Najlepsze to jest jak dzwonią moje kuzynki albo kuzyni z którymi mało co gadam, nie wspominając już rozmów telefonicznych i tak wisimy sobie na telefonie i coś tam staramy sie dogadać
i cieszę się że po pogadaniu hah.
|
|
|
|
#1683 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby co to mamy wanienkę albo fotelik podróżny to przepęka tam na początku hihihi żartuję ![]() Do szpit. spakowałam się przed przeprowadzką- bo stwierdziłam, ze jak mnie coś chwyci w trakcie to będzie niezła jazda by nagle się spakować. Co prawda cały ten tydz.. jeszcze tam coś dokładałam i tak w sumie nei wiem czy wziełam wszytsko. Najwyżej mężul będzie kursował do domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O przeprowadzce wyżej ![]() A Wy już wykończyliście wszystko? Cytat:
![]() 3mam kciuki kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na dworze oddychac się nie da - taki zaduchkiepsko, bardzo kiepsko (nie wiem czy dotrwa do narodzin Piotrusia)
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-11 o 14:18 |
|||||||
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzis na urodzinki ide ![]() mam nadzieje ze zrobi sie szybko czerwono na forum
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, że tak wszystko idzie sprawnie i jeszcze troszkę i będziecie mieć wszystko urządzone u nas prawie miesiąc już minął od przeprowadzki a mam wrażenie że to było kilka dni temu a Ty kochana ze spokojem sobie wszystko rozpakowuj i za dużo nie szalej![]() a co do Babci to współczuję ciężko coś w takiej sytuacji napisać mocno i trzymaj się Kochana
|
|
|
#1687 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja kocham miodCytat:
Cytat:
![]() stokrotka i lu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy po cc - miałyście nawał pokarmu?
|
|
|
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
hmmmm nie wydaje mi się by był nawał, ale np rano po dłuższym spaniu Agatki mleko potrafi spływać z piersi samo
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trybem oszcędnościowym w domku- zajęłam się praniem i układaniem w komodach ciuszków dla małego- na razie nie ogarniam jak niby miałabym go ubierać. Dostałam pełno bodziaków z długim i krótkim rękawem, ale co na nogi??? Po prostu przykrywa się kołderką? Bo spodenek (takie ze skarpetkami od razu) mam tylko 2 pary, a pajaców z 6 par i takich troszkę większych- tak mi się przynajmniej wydaje. Mam też dosyć sporo kaftaników- z 10 szt. i też nie wiem co z nimi do czego je ubierać?no niestety ![]() Ja jeszcze nie mama nie wiem o co tez chodzi- czy masz nawał czy czekasz? W każdym bądź razie w SR mówili ,ze tak czy siak występuje (oczywiście różne babki różnie go znoszą) , z tymże po cesarce może być później.
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lula mówi ze jeden lekarz stwierdził ze akcja porodowa się rozkręci do jutra, inny że nie ma żadnego rozwarcia, kolejny ze jak ma wychodzic to na własne ryzyko... Ale mam nadzieję że Mikuś sie ruszy dzisiaj, bo juz dość się Lulka wycierpiała
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj cały dzień w łózku. Boli mnie brzuch
Ale nie wygląda to na skurcze.
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja nie wiem czy moje dziecko sie najada cały dzień na cycu dzisiaj
|
||
|
|
|
#1694 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa
Ehh jeszcze tylko parę dni Ale nie myślałam, że ostatnie dni tak będą mnie tak bardzo męczyć psychicznie... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
ja dalej mam nawał, a najbardziej w nocy koło 2-5 rano, jestem zacieknięta po pas, musze sobie pieluchę tetrową w biust wkładać
Stokrotka i Lu wkońcu! a ja siedzę w domu i piszę z wami , babcie mi niunia w wózku wożą piękna pogoda dziś Gerda, kąpie się kąpie, ale nie jakoś długo, gorąca woda też nie jest, ale bąbelki są po prysznicu czułam się brudna tam cały czas, a po kąpieli jakoś inaczej, a szwy "rozpuszczalne" dalej się nie rozpuszczają
|
|
#1696 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
, a już o 10 minutach to mogę pomarzyć.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno nie będziesz miała żadnej czarnej dziury i będziesz wspaniałą mamą, zobaczysz Z babcią współczuję mocno mocno Cytat:
Tak samo pewnie byłoby z całą resztą jedzenia! Jakbyśmy nie czytały tyle, to byśmy normalnie jadły i nie byłoby całego cyrku. Miałam w 5-7 dobie, teraz jest unormowane. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Pożycz chociaż jedną taką babcię - bo u mnie jakoś żadnej od tygodnia ponad nie było, chociaż mieszkają 5 minut od nas.
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zastanawiam się czy nie jechać na Ip. Niepokoi mnie ten ból podwozia, lędźwi i brzucha. Tym bardziej że dzisiaj praktycznie mam go od rana i jest ciągły, uciążliwy... ale z drugiej srony boję się że mnie tam wyśmieją albo będą niemili, ze zawracam im głowę takimi duperelami jak bóle- bo w końcu ból to normalna rzecz... A swoją drogą co powiedzieć, przyjechałam bo mnie brzuch boli
? haha. I jeszcze teraz zaczęłam widzieć ze twardnieje i nie wiem w sumie czy wcześniej to przeoczałam czy dopiero teraz zaczął? Prawie cały czas wardy Chyba za bardzo to przeżywam, ale jak całą ciążę nic nie bolało a nagle kumulacja to aż nie wiem co robić
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1699 | |
|
kosmitka
|
A dlaczego mają Cię wyśmiać?? Jak źle się czujesz, to Twoim prawem jest niepokoić się i jechać!! Mają obowiązek sprawdzić, co się dzieje, szczególnie że jutro masz termin porodu.
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
W ogóle zastanawiam się, czy nie dać mu smoczka, jak tak przeraźliwie krzyczy. Mam nawet 1 kupiony MAM ortodontyczny.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak wpadam znienacka i walę jakimiś pytaniami ale Szymek nie daje dzisiaj ani minutki spokoju
mam nadzieje ze nocka będzie lepsza
|
|
|
|
#1701 |
|
kosmitka
|
Natko pytaj pytaj, nie zawsze pomożemy, ale przynajmniej podzielić się wątpliwościami jest z kim.
|
|
#1702 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyżby w końcu sie zaczynało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do babci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby ![]() Anciu z tego co koleżanki opowiadały to dużo dzieci nie lubi na początku kąpieli. Potem się przyzwyczają, ponoć czasem pomaga zrobienie troche cieplejszej wody niz te przepisowe 37C. My zakupiliśmy dziś paczkę mleka modyfikowanego "na wszelki wypadek" mężuś zadecydował ze bedzie NAN kupiłam chociaż w sumie nie zamierzałam, ale kumpela mi opowiadała ze nie kupili i potem było gorączkowe bieganie jak wróciły ze szpitala i młoda się darła A jutro jadę odebrać od niej laktator i juz jesteśmy gotowi. No jeszcze nie ma fotelika, ale ma w tym tyg być
|
|||||
|
|
|
#1703 |
|
kosmitka
|
Danika ale z wątkowych dzieci, to chyba mój najbardziej krzykliwy
. Woda jest naprawdę fajna i ciepła, ale mowię, on już jak jest rozbierany i brany na ręce to krzyczy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej..
My wrocilismy z nad morza,wiatr byl staszny ale krotki spacerek zaliczylismy .. i lodzika tez zjadlam.... Dzwonila do mnie przed chwila stokrotka...... Mowila ze rodzi juz nieodwolanie, ze boli porodowych naprawde nie jest sie w stanie przeoczyc... Wody sacza jej sie od 9 rano.. teraz od 3 godzin jest na IP... Podlaczyli ja wczesniej na ktg i skurcze sa silne (porodowe), ma co 5-3 minuty, wogole mowila do mnie biedna na skurczu to juz powoli jej mowe odbieralo Wkuwal jej sie w zyle jakis niezdarny pielegniarz i dwa razy nie dal rady , tylko krew tryskala to go pogonila i kazala kogos innego zawolac i przyszla inna babka i juz ladnie sie wbila...a lekarza powiedziala ze wezmie telefon w razie gdyby cos sie dzialo w WC no ale chciala zadzwonic i przekazac nam sprawozdanie z porodu aaaaa....jeszcze nie zbadali jej ginekologicznie i sama niewie ile ma rozwarcia... Mowila tez ze juz gadala z lekarzem ze bedzie chciala epidural, i jak tylko bedzie mozna (bedzie rozwarcie) to bierze...No i chyba narazie tyle.........aa.....miala teraz isc troche pod prysznic sie zrelaksowac.. Powiedziala zeby trzymac za nia kciuki i chyba da znac dopiero po wszystkim.... Bidulka nasza Cytat:
tez sie tak meczy ... zycze jej zeby jak najszybciej cos sie rozkrecilo Cytat:
To ze wisi caly dzien na cycu to norma do miesiaca czasu..(wiadomo ze nie u wszystkich mam) Dzieciaczki maja male zoladeczki i szybko trawia pokarm od mamusi takze przystawiaj kochana i nic sie nie martw bo maluszek naprawde sie najada... Dasz rade.. duzo cierpliwosci zycze.... Cytat:
![]() i tez z pielucha w biustonoszu spalam.. a ile razy sie zdazylo ze nawet pielucha przemokla ![]() Cytat:
![]() Lepiej byc czujnym niz pozniej czegos zalowac.... Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-09-11 o 17:19 |
||||
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście że nie jecie nabiału - mi położna powiedziała żeby uważać na nabiał i nie jeść więcej niż 2 szkl mleka w przeliczeniu na inne produkty mleczne. Kąpanie też jest z mega krzykiem Kiedy wychodziłyście na pierwszy spacer? Ja chcę wyjść dzisiaj pierwszy raz - jest tak gorąco ale brzdąc nie chce się obudzić i nie wiem czy już nie za późno na pierwszy spacer i nie wiem w co ją ubrać![]() Co do szwów - byłam w piątek na zdjęciu i po zdjęciu jakoś tak mi gorzej tam jest niz jak je miałam. Został mi jeden szew rozpuszczalny Czy Wasze pociechy też mają tak często czkawkę? Moja ma kilka razy dziennie W ogóle to przepraszam ze tak chaotycznie piszę ale brak czasu niestety mi doskwiera |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego nie powinno Cie to martwic ze czesto chce jesc bo to normalne.... i maluszek sie na pewno najada i dostaje wszystkie potrzebne mu skladnieki nawet jak jest glodne po 30 min.... |
|
|
|
|
#1707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ściskam Was mocno i Wasze pociechy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wychodzi na to,ze tylko ja tak na ost chwilę ze wszystkim ![]() Cytat:
A jakiegoś dobrego lodzika tez bym wciągnęła- zwłaszcza nad morzem ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- cotka- pojechałaś??? |
|||||
|
|
|
#1709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Super, ze stokrotka się doczekała.
Kto jak kto ale ona to już tyle czekała, że dłużej nie powinna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

i cieszę się że po pogadaniu hah.
hihihi żartuję 

), a dziś mam zamiar ugotować mężowi kapustę z grzybami i upiec dwa kotlety, żeby mu się za żonką zatęskniło, jak jej nie będzie
na dworze oddychac się nie da - taki zaduch
a jak tam Babcia??

a ja kocham miod
do czego je ubierać?