|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
Ah co za cudowny temat !!
)Ja niestety odważyłam się wypowiedzieć pierwszy raz na jakimkolwiek forum, więc jeśli wszystkiego dobrze nie opiszę to wybaczcie Otóż spotykam się z facetem starszym o 11 lat( ja 20, On 31), poznaliśmy się w pracy. Pierwsze spotkanie zainicjował On tak samo jak kolejne itd, jesteśmy w ciągłym kontakcie, fakt widujemy się jednak raz na tydzień ale to ze względu na prace właśnie. Problemem jest to, że On ma już 3 letniego synka. Nie jest z tą kobietą.. pytałam kiedyś co się zdarzyło ale widać było,że jeszcze nie jest gotowy na odpowiedź więc odpuściłam. Chciałabym wiedzieć co się zdarzyło bo wiadomo nie znam go jeszcze dobrze a nie chce pakować się w związek z kimś kto szuka przygody, narobi dzieciaków i znika ;D ..tzn, wiem, widze że On taki nie jest. A kolejny problem to to, że On bardzo mało mówi o sobie..jest skryty i nie do końca wiem jak to zrobić żeby go lepiej poznać, wiem że On i ja tego chcemy. Mam sama o wszystko pytać czy poczekać aż sam się otworzy? Wiem, że jesteśmy sobą zauroczeni itd bo na miłość chyba jesczze za wcześnie.. często pyta mnie co będzie jeśli za bardzo się polubimy.. co mam odpowiedzieć?? Odpowiadam czas pokażę.. Może ktoś będzie w stanie mi poradzić )
|
|
|
|
#3392 |
|
Przyczajenie
|
Ah co za cudowny temat !!
)Ja niestety odważyłam się wypowiedzieć pierwszy raz na jakimkolwiek forum, więc jeśli wszystkiego dobrze nie opiszę to wybaczcie Otóż spotykam się z facetem starszym o 11 lat( ja 20, On 31), poznaliśmy się w pracy. Pierwsze spotkanie zainicjował On tak samo jak kolejne itd, jesteśmy w ciągłym kontakcie, fakt widujemy się jednak raz na tydzień ale to ze względu na prace właśnie. Problemem jest to, że On ma już 3 letniego synka. Nie jest z tą kobietą.. pytałam kiedyś co się zdarzyło ale widać było,że jeszcze nie jest gotowy na odpowiedź więc odpuściłam. Chciałabym wiedzieć co się zdarzyło bo wiadomo nie znam go jeszcze dobrze a nie chce pakować się w związek z kimś kto szuka przygody, narobi dzieciaków i znika ;D ..tzn, wiem, widze że On taki nie jest. A kolejny problem to to, że On bardzo mało mówi o sobie..jest skryty i nie do końca wiem jak to zrobić żeby go lepiej poznać, wiem że On i ja tego chcemy. Mam sama o wszystko pytać czy poczekać aż sam się otworzy? Wiem, że jesteśmy sobą zauroczeni itd bo na miłość chyba jesczze za wcześnie.. często pyta mnie co będzie jeśli za bardzo się polubimy.. co mam odpowiedzieć?? Odpowiadam czas pokażę.. Może ktoś będzie w stanie mi poradzić )
|
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Postanowiliśmy spróbować! Będzie nas to kosztowało trochę pracy i poświęceń, ale chcemy dać z siebie wszystko. Najpierw poczułam ulgę, bo w końcu wiem na czym stoję, a zaraz potem ogromny strach. Ale spróbować chcę. Dziwnie mi.
|
|
#3394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A różnica między nami to 15 lat, tak więc chyba mogę do Was dołączyć
|
|
#3395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie było tak, ze najpierw sie dowiedzialam o 2letniej corce partnera, potem, ze nie jest z tą kobietą, pożniej ile ma lat i już mialam dosyć tych "ciekawych" informacji, ale na kolejnym spotkaniu powiedzial o córce starszej ode mnie o 2miesiące i o rozwodzie z pierwsza żoną. Poszło szybko bez wdawania sie w szczegóły i to było dla mnie oszamiałajace przeżycie i myśle, że gdyby nie to, że traktowałam go jak kolegę a nie potencjalnego kandydata na męża to moglabym tego nie udźwignąć. Także czasem o pewnych informacjach lepiej dowiadywać się niekoniecznie z prętkością światła
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny :P
My już po ![]() od soboty mam męża starszego o lat 16 i... dobrze mi z tym
|
|
|
|
#3397 |
|
Raczkowanie
|
Aaah, gratulacje!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje!!
|
#3399 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja spędziłam piątek, sobotę i niedzielę ze znajomymi i kolegą D. świetnie się bawiłam w jego towarzystwie. w sobotę pojechaliśmy w kilka osób na wycieczkę i jak czekaliśmy na resztę to ten być może kiedyś mój ( ) 30letni mężczyzna zabrał mnie na lody i na spacer. teraz nie będę go widziała długo bo polecieli do bułgarii i wrócą po weekendzie dopiero, ale ma dać znać jak będą w domu już..
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
No proszę, okazało się, że mój facet jest o 22 lata starszy ode mnie. Cały czas byłam przekonana, że o 21, a jemu po prostu nie przyszło do głowy, żeby wyprowadzać mnie z błędu i uważał za zabawne, że byłam tak pewna swego!
Niby to tylko o rok więcej, mimo wszystko byłam w szoku. Teraz, już po tym jak zdecydowaliśmy się mimo wszystko być razem, dopiero tak naprawdę widzę jak mu zależy i że się stara. Tak naprawdę to do pewnego czasu myślałam, że się mną bawi, że jestem tak na chwilę... teraz wiem, że tak nie jest ![]()
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
I ja się dołączę. Mój facet jest ode mnie starszy o 10 lat. Nasz związek był dość burzliwy. Akurat rozstałam się z mężem a on wydawał się być mało zaangażowany. w między czasie sie rozstaliśmy ale on nie dawał za wygrane. i tak znów się zeszliśmy.. trochę jestem przerażona... na koniec dodam, że ja mam 22 lata, a on 32.
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie, bedzie dobrze jak dla mnie roznica mala, zalezy przeciez od Tego jak sie ze soba czujecie ![]() Mialam byłego który mial 32 lata na moje 20. Teraz z nowym TZ-tem, 20 ja on 31. Glowa do góry :3 Nie słuchaj również na tego co mówią ludzie naokoło ;p |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się, że jest dobrze
|
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
Łaa, pomocy, nie wiem sama co się ze mną dzieje, ale chyba się zauroczyłam
On jest starszy o 10 lat, nawet odrobinkę więcej i właśnie wiem, że ja jemu tez się podobam. Ja mam 19 lat, on jest lekko przed 30-stką. Bardzo mi się podoba, miło się z nim rozmawia, ale boję się, że on o mnie może myśleć jak o dziecku, bo jakby nie było spora różnica wieku. Niby powiedział mi, że on jest całkiem poważny i nie żartuje sobie ze mnie (no musiałam się spytać, no ).Zachowuję się chyba trochę jak roztrzęsiona nastolata jeju, dawno się tak nie czułam ![]() Mój były (w zasadzie wciąż obecny, ale już niedługo....) chłopak jest młodszy o kilka miesięcy i niestety ja bardzo czuję tę niewielką różnicę wieku, on jest dla mnie jak dziecko, jak ja z nim wytrzymałam ponad rok, to nie wiem. Życzcie mi szczęścia Jakby co to nie dziękuję, co by nie zapeszać :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
To może i ja się dołączę. Mój TZ jest ode mnie starszy o 20 lat. Jesteśmy razem od 2 miesięcy i... chyba nigdy nie byłam aż tak szczęśliwa!
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
a mogę spytać w jakim wieku byliście oboje, jak się poznaliście?
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Raczkowanie
|
ja-21 on 41
Cytat:
poznaliśmy się dzięki koleżance, tutaj w UK gdzie obecnie mieszkam. Jest Anglikiem i chyba najbardziej spodobała mi się w nim ta angielskość charakter ma stereotypowo angielski. wiecie, jest flegmatyczny, konserwatywny, powściągliwy. jest prawnikiem a ja studiuję medycynę
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem ze jestem najszczęśliwsza na świecie
Skończyłam narzekać i ciesze się tym ze mam Tż-ta i ze jest miedzy nami dobrze. Tak po cichutku wspomina coś o wspólnym mieszkaniu i ślubie...
|
|
|
|
#3412 |
|
Raczkowanie
|
Zagląda tutaj ktoś jeszcze?
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie
|
|
|
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
Mam mały, wielki problem...
Ktos doradzi? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=561509&page=3
|
|
#3415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
E, co się przejmujesz! Miałam dokładnie to samo. Mój TŻ, przełom sierpnia i września - stuknął nam rok. Pierwsze kilka miesięcy denerwowałam się, że mu nie dorastam do pięt, bo jest z magnackiej rodziny, bo dużo jak na moje oko zarabia, bo dużo podróżował i dużo widział. W pewnym momencie jednak przestałam się tym przejmować, bo odkryłam, że mężczyzna dobrze czuje się z faktem, że płaci za kobietę, że jednak jesteśmy na podobnym poziomie intelektualnym, mamy podobne gusta. Nie pokazujemy się jeszcze publicznie, nie poznaliśmy się z rodzinami. moi rodzice myślą, że ma 31, a nie 39. i niech tak myślą jak najdłużej. w jego przypadku można ściemnić wiek, bo młodo wygląda. w moim, nie, bo jednak nie pracuję zawodowo, tylko studiuję, a takie coś szybko wychodzi. poza tym, jak stary kawaler w końcu kogoś przyprowadzi do domu, to zaraz myślą, że to już ślub. mówi, że boi się przyznać mamie, że jestem tyle młodsza. minie mu, zwłaszcza jestem w fazie czarowania i mi to wychodzi. zeszły rok był burzliwy. najpierw się bałam o to, czy nie chce mnie wykorzystać, potem czy nie chce mnie rzucić na zmianę z pewnie mnie nie kocha. miałam do tego stopnia obsesję na tym punkcie, że prawie wszystko zepsułam, ale doszliśmy do porozumienia i jest coraz fajniej
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po co w ogóle ściemniac co do wieku? ![]() Ciężkie czasem są takie związki ze starszymi, ale co jest najlepsze - ciężkie nie dla samych partnerów, co dla otoczenia ![]() Dziewczyny, gdzie jesteście? Proszę się meldować na wątku i pisać, co u Was |
|
|
|
|
#3417 |
|
BAN stały
|
Ja się melduję ponownie.
TŻ na służbowym wyjeździe, więc tęsknię i przy okazji zastanawiam się, jak spędzimy naszą pierwszą rocznicę, która zbliża się wielkimi krokami.
|
|
|
|
#3418 |
|
Flawless
|
Ooo, mogę się przyłączyć :P?
Ja - 12 października - 20 lat On - 11 października - 29 lat ![]() Dopiero zaczynami, bywają kłótnie, ostatnio przeprosił mnie za jakiekolwiek jego zachowanie, które może wynikać z tego, że ma taki bagaż doświadczeń, a nie inny...ale chcę spróbować, bo może być warto
|
|
#3419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i super, że jesteś ![]() Trzeba się znowu skompletować, wygadać się co u nas, ponarzekać na świat patrzący na nas krzywym okiem ![]() Cytat:
![]() Tyle, że te 9 lat różnicy to pikuś ![]() ![]() Opowiadaj coś o sobie
|
||
|
|
|
#3420 | |
|
Flawless
|
Cytat:
![]() ![]() Ale już jakiś czas temu pogodziłam się, że jestem 'skazana' na tego typu związki, ja po prostu nie potrafię zbudować głębszej relacji z kimś mniej więcej w moim wieku (no może poza moim przyjacielem, ale on jest gejem, więc miłości z tego nie będze )Póki co - studiuję, jestem z małego miast, ale przeniosłam się do większego ze względu na studia. Mojego Ł. poznałam....uwaga, przez internet, pierwszego dnia, kiedy zaczęliśmy rozmawiać, umówiliśmy się na randkę - w ciemno i jakoś się tak potoczyło Niestety, mieszka ode mnie o 120km, poza tym ciągle ma coś do zrobienia związanego z pracą, więc widujemy się 1,2 razy w tygodniu, co mnie niestety boli bo bardzo za nim tęsknię. No to tyle, żeby już na początku nie przynudzać :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

)

Dla mnie nie ma półśrodków. Może to dlatego mam starszego, zdecydowanego faceta?