|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Dziewczyny możecie coś polecić na katarek dla Ali ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-10-08 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
buu jesienna aura udziela się wszystkim. Zdrówka. ![]() Carmela Sarenka ![]() ![]() Cytat:
heheheh tak się opatuliłaś? no nieźle ![]() ![]() Nie wiem ile kasa idzie. Przez western union można.To wiem ![]() Idę do klubu. Jade do gina za kilka minut. Proszę o kciuki ![]() ![]() Pochwale się nocką: usnęła 21.20 Papu 2.40 Smok 4.30 Papu 7 i nie śpimy. Matka wyspana. Ładnie spała bo spaceru nie było i dłuższego snu w dzień. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ja zaczynałam studia, gdy miałam 24 lata. Były momenty, że chciałam zrezygnować, ale im więcej czasu mijało i pieniędzy na to przeznaczyłam, to było mi żal i tak minęło 5 lat. Jeśli masz ochotę, to idź jak najbardziej! Potem będzie Ci gorzej się zdecydować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że się bawi cyckiem to ją biorę od niego, a Ta zaczyna postękiwać,bo jak mogłam tak zrobić ![]() ale chwila i jest cisza. Brunetka jaki ten katar ma? GRATULUJE KOLEJNYCH MIESIĘCY ! ![]() Emi dziś skończyła 10 tygodniu ![]() ![]() Patik ![]() ![]() ![]() KTÓRA GRA W TENISA ? ALBO MA POJECIE NA TEN TEMAT ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Żanetko taki przezroczysty, jak odciągam i cały czas charczy i kicha wczesniej tego nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#637 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak po nocy sie czujesz? mnie też cośłapie musze sie dziś cieplej na spacerek ubrać Cytat:
![]() Cytat:
![]() zakochałam sie w Sarze po raz dziesiąty zależy od rodzaju przelewu ale z reguły2-3 dni roboczych moi mężczyźni spią ![]() Jaś miał w nocy 1,5 godzinną przerwę na rozpaczliwy płacz ![]() ooo już już słyszę że nie śpią ![]() ide posłużyć piersią memu Księciu
![]() |
#638 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() jak zwykle z pytaniem: też zauważam jakąś przemianę w częstotliwości jedzenia, ale wydaje mi się, że moja córka to już bije rekord, a mianowicie: ssie po 3-4 minuty ) różnie, co godzinę, co dwie, jak dłuższa przerwa to possie 5-7 minut) ![]() I to nie jest tak, że przerywa jedzenie i ryczy czy coś. Jest spokojna - przestaje ssać, wypuszcza pierś i odwraca główkę. Odbijam ją i proponuję pierś ponownie, ale bez efektu, panna chyba się najadła albo napiła ![]() Aktualnie mamy miszmasz jedzeniowy to znaczy nie ma jakiejś konkretnej regularności, bo ja zapobiegawczo proponuję jej pierś dość cżęsto, i często kończy się na małej napitce więc chyba nie daję jej porządnie zgłodnieć... A gdzieś kiedyś czytałam, że dziecko najedzone ssie ok 15-20 minut. U nas to nierealne. Moje pytanie brzmi: czy mamy piersiowe mierzą mniej więcej czas ssania (jedzenia) swoich dzieciątek? Jeśli tak to jak długo mniej więcej to trwa, bo mi się wydaje, że moja mała je krótko. Nie panikuję jeszcze bo wydaje się być zadowolona z życia, ale jak to mama wolałabym aby jadła więcej i była rozkosznym grubaskiem ![]() Żaneta88 - zauważyłam, że często piszesz, że Twoja mała "pije" - czy to znaczy właśnie takie krótki jedzonko z piersi czy masz na myśli herbatki? ps. na katar Twój - polecam też inhalacje z majerankiem - duży gar wody, wsypać majeranek i pogotować. A potem głowa pod ręczni k i wiadomo. Na noc pomoże herbatka z lipy, chociaż widzę, że już się wypociłaś. Ja tak robiłam a miałam paskudną infekcję i małą też niestety wtedy zaraziłam. A na katar niemowlaczka - zakraplanie wodą morską, chwilę niech poleży, potem na brzuszek żeby wydzielina ściekła do noska i dopiero odciąganie - tak mi przynajmniej radziła pediatra, przestrzegając przed wyciąganiem gilów na siłę, mimo że charczy a nic w nosie nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#639 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krystuś też ładnie śpi jak spaceru nie ma ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko dziś pobiło wszelkie rekordy: jak skończyło jeść ostatni posiłek o 20.40, to wstało dopiero o 4.30!!! :eek" Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ekipa na wyjazd do Justyny pasuje mi idealnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak nikogo nie znajdziesz u siebie i chcesz, to mogę się przejsc do niego w poniedziałek z tym zdjęciem i spytać czy by się podjął ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja trenowałam kilka lat dość intensywnie. dawno co prawda bo w podstawówce, ale powiedz o co chodzi? ![]()
![]() |
#641 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tak robiłam, a potem kiedy chodziło o mnie, że Ja nie mogłam wszyscy mieli mnie w ![]() i teraz też mam wszystkich w ![]() Czuje się lepiej ![]() Dziękuje,ale katar nadal męczy. Cytat:
Cytat:
Za bardzo siedzisz nad czasem i za bardzo szukasz u swojego dziecka "książkowych" rzeczy kochana, a to nie o to chodzi. Jeżeli Twoja córcia ssie 5-10 min i nie jęczy za1h że znowu chce to tylko się cieszyć, bo widocznie tylko potrzebuje ssania i najprawdopodobniej ssie szybciej - ona dorasta ![]() Ja podaję od pewnego czasu herbatkę , daję z piersi i herbatkę,dzisiaj ma np koperkowo-rumiankową bo jej zmieszałam ![]() Dama się obudziłą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tymonek je średnio 15-20 minut przy każdym karmieniu, przy czym mam na myśli czas AKTYWNEGO SSANIA i POŁYKAMNIA, a nie tego, że po prostu ma pierś w buzi i tą buzią porusza ![]() Są takie karmienia w ciągu doby , że je 35 minut, a są też takie po 10 minut, ale mniej. Poniżej 10 minut już od kilku tygodni nie zeszło ![]()
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Brumek, chce kupić mojemu mężowi rakietę dla początkującego, ale nie mam zielonego pojęcia na co patrzeć ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do tenisa to mój M pracował w kilku sklepach sportowych i miał "pod sobą" dział tenis więc jak coś to wieczorem na pw mogę Ci napisać co trzeba, nawijał mi teraz przez telefon że ważny rozmiar główki, waga rakiety, rozmiar raczki ale dla mnie to czarna magia ![]() Aga ![]() ![]() no to teraz od początku , dzień dobry ![]() u nas nocka kiepska w porównaniu do ostatnich ![]() mój zbój zjada ok 850 mleka i jakieś 200 herbatki ![]() a co bedzie najcięższy na wątku ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Moja maruda właśnie zasnęła przy kołysance
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłabym Ci OGROMNIE wdzięczna! ![]() U siebie pytałam to "nie da się..." :/ a pierścionek ma wielką wartość sentymentalną choć nie zaręczynowy ![]() ale dziękuję w ogóle za odpowiedź ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
BAN stały
|
![]() Przyszłam się przywitac i przepomniec o sobie ![]() Nie mam teraz wogole czasu na komputer, jestesmy w trakcie remontów, ale juz niedlugo sytuacja się uspokoi ![]() Karolek wczoraj skonczyl 3 miesiące i jest kochaniutki ![]() Sam zasypia, noce przesypia calusienkie. Kąpiel o 20 i jedzenie i spi do 6 rano bez przerw na jedzenie a ostatnio nawet dospal mi do 7.30. to byl dla nas szok ![]() W srode bylismy na drugich szczepieniach, rochę goraczkowal ( 38,5). Wazy juz 7 kg, i mierzy 63 cm. Tylko lubi jak się go nosi :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie:
Chciałabym się wybrać z Dominikiem na spacer a jest dość zimno. Nie mam żadnej kurtki dla niego. Mogę mu założyć body z długim, dość grubą bluzę z kapturem, czapę i sztruksy. Do przykrycia ciepły koc? Wystarczy???
#651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aaniu - to w takim razie w poniedziałek przelecimy się tam z Tymkiem i podpytamy ![]()
![]() |
#652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie wystarczy, my wychodzimy tak że ma na sobie bodziaka z krótkim rękawem, bluzę z długim rękawkiem, spodnie i przykryty kocem, koniec ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE
![]() Cytat:
![]() Też musze zacząc zapisywac, zeby się zorientowac ile jei jak często. Ja grałam jakiś rok w młodzieńczych latach ![]() Miałam napisac wiecej, ale niunia się obudziła ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#655 |
BAN stały
|
zalatana jestem, nawet czasu dobrze najesc się nie mam, jak ju mam chwile wolną to patrze coś ogarnąc w domu, poprac itd. a co tu dopiero komputer ![]() Jeszcze denerwują mnie w meblowym bo nigdzie nie moge dostac takich szafek do kuchni jak chce. ciemny dół a góra jasna. |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Brumek a możesz spojrzeć na tą rakietę pisze dla początkujących, ale nie mam zielonego pojęcia czy ta się nadaje
![]() Jacieeee na moje oko spokojnie możesz tak wyjśc z Dominikiem na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twoja sie smieje przy cycku jak juz nie chce, a Antos placze. Wczoraj wypadlo nam karmienie przed kapaniem, a po karmieniu chcialam go dotankowac, possal chwile i zaczal plakac, to go odstawilam. Ze 2 razy powtorzylam ta probe i za kazdym razem placz, w koncu wlozylam malego do lozeczka i od razu usnal. Nie chcial jesc, chcial spac. Na szczescie nocna pobudka byla po staremu. Cytat:
Cytat:
Zaciskam! Cytat:
Kurcze Twoja panna naprawde domaga sie tak czesto jedzenia? Nie meczy Cie to? Ja rozumiem karmienie na zadanie, ale ona jest chyba kompletnie rozregulowana? Moze gdybys wydluzyla przerwy miedzy karmieniem, to wtedy i czas karmienia by sie wydluzyl? Dziekuje! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogole musialam kupic cieplejsza czapeczke, bo nie mialam. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas było chyba 10 stopni,ale koc w wózku mam dość gruby (od teściowej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Rozeznanie
|
Witam sie po dluzszej nieobecnosci
![]() staram sie Was czytac na biezaco,ale jak juz chce cos odpisac to albo maly sie obudzi,ale zaczyna marudzic, albo tz z pracy wraca ![]() mam od razu do Was pytanie odnoscie kupek (przegladam podane linki na 1.stronie ale nie zaspokolilo to mnie) bo jak bylam z Malym na szczepieniu to pediatra sie spytala mnie czy Filip robi kupki ze sluzem.a ja ze nie,ale szczerze nigdy do pieluszki az tak nie zagladalam.i teraz zaczelam zwracac uwage,i widze ze Mlody robi kupki takie ciagnace sie (po zlozeniu i rozlozeniu pieluszki), ciemne i mega smierdzace-przepraszam za doslownosc. zadnych innych 'dolegliwosci' nie widze. raz zrobil taka typowa zielona. przybiera ladnie, krostek nie ma..i nie wiem czy schizuje z tymi kupkami czy powinnam jednak zglosic lekarzowi ![]() ktoras z Was pytala o wywolywanie zdjec, to ja juz od dlugiego czasu wywoluje na allegro u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=3376096 na papierze Kodaka i jestem b.zadowolona ![]() co do jedzonka to Filip je max 10 min-co 2,5-3h ![]() AgaGuernsey zaciskam kciuki za bilirubine,zebys nie musiala odstawiac go od piersi!!! ![]() Jacieee powinno wystarczyc ![]() Brumek ![]() ![]() Brunetka my tez dlugo walczylismy z katarkiem u Fiilipka. smarowalam mascia majerankowa (lepiej mu sie oddychalo), psikalam do noska wode morska (sterimar) - potem kladlam na brzuszek zeby zlecialo i odciagalam frida. ale ciezko bylo zwalczyc i w koncu dostalismy fenistil 2xdziennie po 5 kropelek prze 14 dni i pomoglo ![]() aaa, i co wazne-nawilzanie powietrza w pokoju,bo widzialam ze glownie katar meczyl go po nocy ![]() ide nadrabiac dalej.. ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-10-08 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.