Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 09:18   #631
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

U Nas noc w miarę. Koło północy Dominik się wiercił, ale mu przeszło. Jadł o 2 i 6 i spał do 9.30 Śpich po tacie.
To miałyśmy pobudkę o tej samej porze

Dziewczyny możecie coś polecić na katarek dla Ali Od wczoraj sie meczymy i narazie wpuszczam tylko sól morska i smaruje pod noskiem mascia majerankowa

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-10-08 o 09:22
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:23   #632
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić że Lilianka kończy dziś 3 miesiące

dziś jedziemy na imprezę zapoznawczą to przyszłej teściowej mojej bliźniaczki. Spotykamy z siostrami i mamą jej narzeczonego
no to NAJLEPSZEGO DLA LILKI I MAMUŚKI

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
Niestety z katarem i bólem gardła

Śliczna jesienna Sarenka
buu jesienna aura udziela się wszystkim. Zdrówka.

Carmela Sarenka

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
No i jestem,
wypocona jak prosiak.
Zimne dreszcze były 2 razy - NIENAWIDZĘ ICH !

Spałam:
2x spodnie
bluzka
sweter
gruby szlafrok misiowy
skarpetki
i 2 kołdry

I JESZCZE BYŁO MI ZIMNO

ale musiałam się jakoś ocieplić - ciepła herbata trochę pomogła.
Z katarem nadal walczę

MarzenaS moja właśnie harczy.W nocy najwięcej tego słyszę, dzisiaj jej to wstrzyknę. Po jakim czasie harczenie u Ciebie ustąpiło?

Ania
robię te drożdżowe wypieki ciasto w konsystencji rewelacyjne.

Bączki - wiecie co nie wiem, nic nie wiem. Zrobiłam sobie lekkostrawną dietę przez tydzień, aby nie mieć bączków i co ? NIC NIE DZIAŁA Emilie bączków puszcza mniej,a Ja? nadal jak traktor :/ tylko ja tak mam ?

JAK DŁUGO IDĄ PIENIĄDZE Z ZAGRANICZNEGO KONTA ?!

heheheh tak się opatuliłaś? no nieźle
Nie wiem ile kasa idzie.
Przez western union można.To wiem

Idę do klubu.

Jade do gina za kilka minut. Proszę o kciuki

Pochwale się nocką:
usnęła 21.20
Papu 2.40
Smok 4.30
Papu 7 i nie śpimy.
Matka wyspana.

Ładnie spała bo spaceru nie było i dłuższego snu w dzień.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:23   #633
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Justynko ne wiem, swietne mi sie pracowało z 4-klasistami, wie mysle o szkole barziej, ale przedszkolaki tez takie wdzieczne do pracy są. Sama nie wiem, gdyby nie kasa to bym sie nawet nie zastanawiała, bo mi sie chce tam isc dla samej siebe, tylko sie zastanawiam, czy zapału mi starczy
Gratuluję pani magister!
Ja zaczynałam studia, gdy miałam 24 lata. Były momenty, że chciałam zrezygnować, ale im więcej czasu mijało i pieniędzy na to przeznaczyłam, to było mi żal i tak minęło 5 lat. Jeśli masz ochotę, to idź jak najbardziej! Potem będzie Ci gorzej się zdecydować.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:34   #634
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

U Nas noc w miarę. Koło północy Dominik się wiercił, ale mu przeszło. Jadł o 2 i 6 i spał do 9.30 Śpich po tacie.

Mój synal wcina około 720-750 ml dziennie. Co 3,4 godziny dostaje 120 lub 130 ml.
Jak tak czytam jak Wasze dzieci plują smoczkami i nie chcą jeść to nie mogę się nadziwić. Dominik jeszcze nigdy nie odmówił jedzenia. Ile mu dasz, tyle wchłonie. A jak mu się butelkę zabiera to zawsze trochę pokwili, mimo że najedzony. Mały Głód.
Moja tak ma ostatnio,
widzę że się bawi cyckiem to ją biorę od niego,
a Ta zaczyna postękiwać,bo jak mogłam tak zrobić
ale chwila i jest cisza.

Brunetka
jaki ten katar ma?

GRATULUJE KOLEJNYCH MIESIĘCY !

Emi dziś skończyła 10 tygodniu ( Jaciee, dobrze licze, kurde gubię się w tym)

Patik
a czułam się jak na grenlandi tak mi zimno było. Brawa dla Sarci Pytam o przelew, bo baba od wózka zrobiła przelew z konta zagranicznego i już tydzień idzie

KTÓRA GRA W TENISA ? ALBO MA POJECIE NA TEN TEMAT ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:42   #635
brunetka2000
Zakorzenienie

Żanetko taki przezroczysty, jak odciągam i cały czas charczy i kicha wczesniej tego nie było
Stary 2011-10-08, 09:43   #636
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo dobrze

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:50   #637
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Mam pytanie, zmieniłaś termin ze względu na mamę,
czy ze względu na to aby mieć spokój ?

Masuj masuj oczka, bo te zatkane kanaliku nie są przyjemnym uczuciem,
kiedyś ktoś mi powiedział, że najlepiej doprowadzić dziecko do większego płaczu np. jak będzie głodne pamiętam, że tego się bałam i przetrzymywałam Emi i czekałam na łzy

Emi śpi.
Mnie męczy katar,
czuje że noc będzie ciężka
Źle mi się oddycha,
a miałam kupić olejek i zrobić inhalacje.
Wiecie co wyczytałam w mojej super księdze o zdrowiu :
zmieinłam datężeby przede wszystkim mieć spokój z mamą

jak po nocy sie czujesz?
mnie też cośłapie
musze sie dziś cieplej na spacerek ubrać

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Dziubku podziwiam zaparcie co do ćwiczeń, mi by się teraz juz nie chciało.Ale za to chętni bym się zapiasał na szkołe tańca. Zawsze chciałam tańczyć, ale to było tylko moje takie skryte marzenie i przed ślubem udało mi się namówić TŻ na szkołe tańca, ale niestety tylko 1 semestr chodziliśmy. Po ślubie już TŻ się nie chciało
a myślałaś może o ZUMBIE, to połączenie aerobiku z tańcem latynoamerykańskim. Ja uwielbiam

Cytat:
J
Co do szklanek, uwielbiam je pod każdą postacią i "figurą"
mam ich masę a mało używam, po prostu uwielbiam je mieć,
jak książki kucharskie - mogłabym je mieć milion i więcej a zajrzę do nich raz na ruski rok Marzy mi się taka spiżarnia gdzie będę miała moje kuchenne szpargały i biblioteczkę z książkami kucharskimi
oj też sie podpinam pod te marzenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wstawie na dobranoc moja jesienna Sarenke
zakochałam sie w Sarze po raz dziesiąty
Cytat:

JAK DŁUGO IDĄ PIENIĄDZE Z ZAGRANICZNEGO KONTA ?!
zależy od rodzaju przelewu ale z reguły2-3 dni roboczych

moi mężczyźni spią
Jaś miał w nocy 1,5 godzinną przerwę na rozpaczliwy płacz

ooo już już słyszę że nie śpią
ide posłużyć piersią memu Księciu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 09:52   #638
marmutita
Rozeznanie

cześć

jak zwykle z pytaniem:

też zauważam jakąś przemianę w częstotliwości jedzenia, ale wydaje mi się, że moja córka to już bije rekord, a mianowicie: ssie po 3-4 minuty ) różnie, co godzinę, co dwie, jak dłuższa przerwa to possie 5-7 minut) to jej średnia długość posiłkowa. Zdarza jej się possać i 10 min ale to zdecydowana rzadkość.
I to nie jest tak, że przerywa jedzenie i ryczy czy coś. Jest spokojna - przestaje ssać, wypuszcza pierś i odwraca główkę.
Odbijam ją i proponuję pierś ponownie, ale bez efektu, panna chyba się najadła albo napiła
Aktualnie mamy miszmasz jedzeniowy to znaczy nie ma jakiejś konkretnej regularności, bo ja zapobiegawczo proponuję jej pierś dość cżęsto, i często kończy się na małej napitce więc chyba nie daję jej porządnie zgłodnieć...

A gdzieś kiedyś czytałam, że dziecko najedzone ssie ok 15-20 minut. U nas to nierealne.

Moje pytanie brzmi: czy mamy piersiowe mierzą mniej więcej czas ssania (jedzenia) swoich dzieciątek?
Jeśli tak to jak długo mniej więcej to trwa, bo mi się wydaje, że moja mała je krótko.
Nie panikuję jeszcze bo wydaje się być zadowolona z życia, ale jak to mama wolałabym aby jadła więcej i była rozkosznym grubaskiem

Żaneta88 - zauważyłam, że często piszesz, że Twoja mała "pije" - czy to znaczy właśnie takie krótki jedzonko z piersi czy masz na myśli herbatki?

ps. na katar Twój - polecam też inhalacje z majerankiem - duży gar wody, wsypać majeranek i pogotować. A potem głowa pod ręczni k i wiadomo. Na noc pomoże herbatka z lipy, chociaż widzę, że już się wypociłaś. Ja tak robiłam a miałam paskudną infekcję i małą też niestety wtedy zaraziłam.
A na katar niemowlaczka - zakraplanie wodą morską, chwilę niech poleży, potem na brzuszek żeby wydzielina ściekła do noska i dopiero odciąganie - tak mi przynajmniej radziła pediatra, przestrzegając przed wyciąganiem gilów na siłę, mimo że charczy a nic w nosie nie widać.
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:58   #639
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Pochwale się nocką:
usnęła 21.20
Papu 2.40
Smok 4.30
Papu 7 i nie śpimy.
Matka wyspana.

Ładnie spała bo spaceru nie było i dłuższego snu w dzień.

Krystuś też ładnie śpi jak spaceru nie ma

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
A na katar niemowlaczka - zakraplanie wodą morską, chwilę niech poleży, potem na brzuszek żeby wydzielina ściekła do noska i dopiero odciąganie - tak mi przynajmniej radziła pediatra, przestrzegając przed wyciąganiem gilów na siłę, mimo że charczy a nic w nosie nie widać.
Tak własnie robimy Jeśli chodzi o karmienie piersią niestety nie pomoge
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:59   #640
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Moje dziecko dziś pobiło wszelkie rekordy: jak skończyło jeść ostatni posiłek o 20.40, to wstało dopiero o 4.30!!! :eek"

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O tak!!! Może hurtowo i po znajomości zniżkę dostaniemy
Mąż wspinaczkę skałkową uprawia czy bardziej wysokogórską?
Na razie skałkową, ale czuję że i to się z czasem rozszerzy

Cytat:

iustyna ja się pisze na kursy do Twojego tżta! Kocham jeździć samochodem i chętnie zrobię jakiś kursik bezpiecznej jazdy
Brawo Liliano!!! (faktycznie, do takiej dorosłej damy to już bardziej Liliana pasuje, niż Lila )
A ekipa na wyjazd do Justyny pasuje mi idealnie Ciekawe czy Justynie też?

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumek za bioderka a czy lekarz kazał Wam profilaktycznie szeroko pieluchować ?
Nie! Powiedział żre bioderka ładne i żeby absolutnie nie pieluchować inaczej! Jedyne co można robić żeby je wspomagać w naturalnym rozwoju, to często kłaść na brzuszku z podkurczonymi nóżkami

Cytat:
dziewczyny, potrzebuję pomocy...
znacie jakiegoś jubilera, który podejmie się nietypowego zlecenia? Potrzebuję powiększyć pierścionek, na którym mi bardzo zależy. Tylko u mnie tego nie chcą zrobić
Może być gdziekolwiek, może wysyłkowo by się dało załatwić...
taki jak w załączniku
jakby któraś wiedziała to będę wdzięczna za namiary!
Aniu, ja raz w życiu korzystałam z usług jubilera, który uratował mój pierscionek zaręczynowy. Znalazłam go tak "z ulicy" i jako jedyny się podjął spróbować w ogole, bo inni odmawiali, mówiąc że się nie da... I dało się Choć (z moją zgodą oczywiście) musiał ciutkę zaingerować w kształt pierścionka w jednym miejscu. Ale się zaangażował, sam podsuwał pomysły, dzwonił do mnie i konsultował
Jak nikogo nie znajdziesz u siebie i chcesz, to mogę się przejsc do niego w poniedziałek z tym zdjęciem i spytać czy by się podjął

Cytat:
Lilka dziś ustanowiła nowy rekord spania. Zasnęła o 20 i pierwsza pobudka o 5 i jak zwykle od razu zasneła przy cycku i spała do 7:30.
No proszę, pobiłyście nasz dzisiejszy rekord! Ale nie poddamy się!!!

Cytat:

Ja trenowałam kilka lat dość intensywnie. dawno co prawda bo w podstawówce, ale powiedz o co chodzi?
Stary 2011-10-08, 10:02   #641
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
zmieinłam datężeby przede wszystkim mieć spokój z mamą

jak po nocy sie czujesz?
mnie też cośłapie
musze sie dziś cieplej na spacerek ubrać

a myślałaś może o ZUMBIE, to połączenie aerobiku z tańcem latynoamerykańskim. Ja uwielbiam

oj też sie podpinam pod te marzenie

zakochałam sie w Sarze po raz dziesiąty
zależy od rodzaju przelewu ale z reguły2-3 dni roboczych

moi mężczyźni spią
Jaś miał w nocy 1,5 godzinną przerwę na rozpaczliwy płacz

ooo już już słyszę że nie śpią
ide posłużyć piersią memu Księciu
Tak myślałam aby mieć spokój z mama,
ja też tak robiłam, a potem kiedy chodziło o mnie,
że Ja nie mogłam wszyscy mieli mnie w
i teraz też mam wszystkich w

Czuje się lepiej
Dziękuje,ale katar nadal męczy.

Cytat:
Bardzo dobrze
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Żanetko taki przezroczysty, jak odciągam i cały czas charczy i kicha wczesniej tego nie było
MarzenaS pisała o takim czymś jak : EuphoribiumS jej małej pomógł. Ja od dzisiaj zaczynam go stosować, bo sama frida i woda morska nie wystarcza, a harczy .

Cytat:
cześć

jak zwykle z pytaniem:

też zauważam jakąś przemianę w częstotliwości jedzenia, ale wydaje mi się, że moja córka to już bije rekord, a mianowicie: ssie po 3-4 minuty ) różnie, co godzinę, co dwie, jak dłuższa przerwa to possie 5-7 minut) to jej średnia długość posiłkowa. Zdarza jej się possać i 10 min ale to zdecydowana rzadkość.
I to nie jest tak, że przerywa jedzenie i ryczy czy coś. Jest spokojna - przestaje ssać, wypuszcza pierś i odwraca główkę.
Odbijam ją i proponuję pierś ponownie, ale bez efektu, panna chyba się najadła albo napiła
Aktualnie mamy miszmasz jedzeniowy to znaczy nie ma jakiejś konkretnej regularności, bo ja zapobiegawczo proponuję jej pierś dość cżęsto, i często kończy się na małej napitce więc chyba nie daję jej porządnie zgłodnieć...

A gdzieś kiedyś czytałam, że dziecko najedzone ssie ok 15-20 minut. U nas to nierealne.

Moje pytanie brzmi: czy mamy piersiowe mierzą mniej więcej czas ssania (jedzenia) swoich dzieciątek?
Jeśli tak to jak długo mniej więcej to trwa, bo mi się wydaje, że moja mała je krótko.
Nie panikuję jeszcze bo wydaje się być zadowolona z życia, ale jak to mama wolałabym aby jadła więcej i była rozkosznym grubaskiem

Żaneta88 - zauważyłam, że często piszesz, że Twoja mała "pije" - czy to znaczy właśnie takie krótki jedzonko z piersi czy masz na myśli herbatki?

ps. na katar Twój - polecam też inhalacje z majerankiem - duży gar wody, wsypać majeranek i pogotować. A potem głowa pod ręczni k i wiadomo. Na noc pomoże herbatka z lipy, chociaż widzę, że już się wypociłaś. Ja tak robiłam a miałam paskudną infekcję i małą też niestety wtedy zaraziłam.

Za bardzo siedzisz nad czasem i za bardzo szukasz u swojego dziecka "książkowych" rzeczy kochana, a to nie o to chodzi.
Jeżeli Twoja córcia ssie 5-10 min i nie jęczy za1h że znowu chce to tylko się cieszyć, bo widocznie tylko potrzebuje ssania i najprawdopodobniej ssie szybciej - ona dorasta jak przybiera to nie ma się czym martwić.

Ja podaję od pewnego czasu herbatkę , daję z piersi i herbatkę,dzisiaj ma np koperkowo-rumiankową bo jej zmieszałam

Dama się obudziłą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 10:05   #642
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mierzę z zegarkiem w ręku nawet, a nie mniej więcej I notuję
Tymonek je średnio 15-20 minut przy każdym karmieniu, przy czym mam na myśli czas AKTYWNEGO SSANIA i POŁYKAMNIA, a nie tego, że po prostu ma pierś w buzi i tą buzią porusza
Są takie karmienia w ciągu doby , że je 35 minut, a są też takie po 10 minut, ale mniej. Poniżej 10 minut już od kilku tygodni nie zeszło
Stary 2011-10-08, 10:19   #643
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek, chce kupić mojemu mężowi rakietę dla początkującego, ale nie mam zielonego pojęcia na co patrzeć ?

Stary 2011-10-08, 10:40   #644
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wstawie na dobranoc moja jesienna Sarenke

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Pochwalę się tylko na szybko, że:
BIODERKA MAMY ZDROWIUSIEŃKIE!!!

Tymek super-dzielnie i po męsku zniósł badanie i poszliśmy to uczcić na sushi
A teraz biegnę czytać, co się działo przez tych parę godzin

za bioderka

Cytat:
dzień dobry mamuśki, witam znad porannej kawki
chłopaki pojechali na basen, wiec mam chwilę luzu

dziś jedziemy na imprezę zapoznawczą to przyszłej teściowej mojej bliźniaczki. Spotykamy z siostrami i mamą jej narzeczonego

Co do jedzenia to tez zauważyłam że Lilka mniej je. To chyba normalne w tym okresie że dziecko zaczyna się rzadziej dopomagać. Teraz to do mnie dociera, bo ostatnio myślałam że ona głodna, przystawiałam do cycka a ta possała chwilę i potem się bawiła cyckiem i śmiała do mnie..

iustyna ja się pisze na kursy do Twojego tżta! Kocham jeździć samochodem i chętnie zrobię jakiś kursik bezpiecznej jazdy

za 3 miesiące ,ale pannica

Cytat:
znacie jakiegoś jubilera, który podejmie się nietypowego zlecenia? Potrzebuję powiększyć pierścionek, na którym mi bardzo zależy. Tylko u mnie tego nie chcą zrobić
taki jak w załączniku
niestety nie pomogę, nie korzystałam z takich usług

Cytat:
Moja tak ma ostatnio,
widzę że się bawi cyckiem to ją biorę od niego,
a Ta zaczyna postękiwać,bo jak mogłam tak zrobić
ale chwila i jest cisza.

Brunetka
jaki ten katar ma?

GRATULUJE KOLEJNYCH MIESIĘCY !

Patik
a czułam się jak na grenlandi tak mi zimno było. Brawa dla Sarci Pytam o przelew, bo baba od wózka zrobiła przelew z konta zagranicznego i już tydzień idzie

za 10 tygodni

co do tenisa to mój M pracował w kilku sklepach sportowych i miał "pod sobą" dział tenis więc jak coś to wieczorem na pw mogę Ci napisać co trzeba, nawijał mi teraz przez telefon że ważny rozmiar główki, waga rakiety, rozmiar raczki ale dla mnie to czarna magia

Aga za bilurbinę , oby nie trzeba było odstawiac

no to teraz od początku , dzień dobry
u nas nocka kiepska w porównaniu do ostatnich bo pobudka o 2 i 5 .

mój zbój zjada ok 850 mleka i jakieś 200 herbatki
a co bedzie najcięższy na wątku ale zaczął nam znowu bardzo ulewać i mamy mu zageszczać mleczko, kurcze boję się , że będzie miał problemy z brzuszkiem
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:54   #645
brunetka2000
Zakorzenienie

Moja maruda właśnie zasnęła przy kołysance

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 10:56   #646
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, ja raz w życiu korzystałam z usług jubilera, który uratował mój pierscionek zaręczynowy. Znalazłam go tak "z ulicy" i jako jedyny się podjął spróbować w ogole, bo inni odmawiali, mówiąc że się nie da... I dało się Choć (z moją zgodą oczywiście) musiał ciutkę zaingerować w kształt pierścionka w jednym miejscu. Ale się zaangażował, sam podsuwał pomysły, dzwonił do mnie i konsultował
Jak nikogo nie znajdziesz u siebie i chcesz, to mogę się przejsc do niego w poniedziałek z tym zdjęciem i spytać czy by się podjął

Byłabym Ci OGROMNIE wdzięczna!
U siebie pytałam to "nie da się..." :/ a pierścionek ma wielką wartość sentymentalną choć nie zaręczynowy Zawsze był taki na styk, zakłada się ciężko, jakbym się uparła to wcisnę ale mogłoby być gorzej ze zdjęciem..
.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
niestety nie pomogę, nie korzystałam z takich usług
ale dziękuję w ogóle za odpowiedź

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 10:57   #647
Bartessa
BAN stały

Przyszłam się przywitac i przepomniec o sobie
Nie mam teraz wogole czasu na komputer, jestesmy w trakcie remontów, ale juz niedlugo sytuacja się uspokoi

Karolek wczoraj skonczyl 3 miesiące i jest kochaniutki
Sam zasypia, noce przesypia calusienkie. Kąpiel o 20 i jedzenie i spi do 6 rano bez przerw na jedzenie a ostatnio nawet dospal mi do 7.30. to byl dla nas szok

W srode bylismy na drugich szczepieniach, rochę goraczkowal ( 38,5). Wazy juz 7 kg, i mierzy 63 cm.
Tylko lubi jak się go nosi :/
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:03   #648
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

Nie mam teraz wogole czasu na komputer, jestesmy w trakcie remontów, ale juz niedlugo sytuacja się uspokoi

Sam zasypia, noce przesypia calusienkie. Kąpiel o 20 i jedzenie i spi do 6 rano bez przerw na jedzenie a ostatnio nawet dospal mi do 7.30. to byl dla nas szok

W srode bylismy na drugich szczepieniach, rochę goraczkowal ( 38,5). Wazy juz 7 kg, i mierzy 63 cm.
a ostatnoi zastanawialismy się co z Toba
Stary 2011-10-08, 11:05   #649
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

co do tenisa to mój M pracował w kilku sklepach sportowych i miał "pod sobą" dział tenis więc jak coś to wieczorem na pw mogę Ci napisać co trzeba, nawijał mi teraz przez telefon że ważny rozmiar główki, waga rakiety, rozmiar raczki ale dla mnie to czarna magia
No właśnie dla mnie też to czarna magia

Stary 2011-10-08, 11:09   #650
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny pytanie:
Chciałabym się wybrać z Dominikiem na spacer a jest dość zimno. Nie mam żadnej kurtki dla niego. Mogę mu założyć body z długim, dość grubą bluzę z kapturem, czapę i sztruksy. Do przykrycia ciepły koc? Wystarczy???

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-08, 11:28   #651
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek, chce kupić mojemu mężowi rakietę dla początkującego, ale nie mam zielonego pojęcia na co patrzeć ?
Żanetko, od tamtej pory rakiety mocno się zmieniły, ale napiszę co wiem Ważna jest główka - skoro mąż ma dopiero zaczynać naukę, to dobrze żeby była z tych największych (małe są dla zaawansowanych). Powinna też być sztywna, mało elastyczna, bo te elastyczne są trudniejsze do grania i też raczej dla zaawansowanych. Rączka rakiety musi być dobrana do dłoni mężą, czyli mieć odp. obwód. Pamiętam że u facetów były to z reguły 4 i 5, chyba ze mają bardzo drobne dłonie. No i fajnie żeby byłą lekka

Cytat:
Ale Cię dłuuugo nie było

Aaniu - to w takim razie w poniedziałek przelecimy się tam z Tymkiem i podpytamy
Stary 2011-10-08, 11:31   #652
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pytanie:
Chciałabym się wybrać z Dominikiem na spacer a jest dość zimno. Nie mam żadnej kurtki dla niego. Mogę mu założyć body z długim, dość grubą bluzę z kapturem, czapę i sztruksy. Do przykrycia ciepły koc? Wystarczy???

wg mnie wystarczy, my wychodzimy tak że ma na sobie bodziaka z krótkim rękawem, bluzę z długim rękawkiem, spodnie i przykryty kocem, koniec

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:

Aaniu - to w takim razie w poniedziałek przelecimy się tam z Tymkiem i podpytamy
dziękuję

Stary 2011-10-08, 11:49   #653
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
U nas jedzenie aktualnie wygląda tak: mam dokładne godziny bo zapisuję

6(7) - 120-130
9(10) - 130
12(13) - 100-130
16(17) - 120-130
ok 19 (niezawsze) - 100
0(1) - 130 zawsze!!!z wielkim apetytem

pomiędzy karmieniami 100ml herbatki (czasem mniej)
13 - gimnastyka
18 - kąpiel co drugi dzień
19 - sen

spacery różnie czasem do południa ale zazwyczaj po południu jak tatuś wróci z pracy czyli 16-18

Także nam wychodzi 0d 680 do 780 + herbatka.

Był taki moment, że przez prawie 2 tygodnie od momentu skończenia 2m-cy jadł za każdym razem 130ml co 4-5 godzin, a teraz mu się odwidziało i je róznie, ale przynajmniej o podobnych godzinach
Sporo je
Też musze zacząc zapisywac, zeby się zorientowac ile jei jak często.
Cytat:
KTÓRA GRA W TENISA ? ALBO MA POJECIE NA TEN TEMAT ?[/B][/COLOR]
Ja grałam jakiś rok w młodzieńczych latach Jakby coś to mam niezniszczoną rakietę do sprzedania- jakbyś była zainteresowana, to pisz na PW

Miałam napisac wiecej, ale niunia się obudziłaPA

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:56   #654
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

wg mnie wystarczy, my wychodzimy tak że ma na sobie bodziaka z krótkim rękawem, bluzę z długim rękawkiem, spodnie i przykryty kocem, koniec
No to gitarrra Mały właśnie je, a potem ubieranie i spacerek

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-08, 11:58   #655
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
a ostatnoi zastanawialismy się co z Toba

zalatana jestem, nawet czasu dobrze najesc się nie mam, jak ju mam chwile wolną to patrze coś ogarnąc w domu, poprac itd. a co tu dopiero komputer
Jeszcze denerwują mnie w meblowym bo nigdzie nie moge dostac takich szafek do kuchni jak chce. ciemny dół a góra jasna.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:01   #656
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek a możesz spojrzeć na tą rakietę pisze dla początkujących, ale nie mam zielonego pojęcia czy ta się nadaje

Jacieeee na moje oko spokojnie możesz tak wyjśc z Dominikiem na spacer.

Stary 2011-10-08, 12:22   #657
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Co do jedzenia to tez zauważyłam że Lilka mniej je. To chyba normalne w tym okresie że dziecko zaczyna się rzadziej dopomagać. Teraz to do mnie dociera, bo ostatnio myślałam że ona głodna, przystawiałam do cycka a ta possała chwilę i potem się bawiła cyckiem i śmiała do mnie..
dla Lilianki!

Twoja sie smieje przy cycku jak juz nie chce, a Antos placze. Wczoraj wypadlo nam karmienie przed kapaniem, a po karmieniu chcialam go dotankowac, possal chwile i zaczal plakac, to go odstawilam. Ze 2 razy powtorzylam ta probe i za kazdym razem placz, w koncu wlozylam malego do lozeczka i od razu usnal. Nie chcial jesc, chcial spac. Na szczescie nocna pobudka byla po staremu.

Cytat:
taki jak w załączniku
Oj nikogo takiego nie znam.

Cytat:
Lilka dziś ustanowiła nowy rekord spania. Zasnęła o 20 i pierwsza pobudka o 5 i jak zwykle od razu zasneła przy cycku i spała do 7:30.
Idziemy w dobrą stronę
FIlip tak przespał nockę chyba dopiero po roku

jej ani razu nie musiałam lulać w nocy , po pobudce od razu zasypia
Moja Zuzka tak spala jak miala 6 tyg. Widze, ze brat nie pobije niestety tego rekordu.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zaciskam!

Cytat:
cześć

jak zwykle z pytaniem:

Ja mierze, to znaczy patrze na zegarek jak zaczyna i jak konczy jesc. Obecnie nie jest to dluzej niz 10 minut, a zdarza sie, ze i krocej. Ale on je co 2,5 - 3 godz.
Kurcze Twoja panna naprawde domaga sie tak czesto jedzenia? Nie meczy Cie to? Ja rozumiem karmienie na zadanie, ale ona jest chyba kompletnie rozregulowana? Moze gdybys wydluzyla przerwy miedzy karmieniem, to wtedy i czas karmienia by sie wydluzyl?

Cytat:
Aga za bilurbinę , oby nie trzeba było odstawiac
Dziekuje!

Cytat:

za 3 miesiace!

Cytat:
Dziewczyny pytanie:
Wystarczy.

Cytat:

Dzis jak wychodzilam z dzieciakami rano na spacer to nawet 10 stopni nie bylo, wiec taki zestaw jak Twoj bylby dla nas za cienki.

W ogole musialam kupic cieplejsza czapeczke, bo nie mialam.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:32   #658
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dzis jak wychodzilam z dzieciakami rano na spacer to nawet 10 stopni nie bylo, wiec taki zestaw jak Twoj bylby dla nas za cienki.

U nas było chyba 10 stopni,ale koc w wózku mam dość gruby (od teściowej), więc mały był cieplutki

Stary 2011-10-08, 12:48   #659
kalinkap13
Rozeznanie

Witam sie po dluzszej nieobecnosci

staram sie Was czytac na biezaco,ale jak juz chce cos odpisac to albo maly sie obudzi,ale zaczyna marudzic, albo tz z pracy wraca

mam od razu do Was pytanie odnoscie kupek (przegladam podane linki na 1.stronie ale nie zaspokolilo to mnie) bo jak bylam z Malym na szczepieniu to pediatra sie spytala mnie czy Filip robi kupki ze sluzem.a ja ze nie,ale szczerze nigdy do pieluszki az tak nie zagladalam.i teraz zaczelam zwracac uwage,i widze ze Mlody robi kupki takie ciagnace sie (po zlozeniu i rozlozeniu pieluszki), ciemne i mega smierdzace-przepraszam za doslownosc. zadnych innych 'dolegliwosci' nie widze. raz zrobil taka typowa zielona. przybiera ladnie, krostek nie ma..i nie wiem czy schizuje z tymi kupkami czy powinnam jednak zglosic lekarzowi aa.karmie piersia.

ktoras z Was pytala o wywolywanie zdjec, to ja juz od dlugiego czasu wywoluje na allegro u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=3376096 na papierze Kodaka i jestem b.zadowolona

co do jedzonka to Filip je max 10 min-co 2,5-3h

AgaGuernsey zaciskam kciuki za bilirubine,zebys nie musiala odstawiac go od piersi!!!
Jacieee powinno wystarczyc
Brumek za bioderka !!

Brunetka my tez dlugo walczylismy z katarkiem u Fiilipka. smarowalam mascia majerankowa (lepiej mu sie oddychalo), psikalam do noska wode morska (sterimar) - potem kladlam na brzuszek zeby zlecialo i odciagalam frida. ale ciezko bylo zwalczyc i w koncu dostalismy fenistil 2xdziennie po 5 kropelek prze 14 dni i pomoglo
aaa, i co wazne-nawilzanie powietrza w pokoju,bo widzialam ze glownie katar meczyl go po nocy

ide nadrabiac dalej..

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2011-10-08 o 12:49
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 12:52   #660
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Idziemy w dobrą stronę
FIlip tak przespał nockę chyba dopiero po roku

jej ani razu nie musiałam lulać w nocy , po pobudce od razu zasypia
To my też pobiliśmy dziś rekord w spaniu mała zasnęła o 19.30, wstała na jedzenie parę minut przed 4, a później pobudka ok. 7 rano

Cytat:

Emi dziś skończyła 10 tygodniu ?
Gratulacje! my kończymy dziś 9 tygodni

Cytat:
cześć

jak zwykle z pytaniem:

Moja od urodzenia je nie więcej niż 10 minut, a z reguły to ok. 5 minut intensywnie, a później to już sobie cmoka tylko ale je z reguły co 3h, czasami co 2. Też na początku myślałam, że może za mało je, ale ostatnio przybrała mi na wadzę ponad kilogram więc chyba się najada po prostu nie jest z tych, co lubią przy cycku wisieć

Cytat:
Dziewczyny pytanie:
Mam ten sam problem. Dziś pogoda fatalna, a ja nie mam żadnej kurteczki, żeby małą ubrać, więc jak wychodziłam dziś z domu to miała bodziaka na długi rękaw, później bluzkę na długi rękaw, a na to polarową bluzę z kapturem (i teraz nie wiem, czy nie przesadziłam w drugą stronę ). Na dół cienkie półśpiochy, a na to spodenki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości