|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witam dziewczyny
![]() U mnie już dół minął ![]() ![]() No i mam pytanko - Czy któraś z was po porodzie jeszcze nie dostała okresu??? U mnie już ponad 3 miesiące od porodu i nawet małego plamienia nie miałam ![]() ![]()
#2402 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Ellika
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba już o to kiedyś pytałam, ale nie pamiętam co odpisałyście: jak często dziecko karmione piersią robi koopkę? Malwinka nie robiła koopki wczoraj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- sygine - ja nadal bezokresowa. to co myslalam ze @ to okazalo sie rana nie powiem gdzie (sama sobie ja zrobilam siadajac po turecku!) dzieci karmione piersia robia kupe od za kazdym karmieniem do raz na tydzien a nawet dwa (jak normalna wychodzi a nie twarda to nie mowimy o zatwardzeniu). moja robi tak 1-3 dziennie, syn robil 1 w tygodniu i bylo git. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
Brumek nie przytulanie nie, bo wziełam ją i nawet kołysałam to ona bardziej zaczeła amrudzić,uspokoiła się dopiero jak jej dałam ppierś której pociumkala trochę jak na picie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze nie dostałam okresu a Nati ma juz ponad 3 miesiące, jak uriodziłam Oliwkę, i karmiłam 16 miesięcy to okres dostałam jak Oli miała prawie 11 miesięcy, zobaczymy jak będzie teraz ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zadomowienie
|
Cześć, ja wpadam szybciutko na małego posta, nie wiem czy na więcej mi starczy czasu...
Któraś wczoraj tu narzekała że u nas nie ma kaszek bezmlecznych i bez dodatku cukru. Otóż dziś dostałam przesyłkę z bobovity i w ich katalogu produktów jest: kleik ryżowy bez mleka i bez cukru. Przy okazji to dostałam zupkę ryżowo-marchewkową, niby po 4 miesiącu, ale w składzie jest seler i to mnie trochę martwi. W paczce była jeszcze herbatka owocowa i kaszka mleczno-bananowa. Dostałam dziś pozwolenie od pediatry na włączenie jabłek i kaszki kukurydzianej jak mała będzie mieć 4 miesiące, czyli za nie całe 3 tygodnie. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Jeśli chodzi o poszukiwania zaginionych to mnie od dawna nurtuje pytanie, a gdzie się podziewa LadyInBlack??? Była tu chyba ze dwa razy po porodzie i zaginęła. Wiecie coś o tym?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
BAN stały
|
Dzień dobry:0
U nas lepiej ![]() ![]() ![]() Padło pytanie,to odpowiem: ja czasem sie kąpie albo z Krystkiem albo Izą ale nie myję ale fisiujemy trochę ![]() Masaz,głaskanie,polewanie ,pływanie,skakanie.... Brawa dla dzieciaczków ![]() I kciuki za szczepione dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
Zanetaa dlaczego nigdy się nie spotkamy?ja chcęeee przy mega dobrej organizacji..można by zrobić mały zlocik
![]() ![]() Iustyna tak, tak ![]() ![]() crazy mnie również nurtuje co z LadyinBlack. Bo na poczekalni regularnie się udzielała. I teraz cisza. Dobrze wiedzieć o tym kleiku z bobovity. Carmela ja też składam zamówienie na holle razem z scio ![]() Monia jak to, rozpruło ci się tam? |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Patik,bo pewnie nie każda będzie miała wolne,albo co innego będzie na głowie.
W tym śnie było to piękne, że spotkałyśmy się i rozmawiałyśmy tak jakbyśmy znały się wszystkie od lat ![]() Jadę dzisiaj do tatinka, a u mnie pada i pada ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Co do kąpania to jak to organizujecie ? Mam łazienkę na dole, a przewijak u góry... |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Beatka- moja 2,5 letnia córka jest fanką kuchni ![]() ![]() Sygine- Nikoś ma 2,5 m-ca i ja nie mam @,ale karmię piersią,więc mogę predko nie dostać Nerolka- super,że jest poprawa ![]() Zaneta- oby ktoś z nas wygrał w lotka i zabrał nas wszystkie do Brazylii ![]() ![]() Sweet- no to jaja z tym Nasivinem,my używamy tylko nasivin... ale co dziecko to inaczej. Patik- fajne dziołchy ![]() ![]() Telik- Nikoś do dziś ulewa- taki urok... Agag. daj jakieś zdjątko z pasowania w przedszkolu ![]() ![]() ja też powinnam się leczyć bo wieczorem jestem aseksulanie nastwiona do męża ![]() Kurde to widzę,że tylko CookieM. jest "seksualna pozytywnie". kurde dziewczyny te u których leży i kwiczy co robimy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2413 |
Zadomowienie
|
kurde Patikkk
![]() ![]() Aania- dobry tekst do męża ![]() ![]() Meszsares- jak zwykle u mnie tak samo jak u Ciebie... wykańczają mnie dzieci ![]() ![]() Piwnooka witaj w klubie mamuś lipcowo sierpniowych i tych z leżącym libido ![]() Brumku-ja się do dziś prawie codzień kąpię z Nadią- w zasadzie dla oszczęności czasu,bo wykąpać dwójkę zajmuje trochę czasu.... najpierw się bawimy zabawkami w wodzie a potem mycie z prysznicem ![]() ![]() Jak tam sprzątnie mam przed chrzcinami?? jak dziś pomyłam wszystkie okna ![]() ![]() widze,że Aania i Madziulka też ok z libido ![]() Bella- masz jeszcze siłe na barabara?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nic nie sprzątałam. Zresztą, chrzciny u teściowej na dole na włościach, więc się nie przejmuję bardzo dokładnym sprzątaniem. A ona u siebie jak chce to niech sprząta. Teraz piorę firanki. A tak to posprzątam standardowo, kurze, zmyje podłogi i wsio. ostatnio się zdarzyło barra rano i wieczorem. Ale ja krótkodystansowiec jestem ![]() ![]() Dziewczyny po 4 m-cu wprowadza się też kaszki i kleik na mleku? jak jest? jaki jest przyjęty schemat tak mniej więcej? a kaszka a kleik to nie to samo? czym się różni? AGA G co z bilirubiną małego? byłaś w tej poradni od wątroby? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na morfologię pobierane miał raz z żyły, a innym razem trafiło na fajną pielęgniarkę która stwierdziła że z paluszka wystarczy. Cytat:
Śmierdzi chlorem strasznie ale bardzo skuteczny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawa dla Julki! zdjęcia widziałam, bardzo ładnie się prezentowaliście ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie na razie @ ani widu, ani słychu... i nie tęsknię ![]() [ Nie wiem, samo wróciło ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-10-25 o 12:57 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI
![]() My już po szczepieniu. Mama to jakoś przeżyła, Alicja troszkę gorzej. Tak się biedaczka spłakała, że przy uspokajaniu usnęła mi na rękach ![]() Sygine przeczytałam, że też używasz pierścień. Powiedz mi, czy po pierwszym założeniu też miałaś plamienia ??? Beatko gratuluje udanych chrzcin i małego Aniołeczka ![]() Marinko musimy dać rade ![]() Brumek też się zastanawiałam co z Bridą i Lady, ale jeszcze zaginęła Zapałeczka, Moniczka, Ela |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Co do @ to ja nie mam jej od maja 2009r
![]() Więc miesiączki nie miałam już ponad 2 lata i wcale nie tęsknię ![]() beatka dla dwuletniej dziewczynki to fajna jest ciastolina ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lilka dalej śpi, pięknie nam się już ułożył plan dnia- mamy dwie drzemki w ciągu dnia - pierwsza długa od ok 11 do 14, druga około 17 i śpi ok. pół godziny do godziny. Obydwie na świeżym powietrzu, jak z nią nie wyjdę na dwór to wszystko się rozregulowuje i nie śpi tak ładnie... A u Was ile drzemek?
![]() |
#2418 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to rozgość się u nas a nie chowaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no o Bridę to juz też pytałam ale zniknęła a Kajool też jakoś nie ma Cytat:
Cytat:
u nas jest tak: 10-11 jedna drzemka od 20 do 40 minut ok 13 -druga drzemka podobny czas no i ok 15-16 trzecia -tutaj z czasem różnie najdłużej 2 godzinki z hakiem a potem juz spanie nocne między 19 a 20 Shirka my czekamy z przenoszeniem Szymka do jego pokoju do pół roku -pod warunkiem, że będzie już przesypiał nockę , a nie tak jak teraz pobudka między 2 a 3 , bo jednak czasem nie umie zasnąć szybko i nie chciałoby mi się latac co chwila mu smoka zapodać, bo namiętnie nim czasem pluje ![]() ![]() Brumek u mnie na razie kąpiel z małym nie przejdzie bo mamy narożną wannę i chyba bym poszła z torbami wypełniąjąc ją odpowiednią ilościa wody ![]() Beatka ![]() ![]() ![]() byłam dzis z Szymkiem u lekarza bo katarek dalej ma i pokasłuje czasem , ale osłuchała go i jest ok , czysciutki osłuchowo. A my czekamy na niedzielę bo wtedy podamy Szymkowi 1 obiadek ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Brumku ja już się kąpałam z Domkiem w wannie. Beatka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas zawszt drzemka między 14 a 16 (teraz śpi ![]() Ja okresu dalej nie mam, pewnie dlatego że karmię piersią. Brunetko ![]() Kupujemy działkę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Brumku, DaKaro ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a drzemek u nas 4-5 takich 15-30 minutowych |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Rozeznanie
|
jeszcze nie - zaraz ide, czekam az tż z pracy wróci. denerwuje sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- moze nie tyle rozpruło bo ja bezszwowa, ale tak walnelam sie piętą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
Natka- ja właśnie szukam działki ale pod inwestycję...niestety z tym gorzej i drożej
![]() ![]() Aania- no właśnie-rozłąka-to może być metoda,ale ja nie mam za bardzo jak się "rozłączyć" ![]() Patik- u mnie na dole to ponad 100metrów, u rodziców u góry podobnie... okien a okien ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-25 o 14:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Zadomowienie
|
ktoś pytał o rady żywieniowe malucha
ja mam PORADNIK ŻYWIENIA MAŁEGO DZIECKA z Nutricii- czyli Bebiko i Bobovita i to jest najlepszy poradnik ze wszystkich,pisze dokładnie kiedy jakie warzywko,owoc,gluten itd włączyć,miesiąc po miesiącu.Jest REWELACYJNY. często przychodzi w paczkach z próbkami.Jeśli ktoś nie dostał to napiszcie e-mail na serwis@nutricia.com.pl z prośba o przesłanie poradnika żywieniowego i na pewno go przyślą. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
to chyba też musze czasem taki gratisik podarować bo żal mi tego niewyżytego chłopa.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zakorzenienie
|
U nas z drzemki- zawsze jedna przed południem, od ok. 9.00 do 11.00-12.00, po południu różnie - jedna albo dwie po godzinie
![]() No to super ![]() Cytat:
No fakt, działa to fajnie, ale i tak nikomu nie życzę ![]() Szkoda że teściowa nie zamierza nic pomóc... ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brumek ale przezylas, ja bym chyba uciekła albo zadzwonila po kogos zeby mnie zabral z tamtąd, jak czytam co tacy ludzie potrafia zrobic, wyrwac dziecko czy caly wozek to ciarki mnie przechodza, chyba bym umarla w takiej sytuacji ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nadrabiam dalej.. a u nas w dwoch zdaniach narazie.. Wczoraj przezylam traume i moja coreczka chyba tez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W czwartek III tura szczepien..
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-25 o 14:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas 3 drzemki - rano (8-10), południe (12-15) i wieczor (16-18, ta jest czasami krótsza lub prawie wcale, bo spacerujemy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zadomowienie
|
My kąpiemy się w łazience, a "przewijak" robię sobie na pralce (rozkładam gruby koc, ręcznik). Do pokoju wracamy już przebrani do spania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.