Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 11:04   #2401
sygine
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Witam dziewczyny
U mnie już dół minął Teraz czekam aż mały trochę zgłodnieje - dostanie mleczka i lecimy na spacerek
No i mam pytanko - Czy któraś z was po porodzie jeszcze nie dostała okresu??? U mnie już ponad 3 miesiące od porodu i nawet małego plamienia nie miałam Może ma to związek z tym, że 4 tygodnie po urodzeniu małego zaczęłam brać Azalię i jeszcze karmiłam, a później od razu zaaplikowałam sobie Nuvaring Więc anty bez żadnej przerwy...
Stary 2011-10-25, 11:04   #2402
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Ellika

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Malwinko - sto lat!!!!!!

Chyba już o to kiedyś pytałam, ale nie pamiętam co odpisałyście: jak często dziecko karmione piersią robi koopkę? Malwinka nie robiła koopki wczoraj.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:14   #2403
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aaaa poradzcie kochne co można kupić fajnego dziewczynce dwuletniej na prezent urodzinowy?
zestaw do gotowania, plastikowe/pluszowe (ikea) żarcie, kuchenka lub inna ✂✂✂✂✂✂✂a kuchenna, odkurzacz, lalke szmaciana lub bobasa, wózek dla lalki... to chyba najlepiej.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
czyli nie tylko moja jest ulewaczka. Też się łudzę ze niebawem jej to przejdzie ale codziennie jest to samo. Mi się wydaje, że moja za dużo śliny produkuje bo często ulewa taką wodą jakby. No nic to - na wadze przybiera to poprostu czekam aż jej to przejdzie w końcu ...
u nas tez akcja "ulejemy na wszystko!" i tez taka wodą najczesciej.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

sygine - ja nadal bezokresowa. to co myslalam ze @ to okazalo sie rana nie powiem gdzie (sama sobie ja zrobilam siadajac po turecku!)

dzieci karmione piersia robia kupe od za kazdym karmieniem do raz na tydzien a nawet dwa (jak normalna wychodzi a nie twarda to nie mowimy o zatwardzeniu). moja robi tak 1-3 dziennie, syn robil 1 w tygodniu i bylo git.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:24   #2404
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek nie przytulanie nie, bo wziełam ją i nawet kołysałam to ona bardziej zaczeła amrudzić,uspokoiła się dopiero jak jej dałam ppierś której pociumkala trochę jak na picie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:26   #2405
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
U mnie już dół minął Teraz czekam aż mały trochę zgłodnieje - dostanie mleczka i lecimy na spacerek
No i mam pytanko - Czy któraś z was po porodzie jeszcze nie dostała okresu??? U mnie już ponad 3 miesiące od porodu i nawet małego plamienia nie miałam Może ma to związek z tym, że 4 tygodnie po urodzeniu małego zaczęłam brać Azalię i jeszcze karmiłam, a później od razu zaaplikowałam sobie Nuvaring Więc anty bez żadnej przerwy...

ja jeszcze nie dostałam okresu a Nati ma juz ponad 3 miesiące, jak uriodziłam Oliwkę, i karmiłam 16 miesięcy to okres dostałam jak Oli miała prawie 11 miesięcy, zobaczymy jak będzie teraz

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

DZIŚ KOŃCZYMY 2 MIESIĄCE!
klask i:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 11:55   #2406
CrazyMachine
Zadomowienie

Cześć, ja wpadam szybciutko na małego posta, nie wiem czy na więcej mi starczy czasu...
Któraś wczoraj tu narzekała że u nas nie ma kaszek bezmlecznych i bez dodatku cukru. Otóż dziś dostałam przesyłkę z bobovity i w ich katalogu produktów jest: kleik ryżowy bez mleka i bez cukru.
Przy okazji to dostałam zupkę ryżowo-marchewkową, niby po 4 miesiącu, ale w składzie jest seler i to mnie trochę martwi. W paczce była jeszcze herbatka owocowa i kaszka mleczno-bananowa.

Dostałam dziś pozwolenie od pediatry na włączenie jabłek i kaszki kukurydzianej jak mała będzie mieć 4 miesiące, czyli za nie całe 3 tygodnie.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a co się dzieje z Bridą??

I gdzie się Kajool podziewa???
Jeśli chodzi o poszukiwania zaginionych to mnie od dawna nurtuje pytanie, a gdzie się podziewa LadyInBlack??? Była tu chyba ze dwa razy po porodzie i zaginęła. Wiecie coś o tym??
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:00   #2407
nerola
BAN stały

Dzień dobry:0
U nas lepiejTo dzieki Waszym fluidom

Padło pytanie,to odpowiem:
ja czasem sie kąpie albo z Krystkiem albo Izą ale nie myję ale fisiujemy trochę
Masaz,głaskanie,polewanie ,pływanie,skakanie....

Brawa dla dzieciaczków
I kciuki za szczepione dzis
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 12:11   #2408
patik87
Zakorzenienie

Zanetaa dlaczego nigdy się nie spotkamy?ja chcęeee przy mega dobrej organizacji..można by zrobić mały zlocik

Iustyna tak, tak ( to apropo tż jaciee)

crazy mnie również nurtuje co z LadyinBlack. Bo na poczekalni regularnie się udzielała. I teraz cisza.
Dobrze wiedzieć o tym kleiku z bobovity.

Carmela ja też składam zamówienie na holle razem z scio

Monia jak to, rozpruło ci się tam?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:13   #2409
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Wczoraj w nocy zadzwonili do mnie od mojego ginekologa. Cytologia źle mi wyszła i muszę koniecznie dzisiaj zgłosić się po wyniki ... Nawet nie mam siły się martwić. Bardzo was proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
hmmm na pewno jakąś lalkę, coś w stylu niemowlaka z akcesoriami, albo wózek dla lalek
(ile chcesz wydać?)
tak powiedzmy ok. 60-70zł
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zestaw do gotowania, plastikowe/pluszowe (ikea) żarcie, kuchenka lub inna ✂✂✂✂✂✂✂a kuchenna, odkurzacz, lalke szmaciana lub bobasa, wózek dla lalki... to chyba najlepiej.
u mnie nie ma ikei a szkoda...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:16   #2410
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik,bo pewnie nie każda będzie miała wolne,albo co innego będzie na głowie.

W tym śnie było to piękne, że spotkałyśmy się i rozmawiałyśmy tak jakbyśmy znały się wszystkie od lat

Jadę dzisiaj do tatinka,
a u mnie pada i pada

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Co do kąpania to jak to organizujecie ?
Mam łazienkę na dole,
a przewijak u góry...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:22   #2411
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Beatka- moja 2,5 letnia córka jest fanką kuchni robi na prawde furorę-byleby wydawała dźwięki!!! bo mamy też taką bez dźwięków i tą omija szerokim łukiem

Sygine- Nikoś ma 2,5 m-ca i ja nie mam @,ale karmię piersią,więc mogę predko nie dostać

Nerolka- super,że jest poprawa

Zaneta- oby ktoś z nas wygrał w lotka i zabrał nas wszystkie do Brazylii tylko,żebyśmy szczęśliwie obleciały

Sweet- no to jaja z tym Nasivinem,my używamy tylko nasivin... ale co dziecko to inaczej.

Patik- fajne dziołchy

Telik- Nikoś do dziś ulewa- taki urok...

Agag. daj jakieś zdjątko z pasowania w przedszkolu Nikoś właśnie też się wietrzy bo u nas też słoneczko
ja też powinnam się leczyć bo wieczorem jestem aseksulanie nastwiona do męża

Kurde to widzę,że tylko CookieM. jest "seksualna pozytywnie". kurde dziewczyny te u których leży i kwiczy co robimy? bo się nam mężowie "puszczą" jeszcze....

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 12:25   #2412
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Padło pytanie,to odpowiem:
ja czasem sie kąpie albo z Krystkiem albo Izą ale nie myję ale fisiujemy trochę
Masaz,głaskanie,polewanie ,pływanie,skakanie....
Dokłądnie o to mi chodzi Takie luskanie dla przyjemności

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mam łazienkę na dole,
a przewijak u góry...
My w łazience tylko kąpiemy, a potem z zawiniętym w ręczniczek Tymkiem idziemy do niego do pokoju i reszta czynności już na przewijaku sie odbywa (smarowanie pupy, pielucha, ubieranie)
Stary 2011-10-25, 12:33   #2413
BABONIK
Zadomowienie

kurde Patikkk mój mąż za 2-3 razy w tygodniu nosiłby mnie na rękach

Aania- dobry tekst do męża też często gadam przez sen i poźniej nie pamiętam

Meszsares- jak zwykle u mnie tak samo jak u Ciebie... wykańczają mnie dzieci wieczorem tylko patrzę,żeby się walnąć do wyrka

Piwnooka witaj w klubie mamuś lipcowo sierpniowych i tych z leżącym libido

Brumku-ja się do dziś prawie codzień kąpię z Nadią- w zasadzie dla oszczęności czasu,bo wykąpać dwójkę zajmuje trochę czasu.... najpierw się bawimy zabawkami w wodzie a potem mycie z prysznicem niektórzy lekarze mówią ,ze to bardzo nie higieniczne kąpać się z dzieckiem,ale my się dobrze płkukamy przed wyjściem ,póki co jest ok

Jak tam sprzątnie mam przed chrzcinami?? jak dziś pomyłam wszystkie okna a u mnie to sukces bo mam ich 13 podwójnych okien

widze,że Aania i Madziulka też ok z libido jak Wy to robicie??

Bella- masz jeszcze siłe na barabara??

Nikoś już z nami
Stary 2011-10-25, 12:41   #2414
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
kurde Patikkk mój mąż za 2-3 razy w tygodniu nosiłby mnie na rękach

Aania- dobry tekst do męża też często gadam przez sen i poźniej nie pamiętam

Meszsares- jak zwykle u mnie tak samo jak u Ciebie... wykańczają mnie dzieci wieczorem tylko patrzę,żeby się walnąć do wyrka

Piwnooka witaj w klubie mamuś lipcowo sierpniowych i tych z leżącym libido

Brumku-ja się do dziś prawie codzień kąpię z Nadią- w zasadzie dla oszczęności czasu,bo wykąpać dwójkę zajmuje trochę czasu.... najpierw się bawimy zabawkami w wodzie a potem mycie z prysznicem niektórzy lekarze mówią ,ze to bardzo nie higieniczne kąpać się z dzieckiem,ale my się dobrze płkukamy przed wyjściem ,póki co jest ok

Jak tam sprzątnie mam przed chrzcinami?? jak dziś pomyłam wszystkie okna a u mnie to sukces bo mam ich 13 podwójnych okien

Bella- masz jeszcze siłe na barabara??
13 okien? to ile metrów ma Twoja chałupa? ooo dżizas
Ja jeszcze nic nie sprzątałam. Zresztą, chrzciny u teściowej na dole na włościach, więc się nie przejmuję bardzo dokładnym sprzątaniem. A ona u siebie jak chce to niech sprząta.
Teraz piorę firanki. A tak to posprzątam standardowo, kurze, zmyje podłogi i wsio.

ostatnio się zdarzyło barra rano i wieczorem. Ale ja krótkodystansowiec jestem:ha haha: ( po ciąży wyposzczona).

Dziewczyny po 4 m-cu wprowadza się też kaszki i kleik na mleku? jak jest? jaki jest przyjęty schemat tak mniej więcej?
a kaszka a kleik to nie to samo? czym się różni?

AGA G co z bilirubiną małego? byłaś w tej poradni od wątroby?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:52   #2415
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A Brumku jak Tymek miał pobierana krew to w jaki sposób?? Bo u nas normalnie tak jak dorośli z rączki.

U nas na morfologię pobierane miał raz z żyły, a innym razem trafiło na fajną pielęgniarkę która stwierdziła że z paluszka wystarczy.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Aniaa jak się nazywa ten środek na pleśń? bo nam w zimie zawsze wychodzi w sypialni nad oknem.
PUFAS
Śmierdzi chlorem strasznie ale bardzo skuteczny.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
pytanie:
czy wasze dzieciaczki jeszce ulewają
bo Jas non stop, lekarz mu przepisał jakieś beznadziejne leki (takie kapsułki z granulkami) po których on się strasznie krztusi
zdarza mu się dość często
Cytat:
A co najśmieszniejsze - zaraz po poalaniu główki i namaszczeniu jak wróciliśmy na miejsce to padła taka seria bąków, normalnie jak z karabinu maszynowego i na koniec poszła koopka - bo miała zrobić ją rano i nie zrobiła i czułam że specjalnie ją będzie trzymać żeby w kościele zrobić a jakie "aromaty" się unosiły nad Julką jak ją miałam na rękach

Brawa dla Julki! zdjęcia widziałam, bardzo ładnie się prezentowaliście
Cytat:
Wczoraj w nocy zadzwonili do mnie od mojego ginekologa. Cytologia źle mi wyszła i muszę koniecznie dzisiaj zgłosić się po wyniki ... Nawet nie mam siły się martwić. Bardzo was proszę o kciuki

Cytat:
Ja tam się nie dziwię, jak masz takiego fajnego Tż (co nie Patik ). A tak serio to mojemu też nic nie brakuje . Tylko ja leń jestem...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Chyba już o to kiedyś pytałam, ale nie pamiętam co odpisałyście: jak często dziecko karmione piersią robi koopkę? Malwinka nie robiła koopki wczoraj.
Może i raz na tydzień, jeśli brzuszek jej nie boli to jest ok.

U mnie na razie @ ani widu, ani słychu... i nie tęsknię

[
Cytat:

Nie wiem, samo wróciło a poza tym jak się przez tydzień za mężem stęsknię, to od piątku do niedzieli biedny jest

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-10-25 o 12:57
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 12:52   #2416
brunetka2000
Zakorzenienie

DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI
My już po szczepieniu. Mama to jakoś przeżyła, Alicja troszkę gorzej. Tak się biedaczka spłakała, że przy uspokajaniu usnęła mi na rękach Nawet się nie obudziła jak ją ubierałam w kombinezon.

Sygine przeczytałam, że też używasz pierścień. Powiedz mi, czy po pierwszym założeniu też miałaś plamienia ???

Beatko gratuluje udanych chrzcin i małego Aniołeczka

Marinko musimy dać rade

Brumek też się zastanawiałam co z Bridą i Lady, ale jeszcze zaginęła Zapałeczka, Moniczka, Ela
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:07   #2417
youyou
Zakorzenienie

Co do @ to ja nie mam jej od maja 2009r , czyli sprzed ciąży z Filipem, potem karmiłam go piersią, jak miał 8 miesięcy zaszłam w ciąże z Lilką (@ się nie zdązyła pojawić),
Więc miesiączki nie miałam już ponad 2 lata i wcale nie tęsknię

beatka dla dwuletniej dziewczynki to fajna jest ciastolina, mini wózek dla lalek, kuchnia do gotowania, jakieś proste puzzle

Cytat:

za wizytę u gina! Właśnie zmotywowałaś mnie do zarejestrowania się (Youyou nie bij )
bić nie będę - grzeczna dziewczynka

Lilka dalej śpi, pięknie nam się już ułożył plan dnia- mamy dwie drzemki w ciągu dnia - pierwsza długa od ok 11 do 14, druga około 17 i śpi ok. pół godziny do godziny.
Obydwie na świeżym powietrzu, jak z nią nie wyjdę na dwór to wszystko się rozregulowuje i nie śpi tak ładnie...

A u Was ile drzemek?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:27   #2418
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Wypada się odezwać
Faktycznie kiedyś zebrałam się i napisałam, jeszcze w poczekalni, po czym po paru godzinach wylądowałam na porodówce. I po ponad 22 godzinach koszmaru zakończonego cc urodziłam śliczną córeczkę - Helenkę. W szpitalu spędziłyśmy tydzień. A potem jakoś nie było już weny...

Lubię tutaj zaglądać, bo pomimo, że się nie udzielam na forum to wśród tych dyskusji wyłapuję wiele cennych rad, a i świadomość, że w pewnych sytuacjach nie jestem osamotniona też "poprawia nastrój" (moje libido też leży i nie ma siły kwiczeć, a od dwóch tygodni jestem na diecie bez nabiału bo moja Małą wysypało na buźce)

Może skoro znowu ośmieliłam sie odezwać (trochę zdopingowana to będę to powtarzać

no to rozgość się u nas a nie chowaj no i napisz coś więcej o Helence i o sobie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Cytat:
I Ja jestem.
U mnie noc jakiej dawno nie było,
obudziła się o 24 o 3 5 i 6 i 8 !
ewidentnie chciała tylko pić,
bo pociumkała chwilę i zasnęła.
Pewnie przez te zasrane suche powietrze
Teraz dosypia, pewnie się zaraz obudzi.

DZIEWCZYNY
śniłyście mi się każda , poleciałyśmy na wakacje do Brazylii
i jak wracałyśmy to siedziałyśmy tak gdzie jest silnik w samolocie
coś było na środku i miałyśmy tam dać wszystkie pieluchy jakie mamy, wyglądało to jak silnik.Dałyśmy te pieluchy nie minęła chwila a ten silnik padł , zaczęły pieluchy latać...i nie wiem co dalej,ale potem widziałam jak Patik i Beatka siedziały na jakimś murku i skubały kaczki Aaa i po tej Brazylii mieliśmy mieć spotkanie w jakimś małym miasteczku i te spotkanie odbyło się, ale przyszło bardzo mało dziewczyn
o matko co za sen ale spotkanie faktycznie powinnyśmy zorganizować

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A nam Nasivin bardzo pomógł...
Wydaje mi się, że nie ma co generalizować, bo to wszystko zależy od danego dziecka.
Tak samo jak i z MM- jedno przypasuje, a drugie ( chociażby najdroższe ) nie, a całkiem odwrotnie u innego szkraba.

Cieszę się, że z Igim już wszystko dobrze!

Witam.
U nas noc nawet ok.
Dziś wprowadziłam nowy słoiczek- jabłuszka.
Moje dziecko aż się trzęsło, gdy widziało kolejną łyżeczkę zbliżającą się do niego.
Bardzo mu smakowało.
Ale dałam 5 łyżeczek ( choć miałam ochotę dać z 7- 8 ).

Trzymam kciuki za szczepienia !
Mnie to czeka jutro, i trochę się cykam reakcji poszczepiennej. Ale wiem, że jej nie będzie i będzie ok
Ajjj, tylko będę musiała się zaporzyczyć u mamy z kasą, bo potrzeba aż 380 zł

BRAWA ZA KOŃCZĄCE SIĘ MIESIĄCE!
u nas też po nasivin nic się złego nie działo

Cytat:
Hejo mamusie

Sweet brawa i gratki za 2 miesiąc
żanetka niesły sen
pieleszka ale świetny prezent mąż Ci zrobił
a daleko mieliście do tego SPA jak Twoje słońce zniosło podróż?
Brumeczku co do kąpieli to świetny pomysł tylko organizację by trzebabyło wzmocnić
może na początku wsadzę do wanny moich facetów?
brunetka kciuki za szcepienie

pytanie:
bo Jas non stop, lekarz mu przepisał jakieś beznadziejne leki (takie kapsułki z granulkami) po których on się strasznie krztusi
wiec odstawiłam ten lek...
ale juz sama nie wiem czy dobrze

trzeba szykować się na spacerek...
u nas dziwnie, jeden dzień ulewa a potem przez kilka ładnie je. Ale to ulewanie mu sie nasiliło a że on na MM to mamy zagęszczacz i powiem że działa świetnie

Cytat:
aaaa poradzcie kochne co można kupić fajnego dziewczynce dwuletniej na prezent urodzinowy?
my kupiliśmy rowerek ale to było w lecie

Cytat:
nóżki czy stópki? bo u nas zwykle nóżki ciepłe a stópki zimne i wydaje mi się że to ok

ale już pannice duże

czyli nie tylko moja jest ulewaczka. Też się łudzę ze niebawem jej to przejdzie ale codziennie jest to samo. Mi się wydaje, że moja za dużo śliny produkuje bo często ulewa taką wodą jakby. No nic to - na wadze przybiera to poprostu czekam aż jej to przejdzie w końcu ...

hehe myśle że tak też mama tak samo i tak to własnie rozpatruję

i fajny zbieg okoliczności moja też tak raz zrobiła

niezły sen

a i ja nieraz kaczki skubałam, bleee
trzymam kciuki za szczepienie

Ależ Karolci się spodobało piszczenie i darcie - niby to śmieszne i rozkoszne ale łeb pęka po czasie No i coraz częściej się śmieje w głos, ale tylko jak ją łaskoczę

Co do libido to jest nawet ok, ale przez te moje cholerne hemoroidy, które zasiedliły nowe tereny (nie bedę wdawać się w szczegóły), seksu się odechciewa . Będę wybierać się do proktologa (analoga hihi), bo sama sobie z nimi nie poradze.

My będziemy przenosić małą do swojego pokoju jakoś z końcem roku - musimy jeszcze zmienić jej okno bo jest liche i przemalować ściany, bo jest teraz za ciemno. Szczerze to nie chciałąbym jej od nas z sypialni wynosić, gdyby nie to, że z kołyski wyrasta - lubię strasznie widzieć ją jak śpi i jak się budzi no i czuję się pewniej wiedząc, że jest blisko mnie. Jakoś się przyzwyczaję

Cytat:
Dziewczyny, a co się dzieje z Bridą??

I gdzie się Kajool podziewa?
no o Bridę to juz też pytałam ale zniknęła a Kajool też jakoś nie ma

Cytat:
Patik,bo pewnie nie każda będzie miała wolne,albo co innego będzie na głowie.

W tym śnie było to piękne, że spotkałyśmy się i rozmawiałyśmy tak jakbyśmy znały się wszystkie od lat

Jadę dzisiaj do tatinka,
a u mnie pada i pada

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Mam łazienkę na dole,
a przewijak u góry...
u nas kąpanie najczęsciej w sypialni i przewijak pod ręką . Łazienka mała i niewygodnie się tam nam kąpie.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Co do @ to ja nie mam jej od maja 2009r , czyli sprzed ciąży z Filipem, potem karmiłam go piersią, jak miał 8 miesięcy zaszłam w ciąże z Lilką (@ się nie zdązyła pojawić),

beatka dla dwuletniej dziewczynki to fajna jest ciastolina,mini wózek dla lalek, kuchnia do gotowania, jakieś proste puzzle

bić nie będę - grzeczna dziewczynka

Lilka dalej śpi, pięknie nam się już ułożył plan dnia- mamy dwie drzemki w ciągu dnia - pierwsza długa od ok 11 do 14, druga około 17 i śpi ok. pół godziny do godziny.
Obydwie na świeżym powietrzu, jak z nią nie wyjdę na dwór to wszystko się rozregulowuje i nie śpi tak ładnie...

A u Was ile drzemek?

u nas jest tak:
10-11 jedna drzemka od 20 do 40 minut
ok 13 -druga drzemka podobny czas
no i ok 15-16 trzecia -tutaj z czasem różnie najdłużej 2 godzinki z hakiem
a potem juz spanie nocne między 19 a 20

Shirka my czekamy z przenoszeniem Szymka do jego pokoju do pół roku -pod warunkiem, że będzie już przesypiał nockę , a nie tak jak teraz pobudka między 2 a 3 , bo jednak czasem nie umie zasnąć szybko i nie chciałoby mi się latac co chwila mu smoka zapodać, bo namiętnie nim czasem pluje A teraz jak łóżeczko stoi u nas w sypialni to mogę poleżeć między tym ładowaniem smoka

Brumek u mnie na razie kąpiel z małym nie przejdzie bo mamy narożną wannę i chyba bym poszła z torbami wypełniąjąc ją odpowiednią ilościa wody

Beatka za udane chrzciny , sposób pozbycia się diabła przez Julkę powalający

za wszyztkie kolejne tygodnie, miesiące !

byłam dzis z Szymkiem u lekarza bo katarek dalej ma i pokasłuje czasem , ale osłuchała go i jest ok , czysciutki osłuchowo.

A my czekamy na niedzielę bo wtedy podamy Szymkowi 1 obiadek wprawdzie 4 miesiące skończy 2 listopada ale tatuś chce być przy tym więc parę dni wcześniej sobie poje
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:49   #2419
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Brumku ja już się kąpałam z Domkiem w wannie.

Beatka za udane chrzciny

Cytat:
pytanie:
wiec odstawiłam ten lek...
ale juz sama nie wiem czy dobrze

trzeba szykować się na spacerek...
Mój Domek też ulewa, nie zawsze ale zdarza się często. To normalne, cyle przybierał

Cytat:
Ja ostatnio na urodziny dwulatce kupiłam zestaw filiżanek, talerzyków itp. i był to strzał w 10, mała była zachwycona

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Mój robi czasem raz na dzień, czasem co drugi, trzeci dzień- też na samej piersi.

Cytat:
o 13:16 ----------

Mam łazienkę na dole,
a przewijak u góry...
My kąpiemy w łazience a potem przenosimy opatulonego w ręcznik do pokoju i tutaj przebieranie, mazanie pupci itd...

Cytat:
A u Was ile drzemek?
U nas zawszt drzemka między 14 a 16 (teraz śpi ) i następna tak ok 17-18, każda trwa jakąś godzinkę.

Ja okresu dalej nie mam, pewnie dlatego że karmię piersią.

Brunetko żeby Ala nie miała żadnych skutków ubocznych.

Kupujemy działkę

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Brumku, DaKaro dla Waszych dzieciaczków za nowe tygodnie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 13:51   #2420
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie dostałam okresu a Nati ma juz ponad 3 miesiące, jak uriodziłam Oliwkę, i karmiłam 16 miesięcy to okres dostałam jak Oli miała prawie 11 miesięcy, zobaczymy jak będzie teraz
Cytat:
zazdroscze ale ja też jeszcze nie dostałam @ - karmię UU
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kupujemy działkę
też mi się marzy

a drzemek u nas 4-5 takich 15-30 minutowych
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:18   #2421
CrazyMachine
Zadomowienie

Elilka, jak tam Twoje winiki? Byłaś już u lekarza?

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Kupujemy działkę
Super wieści
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:18   #2422
ellika
Rozeznanie

jeszcze nie - zaraz ide, czekam az tż z pracy wróci. denerwuje sie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:26   #2423
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Cześć, ja wpadam szybciutko na małego posta, nie wiem czy na więcej mi starczy czasu...
Któraś wczoraj tu narzekała że u nas nie ma kaszek bezmlecznych i bez dodatku cukru. Otóż dziś dostałam przesyłkę z bobovity i w ich katalogu produktów jest: kleik ryżowy bez mleka i bez cukru.
Przy okazji to dostałam zupkę ryżowo-marchewkową, niby po 4 miesiącu, ale w składzie jest seler i to mnie trochę martwi. W paczce była jeszcze herbatka owocowa i kaszka mleczno-bananowa.

Dostałam dziś pozwolenie od pediatry na włączenie jabłek i kaszki kukurydzianej jak mała będzie mieć 4 miesiące, czyli za nie całe 3 tygodnie.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Jeśli chodzi o poszukiwania zaginionych to mnie od dawna nurtuje pytanie, a gdzie się podziewa LadyInBlack??? Była tu chyba ze dwa razy po porodzie i zaginęła. Wiecie coś o tym??
tez dostalam dzis ta paczke. wycwanilam sie i zamowilam jrszcze po jednej na mame i babcie

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Monia jak to, rozpruło ci się tam?
moze nie tyle rozpruło bo ja bezszwowa, ale tak walnelam sie piętą że myslalam ze bedzie siniak, a naderwalam sobie i normalnie krew lecala! ja z tych malo czujacych ból i dopiero podczas mycia sie zapiekło strasznie i skapnelam sie ze to cos nei tak jest...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 14:26   #2424
BABONIK
Zadomowienie

Natka- ja właśnie szukam działki ale pod inwestycję...niestety z tym gorzej i drożej gratuluję zakupu

Aania- no właśnie-rozłąka-to może być metoda,ale ja nie mam za bardzo jak się "rozłączyć"

Patik- u mnie na dole to ponad 100metrów, u rodziców u góry podobnie... okien a okien a ja właśnie u siebie mam chrzciny myślałam,że może moja teściowa zaoferuje się,że chociaż jakąś sałatkę zrobi...a ona nie spytała czy coś mi pomóc,a ja prosić się nie będę...więc honor mam...ale za to więcej roboty

Nikoś już z nami
Stary 2011-10-25, 14:28   #2425
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Co do kąpania to jak to organizujecie ?
Mam łazienkę na dole,
a przewijak u góry...
ja mam lazienke w lazience i przewijak w pokoju. rozbieram mala na przewijaku, jeszcze jest wazenie i na golasa lecimy do wanienki w lazience. potem owinieta wrecznik spowrotem na prewijak, zakladamy pampersa i ubieramy sie juz na kanapie (starszy wtedy je kanapke i oglada bajke)

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:

Kurde to widzę,że tylko CookieM. jest "seksualna pozytywnie". kurde dziewczyny te u których leży i kwiczy co robimy? bo się nam mężowie "puszczą" jeszcze....
ja tam od czasu do czasu jakis gratis odstawiam (figlarne wdzianke albo ulubiona pieszczeota ) i jest git. u nas jest dobrze jak raz w tygodniu bo ani nie ma ochoty ani czasem sił (dwójka strasznie nas meczy...)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-25 o 14:29
Stary 2011-10-25, 14:31   #2426
BABONIK
Zadomowienie

ktoś pytał o rady żywieniowe malucha

ja mam PORADNIK ŻYWIENIA MAŁEGO DZIECKA z Nutricii- czyli Bebiko i Bobovita i to jest najlepszy poradnik ze wszystkich,pisze dokładnie kiedy jakie warzywko,owoc,gluten itd włączyć,miesiąc po miesiącu.Jest REWELACYJNY. często przychodzi w paczkach z próbkami.Jeśli ktoś nie dostał to napiszcie e-mail na serwis@nutricia.com.pl z prośba o przesłanie poradnika żywieniowego i na pewno go przyślą.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tam od czasu do czasu jakis gratis odstawiam (figlarne wdzianke albo ulubiona pieszczeota ) i jest git. u nas jest dobrze jak raz w tygodniu bo ani nie ma ochoty ani czasem sił (dwójka strasznie nas meczy...)

to chyba też musze czasem taki gratisik podarować bo żal mi tego niewyżytego chłopa.... moze coś "wdzieję" dziś sexi...o ile chłop nie wróci do domu jak już będę spała

Nikoś już z nami
Stary 2011-10-25, 14:31   #2427
aania_20
Zakorzenienie

U nas z drzemki- zawsze jedna przed południem, od ok. 9.00 do 11.00-12.00, po południu różnie - jedna albo dwie po godzinie

Cytat:

Kupujemy działkę
No to super

Cytat:
Aania- no właśnie-rozłąka-to może być metoda,ale ja nie mam za bardzo jak się "rozłączyć"

No fakt, działa to fajnie, ale i tak nikomu nie życzę
Szkoda że teściowa nie zamierza nic pomóc...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 14:32   #2428
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
teliczku razem z TZ padliśmy po tym zdaniu

Pediatra nam powiedziała ze jak sie naje słiczkiem to juz butelki nie bedzie chciała.

Dajemy dajemu

Narazie otworzyłam tylko jabłuszka, ale krzywi sie po nich jakby cytryne jadła. Próbowałam sama kaszke dawać łyżeczka, ale tez idzie nienajlepiej. Trenujemy dalej, 9 listopada mamy wizyte u logopedy, może on podpowie jak karmić łyżeczka, albo moje Sarenka jeszcze za mała...
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarenka uparcie jęzorek wypycha wraz z zawartościa
Ale za to wiem że ta zabawa jej sie podoba, bo jak ide ze słoiczkiem to mało leżaczek-bujaczek nie odfrunie tak zaciesza
Carmela moja Karolcia wcina ładnie sloiczek wiadomo ze cos tam ubrudzi sliniak ale nie jest to wcale duzo i widac ze jej smakuje takze widze ze moja ładnie zjada jak narazie Dynie z ziemniaczkami a jak widzi miseczke to normalnie tak kopie i macha na lezaczku ze masakra

Brumek ale przezylas, ja bym chyba uciekła albo zadzwonila po kogos zeby mnie zabral z tamtąd, jak czytam co tacy ludzie potrafia zrobic, wyrwac dziecko czy caly wozek to ciarki mnie przechodza, chyba bym umarla w takiej sytuacji ...

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieciaki ez tak wypinaja jezyk bo moja straznie czesto to robi i niewiem czy sie martwic czy nie,zaczeo sie dwa dn po szczepiace i niewiem czy to z nia zwiazane czy porostu sobie go cwiczy,tyko w czasie ze szczepionka sie to zeszlo niewiem
Editka moja Karolinka tez tak wypycha jezyk heh chyba go cwiczy

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Tez mi wypychał na początku jedzenie językiem, ale dłużej trzymam mu teraz łyżeczkę z porcja w buzi i wszystko zje
Marinko u nas tak samo Karolcia Dynie ładnie zjada wszytsko co jej dam

Nadrabiam dalej.. a u nas w dwoch zdaniach narazie.. Wczoraj przezylam traume i moja coreczka chyba tez pobierali jej krew z glowki do badania trzymalo ją trzy kobiety zawinietą w tetre zeby sie nie ruszala ja stalam tylem bo nie moglam na to patrzec sciskajac meza za reke i spocona jak mysz..... musialam wyjsc za drzwi bo chyba bym wyrwala moje dziecko nie chce juz nigdy czegos takiego przechodzic ani zeby moje dziecko tak cierpialo i tak plakalo (darlo sie niemilosiernie) naszczescie dzieci male szybko zapominaja i pospala i wstala jak nowo narodzona, ma siniaczka na glowie w nocy budzila sie ze 3 razy i poplakiwala ale dzis tez jest ok mam nadzieje ze zapomni szybko

W czwartek III tura szczepien..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-25 o 14:34
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 14:34   #2429
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

beatka dla dwuletniej dziewczynki to fajna jest ciastolina, mini wózek dla lalek, kuchnia do gotowania, jakieś proste puzzle

A u Was ile drzemek?
beatka - jeszcze takie puzle http://allegro.pl/puzzle-drewniane-d...880138274.html sa fajne, wiem ze dziewczynki takimi z ubraniami lubia sie bawic

u nas 3 drzemki - rano (8-10), południe (12-15) i wieczor (16-18, ta jest czasami krótsza lub prawie wcale, bo spacerujemy)

Stary 2011-10-25, 14:35   #2430
mamad1
Zadomowienie

My kąpiemy się w łazience, a "przewijak" robię sobie na pralce (rozkładam gruby koc, ręcznik). Do pokoju wracamy już przebrani do spania.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości