|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak kuchnia? Cytat:
Ja teraz w rezerwie mam zwykły prawoślazowy... ale tak je wymieniasz sama czy z pedi? Ciacho smaczne? Co tutaj tak cicho? Ka--- re-----ni-----naaaaaaaaaaaaaaa!
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
A no przepisowo
![]() ![]() A kuchnia super,od zawsze chcialam taka miec ![]() ![]() Ale dzis cicho a własciwie to juz wczoraj ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zadomowienie
|
a pochwalisz się?ja mam bzika na punkcie mebli i sprzętów do niej-ale to już chyba wiecie nie?szkoda tylko że nie mam własnej kuchni,tylko tę pożyczoną hi
#4864 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() A w końcu byłyśmy na naleśnikach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też uwielbiam oglądać wnętrza. A my zamówiliśmy wczoraj szafę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
![]() ja znow jak po ogien, bo mam znow marude w domu ![]() z rana miala stan podgoraczkowy, do tego co chwile sie budzila w nocy, takze zostawilam ja w domu... zreszta jutro chcemy jechac do Berlina, takze mam nadzieje, ze sie nam maluda wykuruje ![]()
#4866 |
Rozeznanie
|
Hej!!!
![]() Spóźnione życzenia dla małych solenizantów: Andre, Wiktorka, Grzesia i Filipka Brombi ![]() ![]() ![]() Ja nie mam ostatnio za bardzo jak pisać, bo mam szaleja w domu ![]() Jakiś czas temu (z 2 tyg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co u nas jeszcze? Lena woła siku i kupkę już od dłuużższego czasu, w dzień po drzemce i bardzo często po nocy pampek suchy (budzi się i woła sisi). Przynajmniej jedno ładnie nam poszło... Poza tym Lena gada jak najęta, układa już zdania (oczywiście takie proste, typu: tatuś chodź tu do mnie), ale straszny z niej łobuz ![]() A no i byłyśmy u neurologopedy z tym gryzieniem, ale Pani dr nie ma pomysłu na małą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Gucia zdrówka dla Was i różowe gratki ![]() elalank Ty nie rób smaka tymi naleśnikami, bo mi się nie chce smażyć a tak bym zładła ![]() ![]() kachula27 dawaj zdjęcia nowej kuchni ![]() konspiracja ja jeszcze wróce do tematu termometra: jeśli jeszcze nie kupiłaś, to polecam Ci ten co ja mam, on jest właśnie bezdotykowy i baaardzo szybki, jestem mega zadowolona z niego. magdawikp dzieciaczki jak już pisałam, masz śliczne (ksero mamy i ksero taty), a tort extra ![]() pietrusia, gocha jak tam zdrówko dzieciaczków? |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() jestem jestem... ![]() ![]() Dzieki sliczne za pamiec, jestescie kochane ![]() ![]() A nie bylo mnie, bo...sil mi brak... ![]() Serio, André przezywa teraz prawdziwy bunt dwulatka...to, co bylo wczesniej to NIC w porownaniu do tego, co dzieje sie dzisiaj... ![]() Emocje ma na takim cieniutkim wlosku, ze ledwo co wyprowadza go rownowagi i bardzo trudno mu sie uspokoic...po takich placzach wisi na mnie wtulony przez dobre 15 minut. Do tego dochodzi jeszcze fakt, ze nie potrafi powiedziec tego, co by chcial i widac, ze bardzo go to frustruje, no ale tutaj nic nie moge mu pomoc niestety... Mamy przynajmniej jedna "akcje" dziennie, czasami wiecej...a ze to po prostu dla mnie fizycznie wyczerpujace - niesienie tych 13 kilo pod pacha w jednej rece a w drugiej rowerek, wniesienie po schodach, ubranie, rozebranie itp. to naprawde nie wyrabiam czasami... ![]() Poza tym jeszcze inne niezbyt mile sprawy sie przypaletaly i tak jakos wiecie same... ![]() Nawet nie podczytywalam, ale rozbroilo mnie to przywolanie do porzadku... ![]() ...wiec grzecznie od razu sie melduje... ![]() Impreza urodzinowa sie udala, bylo faaaajnie...wszyscy sie wybawili i najedli... Kilka fotek... ![]() IMG_5242.jpg Zdmuchujemy swieczki...z mala pomoca taty... IMG_5275.jpgIMG_5277.jpg Rozpakowywanie prezentow mamy juz opanowane ![]() IMG_5265.jpgIMG_5258.jpg No i wiem, ze musze pokazac, ale prosze sie nie smiac.... ![]() I zyczenia Stuuuuuu Latek dla Grzesia Madzia tort wyszedl cie naprawde super!! ![]() ![]() ![]() Guciu gratuluje coreczki ![]() ![]() ![]()
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Wojtuś już prawie ok, gorzej teraz ze mną :/
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() zdjęcia super ![]() ![]()
![]() |
#4869 |
Wtajemniczenie
|
Filipku spóźniona ale gorące życzenia z okazji drugich urodzin kolorowych dni pełnych uśmiechu i spełnienia wszystkich marzeń i oczywiście dużo dużo i jeszcze raz dużo zdrówka ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Kareninko fajnie że imprezka sie udała, Ty tez zrobiłas fajny tort a u nas tez jest budnt dwulatka po całości - całkiem podobnie przebiega jak u Was Suonko Grzes też ma manię wyłażenia wszędzie - we wtorek spadł mi z krzesła bo po nim skakał i tez byłam obok, byłam u lekarza OK |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Rozeznanie
|
Cześć Laski
Ja to jak zwykle z taką krótką wizytą. SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA URODZINOWE DLA NASZYCH PIERWSZYCH DWULATKÓW!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Patrzę bunt pełną parą. U nas jakoś za bardzo go nie ma. Bynajmniej na razie. Czasami Amelcia nie chce tylko iść tam gdzie Ja, ale akurat w tym ją rozumiem. Mówić mówi ale nie składa w dwa wyrazy. ![]() Praca jakoś idzie... ale mam co raz mniej przekonania do niej. Muszę porządnego kopa od kierowniczki dostać, żeby wziąć się za podszkolenie siebie. Nianie mamy super. Jak tylko Amela ją widzi to leci i przytula się do niej. To nic że potem muszę całe mieszkanie sprzątać bo wszędzie są zabawki. Najważniejsze, żeby dziecko było szczęśliwe. A jak tylko wracam to odrazu się bawimy, oczywiście obowiązki domowe też mam ale i na spacer z małą się wyjdzie. Siu siu też za bardzo nie woła. A ja w tym temacie też się rozleniwiłam. Dla mnie najważniejsze, aby była szczęśliwa. Jak czegoś nie chce to jej na siłę nie zmuszę i tyle. Ostatnio jej ulubioną zabawą jest wyrywanie rąk i nóg lalkom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co więcej chyba nic ciekawego. Wróciłam do figury jak sprzed 2 ciąży. Nic po mnie nie widać. I wizualnie i wagowo. Tż pracuje i też jest dobrze. Mamy jeszcze trochę długów, ale to aby do mojej pierwszej wypłaty. Ciekawe kiedy ona będzie.... ![]() Na zdjęcia zapraszam do klubu.
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to codziennie mowie, ze to kumulacja...az do nastepnego dnia.... ![]() ![]() Heeeeej prosilam, zeby sie nie nabijac... ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
karenina19 tort wyszedł Ci super mnie się podoba
![]() ![]() ![]() suonko2 miałaś przeżycia masakra ale dobrze że nic jej nie ma ![]() gocha dobrze że Wojtuś ma się lepiej a teraz Ciebie bierze oby szybko mineło |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Karenina super zjecia z imprezy a tort rewelacja bardzo mi sie podoba ![]() Filipku Wszystkiego naj najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj byłma z Tz w kinie ![]() Jutro po pracy chyba do gina sie wybiore bo cos mnie podbrzusze pobolewa od czasu do czasu i zaczynam sie martwic. A jak nie jutro to dopiero bede miała czas w nastepny czwartek ![]()
#4874 | |
Wtajemniczenie
|
wypraszam sobie - nawet mi to nie przyszło do głowy
jak pisze ze fajny to tak mysle Cytat:
nie mozesz sie denerwowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Filipku Wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ciekawe po kim ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale musisz na Lenkę uważać ![]() Karenina, tort super i najważniejsze że tematycznie dopasowany do zaproszeń, prawda? ![]() ![]() Co do buntu to słyszałam, że właśnie dzieciaczki, które się jeszcze slabiej porozumiewają, trudniej go znoszą bo dodatkowo denerwują się trudnościami w komunikacji, cierpliwości, to minie... U nas ok, Staś wychodzi ze żlobka tak rozbawiony, ze przez 1,5 godzinny spacer nie jestem w stanie go uspokoić ![]() no i dzisiaj kąpiel bez awantury, ale tylko mamusia może. A mamusia jutro miała sie wybrać na babski wieczór hallowen, to nie wiem jak będzie ![]() ![]()
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
nooo... to ty juz sie przebierac nie musisz
![]() ![]() ![]()
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- ![]() ![]() ![]() Ps.Spoznione ale szczere ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak sobie pomyślałam
![]() Ja też składam życzenia dla Filusia ![]() ![]() ![]() tylko gdzie jego mamusia? ![]() U nas kaszel come back ![]()
#4881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś w końcu u nas nie pada ![]() Widziałyście prognozę na 1go?ma być tak ciepło.
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Martus za 2h przyjada mi domontowac ostatnia szafke wiec dzisiaj wkleje foto
![]() No własnie gdzie mama Filusia?pojawia sie i znika hehe Konspi u nas kaszel przeszedl z Matiego na mamusie ![]() Kareninko u mnie tez prawdziwy bunt dwulatka normalnie moje dziecko przechodzi samego siebie,wczoraj w szale i złosci nawet mnie uderzył po czym wpadł w taki szał ze nie wiedzialam jak mam go uspokoic ![]() ![]() No i zachowanie mojego syna jest wręcz karygodne ![]() Widac ze urodzinki bardzo udane :tak: Dzien doberek
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2011-10-28 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
a u nas goraczka
![]() takze z Berlina raczej nici... przynajmniej dla mnie i pewnie tz pojedzie sam na urodziny siostry... heh.. szkoda No i jeszcze dzis tata mnie wystrszyl, ze w Niemczech ponoc panuje odra... ale sprawdzilam, Sandra jest szczepiona, takze mysle, ze to nie to I dzis dostalam pismo od prawnika z kopia dokumentow z urzedu, ktore zostaly przeslane mojemu pracodawcy. I ten ostatni prawdopodbnie jest w bardzo zlym humorze, bo jego wniosek zostal odrzucony, wrecz uznany za bezpodstawny. Ogolnie argumentacja tego odrzucenia jest na 5 stron maszynopisu... musze to jeszcze pewnie z 2-3 razy przeczytac, zeby wszystko zrozumiec. W kazdym badz razie jest mu poniekad wytkniete, ze on sam od samego poczatku powinien mi zagwarantowac bezpieczne miejsce pracy, zebym mogla miec zdrowe dziecko - co jest przeciez wazne dla ogolnego dobra. Poza tym obciazenie psychiczne ze wzgledu na zastraszanie zwlonieniem jest wedle prawa niedopuszczalne. I wedlug jakichs tam § moj przypadek w zadnym razie nie kwalifikuje sie jako karalny. Takze generalnie dosc mocno mu pojechali ![]() Jednak domyslam sie, ze to jeszcze nie koniec, znajac mojego pracodawce. Zreszta kazda ze stron ma miesiac na odwolanie, ktore jestem w 100% pewna, ze wplynie. No ale przynajmniej na chwile obecna jest spokoj. Dostane kolejna wyplate ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- i jeszcze chcialam cos... Karenina, tort pierwsza klasa ![]() jakie bylo wypelnienie? I fotki tez super, Andre przystojniacha, ze hej ![]()
![]() |
#4884 |
Rozeznanie
|
Hej,
wreszcie chwila spokoju= Lena śpi ![]() Tak się ostatnio zastanawiam - co się dzieje z simpaticą? Już od dłuższego czasu nic nie pisała... Ktoś ma jakieś info? |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Zazdraszczam kina.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No dopasowany niby byl, ale chcialam czerwony i cale szczescie, ze nie wzielam tego czerwonego barwnika, bo ten, ktory wzielam byl w tubce niebieski a wyszedl (jak widac..) zielony wiec "czerwony" wyszedlby NA BANK rozowy i wtedy bym wyszla z siebie i stanela obok normalnie.... ![]() W srodku bylo ciasto ucierane...bardzo smaczne bylo...cale szczescie... ![]() Cytat:
Wiem wiem....dlatego czekam cierpliwie...cwicze wdechy i wydechy.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witaj w klubie mam Mlodych Gniewnych... ![]() André nie bije raczej...sciane bije czasami, ale mnie w sumie nie... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciasto ucierane... ![]() Dzien doberek ![]() piekna pogoda u nas dzisiaj...jak maly wstanie z drzemki to idziemy do mojej kolezanki na spotkanie mamus z pociachami...bedzie sie dzialo.... ![]() Dziewczyny, sprawiacie waszym maluchom kalendarze adwentowe w tym roku??
![]() |
#4886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny (OLA) proszę Was o radę w sprawie kuchni - macie któraś może, możecie coś polecić, bo ja nie widziałam na żywo za dużo, może z 2 i to takie zwykłe nic ciekawego, a zastanawiam się nad kupnem urodzinowo-mikołajowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to bedzie taki ogolny dla calej rodziny mam taki do samedzielnego wypelnienia i z pewnoscia kazdy znajdzie tam cos dla siebie ![]() milego spotkanka ![]() Cytat:
ja sie zreszta na kuchniach nie znam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja juz po pracy, zjem co, wymyję się i lece do gina. Relacja wieczorkiem ![]()
#4889 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() dobrze mu tak Cytat:
mamy co roku takie z czekoladkami i w tym pewnie trzeba bedzie dwa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Zakorzenienie
|
zek
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.