|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Jejqu, wszedzie tyle się dzieje. Wy też nie ułatwiacie. Człowiek naie zagląda na wizaż dwa dni, to potem kolejne dwie bite godziny ma do nadrobienia. W klubie mam zaległości z chyba dwóch tygodni. Postaram się nadrobić w weekend.
No to witajcie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ależ my teraz wszystkie, bez wyjątku, mamy dobrze, naprawdę- pieluchy, nowoczesne pralki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a propos- kiedyś na zajęciach z manipulacji (był taki blok na podyplomówce) podano nam fajny przykład na to, jak nasz mózg "rozumie" słowo NIE. Same sprawdźcie - mówię: "nie myśl o czerwonym ferrari". I jak? Ktoś nie pomyślał? Dowódy na to w praktyce każda z nas ma. U nas ostatnio wygląda to tak: "Ola, nie biegaj po łóżku!", a Ola pędzi przez łóżko, nie zwracając uwagi, że jeszcze jeden krok i łóżko się kończy... Łapiemy ją w locie ![]() Przepraszam, jesli się powtarzam - potrzebuję sprawdzonego srodka do wyczyszczenia krzeseł (tzw. ecoskóra) - pomalowanych pieknym, niebieskim długopisem. zanim znowu zamilknę (spokojnie, tylko na dzien, góra dwa ![]() ![]() Wszystkim nam - spokojnych Świąt Wszystkich Świętych, bezpiecznych podróży w najbliższych dniach.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
my biegania po lozkach nadal praktykujemy;/
tak samo jak sie powie "tylko tam NIE patrz"wiekszosc ludzi spojrzy
![]() |
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie martwią jej cycuszki, bo nie ma płaskich tylko wystające. Pop jak Oliwka? ja robiłam wczoraj fajne ciasteczka-pieguski kukurydziane, bardzo dobre. Zrobiłam chyba 30 szt, po 2 godz nie było śladu po nich. Mogę napisać przepis, bardzo prosto się robi ![]() powystawiałam Zosi ubranka i czapki z tamtego roku i sprzedałam za niezłą kase. Sukienkę z h&mu hello kity kupiłam za30 zł w promocji, a sprzedałam za 32 zł ![]()
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Sara - moja pomimo tego że chudzina to cycuszki też ma takie trochę wystające. Ale na ten temat to juz pisałam.
Moje dziecko to chyba najmniej waży - jeszcze nie dobiła do 10 kg. Co do jej zdrowia to nie mam najnowszych wieści bo nie możemy sie dodzwonić do babci. TZ w Katowicach ale teraz chyba podjedzie do domu i sprawdzi co sie dzieje. W nocy było OK. Nie miała gorączki ale brzuszek ją bolał. A rano zrobiła kupkę ale taką normalną tylko że śluz dalej był. Ogólnie czuła się dobrze i była radosna. Wczoraj wieczorem też była radosna i nikt by nie powiedział że coś jej jest. Tylko że ona tak ma że nawet jak ma gorączke to wyględa na zdrową i rozrabia. A może ona mo tego wirusa którego ja miałam ponad tydzień temu ![]()
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia rano wstała to była taka zachrypnięta, ledwo mówi. Ale gardło chyba ją nie boli, bo nic nie pokazuje i je normalnie. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- zaraz napisze przepis Ana dosżła Ci ta farma?ja odebrałam 5 i 6 nr. Wydaje mi się, że do 5 miała być poduszka?
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Sara nic nie doszło.Mam tylko 1 i 2.Zadzwoniłam do nich i powiedziałam im,że rezygnuje.My zbieramy te książki,mamy już 3.
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
kukurydziane pieguski
1/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia margaryna lub masło 20 dkg płatków kukurydzianych 20 dkg rodzynek Masło lub margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wbić jajka, dokładnie utrzeć. Mąkę przesiać przez sito, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta. Następnie dodać płatki kukurydziane. Rodzynki starannie opłukać, osuszyć, dodać do masy, wymieszać. Dużą łyżką wykładać ciasto na blachę wyłożoną papierem dopieczenia. Piec 20min- 180 stopni. Ja robiłam bez rodzynek. Po kolei wszystko wkładam do miski i miksuje łącznie z tymi płatkami. dużą łyżką biorę ciasto i wykładam na papier mniej więcej takie okrągłe ciasteczka.
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-10-28 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuje ![]() ![]()
![]() |
#1030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() margaryne całe opakowanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo prosto się robi ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- masło lub margarynę całą kostkę
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ta poduszka ma dojść z 5 przesyłką
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
aa ja myślałam, że z 5 numerem ![]() Zosi nosi cały czas tego pieska i bude ![]() Dziewczyny a gdzie plmadzia? dawno nic nie pisała
#1034 |
Rozeznanie
|
Julka pakuje osła do tej budy, ale i tak najbardziej lubi krowę
![]() ![]()
Moje ciuszki na wymianke https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=233834 zapraszam Edytowane przez blistex Czas edycji: 2011-10-28 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Jestem czytam.tylko jakos wypadlam z obiegu ;-)
Dusiaka ja dlugopis wyczyscilam pasta bhp ta lagodna bez scierania. Ja mam skore to chyba podobnie ;-)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Zakorzenienie
|
tych płatków kukurydzianych do tych ciastek to tak15-17 dkg spokojnie starczy
#1037 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny przepis-ja z rodzynami może zrobię i ładnie się ubranka sprzedały ![]() Cytat:
A jak się uśmiałam jak jej pokazałam że krówka ma oczka zamknięte, a ona na siłę chciała je otwierać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
Ja dopiero teraz mogę przy kompku posiedzieć. Zosia postanowiła dzisiaj nie spać po południu ![]() Chciałam się pożalić że nasze leśne tereny spacerowe są dla nas już niedostępne (przynajmniej na jakiś czas) ![]() ![]() ![]() ![]() pl madzia - już się wystraszyłam ze coś się stało Jeśli chodzi o mnie to ja bym zostawiła okno w kuchni tak duże jak się da i w salonie również. Miałam kuchnię bez okna i już nie wyobrażam sobie takiej więcej w domu ![]() Druga sprawa to prawo budowlane. Ciekawe czyj jest budynek ? Z tego co mi wiadomo każda zmiana w wygladzie elewacji wymaga zgody stosownych instytucji, czyli wymiana okien na inne w wymiarze i ogólnym wyglądzie również. Dowiedz się jak to wygląda od strony prawnej żebyście nie mieli problemów. Uprzejmi sąsiedzi czasami tylko czekają jak by tu człowieka zakapować
#1039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja też się bawi nie raz rzeczami w kuchni , tak samo jak SZymek , ale kuchnia zabawkowa mi się nie podoba . Tak samo jak odkurzacze czy inne dupsy . dla mnie jest milion fajniejszych zabawek ![]()
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Ferrou - duchem wielka wspaniała kobieta
![]() Oliwka - ja bym poszła do innego pediatry lub do chirurga
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Izazula straszne ,darujcie sobie te samotne wycieczki do lasu już w ogóle.
Ja kiedyś to potrafilam sama na jagody jechać teraz mam cykora ,lepiej uważać. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Przepuklina jest raczej wypukła taka gula miękka czy to pępkowa czy brzuszna i nie ma innego koloru niż skóra. Idź do chirurga niech obejrzy będziesz spokojniejsza jeśli tez będzie kazał czekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kuchnię mam bez okna - tragedia. Niestety u mnie się nie da z tym nic zrobić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1043 |
Raczkowanie
|
Jestem w szoku jak czytam ile Wasze dzieci mają zabawek!
A ja myślałam, że to Ignaś ma ich dużo ![]() Kiedyś pojechaliśmy do Czech, mamy tu niedaleko fajny duży sklep z zabawkami, to Michalina stwierdziła 'mamo jestem w raju' na widok półki pełnej Pet Shopów (takie figurki, które ona uwielbia). Sama miałam ochotę kupić połowę tego sklepu. Tak w ogóle to polecam zakupy zabawkowe w Czechach jak ktoś ma blisko. Ceny mają na ogól niższe niż u nas i mają bardzo fajnie zaopatrzone sklepy. Np takiego wyboru klocków Lego chyba u nas nie widziałam nigdzie. A propo's akcji dla Natalki jestem pod ogromnym wrażeniem zaangażowania Ferrou, sponsorów i innych, którzy biorą udział. Mam nadzieję, że potrzebna kwota szybko zastanie zebrana. Trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- co do okien w kuchni to najlepiej jak największe jeśli tylko jest za nim coś na co miło popatrzeć a nie okno sąsiada w odległości 5 m.
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- z pamiętnika mężczyzny ![]() PIĄTEK 19.06. Obudziłem się z nagle z przeświadczeniem, że odkryłem coś epokowego. No, może nie na miarę Nagrody Nobla, ale przynajmniej na jakieś porządne wyróżnienie bym zasłużył. Rzekomo najlepsze pomysły wpadają do głowy podczas snu. Postanowiłem pisać pamiętnik i przyśniło mi się, że kobieta jest jak automatyczna pralka. Każdą da się odpowiednio zaprogramować i będzie działa zgodnie z oczekiwaniami. Odpowiednie słowa, trochę ciepła i czułości, kwiaty, miła kolacja itd. itp. i program działa. Zawsze wiadomo, co, kiedy i jak się stanie, i na co i jak zareaguje. Pralka i kobieta są w swym działaniu identyczne, z tą tylko różnicą, że pralki nie da się zapakować od tyłu. SOBOTA 20.06. Nie rozumiem dlaczego kobitom do seksu są potrzebne czułe słowa? Przecież gadanie podczas seksu to zbędne marnowanie czasu. Słowa rozpraszają, przeszkadzają i zmuszają do myślenia. A po cholerę przy seksie myśleć? Wczoraj kochałem się z żoną. Milczałem jak zawsze, no bo o czym tu gadać? O Księdzu Rydzyku i jego finansach, czy o fajansiarskiej polskiej piłce nożnej? O. Rydzyka nie lubię, a na piłce nożnej Stara się nie zna. No to milczę. A ona do mnie: -Wiesz kochanie – a ja ją bzykam od tyłu – w Tobie już nie ma takiej czułości jak dawniej. Zaniedbujesz mnie. Mógłbyś chociaż czasami do mnie powiedzieć coś pieszczotliwie? - Dupa wyżej KOCHANIE!!! Lekarz powiedział, że szczęka może boleć jeszcze ze dwa tygodnie, ale złamania nie było. PONIEDZIAŁEK 22.06. Ja wciąż nie rozumiem kobiet, a swojej żony w szczególności mimo tylu lat małżeństwa. Wiecznie narzekają na swój wygląd. Za te jej maseczki, szmineczki, kremiki, piźdzki, to już bym sobie dawno mercedesa albo inne volvo kupił. Wczoraj narzekała, że ma małe piersi. Mówię jej: - Kobieto nie masz większych zmartwień? A ona mi narzeka, że się źle czuje, że powinna mieć większe, że może dałbym jej na silikony? Po✂✂✂ało babę, jak nic. Więc jej mówię: - Pocieraj sobie kilka razy dzienne papierem toaletowym między piersiami? -A to pomoże? Będą większe? - Dupie pomogło. Dentysta powiedział, że tę jedynkę to da się wstawić, ale tylko na metalowym implancie. Z dwójką nie będzie problemów, bo się tylko trochę uszczerbiła. WTOREK 23.06. Dziś rano córka przyszła, żebym jej pomógł zawiązać buciki. No, to wiążemy i wiążemy. Uczę ją o zajączkach i pętelkach, o motylkach zawiązujących skrzydełka, na kokardkę i takich tam sznurówkowych historyjkach, a ona mnie nagle pyta: - Tato!! A dlaczego dziewczynki mają mniejsze stópki od chłopców? - Aby w przyszłości mogły stać bliżej zlewu. Chłopakom w pracy powiedziałem, że mi szczapa przy rąbaniu drewna odbiła. Swoją drogą widać, że to mamy córcia – ma to ✂✂✂✂✂✂✂nięcie gówniara. PIĄTEK 24. 07 Kochany Pamiętniczku, przepraszam, że mnie tu tak długo nie było. Ale w niedzielę przy śniadaniu w zeszłym miesiącu rozmawialiśmy z żoną na tematy religijne. Żona twierdziła, że kobieta to lepszy „produkt” Boga niż mężczyzna. Więc jej przypomniałem, że to mężczyznę stworzył Bóg jako pierwszego. A ona mi na to: - Taaa… bo musiał zacząć od zera. No szlag mnie trafił na gadzinę jedną hodowaną na mym męskim łonie to jej odszczeknąłem: - Yhm. A jak chciał stworzyć kobietę to się potknął i powiedział „✂✂✂✂a”. I słowo ciałem się stało. Na OIOM-ie trzymali mnie tylko przez tydzień. Chirurg szczękowy powiedział, że miałem szczęści, że szczęka mi się w mózg nie wbiła. Mój wstrząs mózgu to byłby przy tym pikuś. Dopiero wczoraj mnie wypisali. SOBOTA 25.07. Kobiety to zawsze mają jakieś pretensje. Wiecznie coś im się nie podoba i nie wiedzą czego chcą. Pamiętam jak byłem przy urodzeniu córki. Żona darła się jak głupia: - Zróbcie coś z tym. Dajcie mi jakieś lekki. Ratunku to boli!!! To Ty powinieneś tu leżeć za mnie i skręcać się z bólu!!! To Ty mi to zrobiłeś!!! Nie chciałem być niczemu winny jak zawsze, więc jej przypomniałem: -Nie pamiętasz? Chciałem ci go wsadzić w pupę, ale powiedziałaś, że to będzie zbyt bolesne. Lekarz wylądował na urazówce. Mnie nie sięgnęła. Wróciłem po dwóch tygodniach, jak wytrzeźwiałem, a ona się uspokoiła. Baby to zawsze zwalają winę na nas. NIEDZIELA 26.07. I niech mi ktoś powie, że kobiety nie myślą permanentnie, tak jak mężczyźni, o seksie. Siedziałem wczoraj wieczorem w barze z kolegą i tłumaczyłem mu jak smakuje ogolona cipka, bo on nigdy takiej nie miał szansy popróbować. Nie wiedziałem jak mu wytłumaczyć więc mu mówię: - Wyobraź sobie, ogoloną cipkę i różowego Chupa Chups. - No i? - Więc ogolona cipka smakuje, jak ten lizak. - A jak smakuje owłosiona? -Jak lizak spod szafy. Chyba nie zrozumiał. Bez flaszki nigdy nie zrozumie, więc idziemy do baru. Podchodzę i zamawiam dwie szklanki Whisky. A barmanka do mnie: - Z lodem czy bez? - Bez loda. – odpowiedziałem – Kolega nie będzie czekał. I co? Nawet barmance lody w głowie. I niech mi któraś teraz powie, że tylko faceci ciągle myślą o seksie. ŚRODA 29.07. Po wczorajszej akcji poszedłem do pracy. Tym razem się udało. Miałem tylko pobite oko i rozcięte usta. Nie chciałem znowu sprzedawać, że to od rąbania drewna, więc przyznałem się, że to żona mnie pobiła. Chłopaki pytali: - Za co? No więc, powiedziałem im, że za to, że podczas seksu powiedziałem, do niej na „Ty”. Nie uwierzyli. A co? Miałem im powiedzieć, że w trakcie ona do mnie powiedziała: - No już ze trzy miesiące się nie kochaliśmy. A ja jej odpowiedziałem: - Chyba Ty. To i tak dobrze, że się skończyło, jak skończyło, a nie tak, jak wtedy, gdy wylądowałem ze wstrząsem mózgu, gdy dostałem w ryja mrożonym kurczakiem. Kurde seksu mi się zachciało wtedy przy lodówce. Przecież przy lodówce chyba każda lubi. Szkoda tylko, że nie w Tesco. PIĄTEK 31.07. Kochany pamiętniczku dzisiaj robię eksperyment. Chcę sprawdzić kto jest moim najlepszym przyjacielem: pies czy żona? Zamknę oboje na noc w bagażniku mojego Zaporożca. Zobaczymy, kto się będzie cieszył rano, że mnie znowu widzi. To był ostatni wpis w odnalezionym pamiętniku. Życie prawdziwego mężczyzny potrafi być pełne niespodzianek. WNIOSEK: MĘŻCZYZNA I KOBIETA MAJĄ RÓŻNE WYOBRAŻENIA O PRAWDZIWYM MĘŻCZYŹNIE
![]() |
#1045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Ania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieciaczki wasze sa juz takie duze, az milo papatrzec jak pieknie rosna, Asiulka a probowalas moze nie dawac jej piciu na noc lub mleka. Ja swoja klade spac okolo 20.40-21, i o 24tejlub wczesniej to sprawdzam czy nie nasiusiala juz zanim sie poloze.Moja tez miala taki okres ze byla mokra ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- dziewczyny czy wasze dzieci juz na nocnick siadaja, bo ja to nadal mam lenia i nie chce mi sie jej uczyc ale powiedzialam sobie ze od listopada to juz mus, a propo miodu, nie wiem czy alergizuje ale ja daje swojej na gardelko jak ja boli od 2lyzeczek do 4 na dzien raz na jakis czas przy chorobie, ona go uwielbia , no ale nie moge dawac za duzo
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
ale pustki
my wróciliśmy z małą niedawno z pogotowia. Nic mówić nie może, ma zapalenie strun głosowych i krtani. Dostała od razu zaszczyki i jakiś antybiotyk. Za leki zapłaciłam 150 zł. Dopóki chrypa nie przejdzie mamy nie wychodzić na dwór.
#1049 |
Zakorzenienie
|
sara, biedna zosieńka, zdróweczka od cioci
![]()
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Koglus ja akurat sadzam , posadzę to siedzi i zawsze zrobi ale sam nie woła
Sara współczuję ![]() A jak z tą nóżką u was , przeszło? Bo mój coś wczoraj po południu zaczął utykać , nie wiem dlaczego ![]() ![]() A i zdecydowałam się szczepić na ospę , lekarka mnie przekonała, mówi że swojego wnuka już zaszczepiła (młodszy jest). Ponoć u nas dzieci w tym roku ciężko tę ospę przechodziły ,w szpitalu aż lądowały.To mnie chyba ostatecznie przekonało. Jednym z powikłań ospy jest półpasiec.Ponoć bardzo ciężkie do wyleczenia. Po niedzieli zamawiam szczepionkę, do przychodni mi przywiozą. Bo byłam ze starszym na bilansie i tak przy okazji zapytałam o tą ospę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.