|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
witajcie
ale się mogłam wkurzyć na ta moja małą, już 2h nie śpię, pierwszym razem nakarmiłam ją, i położyłam wszystko było ok, ale ona w nocy ma cos takiego, że na rękach to ładnie śpi, a jak się ja położy do łóżeczka to kręci się jak gąsienica dopiero co wyciągnięta z ziemi, a ja siedze jak ten dziadek pod butką z piwem,głowa mi się kiwa, spać się chce ale przeciesz sie nie położę, ehhh, musiałam kompa włączyć bo mnie coś trafi, Nati w łóżeczku, kołysanka włączona, i myślicie że usypia?? a gdzie tam, wierci się, ciekawe o której uśnie i o której wstanie, coś mi się zdaję, że kolejna noc nie przespana i dzień do doopy |
|
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witajcie
Ach te nasze nieśpiąceponocach dzieci... Agadus współczuję nocki Właśnie karmię, a starsza śpiewa sobie w łóżeczku alfabet po angielsku oby jeszcze zasnęłaZa oknem mega mgła - uwielbiam ją
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas taka sama sytuacja, ron temu pierwsze Święta w nowym mieszkaniu z Sarenka w brzuchu (jeszcze wtedy myślałam ze to Igor ![]() a mi sie chce spać i to bardzo, ale dziecko chce się bawić
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
To tak jak u mnie Tak jak podejrzewałam, moje Dziecię nie przestawia się jak zegarek i wstał punkt 5 Ledwo żyję, bo wczoraj miałam gości, którzy zmyli się grubo po północy ![]() Świąt też się nie mogę doczekać, ale zimy to już niekoniecznie. A na Sylwestra jedziemy albo do Zakopanego, albo do znajomych na działkę Już się nie mogę doczekać
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
no to nie śpię...
młoda ogląda baję, a ja przynajmniej w spokoju mogę się kawki napić ![]() Sylwester - o dziwo już się ze znajomymi umówiliśmy, bo tak zawsze wszystko na ostatnią chwilę. Na święta jedziemy do teściów, nad morze. Posiedzimy sobie u nich w domu, dzieciaki zostaną z dziadkami i najwyżej na karmienie będę kursować. Co do spotkań ze znajomymi, to od kąd mamy dzieci, wyszło które przyjaźnie przetrwały, a które znajomości okazały się bardzo powierzchowne. Babski wieczór też mi się marzy, ale dwójkę to już ciężej zostawić. |
|
|
|
#2886 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noc nie przespana,ale opis świetny ![]() widzę,że poczucie humoru nawet w nocy Cię trzyma ![]() oby takich nocy jak najmniej ![]() Cytat:
moje małe dziecię nie śpi,ale za to starsze o dziwo wg swoich przyzwyczajeń powinna wstać o 6 nowego czasa tu jeszcze śpi Cytat:
cierp ciało jak chciało ![]() żartuję.... też lubię jak przychodzą znajomi,tylko dlaczego ja wtedy z rana przy dzieciach a mąż kaca odsypia ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję w imieniu PATIK,WODAQUA i SWOIM za wszystkie kciuki ![]() Zanetko- mi się zawsze chce śmiać jak Nikoś podkówkę robi,tzn serce mi mięknie od razu i dlatego chce mi się śmiać,że taki maluch a tak szybko potrafi mną zawładnąć ![]() AgaG. mam nadzieję,że następnym razem jak bedziesz w Wiśniczu to zaglądniecie do nas ![]() Patik- ja brzydko powiedziawszy "padlam wczoraj na ryj" . Mam juz dość,zrobiłam tylko sałatkę ,kurczaka w galarecie i muffinki ,przy okazji w domu narobił się burel,więc było sprzątanie do nocy...jak wieczorem siadłam to już nie wstałam teściowa ze swoją chęcią pomocy śni mi się po nocach...chciałam coś mężowi dogadać ale trochę mi go żal...
|
|||||||||
|
|
|
#2887 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale ze słodyczami mam większy problem,tez nie umiem sobie z nimi ostatnio poradzić... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kupy gratuluję ![]() Cytat:
![]() My o Tobie też ![]() miłej niedzieli
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Babonik, Patik, Wodaqua, trzymam żeby się wszystko udało!Cytat:
Ja bym się chciała z 5 pozbyć ![]() Cytat:
![]() A co do anemii, to ja też miałam, no i niestety Adasiowi żelazo w syropie podaję. Niby morfologia była w normie ale w dolnych granicach. Tylko szkoda że średnio go toleruje Brzuszek mu dokucza i ciężko kupkę zrobić mam nadzieję że będę mogła to odstawić niedługo.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
!Cytat:
u nas dokładnie to samo.... tylko by spał, albo płakał że śpiący... No, poza wieczorem - pojechaliśmy na imieniny, a że to imprezowy chłopak to dzielnie towarzyszył, ani nie płakał, ani nie marudził, siedział zadowolony u taty na kolanach ![]() Ale już dobrze poznaje swoich - przyjechali moi rodzice, to uśmiech i w ogóle, a jak go chciała ciocia na ręce wziąć to podkówka i ryk.. dziś do teściów jedziemy, ciekawe jaka reakcja będzie.... Mój dzieć się zmianą czasu na szczęście nie przejął, co prawda zbudził się o 6.00 ale po pięknie przespanej nocy ![]() Wizaż jest fajny Czytam wiadomość Babonika z 8:10, gdy na pulpicie mam 7:50 ![]() A przy okazji do poczytania, może kogoś zainteresuje https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=216
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystko gotowe na wyjazd, teraz czekamy aż książę się obudzi ![]() ostatni raz jadł o 6 więc pewnie niebawem się obudzi. Iustyna biedny Kubuś, pewnie go tak potwornie swędzą te ukąszenia... No i Zuzkowy brzuszek też ![]() Cytat:
Pierwszy w życiu Dominika, więc chcielibyśmy go spędzić właśnie z nim.A świąt też się strasznie doczekac nie mogę! ![]() Miłej niedzieli |
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
ja swieta spedzam u tesciow bo tesciu ma 60 urodziny (swiateczny prezent z niego
). zwykle jezdzilismy do moich rodzicow ale teraz to az nie wypada jak taka okragla rocznica. o sylwestrze nawet nie mysle. albo w domu (jak sie rozchoruja) albo moze z jakimis innymi dzieciatymi rodzicami jak ktos zaproponuje. jeszcze nie wiem. i tak pic nie bede wiec dla mnie zadna roznica.
|
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
witam,
Nati drugi raz obudziła się o 5 to ja wziełam do siebie, ale taka pokrzywiona wstałam, wszystko mnie boli, no ale co by nie było poleżałam troszkę ![]() a my święta i sylwka w tym roku w domu we czwórkę |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
stosuje ten krem na ciemieniuche z AA i nareszcie widze znaczącą poprawe
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku moja Agata ma pnad 4 miesiące i nie zauważyłam jeszcze ani jednego skoku. czasem jest marudna, ale ja te czasem wstaje lewą nogą. Zaraz napiszę i pw. Ja teznie mogę doczekać się świąt. Wczoraj nawet pytałam co kupimy Agatce na Mikołaja
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie Baboniku dlaczego? U Nas dziś właśnie tak jest: ja z Dominikiem, a mąż w sypialni śpi w najlepsze
![]() A potem wstanie i będzie chciał do mamusi na obiadek jechać. Takiego wała jak Polska cała ! Potem ja idę leżeć z książką i herbatą z cytryną ![]() Również trzymam kciuki za dzisiejsze chrzciny: Babonik, Patik, Wodaqua
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i JA
![]() padnięta jestem, wory pod oczami. Moja Emi wykminiła, że jest dodatkowa godzina i zamiast pięknie spać to ona sobie wstała o 1wszej i bawić się chciała i nie umiała zasnąć,z dwóch piersi zjadła i nic nawet nad ranem nie zasneła, a wstala o 6:35 !No padnięta jestem na maxa ! Teraz dama sobie drzemie a mi się spać nie chce |
|
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, polecam Wam takie coś:
http://allegro.pl/tommee-tippee-slin...851981691.html miałam, nie tej firmy, ale właśnie takie, jak dziecko ma ok 4 miesiące i pierwsze obiadki, deserki, sa higieniczne, delikatne, maja kieszonkę na niespodzianki żywieniowe, od spodu ceratka ja na pewno kupię, oczywiście będę też używać wielorazowych |
|
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To korzystaj póki śpi i też się kładź ![]() Edit. właśnie doczytałam, że Tobie NIE chce się spać Ja najwidoczniej powinnam skoro już ledwo na oczy widzę
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-10-30 o 10:19 |
|
|
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, może to przez pogodę, albo coś bo ja dzisiaj pierwszy post pisałam po 2 i moja Nati też nie spała 3 h, łączę się z Wami, ja też zaraz się kładę, bo przyjdzie wieczór a ja po dobranocce pójdę już w kimę
|
|
|
|
#2899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlatego takie rozkoszne ![]() Cytat:
![]() Wg suchych kilogramów, to niby tak, ale ja dobrze wodzę tu i ówdzie za dużo czegoś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jakoś tak stało się to dla mnie nieodłącznym elementem forumowania, jak słowo "tż" ![]() Cytat:
A u nas nocka dobra Ja go budziłam o północy i o 4, a on mnie o 8
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-10-30 o 21:33 |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
A u nas nocka bez zmian, po prostu dzieci poszly pozniej spac i obudzily sie normalnie, czyli o 7 (a o 8 po staremu). Ale ogolnie dzisiaj senny dzien, bo Antek ma juz od rana druga drzemke. Ja siedze teraz z kawa i pewnie zaraz sie obudzi, bo on ma wyczucie - zawsze cos chce, jak ja siedze z kawa. Mialo byc bezchmurnie, a to d...a |
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to jest możliwe, że Emi zaczęła jeść z dwóch piersi
i te dwie piersi ma za mało? Jedna pierś od kilku dni to jest tylko przystawka, a druga pierś to główne danie, ale mam wrażenie że nawet ta druga to za mało. No i jedzenie na leżąco w nocy jak zawsze było - odpada. Denerwuje się przy tym. W ogóle mam wrażenie, że moje piersi nie są aż tak pełne jak powinny ![]() 1.Jak wasze dzieci dają znać że się nie najadają? |
|
|
|
#2902 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Zapomniałam o zmianie czasu. ![]() Podsumowując u mnie maluchy wstały: Zuzek wg starego czasu 9.00 - nowego 8.00 Kuba wg starego czasu 10.30 - nowego 9.30 Ale żebym się wyspała to raczej nie, bo 2 razy wstawałam małą karmić, raz po wodę na dół ( ), do tego kilka razy małej smoczka podać. Jeszcze kilka razy się budziłam jak kaszlała - mój szanowny małżonek był wczoraj w takim stanie, że zapomniał ogrzewanie włączyć .
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Monia nam też dopiero krem z AA na ciemieniuchę pomógł. W ogóle to miałam problem, żeby kupić cokolwiek na to i zamawiali mi w aptece specjalnie.
Zaneta może to jeden z tych kryzysów laktacyjnych, związanych ze skokiem, kiedy wzrasta u dziecka zapotrzebowanie na pokarm? http://www.we-dwoje.pl/kryzys;laktac...ykul,4565.html ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Podczytuję, ale nie mam, kiedy odpisywać. Narzekacie, że krótko śpicie? ?Ja czuję się wyspana, gdy w ciągu nocy uda mi się bez wstawania przespać 3 godziny ciągiem (potem dobijam do 5-6 godzin z przerwami). A rzadko mi się to zdarza... |
|
|
|
#2904 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
No witaaajcie mumusie
zaciskam kciuki za dzisiejsze chrzciny Cytat:
dla mnie hitem jest parowar szcególnie latemi wiosną bo służy mi on przede wszyskim do warzyw nie ma lepszej fasolki szparagowej i kukurydzy niż ta z parowara dla mnie róznica kolosalna pozatym fajnie smakują:kalafior, brokuły, ziemniaczki(szcególnie młode) marchewka pozatym miesa i ryby wole pieczone w piekarniku ale faktycznie piers z kurczaka i z indyka całkiem smacznie wychodzą w ziołach no i łośoś w sosie teyiraki (lub w sosie sojowym) i w sezamie tez przyzwoite danie Cytat:
a co do odchudzania to ja planuje tak 4 kg schudnąć byłoby bosko no i jakby co to ja jestem od kilku lat zwolenikkiem Diety Plaż Południowych(SouthBeachDi et) Cytat:
![]() co najwyżej najliżsi znajomy na lampke szampana wpadną Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja jeszcze lubie do tego jakąś wędlinkę ale pewnie w święta BN sie skuszę najlepszą sałatkę robi moja teściowa Cytat:
wiem że robię milion błędów Cytat:
albo odchyla energicznie główkę do tyłu a my dopiero po śniadanku i pijemy kawkę, Jaś troche drzemie sobie rano stroił takie boskie miny i śmiał sie w głos wycałowałam go wyłaskotałam, wytuliłam i wygłaskałam porozmawialiśmy sobie o poważnych sprawach czasami sie sie boje że go zjem ![]() nie mogę się nadziwić jak on szybko rośnie jak sie świetnie rozwija bycie mamą jest niesamowite... ach co do ciemniuchy widziałam na głowie Jasia zaczątki ale wyczesałam 2 razy po oliwce i wykąpałam w Oilatum wcześniej uzywałam tylko zwykłego mydełka A wy w czym kąpiecie maluszki?
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
My myjemy w niebieskim babydream albo w emoliencie allerco (dostałam w szpitalu za free i tak pomału zużywam.
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-10-30 o 12:16 |
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik teraz podaje Lacido Baby,tylko nie cala saszetke a pol (jakos mi sie strasznie duzo cala wydawala).
Tez kapiemy mala w niebieskim babydream.
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
nie bój sie, pewnie to kryzys laktacyjny. dwa dni i nadrobią. moja jak sie najada to wypuszcza sutka i zasypia albo nie wypuszcza i zasypia albo jak wyciągam jej to nie protestuje zanadto. próby budzenia nie powodują jedzenia. bo czasmi puszcza by pogadac po czym rzuca sie jak wygłodniała znowu na niego...
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Witam i...spadam. Miłego końca weekendu!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w emolientach, teraz mam oillan ale z ziajki ten płyn natłuszczający też dobry |
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik ja kapię Nati w hipp, płyn do kapieli, mam też z nivea plyn do kapieli i z nivea sensitive łagodzący płyn do mycia ciała i włosów a z aptecznych używam oliatum, oczywiście nie stosuję wszystkiego na raz zależy który mi w rękę wpadnie
a co do kryzysu laktacyjnego to jest on ok 3 miesiąca, tak kiedys wyczytałam, zmieniają sie potrzeby dziecka i pokarm, na bardziej treściwy ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- ciekawe jak tam Babonik, Patik, Wodaqua napewno już po chrzcinach |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

oby jeszcze zasnęła

zębole
Ledwo żyję, bo wczoraj miałam gości, którzy zmyli się grubo po północy 
Już się nie mogę doczekać