|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]()
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witam popołudniowo
![]() Udało mi się nadrobić. Wczoraj miałam zalatany dzień, co udało mi się wejść na wizaż to ktoś lub coś mnie odrywało. Wczorajszy dzień spędziłam między innymi na pakowaniu toreb i co oczywiście dzisiaj już na miejscu, że zapomniałam paru rzeczy, może nie niezbędnych ale przydatnych (ale jak ich tu nie mam to wydają się mi niezbędne ![]() Muszę pochwalić moje dziecko, które super zniosło podróż (ponad 450km), cała drogę była bardzo grzeczna. Co do wagi to ja wróciłam do wagi sprzed ciąży ale podobnie jak brumek czuję się jakoś grubiej. Chciałabym zrzucić jeszcze 5 - 6 kg i wrócić do wagi z czasów studenckich ![]() Telik super zdjęcie, musiała być fajna impreza. W Superpharmie jest promocja na pampersy - jeżeli zrobi się zakupy za 30 zł to można kupić paczkę za 29.99 |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
sygine - a czemu czekać z zielonymi kupami jeszcze kilka miesiecy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
Moja Agata tez robi zielone kupy, ale tonic złego, Bo Nutramigen ma w składzie sporo żelaza i to pewnie dlatego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, dzisiaj czas przesuwamy, do tyłu, coś mi się zdaje, że na nogach będę już o 5
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Zadomowienie
|
Lekarz twierdzi że skoro jest to jedna dziennie lub na dwa dni to nie jest żaden problem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
Bry.
Nie wiem jak się nazywam, Ktoś mi przypomni ![]() Przzez cały dzien zjadłam garść chipsów. Tryzmajcie kciuki za jutro, żebym nie ukatrupiła teściowej bo mnie zamkną. A tak na serio to ogólnie trzymajcie kciuki. W poniedziałek pewnie wypracowanko na jej temat w klubie będzie do poczytania. Dzisiaj nie będę pisać bo jeszcze jutro coś odwali i po co 2 razy pisać ![]() Babonik, wodaqua jutro myślami jestem z wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Scio dawałaś małej już ten kleik ryżowy? Jak jej smakował? I jak to podajesz z butelki czy łyżką? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
BAN stały
|
Nie,no nie nadrobię
![]() Przez 3 doby nie miałam internetu. Awaria TP a po niej awaria mojego rutera. I dopiero po 8 moim telefonie miłóa pani skapowała,ze problem tera zlezy w haśle ![]() A miałam czekać na telefon od techników i tak czekałam 2 doby. ![]() Mam kiepski tydzień,niech sie juz skończy. U nas ok. Wyzdrowieliśmy,jedynie ja jeszcze charczę. Iza nadal ma skok. Nocki zak zawsze-przespane. A dziś UWAGA spałysmy z Izą do 11;48 ![]() Zbuntowałam sie i poiwedziałam,ze nic dziś nie robię bo to zemsta za paskudny tydzień. Kupiłam T. prezenty na imieniny i idą pocztą juz 1,5 tyg,nienawidzę tego tygodnia. Brunetko za to Twoja przesyłka jest ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty czekaj w poniedziałek ![]() ![]() Zanko,Marinko jak dzieci? Nie doczytałam bo tak na raty troche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Rozeznanie
|
bry wieczór
ale kupowy temat ![]() ![]() ![]() zaliczyłyśmy dziś spacer i plac zabaw - śliczna pogoda była, ciepło, słoneczko.... posiedziałam sobie nawet na ławce, a do pełni szczęścia to tylko kawy mi brakowało ![]() co do łyżeczek, to tak jak BABONIK, polecam Tommee Tippee ![]() Carmela narobiłaś mi "smaka" tą piłeczką, chyba się skuszę ![]() dobra lecę do Tżta, nadrabiamy seriale miłego wieczoru i oczywiście ogromniaste ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
Nerolka, a dobry jest ????
Babonik, Wodaqua, Patik ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-10-29 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
BAN stały
|
Aaa..i coś sie przestawiło Izie.
jak robiła koopę raz na 7 dni,to teraz 5-8 dziennie. Ale ładne,żółte bez śluzu... Pierwsze dni myslałam,ze po Biseptolu. A antybiotyku jednaj Jej nie podawałam,O! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() padłam ze śmiechu , jak by to nie był sen tylko prawda na pewno bym Ci pomogła w tym sprzątaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a mój łobuz już spi po dniu wrażen, odwiedził pradziadka i dziadków z obu stron ![]() ![]() ![]() aaaaa zapomniałam,mój łobuz skończył dziś 17 tygodni ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-29 o 19:59 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Wtajemniczenie
|
dziołchy trzymam
![]() jutro o tej porze będzie już po, i odetchniecie z ulgą, powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas walka łyżeczkowa ![]() Ja mam do zgupienia ponad 30 kg. Przez ✂✂✂^&*(hormony, ale nie po drodze mi do endokrynologa. W każdym razie od niedzieli nie jem słodyczy, białego chleba, chipsów orzeszków ( ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Witam późną porą
![]() Podczytywałam Was grzecznie, natomiast jakoś mi ostatnio veny brakuje na odp ![]() Telik TY interesujesz się zdrową żywnością, zakupiłam parowar, znasz jakieś pyszne dania? ![]() Carmela faktycznie piłeczka nawet mnie zainteresowała, tylko no droga jak za takie coś małego ![]() Brumek to jest tragiczne jak Cię stresują z tym szczepieniem ![]() agadus nawet nie mówi.Ja mam nadzieję, ze Emilie wykorzysta dodatkową godzinę do spania ![]() Jacieee gratuluję skończonego tygodnia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chrzciny trzymam za każdego z Was i za każde dziecię kciuki, aby wyszło idealnie ! ![]() Rozszerzenie diety - wiecie co boję się jej ![]() ![]() ![]() ![]() Moja Emilie dzisiaj cały dzień pokazywała podkowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Wtajemniczenie
|
wodaqua, Babonik, Patik trzymam kciuki za jutrzejsze chrzciny
![]() Dzieć nakarmiony i śpi więc i ja uciekam pod kołderkę. Dobranoc ![]()
#2869 |
Rozeznanie
|
Brumku zaparcia u niemowlaka rzeczywiscie to by bylo cos okropnego dla dziecka, zgadzam sie.. oby brak skutkow ubocznych trwał
![]() Lili83 ja woże małą we wózku bez żadnej poduszki tez ![]() ![]() Jacieeee brawa dla Dominika za 3 m-ce ![]() ![]() Scio za ładne jedzenie Agatki łyżeczką ![]() Karolineee brawa za 12 tyg Maji ![]() Oliweczka mó mąż też właśnie zrobił grecką na kolacje ![]() ![]() Sygine my tez jechaliśmy na Comforcie i zawsze kupy były zielone co nawet nam pediatra mówiła ze to normalne. Sama na własną rękę zmieniłam mleko małej, najpierw na Bebiko chcialam ale plula wiec ostało sie na zwykłym Bebilonie ostatecznie i nic jej nie jest ![]() ![]() Dziubek brawa za 17 tygodni ![]() ![]() A u nas pokrótce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam dzis w Tesco Pampersy orginalne zielone rozmiar 3 sztuk 186 za 98zł z hakiem (wychodzi po 53gr za szt) ![]() ![]() Lece ogladać z mężem filma i na drinka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- wodaqua, Babonik, Patik ja też trzymam kciuki za jutrzejsze chrzciny ![]()
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i oczywiście zapomniałabym - ![]()
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piers z kurczaka w przyprawach ziemniaki pokrojone w grube plastry z przyprawami wrzucić do parowaru na jakies 40 minut do tego zrobić sos tzatziki na jogurcie ... PYYYYYCHA ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy zacząć od kaszki kukurydzianej bezmlecznej, na razie w sklepie znalazłam tylko kleik kukurydziany nestle i na opakowaniu jest napisane że po zrobieniu ma być dość gęsty i należy podawać łyżeczką. Zobaczę jak to wyjdzie, ale rozważam robienie rzadszego, żeby dobrze się z butelki piło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() ![]() Obudziliśmy się późno wszyscy troje, bo o 11.30 ![]() A jutro na cały dzień jedziemy do rodzinki na działkę. Ale wracamy tego samego dnia, bo jednak nie zdecydowałam się żeby zostać na noc. Aha, a mój brzdąc miał dziś bardzo dziwny dzień - marudno-śpiący ![]() ![]() Chociaż w kwestii tych skoków, to do tej pory nie zauważyłam ich u Tymka. Tzn. owszem robił z dnia na dzień wielkie postępy, tak jakby nagle inne dziecko mi ktoś podłożył, właśnie w okolicy 5 i 8 tygodnia, ale nie było to związane z żadnym marudzeniem większym... Cytat:
![]() Poduszek nie używam żadnych i nigdzie i długo jeszcze nie zamierzam tego zmieniać ![]() Karuzelkę mam tę samą - Wyspa Marzeń TL, ale wiesz co? Ja swoją NOWĄ kupiłam na allegro za 159. Więc ta Twoja droga jak na używaną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję że wyjazd Wam się uda, ale będziemy tęsknić ![]() Wracaj szybko ![]() A o tej miłości, to dokładnie rozumiem o co Ci chodzi. Też czasem tak staję na Tymkiem i nie mogę się nacieszyć/nadziwić/nazachwycać... Aż w gardle ściska, że to mój Synek ![]()
![]() |
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Patik, Babonik, Wodaqua trzymam kciuki za jutrzejsze imprezki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() Ja każdy taki marudny dzień Dominika tłumaczę sobie tak, że przecież każdy z nas czasem ma zły dzień, zdarza nam się wstać tzw. lewą nogą, a ten maluszek to też człowiek, więc trzeba mu dać pomarudzić, więc daję i nie przeszkadzam ![]() ![]() Wieczorem wracamy, więc szybko wrócę ![]() A my już po urodzinkach, Domek nie spał w ogóle, dopiero jak wróciliśmy, poprzytulałam i odrazu zasnął. Siostra wyszła prawie na czworakach hihihi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeszcze Ci powiem, co do anemii, bo Zuzka nasza tez miala okropna jak sie urodzila, od poczatku miala Ferrum w syropku i zadnych skutkow ubocznych. Zadnych zaparc, mdlosci, a brala to jakis czas... Ja sie jakos bedziej balam o zabki (choc w zasadzie wtedy jeszcze nie miala), bo dawniej zelazo niszczylo zeby, ale lekarka nas uspakajala, ze to leki nowej generacji i nic sie dziac nie bedzie. Ale mysle, ze to tez od dziecia zalezy, bo Tymek szwagierki nie toleruje zelaza. Mieli 2 proby podania go i za kazdym razem dziwne reakcje, typu krew w kupce, wiec musieli odstawic. Teliczku super zdjecie! Misio rozkoszny! Cytat:
Wodaqua, Patik, Babonik kciuki za jutrzejsze chrzciny! Zeby dzieciaczki byly grzeczne i imprezy sie udaly. A my dzis bylismy u tesciow. Ja z mezem i Antosiem pojezdzilismy po grobach naszych rodzin, a dziewczyny byly w tym czasie z dziadkami. Nie zostawalismy na noc. Wrocilismy o 22. W zasadzie nie mialam w planach kapac Antka, ale akurat sie przebudzil jak go wyciagalam z fotelika, wiec byla szybka kapiel i jedzonko i spi, ciekawe jaka noc bedzie. Dziewczyny pewnie wstana po staremu, czyli niestety grozi nam niewyspanie...dlatego juz mykam spac. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Domek cwaniak, że u mamusi od razu zasnął, a ciocię umordował ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2877 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i miałam zacytowane więcej i mi zeżarło. My dzisiaj mieliśmy fajny dzień. Po dwóch poprzednich nocach do D***. Kochana mamusia chciała sprawdzić, czy Zuzek musi jeszcze brać probiotyk. 3 dni nie podawałam i wczoraj wieczorem mała wiła się z bólu i darła jak szalona dwie godziny. Poszła o 24.00 spać a Kuba przez ugryzienia komara nie mógł zasnąć do 2.00. (wcześniejszą noc spałam od 3.00 d0 8.00 ![]() Mieliśmy gości i troszkę się odstresowaliśmy. To znaczy ja troszkę a Tż całkiem mocno ![]() ![]() ![]() Patik, Wodaqua, Babonik trzymam kciuki za udane chrzciny ![]() Patik do zobaczenia jutro w klubie na naszej ulubionej dyskusji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do Sylwestra, to ja na śmierć zapomniałam, że coś takiego istnieje ![]() ![]() Za to dziś sobie pomyślałam, że święta sie zbliżają wielkimi krokami. Pierwsze święta z Tymkiem. I nie mogę sie ich doczekać! ![]() Patik, Wodaqua, Babonik - ja tez mocno ściskam kciuki za jutrzejsze uroczystości ![]()
![]() |
#2879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
u nas już drugi rok wyjątkowych świąt-w zeszłym pierwsze na naszym mieszkanku i z Szymkiem w brzuchu a w tym z Szymkiem pod choinką
![]() ![]() ![]() ... nie chce mi się spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.