|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Ojj dziewczyny, nie przeżywajcie, że coś tam wyleci nam podczas porodu TO NORMALNE. Mojej mamie wyleciało Nie przeżywajcie, no w razie co 'trudno'. Myślę, że położne/lekarze NIE TAKIE RZECZY WIDZIELI! Ja mam tam wywalone na to. Jak zwieracz nie wytrzyma, to trudno, przeproszę i tyle. Lewatywy nie chcę sobie robić...
|
|
#1442 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
dobry wieczór mamusie!
czytam Was juz od paru godzin i jakos nie chcialo mi sie pisac ale jak juz piszecie o gazie rozweselającym to sie wypowiem aha no i działa tylko wtedy gdy sie go wdycha
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
czosnkowy będzie następnym razem
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie zaczęłam o tym intensywnie myśleć.
Inny szpital jest o pół godziny drogi ode mnie i nie wiem czy byłby ktoś kto by mnie tam zawiózł. Cytat:
W sumie jak zaczniesz rodzić to robisz sobie w domku taką lewatywe i już (kupisz ją w aptece). Mało kiedy poród zaczyna się od odejścia wód płodowych (pierwsze są skurcze) i masz wtedy dosyć czasu na lewatywe i nawet kąpiel możesz sobie wziąć. Do szpitala jedziesz kiedy już skurcze będa się powtarzały co 5 minut
|
|
#1446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
sporo ich jest na allegro ![]() Cytat:
ale nie chcę w jego obecności zrobic kupy na jego dziecko no bez jaj |
|||
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakupię lewatywę i bede w domu trzymac
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
Hehe Wy jestescie niemozliwe
A ja byłam dziś na usg ale wszystko utrzymuje sie w normie. Zmykam na top model
|
#1449 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie w szpitalu jest znieczulanie a także gaz rozweselający. Jeśli jest potrzeba to podają go do tych 4 cm rozwarcia jak już zewnątrz oponowe można. Cytat:
Cytat:
Myślę, że On tam tych dodatkowych kilo nie dojrzy
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-11-02 o 21:41 |
||||
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
anabelita gdyby co to zadzwonić mozna po karetke
Ja tez mam dobrze ponad 30km do szpitala i sie troche obawiam, tymbardziej ze moja mama mnie ciagle straszy ze ona nie miała bóli tylko wody odeszły sruu i raz dwa urodziła, wiec w obu ciązach tylko karetka.
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj ortodontka opowiadała, ze urodziła dwójkę dzieci i kazde rodziła kilkanascie minut ;/ a ona taka malutka i chudziutka, ze trudno uwierzyc...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niech misiak zdrowieje, mój też tak ma, że lata taki narwany i nawet nie wie gdzie biegnie dobrze, że zrobiliście prześwietlenie https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=212&next=1 ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ależ mnie ta ania z tap madl wkurza 2 linijek tekstu nie zapamięta
|
||
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
Haniula ja mam szpital pod nosem no ale ten bez ZZO i bez lewatywy
Nie wiem czy wysłali by karetkę z innego szpitala (z innego miasta) skoro mam swój blisko?Tygrysia na poprzedniej stronie pisałam dlaczego u mnie nie dają ZZO ![]() Ojjj a to już tap model leci
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-11-02 o 21:53 |
|
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
![]()
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
A ten kurczak to w tej zupce cebulowej?? Jak tak to 1torebka zupy cebulowej, mieszamy ze smietanką(ja używam kremówki) pierś z kurczaka(ja przekrajam w cieńsze plastry) i do piekarnika(ok 20 minut). Z proporcjami nie pomogę bo na oko zawsze robię. Monia kiedyż pisała że kroi pierś w drobniejsze kawałki, smaży i później dusi w tym sosie, wtedy nie trzeba zapiekać.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-11-02 o 21:59 |
||
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
anabelita no chyba ze ttak, ja ogolnie do kazdego szpitala mam daleko. A jak to jest, jak ]wezwe karetke od siebie z pogotowia to moge powiedziec do jakiego szpitala chce byc dowieziona czy to oni decydują ?
![]() nikotynka własnie ogladalam ta karuzelke Podoba mi sie jeszcze ta : http://allegro.pl/fisher-price-karuz...899715689.html ale drogi to interes ![]() magda a to mozliwe zeby wargi popękały?
|
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
Co do lewatywy to nie wiem czy u nas jest robiona, muszę się popytać ale już teraz wiem na bank że jak nie kupka mi wyskoczy to hemorojdek na pewno
![]() Ale wiem za to że zakłada cewnik i tego sie najbardziej obawiam bo słyszałam ze to dla cewki moczowej nie jest najlepsze a ja już tyle miałam z nią problemów....kurczę nie wiem czy uda mi się zaprotestować.
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
W związku z tym że nie będziemy kupować turystycznego łóżeczka które zazwyczaj mają karuzele, kupimy taką z pozytywką. Jeszcze nie wiem jakiej firmy ale dzieciaki lubią takie gadżety. Jak siostra rana włącza Frankowi karuzelę to ona mało z siebie nie wyskoczy tak tańcuje
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do wszystkich mam ok 30 km, bo do samej bdg ode mnie jest tak ze 25, a szpitale jakoś specjalnie daleko od siebie nie są połozone, wiec w zaleznosci z ktorej strony wjedzie do miasta to tak samo daleko jest
|
|
|
|
|
#1463 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a poród to przecież nie trwa 1 godz więc zdążymy dojechac |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to na studiach mowili "w medycynie jak w kinie" a co do aparatu to ja dół jeszcze mam...ale orto dzis powiedziała, ze postaramy się na początku stycznia go zdjąć. |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
ja wiem, ale nie ma co szaleć, że będzie jak w filmie i urodzimy w samochodzie
ja tam bede w domu tak długo jak się da, choc mi lekarz mówił, że jak teraz mi się szyjka szybko skraca to poród raczej będzie z tych krótszych ![]() a aparat to domyśliłam się, że jeszcze dół nosisz retencyjny? trzeba niestety bo zęby krzywią się z powrotem
|
|
|
|
#1466 |
|
Rozeznanie
|
Ojojoj teraz to tak groznie zabrzmialo
ja tam nie mialam nic strasznego naprawde![]() no wlasnie i tez uwazam, ze dzieki temu, ze nie mialam naciecia szybko doszlam do siebie. O 17:20h urodzilam o 24h wypuscili mnie do domu i normalnie funkcjonowalam. Pamietam jak nastepnego dnia od rana krzatalam sie po domu, fakt- zgieta w pół, ale chodzilam. Jedyne co mnie meczylo to brak wyproznienia przez 2dni. Miesnie brzucha dwa dni po porodzie sa tak zwiotczale, ze przy napinaniu jest uczucie jakby ich wogole nie bylo. A i pipka bolala mnie jakby ktos tam kopal, taka opuchnieta. To co moge Wam powiedziec o swoich wspomnieniach. Ponoc połóg trwa 6 tyg i tyle z seksem trzeba odczekac, u mnie połóg skończył sie bardzo szybko
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-11-02 o 22:20 |
|
|
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze jeszcze jak bym miała pesar to już wogóle nie wiem jak bym funkcjonowałą w tych sprawach, nie wiedziałam ze to ma jakiś wpływ....łączę się razem z Tobą
|
|
#1468 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Eureka! nadrobiłam... wczoraj ledwo co nie weszłam bo na cmentarzu byliśmy i u rodzinki jeszcze, dziś troszkę pozałatwiałam i weszłam dopiero wieczorkiem a tu jeeeeeeeeeeee 6str do nadrobienia
no ładnie ![]() A więc tak: Cytat:
![]() Cytat:
!! Wiem co czujesz, jak moja mama dowiedziała się o mojej ciąży (tej pierwszej z synusiem jak miałam 19 lat) to też się nasłuchałam, że się zeszmaciłam (no coment – pozwolicie), że tak szybko, że życie marnuję, że tak szybko, że jak by to było w innej sytuacji to by się o jakimś ślubie pomyślało (helloł – to chyba ja powinnam, a nie „by się pomyślało) itd. Itp. Acha i żebym sobie nie myślała, że ona zamierza się przeze mnie wstydzić, że co ludzie powiedzą itd… pomijając fakt, że teraz to jej wielce kochany wnusio i w ogóle udaje jakby zapomniała jakie cyrki odstawiała wtedy… ale wiesz co ja zrobiłam?? – OLAŁAM TO! Gdybym miała przejmować się każdym fochem i akcjami to myślę, że była bym teraz chora, siwa i na psychotropach… Więc olej to a jak patrzy na Ciebie krzywo to Ty też tak samo patrz na niego – niech też poczuje, że taki super to nie jest skoro się własnej córeczki wstydzi tylko dla tego, że ważne jest „co ludzie powiedzą” (sorki jeśli uraziłam, bo to twój Tata, nie miałam tego na celu )![]() Cytat:
Taaa ludzie uwielbiają mieć wiele do powiedzenia w szególności na temat innych bo o sobie to przecież nie powiedzą! – zaraz im się odechce..![]() Cytat:
. Najlepiej aby w ogóle się nie przydały J ale jeśli już mówimy o rzeczach „lekopodobnych” to ja z tego co pamiętam to było tak:Na gorączkę – w pierwszych dniach życia i miesiącach nie powinno się podawać doustnych środków na gorączkę, jeśli już to czopki, ale z nimi to też nie tak hop siup, ja kupiłam nasze pierwsze czopki na gorączkę po pierwszych szczepieniach synka – takie jak doradziła nam wtedy lekarka (w razie gorączki poszczepiennej), można też na 1 wizycie w przychodni, lub jak przyjdzie położna zapytać czy i co w razie gorączki podać dziecku. Na katar- sól fizjologiczna lub woda morska + Nose Frida Do przemywania oczek- sól fizjologiczna Do pępka – kiedyś spirytus, obecnie – Octenisept w sprayu Na brzuszek – różnie jedni polecają Esspumisan inni coś innego, ja przy synku nie miałam nic, a był dzieckiem butelkowym od początku, jedyne co stosowałam to OLEJEK KMINKOWY (taki bez alkoholu) – nie podaje się tego dziecku do buzi tylko kilka kropel na palce i smaruje się w około pępuszka – lekko masuje, potem zakrywa się brzuszek ubrankiem i można jeszcze położyć ciepłą pieluszkę tetrową – po chwili dzieciaczek zaczyna pierdziochać i ból brzuszka mija J - to jest sposób mojej prababci i skutkuje J Co do witamin – dostaniesz rozpiskę po wyjściu ze szpitala, jak wychodziłam z synusiem to lekarka wbiła mu w książeczkę tak: Cebionmulti 1x5kropel /dziennie Vigantol 1x1kropla/ dziennie Vita K 1x1kropla/ dziennie (od 2 tygodnia do 3 miesiąca życia) Ale to się zmienia i jest ustalane dla każdego dziecka i przez każdego lekarza wg. Najnowszych na dany czas ustaleń Na pupę- różnie, ja miałam Bepanthen ( fajnie nadaje się na sutki), miłam Alantan, Sudocrem, Krem z rumiankiem i cynkiem z Rossmana, Penaten Krem, Krem przeciw odpażeniom z Hipp, stosowałam je zamiennie i w różnych okresach czasu, żeby skóra malucha się nie „przyzwyczaiła” za bardzo do 1 kremu ![]() Na mega suchą skórę (którą synek ma do dziś) – płyn do kąpieli i emulsja do smarowania Emolium Na wielką ciemieniuchę (z którą nie jeden stoczyliśmy bój) – szampon do włosków Emolium Do buźki – w razie afty czy pleśniawki – Aftin ( mi lekarka kazała stosować nawet zapobiegawczo bo mały kochał smoczka!) no i nie zaszkodzi przy małym dziecku mieć wodny roztwór fioletu J Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam lewatywę – zresztą położna sama mi powiedziała, że mogę się nie zgodzić, ale lepiej i dla mnie i przede wszystkim dla dziecka jednak ją zrobić, pyzatym lewatywa pomaga przy Skórczach - pospiesza macicę czy coś tam - generalnie to na pewno ulga jak tak raz na czas porządnie się wyczyścić :P :P Bo przecież tu nie chodzi tylko o to, że ja się mogę głupio czuć, czy dla nich to nieprzyjemne będzie (z tego co pamiętam było mi podczas trwania porodu i bóli wsio jedno co zemną się dzieje więc tym bardziej z lekarzem i położną ) tu chodzi o dziecko, jeśli dziecko urodzi się w kale istniej ryzyko jakiegoś zakażenia czy innego dziadostwa, bo kupa nie tylko śmierdzi i nie wygląda, ale też jest siedliskiem mnóstwa bakterii!![]() Cytat:
- bynajmniej jeśli coś się już dzieje (daleko rozwinięty poród, czy tak jak u mnie było - nagły skok ciśnienia)Nooooo to by było z cytowania chyba wszystko a teraz się pochwalę, dziś wylicytowałam dla małej naszej modelki taki dresik teraz czekam aż przyjdzie, żeby porównać to co napisane na aukcji z rzeczywistością
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-11-02 o 22:27 |
|||||||
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bardziej uciążliwy od stałego. mam nosic albo na noc albo 6 godzin dziennie...tylko, ze ja nie noszę aparatu z powodu krzywych zębów. ja miałam je nasuwane. bo u góry w ogole nie wyrosły mi trojki (tak juz mam-nie miałam zawiązków zebów) i mi się reszta zebow przesunela i luka została- za mala zeby wstawic zeby a za duza zeby nic nie robic... na dole musialam miec usuniete obie 6. i tez trzeba bylo nasunąć... |
|
|
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
Agatek doczytałam, ze wkońcu brzuszek wyskoczył
to co jakieś nowe zdjęcia do klubiku?![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Neska za aparat
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

TO NORMALNE. Mojej mamie wyleciało
Nie przeżywajcie, no w razie co 'trudno'. Myślę, że położne/lekarze NIE TAKIE RZECZY WIDZIELI! 
ale jak juz piszecie o gazie rozweselającym to sie wypowiem

kiedy to nadrobię
ale nie chcę w jego obecności zrobic kupy na jego dziecko no bez jaj