|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Ojj dziewczyny, nie przeżywajcie, że coś tam wyleci nam podczas porodu ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam tam wywalone na to. Jak zwieracz nie wytrzyma, to trudno, przeproszę i tyle. Lewatywy nie chcę sobie robić...
![]() |
#1442 |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
dobry wieczór mamusie!
czytam Was juz od paru godzin i jakos nie chcialo mi sie pisac ![]() ![]() ![]() ![]()
#1443 |
Zadomowienie
|
czosnkowy będzie następnym razem
![]()
#1444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Zadomowienie
|
No właśnie zaczęłam o tym intensywnie myśleć.
Inny szpital jest o pół godziny drogi ode mnie i nie wiem czy byłby ktoś kto by mnie tam zawiózł. Cytat:
![]() W sumie jak zaczniesz rodzić to robisz sobie w domku taką lewatywe i już (kupisz ją w aptece). Mało kiedy poród zaczyna się od odejścia wód płodowych (pierwsze są skurcze) i masz wtedy dosyć czasu na lewatywe i nawet kąpiel możesz sobie wziąć. Do szpitala jedziesz kiedy już skurcze będa się powtarzały co 5 minut ![]()
![]() |
#1446 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakupię lewatywę i bede w domu trzymac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Rozeznanie
|
Hehe Wy jestescie niemozliwe
![]() ![]() A ja byłam dziś na usg ![]() ![]() ![]() ![]()
#1449 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie w szpitalu jest znieczulanie a także gaz rozweselający. Jeśli jest potrzeba to podają go do tych 4 cm rozwarcia jak już zewnątrz oponowe można. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-11-02 o 20:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zakorzenienie
|
anabelita gdyby co to zadzwonić mozna po karetke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj ortodontka opowiadała, ze urodziła dwójkę dzieci i kazde rodziła kilkanascie minut ;/ a ona taka malutka i chudziutka, ze trudno uwierzyc...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1453 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niech misiak zdrowieje, mój też tak ma, że lata taki narwany i nawet nie wie gdzie biegnie ![]() ![]() https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=212&next=1 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ależ mnie ta ania z tap madl wkurza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zadomowienie
|
Haniula ja mam szpital pod nosem no ale ten bez ZZO i bez lewatywy
![]() Tygrysia na poprzedniej stronie pisałam dlaczego u mnie nie dają ZZO ![]() Ojjj a to już tap model leci ![]()
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-11-02 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ten kurczak to w tej zupce cebulowej?? Jak tak to 1torebka zupy cebulowej, mieszamy ze smietanką(ja używam kremówki) pierś z kurczaka(ja przekrajam w cieńsze plastry) i do piekarnika(ok 20 minut). Z proporcjami nie pomogę bo na oko zawsze robię. Monia kiedyż pisała że kroi pierś w drobniejsze kawałki, smaży i później dusi w tym sosie, wtedy nie trzeba zapiekać.
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-11-02 o 20:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
anabelita no chyba ze ttak, ja ogolnie do kazdego szpitala mam daleko. A jak to jest, jak ]wezwe karetke od siebie z pogotowia to moge powiedziec do jakiego szpitala chce byc dowieziona czy to oni decydują ?
![]() nikotynka własnie ogladalam ta karuzelke ![]() Podoba mi sie jeszcze ta : http://allegro.pl/fisher-price-karuz...899715689.html ale drogi to interes ![]() magda a to mozliwe zeby wargi popękały? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Zadomowienie
|
Co do lewatywy to nie wiem czy u nas jest robiona, muszę się popytać ale już teraz wiem na bank że jak nie kupka mi wyskoczy to hemorojdek na pewno
![]() Ale wiem za to że zakłada cewnik i tego sie najbardziej obawiam bo słyszałam ze to dla cewki moczowej nie jest najlepsze a ja już tyle miałam z nią problemów....kurczę nie wiem czy uda mi się zaprotestować.
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zadomowienie
|
W związku z tym że nie będziemy kupować turystycznego łóżeczka które zazwyczaj mają karuzele, kupimy taką z pozytywką. Jeszcze nie wiem jakiej firmy ale dzieciaki lubią takie gadżety. Jak siostra rana włącza Frankowi karuzelę to ona mało z siebie nie wyskoczy tak tańcuje
![]()
#1462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a poród to przecież nie trwa 1 godz więc zdążymy dojechac ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to na studiach mowili "w medycynie jak w kinie" a co do aparatu to ja dół jeszcze mam...ale orto dzis powiedziała, ze postaramy się na początku stycznia go zdjąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zadomowienie
|
ja wiem, ale nie ma co szaleć, że będzie jak w filmie i urodzimy w samochodzie
![]() ![]() ![]() a aparat to domyśliłam się, że jeszcze dół ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Rozeznanie
|
Ojojoj teraz to tak groznie zabrzmialo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Lenusia ![]() ![]() 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-11-02 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze jeszcze jak bym miała pesar to już wogóle nie wiem jak bym funkcjonowałą w tych sprawach, nie wiedziałam ze to ma jakiś wpływ....łączę się razem z Tobą ![]()
![]() |
#1468 | |||||||
Rozeznanie
|
Eureka! nadrobiłam... wczoraj ledwo co nie weszłam bo na cmentarzu byliśmy i u rodzinki jeszcze, dziś troszkę pozałatwiałam i weszłam dopiero wieczorkiem a tu jeeeeeeeeeeee 6str do nadrobienia
![]() ![]() A więc tak: Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Taaa ludzie uwielbiają mieć wiele do powiedzenia w szególności na temat innych bo o sobie to przecież nie powiedzą! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na gorączkę – w pierwszych dniach życia i miesiącach nie powinno się podawać doustnych środków na gorączkę, jeśli już to czopki, ale z nimi to też nie tak hop siup, ja kupiłam nasze pierwsze czopki na gorączkę po pierwszych szczepieniach synka – takie jak doradziła nam wtedy lekarka (w razie gorączki poszczepiennej), można też na 1 wizycie w przychodni, lub jak przyjdzie położna zapytać czy i co w razie gorączki podać dziecku. Na katar- sól fizjologiczna lub woda morska + Nose Frida Do przemywania oczek- sól fizjologiczna Do pępka – kiedyś spirytus, obecnie – Octenisept w sprayu Na brzuszek – różnie jedni polecają Esspumisan inni coś innego, ja przy synku nie miałam nic, a był dzieckiem butelkowym od początku, jedyne co stosowałam to OLEJEK KMINKOWY (taki bez alkoholu) – nie podaje się tego dziecku do buzi tylko kilka kropel na palce i smaruje się w około pępuszka – lekko masuje, potem zakrywa się brzuszek ubrankiem i można jeszcze położyć ciepłą pieluszkę tetrową – po chwili dzieciaczek zaczyna pierdziochać i ból brzuszka mija J - to jest sposób mojej prababci i skutkuje J Co do witamin – dostaniesz rozpiskę po wyjściu ze szpitala, jak wychodziłam z synusiem to lekarka wbiła mu w książeczkę tak: Cebionmulti 1x5kropel /dziennie Vigantol 1x1kropla/ dziennie Vita K 1x1kropla/ dziennie (od 2 tygodnia do 3 miesiąca życia) Ale to się zmienia i jest ustalane dla każdego dziecka i przez każdego lekarza wg. Najnowszych na dany czas ustaleń Na pupę- różnie, ja miałam Bepanthen ( fajnie nadaje się na sutki), miłam Alantan, Sudocrem, Krem z rumiankiem i cynkiem z Rossmana, Penaten Krem, Krem przeciw odpażeniom z Hipp, stosowałam je zamiennie i w różnych okresach czasu, żeby skóra malucha się nie „przyzwyczaiła” za bardzo do 1 kremu ![]() Na mega suchą skórę (którą synek ma do dziś) – płyn do kąpieli i emulsja do smarowania Emolium Na wielką ciemieniuchę (z którą nie jeden stoczyliśmy bój) – szampon do włosków Emolium Do buźki – w razie afty czy pleśniawki – Aftin ( mi lekarka kazała stosować nawet zapobiegawczo bo mały kochał smoczka!) no i nie zaszkodzi przy małym dziecku mieć wodny roztwór fioletu J Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam lewatywę – zresztą położna sama mi powiedziała, że mogę się nie zgodzić, ale lepiej i dla mnie i przede wszystkim dla dziecka jednak ją zrobić, pyzatym lewatywa pomaga przy Skórczach - pospiesza macicę czy coś tam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nooooo to by było z cytowania chyba wszystko a teraz się pochwalę, dziś wylicytowałam dla małej naszej modelki taki dresik ![]() ![]()
Tomuś - 17.09.2007 ![]() Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ![]() ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-11-02 o 21:27 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko, ze ja nie noszę aparatu z powodu krzywych zębów. ja miałam je nasuwane. bo u góry w ogole nie wyrosły mi trojki (tak juz mam-nie miałam zawiązków zebów) i mi się reszta zebow przesunela i luka została- za mala zeby wstawic zeby a za duza zeby nic nie robic... na dole musialam miec usuniete obie 6. i tez trzeba bylo nasunąć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Rozeznanie
|
Agatek doczytałam, ze wkońcu brzuszek wyskoczył
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Neska za aparat ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.