|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
ja też zwykle nie biore ale musiałam sprawdzić czy aby po nospie nie przejdzie bo Tż był w pracy i żeby go fałszywie nie wzywać........no ale dzisiaj już teraz spokój......a reszta dziewczyn nic nie daje znać a chyba 3 na porodówke pojechało no i dzisiaj 4 Tincia do nich dojechała......
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Glam, ale konował Ci się trafił!!
Dobrze, że skonsultowałaś się z innym. Tincia Ciekawe co z Dreamnes i Jagodą? Może ktoś napisze do nich? Myszeczka? ![]() Paula, witaj w domu! Basiula, skurcze nie muszą być mega bolesne. Ja w trakcie porodu ani razu nie jęknęłam ani nie krzyczałam z bólu Trochę bolały, trochę jak na okres, brzuch twardnieje na dość długo 2-3 minuty i tak co kilka minut. Dla mnie to nie był straszny ból, chociaż skurcze wychodziły ponad skalę---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Domi7ks, ja też nie chcę mieć wywoływanego lekami. Moja gin. ma sposób na wywołanie bez leków, w poprzedniej ciąży mi wywoła i to szybko działa Ale to musi widzieć, że wszystko jest gotowe do porodu. U mnie na razie tylko szyjka się skróciła na maxa i małe rozwarcie jak na 36 tc. Dziewczyny, mające hemoroidy Napiszę na biało, co by te wrażliwsze nie musiały czytać ale może jakimś podczytującym się przyda, a wstydzą się zapytać![]() Czy hemoroidy krwawią Wam tak, że widać na wkładce/majtkach czy tylko po wypróżnieniu? Tzn. na papierze i/lub na kupie? Bo stosuję maść Proktis M i jak po wypróżnieniu widzę trochę krwi to smaruję się i później następne już są normalne i po jakimś czasie znowu W poprzedniej ciąży zdarzyło mi się to tylko 2 razy a teraz co jakiś czas mi wraca
|
|
|
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam butelki TT i są wygodne dla mnie bo spotkalam sie z opiniami ze sie niewygodnie trzyma, ale akurat mnie pasują myslalam o sterylizatorze i podgrzewaczu, ale nadal sie waham... mysle ze w praniu wyjdzie, a narazie wygotowałam wsio w garnku
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
GGORRA
nareszcie, ale się namęczyłaś kochana...GLAM dobrze, że masz teraz profesjonalną opiekę, wszystkie za Ciebie ![]() BASIULA miałam identyczną noc jak Ty, brzuch nadal twardy, jest dobrze tylko jak leżę. Też wzięłam nospę by sprawdzić czy to fałszywy alarm i przeszło na jakieś 2-3 godziny w nocy. Drugiej już nie brałam. Dzisiaj mam ktg więc zobaczymy co tam się dzieje... |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Maminki
![]() Zniknęłam na jakiś czas, bo mam awarię kompa. W pierwszą noc jak wróciłam do domu ze szpitala, odciągałam w nocy pokarm i nie wiem jak to się stalo, ale zalałam kompa mlekiem ![]() Mąż reanimował sprzęt ale klawiatura słabo działa, teraz korzystam z kompa teściów, więc jestem z doskoku Oczywiście gratuluję następnym rozpakowanym mamusią ![]() ![]() Moje maleństwo śpi i je na przemiennie, miałam 2 dni stresu bo był karmiony sztucznie i go zatwardziło, co ja się umordowałam a tym bardziej Michaś ![]() Już wszystko wraca do normy, ale pieszczoch z niego niesamowity, tulił by się i tulił ![]() Już mamy zaliczone 3 spacerki i tak korzystamy póki co z ładnej pogody i codziennie wychodzimy po ok 30-40 min Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia, póki jestem na kompie który działa poprawnie
|
|
|
|
#4086 |
|
Raczkowanie
|
witam mamuśki
po wczorajszej wizycie luuuzik- szyjka skrócona o 50%, rozwarcia niet ![]() także jeszcze się pobujam Dziewczynki na porodówkach- trzymam kciuki- oby szło szybko i bezboleśnie ![]() ja sterylizatora żadnego nie mam... w ogóle mam tylko jedną butelkę z TT tak w razie co.., zamierzam wygotować a później przelewać wrzątkiem mleka w proszku też żadnego nie mam, ale gdyby było potrzebne wyślę męża po bebilon albo enfamil, jak podczytuję wszędzie to są chwalone kurczę ja nawet żadnych kropelek na kolki czy gazy nie mam- wychodzę z założenia że apteka 5min autkiem od domu to mąż kupi w każdej chwili
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jestem z powrotem z Wami :/
do du.py... !!!!!!!!!!!!!! (tzn., cieszę się że z wami ) Do du.py, że nie rodzę ![]() Wiecie co... myslałam, że to łatwiejsze jest określić czy się rodzi :/ o 4:54 "zalała" mi się piżama... wstałam, zadzwoniłam do położnej, o 5:55 powtórka z rozrywki... no to sie wykąpałam, umyłam włosy- bo przez nasze forum się zeschizowałam, że na porodówce wyląduję z tłustymi włosami i na 9:00 miałam być w szpitalu. Położna sprawdziła mi papierkiem, czy to wody były, bo do 9:00 to mi się wszystko uspokoiło. no i to nie są wody :/ Ale ogólnie, coś tam się dzieje... coś "wycieka". Ale sale pozajmowane były do badań, więc jestem na "telefonie" jakby coś się działo i mam normalnie do 17:00 funkcjonować i się wyspać, a o 17:00 jade na badanie i ktg. Tż;'ta wysłałam do pracy, bo co będzie ze mną siedzieć :/
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki,
Ale się gorąco zrobiło na wątku ![]() ggora moje serdeczne gratulacje glam mam nadzieję, że teraz będziesz już miała dobrą opiekę, niestety z tym lekarzami to ręce opadają - chyba część się minęła z powołaniem, a część po prostu nie umie podejść indywidualnie do pacjentki Tincia tzrymam mocno kciuki, żeby było szybko i bezboleśnie .. No i witam mamusie, które zajrzały do nas ze świata pieluszek ![]() Ja na razie idę jeść śniadanie i może później zajrzę - miłego dnia ![]() Cytat:
------------ tincia no kurcze a myślałam, że z córcią wrócisz... Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-11-03 o 09:51 |
|
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
SEONA po tym co napisałaś to zaczynam się wkręcać, że to już
no nic, zobaczę co wykaże popołudniowe ktg...ale ruchy dzieciaczka czuję więc sama już nie wiem
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-11-03 o 09:56 |
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też....podobno pare dni można tak sobie funkcjonowac...
No nic Czekam dalej. Co ma być to będzie.
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
Baha
koniecznei wrzuĆ fotki swojego słodziaka Tincia to poczekajmy do 17tej- ciekawe co powiedza wtedy swoją drogą dziwne, co to z ciebie tak chlusta- no rpzecież to nie mogą nie byĆ wody płodowe ![]() a co z tą położna? fajnie, ze masz kontakt i mozesz dzwoniĆ w nocy o północy- albo o 5tej rano nie pamiętam, masz w swoim szpitalu mozłiwośĆ wykupiĆ położna? mama mi truje, że powinnam kogoś (czyt.: położną) mieĆ, ale nie wiem skąd i jak to zrobiĆ ![]() a z tym, że włosy myłaś- to fajnie to musiało wyglądaĆ
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-03 o 09:58 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki, aby się zaczęło ![]() ale na pewno będziesz spać spokojnie...na pewno ![]() Jak czekałam na bóle też mi tak radzili, abym zbierała siły, oczywiście nic z tego nie wyszło ;p A o to moje maleństwo, zdjęcia slabe bo z telefonu ale zawsze to coś
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Glam trzymam kciukasy oby wszystko ok było Ggora wszystkiego naj naj ![]() A ja nawet sie nie przywitałam tylko tak z marszu. Dzień doberek mamuski ![]() U nas wszystko ok Byłam wczoraj u położnej to pokuła mnie, że hej. Żyły mam takie, że ślepy by się wbił a ta mi przebila jedną i zdziwiona, że nie leci. Dzisiaj mam mały wylewik w tym miejscu. Według jej pomiarów i mojego wykresu mała waży 2500 niby nie przytyła za dużo ale jest ok. Ja przy Julci miałam butelki TT i bardzo sobie chwalę, na dzień dzisiejszy dla Lenki nie mam żadnej ale jak coś to kupię właśnie TT a sterylizator to ten do mikrofalówki jest super
|
|
#4094 | ||
|
Rozeznanie
|
GGora, super gratulacje !!!!
Glam trzymam kciuczki bardzo mocno, bardzo wspolczuje przejsc z lekarzami Cytat:
Cytat:
![]() Ja przez czytanie forum tez sobie juz zaczelam wkrecac rozne rzeczy, np wczoraj mialam taki ciezki brzuch i jak szlam na zakupy to mialam wizje, ze mi wody odchodza i co zrobie NO i nie biore szamponu do szpitala tylko wlasnie jak mnie zlapie to od razu mycie glowy.Zreszta najlepiej jak najmniej rzeczy planuje brac do szpitala. |
||
|
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
apropo butelek- to i ja mam TT
cały zestaw wraz ze smoczkiempodgrzewacza i sterylizatora nie mam- kupi się w razie potrzeby, chociaż ten sterylizator mnie korci... ale drogie to to a zreszta tamto też, no i laktator- tego też nie mam i nie wiem czy dobrze no i torby nie mam spakowanej do szpitala ![]() to se pomarudziłam
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-03 o 10:10 |
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Baha słodziak straszny ja już chcę Swoją królewnę też zobaczyć i wycałować
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed porodem zapewniałam, że będę karmić i odstawiać, żeby go nie przyzwyczajać do pieszczenie, ale się nie da. Jak zaśnie to jeszcze bardziej jest słodszy że bym ściskała w nieskończoność Co do sterylizatorów, uważam, że jest to zbędny wydatek. Karmiłam 2 dni sztucznie i wystarczyło tylko dokladnie butelkę wymyć, ewentualnie wyparzyć ... |
|
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, ja mam swoją "wykupioną" położną. I się cieszę, bo tak jak np. dziś to mam komfort psychiczny, że się mną zajmie ![]() Bahamadia- sweet A ja wiem, czy ja tykająca Ale wiecie, takie lekkie rozczarowanie, człowiek myśli, że coś jest "na rzeczy" i się okazuje, że nie... i zostaje czekanie. No to ide na jakieś zakupy tu blisko, obiadek zrobię, pranie wstawie... niby śpiąca jestem, ale jakoś nie mam ochoty sie położyć. Może później mnie zmuli.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-11-03 o 10:22 |
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny poród przyspiesza herbata z liści malin czy sok malinowy???
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka śliczne masz dzieciaczki.
Ggora gratuluje serdecznie ![]() gosiaczekkk85, Seona,milagrosa - gratuluje wizyt ![]() ![]() klask i:glamourous trzymaj się ![]() Tincia - oby poszło szybko i bezboleśnie ![]() Bahamadia_25 - sliczny maluszek ![]() U mnie dziś dziwna noc, nad ranem nie przespana, jakieś bóle podbrzusza (takie jak na okres tylko troche mocniejsze),brzuszek mi twardniał i tak co około 15minut, rano jak wstałam do łazienki to mi czop śluzowy odszedł (tzn tak myslę że to to duużo tego było i deikatnne czerwone "niteczki" tam były, i właśnie w tej sprawi mam pytanie : na ile przed porodem odszedł Wam ten czop ???teraz brzuszek nie boli i nie twardnieje.
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
z liści malin, czy przyspiesza...
ale chyba łatwiej idzie, rozpulchnia szyjkę itd.
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Dygotka Ja spakowałam body z dł. rękawem kaftanik śpioszki skarpetusie kombinezon misiowy czapeczke grubszą i do tego narzucę na bużke pieluszke flanelowa no chyba że będzie bardzo wiało to kocyk żeby bużkę przykryć
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
skarpetki potrzebne jak bobas będzie w pajacu?
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ja biorę
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
fatal ja na poczatek kupie chyba dr browna z tym wkladem, albo TT-ddcyzja nie padla jeszcze, ale sterylizator mam tt, super sprawa jak dla mnie.
Aniolina nie wyobrazam sobie glowy nie umyc po takim wysilku.... owieczka mi 2 tygodnie odchodzil, doslownie po centymetrze, po pol centymetra... Bahamandia jak ja karmilam od poczatku to sterylizator byl super! w 3 minuty wszystko bez zadnego osadu niczego, 2 butelki,smoczki, gryzaki, wszystko na raz wrzucalam i wsio.
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glam to ten lekarz jakis idiota dosłownie, jak tak można Trzymaj sie Kochana
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za wypowiedź o ubiorze na wyjście ze szpitala
![]() Glamourous-porażka ten Twój wczesniejszy gin,mam nadzieję,że teraz już ci pomoga i wszyyyystko bedzie odbrze!ściskam Goferek-no to niexle ta Twoja koleżankę załatwili ![]() ![]() Tincia-doczytałam,ze wróciłas do domu.to jak nie wody wyciekaja to co to?????
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-03 o 10:39 |
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie biore ciuszkow do szpitala, ale skarpetki jak dla mnie zbedne, lepiej nie przegrzewac, a w wiekszosci szpitali maluchy w rozkach sa...
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula super ze juz w domku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Dobrze, że skonsultowałaś się z innym.
Ciekawe co z Dreamnes i Jagodą? Może ktoś napisze do nich? Myszeczka?

Trochę bolały, trochę jak na okres, brzuch twardnieje na dość długo 2-3 minuty i tak co kilka minut. Dla mnie to nie był straszny ból, chociaż skurcze wychodziły ponad skalę
ale może jakimś podczytującym się przyda, a wstydzą się zapytać
W poprzedniej ciąży zdarzyło mi się to tylko 2 razy a teraz co jakiś czas mi wraca

bo spotkalam sie z opiniami ze sie niewygodnie trzyma, ale akurat mnie pasują
nareszcie, ale się namęczyłaś kochana...