mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 18:12   #4021
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

No nareszcie .Tyle sie bidula wyczekala.Ggoraa taka drobniutka,a dzidzia calkiem calkiem .Super,ze wszystko dobrze GRATULACJE
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:15   #4022
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Pragnę Was poinformować, ze w dniu dzisiejszym narodził się drugi najbardziej oczekiwany dzidziuś na forum

Oto wiadomość od Ggory

A teraz idę poczytać coście dziś napisały
uhu
prawie jak mój synek, tylko on długości 56cm, ale 3650g też ważył

gratulacje, mój piskorz dziś grzecznie w brzuszku siedzi, a przez Darusię zachciało mi się koli wiśniowej, będę biczować

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:27   #4023
lina84
Rozeznanie

GRATULACJE DLA GGORY
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:39   #4024
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

ania super Ci waga spada

agnieszka świetne masz dzieciaczki. Pisz jak tylko znajdziesz czas, wiadomo że przy dwójce dzieci jest ciężko, dlatego nie przejmuj się tym iż nie nadrobisz, wszystkie rozumiemy brak czasu a każda jest zainteresowana co tam u świeżo upieczonym mamusiek.

ela3010 muszę się trochę ruszać, bo potem trzy dni będę rodzić

glamourous ja nie będę kupować mleka modyfikowanego. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do karmienia piersią, wierzę ze nie będzie żadnych problemów. Liczę sięz tym, ze mąły na pocżatku może przez trzy dni wyć, bo obydwoje będziemy musieli sie dotrzeć, ale ja się tak łatwo nie poddam. Mleko modyfikowane nie będzie nam potrzebne.

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
moja babcia zawsze powtarzala, ze osoby urodzone w sobote, niedziele i swieta sa leniwe, ale sa mega szczesciarzami. ziarnko prawdy w tym musi byc, bo moj brat urodzil sie w swieto, jest strasznie leniwy, wiecznie nic mu sie nie chce, ale skubany szczescie ma (z wyjatkiem kiedy poznal swoja swoja zone, to go szczescie obuscilo)
Tak niby powiadają, ale ja sie z tym nie zgodzę, bo urodziłam się w święto trzech króli, a całe życie miałam motorek w i na miejscu usiedzieć nie mogłam i zawsze znalazłam sobie jakąś robotę. To powiedzenie to mi sie w ciąży sprawdza, bo teraz to jestem leniuszek. A szczęście to znalazłam w miłości, ale też musiałam swoje odczekać.

asiol jeśli martwią Cię wyniki badań i chcesz powtórzyć to lepiej by było jakbyś zrobiła sobie posiew. Czasami tak jest, że w zwykłym badaniu moczu pojawiają sie bakterie, ale w posiewie nic nie ma. ja jestem tego przykładem.

OlusiaS
to Ci sie sąsiedzi trafili
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:42   #4025
ania21_21
Zadomowienie

Ggorra super gratulacjeklas ki:
Stary 2011-11-02, 18:44   #4026
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Ja po wizycie.
Wszystko ok, szyjka nadal trzyma. Mały i łożysko ma się dobrze. Po pomierzeniu gin stwierdził że waży ok 2.800 więc na czas porodu nie powinien więcej niż 3.500. Także akurat A nawet jakby coś się rozkręciło wcześniej to wagowo już donoszony także odstawiam leki.

GGora gratulacje
Stary 2011-11-02, 18:47   #4027
Ona231
Zadomowienie

Ggora Gratulację ale fajnie

Gosiaczku gratuluję udanej wizyty
Stary 2011-11-02, 18:49   #4028
basiula19
Zadomowienie

Ggora GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!

Wreszcie sie babina doczekała 1,5 tygodnia

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:57   #4029
ela3010
Zadomowienie

Ggora wreszcie. GRATULACJE KOCHANA, tak się cieszę.

A ja miałam 3 skurcze co 15min, a potem z kolei pogoniło mnie 3 razy do wc, nie wiem co to ma oznaczać.

Byliśmy na cmentarzu wieczorkiem, potem prysznic i luzik wieczór, pewnie jeden z ostatnich taki spokojny.

Aga śliczne dzieciaki, kurcze a ty nic się do tej pory nie udzielałaś, pisz jak dajecie sobie rade.

Olusia to brycznych sąsiadów macie, a i sprytni też skoro kartkę przekładali.

Dobranoc brzuśki, zmykam z wizażu
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 18:57   #4030
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

GRATULACJE DLA GGORY

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:04   #4031
Seona
Zakorzenienie

Ggora, gratulacje, nareszcie!!!

Ja dzisiaj po niespodziewanej wizycie u gin. Miałam iść za tydzień, ale mój mąż wyjeżdża za tydzień akurat środa-czwartek więc zapytałam czy mnie przyjmie dzisiaj. Dziecko waży już ok... 3 kg!! Jakiś gigant normalnie Tzn. waga wyszła 2619 z granicą błędu 350 gram, ale patrząc na brzuch to bardziej te 3 kg No i odwróciło się głową do dołu Szyjki już praktycznie brak i rozwarcie na cały palec. Luteinę mam brać do 14.11. i jak nie urodzę to 16.11 ostatnia wizyta.

Mam nadzieję, że nie będzie jak u Eli, że teraz mi się zatrzyma to całe rozwieranie i jeszcze przenoszę W sumie to chciałabym tak jak w poprzedniej ciąży, że przed terminem miałam już 2,5 palca rozwarcia, stare łożysko i wywołała mi poród.

Zastanawiam się czy nie odstawić już teraz, ale boję się, że gdybym urodziła teraz 36 + 3 to jeszcze nie skończony 37 i niewydolne oddechowo.

No i suuuper, bo od przyszłego tygodnia moja gin. będzie mieć w swoim gabinecie KTG Więc nie trzeba będzie się pałętać po szpitalach tylko u niej w spokoju Żartowałyśmy, że jeszcze tylko łóżka do porodu jej brakuje

Ela jestem jestem, ale w dzień nie włączam neta i mówię córce, że komputer się zepsuł bo za dużo ostatnio oglądała bajek W TV niech ogląda, ale tam się skończy a ona płacze, że chce na kompie jeszcze

Też jestem ciekawa co u naszych rozpakowanych Mam

Ania, zazdroszczę spadku wagi. A Ty się ciesz, że Lilka śpi Ci w nocy, zamiast rozpaczać, że w dzień nie chce Oby te kropelki zadziałały

Asiol, ja badanie na fotelu mam na każdej wizycie. Jedną czy 2 wizyty miałam bez USG, a tak to zawsze. Ja na bakterie w moczu , które miałam baaaardzo długo i po 2 antybiotykach mi nie przechodziły i dopiero po 3 mi zeszły! Spróbuj jakieś ziołowe np. Urosept lub Żurawit. Może Twoja bakteria nie będzie taka uporczywa i po ziołach Ci przejdzie

Domi7ks, ja mam już wszystko poprane. Na jakie imię się zdecydowaliście w końcu?

Myszeczka, śliczne imię Bartosz. Mnie się i Bartek i Bartuś podoba.

Co do mleka, to my na pewno tak jak przy poprzednim dziecku - Bebilon

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:06   #4032
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a z truscafką to nie miało być tak że dzisiaj miała mieć jeszcze badania a jutro cc coś mi się kojarzy ale może to tylko moje wymysły
wczoraj pisała że na 7 dziś ma byc na IP, badanka i dzis cc

Cytat:
Oto wiadomość od Ggory: I po bólu mała ma 57cm, 3650, pultyny jak u chomika. Skurcze krzyżowe od 5 rano zakończone porodem o 8:45. Musieli mnie naciąć na końcu - mam 5 szwów. Pozdrówka

WOW !!!!! suuuuper gratulacje !!!!!!

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:14   #4033
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Mojemu dziecku powiedzialam na poczatku ciazy,ze dzidza sie urodzi,jak liscie spadna i sie chlopina tego trzyma.Najgorsze,ze na drzewach przed domem wisi moze z 10 lisci.Lada moment ich nie bedzie,a dzidzi jeszcze nie ma.I co ja mu powiem ??
.
no nigdy nic nei wiadomo, kiedy ciebie chwyci
a z tymi sąsiadami to naprawdę, dobre fluidy muszą tam panowaĆ Ty w drugiej ciąży, sąsiedzi w koło się sexują

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie.
Wszystko ok, szyjka nadal trzyma. Mały i łożysko ma się dobrze. Po pomierzeniu gin stwierdził że waży ok 2.800 więc na czas porodu nie powinien więcej niż 3.500. Także akurat A nawet jakby coś się rozkręciło wcześniej to wagowo już donoszony także odstawiam leki.
super

Seona

gratuluję udanej wizyty super, ze maluch główką na świat chce wyjśĆ

Ggoruś
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

a ja dzisiaj coś nie bardzo czuję, niedobrze mi, jakoś słabo się cuzję, dobrze ze tż dzisiaj nie pojechał do rpacy... duszno mi i w ogóle- brzuch mnie nie boli,a le właśnie duszno i słabo
ide pootwieraĆ okna w mieszkaniu bo nie wydołam

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-02 o 19:17
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:28   #4034
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Gratuluję udanych wizyt

nikaa współczuję duszności. Ja dzisiaj też robiłam wietrzenie, bo mi z kolei dzisiaj było strasznie gorąco.
Stary 2011-11-02, 19:34   #4035
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Pragnę Was poinformować, ze w dniu dzisiejszym narodził się drugi najbardziej oczekiwany dzidziuś na forum

Oto wiadomość od Ggory

A teraz idę poczytać coście dziś napisały

Super
Gratuluje klask i:kla ski:

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ggora wreszcie. GRATULACJE KOCHANA, tak się cieszę.

A ja miałam 3 skurcze co 15min, a potem z kolei pogoniło mnie 3 razy do wc, nie wiem co to ma oznaczać.

Byliśmy na cmentarzu wieczorkiem, potem prysznic i luzik wieczór, pewnie jeden z ostatnich taki spokojny.

Aga śliczne dzieciaki, kurcze a ty nic się do tej pory nie udzielałaś, pisz jak dajecie sobie rade.

Olusia to brycznych sąsiadów macie, a i sprytni też skoro kartkę przekładali.

Dobranoc brzuśki, zmykam z wizażu

Ela czyzby to był ten dzień , tzn ta Noc

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie.

GGora gratulacje

No to super wieści

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:36   #4036
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ggora, gratulacje, nareszcie!!!

Ja dzisiaj po niespodziewanej wizycie u gin. Miałam iść za tydzień, ale mój mąż wyjeżdża za tydzień akurat środa-czwartek więc zapytałam czy mnie przyjmie dzisiaj. Dziecko waży już ok... 3 kg!! Jakiś gigant normalnie Tzn. waga wyszła 2619 z granicą błędu 350 gram, ale patrząc na brzuch to bardziej te 3 kg No i odwróciło się głową do dołu Szyjki już praktycznie brak i rozwarcie na cały palec. Luteinę mam brać do 14.11. i jak nie urodzę to 16.11 ostatnia wizyta.

Mam nadzieję, że nie będzie jak u Eli, że teraz mi się zatrzyma to całe rozwieranie i jeszcze przenoszę W sumie to chciałabym tak jak w poprzedniej ciąży, że przed terminem miałam już 2,5 palca rozwarcia, stare łożysko i wywołała mi poród.

Zastanawiam się czy nie odstawić już teraz, ale boję się, że gdybym urodziła teraz 36 + 3 to jeszcze nie skończony 37 i niewydolne oddechowo.

No i suuuper, bo od przyszłego tygodnia moja gin. będzie mieć w swoim gabinecie KTG Więc nie trzeba będzie się pałętać po szpitalach tylko u niej w spokoju Żartowałyśmy, że jeszcze tylko łóżka do porodu jej brakuje

Ela jestem jestem, ale w dzień nie włączam neta i mówię córce, że komputer się zepsuł bo za dużo ostatnio oglądała bajek W TV niech ogląda, ale tam się skończy a ona płacze, że chce na kompie jeszcze

Też jestem ciekawa co u naszych rozpakowanych Mam

Ania, zazdroszczę spadku wagi. A Ty się ciesz, że Lilka śpi Ci w nocy, zamiast rozpaczać, że w dzień nie chce Oby te kropelki zadziałały

Asiol, ja badanie na fotelu mam na każdej wizycie. Jedną czy 2 wizyty miałam bez USG, a tak to zawsze. Ja na bakterie w moczu , które miałam baaaardzo długo i po 2 antybiotykach mi nie przechodziły i dopiero po 3 mi zeszły! Spróbuj jakieś ziołowe np. Urosept lub Żurawit. Może Twoja bakteria nie będzie taka uporczywa i po ziołach Ci przejdzie

Domi7ks, ja mam już wszystko poprane. Na jakie imię się zdecydowaliście w końcu?

Myszeczka, śliczne imię Bartosz. Mnie się i Bartek i Bartuś podoba.

Co do mleka, to my na pewno tak jak przy poprzednim dziecku - Bebilon

Seona u Ciebie też ekspresowo poszło z szyjką

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 19:49   #4037
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witajcie

ja się pożale że zamiast rozstepów chyba popekały mi na boczkach naczynka.... bo mam takie fioletowe plamki, kreseczki ...
Kurcze, tez mi takie cos powylazilo ale tylko na jednym posladku!!! TZ twierdzi ze to nie sa roztepy, sama nie wiem...

Myszeczko, Bartus to bardzo ladne imie. Moj brat mial tak na imie i kazdy Bartek jakiego poznalam w zyciu to byl fajny chlopak Jakby mi sie urodzil synek to tez pewnie bylby Bartusiem, jedyny problem jaki mam z tym imieniem to taki, ze moja kuzynka 2 lata temu kazala sobie wywolac porod w urodziny mojego brata i tez nazwala go Bartek, choc nie byla zbyut blisko z moim bratem! Troche sie na to wkurzylam wtedy.
No i mojemu kuzynowi miesiac temu urodzil sie Bartek tez, wiec juz sporo tych Bartkow w rodzinie, ehhhh

Ela, kobieto Ty mnie zadziwiasz!!! Skad Ty masz takiego powera???!!! Co bierzesz i ile za to placisz, przyznaj sie!!!!

Goorra, GRATULACJE!!! Kurcze, nareszcie sie biedaczka doczekala!!!

Ja mialam dzis wizyte u Gina i dowiedzialam sie tylko tyle, ze dzidzia nadal sobie siedzi, nozki, nisko, glowka po cyckami i coraz blizej cesarki jestem!!!

Seona, my mamy podobe tp, a Tobie sie dzidzius przekrecil, zazdroszcze!!
U mnie to juz male szanse sa na przekrecenie, bo mam maly brzuchol, dzidzia do wielkich nie nalezy, ale ma mlutko miejsca na fikolki

Za tydzien mam przyjsc na KTG, wizyte u p[oloznych i wizyte u gina, teraz bedziemy sie spotykac co tydzien.

A, no i gin zapytal mnie, czy chce urodzic w swoje urodziny, bo byloby akurat na cc. Powiedzialam ze raczej nie, a TZ sie ucieszyla, ze bedzie fajnie, 2 w 1

Ach, no i Wam sie pochwale, chyba niedlugo rodzina nam sie powiekszy, w przyszlym tygodniu mamy sie dorobic nowego psiaka!!! Od lipca nie mamy psa i juz nie idzie wytrzymac, tzn. moi rodzice, bo u nich psy mieszkaja. wszyscy sa tym faktem podekscytowani, ze moje dziecie zeszlo na drugi plan, a teraz wazniejsza jest wyprawka dla psiaka
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:02   #4038
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa i Goldika sie nie odzywala od 2 dni, moze rodzi/???
Kochana ja nadal w 2paku. Wczoraj caly dzien uczylam sie na uczelnie bo dzis mialam zaliczenie i jutro tez caly dzien na uczelni. Srody i czwartki mam cale na uczelni dlatego nie pisze

Gora
zazdroszcze, ze masz juz synka tyle sie bidulko naczekalas

Olusia padlam z tych sasiadow nam ostatnio lozko strasznie skrzypialo to nie moglam sie skupic na przytulankach ale Tz naprawil i znowu nic nie trzeszczy

Aga ale przystojniak z Adrianka

Nadrobilam wszystko co pisalyscie ale nie jestem w stanie odpisac kazdej. Musze isc spac bo jutro o 6 musze juz wyjechac na uczelnie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:16   #4039
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a z truscafką to nie miało być tak że dzisiaj miała mieć jeszcze badania a jutro cc coś mi się kojarzy ale może to tylko moje wymysły
tez mi sie tak wydawało,ale nie śledzę watku cały cas więc pewności nie mam...

Ggora-gratuluję!!!!
: roza:

ale mi sie spaać chce...a po prasowaniu plecki bola jak zawsze;/
pakuję torbe dla Małej,zauważyłam,ze nawet 3 sztuk koszulek na długi rekaw nie mam,najwiecej mam bodów i pajaców...

co do mleka to mam bo dostalam,ale nie wiem nawet jakie?
a tak to nie wiedziałabym jakie nawet kupić w razie co??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:17   #4040
ja_dalia
Wtajemniczenie

padłam poprostu

http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7z...ayer_embedded#!

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-02, 20:25   #4041
mol_aa
Zadomowienie

Ggora GRATULACJE!!!! W koncu doczekalas sie swojego malenstwa teraaz czekamy na jakies zdjecia

Olusia sasiadów to Ty masz niezlych my taka sasiadke mielismy na 3 roku studiow, jak tylko wracala z wloch to od razu brala sobie pana do towarzystwa, a ktoregos razu w czerwcu, bylo strasznie goraco - okna pootwierane, uczylam sie do egzaminu z ekonometrii, a ta sie darla od 23, a przed 1 w nocy przyjechala policja, bo jakis zyczliwy sasiad zadzwonil, ze wlasnie ta pania ktos musi bic, bo bardzo krzyczy

Agnieszka cudne masz dzieciaczki, a córa nie jest zazdrosna o mlodszego brata???

Goldika a juz mialam taka cicha nadzieje, ze horoskop Twojej mamy sie sprawdzil trzymam kciuki za zaliczenia, a jak ktoremus profesorkowi bedzie nie po nosie dac Ci zalke, to go postrasz, ze myszy mu wszystko zjedza

Aaaa moja mama niesamowicie panikuje, zadzwonilam do niej dzisiaj o 7,20 rano, bo chcialam sie zapytac o jakas glupoote, a mama sobie wkrecila, ze zaczynam rodzic dlatego do niej dzwonie, bo tz do pracy i pewnie nie ma mnie kto odwiezc na porodowke
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:34   #4042
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Taka zwykła rzecz a cieszy
Stary 2011-11-02, 20:39   #4043
rudominka
Raczkowanie

ggora gratulacje, wreszcie się doczekałaś
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:49   #4044
mol_aa
Zadomowienie

to teraz tez do posmiania, ale z innej beczki

http://www.youtube.com/watch?v=0Bmhjf0rKe8

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=BhF7F...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CVmGB...feature=fvwrel
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 20:59   #4045
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

masakra heheheh a ja siedze przed kompem i sie ciesze tak samo jak ten maluch, takie rzeczy tak na mnie działają

GGORA Gratulacje!!!!

a widziałyście kiedyś to może??
http://www.youtube.com/watch?v=wyoY7...eature=related
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:01   #4046
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

ten srodkowy straszny, bo do tyci zwierzatek mam total sentyment.... ten ostatni - hehehehehe moj czasem tez tak robi :P

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-02, 21:07   #4047
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczyny to w co ubrać niunie na wyjscie ze szpitala??bo nie wiem co przygotować
body na długim
śpiochy
pajac
skarpetki
czapeczka cienka i czapeczka grubsza
kombinezon-grubiutki i cieplutki
a na fotelik kocyk i pieluszka gdyby wiało???
czy może za mało warstw??

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-11-02 o 21:08
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:14   #4048
rudominka
Raczkowanie

Dygotka, ja mam 2 zestawy (nie mogłam się zdecydować):
nr 1 - body z krótkim rękawem, skarpetki, welurkowy pajacyk, czapka cienka
nr 2 - body z długim rękawem, skarpetki, pajacyk bawełniany, czapka cienka
Potem wkładam malucha do kombinezonu-śpiwora (który ma kaptur) i do fotelika.
Więcej warstw nie przewiduję, zwłaszcza że samochodem można podjechać prawie pod drzwi szpitala, a w domu wjeżdżamy do garażu.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:15   #4049
tuszka
Raczkowanie

Ggora - GRATULACJE

Też używałam tych ściereczek wyłapujących kolor z Dr. Beckmann, a teraz mam Domol z Rossmanna, bo są o połowe tańsze, a chyba podobnie skuteczne. Ten zielony ręcznik wyprałam z innymi naszymi ręcznikami w 60 st. w proszku dziecięcym, by miejsca w pralce nie marnować

Do torby szpitalnej dokupiłam dzisiaj nakładki na deskę klozetową, bo po porodzie pewnie będzie problem z załatwianiem, a na 'obcej' desce nie usiądę.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 21:29   #4050
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:

Świetne - uwielbiam kitusie

dygotka zastanawiała się co na wyjście ze szpitala dla małego, ale nadal nie wiem - wszystko zależeć będzie od pogody czyli od tego kiedy urodzę. Jak mnie zacznie łapać może starczy mi czasu aby coś przygotować a jak nie to tż będzie się martwił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości