|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
czesc!
![]() od 2ch tygodni stosuje olejek kokosowy nierafinowany na same końcówki, ucze sie jak to zmywac i dopiero od 2 dni mi wychodzą miękkie włosy ![]() nakładam na suche końcówki trzymam ok2hm następnie myję włosy szamponem a końcówki myję odżywką ![]() i moje włosy są bardzo fajnie nawilżone ![]() olejek rownie dobrze wpływa na skórę moich rąk twarzy a ostatnio nalałam do miseczki gorącej wody, w środek włożyłam kubek a w kupku troche oleku kokosowego, dodałam balsamu nawilżającego i posmarowalam całe ciało -SUPER GŁADKA SKÓRA ![]() jestem przeszczęśliwa że mogę rozpieszczać tak swoje ciało )pozdrawiam serdecznie ii dołączam do wątku ![]() -przedewszystkim muszę nadrobić zaległości odnośnie picia drożdży , gdyż mam zamiar je pić regularnie, bellisse łykam juz od kwietnia, jednak nie widze aby wlosy szybciej rosły, jedyny plus to piękna gładka skóra bez niespodzianek,mocne i długie paznokcie w bardzo krotkim czasie |
|
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Ale długo mnie tu nie było!
W najbliższym czasie postaram się wszystko nadrobić. Ciekawe jakie nowe pomysły pojawiły się od mojej ostatniej wizyty ;-) Mam do Was wielką prośbę! Otóż dostałam w prezencie olejek do masażu, jednak gdy zobaczyłam, że w składzie jest m. in. olejek arganowy postanowiłam używać go do włosów. Chciałam się Was poradzić czy z takim składem jest sens. Oto on: helianthus annuus (sunflower), seed oil- caprylic capric tryglycerides- dicaprylyl ether- cyclomethicone- argania spinosa kernel oil- prunus amygdalus dulcis oil- prunus armeniaca kernel oil- arnica montana flower extract- boswellia carterii extract- harpagophytum procumbens extract- parfum (fragrance)- tocopherol. Bardzo dziękuję za pomoc !!! |
|
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj babydream na noc, bo nie chciało mi się kręcić nafty czy nakładać waxa. Chcęęęęęę już długie włosy! ;C
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
baby dream co to.?hmm musze przesledzic watek
cos nie w temacie jestem. ale mialam dzis masakryczne zakonczenie dnia ;/
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2862 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 faaaaaaaajna jest Cytat:
Hipp ma olej słonecznikowy, olej migdałowy i witaminę e. Widać który lepszy ![]() Cytat:
]. No tak jak każdy inny olej ^^Zapach ma cudny, taki bobasowy
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nigdy nie wykończę tego kokosa, bo żadna część mojego ciała go nie toleruje
![]() Chciałam sobie zostawić na stopach całą noc (nakładałam tak avocado i nie było problemu), ale po godzinie nogi zaczęły mnie tak swędzieć, że musiałam zmyć.. |
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
brrr... to pewnie uczulenie. w takim przypadku lepiej komuś oddać ten olej.
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że nic nie przegapiłam i pytanie pojawia się pierwszy raz.... przekopuję już kilka dni forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie:
Jak długo wypadaja włosy podczas olejowania? Za mną pierwszy miesiąc takiego odżywiania, dodatkowo robię masaż głowy wg Tombaka, nakładam Wax'a, wiadomo, że na początku włosy będą wypadać jak szalone z powody wypychania ich przez nowe, rosnące, ale przez jak długo? Przez miesiąc czasu nie widzę żadnej poprawy niestety w temacie wypadania. Nie oczekuję tutaj cudów, ale prznajmniej zmiejszenia ilości. Dodam jeszcze, że zdrowo się odżywiam, braków witamin nie mam, wyniki są ok. Proszę o odpowiedź |
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Jestem tu nowa, ale czytałam Was duuuuużo
![]() Olejuję włoski od miesiąca i ze straszliwie zniszczonego farbowaniem, wysuszonego sianka zrobiły się miękkie, gładkie, błyszczące i wyraźnie nawilżone ![]() Używałam olejku Bajaj Almond Drops, kokosowego z Efavitu i Amli Gold Dabura ![]() Teraz mam na głowie pierwszy raz Vatikę kokosową (w zielonej buteleczce) i głowa mnie od niej boli :/ nigdy tak nie miałam :/ Raczej nie jestem wrażliwa na zapachy i inne tam takie, chociaż zapach Vatiki przypomina mi tani odświeżacz do toalet xD ale nie jest taki zły...gorsze rzeczy miałam na głowie i nic mi się nie działo... dziwne. Mam nadzieję, że przynajmniej efekty będą ok
|
|
|
|
#2868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Vatika wywołuje podobny efekt nie u mnie, ale u mojej rodziny, cytuję "na wymioty zbiera od tego zapachu" - a ja znów lubię ten właśnie olej. Niestety nie jestem w stanie wytrzymać zapachu Amli, i co najgorsze nasiliła mi migrenę kilka dni temu, także muszę się z nią pożegnać. |
|
|
|
|
#2869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten mój ból głowy dziwi mnie bardzo, bo mnie w ogóle głowa rzadko boli, a już żeby od zapachu to nigdy...nawet jak się lakieru do drewna nawąchałam przez cały dzień to mnie nie bolała ![]() Amli zwykłej nie wąchałam, a ta Gold jest jak dla mnie ok. Nie ma szału, bo ja lubię raczej owocowe, cukierkowe i tym podobne zapachy, ale ten ziółkowy zapaszek jest całkiem całkiem...taki świeży
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czytałam zachwyty nad tym krokoszem (dokładnie tym z Aldi) no i jednak to pewnie kwestia co dany włos lubi... hehe ![]() w ogóle to jak tak czytam jakie Wy macie skarby pod nosem to ach... nie ma to jak mieszkać na zadupiu, gdzie nawet kokosowy efawitu zdobyć nie jest prosto nie mówiąc o innych "cudach"...
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałam właśnie by na skalp nie aplikować, z Waxem niby też darowac sobie skórę głowy. Mam mieszane uczucie, bo moim zdaniem ilosć wypadających włosów mogłaby się jednak po miesiącu już zmniejszyć. W sumie u mnie dochodzi też stres i jesień - jak co roku wypada mi masę włosów. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Delikatny to on nie jest, kokosu też niby nie kocham, ale Vatika mi pasuje bardzo. Amla ładnie pachnie, ale jest za ciężka. Gdyby zapach był nieco subtelniejszy i szybciej wietrzał z umytych włosów niw miałabym nic przeciwko. |
||
|
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2875 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest nas dwie, tyle, że ja naprawdę mieszkam na końcu świata, niby miasto, ale u mnie nawet Rossmana nie ma, a oleje to tylko w Tesco czy Biedronce mogę dostać... kokosowy? marzenie by u mnie kupić. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Samą pielęgnację już kilka lat stosuję, ale za oleje dopiero teraz się wzięłam. No i definitywnie już musze wejść w romans z henna jeśli chodzi o farbowanie. Te małe włoski to baby hair, szukam ich namiętnie ale póki co nic nie widać, daję więc sobie czas. Cieszę się, że istnieje Wizaż ,bo jak pomyślę ile ja rzeczy robiłam dla zdrowia bez możliwości skonsultowania z innymi, bo nikt tego nie próbował - włos mi się jeży, ale teraz to choć w tym mi pomożecie ;-)...
|
||
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może i inne rzeczy dzięki Wizażowi poprawię
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba tylko mój żołądek jest w stanie strawić kokos |
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
mi po nocy z Amlą ciężko się rano wstawało, mdliło mnie i było mi duszno, chciałam jak najszybciej to z siebie zmyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60
. I stracą klientkę. Dobrą klientkę
.

]. No tak jak każdy inny olej ^^
nie mówiąc o innych "cudach"...
,bo jak pomyślę ile ja rzeczy robiłam dla zdrowia bez możliwości skonsultowania z innymi, bo nikt tego nie próbował - włos mi się jeży, ale teraz to choć w tym mi pomożecie ;-)...