Oleje i olejki do włosów - część III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 19:49   #2851
anusiakk_kk
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

czesc!
od 2ch tygodni stosuje olejek kokosowy nierafinowany na same końcówki, ucze sie jak to zmywac i dopiero od 2 dni mi wychodzą miękkie włosy
nakładam na suche końcówki trzymam ok2hm następnie myję włosy szamponem a końcówki myję odżywką
i moje włosy są bardzo fajnie nawilżone

olejek rownie dobrze wpływa na skórę moich rąk twarzy a ostatnio nalałam do miseczki gorącej wody, w środek włożyłam kubek a w kupku troche oleku kokosowego, dodałam balsamu nawilżającego i posmarowalam całe ciało -SUPER GŁADKA SKÓRA

jestem przeszczęśliwa że mogę rozpieszczać tak swoje ciało)

pozdrawiam serdecznie ii dołączam do wątku

-przedewszystkim muszę nadrobić zaległości odnośnie picia drożdży , gdyż mam zamiar je pić regularnie, bellisse łykam juz od kwietnia, jednak nie widze aby wlosy szybciej rosły, jedyny plus to piękna gładka skóra bez niespodzianek,mocne i długie paznokcie w bardzo krotkim czasie
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 19:56   #2852
Mademoiselle_x
Raczkowanie

Ale długo mnie tu nie było!
W najbliższym czasie postaram się wszystko nadrobić. Ciekawe jakie nowe pomysły pojawiły się od mojej ostatniej wizyty ;-)
Mam do Was wielką prośbę! Otóż dostałam w prezencie olejek do masażu, jednak gdy zobaczyłam, że w składzie jest m. in. olejek arganowy postanowiłam używać go do włosów. Chciałam się Was poradzić czy z takim składem jest sens. Oto on:
helianthus annuus (sunflower), seed oil- caprylic capric tryglycerides- dicaprylyl ether- cyclomethicone- argania spinosa kernel oil- prunus amygdalus dulcis oil- prunus armeniaca kernel oil- arnica montana flower extract- boswellia carterii extract- harpagophytum procumbens extract- parfum (fragrance)- tocopherol.
Bardzo dziękuję za pomoc !!!
Mademoiselle_x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 19:58   #2853
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CryBebe Pokaż wiadomość
Do mnie dziś dotarła paczka z olejami recynowym, arganowym, konopnym, lnianym, makadamia i z pachnotki )) już nie moge sie doczekac aż ich wypróbuje
oddaj trochę!
Stary 2011-11-03, 20:05   #2854
CryBebe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Ja też daję na rzęsy codziennie na noc. Od kilku dni, ale wcześniej też dawałam.

Oby, bo jak nie. I stracą klientkę. Dobrą klientkę

Bogactwo! Chciałabym arganowy, konopny i makadamia. A pachnotka to nie wiem jak działa.
Jak skończę chociaż jeden olej z obecnych to może kupię konopny w jakimś zielarskim czy ze zdrową żywnością. O ile mnie będzie stać
Pachnotka jest dobra na twarz, podobno pomaga sie pozbyć zaskórników i w tym celu wlasciwie kupilam ten olej, reszta na włosy raczej
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:50   #2855
vouge13
Zadomowienie

U mnie dzisiaj babydream na noc, bo nie chciało mi się kręcić nafty czy nakładać waxa. Chcęęęęęę już długie włosy! ;C
Stary 2011-11-03, 21:29   #2856
niunia_ona
Zakorzenienie

baby dream co to.?hmm musze przesledzic watek cos nie w temacie jestem. ale mialam dzis masakryczne zakonczenie dnia ;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:31   #2857
enka999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
baby dream co to.?hmm musze przesledzic watek cos nie w temacie jestem. ale mialam dzis masakryczne zakonczenie dnia ;/
ten z rossmanna: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1, są tez inne rodzaje, ogólnie efekty po nich są świetne

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 21:57   #2858
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enka999 Pokaż wiadomość
ten z rossmanna: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1, są tez inne rodzaje, ogólnie efekty po nich są świetne
Oliwka Babydream i Hippa się trochę różnią składowo chyba, która lepsza? W jednej jest chyba jojoba a w drugiej migdał w przewadze czy w obu jest w rzeczywistości mix olejów?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:59   #2859
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
a jak ja stosujecie.? nakladacie na glowe i na cala noc zostawiacie.?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-11-03, 22:06   #2860
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nakładam od ucha w dół i na całą noc. Włosy są miękkie po niej.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:09   #2861
enka999
Zadomowienie

Cytat:
ja tez od ucha w dół, zaplatam sobie dobierane warkocze i jak mam możliwość to zostawiam na całą noc a jak nie to na min 3 godz

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:31   #2862
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
ja mam o tę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1
faaaaaaaajna jest

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Oliwka Babydream i Hippa się trochę różnią składowo chyba, która lepsza? W jednej jest chyba jojoba a w drugiej migdał w przewadze czy w obu jest w rzeczywistości mix olejów?
w tej i w tej jest mix, ale wydaje mi się, że babydream jest lepsza, ma więcej tych olejów w składzie: olej sojowy, ze słodkich migdałów, słonecznikowy, jojobę i olej z orzechów makadamia. No i witaminę e.
Hipp ma olej słonecznikowy, olej migdałowy i witaminę e.
Widać który lepszy
Cytat:
Nakładam na włosy i albo trzymam kilka godzin albo z nim śpię [mhrau ]. No tak jak każdy inny olej ^^
Zapach ma cudny, taki bobasowy Moje włosy go po prostu piją, strasznie szybko się wchłania.
Stary 2011-11-03, 23:44   #2863
Jigoku
Zakorzenienie

Chyba nigdy nie wykończę tego kokosa, bo żadna część mojego ciała go nie toleruje
Chciałam sobie zostawić na stopach całą noc (nakładałam tak avocado i nie było problemu), ale po godzinie nogi zaczęły mnie tak swędzieć, że musiałam zmyć..

książki
Stary 2011-11-04, 01:22   #2864
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Chyba nigdy nie wykończę tego kokosa, bo żadna część mojego ciała go nie toleruje
Chciałam sobie zostawić na stopach całą noc (nakładałam tak avocado i nie było problemu), ale po godzinie nogi zaczęły mnie tak swędzieć, że musiałam zmyć..
brrr... to pewnie uczulenie. w takim przypadku lepiej komuś oddać ten olej.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 07:51   #2865
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
ja mam o tę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1
faaaaaaaajna jest

w tej i w tej jest mix, ale wydaje mi się, że babydream jest lepsza, ma więcej tych olejów w składzie: olej sojowy, ze słodkich migdałów, słonecznikowy, jojobę i olej z orzechów makadamia. No i witaminę e.
Hipp ma olej słonecznikowy, olej migdałowy i witaminę e.
Widać który lepszy

Nakładam na włosy i albo trzymam kilka godzin albo z nim śpię [mhrau ]. No tak jak każdy inny olej ^^
Zapach ma cudny, taki bobasowy Moje włosy go po prostu piją, strasznie szybko się wchłania.
dziekowac

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2011-11-04, 15:30   #2866
siwa anka
Rozeznanie

Mam nadzieję, że nic nie przegapiłam i pytanie pojawia się pierwszy raz.... przekopuję już kilka dni forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie:
Jak długo wypadaja włosy podczas olejowania?

Za mną pierwszy miesiąc takiego odżywiania, dodatkowo robię masaż głowy wg Tombaka, nakładam Wax'a, wiadomo, że na początku włosy będą wypadać jak szalone z powody wypychania ich przez nowe, rosnące, ale przez jak długo? Przez miesiąc czasu nie widzę żadnej poprawy niestety w temacie wypadania. Nie oczekuję tutaj cudów, ale prznajmniej zmiejszenia ilości. Dodam jeszcze, że zdrowo się odżywiam, braków witamin nie mam, wyniki są ok.
Proszę o odpowiedź

- Jakie to ma znaczenie, jeśli pomożesz tylko jednemu?
- To ma znaczenie dla tego, którego uratuję.
siwa anka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 15:59   #2867
chudelatte
Zadomowienie

Hej! Jestem tu nowa, ale czytałam Was duuuuużo
Olejuję włoski od miesiąca i ze straszliwie zniszczonego farbowaniem, wysuszonego sianka zrobiły się miękkie, gładkie, błyszczące i wyraźnie nawilżone
Używałam olejku Bajaj Almond Drops, kokosowego z Efavitu i Amli Gold Dabura
Teraz mam na głowie pierwszy raz Vatikę kokosową (w zielonej buteleczce) i głowa mnie od niej boli :/ nigdy tak nie miałam :/ Raczej nie jestem wrażliwa na zapachy i inne tam takie, chociaż zapach Vatiki przypomina mi tani odświeżacz do toalet xD ale nie jest taki zły...gorsze rzeczy miałam na głowie i nic mi się nie działo... dziwne. Mam nadzieję, że przynajmniej efekty będą ok
chudelatte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:07   #2868
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudelatte Pokaż wiadomość
Hej! Jestem tu nowa, ale czytałam Was duuuuużo
Olejuję włoski od miesiąca i ze straszliwie zniszczonego farbowaniem, wysuszonego sianka zrobiły się miękkie, gładkie, błyszczące i wyraźnie nawilżone
Używałam olejku Bajaj Almond Drops, kokosowego z Efavitu i Amli Gold Dabura
Teraz mam na głowie pierwszy raz Vatikę kokosową (w zielonej buteleczce) i głowa mnie od niej boli :/ nigdy tak nie miałam :/ Raczej nie jestem wrażliwa na zapachy i inne tam takie, chociaż zapach Vatiki przypomina mi tani odświeżacz do toalet xD ale nie jest taki zły...gorsze rzeczy miałam na głowie i nic mi się nie działo... dziwne. Mam nadzieję, że przynajmniej efekty będą ok

Vatika wywołuje podobny efekt nie u mnie, ale u mojej rodziny, cytuję "na wymioty zbiera od tego zapachu" - a ja znów lubię ten właśnie olej. Niestety nie jestem w stanie wytrzymać zapachu Amli, i co najgorsze nasiliła mi migrenę kilka dni temu, także muszę się z nią pożegnać.

Stary 2011-11-04, 17:20   #2869
aasiaa1109
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siwa anka Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nic nie przegapiłam i pytanie pojawia się pierwszy raz.... przekopuję już kilka dni forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie:
Jak długo wypadaja włosy podczas olejowania?

Za mną pierwszy miesiąc takiego odżywiania, dodatkowo robię masaż głowy wg Tombaka, nakładam Wax'a, wiadomo, że na początku włosy będą wypadać jak szalone z powody wypychania ich przez nowe, rosnące, ale przez jak długo? Przez miesiąc czasu nie widzę żadnej poprawy niestety w temacie wypadania. Nie oczekuję tutaj cudów, ale prznajmniej zmiejszenia ilości. Dodam jeszcze, że zdrowo się odżywiam, braków witamin nie mam, wyniki są ok.
Proszę o odpowiedź
też mam podobne problemy, ale najgorzej było przy sesie, przestałam aplikowac na skóre głowy bo słyszałam że przy wypadaniu lepiej tego nie robic. Przerzuciłam sie na Vatike i jest lepiej. Chociaż właśnie raz wypadnie wiecej a raz mniej, ale jakoś tak to nie są jakieś ogromne ilości.
aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 17:20   #2870
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Vatika wywołuje podobny efekt nie u mnie, ale u mojej rodziny, cytuję "na wymioty zbiera od tego zapachu" - a ja znów lubię ten właśnie olej. Niestety nie jestem w stanie wytrzymać zapachu Amli, i co najgorsze nasiliła mi migrenę kilka dni temu, także muszę się z nią pożegnać.
Dla mnie zapach Vatiki jest nie tyle nieprzyjemny, co dziwny i trochę duszący. Nie wiem jak niektórzy mogą twierdzić, że jest "delikatny i niemal neutralny" ooo nie a ten mój ból głowy dziwi mnie bardzo, bo mnie w ogóle głowa rzadko boli, a już żeby od zapachu to nigdy...nawet jak się lakieru do drewna nawąchałam przez cały dzień to mnie nie bolała
Amli zwykłej nie wąchałam, a ta Gold jest jak dla mnie ok. Nie ma szału, bo ja lubię raczej owocowe, cukierkowe i tym podobne zapachy, ale ten ziółkowy zapaszek jest całkiem całkiem...taki świeży
Stary 2011-11-04, 18:45   #2871
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
ou, to chyba rzeczywiście rafinowany za swój dałam 3x tyle ale w kuchni też używam (czasami)
a no
ale czytałam zachwyty nad tym krokoszem (dokładnie tym z Aldi) no i jednak to pewnie kwestia co dany włos lubi...

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość

Oby, bo jak nie. I stracą klientkę. Dobrą klientkę
hehe
w ogóle to jak tak czytam jakie Wy macie skarby pod nosem to ach...
nie ma to jak mieszkać na zadupiu, gdzie nawet kokosowy efawitu zdobyć nie jest prosto nie mówiąc o innych "cudach"...

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 18:57   #2872
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
a no

hehe
nie ma to jak mieszkać na zadupiu, gdzie nawet kokosowy efawitu zdobyć nie jest prosto nie mówiąc o innych "cudach"...
U mnie aldi jest w budowie, otworzą może naświęta. Także będę mogła sobie jako prezenty świąteczne zafundować oleje
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 19:13   #2873
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aasiaa1109 Pokaż wiadomość
też mam podobne problemy, ale najgorzej było przy sesie, przestałam aplikowac na skóre głowy bo słyszałam że przy wypadaniu lepiej tego nie robic. Przerzuciłam sie na Vatike i jest lepiej. Chociaż właśnie raz wypadnie wiecej a raz mniej, ale jakoś tak to nie są jakieś ogromne ilości.

Czytałam właśnie by na skalp nie aplikować, z Waxem niby też darowac sobie skórę głowy. Mam mieszane uczucie, bo moim zdaniem ilosć wypadających włosów mogłaby się jednak po miesiącu już zmniejszyć. W sumie u mnie dochodzi też stres i jesień - jak co roku wypada mi masę włosów.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Dla mnie zapach Vatiki jest nie tyle nieprzyjemny, co dziwny i trochę duszący. Nie wiem jak niektórzy mogą twierdzić, że jest "delikatny i niemal neutralny" ooo nie a ten mój ból głowy dziwi mnie bardzo, bo mnie w ogóle głowa rzadko boli, a już żeby od zapachu to nigdy...nawet jak się lakieru do drewna nawąchałam przez cały dzień to mnie nie bolała
Amli zwykłej nie wąchałam, a ta Gold jest jak dla mnie ok. Nie ma szału, bo ja lubię raczej owocowe, cukierkowe i tym podobne zapachy, ale ten ziółkowy zapaszek jest całkiem całkiem...taki świeży

Delikatny to on nie jest, kokosu też niby nie kocham, ale Vatika mi pasuje bardzo. Amla ładnie pachnie, ale jest za ciężka. Gdyby zapach był nieco subtelniejszy i szybciej wietrzał z umytych włosów niw miałabym nic przeciwko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 19:18   #2874
aasiaa1109
Rozeznanie

Cytat:
Czytałam właśnie by na skalp nie aplikować, z Waxem niby też darowac sobie skórę głowy. Mam mieszane uczucie, bo moim zdaniem ilosć wypadających włosów mogłaby się jednak po miesiącu już zmniejszyć. W sumie u mnie dochodzi też stres i jesień - jak co roku wypada mi masę włosów.
też mam podobnie właśnie biore suplement,pije pokrzywe, wziełam sie za pielegnacje, nie używam prostownicy od wakacji, robie maseczke z żółtka a wyniki dobre w normie bo robiłam i w sumie to ja nie wiem co moge jeszcze zrobic. widze dużo małych włosków i postanowiłam nie popadac w paranoje, pytałam koleżanki też im wypada teraz wiecej włosów wiec trzeba obserwowac i miec nadzieje że bedzie lepiej

aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 19:27   #2875
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
a no
ale czytałam zachwyty nad tym krokoszem (dokładnie tym z Aldi) no i jednak to pewnie kwestia co dany włos lubi...

hehe

To jest nas dwie, tyle, że ja naprawdę mieszkam na końcu świata, niby miasto, ale u mnie nawet Rossmana nie ma, a oleje to tylko w Tesco czy Biedronce mogę dostać... kokosowy? marzenie by u mnie kupić.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aasiaa1109 Pokaż wiadomość
też mam podobnie właśnie biore suplement,pije pokrzywe, wziełam sie za pielegnacje, nie używam prostownicy od wakacji, robie maseczke z żółtka a wyniki dobre w normie bo robiłam i w sumie to ja nie wiem co moge jeszcze zrobic. widze dużo małych włosków i postanowiłam nie popadac w paranoje, pytałam koleżanki też im wypada teraz wiecej włosów wiec trzeba obserwowac i miec nadzieje że bedzie lepiej

Samą pielęgnację już kilka lat stosuję, ale za oleje dopiero teraz się wzięłam. No i definitywnie już musze wejść w romans z henna jeśli chodzi o farbowanie. Te małe włoski to baby hair, szukam ich namiętnie ale póki co nic nie widać, daję więc sobie czas.

Cieszę się, że istnieje Wizaż,bo jak pomyślę ile ja rzeczy robiłam dla zdrowia bez możliwości skonsultowania z innymi, bo nikt tego nie próbował - włos mi się jeży, ale teraz to choć w tym mi pomożecie ;-)...

Stary 2011-11-04, 19:35   #2876
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Samą pielęgnację już kilka lat stosuję, ale za oleje dopiero teraz się wzięłam. No i definitywnie już musze wejść w romans z henna jeśli chodzi o farbowanie. Te małe włoski to baby hair, szukam ich namiętnie ale póki co nic nie widać, daję więc sobie czas.

Cieszę się, że istnieje Wizaż,bo jak pomyślę ile ja rzeczy robiłam dla zdrowia bez możliwości skonsultowania z innymi, bo nikt tego nie próbował - włos mi się jeży, ale teraz to choć w tym mi pomożecie ;-)...
Ja, gdybym nie trafiła na Wizaż, to ciągle męczyłabym się z reklamowymi "superodżywkami", które nic nie dają i płakała, że nic mi już nie pomoże... a tak to poczytałam, poczytałam...i moje włosie odratowane oleje to jest to!
a może i inne rzeczy dzięki Wizażowi poprawię
Stary 2011-11-04, 19:41   #2877
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja, gdybym nie trafiła na Wizaż, to ciągle męczyłabym się z reklamowymi "superodżywkami", które nic nie dają i płakała, że nic mi już nie pomoże... a tak to poczytałam, poczytałam...i moje włosie odratowane oleje to jest to!
a może i inne rzeczy dzięki Wizażowi poprawię
Ja dzięki wizażowi w ogóle odkryłam, że można kłaść coś tłustego na włosy i to pomaga. Wcześniej nie używałam nawet odżywki ^^ Gdyby tylko tyle kasy przez ten wizaż nie leciało... Dzisiaj kolejnie 40 zł, tym razem na pierwsze w moim życiu kwasy ^^
Stary 2011-11-04, 19:45   #2878
chudelatte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Ja dzięki wizażowi w ogóle odkryłam, że można kłaść coś tłustego na włosy i to pomaga. Wcześniej nie używałam nawet odżywki ^^ Gdyby tylko tyle kasy przez ten wizaż nie leciało... Dzisiaj kolejnie 40 zł, tym razem na pierwsze w moim życiu kwasy ^^
ale przynajmniej ta kasa idzie w skuteczne rzeczy a nie na marne
Stary 2011-11-04, 20:10   #2879
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
brrr... to pewnie uczulenie. w takim przypadku lepiej komuś oddać ten olej.
Chyba tak, a to dziwne, bo jestem alergiczką, a od wielu lat nie miałam takiej mocnej reakcji alergicznej na coś
Chyba tylko mój żołądek jest w stanie strawić kokos

książki
Stary 2011-11-04, 20:32   #2880
fabregasowa
Zakorzenienie

mi po nocy z Amlą ciężko się rano wstawało, mdliło mnie i było mi duszno, chciałam jak najszybciej to z siebie zmyć

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości