|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
czesc!
![]() od 2ch tygodni stosuje olejek kokosowy nierafinowany na same końcówki, ucze sie jak to zmywac i dopiero od 2 dni mi wychodzą miękkie włosy ![]() nakładam na suche końcówki trzymam ok2hm następnie myję włosy szamponem a końcówki myję odżywką ![]() i moje włosy są bardzo fajnie nawilżone ![]() olejek rownie dobrze wpływa na skórę moich rąk twarzy a ostatnio nalałam do miseczki gorącej wody, w środek włożyłam kubek a w kupku troche oleku kokosowego, dodałam balsamu nawilżającego i posmarowalam całe ciało -SUPER GŁADKA SKÓRA ![]() jestem przeszczęśliwa że mogę rozpieszczać tak swoje ciało ![]() pozdrawiam serdecznie ii dołączam do wątku ![]() -przedewszystkim muszę nadrobić zaległości odnośnie picia drożdży , gdyż mam zamiar je pić regularnie, bellisse łykam juz od kwietnia, jednak nie widze aby wlosy szybciej rosły, jedyny plus to piękna gładka skóra bez niespodzianek,mocne i długie paznokcie w bardzo krotkim czasie |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
Ale długo mnie tu nie było!
W najbliższym czasie postaram się wszystko nadrobić. Ciekawe jakie nowe pomysły pojawiły się od mojej ostatniej wizyty ;-) Mam do Was wielką prośbę! Otóż dostałam w prezencie olejek do masażu, jednak gdy zobaczyłam, że w składzie jest m. in. olejek arganowy postanowiłam używać go do włosów. Chciałam się Was poradzić czy z takim składem jest sens. Oto on: helianthus annuus (sunflower), seed oil- caprylic capric tryglycerides- dicaprylyl ether- cyclomethicone- argania spinosa kernel oil- prunus amygdalus dulcis oil- prunus armeniaca kernel oil- arnica montana flower extract- boswellia carterii extract- harpagophytum procumbens extract- parfum (fragrance)- tocopherol. Bardzo dziękuję za pomoc !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj babydream na noc, bo nie chciało mi się kręcić nafty czy nakładać waxa. Chcęęęęęę już długie włosy! ;C
#2856 |
Zakorzenienie
|
baby dream co to.?hmm musze przesledzic watek
![]()
#2857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 faaaaaaaajna jest ![]() Cytat:
Hipp ma olej słonecznikowy, olej migdałowy i witaminę e. Widać który lepszy ![]() Cytat:
![]() Zapach ma cudny, taki bobasowy ![]()
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
Chyba nigdy nie wykończę tego kokosa, bo żadna część mojego ciała go nie toleruje
![]() Chciałam sobie zostawić na stopach całą noc (nakładałam tak avocado i nie było problemu), ale po godzinie nogi zaczęły mnie tak swędzieć, że musiałam zmyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
brrr... to pewnie uczulenie. w takim przypadku lepiej komuś oddać ten olej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2866 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że nic nie przegapiłam i pytanie pojawia się pierwszy raz.... przekopuję już kilka dni forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie:
Jak długo wypadaja włosy podczas olejowania? Za mną pierwszy miesiąc takiego odżywiania, dodatkowo robię masaż głowy wg Tombaka, nakładam Wax'a, wiadomo, że na początku włosy będą wypadać jak szalone z powody wypychania ich przez nowe, rosnące, ale przez jak długo? Przez miesiąc czasu nie widzę żadnej poprawy niestety w temacie wypadania. Nie oczekuję tutaj cudów, ale prznajmniej zmiejszenia ilości. Dodam jeszcze, że zdrowo się odżywiam, braków witamin nie mam, wyniki są ok. Proszę o odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zadomowienie
|
Hej! Jestem tu nowa, ale czytałam Was duuuuużo
![]() Olejuję włoski od miesiąca i ze straszliwie zniszczonego farbowaniem, wysuszonego sianka zrobiły się miękkie, gładkie, błyszczące i wyraźnie nawilżone ![]() Używałam olejku Bajaj Almond Drops, kokosowego z Efavitu i Amli Gold Dabura ![]() Teraz mam na głowie pierwszy raz Vatikę kokosową (w zielonej buteleczce) i głowa mnie od niej boli :/ nigdy tak nie miałam :/ Raczej nie jestem wrażliwa na zapachy i inne tam takie, chociaż zapach Vatiki przypomina mi tani odświeżacz do toalet xD ale nie jest taki zły...gorsze rzeczy miałam na głowie i nic mi się nie działo... dziwne. Mam nadzieję, że przynajmniej efekty będą ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Vatika wywołuje podobny efekt nie u mnie, ale u mojej rodziny, cytuję "na wymioty zbiera od tego zapachu" - a ja znów lubię ten właśnie olej. Niestety nie jestem w stanie wytrzymać zapachu Amli, i co najgorsze nasiliła mi migrenę kilka dni temu, także muszę się z nią pożegnać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Amli zwykłej nie wąchałam, a ta Gold jest jak dla mnie ok. Nie ma szału, bo ja lubię raczej owocowe, cukierkowe i tym podobne zapachy, ale ten ziółkowy zapaszek jest całkiem całkiem...taki świeży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czytałam zachwyty nad tym krokoszem (dokładnie tym z Aldi) no i jednak to pewnie kwestia co dany włos lubi... hehe ![]() w ogóle to jak tak czytam jakie Wy macie skarby pod nosem to ach... nie ma to jak mieszkać na zadupiu, gdzie nawet kokosowy efawitu zdobyć nie jest prosto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałam właśnie by na skalp nie aplikować, z Waxem niby też darowac sobie skórę głowy. Mam mieszane uczucie, bo moim zdaniem ilosć wypadających włosów mogłaby się jednak po miesiącu już zmniejszyć. W sumie u mnie dochodzi też stres i jesień - jak co roku wypada mi masę włosów. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Delikatny to on nie jest, kokosu też niby nie kocham, ale Vatika mi pasuje bardzo. Amla ładnie pachnie, ale jest za ciężka. Gdyby zapach był nieco subtelniejszy i szybciej wietrzał z umytych włosów niw miałabym nic przeciwko. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2875 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest nas dwie, tyle, że ja naprawdę mieszkam na końcu świata, niby miasto, ale u mnie nawet Rossmana nie ma, a oleje to tylko w Tesco czy Biedronce mogę dostać... kokosowy? marzenie by u mnie kupić. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Samą pielęgnację już kilka lat stosuję, ale za oleje dopiero teraz się wzięłam. No i definitywnie już musze wejść w romans z henna jeśli chodzi o farbowanie. Te małe włoski to baby hair, szukam ich namiętnie ale póki co nic nie widać, daję więc sobie czas. Cieszę się, że istnieje Wizaż ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a może i inne rzeczy dzięki Wizażowi poprawię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba tylko mój żołądek jest w stanie strawić kokos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
mi po nocy z Amlą ciężko się rano wstawało, mdliło mnie i było mi duszno, chciałam jak najszybciej to z siebie zmyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.