Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 14:14   #2101
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
o kurcze, a masz kogoś do pomocy no chyba ze Twoja mama się tym zajmie??. Ja nie jeżdziłam do Pl bo zawsze w pracy byłam w Święta, rodzice przyjeżdżali ale u siostry "stacjonowali" ze względu na wnuki. Dzieliłyśmy zawszę prace na 3 babki Teraz mama też przyleci(tato chyba nie da rady) i się zdeklarowałam ze pirogi zrobie wcześniej i pomrożę jak jeszcze będę miała siły ale nic ode mnie nie wymagają bo wiedzą ze z sumie to już w szpitalu moge być....o matko aż mnie tak zdusiło w środku i łezka popłynęła ze to już tylko 8 a może mniej tygodni zostało.......
Napewno mama pomoze,ewentualnie przywiezie wigilie "w sloikach".Moze byc tak ze na swieta moge byc juz w szpitalu,albo z dzidziusiem.Termin mam na 5 stycznia.
Stary 2011-11-08, 14:17   #2102
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no własnie na krótkie prania to płyn się powinno stosowac bo proszek się nie rozpusci

ja w ogole piore w płynie do prania. dzidziowi tez kupiłam płyn do prania... jakis taki delikatniejszy jest

czesc w ogole

Gratuluje udanych wizyt dzisiaj

my o 16.30 mamy usg i juz się stresuję!!!!! AAAAAAAAAAAAAAA jak zwykle nerwówka
Lazania juz w piekarniku.Trzymamy kciukiu.
Stary 2011-11-08, 14:17   #2103
uska000
Zadomowienie

golabki wyszly pychotka jakies ciacho bym jeszcze wciagnela;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:36   #2104
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haha dzis lekarka sie mnie pyta jak sie czuję, czy wszystko ok, czy mnie coś boli, a ja do niej "a dziękuję, dobrze" haha w ogole po chwili zajarzyłam co ja odpowiedziałam. Przeciez to jej jej praca, a nie miły gest z jej strony.

W ogole to chyba zdziczałam od tego kompa juz. Wyciągnęła takie kółeczko na którym oblicza tydzien ciazy, a mi od razu przez mysl przeszlo dlaczego sobie tego na kompie nie obliczy

Ide na USg do tej pracowni gdzie ostatnio mnie ten lekarz tak chamsko potraktował, ale tym razem się nie dam! O nie, nie !
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:37   #2105
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam w ten słoneczny dzionek!
Pisałyście o niskim cienieniu - jak dla mnie to ostatnio masakra. Moje normalne to ok. 105/75, ale np. dzisiaj 90/65. Poza tym ostatnio fatalnie się czuję - nawet w sklepie robi mi się duszno i słabo, nie mówiąc o kościele czy autobusach. Boję się teraz sama wychodzić, bo np. dzisiaj musiałam się wracać, zanim doszłam na przystanek (zakupy muszą poczekać) i co z tym zrobić? Wizyta dopiero za tydzień, a w międzyczasie jeszcze glukoza nie wiem, jak dam radę...
a kiedy masz wizyte? ja 15.11 i już nie mogę się doczekać co do ciśnienia to dalej mam niskie ale zaczne chyba znów pić kawe bo na cas ciąży ją odstawiłam
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:05   #2106
raqla
Raczkowanie

elunia25 Mam wizytę w przyszły piątek - dopiero wtedy mój gin wróci po urlopie Ja kawkę od czasu do czasu popijam, zwłaszcza, jak czuję się bardziej flakowato, ale dzisiaj jest mi wyjątkowo słabo... A może morfologia tak mi spadła?
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:20   #2107
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
nie uwierzycie;p

bylam w warzywniaku po owoce i mowie wezme marchewke na zas a tam pusta polka pytam pani a ona no jakos dzis od rana zeszla...i bedzie po poludniu. moze faktycznie kryzys idzie a my sie smiejemy;p albo ktos z mojej wiochy nas podczytuje;p
No widzicie, dobrze, że Was ostrzegłam

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witam
Też będę mamuśka lutową- pozdrawiam Was wszystkie
Powiedzcie mi, ile przytyłyście do tej pory, bo ja ciągle dostaje opieprz od lekarza, że za szybko i za dużo tyję- normalnie mam stresa przed każdą wizytą Moja waga początkowa była 57 kg, a teraz (27 tydzień) ważę 65 kilo...Przybyło mi 8 kilo. Czy jestem ewenementem??? Dodam, że nie objadam się, po prostu tak tyję. W pierwszej ciąży przytyłam dużo więcej.
Dziwne rzeczy ten Twój lekarz opowiada- dla mnie to normalna waga Ja też przytyłam już chyba 8 albo 9 kilo, i lekarz powiedział, że jest ok Do 12 kg będzie książkowo

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
co dziisaj dobrego pichcicie???
Ja robiłam kurczaka w otrębach z frytkami i sosem czosnkowym

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
nieźle!!

oj ja tez uwielbiam choinkibedziemy mięli w tym roku na pewno-jak zwykle żywą- tylko tym razem mniejszą trochę, i bedzie stała w dużym pokojuahhh święta!!! w tym roku wielki brzus a w przyszłym pewnie już chodzący szkrab

gratulace studniówki
idziemy jeśc obiad z Lilką pomidorówka i mielone
No u nas żywa w ogóle by nie weszła :/ Uroki mieszkania w bloku, w maleńkim mieszkaniu

Cytat:
Co do choinki to ja też nie stawiam, z reszta w zeszłym roku tez nie mielismy tylko świątecznie ozdobiłam kominek. W tym roku nawet gdybyśmy chcieli kupić choinke to nie ma gdzie jej postawić bo na chwile obecną doszedł mój fotel do karmienia i jeszcze kosz Mojżesza bedzie stał w pokoju gościnnym. Wczoraj zastawiliśmy kanapą jedne drzwi i żeby było miejsce na ten kosz i teraz tylko od kuchni się będzie wchodzić. Częsciej używamy tamtego wejścia więc nie będzie problemu
Oj, ja choinkę muszę mieć .. choćby najmniejszą, ale musi być

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
My zawsze na swieta jechalismy do Polski do rodzicow,wiec nigdy nie mialam choinki ani zadnych stroikow swiatecznych.W tym roku zostajemy w De z wiadomych przyczyn i czeka nas kupno choinki i ja w tym roku mam zrobic wigilie bo rodzice przyjezdzaja:co nfused:
O kurczę Musisz sama wszystko zrobić, czy ktoś Ci pomoże?

Cytat:
o kurcze, a masz kogoś do pomocy no chyba ze Twoja mama się tym zajmie??. Ja nie jeżdziłam do Pl bo zawsze w pracy byłam w Święta, rodzice przyjeżdżali ale u siostry "stacjonowali" ze względu na wnuki. Dzieliłyśmy zawszę prace na 3 babki Teraz mama też przyleci(tato chyba nie da rady) i się zdeklarowałam ze pirogi zrobie wcześniej i pomrożę jak jeszcze będę miała siły ale nic ode mnie nie wymagają bo wiedzą ze z sumie to już w szpitalu moge być....o matko aż mnie tak zdusiło w środku i łezka popłynęła ze to już tylko 8 a może mniej tygodni zostało.......
Kasik, może święta jeszcze przetrzymasz,chyba że Milenka bedzie chciała Wam zrobić prezent na Gwiazdkę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 15:21   #2108
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Fotkę właśnie zrobiłam a przepis postaram sie wieczorem kliknąć

Ja tez mam z krótkim więcej ale jak już pisałam mam od siostry, 20 krótki i 12 dł. jak bym miała kupować to bym aż tyle nie kupiła Łużeczko kupiłam w zeszłym tyg(pisałam ) od koleżanki używane z Ikei
Tzn w body+pajac na noc i na dzień tak w pierwszym miesiącu a później tylko na noc. Mi się podoba maluszek w ciuszkach "wyjciowych" a takie też dostałam sporo. Siostra od początku jak Franek się urodził w ciagu dnia ani razu nie ubierała mu pajaca, ale on się urodził w lipcu i ubierała mu na dzień dresiki. Nie wiem jak to będzie w zimie.

No u mnie w instrukci jest napisane ze właśnie płyn do tego programu Może to zależy od pralki ja mam indesit. Ale dziwi mnie trochę dlaczego nie stosować płynów, chodzi tylko o ten program chodzi czy ogólnie??
ahh no to już wszystko kumam bodziaków to ja jeszcze pewnie dokupię bo na 62 mam 7 szt a na allegro są mothercare nówki za 6 zł a co
a ja jeszcze nie wiem jak będę ubierać małą więc póki co bodziaki, pajacyki, kaftaniki i tego typu rzeczy kupuję ale pajacyki to mam takie na dzień ładne nie tylko do spania

aa i o tym łóżeczku to mi gdzieś umknęło
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Inutilek pisał, że:

lekarza prowadzącego nie ma w mieście do końca tygodnia, ale ma pojechać do szpitala. Prawdopodobnie zostanie na obserwacji, bo trzeba wyciszyć te niepokojące objawy.
oby wszystko było dobrze
o kurcze ;/ oby wszystko się uspokoiło
Cytat:
Napewno mama pomoze,ewentualnie przywiezie wigilie "w sloikach".Moze byc tak ze na swieta moge byc juz w szpitalu,albo z dzidziusiem.Termin mam na 5 stycznia.
ewula ja też będę miała wigilię u siebie. Mama moja i teściowa napewno przyjadą nie wiem kto jeszcze bo coś się kuzynki zapowiedziały i ciotka z wujkiem tzta a my mamy małe mieszkanie i nie wiem jak się zmieścimy poza tym mamy na wigilię to co innego niż dalsza rodzina no ale tak wypada, że musimy zostac w wawie a głupio mamy same zostawić
Cytat:
uwielbiam gołąbki wpadaj do mnie mam kremówki i kokosanki

czas się zbierać na szkołę rodzenia już ostatnie zajęcia
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:34   #2109
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

A co sie stało

Jakoś tak się sypało od rana ...
Teściowie mnie wkurzyli, potem w sklepie w kolejce stałam pół godziny, bo pan kasjer się przyuczał a klienci jacyś niezdecydowani i jak na złość wszyscy na faktury brali towary .....Potem się okazało, że płyta kart.-gips. nie zmieści się nam do auta i trzeba było kombinować (przy okazji jeszcze spadła mi na nogę , i w ogóle wszystko nie tak ...
Wrrrr....

Cytat:
Inutilek pisał, że:

lekarza prowadzącego nie ma w mieście do końca tygodnia, ale ma pojechać do szpitala. Prawdopodobnie zostanie na obserwacji, bo trzeba wyciszyć te niepokojące objawy.
oby wszystko było dobrze
Ojej,trzymam kciuki, żeby było dobrze

Cytat:
No to chociaż tyle, że mama pomoże, bo sama byś chyba nie dała rady ...

Stary 2011-11-08, 16:12   #2110
Anulka_86
Raczkowanie

Renata
To widzę, że obie tak na uczelni przesiadujemy. Ja ostatni rok ale na budownictwie niestety przedostatni semestr nie jest taki luźny. Mamy trochę tych zajęć w prawdzie nie już takie ciężkie jak kiedyś ale ilościowo jest ich dużo.
Mój lekarz nic mi nie mówił abym mniej była na zajęciach itp. Może dlatego ,że ja się świetnie czuje ? no ... ale ja swój rozumek też mam i jakoś staram się tam nie przemęczać.
Powiedź tej swojej gince ,że chyba siedzenie na wykładzie to nie takie straszne.... jak dobrze się czujesz.
Dzisiaj też byłam u mojego promotora z kolegą bo razem piszemy prace mgr ; Ostanio musiałam mu powiedzieć, że jestem w ciąży i jakoś miło mi było jak dzisiaj mu mówiłam, że zrobimy te badania do pracy( akurat musimy zrobić 30 belek betonowych i 18 kostek- trochę betonowania będzie) a on na to... " Ważniejsze aby dziecko się urodziło w terminie a nie tam belki.... " miło mi było ,że tak fajnie podszedł do tematu mojej ciąży.
Bałam się ,że przyjmie do wiadomości i to wszystko...radz se babo sama..a on przeciwnie.
Powiedział mi ,że to dobry wybór bo dzieci chcą mieć młodych rodziców itp. nie wiem gdzie ja taka młoda bo w styczniu mam 26 urodziny, ale miło było posłuchać.

Co do smyka, to jeśli się tam zalogujesz to bardzo proszę zagłosuj na zdjęcie córki mojej koleżanki. Bardzo chce wygrać a chyba jej córcia ma jedno z najlepszych zdjęć.
http://www.babyboom.pl/konkurs_calge..._do_zdjecia=16

Dziewczyny jeśli możecie zagłosujcie Zośka - czyli córka mojej koleżanki jest super...a jej uśmiech
nagroda niby to 200 zł na zakupy w smyku, więc chyba warto startować w takich konkursach - to tak na przyszłość.

Edytowane przez Anulka_86
Czas edycji: 2011-11-08 o 16:14
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 16:58   #2111
Anabellita
Zadomowienie

hej mamcie
Nie wiem co się dzieje na forum bo jeszcze nie zdążyłam nadrobić
Wczoraj na szkole rodzenia zagadnęłam położną o tą moją glukozę ( bez picia tego słodkiego świnstwa, ale po zjedzeniu śniadanka)
Ponoć taki test jest jak najbardziej prawidłowy
Właśnie dziś dostałam wyniki. Jest na nich napisane że test był wykonany bez picia glukozy, ale po zjedzeniu śniadania.
Wynik przed śniadaniem był 5,2 mmol/l a po śniadaniu wyszło 4.9 mmol/l czyli cukier spadł. Według normy jest w porządku, ale to dziwne że poziom cukru spadł
Może Wy mi podpowiecie czy to jest prawidłowe? Czy któraś z Was tak miała?
Zobaczymy co lekarz powie ale to dopiero w następny czwartek.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 17:22   #2112
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
hej mamcie
Wczoraj na szkole rodzenia zagadnęłam położną o tą moją glukozę ( bez picia tego słodkiego świnstwa, ale po zjedzeniu śniadanka)
Właśnie dziś dostałam wyniki. Jest na nich napisane że test był wykonany bez picia glukozy, ale po zjedzeniu śniadania.
Wynik przed śniadaniem był 5,2 mmol/l a po śniadaniu wyszło 4.9 mmol/l czyli cukier spadł. Według normy jest w porządku, ale to dziwne że poziom cukru spadł
Anabelita, my się nie mamy co do Ciebie porównywać, bo my piłyśmy to ohydztwo, a ty jadłaś śniadanie
Więc może prawidłowo właśnie powinien spaść? Nie wiem niestety

Stary 2011-11-08, 17:50   #2113
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

A ja całym dzień spędziłam w domu. Mąż od rana robi remont w naszym domku, biedny tak się poświęca dla naszej rodzinki. Może już w przyszłym roku spędzę święta 'na swoim', a nie w jednym pokoiku u rodziców. Ale do remontu trzeba czasu i pieniędzy niestety ;/

Ja już się świat nie mogę doczekać. Choinki, zapachu mandarynek, kolęd. Mimo, że co roku święta sprawiały mi ból z powodów rodzinnych, to tym razem myślę, że będą wyjątkowe, bo z mężem i dzidzią w brzusiu. Teraz warto żyć.

Dzisiaj pierwszy raz poczułam nóżkę dzidzi pod rączką. Aż raz tak ją popchnęłam do środka heh, że się wystraszyłam, że coś mogłam jej zrobić, ale na pewno nic

Tak mam ochotę na słodycze.... ehh ale mam zakaz pojem po porodzie

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 17:59   #2114
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

chciałam zameldowac ze my po usg
nasz junior nadal jest chlopcem
wszystko ma na swoim miejscu i prawidłowych wymiarów serdusio tez ok, mozg itd...
wazy 1575g wiec tez ok stopke ma długosci 6cm
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:22   #2115
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
ja na 7 stycznia i wigilię pewnie sami spędzimy, może rodzinka dojedzie w któryś dzień świąt ale nie muszą, nie pogniewam się bo wiadomo że gotować/piec nie będę ale posprzątać trzeba a tż to mnie tylko krew zalewa i chodzę i gderam za nim jak on robi, znaczy się inaczej ode mnie a ja chcę żeby robił i myślał jak ja

Cytat:
ja dziś jadłam mega pyszniasty mus malinowy na deser po obiadku - boże tutejszy kucharz jest wypasiony

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Haha dzis lekarka sie mnie pyta jak sie czuję, czy wszystko ok, czy mnie coś boli, a ja do niej "a dziękuję, dobrze" haha w ogole po chwili zajarzyłam co ja odpowiedziałam. Przeciez to jej jej praca, a nie miły gest z jej strony.

W ogole to chyba zdziczałam od tego kompa juz. Wyciągnęła takie kółeczko na którym oblicza tydzien ciazy, a mi od razu przez mysl przeszlo dlaczego sobie tego na kompie nie obliczy

Ide na USg do tej pracowni gdzie ostatnio mnie ten lekarz tak chamsko potraktował, ale tym razem się nie dam! O nie, nie !
to tak jej odpowiedziałaś jak ja swojej szefowej na początku, potem zaczęłam narzekać żeby nie myślała że do dnia porodu będę jej harować a biurze
kciuki za wizytę u tego gina - daj mu popalić jak będzie taki jak ostatnio

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ahh no to już wszystko kumam bodziaków to ja jeszcze pewnie dokupię bo na 62 mam 7 szt a na allegro są mothercare nówki za 6 zł a co
a ja jeszcze nie wiem jak będę ubierać małą więc póki co bodziaki, pajacyki, kaftaniki i tego typu rzeczy kupuję ale pajacyki to mam takie na dzień ładne nie tylko do spania

aa i o tym łóżeczku to mi gdzieś umknęło

o kurcze ;/ oby wszystko się uspokoiło

ewula ja też będę miała wigilię u siebie. Mama moja i teściowa napewno przyjadą nie wiem kto jeszcze bo coś się kuzynki zapowiedziały i ciotka z wujkiem tzta a my mamy małe mieszkanie i nie wiem jak się zmieścimy poza tym mamy na wigilię to co innego niż dalsza rodzina no ale tak wypada, że musimy zostac w wawie a głupio mamy same zostawić

uwielbiam gołąbki wpadaj do mnie mam kremówki i kokosanki

czas się zbierać na szkołę rodzenia już ostatnie zajęcia
no kochana poszalałaś z zakupami - daj jakieś linki/zdjęcia do tych cudów
a mówiłam, że nas jeszcze przegonisz

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Jakoś tak się sypało od rana ...
Teściowie mnie wkurzyli, potem w sklepie w kolejce stałam pół godziny, bo pan kasjer się przyuczał a klienci jacyś niezdecydowani i jak na złość wszyscy na faktury brali towary .....Potem się okazało, że płyta kart.-gips. nie zmieści się nam do auta i trzeba było kombinować (przy okazji jeszcze spadła mi na nogę , i w ogóle wszystko nie tak ...
Wrrrr....
buu współczuję
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
hej mamcie
cięzko coś powiedzieć bo i różne dawki miałyśmy i różne są zakresy referencyjne danego lab no i też większość z nas miała wynik po spożyciu glukozy więc pewnie porównywac do spożycia śniadanka tego raczej się nie da bo cukru nie jesz z kanapkami

Cytat:
wszystko ma na swoim miejscu i prawidłowych wymiarów serdusio tez ok, mozg itd...
super, gratuluje że wszystko ok

AgaMili jeszcze nie chwaliłam pokoiku Milenki, bo powoli nadrabiam b.ładny i ciepły pokoik, fajne mebelki i strasznie podoba mi się biureczko z super różowym krzesłem obrotowym - jest wypasione .... mam nadzieję, że też kiedyś będę mieć córeczkę której będę mogła kupić takie fajne akcesoria, póki co muszę skupić się na synku ;P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-11-08 o 18:28
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:23   #2116
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mi się podoba maluszek w ciuszkach "wyjciowych" a takie też dostałam sporo. Siostra od początku jak Franek się urodził w ciagu dnia ani razu nie ubierała mu pajaca, ale on się urodził w lipcu i ubierała mu na dzień dresiki. Nie wiem jak to będzie w zimie.
Fajnie wyglądają dzieciaczki w ciuszkach wyjściowych, ale wydaje mi się, że jednak jest im wygodniej na samym początku w śpiochach/pajacach niż w spodenkach. Ja mam spodenki chyba dopiero od rozmiaru 68.

Cytat:
Inutilek pisał, że:

oby wszystko było dobrze
Też trzymam kciuki.

My już po szkole rodzenia Dzisiejszy temat był ogólnie o porodzie. Ale jak oglądałam slajdy z pozycjami do rodzenia, to chwilami się zastanawiałam, co ja tam robię :/ Za to uważam, że naprawdę sporo można się dowiedzieć przynajmniej w naszej szkole
A dobre było jak prowadząca mówiła, że po porodzie kładzie się dziecko na klatce piersiowej. A jeden chłopak zadał takie pytanie: "A czy jak już bobas się urodzi i położy się go na KLACIE OSOBY RODZĄCEJ, to czy OSOBA NIERODZĄCA może go wziąć na ręce" Fajnie sformułował to pytanie, nie ma co
No i po zajęciach dowiedziałam się od mojego Mężulka, że wyglądam rewelacyjnie jako przyszła mama Podziękowałam ładnie i jakoś niespecjalnie chciałam mu pokazywać, że były tam dziewczyny, które naprawdę świetnie wyglądały w ciąży A niech myśli, że jestem wyjątkowa
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:32   #2117
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

My już po szkole rodzenia Dzisiejszy temat był ogólnie o porodzie. Ale jak oglądałam slajdy z pozycjami do rodzenia, to chwilami się zastanawiałam, co ja tam robię :/ Za to uważam, że naprawdę sporo można się dowiedzieć przynajmniej w naszej szkole
A dobre było jak prowadząca mówiła, że po porodzie kładzie się dziecko na klatce piersiowej. A jeden chłopak zadał takie pytanie: "A czy jak już bobas się urodzi i położy się go na KLACIE OSOBY RODZĄCEJ, to czy OSOBA NIERODZĄCA może go wziąć na ręce" Fajnie sformułował to pytanie, nie ma co
No i po zajęciach dowiedziałam się od mojego Mężulka, że wyglądam rewelacyjnie jako przyszła mama Podziękowałam ładnie i jakoś niespecjalnie chciałam mu pokazywać, że były tam dziewczyny, które naprawdę świetnie wyglądały w ciąży A niech myśli, że jestem wyjątkowa
nam na zajęciach z laktacji babka puściła filmiki o dzieciach świeżo urodzonych, jak np. przystawiać je do piersi ale też było porównanie zachowania dziecka jak np. szuka piersi po cc i sn - ten po sn tak fajnie pełzał po piersi matki, tak jak mały dziobak podnosił główkę, to było takie słodkie, że aż sie popłakałam
u mnie jest laska z tym samym terminie co ja a brzuch duuuużo mniejszy od mojego no i ona wygląda niesamowicie ładnie a ja taka wielka te moje kilkanaście kg robi swoje
znaczy była bo my już w ostatnią sob. skończyliśmy - dostałam dyplom ukończenia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:43   #2118
NataliaM1103
Rozeznanie

No i jestem po wizycie u lekarza! Bartosz waży 2300 i leci nam już 31 tydzień.
Z szyjką też wszystko dobrze ,bez zmian czyli 35mm.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:46   #2119
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
u mnie jest laska z tym samym terminie co ja a brzuch duuuużo mniejszy od mojego no i ona wygląda niesamowicie ładnie a ja taka wielka te moje kilkanaście kg robi swoje
znaczy była bo my już w ostatnią sob. skończyliśmy - dostałam dyplom ukończenia
Kilogramy się zrzuci po ciąży, a najważniejsze, żebyś swojemu mężowi się podobała Ja nie napisałam, że super wyglądam, wręcz zazdrościłam niektórym dziewczynom, no ale przecież nie będę sobie robiła złej reklamy przed Mężem

Na zajęciach była też taka para, co facet jakieś dziwne odzywki miał. Prowadząca mówiła, że po porodzie będą wypływały w macicy wszystkie "brudy" a ten tekst "A fuj". Troszkę nie na miejscu to było. Zresztą nie wiem po co on tam był, bo sam powiedział, że nie chce porodu rodzinnego.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Jak czytam jak te dzieciaczki szybko rosną, to nie mogę uwierzyć, że moje też niedługo tyle będzie ważyło Gratuluję udanej wizyty
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 18:51   #2120
uska000
Zadomowienie

zazdroszcze wam tej szkoly rodzenia.. ja nie chodze musialabym 50km jezdzic bez sensu;/

zjadlam jeszcze golebia i czekam na seriale

nie wiem czy jeszcze zajre wiec dobranoc

ps. zaglosowalam, ale uwazaj na moderatora bo nie mozna na forum dawac takich linkow ;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:53   #2121
Lucy1111
Zakorzenienie

Inutil dopiero niedawno dotarła na oddział. Jest teraz pod kroplówką. Miała robione KTG, na którym wyszły jakieś skurcze. Nastraszyli ją, że mogą prowadzić do przedwczesnego porodu... . Ma uważać na siebie i odpoczywać. Pozdrawia Wszystkie.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 19:00   #2122
anankee
Rozeznanie

ja się dziś ruszyłam z domu i odwiedziłam ciucholand, który poleciła mi bratowa. I jestem mega zadowolona bo za 12 zł kupiłam Emi 5 bluzeczek, 2 sukienki i pajaca do spania muszę tam jeszcze zajrzeć w jakąś sobote bo wtedy są świeże dostawy

a w ogóle to chwaliłam się wam że Emi zaczęła sama chodzić? już jakiś tydzień temu zaczęła się puszczać i robiła 2-3 kroczki a od wczoraj to już śmiga po całym pokoju

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 19:13   #2123
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko w porządku
Cytat:
Inutil dopiero niedawno dotarła na oddział. Jest teraz pod kroplówką. Miała robione KTG, na którym wyszły jakieś skurcze. Nastraszyli ją, że mogą prowadzić do przedwczesnego porodu... . Ma uważać na siebie i odpoczywać. Pozdrawia Wszystkie.
O kurczę, trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało

Stary 2011-11-08, 19:21   #2124
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja się dziś ruszyłam z domu i odwiedziłam ciucholand, który poleciła mi bratowa. I jestem mega zadowolona bo za 12 zł kupiłam Emi 5 bluzeczek, 2 sukienki i pajaca do spania muszę tam jeszcze zajrzeć w jakąś sobote bo wtedy są świeże dostawy

a w ogóle to chwaliłam się wam że Emi zaczęła sama chodzić? już jakiś tydzień temu zaczęła się puszczać i robiła 2-3 kroczki a od wczoraj to już śmiga po całym pokoju
Brawo dla Emi

Cytat:

Cytat:

A ja dziś od południa leżałam , czuję sie jak w pierwszym trymestrze. mdli mnie i ogólnie taka słaba jestem.

I ogólnie czekam na Tzta jeśli mi nie przejdzie to jedziemy na IP bo jak wstałam miałam strasznie twardy brzuch a teraz boli mnie caluśki, nawet kopniaki małej sprawiają mi taki ból że łzy same lecą.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-08 o 19:41
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 19:44   #2125
Anulka_86
Raczkowanie

uska000 dzięki za uwagę, nie wpadłam na to ,że nie mogę tutaj takich rzeczy pisać. Dziękuję..
więcej już nie będe...chyba mnie nie wyrzucą
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 19:45   #2126
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Wróciłam właśnie ze spożywczych zakupów i kupiłam vanish do dywanów i jutro będę walczyć z wykładziną w pokoju Milenki. Kolor jest beznadziejny ale co zrobić, dom wynajmujemy, przynajmniej czyściutka będzie
Ja już sie tak napaliłam na tą ikeę że że sie doczekać nie mogę, no i jedziemy w piątek a nie w sobotę
Cytat:
No to mamy podobnie, terminy tylko kilka dni różnicy
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Kasik, może święta jeszcze przetrzymasz,chyba że Milenka bedzie chciała Wam zrobić prezent na Gwiazdkę
Prezent superaśny ale jednak mam nadzieję ze posiedzi w brzuszku do stycznia

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Fajnie wyglądają dzieciaczki w ciuszkach wyjściowych, ale wydaje mi się, że jednak jest im wygodniej na samym początku w śpiochach/pajacach niż w spodenkach. Ja mam spodenki chyba dopiero od rozmiaru 68.
No wiem wiem , tak przez pierwszy miesiąc pewnie same pajace będą a później ogrodniczki i sukienusie
Cytat:

Cytat:
O jejku.....trzymam kciuki mocno....

Cytat:

dla Emi i gratuluję zakupów
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 19:59   #2127
agacia_cz
Zadomowienie

czubasek trzymaj się
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:34   #2128
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
aa mam pytanie do was
po ile sztuk planujecie miec spiochów i pajacyków na rozmiary 56/62? czy po 6 szt myślicie ze wystarczy czy wiecej? i w ogole moze na zime lepsze bedą pajacyki zamiast spiochow bo są cieplejsze glupieje buszujac po allegro
Ja mam kilka z każdego typu przestałam kupować takie małe jak lekarz powiedział, że dziecko będzie duże

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witam
Też będę mamuśka lutową- pozdrawiam Was wszystkie
Powiedzcie mi, ile przytyłyście do tej pory, bo ja ciągle dostaje opieprz od lekarza, że za szybko i za dużo tyję- normalnie mam stresa przed każdą wizytą Moja waga początkowa była 57 kg, a teraz (27 tydzień) ważę 65 kilo...Przybyło mi 8 kilo. Czy jestem ewenementem??? Dodam, że nie objadam się, po prostu tak tyję. W pierwszej ciąży przytyłam dużo więcej.
cześć
No przecież nie przytyłaś jakoś strasznie dużo
Ja jestem na plusie 5 kg w 28tc

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
co dziisaj dobrego pichcicie???
Pierogi ruskie, dla męża podsmażone, dla mnie tylko gotowane + zeszklona cebulka
W ciąży moja miłość do pierogów jest meeega

Cytat:
No u mnie w instrukci jest napisane ze właśnie płyn do tego programu Może to zależy od pralki ja mam indesit. Ale dziwi mnie trochę dlaczego nie stosować płynów, chodzi tylko o ten program chodzi czy ogólnie??
No i sprawdziłam, a tam przy opisie programu przypis... zalecamy stosować płynne środki piorące
Dzięki za oświecenie mnie jutro kupuję odpowiedniego płyna

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Super
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:34   #2129
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Czubasek

kurcze co chwilkę się coś u którejś dzieje... musimy wszytskie na siebie uważac bardzo...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:36   #2130
bambusiek
Zakorzenienie

jednak nie jedziemy do znajomych na weekend okazało się, że wszystkie weekendy poza tym są na miejscu
czyli zabawki dla malucha nie szukam

szkoda, bo jak nie teraz, to już raczej do nich nie pojedziemy, bo to przeszło 5 godzin w pociągu niby dałabym radę, ale to jednak zimą niezła wyprawa

Jedynie co, to w piątek Poznań są fajne imprezy (św. Marcina będzie), zrobimy rewizytę kumpeli
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości