|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() A choinkę mamy tak wielką, że nie ma sensu jej ubierać w tym roku. Pod koniec grudnia (oby nie wcześniej) będziemy musieli już ustawić łóżeczko, i przemeblować pokój, więc choinka by się nie zmieściła i zaraz trzeba by było ją rozbierać - a jest naprawdę ogromna, trochę przeliczyliśmy się z rozmiarami dużego pokoju jak ją kupowaliśmy ![]() Mamy za to mniejsze choinki, już ubrane (ja jedną miałam zawsze w akademiku i potem w pracy, a drugą mama dostała od kogoś) ... I postawimy jedną w dużym pokoju, a jedną u nas w malutkim (i tak zawsze u nas stoi ta mniejsza, bo ja mam bzika na punkcie choinek i jak by mi mąż z mamą pozwolili, to bym w łazience też postawiła ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zadomowienie
|
nie uwierzycie;p
bylam w warzywniaku po owoce i mowie wezme marchewke na zas a tam pusta polka pytam pani a ona no jakos dzis od rana zeszla...i bedzie po poludniu. moze faktycznie kryzys idzie a my sie smiejemy;p albo ktos z mojej wiochy nas podczytuje;p
#2074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lol to ja w czwartek jadę na targ i kupię worek 10 kg jak ma braknąć ![]() ![]()
![]() |
#2075 |
Rozeznanie
|
Cześć Laseczki
![]() Ja właśnie mam zamiar chwycić się roboty tzn ogarnąć trochę mieszkanie i zrobić obiad ale jakoś strasznie mi się nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dziś wieczorem wybieram się na babski wieczór z koleżankami do kina na listy do M mam nadzieję że nie będzie przereklamowane ![]() ![]() Mam nadzieję że będzie fajnie bo zaś już mam stresa że wychodzę i zostawiam córkę z mężem bo ona mi coś od wczoraj mówi o bólu głowy i brzuszka i mam tylko nadzieję że to nie żaden wirus :/ Dobra spadam robić ten obiad bo za chwilę mąż z pracy wróci ![]()
#2076 |
Rozeznanie
|
witam
![]() Też będę mamuśka lutową- pozdrawiam Was wszystkie ![]() Powiedzcie mi, ile przytyłyście do tej pory, bo ja ciągle dostaje opieprz ![]() ![]()
![]() |
#2077 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kumkura chyba Twój lekarz troszkę przesadza z tą wagą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2078 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja w ogóle jestem zwolenniczką pajaców ![]() ![]() ja mam w rozm. 56 -5 pajacyków w rozm 62-6 pajacyków do tego mam tylko 1 śpiocha w 56 i 2 śpiochy 62 Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale moja ginka nic nie mówiła, ze za dużo... kilka dziewczyn z wątku też przytyło ok 10 kg i chyba jest ok... co dziisaj dobrego pichcicie??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zadomowienie
|
Stopka golabki
![]()
#2080 |
Rozeznanie
|
naleśniki z pieczarkami w wersji dla nas a dla młodej w wersji z nutellą fuj
#2081 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto warto ![]() Dla mnie najważniejsze było to że sprawdził wszystkie organy maluszka bo ta moja ginka co mnie prowadziła ona początku robiła mi 5 minutowe usg ![]() A co do płci, jak my z mężem szliśmy na wizytę to w sumie nie byliśmy pewni co mam w brzuszku, czy chłopca czy dziewczynkę bo się strasznie zakrywało. A na tym usg lekarz sam spytał czy chcemy poznać płeć, no to my ,, że chcemy '' i tu centralnie na ekranie pojawiła sie pipusia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja przytyłam prawie 9 kg a jestem w 26 tygodniu i lekarz nic na ten temat nie mówi ![]() Od poniedziałku wracam do szkoły i mam zamiar chodzić normalnie do świat, mam nadzieje że podołam. A po świętach tylko zaliczenia spr ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-08 o 12:01 |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |||||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Tż za poółtorej godziny z pracy wraca a ja sie obijam, obiad jeszcze nie zrobiony, naczynia nie pomyte no i pranie miałam puścić ![]() Jak siadłąm do kompa 2 godź temu to zejść nie mogę ![]() Zrobiłam sobie wycenę do mojej Ikeowej listy i wyszło mi ok 300euro. Najlepsze jest to ze wczoraj mówię do tżta ze jak pojedziemy w sobotę do Ikei to chcę kupić wszystko co jest potrzebne i to co mi sie podoba, ze nie chce oszczędzać bo jak do tej pory na wszystkim zaoszczedziliśmy. A on no dobra ale masz limit 500euro....ja gały ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ooo....znalazłam coś takiego: Early baby do 2,3kg Tiny baby do 3,4kg (rozmiar w centymetrach 50) Newborn do 4,5kg (rozmiar w centymetrach 56) 0-3 miesięcy do 6,5kg (rozmiar w centymetrach 62) 3-6 miesięcy do 8kg (rozmiar w centymetrach 68) 6-9 miesięcy do 9kg (rozmiar w centymetrach 74) Wychodzi na to ze mam same 62 ![]() Jak sie okaże ze Milenka będzie drobna to wyśle tżta jak będę w szpitalu po te bodziaki i pajace nerborn. Cytat:
![]() A co do filmiku to kiedyś jedna mamuśka podała link(jest na 1szej stronie) bardzo ciekawe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wydaje mi sie ze Twój gin przesadza, wcale dużo nie przybrałaś, jest tu kilka mamusiek z podobną wagą. Ja osobiście mam 32t2d i ok 9,5kg na plusie.
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-11-08 o 12:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Rozeznanie
|
Kochane jesteście
![]() ![]()
![]() |
#2084 | |
Zadomowienie
|
ja mam w planie taką potrawkę z polędwicy wieprzowej+ warzywka( pieczarki, papryka i cukinia) w sosie śmietanowym z ryżem.
Cytat:
![]()
![]() |
#2085 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() idziemy jeśc obiad z Lilką pomidorówka i mielone ![]()
![]() |
#2086 |
Zadomowienie
|
Co do choinki to ja też nie stawiam, z reszta w zeszłym roku tez nie mielismy tylko świątecznie ozdobiłam kominek. W tym roku nawet gdybyśmy chcieli kupić choinke to nie ma gdzie jej postawić bo na chwile obecną doszedł mój fotel do karmienia i jeszcze kosz Mojżesza bedzie stał w pokoju gościnnym. Wczoraj zastawiliśmy kanapą jedne drzwi i żeby było miejsce na ten kosz i teraz tylko od kuchni się będzie wchodzić. Częsciej używamy tamtego wejścia więc nie będzie problemu
![]()
#2087 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Moj Filip ma miec ponad 4 kilo,ciekawe jak ja go wypchne jak ze mnie taka chudzinka przed ciaza byla.Juz ma 2200 a tu jeszcze dwa miesiace.Boje sie jak nie wiem co.
![]() |
#2088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2089 |
Raczkowanie
|
Witam w ten słoneczny dzionek!
Pisałyście o niskim cienieniu - jak dla mnie to ostatnio masakra. Moje normalne to ok. 105/75, ale np. dzisiaj 90/65. Poza tym ostatnio fatalnie się czuję - nawet w sklepie robi mi się duszno i słabo, nie mówiąc o kościele czy autobusach. Boję się teraz sama wychodzić, bo np. dzisiaj musiałam się wracać, zanim doszłam na przystanek (zakupy muszą poczekać) i co z tym zrobić? Wizyta dopiero za tydzień, a w międzyczasie jeszcze glukoza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i dzięki za tą numeracje bo jak mam z lumpków rzeczy niektóre to własnie nie wiedziałam jakie to rozmiarki ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2091 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam pajacyków po 6 szt w rozmiarze 56 i 62 więc chyba starczy ![]() ![]() śpiochów jeszcze nie kupowałam i właśnie zgłupiałam ile, bo tez mi się wydaje, że pajace będą wygodniejsze w zimie ![]() ![]() z kaftanikami dzisiaj poszalałam bo mam 5 par na 56 i 9 par na 62 ![]() no i bodziaki ![]() ![]() ![]() a ja jeszcze nie wiem co będzie na obiad bo mamy szkołę rodzenia dzisiaj i musi być coś szybkiego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i będziesz tylko w body + pajacyk ubierać na początku dzidziusia? bo ja własnie myslałam, że z ciuszkami pojdzie łatwo a dzisiaj całe przedpołudnie szukałam na allegro rzeczy ![]() ![]() ![]() ojjj kryzys marchewkowy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() napisałyście tyle, że musiałam rozbić nadrabianie na części ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A płucze chyba ok, jak na razie po pół roku użytkowania jakoś nie zauważyłam nic takiego ![]() Cytat:
![]() ![]() A gotowanie i szykowanie jest nie zawsze, bo czasem goście przychodzą z jedzonkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2093 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki na 16 jadę do lekarza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od lekarza.
Widziałam, że piszecie o ciśnieniu, ja mam 110/60 od początku ciąży. Lekarka mnie zbadała, wszystko ok, ale zauważyła twardniejący brzuch i kazała brać nospe i duzo wypoczywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
trzymam
![]() ktoś jeszcze miał wizytę dzisiaj? ![]() Moja wizyta w sumie udana. Malutka rozwija się książkowo. Ginka do niczego nie mogła się doczepić... Ufff, tak mi ulżyło ![]() Gorzej ze mną, ale co tam... dam radę ![]() ![]() Poza tym w tym miesiącu przytyłam ponad 4 kilo ![]() ![]() Ginka do wagi się nie przyczepiła (w 25t mam 11kg+), ważniejsze dla niej są wyniki krwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co sie stało ![]() Cytat:
Zaciśnięte Dziś jeździliśmy szukać wózków,ale jakoś nie bylo wyboru w sklepach 3 wózki na krzyż.Spodobał mi się taco warrior jak narazie,tylko te ceny ![]()
![]() |
#2097 | |||
Zakorzenienie
|
Jednak nie dam rady nadrobić wszystkiego teraz
![]() Cytat:
![]() O kurcze... Aż sprawdziłam ile u mnie zostało: 83 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ _ Po wczorajszym dniu byłam tak zmęczona, że wstałam przed 10 ![]() Ale super było popołudnie i wieczór ![]() Najpierw obiad i deser, a potem mieliśmy gdzieś iść, ale ostatecznie zostaliśmy w domu i zrobiliśmy turniej darta (dostaliśmy taki wypaśny elektroniczny na ślub) ![]() ![]() Na 5 razy jakimś cudem wygrałam 2 razy i 3 razy mój mąż, a mój brat przegrał 4 razy ![]() A potem kolacyjka, spacer na PKP i spać ![]() Wyprałam dwie tury prania, pierwsza - pościele, już się dosusza (takie piękne słonko jest ![]() Mąż miał być na obiedzie o 12, a będzie po 15... No i z racji, że późno wstałam, a miał być wcześnie, to będą tylko pierogi ![]()
![]() |
#2098 | ||||
Zadomowienie
|
Fotkę właśnie zrobiłam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-11-08 o 14:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
Inutilek pisał, że:
lekarza prowadzącego nie ma w mieście do końca tygodnia, ale ma pojechać do szpitala. Prawdopodobnie zostanie na obserwacji, bo trzeba wyciszyć te niepokojące objawy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
no własnie na krótkie prania to płyn się powinno stosowac bo proszek się nie rozpusci
![]() ja w ogole piore w płynie do prania. dzidziowi tez kupiłam płyn do prania... jakis taki delikatniejszy jest ![]() czesc w ogole Gratuluje udanych wizyt dzisiaj ![]() my o 16.30 mamy usg i juz się stresuję!!!!! AAAAAAAAAAAAAAA jak zwykle nerwówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.