![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Od samego początku i dzieci z tego nie ma ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Raczkowanie
|
Po tylu latach na tabletkach ciężko zaufać takiemu wynalazkowi, ale skoro tak wszyscy mówią to wierzę, potrzebowałam chyba zapewnienia:P
Dzięki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za rady dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
BAN stały
|
Cytat:
I jak wrażenia u Ciebie? U mnie na razie wszystko ok, jakbym w ogóle go nie miała. Używać jakiś czas, to się nie boję, ale np. przez osiem lat czy więcej, to mnie przeraża. Boję się wpływu na zdrowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zaszynszylowana
|
Ile ja sie naczytałam na temat stosowania hormonów przez kilka lat. Ile razy się wypytywałam lekarzy ginekologów o to... Większym prawdopodobieństwem jest problem z zajściem w ciąży z nieusuniętą nadżerką niż po stosowaniu hormonów. Pełno jest wypwoiedzi kobiet które brały hormony 5,8,10 lat i rodziły dzieci zdrowe, zachodziły w ciąże bez problemów. Gdyby przez to miały być problemy z ciążą czy ze zdrowiem to już dawno zostałoby to rozdmuchane.
#2196 |
Raczkowanie
|
A ja już drugi dzień z krążkiem
![]() ![]() Do tej pory jakieś skutki uboczne miałam od razu po paru godzinach po przyjęciu nowych tabletek, ale to się ograniczało głównie do zawrotów głowy, szybko mijało. Mam nadzieję, że już tak zostanie. Trochę się plamień boję, ale to się okaże w przyszłym tygodniu ![]() Już się nie mogę doczekać, aż go wypróbuję ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy przy tych krążkach tez mozna zauważyć spadek libido jak przy tabletkach?
![]()
#2200 |
Rozeznanie
|
kolezanka ma przepisane, spytam przy okazji..
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2013-10-04 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aktykoncepcja zmiania zawsze trochę gospodarkę horm., ale może akurat krążek u Ciebie nie obniży .... nie tzreba tez o nim myśleć codziennie, co jest dużym plusem
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2013-10-04 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Mi jak już mówiłam na hormonach libido zawsze skacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
Mi przy tabletkach spadało do zera
![]()
#2205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi libido po ok. roku brania tabsów spadło prawie do zera. Od prawie roku biorę NR, zaczęłam brać z nadzieję na wzrost libido, ale niestety nie nastąpił ![]() Myślę, że gdybym od razu brała NR a nie tabsy (ale niestety wtedy nie było NR w Polsce) to takiego spadku by nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
Póki co, po tygodniu stosowania żadnych skutków ubocznych, okres się skończył, plamień nie ma. Jeden mankament, partner trochę go czuje...trzeba go będzie w takim razie pewnie wyjmować
![]() A libido u mnie wysokie, bardzo, zresztą jak zawsze, czy z tabletkami czy bez:p Czasem myślę, że aż za wysokie. Chyba nawet na hormonach trochę mi spadło, nieznacznie, ale ja akurat nie mogę narzekać z tego powodu:P Zgadzam się z szafirową, kobieta nie musi mieć niższego libido niż facet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kiedyś na pewno sprobuje tego krązką. Bo brzmi przyzwoicie.
![]() |
#2208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do partnera, nie poświęcaj się dla niego ciągle wyjmując krążek przed stosunkiem, bo ani to komfortowe ani higieniczne. On się przyzwyczai, uwierz! powiedziałaś mu o nim więc sie na nim skupia tylko, pozniej zapomni alko ring sie unaczej ułozy i nie poczuje ![]() mój tż nie wie czy go mam czy nie ![]()
![]() |
#2209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może i racja, będziemy próbować, to pewnie w dużej mierze kwestia przyzwyczajenia ![]() ![]() Edytowane przez milka1696 Czas edycji: 2011-11-16 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Mój czasem czuje, ale jak pytam czy mam wyjąć, to mówi, że nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja coraz częściej chcę rzucić hormony, bo niskie libido i niższa niż naturalna wilgotność (a mam niestety bardzo wrażliwą na otarcia skórę) bardzo mi doskwierają. Do tego jeszcze dochodzi kwestia włosów. Dawniej - gęste i kręcone. Teraz cienkie i proste ![]() ![]() ![]() Przykro mi, że płacę wysoką cenę za komfort antykoncepcji. Myślę o spirali, ale boję się uczuleń, stanów zapalnych i obfitych miesiączek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2013-10-04 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój facet na szczęście doskonale rozumie, chociaż pewnie ucieszyłby się gdyby trochę mi na hormonach spadło:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2013-10-04 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
A mój kochany partner cieszyłby się gdybym po prostu lubiła seks tak jak kiedyś. I ja też bym się z tego cieszyła... Eh...
![]() Strasznie Wam zazdroszczę i zamieniłabym się z Wami bez wahania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Faceta frustruje fakt, że nie jest w stanie zaspokoić swojej kobiety, on nie ma już ochoty, a ona ciągle tak...ciężko im się przyznać przed sobą, że to partnerka ma większe potrzeby seksualne i odczuwają to jako ujmę na swojej męskości, przecież tak nie "powinno być". Myślą, że to z nimi jest coś nie tak ![]() ![]() Kobieta jak bardzo potrzebuje seksu, to i sama sobie doskonale poradzi ![]() ![]() ![]() Annuar najlepiej jest starać się nie myśleć o libido, przede wszystkim o tym, że jest niskie, spadło itp. bo to jeszcze gorzej. Psychicznie można sobie też obniżyć libido bardzo skutecznie w ten sposób. Znajdź trochę wolnego czasu, sama dla siebie, pofantazjuj, zajmij się sobą, pomyśl czasem w pracy o seksie, przeczytaj jakąs erotyczną książkę, nastaw się bardziej pozytywnie w tej kwestii ![]() ![]() ![]() wiadomo, że jeśli to hormonalny spadek, to idealnie nie będzie, ale teraz to już może psychicznie się nastwiłaś, że nie masz libido i już, jak nie zmienisz myślenia to i bez tabletek ono nie wróci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Raczkowanie
|
Hey Wizażanki!
Widzę, że Nuvaring na każdego oddziaływuje inaczej. Ja zakończylam jego używanie kilka miesięcy temu. Stosowałam go przez 10 miesięcy. Na początku myślałam, że nareszczcie znalazłam odpowiedni środek antykoncepcyjny. Nie musiałam pamiętać o codziennym zażywaniu, jak przy pigułce, nie martwiłam się, że nie mam opakowania tabletek przy sobie, itd. Po około 6 miesiącach zaczęłam czuć się bardzo źle. Jakbym non stop miała PMS. Zdenerwowanie, wilczy apetyt, uczucie opuchnięcia, bezsenność, apatia. Do tego zaczęły się pojawiać powiększone naczynka na nogach i plamy, (małe 2, ale to mi wystarczyło) na twarzy. Praktycznie się nie opalam, to raczej nie były posłoneczne, ale hormonalne. Poza tym odczuwałam okropny ból w klatce piersiowej i kłopoty z oddychaniem. A i jeszcze włosy wypadały mi jak nigdy w życiu. Zawsze staram się dobrze odżywiać, ćwiczę regularnie, generalnie staram się dbać o siebie w racjonalny sposób. Nuvaring chyba mnie trochę "zepsuło", dlatego postanowiłam z niego zrezygnować i w końcu zaczynam się czuć normalnie, więc to chyba była sprawka tego magicznego pierścienia. Wcześniej zażywałam Mecilon, przez wiele lat i nie miałam takich problemów. Może to sprawa wieku, sama nie wiem? Dla zainteresowanych mogę powiedzieć, że mam jeszcze dwa Nuvaring do oddania. Przechowywane w lodówce przez czały czas, wypisane przez lekarza we wrześniu. Jeśli któraś z was jest zainteresowana, proszę o kontak, prześlę. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
Ja tak miałam po Yasmin, brałam go 3 miesiące a naczynka na nogach zaczęły pojawiać się już praktycznie po pierwszej tabletce, i tak do samego końca. Skończyło się tym, że teraz mam dość mono widoczne "pajączki" na jednym udzie, i prawie nabawiłam się żylaków.Przez ponad 2 lata na Cileście nic takiego się nie działo ![]() To był kolejny powód dlaczego zdecydowałam się na Ring. Żyły się zmniejszyły, a pajączków ani jednego więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.