Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 11:26   #2191
pannanika
Zakorzenienie

Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez milka1696 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś wieczorem wkładam pierwszy krążek trochę się stresuję Kochałyście się bez zabezpieczenia od samego początku? jakoś ciężko mi zaufać

Parę postów wyżej pisałam jak to ze mną jest
Od samego początku i dzieci z tego nie ma ^^
Stary 2011-11-10, 11:30   #2192
milka1696
Raczkowanie

Po tylu latach na tabletkach ciężko zaufać takiemu wynalazkowi, ale skoro tak wszyscy mówią to wierzę, potrzebowałam chyba zapewnienia:P
Dzięki dziewczyny
milka1696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:39   #2193
Karola8999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Hej Karola. Ja też dostałam receptę, mam ring, dzisiaj dostałam okresu, więc powinnam włożyć. Boję się, bo to hormony, ale z drugiej strony stosunku w prezerwatywach boje się jeszcze bardziej. Może przesadzam, ale hormony widzę jako wielkie zło, tak wszyscy o nich mówią i weź się nie bój. Echh
Mam to samo uczucie, tak się tego boję.. Ale tyle kobiet to stosuje i większość chwali, zresztą jestem ciemną blondynką (nadmierne owłosienie WSZĘDZIE) i mam dość małe piersi więc liczę na magiczne skutki hormonów )

Dzięki za rady dziewczyny.
Karola8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:08   #2194
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Karola8999 Pokaż wiadomość
Mam to samo uczucie, tak się tego boję.. Ale tyle kobiet to stosuje i większość chwali, zresztą jestem ciemną blondynką (nadmierne owłosienie WSZĘDZIE) i mam dość małe piersi więc liczę na magiczne skutki hormonów )

Dzięki za rady dziewczyny.

I jak wrażenia u Ciebie? U mnie na razie wszystko ok, jakbym w ogóle go nie miała. Używać jakiś czas, to się nie boję, ale np. przez osiem lat czy więcej, to mnie przeraża. Boję się wpływu na zdrowie.
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 22:47   #2195
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
I jak wrażenia u Ciebie? U mnie na razie wszystko ok, jakbym w ogóle go nie miała. Używać jakiś czas, to się nie boję, ale np. przez osiem lat czy więcej, to mnie przeraża. Boję się wpływu na zdrowie.
Ile ja sie naczytałam na temat stosowania hormonów przez kilka lat. Ile razy się wypytywałam lekarzy ginekologów o to... Większym prawdopodobieństwem jest problem z zajściem w ciąży z nieusuniętą nadżerką niż po stosowaniu hormonów. Pełno jest wypwoiedzi kobiet które brały hormony 5,8,10 lat i rodziły dzieci zdrowe, zachodziły w ciąże bez problemów. Gdyby przez to miały być problemy z ciążą czy ze zdrowiem to już dawno zostałoby to rozdmuchane.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 12:08   #2196
milka1696
Raczkowanie

A ja już drugi dzień z krążkiem Póki co super, w ogóle nie czuję żebym go miała, okres trochę bolesny, ale dość skąpy, czyli standard. Na początku czułam trochę tampon, ale chyba już się ułożyło, bo nie czuję nic

Do tej pory jakieś skutki uboczne miałam od razu po paru godzinach po przyjęciu nowych tabletek, ale to się ograniczało głównie do zawrotów głowy, szybko mijało. Mam nadzieję, że już tak zostanie. Trochę się plamień boję, ale to się okaże w przyszłym tygodniu

Już się nie mogę doczekać, aż go wypróbuję

Pozdrawiam
Stary 2011-11-12, 15:46   #2197
kalae
Rozeznanie

Cytat:
A ja już drugi dzień z krążkiem Póki co super, w ogóle nie czuję żebym go miała, okres trochę bolesny, ale dość skąpy, czyli standard. Na początku czułam trochę tampon, ale chyba już się ułożyło, bo nie czuję nic

Do tej pory jakieś skutki uboczne miałam od razu po paru godzinach po przyjęciu nowych tabletek, ale to się ograniczało głównie do zawrotów głowy, szybko mijało. Mam nadzieję, że już tak zostanie. Trochę się plamień boję, ale to się okaże w przyszłym tygodniu

Już się nie mogę doczekać, aż go wypróbuję

Pozdrawiam
tez mialam bolesne i na poczatku z krazkiem takze, ale od 5 chyba krazka nie boli prawie nic, w kazdym razie praktycznie nie uzywam srodkow przeciwbolowych, moze 1 tabletka przez caly czas trwania okresu, a wczesniej to sie zdarzalo 6na dzien
kalae jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 07:02   #2198
Annuar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalae Pokaż wiadomość
tez mialam bolesne i na poczatku z krazkiem takze, ale od 5 chyba krazka nie boli prawie nic, w kazdym razie praktycznie nie uzywam srodkow przeciwbolowych, moze 1 tabletka przez caly czas trwania okresu, a wczesniej to sie zdarzalo 6na dzien
A u mnie "okres" przy NR jest znacznie bardziej bolesny niż przy tabsach, przypomina okres "naturalny", gdy nie brałam hormonów więc to bardzo indywidualna sprawa...
Annuar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:41   #2199
Madaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy przy tych krążkach tez mozna zauważyć spadek libido jak przy tabletkach?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:05   #2200
szafirowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy przy tych krążkach tez mozna zauważyć spadek libido jak przy tabletkach?
kolezanka ma przepisane, spytam przy okazji..

Edytowane przez szafirowa
Czas edycji: 2013-10-04 o 22:42
szafirowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:56   #2201
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szafirowa Pokaż wiadomość
nie zakładajcie nigdy od razu spadku libido , organizm się musi przyzwyczaic...
ja liczyłam przy hormonach że to może nastąpi w moim przypadku, ale niestety nie i muszę dalej walczyć z tym stereotypem który powstał na przestrzeni lat : że kobieta MUSI mieć libido zawsze niższe niż facet. a to nieprawda, tjest o kwestia bardzo indywidualna i wynikająca m.in z charakteru, temperamentu a nawet wychowania w domu (!)
Nic nie pisalam o stereotypach, ani ze facet musi miec większe libido I nic nie zakładam tylko się pytam. Krazek uzywany jest inaczej niz tabletki antykoncepcyjne i pytam , czy przy NuvaRing tez występuje czesto spadek libido u kobiet.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 16:32   #2202
szafirowa
Rozeznanie

Cytat:
Nic nie pisalam o stereotypach, ani ze facet musi miec większe libido I nic nie zakładam tylko się pytam. Krazek uzywany jest inaczej niz tabletki antykoncepcyjne i pytam , czy przy NuvaRing tez występuje czesto spadek libido u kobiet.
ale to nie odnosiło się do Twojej wypowiedzi, bo faktycznie nic takiego tam nie było

aktykoncepcja zmiania zawsze trochę gospodarkę horm., ale może akurat krążek u Ciebie nie obniży .... nie tzreba tez o nim myśleć codziennie, co jest dużym plusem

Czas edycji: 2013-10-04 o 22:45
Stary 2011-11-15, 16:58   #2203
pannanika
Zakorzenienie

Mi jak już mówiłam na hormonach libido zawsze skacze Ale ja jestem jakimś wybrykiem natury ^^
Stary 2011-11-15, 21:34   #2204
Madaaa
Zakorzenienie

Mi przy tabletkach spadało do zera
Stary 2011-11-16, 07:13   #2205
Annuar
Raczkowanie

Cytat:
nie zakładajcie nigdy od razu spadku libido , organizm się musi przyzwyczaic...
ja liczyłam przy hormonach że to może nastąpi w moim przypadku, ale niestety nie i muszę dalej walczyć z tym stereotypem który powstał na przestrzeni lat (...)
"Niestety nie" ??? Chyba nie wiesz jaką jesteś szczęściarą...

Mi libido po ok. roku brania tabsów spadło prawie do zera.
Od prawie roku biorę NR, zaczęłam brać z nadzieję na wzrost libido, ale niestety nie nastąpił
Myślę, że gdybym od razu brała NR a nie tabsy (ale niestety wtedy nie było NR w Polsce) to takiego spadku by nie było.
Stary 2011-11-16, 10:00   #2206
milka1696
Raczkowanie

Póki co, po tygodniu stosowania żadnych skutków ubocznych, okres się skończył, plamień nie ma. Jeden mankament, partner trochę go czuje...trzeba go będzie w takim razie pewnie wyjmować

A libido u mnie wysokie, bardzo, zresztą jak zawsze, czy z tabletkami czy bez:p Czasem myślę, że aż za wysokie. Chyba nawet na hormonach trochę mi spadło, nieznacznie, ale ja akurat nie mogę narzekać z tego powodu:P

Zgadzam się z szafirową, kobieta nie musi mieć niższego libido niż facet Różnie to bywa
Stary 2011-11-16, 11:25   #2207
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annuar Pokaż wiadomość

Od prawie roku biorę NR, zaczęłam brać z nadzieję na wzrost libido, ale niestety nie nastąpił
Myślę, że gdybym od razu brała NR a nie tabsy (ale niestety wtedy nie było NR w Polsce) to takiego spadku by nie było.
Ja odstawilam na razie w ogole antykoncepcję hormonalną. Gin mi powiedział, ze spadek zawsze moze nastąpić przy tego typu antykoncepcji.
Ale kiedyś na pewno sprobuje tego krązką. Bo brzmi przyzwoicie.
Stary 2011-11-16, 13:12   #2208
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Póki co, po tygodniu stosowania żadnych skutków ubocznych, okres się skończył, plamień nie ma. Jeden mankament, partner trochę go czuje...trzeba go będzie w takim razie pewnie wyjmować

A libido u mnie wysokie, bardzo, zresztą jak zawsze, czy z tabletkami czy bez:p Czasem myślę, że aż za wysokie. Chyba nawet na hormonach trochę mi spadło, nieznacznie, ale ja akurat nie mogę narzekać z tego powodu:P

Zgadzam się z szafirową, kobieta nie musi mieć niższego libido niż facet Różnie to bywa
co do libido baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zazdroszcze!!!

co do partnera, nie poświęcaj się dla niego ciągle wyjmując krążek przed stosunkiem, bo ani to komfortowe ani higieniczne. On się przyzwyczai, uwierz! powiedziałaś mu o nim więc sie na nim skupia tylko, pozniej zapomni alko ring sie unaczej ułozy i nie poczuje
mój tż nie wie czy go mam czy nie

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:53   #2209
kalae
Rozeznanie

Cytat:

to nic ze go czuje, raz go poczuje drugim razem nie, mowie to z wlasnych doswiadczen, bo czasem sie pyta czy ja go mam jeszcze czy nie. A wyciągania za każdym razem nie polecam, u nas krazek nigdy nie byl przeszkoda, nigdy nie sprawial dyskomfortu żadnej stronie, choc czasem on go czuje a czasem nie, ale nigdy jako dyskomfort.
kalae jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 17:06   #2210
milka1696
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalae Pokaż wiadomość
to nic ze go czuje, raz go poczuje drugim razem nie, mowie to z wlasnych doswiadczen, bo czasem sie pyta czy ja go mam jeszcze czy nie. A wyciągania za każdym razem nie polecam, u nas krazek nigdy nie byl przeszkoda, nigdy nie sprawial dyskomfortu żadnej stronie, choc czasem on go czuje a czasem nie, ale nigdy jako dyskomfort.

Może i racja, będziemy próbować, to pewnie w dużej mierze kwestia przyzwyczajenia i pozycji...za pierwszym razem w ogóle go nie czuł, a innym razem dość mocno go podrażnił...pewnie na to trzeba czasu

Edytowane przez milka1696
Czas edycji: 2011-11-16 o 17:08
Stary 2011-11-16, 17:21   #2211
pannanika
Zakorzenienie

Mój czasem czuje, ale jak pytam czy mam wyjąć, to mówi, że nie.
Stary 2011-11-17, 08:02   #2212
Annuar
Raczkowanie

Cytat:
Ja odstawilam na razie w ogole antykoncepcję hormonalną. Gin mi powiedział, ze spadek zawsze moze nastąpić przy tego typu antykoncepcji.
A stosujesz teraz jakąś metodę antykoncepcji ?

Ja coraz częściej chcę rzucić hormony, bo niskie libido i niższa niż naturalna wilgotność (a mam niestety bardzo wrażliwą na otarcia skórę) bardzo mi doskwierają. Do tego jeszcze dochodzi kwestia włosów. Dawniej - gęste i kręcone. Teraz cienkie i proste

Przykro mi, że płacę wysoką cenę za komfort antykoncepcji.
Myślę o spirali, ale boję się uczuleń, stanów zapalnych i obfitych miesiączek...
Stary 2011-11-17, 08:05   #2213
szafirowa
Rozeznanie

Cytat:

ciezko powiedziec jak organizm zareaguje, trzeba poczekac trochę az sie przystosuje

Czas edycji: 2013-10-04 o 22:46
Stary 2011-11-17, 09:25   #2214
milka1696
Raczkowanie

Cytat:

wydaje mi się , że jezeli ktoś ma niskie libido przed stosowaniem antykoncepcji, to nie wzrośnie ono gwałtownie jak się zacznie ją stosować... u mnie było zawsze i sobie zazwyczaj oscyluje na wysokim poziomie i stosowanie jakiejkolwiek antykoncepcji tego nie zmienia...z czego się cieszę , tylko trzeba trafic na odpowiedniego faceta, który to zrozumie, a nie będzie to go dziwiło za kazdym razem ... a to wcale nie takie łatwe, jak się okazuje.
Bo mężczyzn frustruje to, że kobieta może mieć wyższe libido od niego. Wydaje im się, że to po prostu dziwne, albo, że to z nimi jest coś nie tak. Taki już jest stereotyp, że to facet powinien mieć częściej ochotę i odstępstwa od normy nie są mile widziane

Mój facet na szczęście doskonale rozumie, chociaż pewnie ucieszyłby się gdyby trochę mi na hormonach spadło:P
Stary 2011-11-18, 00:36   #2215
szafirowa
Rozeznanie

Cytat:
Bo mężczyzn frustruje to, że kobieta może mieć wyższe libido od niego. Wydaje im się, że to po prostu dziwne, albo, że to z nimi jest coś nie tak. Taki już jest stereotyp, że to facet powinien mieć częściej ochotę i odstępstwa od normy nie są mile widziane

Mój facet na szczęście doskonale rozumie, chociaż pewnie ucieszyłby się gdyby trochę mi na hormonach spadło:P
eh ci faceci XD

Czas edycji: 2013-10-04 o 22:46
Stary 2011-11-18, 08:38   #2216
Annuar
Raczkowanie

A mój kochany partner cieszyłby się gdybym po prostu lubiła seks tak jak kiedyś. I ja też bym się z tego cieszyła... Eh...
Strasznie Wam zazdroszczę i zamieniłabym się z Wami bez wahania.
Stary 2011-11-18, 10:30   #2217
effcia82
Zakorzenienie

Cytat:
A mój kochany partner cieszyłby się gdybym po prostu lubiła seks tak jak kiedyś. I ja też bym się z tego cieszyła... Eh...
Strasznie Wam zazdroszczę i zamieniłabym się z Wami bez wahania.
Pociesz sie tym, że facetom libido spada z wiekiem więc będzie coraz lepiej
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:08   #2218
milka1696
Raczkowanie

Cytat:
ale na szczęście kobiety potrafią cieszyć się z tego że mają wysokie libido , ja się do nich zaliczam

a własnie się dziwię trochę ze odstępstwa od normy nie sa mile widziane ...:p
prawda jest chyba taka ze oni musze grac trochę przed kumplami i swiatem że tylko jedno im w głowie bo inaczej byliby słabsi , no a tego nie mogą zniesc to tak baardzo uogólniając ...

no moj poprzedni partner tez by się cieszył zdaje się gdyby troszkę spadło
niestety , sztuka kompromisu hehe
Ja zdecydowanie też potrafię się cieszyć i wykorzystać swój poziom libido

Faceta frustruje fakt, że nie jest w stanie zaspokoić swojej kobiety, on nie ma już ochoty, a ona ciągle tak...ciężko im się przyznać przed sobą, że to partnerka ma większe potrzeby seksualne i odczuwają to jako ujmę na swojej męskości, przecież tak nie "powinno być". Myślą, że to z nimi jest coś nie tak A nie rozumieją, że dla kobiety seks to nie wszystko, że trzeba przytulić, pomóc w domu itp. Że ona i tak go będzie kochać, bo jeśli jest szczęśliwa z nim jako osobą, to jego niższe libido nie będzie dla niej problemem

Kobieta jak bardzo potrzebuje seksu, to i sama sobie doskonale poradzi Trzeba tylko mieć fajnego i mądrego faceta, dla którego to nie będzie stanowiło problemu Świadomego swojej wartości

Annuar
najlepiej jest starać się nie myśleć o libido, przede wszystkim o tym, że jest niskie, spadło itp. bo to jeszcze gorzej. Psychicznie można sobie też obniżyć libido bardzo skutecznie w ten sposób. Znajdź trochę wolnego czasu, sama dla siebie, pofantazjuj, zajmij się sobą, pomyśl czasem w pracy o seksie, przeczytaj jakąs erotyczną książkę, nastaw się bardziej pozytywnie w tej kwestii taka praca nad sobą czasem pomaga, może łatwo nie będzie, bo jak libido jest niskie to i o fantazje ciężko, ale na pewno warto trochę pracy w to włożyć a nuż się uda

wiadomo, że jeśli to hormonalny spadek, to idealnie nie będzie, ale teraz to już może psychicznie się nastwiłaś, że nie masz libido i już, jak nie zmienisz myślenia to i bez tabletek ono nie wróci Warto spróbować, a to działa
Stary 2011-11-18, 14:36   #2219
philips
Raczkowanie

Hey Wizażanki!
Widzę, że Nuvaring na każdego oddziaływuje inaczej. Ja zakończylam jego używanie kilka miesięcy temu. Stosowałam go przez 10 miesięcy. Na początku myślałam, że nareszczcie znalazłam odpowiedni środek antykoncepcyjny. Nie musiałam pamiętać o codziennym zażywaniu, jak przy pigułce, nie martwiłam się, że nie mam opakowania tabletek przy sobie, itd.
Po około 6 miesiącach zaczęłam czuć się bardzo źle. Jakbym non stop miała PMS. Zdenerwowanie, wilczy apetyt, uczucie opuchnięcia, bezsenność, apatia. Do tego zaczęły się pojawiać powiększone naczynka na nogach i plamy, (małe 2, ale to mi wystarczyło) na twarzy. Praktycznie się nie opalam, to raczej nie były posłoneczne, ale hormonalne. Poza tym odczuwałam okropny ból w klatce piersiowej i kłopoty z oddychaniem. A i jeszcze włosy wypadały mi jak nigdy w życiu.
Zawsze staram się dobrze odżywiać, ćwiczę regularnie, generalnie staram się dbać o siebie w racjonalny sposób. Nuvaring chyba mnie trochę "zepsuło", dlatego postanowiłam z niego zrezygnować i w końcu zaczynam się czuć normalnie, więc to chyba była sprawka tego magicznego pierścienia.
Wcześniej zażywałam Mecilon, przez wiele lat i nie miałam takich problemów. Może to sprawa wieku, sama nie wiem?
Dla zainteresowanych mogę powiedzieć, że mam jeszcze dwa Nuvaring do oddania. Przechowywane w lodówce przez czały czas, wypisane przez lekarza we wrześniu. Jeśli któraś z was jest zainteresowana, proszę o kontak, prześlę.
Pozdrawiam!
philips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:52   #2220
milka1696
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez philips Pokaż wiadomość
Do tego zaczęły się pojawiać powiększone naczynka na nogach!

Ja tak miałam po Yasmin, brałam go 3 miesiące a naczynka na nogach zaczęły pojawiać się już praktycznie po pierwszej tabletce, i tak do samego końca. Skończyło się tym, że teraz mam dość mono widoczne "pajączki" na jednym udzie, i prawie nabawiłam się żylaków.Przez ponad 2 lata na Cileście nic takiego się nie działo

To był kolejny powód dlaczego zdecydowałam się na Ring. Żyły się zmniejszyły, a pajączków ani jednego więcej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości