|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Tak, pochodzę z Lublina. Przez 28 lat mieszkałam na Nałkowskich, potem pół roku na Szerokim a potem to już Poznań. Ja też lubię horrory... chociaż strachliwa jestem i czasami muszę wyjść, zamknąć oczy, zmienić program, na chwile wyłączyć wziąć głęboki wdech... Co do fridy - moje dziecko się na jej widok uśmiecha. Mam nadzieję, że jej tak zostanie. Moje dziecko nadal jest bezsmoczkowe i mam nadzieję, że tak pozostanie. Też nienawidzę jak ktoś całuje moje dziecko w rączki, od razu się w środku gotuję. Kiedyś po wizycie u teściowej, już w samochodzie patrzę a Helena ma rączkę umorusaną pomadką! Po tym kazałam mężowi wytłumaczyć mamusi, że dzieci się rączki i usta nie całuje. I wytłumaczył ![]() Co do pudełeczek otrzymywanych przy wyjściu ze szpitala, to ja nie dostała nic. idę dalej nadrabiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() pomorskie, niedaleko Starogardu Gd.
![]() |
#153 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Napisz więcej o powodach wyjazdu i gdzie się wybieracie? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Witaj ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Agula kilka razy dopytywalysmy co z Toba. Tak to jest, ze na posty tych mam, ktore najczesciej sie udzielaja bardziej zwraca sie uwage. Tez czasem mam wrazenie, ze niektore posty zostaja bez odzewu, ale nie ma co sie denerwowac
![]() Zapraszamy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() My już oczywiście po lekarzu, ale opisze wieczorem, bo teraz tak tylko na szybko i lecę karmić głodomora ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniu, co to za argument na nie dla łyżeczki? I baaaardzo współczuję że Cię choróbsko dorwało ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I jeszcze BRIDA - co do szczepień, to mamy przesunięte już na maxa, bo mamy stukniętą lekarkę ![]() ![]()
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
nadrobilam stary wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Co do ubierania, to ubieram podobnie jak patik. A jak na spacer teraz ubierają mamy które jeżdżą już w spacerówkach? Bo gondolka jednak jest cieplejsza. A pytam, bo moja Kropka ma już ciasno w gondoli, a jak ubiorę ją w kombinezon to strasznie krzyczy, bo nie ma swobody ruchu w wózku. Testujemy po domu spacerówkę i bardzo jej się podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Gafy nie strzeliłaś, zgadza się ![]()
![]() |
#160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda ma tak, że nie dostała ZAWSZE odp na zadane pytanie. Ja chyba MILION razy pisałam za Tobą, odezwałaś się od tamtej pory może z 2 razy i za każdym razem pisałaś, że nikt Ciebie nie czyta... ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jasiowi nic nie jest po serniku on wogóle nie ma uczulenia na nabiał poki co to tylko zauważyłam że soja mu szkodzi co do pasa polecam-Pas poporodowy Pani Teresa Bardzo mocno sciąga i dołaczone są do niego ćwiczenia Cytat:
![]() Cytat:
![]() nr1 Cytat:
ale przez ciąże nie ogladałam horrorów i jakoś na razie mnie nie ciągnie. Coś mi się w głowie poprzekręcało Cytat:
osobiście czytam wszystkie posty tylko nie do każdego umiem się odnieść smutno tu bez Ciebie trzymam kciuki za szcepienie Teraz go "zupdatetowałam" ma nowe funkcję i nową obudowę ![]() a u nas z badania ![]() pomyliłam godziny pojechałam na 13 a miałam na 12 ale na piatek ponownie nas zapisałam ale za wszystkie kciukasy dziękuje ![]()
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do prezentów, to się w końcu zdecydowałam na mikołajki na takie coś: http://fanbiedronki.pl/gazetka/2011....uszowe,zabawki (te klocki za 45 zł).
To klocki pluszowe, duże, ładnie wykonane, bardzo kolorowe i grzechoczą, więc myślę że dla takiego bobasa ok ![]() ![]()
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Nam lekarka też mówiła że zacząć od warzywek, kaszki na końcu wprowadzić.My zaczeliśmy od brokuła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Oj, Teliczku najmilszy, ja czuję że my byśmy się idealnie dogadały ze sobą, bo nawet słownictwo mamy takie samo
![]() ![]() A kciuki dalej trzymam! ![]()
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pasa to i ja bym z chęcią jakoś moje sflaczałe, celulitowale i galaretowate ciało schowała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, ja mnie dzisiaj łeb ****, a Zuzka mnie dzisiaj nie oszczędza, oj nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Patik na moje oko dobrze ubierasz. U mnie dziś było 4 stopnie.To ubrałam krótkie body + spodenki + rajstopki + sweterek i zapakowałam jesienny kombinezon i zakryłam kocykiem. Myślę, że jak zaufasz swojej intuicji to będzie ok, jak tak zawsze robię i mam w
![]() ![]() Asynastra mogę zdać jedno pytanie ? Jak to jest być mamą w wieku 18lat? Podziwiam takie mamuśki, które są otwarte na tak nowe wyzwanie. Ja czasem mimo , że mam 23 zadaje sobie pytanie,czy się do roli mamy nadaję...czasem nawet myślę że to za wcześnie było,mimo że chciałam.Takie mieszanie uczucia miewam. Gratuluje dwójkę dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
nerola - jeszcze nie doczytałam (3 strony) tego czy to na biało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
BAN stały
|
Asynastra witaj wraz ze śliczną Majeczką
![]() Agulaaa toś teraz walnęła jak ja ze 2-3 dni temu ![]() Gdzie sie wybieracie?Za praca?Na stałe?Będziesz miała net? Boli mnie brzuch i krzyz-co mi jest ![]() Monia moja 4 pochodzi z niewidocznych gołym okiem kresek. No ta druga w okienku testowym,ale jej już nie ma? Jade chyba dziś do gina bo mnie brzuch i plery bola ![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-11-14 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego ne jestem specjalnie chętna na dłuższe wyjazdy, a do zakupu nowego jeszcze kilka kilogramów muszę chyba poczekać |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz musze się zmierzyć. Ty masz taki pas? Cytat:
Jakaś mama na jakimś forum o tym pisała, że dziecko za każdym razem pokazało prawidłowo zwierzątko o które ona zapytała. Nie wiem czy to nie u mam majowo-czerwcowych. Cytat:
Będzie siurać gdzie popadnie ? ![]() Oj moje identycznie wygląda do tego zebrowate czerwone kreski, które póki co smaruje i mam wrażenie że coś schodzi, albo chce widzieć że coś schodzi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
A ja stwierdzam, ze nie dorosłam do bycia matką. Tak po prostu myślę.
asynastra, podpinam się pod pytanie zanetki. No własnie, jak? ide z rogim do lekarza o 16.30. kaszle, katar. juz zbankrutowałam. Ale ja jestem wesołym bankrutem ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Nerola u mnie Emi miala dwie blade kreski.Do tej pory gdzieś mam test.Pamiętam, że tak zgłupiałam, że nie wiedziałam czy 2 kreski to ciąża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
Meldujemy się z Szymonem w nowym wątku
![]() ![]() Podczytuję Was cały dzień, ale co chcę coś napisać to moje dziecko mnie woła. U Nas wszystko w porządku. 11 grudnia lecimy z Szymonkiem do Anglii ![]() Także niedługo czeka Nas pakowanie ![]()
#180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam w przychodni,to była jedna mamusia która miała córeczkę 13sto miesięczną karmiła ją piersią. OD mamuski tryskała aż taka matczyna miłość.Córka jej prawie rozwaliła korale a mamusia :" I co znowu chcesz zepsuć mamusi koraliki", córeczka wsadziła mamusi palca do oka , a mamusia: " ojej znowu chce mamusi oczko wydłubać " ![]() Pomyślałm sobie, że Ja to bym zaraz zwróciła uwagę i powiedziała, że tak nie wolno...a ona tak delikatnie, subtelnie do tego podeszła. Tak jakby się nic nie stało i córeczka może psuć, wydlubywać mamusi oczko. I tak sobie pomyślałam, że chyba jestem mało uczuciowa,choć z drugiej strony taka moja natura, że jak coś mi się nie podoba to mówie nie i koniec,ale generalnie chodzi mi o to, że ta mamuśka normalnie jakby mogła to uchyliłaby nieba w przesadnym znaczeniu. Ja też bym to zrobiła,jak każda mama ale ona jakoś tak dziwnie,a masło maślane. Nie wiem czy mnie rozumiesz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Buu kolejna wylatuje, ale masz tam internet i będziesz z Nami cały czas? To święta w Anglii ,czy wrócicie do Pl? Wyobrażam sobie Twoją radość, że w końcu męża zobaczysz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.