Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 13:49   #151
piwnooka77
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Piwnooka LBN to Twoje rodzinne miasto? Długo tu mieszkałaś? na jakiej dzielnicy?

Tak, pochodzę z Lublina. Przez 28 lat mieszkałam na Nałkowskich, potem pół roku na Szerokim a potem to już Poznań.

Ja też lubię horrory... chociaż strachliwa jestem i czasami muszę wyjść, zamknąć oczy, zmienić program, na chwile wyłączyć wziąć głęboki wdech...

Co do fridy - moje dziecko się na jej widok uśmiecha. Mam nadzieję, że jej tak zostanie.

Moje dziecko nadal jest bezsmoczkowe i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Też nienawidzę jak ktoś całuje moje dziecko w rączki, od razu się w środku gotuję. Kiedyś po wizycie u teściowej, już w samochodzie patrzę a Helena ma rączkę umorusaną pomadką! Po tym kazałam mężowi wytłumaczyć mamusi, że dzieci się rączki i usta nie całuje. I wytłumaczył Moja śp babcia zawsze powtarzała, że dzieci nie wolno całować w rączki i usta, a babcia swoje lata miała (zmarła jak miała 96) i tak to mi się utrwaliło.

Co do pudełeczek otrzymywanych przy wyjściu ze szpitala, to ja nie dostała nic.

idę dalej nadrabiać
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 13:50   #152
asynastra
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
pozwolę sobie odpowiedzieć
http://film.wp.pl/id,110246,title,Si...l?ticaid=1d617

sliczna Maja
no to przeżyłam szok w związku z tym, że nie ma być już kolejnej częsci..

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
pewnie że można! Witaj

pewnie że się wkręcisz
Skąd jesteś?
pomorskie, niedaleko Starogardu Gd.
Stary 2011-11-14, 13:56   #153
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
no właśnie tez to miałam napisać że kaszki na tym etapie są zbędę, to głównie sam cukier, lepiej zacząć od warzywek, obiadków
No widzisz, a nam właśnie pediatra kazała zacząć od kaszki kukurydzianej i jabłka.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Pewnie nikt i tak nie zauważy mojego posta albo zostanie on ominięty szerokim łukiem..ale i tak napiszę.
Agula, weź się nie wygłupiaj. Każda z nas od czasu do czasu coś napisze co przejdzie bez echa. Ja osobiście np nie odpowiadam na pytania jeśli nie znam odpowiedzi, uważam że bez sensu jest napisać na pytanie które nie jest kierowane tylko do mnie "nie wiem" czy coś w tym stylu. Tak samo, nie zawsze umiem odnieść się do każdego posta. Nie da się odpowiedzieć każdemu na wszystko. Co nie znaczy że nie lubimy czytać, to tak jak czasem tylko kogoś słuchać i kiwać głową ze zrozumieniem.
Napisz więcej o powodach wyjazdu i gdzie się wybieracie?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
najczesciej powtarzam jak przewijam dwuwers własnej twórczości "kto tam sika w pampersika? " - mała sie zwykle zaśmiewa...
A to ja mam podobne rymowanki, "kto tak pura? czy to moja córa?" - to jak puszcza głośne bąki

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
Jestem mamą Majki, ur. się przez cc 12 lipca.
Witaj To urodziłaś dzień przede mną. Zdaje się, że Natka chyba urodziła 12 lipca (nie chce mi się sprawdzać, mam nadzieję, że nie strzelam gafy)
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:02   #154
DaKaro
Zadomowienie

Agula kilka razy dopytywalysmy co z Toba. Tak to jest, ze na posty tych mam, ktore najczesciej sie udzielaja bardziej zwraca sie uwage. Tez czasem mam wrazenie, ze niektore posty zostaja bez odzewu, ale nie ma co sie denerwowac .

Cytat:
Witam
Jestem mamą lipcową. Można się przyłączyć??
Zapraszamy . Majeczka czarnulka . Po podpisie widze, za masz tez synka. Napisz cos wiecej o sobie.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
witaj

No wiesz Co rusz któras z nas tu sie o Ciebie dopytuje Ja osobiscie za kazdym razem jak jests na pasku zastanawiam sie, co takiego sie stalo, z nas opuscilas..

Marinko a wiesz, ze ja. nie wiem czemu, ale z Toba jakos najbardziej sie tu identyfikuje ale milosci do horrorow nie podzielam ja sie boje nawet tej reklamy kinderbueno z wampirem

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:05   #155
brumek
Zakorzenienie

Hejka
My już oczywiście po lekarzu, ale opisze wieczorem, bo teraz tak tylko na szybko i lecę karmić głodomora

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
prezent dla TZta
dla mnie to masakra on jest gadżeciażem i ciężko mi cos wymyslic
chyba mu Jasia zapakuje pod choinkę
Juz raz mu go dałaś Nie skapnie się że to ten sam prezent?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
co do horrorów, nie lubie, bo później boję się, kiedys obejrzałam cały ring, i wszędzie widziałam tą chinkę czy to japonkę, koszmar, ogladałam też jaiś horror, dzie trzeba było przed lustrem wypowiedzieć imię jakiegos gościa, nie oglądam, bo później boje się, ja lubię filmy acji, S-F, triler, komedi nie za bardzo a juz polskich filmów to w ogóle,
Ja mam tak samo! Nie znosze i nie oglądam, bo potem spać przez miesiac nie mogę Po Ringu ta dziewczynka ociekająca wodą miesiącami mnie prześladowała Mąż jak chce mnie wkurzyć czasem, to mówi "dziewczynka" i ja już sie boję Mimo że całe lata już minęły

Cytat:
Najpierw napiszę Wam mój wczorajszy hit, a później będe spowrotem tworzyć posta..
Marcin się obraził, ale o co...Rozmowa z wczoraj.. Godz. 18..
Ja - o której wychodzisz(widze, że nosi sie z takim zamiarem), bo żby na 20 wrócił na kąpiel..
M - nie wychodze
Ja - a no to ok
M - al w sumie dobry pomysł, namówiłaś mnie
Ja- ja Cie nie namawiałam tylko spytałam..
Pół godziny później:
Ja - wstaw pranie ze swoimi spodniami
M - jak wróce
Ja - to jednak wychodzisz?
M - tak, namowilas mnie
(tu na niego popatrzyłam)
i sie obrazil.. o to, że sie na niego popatrzylam:hahah a: wtf podobno zle sie na niego popatrzylam.. obrazil sie nie tylko na mnie, ale i na dziecko.. brak słów..
Cytat:
Aaa, i jeszcze, też z wczoraj...
Chciałam sie do niego przytulić..
-'Czego sie na mnie nawalasz?!'
śmieje się z tego, ale nie jest mi chyba tak naprawde do śmiechu .
Jemu to ktoś powinien w tyłek nakopać, żeby rozumu nabrała i zaczął Cię odpowiednio traktować!

Cytat:
Byłam godzinę na spacerze. I co?
Głosy koleżanki"a nie za zimno"?
Nic dziwnego że jej chłopcy 5 i 6 lat na okrągło choruję jak trzymała pod piecem i tylko większy wiatr zawieje siedzą w domu...

Jak ubieracie na dwór bo fixuję...
Body krótki, pajac i kombinezon i kocyk polarowy- jest ok?
Zastanawiam się już nad plandeką...
Żadne zimno, dobrze że wychodzisz A ubranie na spacer u nas jest podobne:pajac, kurteczka z polaru, czapka i śpiworek.

Cytat:

Na przykład tu: http://chomikuj. pl/basiek73/wiersze+itp/M.Bogdanowicz-rymowanki+przytulanki+czy ta+J.+Stuhr (usuń spację)
Brida, ja właśnie z tego linka ściągałąm

Aniu, co to za argument na nie dla łyżeczki?

I baaaardzo współczuję że Cię choróbsko dorwało Walcz z cholerstwem!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brumku doczytałam o Twoich wymiarach, jak przypuszczałam chudzina z Ciebie i tyle. Nawet więcej powiem - okruszek.
Okruszek, który lekko się ostatnio zaokrągla

Cytat:

Niedziela, 4 rano. Niemożebnie skacowany facet wraca do domu. Wpada do kuchni, odkręca kran z wodą i pije....pije....pije...
- Leokadia! - krzyczy - wstawaj!!! dzieci budź!!! chodźcie tu szybko!
- Co się stało?!
- Spróbujcie, jaka cudowna woda! Co za smak!!!
Haha Samo życie

I jeszcze BRIDA - co do szczepień, to mamy przesunięte już na maxa, bo mamy stukniętą lekarkę DLa niej powodem było to że Tymcio był nieduży przy porodze, a potem to że ma anemię. Choć ani jedno ani drugiego dal normalnego lekarza nie jest powodem! Dziś się to potwierdziło - pani profesor z centrum zdrowia dziecka wypisała nam zaswiadczenie że bez względu na wyniki badań, które dziś zrobiliśmy, pediatra ma natychmiast i bezwzględnie zaszczepić dziecko
Stary 2011-11-14, 14:07   #156
83monia
Zakorzenienie

nadrobilam stary wątek teraz jeszcze ten...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:08   #157
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Pewnie nikt i tak nie zauważy mojego posta albo zostanie on ominięty szerokim łukiem..ale i tak napiszę.
Przepraszam, że tak zniknęłam bez słowa. Czasami Was podczytuję... ale czasu coraz mniej, poza tym miałam wrażenie, że i tak nikt moich postów nie zauważa, to po co się wysilać... U nas ok, mamy dużo załatwień, wczoraj podjęliśmy decyzję, że wyprowadzamy się z PL. Jutro jade zalatwiać paszport tymczasowy dla Lili bo na dowód za długo czekać...
Lila rosnie, ma już 8kg. Jutro idziemy na szczepienie.
Później pakowanie i jedziemy... No to tyle. Juz Wam nie przeszkadzam. Papa
widzę że z Lilka ładnie przybieratrzymam y kciuki za szczepienie a co wyszło z tą waszą mata co mi pisałaś?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 14:14   #158
CrazyMachine
Zadomowienie

Co do ubierania, to ubieram podobnie jak patik. A jak na spacer teraz ubierają mamy które jeżdżą już w spacerówkach? Bo gondolka jednak jest cieplejsza. A pytam, bo moja Kropka ma już ciasno w gondoli, a jak ubiorę ją w kombinezon to strasznie krzyczy, bo nie ma swobody ruchu w wózku. Testujemy po domu spacerówkę i bardzo jej się podoba.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:19   #159
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

Też nienawidzę jak ktoś całuje moje dziecko w rączki, od razu się w środku gotuję. Kiedyś po wizycie u teściowej, już w samochodzie patrzę a Helena ma rączkę umorusaną pomadką! Po tym kazałam mężowi wytłumaczyć mamusi, że dzieci się rączki i usta nie całuje. I wytłumaczył Moja śp babcia zawsze powtarzała, że dzieci nie wolno całować w rączki i usta, a babcia swoje lata miała (zmarła jak miała 96) i tak to mi się utrwaliło.
dobra rada. moja już zakażenie bakterią przeszła. tydzień w szpitalu spędziliśmy ;/

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Zapraszamy . Majeczka czarnulka . Po podpisie widze, za masz tez synka. Napisz cos wiecej o sobie.
Na imię mam Malwina 20 lat. wiem, wiem. taka młoda i już dwójka dzieci. mi tam pasuje, jestem zadowolona z mojego życia ogólnie Tak mam syna jeszcze, w sobotę miał drugie urodziny, a Maja w tym samym dniu chrzciny Majcia to mały aniołek, grzeczna. duża i silna, rwie się już do siadania.

Cytat:
No widzisz, a nam właśnie pediatra kazała zacząć od kaszki kukurydzianej i jabłka.

Witaj To urodziłaś dzień przede mną. Zdaje się, że Natka chyba urodziła 12 lipca (nie chce mi się sprawdzać, mam nadzieję, że nie strzelam gafy)
My już zaczeliśmy, od marchewki. Kaszek na razie nie będę dawać, jedynie kleik ryżowy.
Gafy nie strzeliłaś, zgadza się
Stary 2011-11-14, 14:19   #160
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, że tak zniknęłam bez słowa. Czasami Was podczytuję... ale czasu coraz mniej, poza tym miałam wrażenie, że i tak nikt moich postów nie zauważa, to po co się wysilać... U nas ok, mamy dużo załatwień, wczoraj podjęliśmy decyzję, że wyprowadzamy się z PL. Jutro jade zalatwiać paszport tymczasowy dla Lili bo na dowód za długo czekać...
Gdzie wybywacie? i jaki jest powód?jak można wiedzieć ?

Każda ma tak, że nie dostała ZAWSZE odp na zadane pytanie.
Ja chyba MILION razy pisałam za Tobą, odezwałaś się od tamtej pory może z 2 razy i za każdym razem pisałaś, że nikt Ciebie nie czyta...

Cytat:

Tak Natka urodziła Domka 12 lipca.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:22   #161
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
rymy brumka i scio - ja to w sumie malo rymuje dziecku, czesciej starszemu cos czytam i mala sie przysłuchuje. ale najczesciej powtarzam jak przewijam dwuwers własnej twórczości "kto tam sika w pampersika? " - mała sie zwykle zaśmiewa...
My do siusiania mamy taki: "Tymusiu zrobiłeś siusiu? Tak mamusiu zrobiłem siusiu" Mój mąż puka się w czoło jako to powtarzam, ale Tymuś mam radochę, więc trudno - będę dalej robić z siebie idiotkę

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Uwielbiam Kinga i Mastertona (ale Kinga bardziej ). I jeszcze Koontza
Matsretonem zaczytywałam się w podstwoówce, a Koontza też kocham!!! A w zasadzie kochałam, bo też skończyłam z nim na etapie liceum. Ale przeczytałam wszystko co wyszło do tamtej pory i byłam oczarowana magią tych książek

Cytat:
No chyba kokietujesz, Agula Zawsze byłaś tu zauważana, tylko raptem gdzieś zniknęłaś...

Cytat:
Agula - ja jestem tu nowa i mnie też mało kto zauważył, chyba tylko jedna mama
ale nie ma się co przejmować, może jakoś się tutaj wkęcę.
Pewnie że się wkręcisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 14:23   #162
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Vaniliova więc my chcemy kupić do 36 Ale odnośnie fotelików to też mam pytanko - wiem że najlepsze są romery, recaro i cybex, ale też ich cena jest dość powalająca No i pytanie do mam które mają już starsze dzieci - może macie inne foteliki warte polecenia??? Ja ostatnio zwróciłam uwagę na fajny fotelik coto baby i babka w sklepie polecała - mówiła że niczym nie ustępuje tym za 600, a kosztuje 300. No i jestem w kropce Nie jeździmy jakoś szczególnie dużo - raz czy dwa razy w miesiącu około 60 km, czasami po mieście i raz w roku dłuższa trasa na wakacje - typu Karpacz, Szklarska czy Zakopane...
ja mam jakis no-name i jestem zadowolona. wlasnie jest chyba 9-36 kg. moje dziecie ma obecnie 20 kg... i dopiero neidawno pasy 5pktowe przestalismy wiazac. ale pewnie do 36 to zmieniemy bo dos wąski jest. jeszcze ujdzie. najgorsze ze teraz tego miedzy nogami zapiecia nie mozna zdemontowac jak ma zwykly pas - patrzcie na to jesli ebdziecie kupowac dla 36 kg. bo teraz chlopak czasem sobie troche jajka obija jak siada i zapomni... wtedy zwyczajnie wzielismy dziecia do sklepu i sadzalismy (bo juz siedzial) na kolejnych fotelikach. bo glowa miala byc miedzy tymi podpórkami a nie zawsze tak było. patrz tez by siedzisko bylo szerokie i dlugie

Stary 2011-11-14, 14:23   #163
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ubierania, to ubieram podobnie jak patik. A jak na spacer teraz ubierają mamy które jeżdżą już w spacerówkach? Bo gondolka jednak jest cieplejsza. A pytam, bo moja Kropka ma już ciasno w gondoli, a jak ubiorę ją w kombinezon to strasznie krzyczy, bo nie ma swobody ruchu w wózku. Testujemy po domu spacerówkę i bardzo jej się podoba.
my jeżdzimy czasem w spacerówce. Dziś było u nas bardzo zimno więc mały miał ubrane body, koszulkę z długim rekawkiem (bo body cieniutkie),sweterek, kombinezon plus gruby kocyk .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:25   #164
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Telik
właśnie po tym Twoim serniku Jasiowi coś wyskoczyło?

JAKI PAS WYSZCZUPLAJĄCY POLECACIE?!
Nie mam siły patrzeć na te moje beznadziejne ciało

[COLOR=Blue][B]
!
Fajnie że jesteś

Jasiowi nic nie jest po serniku
on wogóle nie ma uczulenia na nabiał

poki co to tylko zauważyłam że soja mu szkodzi

co do pasa polecam-Pas poporodowy Pani Teresa
Bardzo mocno sciąga i dołaczone są do niego ćwiczenia

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Telik chyba gościom chodzi o taki smoczek
http://allegro.pl/srebrny-smoczek-ch...929447090.html
a co do konta, kurcze, troche, głupio, jak tu powiedzieć, że może by wpłacali kase na konto, sama nie wiem, no chyba, że goście bliscy, to można napomknąć
no ale naco mojemu dziecku taki smoczek

Cytat:
Aaa, i jeszcze, też z wczoraj...
Chciałam sie do niego przytulić..
-'Czego sie na mnie nawalasz?!'
śmieje się z tego, ale nie jest mi chyba tak naprawde do śmiechu .

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny które kozaki są lepsze obie pary tej samej firmy
nr1
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Paranormal Activity na faktach jest.
1:03 - http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074
wyobrażacie sobie?

udręczeni zreszta tez na faktach.
Paranormal straszny przez sposób w jaki został nakręcony brrrr-jak dla mnie genialny.
ale przez ciąże nie ogladałam horrorów i jakoś na razie mnie nie ciągnie.
Coś mi się w głowie poprzekręcało

Cytat:
Nie pisz tak Aga
osobiście czytam wszystkie posty
tylko nie do każdego umiem się odnieść

smutno tu bez Ciebie

trzymam kciuki za szcepienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hejka

Juz raz mu go dałaś Nie skapnie się że to ten sam prezent?

Teraz go "zupdatetowałam"
ma nowe funkcję i nową obudowę

a u nas z badania
pomyliłam godziny
pojechałam na 13 a miałam na 12

ale na piatek ponownie nas zapisałam
ale za wszystkie kciukasy dziękuje
Stary 2011-11-14, 14:26   #165
brumek
Zakorzenienie

Jeszcze co do prezentów, to się w końcu zdecydowałam na mikołajki na takie coś: http://fanbiedronki.pl/gazetka/2011....uszowe,zabawki (te klocki za 45 zł).

To klocki pluszowe, duże, ładnie wykonane, bardzo kolorowe i grzechoczą, więc myślę że dla takiego bobasa ok Bo już teraz mogą go zainteresować. A na gadające pluszaki itp jeszcze przyjdzie czas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 14:27   #166
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Nam lekarka też mówiła że zacząć od warzywek, kaszki na końcu wprowadzić.My zaczeliśmy od brokuła
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:28   #167
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz go "zupdatetowałam"
ma nowe funkcję i nową obudowę
Oj, Teliczku najmilszy, ja czuję że my byśmy się idealnie dogadały ze sobą, bo nawet słownictwo mamy takie samo U nas w domu właśnie tak się mówi

A kciuki dalej trzymam!
Stary 2011-11-14, 14:32   #168
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że jak jej ściągnę gadki to ona jest w 7 niebie,
bo dostaje takiego powera i wariuje w łóżeczku albo gdziekolwiek gacie jej ściągnę

JAKI PAS WYSZCZUPLAJĄCY POLECACIE?!
Nie mam siły patrzeć na te moje beznadziejne ciało

[COLOR=Blue][B]
z tymi majtkami do kolan to na przyszłośc źle wróży...

a co do pasa to i ja bym z chęcią jakoś moje sflaczałe, celulitowale i galaretowate ciało schowała...

Stary 2011-11-14, 14:32   #169
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze co do prezentów, to się w końcu zdecydowałam na mikołajki na takie coś: http://fanbiedronki.pl/gazetka/2011....uszowe,zabawki (te klocki za 45 zł).

To klocki pluszowe, duże, ładnie wykonane, bardzo kolorowe i grzechoczą, więc myślę że dla takiego bobasa ok Bo już teraz mogą go zainteresować. A na gadające pluszaki itp jeszcze przyjdzie czas
Ja ja ja, ja kupuje te kręgle ! znaczy, najpierw je sobie musze dokładnie obadać

Dziewczyny, ja mnie dzisiaj łeb ****, a Zuzka mnie dzisiaj nie oszczędza, oj nie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 14:35   #170
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik na moje oko dobrze ubierasz. U mnie dziś było 4 stopnie.To ubrałam krótkie body + spodenki + rajstopki + sweterek i zapakowałam jesienny kombinezon i zakryłam kocykiem. Myślę, że jak zaufasz swojej intuicji to będzie ok, jak tak zawsze robię i mam w jak ktoś mówi, że jej będzie zimno,albo za ciepło. Widzę, po Emi kiedy jest jej za ciepło a kiedy jest jej za zimno. Ostatnio lubi być otulana najlepiej w jakiś kokon

Asynastra
mogę zdać jedno pytanie ? Jak to jest być mamą w wieku 18lat? Podziwiam takie mamuśki, które są otwarte na tak nowe wyzwanie. Ja czasem mimo , że mam 23 zadaje sobie pytanie,czy się do roli mamy nadaję...czasem nawet myślę że to za wcześnie było,mimo że chciałam.Takie mieszanie uczucia miewam. Gratuluje dwójkę dzieciaczków

Stary 2011-11-14, 14:37   #171
83monia
Zakorzenienie

nerola - jeszcze nie doczytałam (3 strony) tego czy to na biało to już badalaś ale ja mialam artura i kinge z bladej ledwo widocznej kreski... ba, kingi kreske zauwazylam dwa dni później, jak wyrzucałam z malego kosza na smieci w wc zuzyte testy... :P ediet: ale czekaj, a gdzie ta kreska niby byla?

Stary 2011-11-14, 14:38   #172
nerola
BAN stały

Asynastra witaj wraz ze śliczną Majeczką

Agulaaa toś teraz walnęła jak ja ze 2-3 dni temu
Gdzie sie wybieracie?Za praca?Na stałe?Będziesz miała net?

Boli mnie brzuch i krzyz-co mi jest

Monia moja 4 pochodzi z niewidocznych gołym okiem kresek.
No ta druga w okienku testowym,ale jej już nie ma?
Jade chyba dziś do gina bo mnie brzuch i plery bola

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-11-14 o 14:39
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:39   #173
Brida
Rozeznanie

Cytat:
ja mam jakis no-name i jestem zadowolona. wlasnie jest chyba 9-36 kg. moje dziecie ma obecnie 20 kg... i dopiero neidawno pasy 5pktowe przestalismy wiazac. ale pewnie do 36 to zmieniemy bo dos wąski jest. jeszcze ujdzie. najgorsze ze teraz tego miedzy nogami zapiecia nie mozna zdemontowac jak ma zwykly pas - patrzcie na to jesli ebdziecie kupowac dla 36 kg. bo teraz chlopak czasem sobie troche jajka obija jak siada i zapomni... wtedy zwyczajnie wzielismy dziecia do sklepu i sadzalismy (bo juz siedzial) na kolejnych fotelikach. bo glowa miala byc miedzy tymi podpórkami a nie zawsze tak było. patrz tez by siedzisko bylo szerokie i dlugie
Ja też mam problem z fotelikiem, bo ten który mamy jest dobry wagowo, ale jakiś taki krótki i taki mi się wydaje pokurczony przez to - nie chodzi o nogi tylko o długość tułowia dziecka.
Dlatego ne jestem specjalnie chętna na dłuższe wyjazdy, a do zakupu nowego jeszcze kilka kilogramów muszę chyba poczekać
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 14:42   #174
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam godzinę na spacerze. I co?
Głosy koleżanki"a nie za zimno"?
Nic dziwnego że jej chłopcy 5 i 6 lat na okrągło choruję jak trzymała pod piecem i tylko większy wiatr zawieje siedzą w domu...

Jak ubieracie na dwór bo fixuję...
Body krótki, pajac i kombinezon i kocyk polarowy- jest ok?
Zastanawiam się już nad plandeką...
ja mam juz plandeke, ale moze dlatego ze jak wychodze to jest kilka stopni zaledwie a wracam czasem juz w mróz (bo ok 18 lądujemy w domu). ale jak bylam w domu to tylko by mi najlepiej zakryli pierzyna z pierza dziecko, bo w takim zestawie na bank byloby jej zimno (a jak wyciagalam to az wlosy mokre na karku, wiec wiem ze cieplo!). zaraz sie zwijamy bo mala juz patrzy w jeden punkt, znaczy sie spiaca, wiec najlepiej tak pospacerowac...

Stary 2011-11-14, 14:42   #175
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie że jesteś

Jasiowi nic nie jest po serniku
on wogóle nie ma uczulenia na nabiał

poki co to tylko zauważyłam że soja mu szkodzi

co do pasa polecam-Pas poporodowy Pani Teresa
Bardzo mocno sciąga i dołaczone są do niego ćwiczenia

no ale naco mojemu dziecku taki smoczek

Znalazłam na internecie.
Teraz musze się zmierzyć.
Ty masz taki pas?

Cytat:
Ja na mikołaja wymyśliłam sobie pacynki na place jako zwięrzaki. Wyczytałam gdzieś, że pokazując dzieciakowi takie pacynki i naśladując odgłosy zwierząt ,dziecko po jakimś czasie będzie wiedziało kiedy je zapytasz : gdzie jest konik?

Jakaś mama na jakimś forum o tym pisała, że dziecko za każdym razem pokazało prawidłowo zwierzątko o które ona zapytała. Nie wiem czy to nie u mam majowo-czerwcowych.

Cytat:
z tymi majtkami do kolan to na przyszłośc źle wróży...

a co do pasa to i ja bym z chęcią jakoś moje sflaczałe, celulitowale i galaretowate ciało schowała...
Czemu źle wróży?
Będzie siurać gdzie popadnie ?

Oj moje identycznie wygląda do tego zebrowate czerwone kreski,
które póki co smaruje i mam wrażenie że coś schodzi, albo chce widzieć że coś schodzi.

Stary 2011-11-14, 14:43   #176
Marina1
Zakorzenienie

A ja stwierdzam, ze nie dorosłam do bycia matką. Tak po prostu myślę.

asynastra, podpinam się pod pytanie zanetki. No własnie, jak?

ide z rogim do lekarza o 16.30.
kaszle, katar.
juz zbankrutowałam. Ale ja jestem wesołym bankrutem
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:43   #177
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co ?
Zazdroszczę wam, gdy piszecie jak bardzo kochacie Swoje dzieci, jakie są wspaniałe, jakie cudowne...
Ja nie mam takich odczuć.
Może wszystko przyjdzie z czasem.
Teraz ledwo żyję, bo dziecko dało taki koncert wrzasku. Aż mi wstyd pisać ciągle to samo, ale niestety tak właśnie jest.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Nerola ja tak miałam z 1 testem.
Wyrzuciłam do kosza, bo negatyw, a w nocy z ciekawości zobaczyłam do kosza i był pozytyw.
No i byłam w ciąży.
I ja Ciebie też kocham. I piłę też. i 7 też część
zaraz napiszę kilka tyt. bo młody drze japkę
ja nadal czuje sie jakbym miala 1 dziecko -TO STARSZE I NADAL GŁOŚNIEJSZE!!! ale i tak czasem jestem z jego postępów dumna!

Stary 2011-11-14, 14:45   #178
zanetaa88
Zakorzenienie

Nerola u mnie Emi miala dwie blade kreski.Do tej pory gdzieś mam test.Pamiętam, że tak zgłupiałam, że nie wiedziałam czy 2 kreski to ciąża zrób jeszcze raz dla świętego spokoju !

Stary 2011-11-14, 14:48   #179
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Meldujemy się z Szymonem w nowym wątku

Natka

Podczytuję Was cały dzień, ale co chcę coś napisać to moje dziecko mnie woła.
U Nas wszystko w porządku. 11 grudnia lecimy z Szymonkiem do Anglii
Także niedługo czeka Nas pakowanie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:53   #180
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja stwierdzam, ze nie dorosłam do bycia matką. Tak po prostu myślę.

asynastra, podpinam się pod pytanie zanetki. No własnie, jak?

ide z rogim do lekarza o 16.30.
kaszle, katar.
juz zbankrutowałam. Ale ja jestem wesołym bankrutem
Ja też takie mam wrażenie czasem, że to nie mój czas.
Jak byłam w przychodni,to była jedna mamusia która miała córeczkę 13sto miesięczną karmiła ją piersią. OD mamuski tryskała aż taka matczyna miłość.Córka jej prawie rozwaliła korale a mamusia :" I co znowu chcesz zepsuć mamusi koraliki", córeczka wsadziła mamusi palca do oka , a mamusia: " ojej znowu chce mamusi oczko wydłubać "

Pomyślałm sobie, że Ja to bym zaraz zwróciła uwagę i powiedziała, że tak nie wolno...a ona tak delikatnie, subtelnie do tego podeszła. Tak jakby się nic nie stało i córeczka może psuć, wydlubywać mamusi oczko.
I tak sobie pomyślałam, że chyba jestem mało uczuciowa,choć z drugiej strony taka moja natura, że jak coś mi się nie podoba to mówie nie i koniec,ale generalnie chodzi mi o to, że ta mamuśka normalnie jakby mogła to uchyliłaby nieba w przesadnym znaczeniu. Ja też bym to zrobiła,jak każda mama ale ona jakoś tak dziwnie,a masło maślane. Nie wiem czy mnie rozumiesz

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Meldujemy się z Szymonem w nowym wątku

Natka

Podczytuję Was cały dzień, ale co chcę coś napisać to moje dziecko mnie woła.
U Nas wszystko w porządku. 11 grudnia lecimy z Szymonkiem do Anglii
Także niedługo czeka Nas pakowanie

Buu kolejna wylatuje,
ale masz tam internet i będziesz z Nami cały czas?
To święta w Anglii ,czy wrócicie do Pl?

Wyobrażam sobie Twoją radość, że w końcu męża zobaczysz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości