Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 21:32   #481
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Poprosiłam Tżeta, żeby Kubę nauczył myć siśka . Na drugi dzień mówię:"pokaż Kuba jak tata nauczył Cię myć siśka?". Jak zobaczyłam jak on się nad swoim siusiem znęca, mówi:"mamo jakoś mi nie wychodzi", no dziewczyny myślałam, że ze śmiechu padnę. Na razie trzeba jeszcze mu pomóc w myciu
no ja też pomagam, ale Filip już czai o co chodzi, sam próbuje myć i nie tylko tak z wierzchu a właśnie tak dokładniej

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:32   #482
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Co do jedzenia mamy takie samo zdanie

Historia Twojego taty

Mnie moje imie tez sie nie podoba nie cierpie jak sie do mnie mówi Dorotka albo Dorka jedynie lubie jak je Tż wymawia a jak byłam niemowlaczkiem to mama mówiła do mnie Dodo ale jej sasiadka powiedziała że mówi jak do psa
a mnie się strasznie nie podoba Dorota , takie oficjalne i bez emocji.
Mnie w domu (dużo wczesniej niż weszła na ekrany reklama proszku ) wołali Dosia i tak zostało do dziś a znajomi w pracy Doda (niestety nie ze względu na podobieństwo urody i figury ot tak po prostu
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:34   #483
agadus
Wtajemniczenie

iustyna moja też nie na zlośc, poprostu tak sobie umyślała, i wyszedł snieg

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

a ja mam na imię Agnieszka, w domu wołali na mnie Agusia, Agnieszko, Aga, a mąż do mnie mówi Gusia

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:39   #484
brumek
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Ja miałam być Julią (mama chciała), ale ojciec przeforsował swoją wersję i Julia została tylko na drugie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
72 min masz za darmo, pózniej musisz zrobić sobie 30 min przerwy i możesz znowu oglądać. Klient identyfikowany jest po IP, wiec jeżeli masz neostradę, to wystarczy zresetować router i masz przydzielone nowe IP. Poza tym (zależy od serialu) często dany odcinek jest podawany z kilku źródeł, to z innego źródła możesz oglądać jak osiągnęłaś limit na jednym. Jeżeli jednak jesteś w jakiejś sieci osiedlowej i masz wspólne IP wychodzące z pozostałymi użytkownikami sieci to razem pracujecie nad limitem, dlatego czasem możesz wejść na stronkę, a tu od razu przywita Cię komunikat o przekroczeniu limitu i trzeba czekać te pół godziny
Dziekuję Ci bardzo za info Czyli na jeden odcinek jednorazowo powinno starczyć przy dobrych wiatrach. Zerknę tam jutro.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Meszsares, 8 dni? Aż mi ciężko sobie wyobrazić kupę po takiej przerwie. U nas ta poranna po całej nocy sieje spustoszenie. Dzisiaj to już w ogóle Hania przeszła samą siebie. Bilans był taki: brudny pajac,moja pidżama, podkład, przewijak, Hania myta pod kranem, mama pod prysznicem, zasikany ręcznik i łóżko- więc jednym słowem wesoło, a pomnożyć to przez 8, to już byłby chyba ARMAGEDON (jak to Żaneta mówi).
U nas wczoraj była śmieszna sytuacja kupowa Jak byliśmy w tym Centrum Zdrowia Dziecka to 3 godziny czekaliśmy na korytarzu. I wcale nie zanosiło się że nas poproszą w najbliższym czasie, bo ciągle ktoś wchodził a my nie. No i w końcu postanowiłam przewinąć Tymcia tak szybko. A kupy nie było juz od 1,5 dnia i nie soodziewałam się jej i teraz . WIęc rozłożyłam przewijak na fotelu na tym korytarzu, rozbieram go, a tam kupa-gigant' kupa nad kupami, właśnie taki armagedon Wylewa się na wszystkie strony, Tymek umorusany po pachy. I na to wychodzi pielęgniarka i woła, że teraz nasza kolej Nie wiedziałam w co ręce wkładać, bo TEJ kupy nie dało się tak na szybko wytrzeć. 8 chusteczek zużyłam, żeby go choć pobieżnie domyć WIęc miał chłopak wyczucie momentu

A szczepienia się nie bój - będziemy przeciez trzymać kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
My jutro iziemy na 3 szczepienia, ciekawa jestem ile wazy maly
ale z 8 -9 kg mu daje. kloc jak nie wiem się z niego zrobił. Nogi to ma takie masywne ze jest co złapac.
Trzymam kciuki

Cytat:
Natko, Brumku źle nie było z jedzeniem, ale szału też nie. Tż spróbował słoiczka i on pluł dalej niż widział:" myślałem, że to słodkie będzie".
Haha! To z mojej mamy mądra kobieta, bo ona powtarza że mężczyźni to do końca życia jak małe dzieci są I plują jedzonkiem

Boże i my narzekamy na nasze życie, portfele, sytuację A tam... Aż mnie ścisnęło w gardle.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
recepty od stycznia http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowe-...wiadomosc.html W rozporządzeniu doprecyzowano, że lekarze - tak jak dotąd - mogą wystawiać trzy recepty na bezpośrednio następujące po sobie 30-dniowe okresy stosowania, określając na każdej z nich dzień, od którego może nastąpić realizacja recepty.
O, super

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
co za baba wstrętna. tak mało jest miłych lekarzy.
A tu się nie zgodzę. Ja z reguły na przemiłych trafiam. Tylko czasem jakiś niechlubny wyjątek się trafi

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak ja będę miała kiedyś córę to jej właśnie dam na imię JUSTYNA
Mi tez w przedszkolu imię Justyna podobało się najbardziej ze wszystkich dziewczęcych imion

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
dzięki, a mogłabys w kilku słowach opisać co czyni ją mercedesem?
To, że doskonale czyści. Nie chodzi mi o żadne gadżety, które do niej dodają, tylko o to, że ma jakiś taki system obrotów, po którym naprawdę czuć różnicę w czystości zębów
Ma w ogóle 4 tryby czyszczenia + masowanie, ale z tego prawie nie korzystam. Natomiast te obroty i wirowanie są genialne - we wszystkie strony się kręci i w każdej osi. I lubię to, że ma czujnik nacisku. JA zawsze za mocno dociskam do zębów, co może im szkodzić, a ona ostrzega przed tym. I mierzy czas, ile się powinno myć

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ja na przykład nie lubiłam swojego imienia jako małe dziecko, zreszta nadal nie lubiębo jak krzykniesz na ulicy Anka to ze dwadzieścia kobiet się odwróci
Fakt, imię szalenie popularne, ale za to piękne, ponadczasowe i pasujące do osoby w każdym wieku: i do słodkiej małej Ani i eleganckiej dorosłej Anny
Stary 2011-11-15, 21:40   #485
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

mi też było Kubasia żal. Sama nie jem zup z proszku i tym bardziej dzieciakom nie daję . Ale to nie do końca tak jak piszecie. Kuba przez 3 lata był niejadek, dopiero ostatnio zaczyna jeść niektóre rzeczy i TYJE . Dla porównania monia pisała, że jej syn waży 20 kg - mój 12,5 . Były dni, kiedy 3 obiady mu gotowałam, żeby tylko coś zjadł. Nie ma co uogólniać. Każde dziecko jest inne, dużo od genów zależy. Ja i Tż też byliśmy niejadki .

Aaaa dziękuj bratu, że uparty był bo byśmy Zdzisia albo Krysia na Ciebie wołały .
Tak masz racje każde dziecko jest inne wiele niejadkow uczy sie jeść w przedszkolu ale to też zależy od nauczycielek
My z Tż też niejadki oczywiscie jako dzieci na szczęście wyrośliśmy

Dzień dobry Dzidka jestem ale by było
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:40   #486
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moje dziecko właśne bawi się workiem od pampków. I po co jej zabawki. Zeby ne było. kawałek worka wystaje między szczebelkami i Agata próbuje go wyciągnąć i zjeść
i po co zabawki
No proszę, czyli jedna paczka pieluch, jedna podpasek (któraś niedawno o tym pisała) i dziecko ma komplet prezentów pod choinkę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Lekko podwyższne erytrocyty i leukocyty
To nic takiego
A Tż bzdury gada, bo klocki są fajne Nawet mój to przyznał, choć to też taki typ, co to tylko markowe musi mieć i drogie

Cytat:
Do mam, które mają synków
Robicie coś przy siusiakach maluszków?
Chodzi mi o to naciąganie napletka
NIE, NIE, NIE!!!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie jadłam nic takiego. Wszyscy w domu jedli to samo, a tylko ja umieram. Napiłam się wczoraj wody z kranu
Nerolka mój brat miał taką fazę, przyjmował tylko chleb z keczupem, ale mu przeszło.
Ja znowu jestem niejadek i wybrzydzacz. Najbardziej na świecie nie lubie świezych pomidorów (przetworzone zjem - zupe pomidorową ubóstwiam).
Ale Ci współczuję Takie bóle brzucha potrafią doszczętnie całą radość życia zabrać. Niby nic, a boli i dokucza aż się żyć odechciewa
Ja tez byłam niejadek. Całe życie. Aż do porodu

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Z kolei tż miał lepsze perypetie z imieniem, bo jego rodzice byli przekonani, że urodzi im się córka, której dadzą na imię Karolinka. Tż urodził się przez cesarskie cięcie,a jego mama nie chciała uwierzyć, że to chłopiec. Nie wiedzieli z teściem jak mu dać na imię, w końcu do szpitala przyszedł dziadek tż i stwierdził, że skoro urodził się przez cc to będzie Kuba rozpruwacz i tak tż został Jakubem.
Fajny dziadek I fajna historia

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Znacie jakis dobry specyfik na paznokcie?? Lamia mi sie w polowie i to jest takie bolesne. Nie wiem czy nie udac sie do lekarza aby zrobic jakies badanie.
Kajoolku, ja polecał gorąco to cudo: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42393,express-nail-hardener-durcisseur-cure-express-ekspresowa-odzywka-do-slabych-i-zniszczonych-paznokci.html
Wczesniej używałam i polecałam Nail Teki (ale dobre efekty dają stosowane obie na raz: Foundation II oraz Intensive Therapy II) i dalej uważam że są ok, ale ta Peggy jest nawet lepsza Tamte trzeba stosować przez pół roku, a tu po 2 tygodniach już są WIELKIE efekty! Ja jestem nią zachwycona

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mi moje imie też się straszni nie podoba, kojarzy mi się z taką typową grubą babą ze wsi
Taaa, czyli cała Ty
Stary 2011-11-15, 21:41   #487
Natka_
Zakorzenienie

Mój mąż miał mieć na imię Alfons Bo u niego w rodzinie taka tradycja, że się dostaje imię po dziadkach, a że dziadek był Alfons... Jednak moja teściowa nie pozwoliła go tak nazwać. Ale by było, ciekawe jakbym do niego mówiła Alf?

iustyna moja siotra nazywa się Kristina, nad czym też ubolewa Tzn. teraz już mniej, ale kiedyś strasznie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 21:42   #488
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
masz rodziców z fantazją pojechali po bandzie
Uwielbiam Twoje komentarze Zawsze prosto i w sedno

Cytat:
Poprosiłam Tżeta, żeby Kubę nauczył myć siśka . Na drugi dzień mówię:"pokaż Kuba jak tata nauczył Cię myć siśka?". Jak zobaczyłam jak on się nad swoim siusiem znęca, mówi:"mamo jakoś mi nie wychodzi", no dziewczyny myślałam, że ze śmiechu padnę. Na razie trzeba jeszcze mu pomóc w myciu

Chciałabym to zobaczyć Dzieci są na maxa rozbrajające

Cytat:
Brumek gdzieś jest?
Tu Na łóżeczku
Stary 2011-11-15, 21:48   #489
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż miał mieć na imię Alfons Bo u niego w rodzinie taka tradycja, że się dostaje imię po dziadkach, a że dziadek był Alfons... Jednak moja teściowa nie pozwoliła go tak nazwać. Ale by było, ciekawe jakbym do niego mówiła Alf?

Kristina ? ta się pisze? pierwszy raz słysze taie imię
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:48   #490
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

iustyna moja siotra nazywa się Kristina, nad czym też ubolewa Tzn. teraz już mniej, ale kiedyś strasznie
heheh dobre, dobrze, że teściowa nie pozwliła, no bo jakby był mały to Alfonsik??, Alfik??a u mnie na osiedlu matka nazwała chłopca, Wawrzyniec, jest ryży, i włosy ma do ramion, i jak to zdrobnić, Wawrzyś??

Stary 2011-11-15, 21:49   #491
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Kristina ? ta się pisze? pierwszy raz słysze taie imię
Dokładnie tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 21:50   #492
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Ja miałam być Julią (mama chciała), ale ojciec przeforsował swoją wersję i Julia została tylko na drugie

Mi tez w przedszkolu imię Justyna podobało się najbardziej ze wszystkich dziewczęcych imion
to byśmy obie Julie były . Co do Justyn:" a fuj, skąd Wam się to bierze?"

Cytat:
Tak masz racje każde dziecko jest inne wiele niejadkow uczy sie jeść w przedszkolu ale to też zależy od nauczycielek
My z Tż też niejadki oczywiscie jako dzieci na szczęście wyrośliśmy

Dzień dobry Dzidka jestem ale by było
całuj brata po rękach
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:52   #493
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
heheh dobre, dobrze, że teściowa nie pozwliła, no bo jakby był mały to Alfonsik??, Alfik??a u mnie na osiedlu matka nazwała chłopca, Wawrzyniec, jest ryży, i włosy ma do ramion, i jak to zdrobnić, Wawrzyś??

Kurcze, jak to potrafią rodzice dziecko skrzywdzić. Ja wybierając imię dla Dominika, zwracałam uwagę na to czy mi się podoba i na to żeby później w szkole nie był wyśmiewany (wiadomo jakie są dzieci) i jak ptrafią dokuczyć).
Stary 2011-11-15, 21:52   #494
agadus
Wtajemniczenie

a macie jakies skojarzenia z danym imieniem??

Stary 2011-11-15, 21:54   #495
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja Kariną. Albo Zuzą.
Na drugie mam Zuzia.
a ja mialam byc Kingą, ale ojciec i babcia sie uparli, wiec mama miala mało do powiedzenia... może dlatego Kinga jest Kingą. a tak wogóle to miałam byc Łukaszkiem

a wiecei co mnie zawsze dziwi - jak niektorzy maja jedno imie a posługuja sie drugim lub zupełnie innym. ja bym sobie zmienila juz imie a nie że koleś przedstawia sie Kuba a w dowodzie ma Mateusz...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-11-15 o 21:59
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:59   #496
DaKaro
Zadomowienie

Dzizas, ale mam nadrabiania, jestem na 12 stronie...Jestescie plodne jak za starych dobrych czasow .
Przepraszam, ze o sobie, jak Was doczytam, to sie ustosunkuje do Waszych postow. Jutro idziemy na druga dawke szczepien. Okrutnie zabiegana jestem przed tymi chrzcinami, troche zaluje, ze dalam sie mamie namowic. I nie chodzi o mnie, tylko o mame wlasnie, bo na nia spadla cala praca zwiazana z organizacja, gotowaniem, sprzataniem...ech. Pomagam ile moge, ale Malwinka tak sie nauczyla, ze sama minuty nie zostanie, zaraz gada pod nosem cos do siebie a potem krzyk. O dziwo nie placze, tylko krzyczy w odstepach czasu, jakby kogos karcila . Biegne pod prysznic, moze jeszcze pozniej w lozku cos podczytam.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:01   #497
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam, bo ja nie wiem czy to dobrze robię...
Pokazywała mi i lekarka i położna ale mi cały czas się wydaję,
że robie to inaczej niż one...

Ja jak naciągnę to robi się takie ala "koło zębate" na czubku,
ja pierniczę
chwytam w połowie wacka i na dół,

beznadziejna jestem.
Aż mi wstyd znowu lekarkę prosić żeby pokazała,
ale jak mus to mus

masło maślane
ja zaciągnęłam męża do takich spraw. ja nie mam takiej końcówki wiec i wprawy brak

Stary 2011-11-15, 22:02   #498
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a mnie się strasznie nie podoba Dorota , takie oficjalne i bez emocji.
Mnie w domu (dużo wczesniej niż weszła na ekrany reklama proszku ) wołali Dosia i tak zostało do dziś a znajomi w pracy Doda (niestety nie ze względu na podobieństwo urody i figury ot tak po prostu
Moj Tż jak krótko pracował to poszedł z kolegami na piwko po pracy i w tym lokalu był telewizor i prawie leciał teledysk Dody . Mój Tż zaczął sobie podśpiewywac a kolega mu mówi - tylko do swojej żony Dorota nie powiedz , a Tż - przecieżmoja żona ma na imie Dorota , kolega nie wiem czemu w szoku to co tylko jedna Dorota po ziemi chodzi
Cytat:

Alfons
Kristina fajnie

Brumku mam dwie koleżanki które mają na imie tak jak Ty i obie są księgowymi czy Ty tez ?

My z Krystusiem dzis odwiedziliśmy koleżanke i jej miesięczną córeczke synek całą wizyte przespał
Stary 2011-11-15, 22:03   #499
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

No to Natko też masz rodziców z fantazją. Jest jakaś historia imienia siostry (bo Ty masz normalne )?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Uwielbiam Twoje komentarze Zawsze prosto i w sedno

Chciałabym to zobaczyć Dzieci są na maxa rozbrajające

Tu Na łóżeczku
Jaaaa, czuję się zaszczycona - cały post do mnie .
Jakoś tak dziwnie było, jak Ciebie wieczorem nie było .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 22:05   #500
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
wiesz co oni maja taki system, ze przy toalecie, ktora nota bene jest stojaca maja prysznice i lewa reka sie podmywaja po prostu.
kiedys w UK jakas glosna sprawa byla,ze polacy na jakiejs budowie zbeszczescili muzułmanskie (akurat tam chyba pakistańczycy pracowali) zwyczaje, bo do pojemniczka z woda ktory stal w wc nakiepowali petów u nas to wlasnie do słoika z woda sie wrzuca pety, a nie przemywa nią ręce

Stary 2011-11-15, 22:07   #501
nerola
BAN stały

To ja sie wyłamię.
Mnie sie moje imię podoba
Drugie tez.
I nawet chciałam,zeby Iza była Milena no ale ...wiadfomo.
Choc mam kolkezanke Elzbietę i córka tez Elżbieta.

Co do skojarzeń-tak,mam .
Kojarzę imiona z osobami-niestety.

Ale mam suche rece od palenia w piecu i ciagłego mycia.Masakrycznie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:07   #502
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
. Co do Justyn:" a fuj, skąd Wam się to bierze?"
Mi stąd, że w przedszkolu właśnie była dziewczynka - Justynka: złote włoski, sliczne loczki, buzia aniołka i wszytskie dzieci ją lubiły. No i chciałam być taka jak ona
Stary 2011-11-15, 22:13   #503
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
No to Natko też masz rodziców z fantazją. Jest jakaś historia imienia siostry (bo Ty masz normalne )?
Piszę w klubie
Stary 2011-11-15, 22:16   #504
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a wiecei co mnie zawsze dziwi - jak niektorzy maja jedno imie a posługuja sie drugim lub zupełnie innym. ja bym sobie zmienila juz imie a nie że koleś przedstawia sie Kuba a w dowodzie ma Mateusz...
Fakt, to niezrozumiałe... Mam wujka (brat mamy), który jest od zawsze wujkiem Wieśkiem. A tu ze trzy lata temu dowiaduję się że ona ma Henryk w dowodzie Okazuje się że sami rodzice od początku prawie mówili na niego Wiesio, mimo że nazwali go Henio Nie kumam

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na druga dawke szczepien.

Cytat:
Brumku mam dwie koleżanki które mają na imie tak jak Ty i obie są księgowymi czy Ty tez ?
Rany, nie!!!! Zwariowałabym Ja księgowością zajmuję się dorywczo - prowadzę tylko męża firmę od tej strony. Ale na to mi starcza parę dni w miesiącu na szczęście.

Cytat:
Jaaaa, czuję się zaszczycona - cały post do mnie .
Jakoś tak dziwnie było, jak Ciebie wieczorem nie było .
A widzisz jaką Ty dla mnie ważną personą jesteś!!!
WIękoszość dnia mnie dziś nie było, podróżowalismy sobie z Tymusiem i sprawy załatwialiśmy Wróciłam o 20 z minutami, więc zanim go wykąpałam i nakarmiłam, to dopiero teraz w łóżku z lapkiem wylądowałam No to Ci się wyspowiadałam ze swojego dnia
Stary 2011-11-15, 22:23   #505
Natka_
Zakorzenienie

Mam koleżankę Olę, na którą rodzice od małego mówią Sandra i kolegę który dla mnie był zawsze Radkiem a niedawno dowiedziałam się, że tak naprawdę Konrad (podobno sam bardzo długo nie wiedział, że ma na imie Konrad naprawdę).
Stary 2011-11-15, 22:26   #506
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
...a mama moja mówi,że zwariowałyśmy bo to takie piękne imię...
pyta czy wolalybyśmy mieć na imię Małgośka? bo ponoć wtedy było modne
a co, macie cos do Malgosiek???

no i dolaczam sie do klubu NIERADZACYCH SOBIE Z DWULATKAMI
mi prawie codziennie chce sie ryczec z bezradnosci, mam wrazenie ze nad Klara kompletnie nie panuje, a ona ma mnie w glebokim powazaniu
najgorsze co sobie mozna zafundowac to dwulatek+niemowlak, ech...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:30   #507
zanka205
Zakorzenienie

Filip ma prawie 3 lata, czasem mnie strasznie wkurza, bo ma etap ja sam i co nie weźmie w ręce to zepsuje, no i faza na płacz jak coś nie po jego myśli jest
czasem doprowadza mnie do szału, jak np. zajęta jestem Leną a ona stanie nade mną i jak katarynka: chce samolot, chce samolot, chce samolot... i mimo, że mówię mu poczekaj, to on dalej gada i gada
ale ogólnie jest grzeczny, jakoś specjalnie nie mogę na niego narzekać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 22:34   #508
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
To ja sie wyłamię.
Mnie sie moje imię podoba
Drugie tez.
I nawet chciałam,zeby Iza była Milena no ale ...wiadfomo.
Choc mam kolkezanke Elzbietę i córka tez Elżbieta.

Co do skojarzeń-tak,mam .
Kojarzę imiona z osobami-niestety.

Ale mam suche rece od palenia w piecu i ciagłego mycia.Masakrycznie
Bo Milena to ładne imie
Stary 2011-11-15, 22:36   #509
editka2022
Rozeznanie

a ja mialam byc Kornelia ale mama mojego taty powiedziala ze nigdy w zyciu,wiec potem wymyslili ewa,a moj tatus pojechal wyrabiac metryke i zapmnial pamietal ze na "e"i wymyslil Edyta a strasznie nie ladne bo takie twarde ale lepiej niz ewa.moja mama caly czas zalowala ze ulegla i nie dala Kornelia,a mi sie strasznie podoba i nazwalam tak swoaja malutka
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:38   #510
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
mam wrazenie ze nad Klara kompletnie nie panuje, a ona ma mnie w glebokim powazaniu
najgorsze co sobie mozna zafundowac to dwulatek+niemowlak, ech...
Żartujesz! A na zdjęciu Klarunia wygląda jak wcielony aniołek, co to tylko się cudnie uśmiecha i nic nie psoci

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Apropos odciągania i stulejki dziewczyny obejrzyjcie ten wykład, warto poświęcić 30min bo doktor jest świetny a wykłąd ciekawy
Filmik z Kliniki Urologii Dziecięcej
www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553
Dzięki youyou Obejrzałam. Bardzo fajnie facet opowiada
Facet opowiada przystępnie, obrazowo i na wesoło
Najbardziej podobało mi się zdanie"Ręce precz od napletka!"

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-11-15 o 22:41
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości