![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Czarna Damo, ja również gratuluję Ci serdecznie
![]() Dzisiaj: I. bułka orkiszowa z piersią zapiekana z indyka i papryką, pół szklanki kubusia II. bułka grahamka z serem i papryką III. jabłko IV. mix płatków z jogurtem (właśnie kończę) może zjem jeszcze kromkę chrupkiego, zależy do której posiedzę ![]() Wczoraj padłam po 21 i wstałam o 9. Potrzebowałam tego po tych zarwanych nocach. Dobrze, że chociaż są tego efekty. Telefon leżał koło głowy, sms-y przychodziły, a ja nic nie słyszałam. Czuję się dziś wspaniale ![]() Kurde, taką mam ostatnio ochotę na słodycze, że masakra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
Wrzucam swój jadłospis z dzisiaj... macie jakieś propozycje zmian?
![]() I. 2 kromki razowca z serkiem topionym paprykowym hochland [180kcal] II. pomarańcza + batonik corny linea [125kcal] III. 100g piersi z indyka + 150g warzyw na patelnię + łyżka oliwy z oliwek + 100g buraczków + 100g pieczarek marynowanych + szklanka kefiru truskawkowego 0% [460kcal] IV. bułka grahamka + 70g serka wiejskiego + 50g pomidora [222kcal] V. jogurt pitny danacol + 10g orzechów włoskich + 5g rodzynek [114kcal] kcal: 1101kcal białko: 62g węgle: 143g tłuszcz: 35g
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I ja np unikam popoludniu weglowodanow takich jak bulki np ![]() ![]() kolacja ok, ale bardziej an 2 sniadanko, ze wzgledu na obecnosc orzechow i rodzynek, ale pewnie byla to nie duza ilosc, wiec tez nie jest zle ![]() Ciekawi mnie Twoj obiadek, warzywka, indyk... i kefir truskawkowy ![]() Dziewczyny ja nie mam czasu pisac ![]() U mnie dzis: I: kromka zytnia z paprykarzem, kromka z twarozkiem mielonym ogorkiem szczypiorkiem (280kcal) II: kawalek sernika dietetycznego wlasnego (170 kcal) III: zupa krem z brokula z 90g piersi kuraka (200 kcal) IV: batonik Cornyy Free + lyzeczka nutelli (150?) V: kawalek piersi, warzywa na patelnie po chinsku (200) Razem: 1000.
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
medzia, ja bym ten kefir przenosiła z obiadu na śniadanie, bo śniadanko trochę małe Ci wyszło, a 560kcla na obiad to jednak trochę już dużo.
A ja postanowiłam wypiąć się na brak czasu i jutro idę na 19.15 na aqua aerobic! ![]() Nie ma! Dla siebie też muszę mieć czas, a co! ![]()
#1085 |
Raczkowanie
|
Ja jakoś przeżyłam ten dzień...cieszę się, że już mi się skończył, bo był na prawdę ciężki...zjadłam dziś
I mleko i płatki ActVita Lubella II 2xwasa z polędwicą sopocką III 2 jajka na miękko, trochę zupy jarzynowej z obiadu IV jogobella light V 1xwasa z polędwicą i serek bieluch, który ostatnio pokochałam jak szalona - całe opakowanie ma 150 kcal, czyli wychodzi mniej niż zwykłego twarożku wiejskiego, a wg mnie jest o wiele smaczniejszy i jem go łyżeczką a nie na chleb...mało dziś warzyw bo nie miałam sił nic kroić, obierać itd, a owoców też nie chciałam jeść, bo wczoraj zjadłam pomarańcze, przed wczoraj grejpfruta i się boję, że mi zaraz uczulenie wyjdzie zbiżający się @ daje osobie znać i zjadłam trochę czekolady bo już nie mogłam się opanować...zawsze tak mam gdy oczekuję @ ...i się trochę tego obawiam jak to się odbije na wadze... wyszło mimo wszystko umiarkowanie bo 1197 kcal, więc w granicach rozsądku ![]() przeziębienie mnie rozkłada, jutro muszę tylko wyjść na pocztę odebrać paczkę a całą resztę czasu zamierzam spędzić w domu wygrzewając się pod kocem i pijąc gorącą herbatkę ![]() ![]() CzarnaDamo gratulację!!! widzę u Ciebie ogromne postępy i motywację...jak się będziesz tego trzymała to jest szansa, że ujrzysz do świąt oczekiwaną wagę ![]() ![]() ja do świąt chciałaby zdobyć chociaż mój drugi cel...oby mi się udało
waga wyjściowa 94,5 kg (17.09) cel I 90 kg osiągnięty (11.11) ![]() ![]() cel II 85 kg osiągnięty (17.12) cel III 79 kg cel ostateczny 70kg marzę jednak by zobaczyć 6 z przodu więc przy 69 kg będę skakała ze szczęścia ![]() waga obecna 79,4 kg (23.02) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- MOJE DROGI LASECZKI ![]() Dziś zaplanowałam sobie znowu 5 posiłków co 3 godz max. śniadanie: 2 wasa z szynka i ogórkiem+kawuni bez cukru II śniadanie: grejpfrut+czerwona herbatka (uwielbiam grejpfruty więc wprowadziłam je do mojej diety,i do tego wyczytałam że są wskazane) obiad: 50gr kaszy gryczanej+ ze 100gr piersi kurczaka (czyli pieczona w piekarniku z przyprawkami) do tego buraczki czerwone 100gr.+kawka bez cukru podwieczorek: jogurt naturalny z jakimś owocem(podejrzewam że będzie to pół brzoskwini)wymieszam i wyjdzie pyszny jogurt ![]() kolacja: jajko na twardo+1 wasa(strasznie mam ochotę na jajko ehh) cieszę się że układam sobie te posiłki ![]() ![]() ![]()
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2011-11-16 o 06:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie to mnie dręczy - do tej pory walczyłam jak wściekła.. od 3 miesięcy nie było tak żebym miała przerwę od ćwiczeń dłużej niż 2 dni.. a tera nie ruszyłam tyłka od piątku.. dramat. Niestety nie bardzo będę mogła ćwiczyć aż do soboty włącznie. Znajomi się do nas wprowadzają, bo nie mają gdzie mieszkać - remont ich nowego mieszkania się przedłuża.. ![]() Może zamknę się w sypialni na godzinkę i coś poskaczę ale jak ich znam to trzeba będzie z nimi siedzieć.. Typ osób,które jakoś nie umieją się sobą zająć ![]() Mam nadzieję, że organizm po takiej rozpuście potem odda kilogramy... Zupełnie jakbym dietę zaczynała na nowo.. zobaczymy jak to będzie.. Przynajmniej posiłków pilnuję.. żal mi tylko tych ćwiczeń.
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na dzisiaj planuje: I: kromka zytnia z twarozkiem mielonym i ogorkiem, 2 lyzki salatki z piersi, ananasa z puszki, sera zoltego, kukurydzy, ale zamiast majonezu, to twarozek mielony (calosc ok. 280kcal) II: kromka razowa z paprykarzem (ok. 130kcal) III: placki otrebowe z serkiem wiejskim, z gulaszem drobiowym z pieczarkami cebulka papryka (1/2 porcji czyli. ok 280kcal) IV: kawalek sernika (170kcal) Razem 860 kcal. DO tego jeszcze pewnie cos wpadnie i bedzie 1000 ![]()
![]() |
#1089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze Ci powiem że mi osobiście wasa lepiej smakuje niż obojętnie jaki chleb.Odkąd pamiętam nigdy nie przepadałam za chlebem znajomi się ze mnie śmiali że ja z kosmosu bo dla nich to dziwne że ja nie przepadam za chlebem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jeśli idzie o mieszanie słono-słodkich rzeczy, zawsze tak miałam, od dziecka ![]() Czarnadamo, cieszę się, że tak dobrze Ci idzie (i wcale nie zapeszam!) ![]() ![]() ![]() Na kolację do tej wasy może jakiś pomidorek? Jeśli idzie o produkty wasa/chleb to sprawa bardzo indywidualna. Jadłam przez ponad miesiąc dzień w dzień wagę i chudłam, byłam najedzona i wszystko było ok. Jednak zmieniłam na chleb odkąd zaczął się rok akademicki, żeby na dłużej mnie po prostu trzymało ![]() akasha, nie łam się! to nie jest tak, że jak przestajesz ćwiczeń to nie chudniesz.. i większość z nas jest dobrym tego przykładem ![]() ![]() JADŁOSPIS Z DZIŚ: I. 30g musli + szkl. mleka 0,5% + jogurt owocowa wyspa [357kcal] II. banan [117kcal] III. 2 kromki chleba razowego z serkiem topionym hochland + 80g papryki czerwonej [205kcal] IV.100g jogurtu naturalnego + 80g jabłka tartego + 10g rodzynek + 10g orzechów włoskich [198kcal] V. zupa kalafiorowa z marchewką i gotowaną piersią z kurczaka [327kcal] kcal: 1204 białko: 72g węgle: 148g tłuszcz: 26g Poszalałam ze śniadaniem, ale czułam się po nim rewelacyjnie przez 3 kolejne godziny ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-11-16 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zadomowienie
|
Tak wiem że powinno byc więcej warzywek,ale nie miałam nic w domu poza cebulą i buraczkami bo nie byłam na dokładnych zakupach hehe
![]() ![]() ![]() ![]()
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AAA godzinę temu wróciłam z aqua aerobicu ![]() ![]() ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-11-16 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
ja dziś starałam się też ładnie trzymać, wyszło 1100kcal...wiecie co mi ostatnio posmakowało - sałatka meksykańska taka z puszki...jest pyszna i po odsączeniu nie ma dużo kalorii, jem ją sobie na dwa razy, gdy tak jak dziś nie ma sił na gotowanie i szykowanie:/ to przeziębienie mnie dobija...
a co do chleba Wasa bo toczyła się dyskusja na ten temat to ja Wam powiem, że nauczyłam się go jeść na 1 roku studiów i trzymam tak już kilka lat i chleba normalnego nie jem praktycznie wcale...zaczęło się od tego, że normalny chleb szybko robi się twardy i się zsycha a ja takiego nienawidze...a że się na studiach nie chciało co dzień do sklepu latac to Wasa była idealnym rozwiązaniem bo zawsze świeża heheh ja nigdy nie miałam z nia problemu bo wasa zawsze mnie nasycala...nawet jak nie bylam na diecie i jadlam za 3 to pieczywko chrupkie jadlam zawsze ![]() ![]()
waga wyjściowa 94,5 kg (17.09) cel I 90 kg osiągnięty (11.11) ![]() ![]() cel II 85 kg osiągnięty (17.12) cel III 79 kg cel ostateczny 70kg marzę jednak by zobaczyć 6 z przodu więc przy 69 kg będę skakała ze szczęścia ![]() waga obecna 79,4 kg (23.02) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() Ja chwilowo przestałam liczyć każdą kcal.. wczoraj na oko koło 1100 było ![]() Jem tak jak jadłam, ale niestety ze względu na tych znajomych,którzy mieszkają z nami jest dziwnie. Wczoraj wskoczyłam na orbitreka na 40 min ![]() Może dzisiaj też się jakoś uda. Wiem,że nie ćwicząc też można chudnąć, niestety mój organizm wiele lat funkcjonował na głodowych racjach żywnościowych, bo często gęsto głodowałam żeby schudnąć i teraz niestety muszę rozkręcić metabolizm dlatego u mnie te ćwiczenia są tak ważne. Ale mam nadzieję, że nawet przy takim ułożeniu posiłków będzie nie najgorzej ![]() Robię sobie brzuszki, pompki i jakieś tam skłony. Zawsze to coś. Zobaczymy jutro czy będzie mały dramat.
169 cm 78 ............... ->67-> .... ->65 65-> ...-> 62 Edytowane przez akasha83 Czas edycji: 2011-11-17 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
a ja dziś mam małą załamkę
![]() ![]() ![]() śniadanie: 200 ml zupy pomidorowej z ryżem podjadłam od Nadii hehe wiem nie powinnam ale jakoś tak wyszło ![]() II śniadanie: pomarańcz obiad: 2 ziemniaki (może 3 ale wątpię wolę raczej nie przesadzać) pałka z kuraka bez skóry pieczona w piekarniku ok.130gr. surówka z ogórka z jogurtem naturalnym 0% i szczypiorkiem proszę mnie nie ganić za to ale mam na to tak wielka ochotę że szokkkkk ![]() podwieczorek: jogurcik naturalny 0% i pół banana kolacja: 2 wasa z ogórkiem ,pomidorem i 2 plasterkami sera ![]() podejrzewam że to ok.1000kalorii może coś jeszcze dołożę bo to trochę za mało chociaż 1100 niech wyjdzie.
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2011-11-17 o 11:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Raczkowanie
|
![]() Przekroczyłam"magiczną" granicę 69,7 ![]() Z tej radości normalnie dzisiaj poćwiczę choćby nie wiem co ![]() Właśnie jestem po obiedzie - sałatkę sobie zrobiłam z kalafiora gotowanego (250 gr) -podrzałam + dodałam posiekane 2 jajka + 130 g tuńczyka w kawałkach. + łyżka jogurtu + pół łyżeczki majonezu ![]() Pychotka. Na kolację coś lekkiego pewnie zjem ![]() Jupi - myślałam że będzie tragedia. Medzia miałaś 100% racji ![]()
#1097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERDUCHA ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie dzisiaj @ niestety ![]() ![]() 100g wędzonej makreli, 100g pieczarek marynowanych, 2 wafle ryżowe, 100ml mleka 0,5% z 2 łyżkami muesli i kisiel truskawkowy... no po prostu, jak mam okres to jem rzeczy o takim połączeniu składnikowym, że można boki zrywać ![]() z ważenia jutrzejszego odpadam niestety... podczas @ zawsze waga mi idzie do góry ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
akasha, suuuper!
![]() ![]() no to pora na spowiedź.... wczoraj po aerobicu planowo zjadłam małą kanapkę zbożową, ale później brat mojego TŻta przywiózł nam pizze.. wiedział, że mieliśmy pusto w lodówce, bo dopiero dziś TŻ dostał kasę, a u mnie też już były końcówki. Jeszcze spejcalnie pół pizzy (takiej średniej) zrobił tak,jak lubię (jest kierowcą w pizzerii i czasami sam robi dla siebie np.) czyli z kawałkami kurczaka, kukurydzą (trochę) i szynką. Zjadłam 3 mniejsze kawałki ![]() ![]() Dziś też jadłospis skopany... dopiero do domu wróciłam, a wyszłam rano. 1: 2 kromki razowca- jedna z almette, druga z serem o mniejszej zawartości tłuszczu (13%) 2: gorąca czekolada z automatu, 1 kromka chrupkiego obiad jadłam w stołóce studenckiej: trochę ziemniaków, kawałek ryby (w bułce i jajku, ale baaardzo mało było tej panierki), 200ml zupy jarzynowej 3: 2 kromki razowca, 2 plasterki sera (tego co rano) -> miałam kanapkę ze sobą, gorąca czekolada z automatu ( ![]() I to na razie tyle. W domu mam niewiele jedzenia... nie byłokiedy zrobić zakupów. Jutro po śniadaniu idę na basen, może coś kupię wracając. Nie mam siły, paaadam.... w ogóle to mam straszne zakwasy na nogach, bo wczoraj bardzo dużo chodziłam, później ten aerobic, a później jeszcze zrobiłam 300 powtórzeń tego mojego ćw na nogi i tyłek.
#1100 |
Raczkowanie
|
Wiecie co - ja też wypadam z jutrzejszego ważenia...dostałam właśnie @, więc jutro będę ważyła dużo więcej i nawet się denerwować nie chcę i wolę na wagę nie wchodzić...zważę się w sobotę lub w niedzielę jak troche ze mnie zejdzie i wtedy Wam napiszę, ok?
medzia w tych dniach mam tak samo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Raczkowanie
|
Oj laski współczuję @. Ale niestety to norma więc trzeba przetrwać
![]() Bottega - mam nadzieję, że pizza to objaw powrotu do zdrowia ![]() Ja wczoraj grzecznie : Śniadanie - standard II - jabłko III - sałatka z kalafiorem,tuńczykiem i jajkiem IV - 100 ml kefiru V - serek wiejski Łącznie: Kcal 1092 B - 66 g W - 130 g T - 32 g Mogłoby być więcej ale wpadłam szczęśliwa do domu i wskoczyłam na orbitreka - skończyłam koło 20 i już mi się jeść nie chciało. Pokazało spalonych 450 kcal ![]() Jak się uda to wskoczę dzisiaj raz jeszcze na wagę dla pewności ![]() Trzymam kciuki za wasze niskie wagi ![]()
#1102 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Widzę,że u was na wątku miła i przyjemna atmosfera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zadomowienie
|
U mnie praktycznie zero spadku
![]() ![]() ![]() ![]() Zaplanowany jadłospis na dziś: śniadanie: 30gr płatków corn flakes z 200 ml mleka 2.0%+kawa bez cukru II śniadanie: brzoskwinia obiad: plaster schabu pieczony w piekarniku z przyprawami 110 gr. pół paczki ryżu 2 ogórki korniszone (mam wielka ochotę)+ kwa bez cukru podwieczorek: jogurt naturalny wymieszany z połówką kiwi kolacja: twarożek light ze szczypiorkiem+pół bułeczki kajzerki ![]() do tego mam przeogromną ochotę na słodycze za którymi nie przepadam a to z powodu @ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
CzarnaDama witaj
![]() Co do Twojego jadłospisy całkiem fajny tylko jakoś małe to drugie śniadanko dorzuć może jeszcze do niego jakiś jogurt, serek homogenizowany albo najlepiej zamień podwieczorek z drugim śniadaniem i będzie idealny jadłospis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podaj swoje dane - wzrost - waga - cel to cię wciągnę w zestawienie ![]() Dzisiaj mamy ważenie ![]() Czekamy na info co jesz i jakie gzreszki popełniasz (oby żadnych) i jak ćwiczysz ![]() Cytat:
![]() Każdy spadek to już mniej do celu i powinnaś tak to odbierać ![]() to nadal oznacza że chudniesz i nie masz zastoju - brawo kochana
169 cm 78 ............... ->67-> .... ->65 65-> ...-> 62 Edytowane przez akasha83 Czas edycji: 2011-11-18 o 09:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem prawie wszystko oprócz fast-foodów i słodyczy, zresztą będę wrzucać jadłospisy to same zobaczycie ![]() co do grzeszków to mają słabością są kanapki i przed @ czekolada ![]() ![]() uff to tyle narazie o mnie, myślę,że z czasem poznamy się bardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ale ja nie zamierzam przestać się kontrolować jak dojdę do swojego celu więc może polecę jeszcze troszkę ![]() A liczysz kcal? czy po prostu ograniczasz porcje?
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ćwiczeń to wiadomo,że nie będę codziennie robić tego samego, bo wysiąde predzęj czy później ![]() Chcę zmienić tryb życia na zdrowy i przy okazji zrzucić parę kilo ![]() ![]() ![]() Wiadomo jak się osiagnie cel to trzeba uważać co by nie stracić kontroli i nie wrócić do starych nawyków żywieniowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jest 106.4 nie 106.7 stanęłam teraz na wagę po odwiedzinach w wc i wyszło mniej o 0.3kg w sumie schudłam 0.4kg cieszę się jeszcze bardziej.mimo że to nie jest kg czy więcej ale i tak sporo biorąc pod uwagę weekendowe obżarstwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zrobiłam se też sałatkę na weekend,aby sie nie objeść jak zawsze bo tak bywa w weekendy ![]() ![]() podaję wam przepis(może któraś z wypróbuje)sama go wymyśliłam oczywiście: 70gr kukurydzy 60gr szynki chudzinki 30gr cebuli czerwonej paczka ryżu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko,sól,pieprz (wszystko odmierzyłam na wadze) nie będę wam pisała jak to się robi bo każda z was wie jak połączyć składniki ![]() dla mnie smakuje będę miała na 3 lub 4 podejścia bo na raz to nie zjem nawet dla mnie za dużo hehe ![]()
#1110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super że potrafisz już sama układać sobie posiłki i wybierać niżej kaloryczne rzeczy ![]() Z czasem będzie jeszcze łatwiej ![]() Oby tak dalej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.