|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze
Witam
![]() Piszę do Was z prośbą o pomoc... już jakiś czas temu zdecydowałam się na remont w pokoju i czekam tylko aż brat skończy u siebie i zabierze się za mój ![]() Koncepcja zmieniła mi się już jakieś milion razy, ale to już nieważne ![]() Chcę miec fioletowe ściany. Do tej pory myślałam o dwóch ścianach ciemniejszych i dwóch jaśniejszych, ale teraz jak tak sobie myślę to.. może lepiej wybrac jeden kolor? Załączam zdjęcie na którym jest kolor paneli jakie chcę i właśnie kolor ścian. Mój pokój jest jednak mniejszy (niecałe 3x4m) i nie wiem czy go to za bardzo nie zmniejszy.. Dlatego proszę o radę - czy jeden kolor ścian będzie lepszy niż dwa? Jeśli chodzi o kolor mebli to najprawdopodobniej będzie to kalwados. Link do przykładowego mebelka http://s.sklep.meble.pl/gfx/agimeble...9774117132.jpg |
|
|
|
|
#1832 |
|
Przyczajenie
|
ja ostatnio w castoramie stałam z chłopakiem i mieli taką gigantyczną ścianę z farbami ahhh, jakie kolorki tam były. Kapitalne odcienie fioletu, w ogóle uwielbiam fiolecik taki śliwkowy, trochę podobny do tego jaki jest właśnie tutaj na forum
) tlyko, że to ciemny kolor, a pokoje małe ;/ zbliżamy się do malowania i chcemy wybrać do salonu gdzie jest dość ciemno (małe okna) jakiś beż, a sypialnia będzie bankowo zielona, tylko też jeszcze na odcień odpowiedni czekamy
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Wlasnie zalozylam konto na forum ![]() Ale przechodzac do tematu, jak w tytule- potrzebuje jakiejs porady w doborze koloru scian ![]() Nie mam mozliwosci w tym momencie dodania zdjecia, ale postaram sie opisac jak to wyglda. Trzy sciany pokoju to biale boazerie. Cos takiego jak tutaj: child's+flag+bedroom.jpg Pozostala sciana to zwykla, biala, chropowata sciana. Dodam, ze jest to sypialnia na poddaszu i, ze sufit rowniez, jest wylozony biala boazeria. I teraz pytanie. Czy zostawic w spokoju te biale boazerie i pomalowac tylko jedna sciane? A moze wszystkie? Sufit rowniez? Jak dobrac kolory, w sensie, ze np, ta zwykla sciane pomalowac na jeden kolor, sciany z boazeria na inny? Bardzo prosze o jakies porady ![]() Z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi ![]() P.S. Sorry, za brak polskich znakow, nie mam polskiego komputera...
|
|
#1834 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Wlasnie zalozylam konto na forum ![]() Ale przechodzac do tematu, jak w tytule- potrzebuje jakiejs porady w doborze koloru scian ![]() Nie mam mozliwosci w tym momencie dodania zdjecia, ale postaram sie opisac jak to wyglda. Trzy sciany pokoju to biale boazerie. Cos takiego jak tutaj: http://1.bp.blogspot.com/_qm4HVkF5dxY/SkbMg6C5d1I/AAAAAAAAAUw/uw8URsfBIOs/s400/child's+flag+bedroom.png Pozostala sciana to zwykla, biala, chropowata sciana. Dodam, ze jest to sypialnia na poddaszu i, ze sufit rowniez, jest wylozony biala boazeria. I teraz pytanie. Czy zostawic w spokoju te biale boazerie i pomalowac tylko jedna sciane? A moze wszystkie? Sufit rowniez? Jak dobrac kolory, w sensie, ze np, ta zwykla sciane pomalowac na jeden kolor, sciany z boazeria na inny? Bardzo prosze o jakies porady ![]() Z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi ![]() P.S. Sorry, za brak polskich znakow, nie mam polskiego komputera...
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Ta boazeria pasuje do stylu "morskiego"- biel, granat, czerwień, trochę złota...hm... mogłoby to wyjść bardzo oryginalnie. Choć, nie wiem, czy nie za mało romantycznie.
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dopiero teraz się przyjrzałam, że w takim stylu jest pokój ze zdjęcia, które dodałaś ;P |
|
|
|
|
#1836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje Wam za podpowiedzi ! Pomysl super, oryginalny
Czerwone dodatki ociepla troche pokoj, moja mama ma sypialnie w turkusach i pokoj jest ''nieprzyjemny'' i zimny...Czyli poprostu jedna sciane boazerii tak zrobic? Reszte zostawic biale?
|
|
#1838 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio przeprowadzilam sie na kawalerke, spory sloneczny pokoj, pomalowalam na cieply gleboki roz 2 ze scian, pozostale na bezowo, do tego meble w kolorze bielonego debu
ps sorka za balagan
Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-11-26 o 09:42 |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
Chcę odmalować swój pokój - dzienny i sypialnię jednocześnie
![]() Pomieszczenie jest małe - prostokątne, o wymiarach 2,4 x 5 metrów. Drzwi znajdują się na krótszej ścianie, duże okno naprzeciw drzwi, od strony południowej. Drzwi białe, parkiet jasny. Znajduje się tu duże łóżko z jasnego drewna, niski czarny stolik (przykryty fioletowym obrusem), jasne biurko, czarna skórzana sofa, szafka expedit z ikei (jasna), dodatki (ramki na zdjecia, doniczki, zasłony, koc, dywanik, pudełka, itp) w kolorze czerwonym. I nie mam możliwości niestety wywalenia części mebli, chociaż są tu bardzo upchnięte. Uf. Chyba tyle informacji wystarczy ![]() Od zawsze marzył mi się pokój czerwony lub fioletowy. Czerwień raczej odpada, bo pokoik jest mały. Chociaż może któraś ma mały pokój o ciemnych ścianach? Czy naprawdę to takie 'przytłaczające'? Albo co myślicie o zimnym fiolecie? Np. takim odcieniu? http://www.tikkurila.pl/farby_dekora...342.2398.xhtml Bo ciemniejszy fiolet typu śliwka węgierka chyba całkowicie odpada przy tak małym wnętrzu? Proszę rady i o zdjęcia może, jeśli ktoś ma podobnie - mały pokoik i ciemne ściany
Edytowane przez 9876543210 Czas edycji: 2011-11-28 o 11:27 |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Poszukam tej farby, chociaz mzoe byc ciezko, nie meiszkam w Polsce, tylko w Norwegii, do tego w bardzo mialym miescie, niestety nie mam tu za dzuo sklepow;p ale pochodze w tym tygosniu, mzoe akurat znajde !
|
|
|
#1842 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
już - tylko przepraszam za jakość, nie mam aparatu przy sobie. http://imageshack.us/photo/my-images/6/pokojg.jpg/
|
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
http://flugger.pl/Forretninger/Salgsafdelinger.aspx proszę bardzo
![]() Mój Tżet pracuje w tej firmie i chwalimy sobie te farby. Całe mieszkanie mamy w ich produktach. np. 1 zdjęcie w trakcie remontu u rodziców ![]() 2 zdjęcie nasza łazienka tżet malował (kafle są tylko przy wannie i umywalce na ok 1,7 wysokości reszta ta farba)
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie jeśli ktoś jest stałym klientem lub dużo zakupi to na coś może liczyć, chociaż ja się akurat na tym nie znam Wiem, że Flugger jest nastawiony na wykonawców i oni mogą liczyć na zniżki, bo kupują w dużych ilościach.
|
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam dokładnie to na myśli - jedną ściane boazeri a reszta biała.Jeżeli coś wykombinowałaś - wrzuć fotki. |
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Konto usunięte
|
hmmm...nie mam wizji jakoś...
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Chciałbym prosić o pomoc. Niżej wklejam zdjęcia pokoju dziennego- salonu. Są to zdjęcia od poprzednich właścicieli, teraz sam szukam kolorów, aby odświeżyć pokój. Jest to bardzo jasny pokój, (ok 25m2), okno od strony południowej. Ja planuję zakupić podobnie komody w tym kolorze, i jakiś narożnik(ale tego koloru jeszcze nie znam). Interesuje mnie jakiś kolor raczej pomarańczowy lub gdzieś widziałem cynamonowy deser, może jakiś brąz. Chciałbym jakieś 2 kolory połączyć ale nie mam pomysłu jak. Czytam różne podpowiedzi, ale ciężko jest. Zielonego i niebieskiego raczej tam nie chce. Obecnie jest, (może tego nie widać, bo zdjęcie wieczorem zrobione) taki chyba kolor groszkowy. Niektórzy na tym forum mają ciekawe pomysły więc bardzo proszę o jakiekolwiek porady .
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Przyczajenie
|
Chciałbym aby pokój był ciepły. Dzisiaj byłem oglądać kolory i mam pomysł, na 2 kolory. Śnieżki bursztynowy szlak i brzoskwiniowy sad. Na wystawie były obok siebie 2 spore płytki i fajnie razem ze sobą wyglądały. Dobry pomysł? Kwestia jeszcze gdzie którą bym położył, jeśli bym zakupił. A może podpowiedz 2 typy. Jakby na luzie to jaki kolor, a jak bardziej ciepło to jaki? Dzięki za zainteresowanie.
Edytowane przez bartekcoma Czas edycji: 2012-01-04 o 21:37 |
|
|
|
|
#1850 |
|
Przyczajenie
|
Trafiłaś w sedno. Fajne kolory w odcieniach pomarańczy i brzoskwini, ale wszędzie można je spotkać. Zobaczę jak to będzie. Ściany łatwo pomalować jak coś się nie spodoba. dzięki.
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
co to za kolor? chce malowac pigmentem z palety colormix
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
nikt nie pomoze?
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was. Potrzebuję podpowiedzi w doborze koloru lub zestawu 2 kolorów do pokoju, który jest mały o wymiarach 3,5x2,8. Pokój bardzo zbliżony do kwadratu. Na krótszych (2,8m) szerokościach jest wejście do pokoju, drzwi a na przeciwnej okno. Na jednej dłuższej ścianie będą mebelki o coś takiego http://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...049974118.html. Po przeciwnej stronie będzie łóżko w kolorze olchy i jeden mebel.
I może od razu zapytam się o kolor zasłonek jaki by pasował.
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym, żeby ktoś podpowiedział dokładnie jaki kolor a nie czy jasne czy ciemne.
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
A co sądzicie o takim kolorze na ścianie co będą meble http://www.dekoral.pl/paleta-kolorow...wielkich-miast hyde park wygląda w katalogu na taki morski a po przeciwnej by była jakaś jaśniutka np. beż. Ten kolor co jest na aranżacji też mi przypadł. Chciałabym jakiś inny zestaw kolorów niż zieleń.
Dziękuje za podpowiedzi |
|
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=black12;31843879]ładny ten ktory wstawilas ale czy dla dzieci nie jest za smutny?
Ja bym powiedziała, że odważny. Myślałam o takim mocniejszym kolorze, gdyż na nim będą jaśniutkie meble. To one ten kolor by przygasiły i te zielone wstawki na nich ożywiają.Podobają mi się żywe (widoczne mocno) kolory. A to zestawienie co zaproponowano jest bardzo przyjemne, ale właśnie takie odcienie mamy zamiar robić w innym pomieszczeniu. Dzięki |
|
|
|
|
#1857 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem studentką SGH i piszę pracę licencjacką na temat popularności kołder i poduszek jedwabnych w Polsce. Do mojej pracy potrzebuję waszej pomocy! Proszę o wypełnianie ankiety - zajmie to około 3 min i jest całkiem przyjemne
![]() Link do ankiety: http://www.surveygizmo.com/s3/787635/Ko-dry-i-poduszki Z góry dziękuję! Każda ankieta przybliża mnie do sukcesu, jakim będzie napisanie pracy
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
co myslicie o takiej kolorystyce pokoju?
![]() (nie wiem czy to odpowiedni dział :P) |
|
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka!
chcę pomalować pokój, jednak nie bardzo wiem jakby to wyszło. pokój jest wąski i długi (5 metrów na 2.25) okno pólnocno-zachodnie, więc ze światłem tak sobie... meble będę miała w kolorze sosny, podłoga jeszcze nie wiem, ale zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma ze zdjęć niżej. nie wiem czy zestawienie kolorystyczne, które przygotowałam byłoby korzystne.... ps. to pomarańczowe to szafa ;-)
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2012-02-18 o 23:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.