Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 08:23   #1831
English Breakfast
Raczkowanie

Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze

Witam
Piszę do Was z prośbą o pomoc... już jakiś czas temu zdecydowałam się na remont w pokoju i czekam tylko aż brat skończy u siebie i zabierze się za mój
Koncepcja zmieniła mi się już jakieś milion razy, ale to już nieważne
Chcę miec fioletowe ściany. Do tej pory myślałam o dwóch ścianach ciemniejszych i dwóch jaśniejszych, ale teraz jak tak sobie myślę to.. może lepiej wybrac jeden kolor? Załączam zdjęcie na którym jest kolor paneli jakie chcę i właśnie kolor ścian. Mój pokój jest jednak mniejszy (niecałe 3x4m) i nie wiem czy go to za bardzo nie zmniejszy.. Dlatego proszę o radę - czy jeden kolor ścian będzie lepszy niż dwa? Jeśli chodzi o kolor mebli to najprawdopodobniej będzie to kalwados. Link do przykładowego mebelka http://s.sklep.meble.pl/gfx/agimeble...9774117132.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg deskabarlinecka1.jpg (21,2 KB, 125 załadowań)
English Breakfast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 11:55   #1832
Zabinetka
Przyczajenie

ja ostatnio w castoramie stałam z chłopakiem i mieli taką gigantyczną ścianę z farbami ahhh, jakie kolorki tam były. Kapitalne odcienie fioletu, w ogóle uwielbiam fiolecik taki śliwkowy, trochę podobny do tego jaki jest właśnie tutaj na forum ) tlyko, że to ciemny kolor, a pokoje małe ;/ zbliżamy się do malowania i chcemy wybrać do salonu gdzie jest dość ciemno (małe okna) jakiś beż, a sypialnia będzie bankowo zielona, tylko też jeszcze na odcień odpowiedni czekamy
Zabinetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 19:02   #1833
klaaudis
Przyczajenie

Witam Wlasnie zalozylam konto na forum
Ale przechodzac do tematu, jak w tytule- potrzebuje jakiejs porady w doborze koloru scian
Nie mam mozliwosci w tym momencie dodania zdjecia, ale postaram sie opisac jak to wyglda.
Trzy sciany pokoju to biale boazerie. Cos takiego jak tutaj:
child's+flag+bedroom.jpg
Pozostala sciana to zwykla, biala, chropowata sciana.
Dodam, ze jest to sypialnia na poddaszu i, ze sufit rowniez, jest wylozony biala boazeria.

I teraz pytanie. Czy zostawic w spokoju te biale boazerie i pomalowac tylko jedna sciane? A moze wszystkie? Sufit rowniez? Jak dobrac kolory, w sensie, ze np, ta zwykla sciane pomalowac na jeden kolor, sciany z boazeria na inny? Bardzo prosze o jakies porady
Z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi

P.S. Sorry, za brak polskich znakow, nie mam polskiego komputera...
Just give me one night in Ibiza.''
klaaudis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 21:08   #1834
klaaudis
Przyczajenie

Witam Wlasnie zalozylam konto na forum
Ale przechodzac do tematu, jak w tytule- potrzebuje jakiejs porady w doborze koloru scian
Nie mam mozliwosci w tym momencie dodania zdjecia, ale postaram sie opisac jak to wyglda.

http://1.bp.blogspot.com/_qm4HVkF5dxY/SkbMg6C5d1I/AAAAAAAAAUw/uw8URsfBIOs/s400/child's+flag+bedroom.png

Dodam, ze jest to sypialnia na poddaszu i, ze sufit rowniez, jest wylozony biala boazeria.

I teraz pytanie. Czy zostawic w spokoju te biale boazerie i pomalowac tylko jedna sciane? A moze wszystkie? Sufit rowniez? Jak dobrac kolory, w sensie, ze np, ta zwykla sciane pomalowac na jeden kolor, sciany z boazeria na inny? Bardzo prosze o jakies porady

P.S. Sorry, za brak polskich znakow, nie mam polskiego komputera...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg child's+flag+bedroom.jpg (221,4 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-11-21, 14:35   #1835
Tawua
Raczkowanie

Ta boazeria pasuje do stylu "morskiego"- biel, granat, czerwień, trochę złota...hm... mogłoby to wyjść bardzo oryginalnie. Choć, nie wiem, czy nie za mało romantycznie.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Dopiero teraz się przyjrzałam, że w takim stylu jest pokój ze zdjęcia, które dodałaś ;P
Tawua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 18:29   #1836
Tawua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coco_chanel6666 Pokaż wiadomość
MASZ super pole do popisu, zrób tak jak proponowała koleżanka, sypialnie w stylu morkim, będzie pięknie...możesz jedną ścianę boazerii pomalować tak właśnie w paski, że jedna deska biała, druga turkusowa i na zmianę, ale wtedy ogranicz się do tych dwóch kolorów i daj czerwone dodatki, już to widzę!!
Czerwone dodatki pięknie ożywią całość. Oj, ale mi się zrobiło wakacyjnie...a tu dopiero listopad
Stary 2011-11-25, 20:07   #1837
klaaudis
Przyczajenie

Dziekuje Wam za podpowiedzi ! Pomysl super, oryginalny Czerwone dodatki ociepla troche pokoj, moja mama ma sypialnie w turkusach i pokoj jest ''nieprzyjemny'' i zimny...
Czyli poprostu jedna sciane boazerii tak zrobic? Reszte zostawic biale?
Stary 2011-11-26, 09:40   #1838
marea
Wtajemniczenie

Ostatnio przeprowadzilam sie na kawalerke, spory sloneczny pokoj, pomalowalam na cieply gleboki roz 2 ze scian, pozostale na bezowo, do tego meble w kolorze bielonego debu

ps sorka za balagan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_9930 (Large).jpg (74,8 KB, 149 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9934 (Large).jpg (87,5 KB, 127 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9936 (Large).jpg (80,3 KB, 112 załadowań)

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2011-11-26 o 09:42
marea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 12:54   #1839
agaborsohn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klaaudis Pokaż wiadomość

http://1.bp.blogspot.com/_qm4HVkF5dxY/SkbMg6C5d1I/AAAAAAAAAUw/uw8URsfBIOs/s400/child's+flag+bedroom.png

Hmm... a może coś w takim stylu trochę romantycznym ?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ikea_bedroom_engla_inspiration3_110523_thumb.jpg (9,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikea_bedroom_engla_inspiration2_110523.jpg (146,7 KB, 32 załadowań)
agaborsohn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 10:43   #1840
9876543210
Raczkowanie

Chcę odmalować swój pokój - dzienny i sypialnię jednocześnie
Pomieszczenie jest małe - prostokątne, o wymiarach 2,4 x 5 metrów. Drzwi znajdują się na krótszej ścianie, duże okno naprzeciw drzwi, od strony południowej. Drzwi białe, parkiet jasny.
Znajduje się tu duże łóżko z jasnego drewna, niski czarny stolik (przykryty fioletowym obrusem), jasne biurko, czarna skórzana sofa, szafka expedit z ikei (jasna), dodatki (ramki na zdjecia, doniczki, zasłony, koc, dywanik, pudełka, itp) w kolorze czerwonym. I nie mam możliwości niestety wywalenia części mebli, chociaż są tu bardzo upchnięte.
Uf. Chyba tyle informacji wystarczy
Od zawsze marzył mi się pokój czerwony lub fioletowy.
Czerwień raczej odpada, bo pokoik jest mały. Chociaż może któraś ma mały pokój o ciemnych ścianach? Czy naprawdę to takie 'przytłaczające'?
Albo co myślicie o zimnym fiolecie? Np. takim odcieniu? http://www.tikkurila.pl/farby_dekora...342.2398.xhtml
Bo ciemniejszy fiolet typu śliwka węgierka chyba całkowicie odpada przy tak małym wnętrzu?
Proszę rady i o zdjęcia może, jeśli ktoś ma podobnie - mały pokoik i ciemne ściany

Edytowane przez 9876543210
Czas edycji: 2011-11-28 o 11:27
9876543210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 10:09   #1841
klaaudis
Przyczajenie

Cytat:
sądzę, że tak, tylko jedna ściana w paski, żeby za pstrokato nie było, np. ściana za łóżkiem...kurde, chyba kładę boazerię!!!!!!!!!!!!;D

Do tej boazerii polecam farbę Fluggera, bo boazeria jest z podobnego materiału, co niektóre meble i ja taką farbą meble malowałam, poza tym odcień dobierzesz jaki chcesz--------dla tych co to tu nie wiem, co robią, nie spamuję, mam w domu tylko te farby, więc magnata czy tikkurilli polecać nie będę, bo nie znam tych frab i nie wiem jak się nimi maluje))
Dzieki wielkie! Poszukam tej farby, chociaz mzoe byc ciezko, nie meiszkam w Polsce, tylko w Norwegii, do tego w bardzo mialym miescie, niestety nie mam tu za dzuo sklepow;p ale pochodze w tym tygosniu, mzoe akurat znajde !
Stary 2011-11-29, 13:40   #1842
anciam87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Ostatnio przeprowadzilam sie na kawalerke, spory sloneczny pokoj, pomalowalam na cieply gleboki roz 2 ze scian, pozostale na bezowo, do tego meble w kolorze bielonego debu

ps sorka za balagan
Kolory super! Ale zmieniłabym zasłony

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez 9876543210 Pokaż wiadomość
Chcę odmalować swój pokój - dzienny i sypialnię jednocześnie
Pomieszczenie jest małe - prostokątne, o wymiarach 2,4 x 5 metrów. Drzwi znajdują się na krótszej ścianie, duże okno naprzeciw drzwi, od strony południowej. Drzwi białe, parkiet jasny.
Znajduje się tu duże łóżko z jasnego drewna, niski czarny stolik (przykryty fioletowym obrusem), jasne biurko, czarna skórzana sofa, szafka expedit z ikei (jasna), dodatki (ramki na zdjecia, doniczki, zasłony, koc, dywanik, pudełka, itp) w kolorze czerwonym. I nie mam możliwości niestety wywalenia części mebli, chociaż są tu bardzo upchnięte.
Uf. Chyba tyle informacji wystarczy
Od zawsze marzył mi się pokój czerwony lub fioletowy.
Czerwień raczej odpada, bo pokoik jest mały. Chociaż może któraś ma mały pokój o ciemnych ścianach? Czy naprawdę to takie 'przytłaczające'?
Albo co myślicie o zimnym fiolecie? Np. takim odcieniu? http://www.tikkurila.pl/farby_dekora...342.2398.xhtml
Bo ciemniejszy fiolet typu śliwka węgierka chyba całkowicie odpada przy tak małym wnętrzu?
Proszę rady i o zdjęcia może, jeśli ktoś ma podobnie - mały pokoik i ciemne ściany
A mogłabyś dołączyć zdjęcia wojego pokoju?
Stary 2011-12-01, 12:27   #1843
9876543210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anciam87 Pokaż wiadomość

A mogłabyś dołączyć zdjęcia wojego pokoju?

już - tylko przepraszam za jakość, nie mam aparatu przy sobie.

http://imageshack.us/photo/my-images/6/pokojg.jpg/
Stary 2011-12-13, 21:04   #1844
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagoda1980 Pokaż wiadomość
jakiś spis sklepow fluggera?
http://flugger.pl/Forretninger/Salgsafdelinger.aspx proszę bardzo
Mój Tżet pracuje w tej firmie i chwalimy sobie te farby. Całe mieszkanie mamy w ich produktach.
np.
1 zdjęcie w trakcie remontu u rodziców
2 zdjęcie nasza łazienka tżet malował (kafle są tylko przy wannie i umywalce na ok 1,7 wysokości reszta ta farba)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100929.jpg (71,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130826.jpg (79,1 KB, 110 załadowań)

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 10:21   #1845
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo stylowa łazienka zabula87 )) podoba mi się...a co do fluggera, to racja, wiele razy się wtopiłam z innymi producentami, a potem był dramat, potem trafiłam na fluggera i tak się już jakoś trzymam...ni e we wszystkim, ale często, poza tym, nie przeprowadzam remontów każdego dnia;]

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

zabula87, to może Twój TŻ jakieś zniżki by załatwił hihihihi?
Co do zniżek to nie wiem pewnie jeśli ktoś jest stałym klientem lub dużo zakupi to na coś może liczyć, chociaż ja się akurat na tym nie znam Wiem, że Flugger jest nastawiony na wykonawców i oni mogą liczyć na zniżki, bo kupują w dużych ilościach.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 11:00   #1846
Tawua
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaaudis Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam za podpowiedzi ! Pomysl super, oryginalny Czerwone dodatki ociepla troche pokoj, moja mama ma sypialnie w turkusach i pokoj jest ''nieprzyjemny'' i zimny...
Czyli poprostu jedna sciane boazerii tak zrobic? Reszte zostawic biale?
Oj, trochę mnie nie było.... pewnie już coś stworzylaś w pokoju Miałam dokładnie to na myśli - jedną ściane boazeri a reszta biała.

Jeżeli coś wykombinowałaś - wrzuć fotki.
Stary 2012-01-01, 19:27   #1847
201610281624
Konto usunięte

hmmm...nie mam wizji jakoś...

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
http://flugger.pl/Forretninger/Salgsafdelinger.aspx proszę bardzo
Mój Tżet pracuje w tej firmie i chwalimy sobie te farby. Całe mieszkanie mamy w ich produktach.
np.
1 zdjęcie w trakcie remontu u rodziców
2 zdjęcie nasza łazienka tżet malował (kafle są tylko przy wannie i umywalce na ok 1,7 wysokości reszta ta farba)
Fajna łazienka
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 20:17   #1848
bartekcoma
Przyczajenie

Witam. Chciałbym prosić o pomoc. Niżej wklejam zdjęcia pokoju dziennego- salonu. Są to zdjęcia od poprzednich właścicieli, teraz sam szukam kolorów, aby odświeżyć pokój. Jest to bardzo jasny pokój, (ok 25m2), okno od strony południowej. Ja planuję zakupić podobnie komody w tym kolorze, i jakiś narożnik(ale tego koloru jeszcze nie znam). Interesuje mnie jakiś kolor raczej pomarańczowy lub gdzieś widziałem cynamonowy deser, może jakiś brąz. Chciałbym jakieś 2 kolory połączyć ale nie mam pomysłu jak. Czytam różne podpowiedzi, ale ciężko jest. Zielonego i niebieskiego raczej tam nie chce. Obecnie jest, (może tego nie widać, bo zdjęcie wieczorem zrobione) taki chyba kolor groszkowy. Niektórzy na tym forum mają ciekawe pomysły więc bardzo proszę o jakiekolwiek porady .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mieszkanie 007.jpg (80,2 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mieszkanie 044.jpg (63,9 KB, 111 załadowań)
bartekcoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 21:36   #1849
bartekcoma
Przyczajenie

Chciałbym aby pokój był ciepły. Dzisiaj byłem oglądać kolory i mam pomysł, na 2 kolory. Śnieżki bursztynowy szlak i brzoskwiniowy sad. Na wystawie były obok siebie 2 spore płytki i fajnie razem ze sobą wyglądały. Dobry pomysł? Kwestia jeszcze gdzie którą bym położył, jeśli bym zakupił. A może podpowiedz 2 typy. Jakby na luzie to jaki kolor, a jak bardziej ciepło to jaki? Dzięki za zainteresowanie.

Edytowane przez bartekcoma
Czas edycji: 2012-01-04 o 21:37
Stary 2012-01-05, 12:11   #1850
bartekcoma
Przyczajenie

Trafiłaś w sedno. Fajne kolory w odcieniach pomarańczy i brzoskwini, ale wszędzie można je spotkać. Zobaczę jak to będzie. Ściany łatwo pomalować jak coś się nie spodoba. dzięki.
Stary 2012-01-14, 14:29   #1851
szafiarka
Zadomowienie

co to za kolor? chce malowac pigmentem z palety colormix
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9e634ab87acc2404c4b3a247373a6112.jpg (40,2 KB, 131 załadowań)

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 09:56   #1852
szafiarka
Zadomowienie

nikt nie pomoze?

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-23, 21:44   #1853
maiti
Raczkowanie

Witam Was. Potrzebuję podpowiedzi w doborze koloru lub zestawu 2 kolorów do pokoju, który jest mały o wymiarach 3,5x2,8. Pokój bardzo zbliżony do kwadratu. Na krótszych (2,8m) szerokościach jest wejście do pokoju, drzwi a na przeciwnej okno. Na jednej dłuższej ścianie będą mebelki o coś takiego http://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...049974118.html. Po przeciwnej stronie będzie łóżko w kolorze olchy i jeden mebel.

I może od razu zapytam się o kolor zasłonek jaki by pasował.
maiti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-24, 13:22   #1854
maiti
Raczkowanie

Chciałabym, żeby ktoś podpowiedział dokładnie jaki kolor a nie czy jasne czy ciemne.
Stary 2012-01-24, 22:08   #1855
maiti
Raczkowanie

A co sądzicie o takim kolorze na ścianie co będą meble http://www.dekoral.pl/paleta-kolorow...wielkich-miast hyde park wygląda w katalogu na taki morski a po przeciwnej by była jakaś jaśniutka np. beż. Ten kolor co jest na aranżacji też mi przypadł. Chciałabym jakiś inny zestaw kolorów niż zieleń.

Dziękuje za podpowiedzi
Stary 2012-01-25, 22:00   #1856
maiti
Raczkowanie

[QUOTE=black12;31843879]ładny ten ktory wstawilas ale czy dla dzieci nie jest za smutny?

Ja bym powiedziała, że odważny. Myślałam o takim mocniejszym kolorze, gdyż na nim będą jaśniutkie meble. To one ten kolor by przygasiły i te zielone wstawki na nich ożywiają.Podobają mi się żywe (widoczne mocno) kolory. A to zestawienie co zaproponowano jest bardzo przyjemne, ale właśnie takie odcienie mamy zamiar robić w innym pomieszczeniu.

Dzięki
Stary 2012-01-28, 21:36   #1857
zansia
Przyczajenie

Witam, jestem studentką SGH i piszę pracę licencjacką na temat popularności kołder i poduszek jedwabnych w Polsce. Do mojej pracy potrzebuję waszej pomocy! Proszę o wypełnianie ankiety - zajmie to około 3 min i jest całkiem przyjemne

Link do ankiety: http://www.surveygizmo.com/s3/787635/Ko-dry-i-poduszki

Z góry dziękuję! Każda ankieta przybliża mnie do sukcesu, jakim będzie napisanie pracy
zansia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 14:35   #1858
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bartekcoma Pokaż wiadomość
Witam. Chciałbym prosić o pomoc. Niżej wklejam zdjęcia pokoju dziennego- salonu. Są to zdjęcia od poprzednich właścicieli, teraz sam szukam kolorów, aby odświeżyć pokój. Jest to bardzo jasny pokój, (ok 25m2), okno od strony południowej. Ja planuję zakupić podobnie komody w tym kolorze, i jakiś narożnik(ale tego koloru jeszcze nie znam). Interesuje mnie jakiś kolor raczej pomarańczowy lub gdzieś widziałem cynamonowy deser, może jakiś brąz. Chciałbym jakieś 2 kolory połączyć ale nie mam pomysłu jak. Czytam różne podpowiedzi, ale ciężko jest. Zielonego i niebieskiego raczej tam nie chce. Obecnie jest, (może tego nie widać, bo zdjęcie wieczorem zrobione) taki chyba kolor groszkowy. Niektórzy na tym forum mają ciekawe pomysły więc bardzo proszę o jakiekolwiek porady .
A fiolet?Ostatnio jest mega modny...lub dodatki czerwieni
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 20:20   #1859
Dusiia
Zadomowienie

co myslicie o takiej kolorystyce pokoju?
(nie wiem czy to odpowiedni dział :P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chic-purple-bedroom-design.jpg (137,9 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Purple_Room.jpg (447,2 KB, 59 załadowań)
Dusiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 19:35   #1860
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

hejka!
chcę pomalować pokój, jednak nie bardzo wiem jakby to wyszło.

pokój jest wąski i długi (5 metrów na 2.25)
okno pólnocno-zachodnie, więc ze światłem tak sobie...
meble będę miała w kolorze sosny, podłoga jeszcze nie wiem, ale zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma ze zdjęć niżej.

nie wiem czy zestawienie kolorystyczne, które przygotowałam byłoby korzystne....

ps. to pomarańczowe to szafa ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój.jpg (16,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po 2.jpg (25,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podłoga.jpg (33,5 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2012-02-18 o 23:17
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości