|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
.
||
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę jeszcze dodać, że ludzie o których wspominałam (bo to odnosiło się głównie do paru osób z mojego otoczenia) na mówieniu kończą. Nie robią nic, aby zwierzętom pomóc.
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
no gadanie i nie robienie nic naprawdę wkurza.
Mam takich pare osób super wege-eko- aktywnie dbających o świat w kórym żyją. Jak dbanie o świat polega na kupieniu torebeczki pseudo "eko" i niewpierdzielaniu kurczaka to ja dziękuję I od jednego usłyszałam, że po cholerę ja tym kotom pomagam, skoro każdy kot i tak wygląda jak bezdomny. No ja pierd*** ;/
|
#4684 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ktos nie rozumie, czemu wegetarianin nosi skorzane buty to niech sie puknie w glowe, tyle moge powiedziec, Nie ma substytutu na rynku, nie bede ryzykowac odmroznia stop. Zawsze wybiore siebie. Przy jedzeniu akurat nie musze wybierac miedzy swoim zdrowiem a ich, moge po prostu nie zjesc tego miesa, ale buty zimowe trzeba miec dobre. Ludzie to tak lubia chrzanic jakby to, ze ktos miesa nie je oznaczalo ze od razu musi zyc z dala od cywilizacji, najlepiej w namiocie na łące i jesc korzonki. Nie kazdy jest taki wiec nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. |
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
tia, a ja uważam, że bycie wegetarianinem nie czyni nikogo od razu miłośnikiem zwierząt, walczącym o ich lepszy byt. O wiele bardziej cenię sobie ludzi, którzy zajmują się bezdomnymi zwierzętami, walczą o humanitarne traktowanie hodowlanych i tak dalej. Nie kupisz mięsa? Twoja sprawa, ale następna osoba w kolejce i tak to mięso kupi. A zwierzętom jak było źle, tak nadal jest.
|
#4686 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Co do podejścia do zwierząt, wegetarianizmu itd. - rozumiem, że ludzie mają różne podejście do zwierząt. Dla jednych to tylko zwierzęta, dla innych aż zwierzęta... A inni dzielą zwierzęta na zwierzęta do jedzenia i zwierzęta do głaskania. Nie każde podejście mi się podoba (wiadomo), ale dopóki jest konsekwentne, to akceptuję je.
Natomiast zupełnie nie rozumiem osób, które podczas jedzenia kotleta zapewniają innych o swej miłości do zwierząt... Tak samo dziwią mnie osoby, które mówią, że nigdy w życiu nie zrobiłyby krzywdy zwierzęciu, a jednak jedzą mięso i używają kosmetyków testowanych na zwierzętach. Mimo że wcale nie muszą. A co do testowania leków na zwierzętach - jest to dla mnie jakoś uzasadnione. Niemniej już coraz mniej potrzebne. Ludzie powinni się skupić na tworzeniu alternatywnych metod testowania skuteczności leków. Zresztą, w planach jest już chyba zbudowanie modelu szczura, na którym można by leki testować. W pełni popieram tego typu projekty, bo jestem przeciwniczką dążenia do celu po trupach (jakże dosłownie rozumieć można niektóre powiedzenia...). Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() Poza tym, wegetarianie z ideologii bardzo często pomagają zwierzętom w różny sposób. Nie tylko nie jedzą ich i tym samym nie wspomagają osób, które je zabijają, ale również przygarniają bezpańskie zwierzęta, płacą na schroniska... Na szczęście nie trzeba wybierać, można robić i jedno i drugie Cytat:
|
|
#4687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
dziwią mnie młode mamy, które zaraz po porodzie dodają na wszelkiego rodzaju portale społecznościowe zdjęcia swoje i dziecka. nie rozumiem jak można pokazywać ludziom fotografie, na których młoda mama jest zmęczona porodem, włosy ma tłuste i ledwo na nogach stoi, ale dziecko uparcie trzyma w rękach. to jeszcze pół biedy, bo bardziej byłam w szoku po przejrzeniu całej galerii - zdjęcie noworodka, ręce lekarza/pielęgniarki zajmują się dzieckiem, a dziecko całe we krwi jakby dopiero wyszło z brzucha matki... potem: zdjęcie jak dziecko leży nagie w wannie - przecież to pożywka dla pedofili. po co takie zdjęcia upubliczniać?
|
#4689 | |
|
Flawless
|
Cytat:
|
|
|
#4690 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4691 |
|
nyan nyan ^^
|
No niby tak, ale gdzie szacunek do tego małego człowieka? Czym usprawiedliwione jest świecenie jego gołą pupą na portalu społecznościowym? Dziecko też ma prawo do prywatności.
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mięso, zwłaszcza to kupowane w zwykłym sklepie jest zwyczajnie niezdrowe. polecam obejrzeć film jak robi się chociażby wszystkie te apetyczne wędlinki naszpikowane wodą i e-38374 ![]() taka jest matka mojego TŻ - na śniadanie wędlinka, na II kotlety, zupa oczywiście na kościach na kolację kanapka z wędliną (deser oczywiście musi być!) i później się dziwi, że jest gruba jak nieszczęście ![]() wielu osobom może nawet nie wegetarianizm, ale drastyczne ograniczenia spożywania mięsa mogłoby pomóc.
|
|
#4694 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie np. są właśnie niezbędne . Mam problemy po chodzeniu w plastikowych butach . Cytat:
Ja z jedzenia mięsa nie zrezygnuje, bo stworzona zostałam osobnikiem mięsożernym . "Kocham" zwierzęta i na wszystkie sposoby, na jakie mnie stać, staram się im pomagać . A z tym się zgadzam w całej rozciągłości : Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
Nawiążę do kosmetyków testowanych na zwierzętach: ktoś mi ostatnio uparcie wmawiał, że NIE DA SIĘ kupować tylko i wyłącznie nietestowanych kosmetyków, bo po prostu jest ich mało. No pewnie, jak się komuś nie chce, to się nie da. Ja mam tonę kosmetyków i żaden z nich nie jest testowany. Da się? Da.
|
|
|
|
#4697 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4698 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą - zasadniczo każdy kocha siebie bardziej niż innych. W tym innych ludzi. Ale to moim zdaniem, nie powód by robić innym krzywdę. Cytat:
Ma być to sam model funkcjonowania organizmu szczura. Swego rodzaju wirtualny szczur, na którym można by testować leki. Byłaby po prostu tworzona komputerowa symulacja.Cytat:
Cytat:
Poza tym, ja pisałam o sytuacji, w której matka po porodzie robi sobie zdjęcie z dzieckiem na rękach. Jeśli dziecko jest czyste i ma zasłonione "miejsca intymne" to problemu nie ma. Nawet jak matka jest zmęczona i ma nieciekawą fryzurę. Cytat:
Niech sobie będzie zmęczona i rozczochrana
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mięsa, to jak pisałam nie raz, jem i to dużo. Uwielbiam mięso i nie będę nikogo oszukiwać, że jest inaczej. Lubię zwierzęta, ale nigdy nie myślałam o przejściu na wegetarianizm. Skórzanych butów za to raczej nie noszę. Prędzej jakąś imitację
. nie uważam jednak, by ten kto je mięso nie mógł nie lubić zwierząt, myślę, że to wcale nie musi tak być Mimo wszystko nie każdy chce rezygnować z mięsa. ALE wiadomo, że nie mam nic do wege, na pewno to się liczy, że umieją być konsekwentni No i jeżeli ktoś jest wege, to jakby nie patrzeć musi się pilnować, bo z tego co pisałyście nieraz produkty pochodzenia zwierzęcego łatwo też znaleźć np w żelkach. |
|
|
|
#4700 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Już wolę ja być tym królikiem, bo ja kosmetyków używam z własnej woli, a zdanie takiego prawdziwego królika to delikatnie mówiąc wszyscy mają gdzieś
![]() Zresztą, są też inne metody testów niż na zwierzętach
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także bardzo lubię zwierzęta i wiele razy nad tym myslałam - nad kosmetykami testowanymi na zwierzętach i na jedzeniu mięsa które poprostu uwielbiam.. Przyznam że nie jedząc mięsa i kupując tylko kosmetyki nie testowane na zwierzętach nic nie zdziałam. Taki świat i tak będzie już zawsze że będą testowac kosmetyki, leki na zwierzętach a zwierzeta będą zabijać na mięsko. Jest tyle ludzi którzy wogole na to nie zwracają uwagi a licza się tylko pieniądze .. (Zwierzęta na mięso i sprzedawanie kosmetyków) Takie jest moje zdanie
|
|
#4703 |
|
lokalna gwiazda
|
A przed moim domem wycięto w pień aleję starych drzew-zapach pachnących lip docierał do mieszkania. I komu to przeszkadzało?
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4706 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Myślę, że nie ma co się poddawać, "bo moje działanie niewiele zmieni". Może zmienić. Przecież coraz więcej osób rezygnuje z jedzenia mięsa i stosowania kosmetyków testowanych na zwierzętach. Cytat:
Co do mięsa - trudno powiedzieć co będzie za ileś lat. Jak na razie to mam wrażenie, że wegetarian przybywa, a nie ubywa Cytat:
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem czy o to chodziło Chatul ale coraz więcej substancji chemicznych/lekarstw i tym podobnych sprawdza się na hodowlach komórkowych zamiast na żywych organizmach. Jest to coraz popularniejsze wśród firm farmaceutycznych bądź kosmetycznych.
sama o modelu szczura nie słyszałam ale z chęcią bym poczytala, więc jak ktoś cos o tym wie to ładnie proszę opodzielenie się informacjami
|
|
|
|
#4708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeze mnie testujące firmy mają już jednego klienta mniej - jak namówię na to kilka koleżanek, to już firmy nietestujące mają więcej klientów i więcej kasy na inne sposoby testów. No ale większość osób, którym o tym mówię, stwierdza, że przecież ktoś musi testować, albo po prostu nie chce im się sprawdzać, czy jakaś firma testuje, czy nie (nie wspomnę o myśleniu: jak czegoś nie ma w rossmanie, to to coś nie istnieje). Ja próbuję ograniczać mięso, chciałabym z niego zrezygnować całkowicie, ale ja kurde nic innego praktycznie nie jem . Poza tym mam anemię .A w temacie wątku: dziwi mnie, jak można tak zupełnie bezmyślnie i żywcem coś przepisywać, nie patrząc nawet co. Już któryś raz jakiś nauczyciel robi aferę, bo na sprawdzianie pół klasy napisało takie odpowiedzi, jakie powinny być na teście w poprzedniej klasie, chociaż nasz był inny. Nawet nie popatrzą, że są inne przykłady, tylko równo jadą ze ściąg, a potem całej klasie się obrywa...
Edytowane przez Maggie Brown Czas edycji: 2011-11-20 o 20:15 |
|
|
|
|
#4709 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Producenci i nie tylko, do wyprodukowania sztuki miesa potrzeba o wiele wiecej roslin na pasze. Mozna by ograniczyc nieco grunty rolne, tam gdzie sprawiaja one problem i wyniszczaja ziemie (czyli zwykle Afryka). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O szczurze to ja nie slyszalam, ale o modelu czlowieka. To przyszlosc, ale dosc pewna moim zdaniem. A zwierzeta sa potrzebne chociazby do szczepionek, szuka sie takich, ktore sa nosicielami choroby ale nie choruja. Tutaj model szczura ani czlowieka nie pomoze. I tak wszystko musi byc testowane na zywych ludziach ale moze mozna bedzie kiedys pominac etap testowania na zwierzetach. |
||||||
|
|
|
#4710 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
2. Fakt, są drogie. Ale też podobno bardziej wytrzymałe niż skóra naturalna. 3. Fakt, tylko w wybranych sklepach, ale to chyba żadna nowość. Nie wszystko jest wszędzie dostępne. 4. Moje buty pewnie wyglądają na ortopedyczne, bo to glany. Ale widziałam też inne wegetariańskie buty. I śmiem twierdzić, że przeciętny człowiek nie odróżniłby ich od skórzanych Cytat:
![]() Cytat:
Łatwiej zrobić szczura. Bo raz, że jest mniej skomplikowany, a dwa, że o wiele lepiej poznany niż człowiek.Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

.

I od jednego usłyszałam, że po cholerę ja tym kotom pomagam, skoro każdy kot i tak wygląda jak bezdomny. No ja pierd*** ;/

mięso, zwłaszcza to kupowane w zwykłym sklepie jest zwyczajnie niezdrowe. polecam obejrzeć film jak robi się chociażby wszystkie te apetyczne wędlinki naszpikowane wodą i e-38374 
Niech sobie będzie zmęczona i rozczochrana 
. Poza tym mam anemię