Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-13, 18:11   #271
talka_18
Raczkowanie

Dot.: Soczewki - help!

jest tam ktos ;>
talka_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 18:28   #272
Vivienne
... choć nie Westwood

Nie, że się nie da... Ale jest to bardzo trudne, raczej się tego nie praktykuje, bo efekt praktycznie znikomy. Chyba, że z brazowego n czarny na przykład

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 18:35   #273
talka_18
Raczkowanie

ja widzialam watek na wizazu gdzie dziewczyna zmienila kolor calkowicie.. qrdee nie potrafie znalesc tego watq.. mam tylko zdjecia.. mam nadzieje ze autorka tego postu nie bedzie miala nic przeciw ze pokaze... eh... braz -przed . niebieskie - z soczewkami..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg braz.JPG (12,3 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (9,7 KB, 85 załadowań)
Stary 2006-11-13, 19:19   #274
talka_18
Raczkowanie

hmm?
Stary 2006-11-13, 19:31   #275
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talka_18 Pokaż wiadomość
ja widzialam watek na wizazu gdzie dziewczyna zmienila kolor calkowicie.. qrdee nie potrafie znalesc tego watq.. mam tylko zdjecia.. mam nadzieje ze autorka tego postu nie bedzie miala nic przeciw ze pokaze... eh... braz -przed . niebieskie - z soczewkami..
Widziałam to już kiedyś, efekt naprawdę świetny, ale ta wizażanka ma jasne oczy..

Mnie np. takie soczewki nic by pewnie nie dały.. [wklejam zdjęcie, mam bardzo ciemne oczy] A tak marzą mi się zielone

Edytowane przez klaudiaa
Czas edycji: 2006-11-13 o 20:39
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 19:35   #276
talka_18
Raczkowanie

nio a ja mam cos takiego jak ta wizazanka.. moze ciutke ciemniejsze albo takie same.. a ty masz bardzo ladny kolor... hmm.. chyba az czarny... a ja dalej nie wiem co jutro poczne <bezradna>
Stary 2006-11-13, 19:46   #277
talka_18
Raczkowanie

chyba bede musiala qpowac w ciemno..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-13, 19:53   #278
carolinascotties
Zakorzenienie

wizażanka, ktorej zdjecie wkleilas uzywa soczewek Johnsona.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 19:55   #279
talka_18
Raczkowanie

aha. dziekuje
ja tez mam johnsona.. ale nie te.. ciekawe jakie ma ona pf..
dzieqje jeszcze raz..
Stary 2006-11-13, 19:58   #280
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talka_18 Pokaż wiadomość
a ty masz bardzo ladny kolor... hmm.. chyba az czarny...
Dziękuje Czasem są czarne, czasem b.ciemny brąz.. Zależy

Mnie się tak średnio podobają, wolałabym zielone

Może spróbuj jakoś odszukać tę wizażankę i napisz jej PW
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 20:10   #281
carolinascotties
Zakorzenienie

Luiza15 - wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...orowe+soczewki

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-13, 20:19   #282
talka_18
Raczkowanie

hehes dzieqje... (: zobaczymy co to jutro wyczaruje u optyka
Stary 2006-11-23, 13:27   #283
zaneta1
Przyczajenie

Dot.: Soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez Anett_ Pokaż wiadomość
Noszę soczewki kontaktowe od 8 lat

Jeśli tylko Miałabyś jakiekolwiek pytania- śmiało.
Myślę, że napewno będziesz zadowolona i polubisz je
Adnotując natomiast Twój wątek- nefrititi Udzieliła przydatnych informacji, ze swej strony dodam- naprawdę nie ma się czego bać, na początku stosowania ciut stresu wywołuje zakładaie Ale szybko staje się bezproblemowe i rutynowe.

Jeśli chodzi o Twoje pytanie dotyczące pływania- należy zakładać okularki ochronne- po pierwsze by zapobiec ryzyku wypłynięcia soczewki, po drugie w celach higienicznych (by nie zainfekować jej brudną wodą, lub chlorowaną basenową).

Musisz pamiętać o tym,że soczewka składa się z milionów mikro-porów, dlatego przestrzeganie higieny to podstawa- nigdy nie zdejmuj szkieł nie umywszy wcześniej dłoni. Na początku Noś zawsze ze sobą pojemniczek ze świeżą porcją płynu, w razie ewentualnych kłopotów umożliwi dezynfekcję. Nigdy nie Używaj dwa razy tej samej porcji.
Jedna uwaga- warto byś przetestowała szkła i przyzwyczaiła się do nich jakiś czas przed wyjazdem, by nie przechodzić tam "chrztu bojowego" i niepotrzebnego stresu
W razie konkretnych pytań- chętnie odpiszę
cześć a ile kosztują najtańsze soczewki miesięczne i kwartalne.Bo właśnie zamierzam kupić pierwsze soczewki.dzięki
zaneta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 13:31   #284
zaneta1
Przyczajenie

J jeszcze mogłabyś mi napisać jak sie nazywają te miesięczne i trzymiesięczne soczewki kontaktowe.
zanetawp@op.pl
zaneta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 15:45   #285
mastertonka
Przyczajenie

GG do mastertonka
Unhappy Soczewki kontaktowe

Nie wiem czy dobre forum znalazłam.. jeśli nie to przepraszam..
Jestem załamana!! Może ktoś miał podobny problem.. byłam już u dwóch lekarzy i żaden nie wie co mi poradzić.. zostałam przebadana i nie wykryto żadnych przeciwwskazań..
Otóż chodzi o to że kiedyś parę lat temu kiedy zaczynałam chodzić w soczewkach.. było to dla mnie przyjemnością.. zaczynałam od rocznych.. później zakupiłam sobie kwartalne i tutaj zaczął się mój dyskomfort i tak do dzisiaj soczewki schną mi zaraz po założeniu.. próbowałam już wielu marek.. i na różne okresy trwałości i nic a przecież kiedyś mogłam chodzić w soczewkach.. niestety nie pamiętam jakie to były
Być może należę do grona osób które nie mogą ich nosić ale przecież kiedyś mogłam..
Może ktoś miał podobny problem.. proszę pomóżcie mi.. nie chcę chodzić w okularach <płacz>
mastertonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 16:17   #286
nutella.a
Raczkowanie

GG do nutella.a

Też kiedyś tak miałam. Noszę szkła od 4 lat i na początku było wszystko ok,a później, w miarę jak kupowałam szkła "o dłuższej przydatności" czyli roczne,powstał problem suchych oczu. Nie wiem czy stosujesz jakieś krople do oczu. ja ze swojej strony polecam Ci STARAZOLIN bez recepty w aptekach. Stosuję go na noc po zdjęciu szkieł aby oczka sobie odpoczeły. Dodatkowo kup sobie w aptece tzw. sztuczne łzy. To są też kropelki tylko, że do nich nie musisz ściągać szkieł i możesz stosować je kilkakrotnie w ciagu dnia. Świetnie nawilżają! A przede wszystkim zmień na jakiś czas szkła na miesięczne! Albo nawte dzienne. Są o niebo delikatniejsze i bardziej miękkie. Możesz też spróbować znaleźć szkła (nie pamiętam marki, ale wiem, że takie są) które mają bardzo wysoką przepuszczalnośc tlenu.
Myśle, że powinno pomóc. Na mnie podziałało!
pozdrawiam nutella.a
Stary 2006-12-03, 16:21   #287
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

a nie zaczelas brac jakis lekarstw? a moze krople nawilzajace pomoglyby?
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 16:57   #288
mastertonka
Przyczajenie

GG do mastertonka
Unhappy Dot.: Soczewki kontaktowe

Lekarka przepisała mi krople "Opatanol" używam ich dopiero kilka dni.. bez rezultatów.. również mówiła o kroplach typu "sztuczne łzy" ale nie wiem czy warto jest inwestować w nie skoro zaraz po nałożeniu odczuwam dyskomfort.. wychodzi na to że musiałabym ich używać non stop a to chyba nie o to chodzi żebym ciągle zapłakana chodziła..
Teraz mam soczewki miesięczne SOCZEWKI B&L SOFLENS 66 takie przepisała mi okulistka po wcześniejszym zbadaniu.. ale po dwóch godzinach najchętniej oczy wydłubałabym sobie widelcem..
Może rzeczywiście chodzi o duży stopień przepuszczalności tlenu a może o duży stopień zawartości wody.. już sama nie wiem czym mam się sugerować
Stary 2006-12-03, 17:44   #289
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

ja mam miesięczne o2optix. polecam, są dobre, wiadomo,czasem mi sucho w oczka, ale jak nosze je juz kilka godizn i mam zmęczone oczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-03, 18:31   #290
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Hmm...a może nabawiłaś się Zespołu suchego oka, a soczewski tylko to pogarszają?? http://www.resmedica.pl/zdart8008.html poczytaj sobie
Moja mama tę chorobę, może to to? Sama nie wiem..
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 11:45   #291
Vivienne
... choć nie Westwood

To może spróbuj z jednodniowymi? Mają większą przeuszczalność tlenu i są bardziej nawilżone.
Tyle, że droższe

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 13:30   #292
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
ja mam miesięczne o2optix. polecam, są dobre, wiadomo,czasem mi sucho w oczka, ale jak nosze je juz kilka godizn i mam zmęczone oczy
Też je stosuję i bardzo polecam. Z dostępnych na polskim rynku właśnie one najlepiej przepuszczają tlen. Ja nie mam żadnych problemów z oczami a stosuje je prawie rok.
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 14:30   #293
musicman
Zadomowienie

Question soczewki dla bardzo wrażliwych oczu?

Mam pytanko odnośnie soczewek kontaktowych. Sama wielokrotnie próbowałam noszenia soczewek Ciba, J&J Acuve 2 i hydra-cos tam ale dla moich wrażliwych oczu to mordęga. Oczy łzawią, wysychają, powieki bolą, stają się wrażliwe na dotyk i tak jakby trochę puchły - ale to pewnie nie uczulenie. Po dniu noszenia robią mi się gradówki, to podobno od tego że mieszki włosowe moich powiek wydzielają za dużo łoju.
Tak więc chciałabym spytać czy któraś z Was miała może takie problemy jak ja a jednak znalazła soczewki dla siebie?
Tak bardzo chciałabym pozbyc sięokularków a jestem teraz na nie skazana...
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 15:32   #294
martiniątko
Zadomowienie

Dot.: soczewki dla bardzo wrażliwych oczu?

Obawiam sie ze to wlasnie JEST uczulenie i nic sie nie da z tym zrobic Najdelikatniejsze sa soczewki do noszenia ciaglego (w dzien i w nocy) mozesz je wyprobowac - takie sa PureVision firmy Bausch&Lomb albo o wiele drozsze Focus firmy Ciba Vision. O innych nie slyszalam. Ale zanim zaapilkujesz sobie kolejna pare soczewek, wylecz gradowki. Swoja droga, nie slyszalam zeby po wewnetrznej stronie powieki byly mieszki wlosowe slyszalam natomiast ze gradowki robia sie z alergii.
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 10:46   #295
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martiniątko Pokaż wiadomość
Obawiam sie ze to wlasnie JEST uczulenie i nic sie nie da z tym zrobic Najdelikatniejsze sa soczewki do noszenia ciaglego (w dzien i w nocy) mozesz je wyprobowac - takie sa PureVision firmy Bausch&Lomb albo o wiele drozsze Focus firmy Ciba Vision. O innych nie slyszalam. Ale zanim zaapilkujesz sobie kolejna pare soczewek, wylecz gradowki. Swoja droga, nie slyszalam zeby po wewnetrznej stronie powieki byly mieszki wlosowe slyszalam natomiast ze gradowki robia sie z alergii.
Chodziło mi oczywiście o mieszki włosoew rzęs Rzęsa to przecież też rodzaj włosa. Dzięki za odpowiedz
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-05, 11:45   #296
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martiniątko Pokaż wiadomość
Najdelikatniejsze sa soczewki do noszenia ciaglego (w dzien i w nocy) mozesz je wyprobowac - takie sa PureVision firmy Bausch&Lomb albo o wiele drozsze Focus firmy Ciba Vision. O innych nie slyszalam.
co?

Najdelikatniejsze są soczewki jednodniowe. 24-godzinne nie są polecane do wrażliwych oczu. Chyba, ze coś się zmieniło
Stary 2006-12-05, 16:40   #297
martiniątko
Zadomowienie

Cytat:
co?

Najdelikatniejsze są soczewki jednodniowe. 24-godzinne nie są polecane do wrażliwych oczu. Chyba, ze coś się zmieniło
Mozliwe, ze masz racje. Mowie z wlasnego doswiadczenia, a nigdy nie nosilam soczewek jednodniowych. Zreszta nie sa one raczej rozwiazaniem na dluzej, jedynie od czasu do czasu - no, chyba ze ktos ma duzo pieniedzy A soczewki 24-godzinne na pewno sa delikatniejsze od zwyklych miesiecznych. Oczywiscie przy wrazliwych oczach nie ma mowy o noszeniu przez 24h/dobe.
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-07, 19:44   #298
mastertonka
Przyczajenie

GG do mastertonka

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Też je stosuję i bardzo polecam. Z dostępnych na polskim rynku właśnie one najlepiej przepuszczają tlen. Ja nie mam żadnych problemów z oczami a stosuje je prawie rok.
A czy używacie do nich kropelek jeśli tak to jakich?
Pozdrawiam
Stary 2006-12-07, 20:09   #299
adziszonek
Raczkowanie

soczewki Ciba Vision Radiance

Witam dziewczyny! Mam pytanie... od dłuższego czasu myślę nad kupieniem soczewek Ciba Vision Radiance dla niebieskich oczu, tylko zastanawiam się, czy nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto ... czy któraś z Was, używa tych soczewek i mogłaby przesłać zdjęcia przed i po założeniu soczewek, gdyż chciałabym zobaczyć, jaki efekt dają soczewki. Na zdjęciach reklamowych wygląda to naprawdę fajnie, ale wiadomo, że reklamy nie zawsze są rzeczywistością Napiszcie też jeśli możecie jakie są Wasze doświadczenia z tymi soczewkami... Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam...
adziszonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-08, 11:24   #300
BrudneSkarpetki
Raczkowanie

Dot.: soczewki Ciba Vision Radiance

ja mialam jedne z radiancow... chyba sunrise albo moonlight... nie pamietam juz nawet... efekt... byl taki sobie... tzn zmiana nie byla zbyt widoczna (nie rzucala sie w oczy)
BrudneSkarpetki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości