![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki - help!
jest tam ktos ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
... choć nie Westwood
|
Nie, że się nie da... Ale jest to bardzo trudne, raczej się tego nie praktykuje, bo efekt praktycznie znikomy. Chyba, że z brazowego n czarny na przykład
![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
ja widzialam watek na wizazu gdzie dziewczyna zmienila kolor calkowicie.. qrdee nie potrafie znalesc tego watq..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
hmm?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie np. takie soczewki nic by pewnie nie dały.. [wklejam zdjęcie, mam bardzo ciemne oczy] A tak marzą mi się zielone ![]() Edytowane przez klaudiaa Czas edycji: 2006-11-13 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
nio a ja mam cos takiego jak ta wizazanka.. moze ciutke ciemniejsze albo takie same.. a ty masz bardzo ladny kolor... hmm.. chyba az czarny... a ja dalej nie wiem co jutro poczne <bezradna>
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
chyba bede musiala qpowac w ciemno..
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
wizażanka, ktorej zdjecie wkleilas uzywa soczewek Johnsona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
aha. dziekuje
![]() ja tez mam johnsona.. ale nie te.. ciekawe jakie ma ona ![]() dzieqje jeszcze raz.. |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Luiza15 - wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...orowe+soczewki
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
hehes dzieqje... (: zobaczymy co to jutro wyczaruje u optyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
J jeszcze mogłabyś mi napisać jak sie nazywają te miesięczne i trzymiesięczne soczewki kontaktowe.
zanetawp@op.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie wiem czy dobre forum znalazłam.. jeśli nie to przepraszam..
Jestem załamana!! ![]() Otóż chodzi o to że kiedyś parę lat temu kiedy zaczynałam chodzić w soczewkach.. było to dla mnie przyjemnością.. zaczynałam od rocznych.. później zakupiłam sobie kwartalne i tutaj zaczął się mój dyskomfort i tak do dzisiaj soczewki schną mi zaraz po założeniu.. próbowałam już wielu marek.. i na różne okresy trwałości i nic a przecież kiedyś mogłam chodzić w soczewkach.. niestety nie pamiętam jakie to były ![]() Być może należę do grona osób które nie mogą ich nosić ale przecież kiedyś mogłam.. Może ktoś miał podobny problem.. proszę pomóżcie mi.. nie chcę chodzić w okularach <płacz> ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
Też kiedyś tak miałam. Noszę szkła od 4 lat i na początku było wszystko ok,a później, w miarę jak kupowałam szkła "o dłuższej przydatności" czyli roczne,powstał problem suchych oczu. Nie wiem czy stosujesz jakieś krople do oczu. ja ze swojej strony polecam Ci STARAZOLIN bez recepty w aptekach. Stosuję go na noc po zdjęciu szkieł aby oczka sobie odpoczeły. Dodatkowo kup sobie w aptece tzw. sztuczne łzy. To są też kropelki tylko, że do nich nie musisz ściągać szkieł i możesz stosować je kilkakrotnie w ciagu dnia. Świetnie nawilżają! A przede wszystkim zmień na jakiś czas szkła na miesięczne! Albo nawte dzienne. Są o niebo delikatniejsze i bardziej miękkie. Możesz też spróbować znaleźć szkła (nie pamiętam marki, ale wiem, że takie są) które mają bardzo wysoką przepuszczalnośc tlenu.
Myśle, że powinno pomóc. Na mnie podziałało! pozdrawiam nutella.a
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
a nie zaczelas brac jakis lekarstw? a moze krople nawilzajace pomoglyby?
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
![]()
Lekarka przepisała mi krople "Opatanol" używam ich dopiero kilka dni.. bez rezultatów.. również mówiła o kroplach typu "sztuczne łzy" ale nie wiem czy warto jest inwestować w nie skoro zaraz po nałożeniu odczuwam dyskomfort.. wychodzi na to że musiałabym ich używać non stop a to chyba nie o to chodzi żebym ciągle zapłakana chodziła..
Teraz mam soczewki miesięczne SOCZEWKI B&L SOFLENS 66 takie przepisała mi okulistka po wcześniejszym zbadaniu.. ale po dwóch godzinach najchętniej oczy wydłubałabym sobie widelcem.. Może rzeczywiście chodzi o duży stopień przepuszczalności tlenu a może o duży stopień zawartości wody.. już sama nie wiem czym mam się sugerować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
ja mam miesięczne o2optix. polecam, są dobre, wiadomo,czasem mi sucho w oczka, ale jak nosze je juz kilka godizn i mam zmęczone oczy
#290 |
Konto usunięte
|
Hmm...a może nabawiłaś się Zespołu suchego oka, a soczewski tylko to pogarszają?? http://www.resmedica.pl/zdart8008.html poczytaj sobie
![]() Moja mama tę chorobę, może to to? Sama nie wiem.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
... choć nie Westwood
|
To może spróbuj z jednodniowymi? Mają większą przeuszczalność tlenu i są bardziej nawilżone.
Tyle, że droższe ![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Też je stosuję i bardzo polecam. Z dostępnych na polskim rynku właśnie one najlepiej przepuszczają tlen. Ja nie mam żadnych problemów z oczami a stosuje je prawie rok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
![]()
Mam pytanko odnośnie soczewek kontaktowych. Sama wielokrotnie próbowałam noszenia soczewek Ciba, J&J Acuve 2 i hydra-cos tam ale dla moich wrażliwych oczu to mordęga. Oczy łzawią, wysychają, powieki bolą, stają się wrażliwe na dotyk i tak jakby trochę puchły - ale to pewnie nie uczulenie. Po dniu noszenia robią mi się gradówki, to podobno od tego że mieszki włosowe moich powiek wydzielają za dużo łoju.
Tak więc chciałabym spytać czy któraś z Was miała może takie problemy jak ja a jednak znalazła soczewki dla siebie? Tak bardzo chciałabym pozbyc sięokularków a jestem teraz na nie skazana... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Dot.: soczewki dla bardzo wrażliwych oczu?
Obawiam sie ze to wlasnie JEST uczulenie i nic sie nie da z tym zrobic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najdelikatniejsze są soczewki jednodniowe. 24-godzinne nie są polecane do wrażliwych oczu. Chyba, ze coś się zmieniło ![]()
![]() |
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
soczewki Ciba Vision Radiance
Witam dziewczyny! Mam pytanie... od dłuższego czasu myślę nad kupieniem soczewek Ciba Vision Radiance dla niebieskich oczu, tylko zastanawiam się, czy nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto ... czy któraś z Was, używa tych soczewek i mogłaby przesłać zdjęcia przed i po założeniu soczewek, gdyż chciałabym zobaczyć, jaki efekt dają soczewki. Na zdjęciach reklamowych wygląda to naprawdę fajnie, ale wiadomo, że reklamy nie zawsze są rzeczywistością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Dot.: soczewki Ciba Vision Radiance
ja mialam jedne z radiancow... chyba sunrise albo moonlight... nie pamietam juz nawet... efekt... byl taki sobie... tzn zmiana nie byla zbyt widoczna (nie rzucala sie w oczy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.