|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
Aż czuje jak mi szybciej rosną już od tych pochwał
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Mam pytanie. Czy Lewitan można przyjmować raziem z tabletkami Humavit? I jak te tabletki wpłynęły na wasze włoski?? |
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
i ja od pazdziernika postanowiłam, że będę dzielnie zapuszczać włosy w maju drastycznie je ściełam [może wyszło im to na dobre, raz były mega zniszczone, dwa boki by ły kortkie, a tyuł siegał mi juz grubo za łopatki, wiec i tak taka fryzura była mało praktyczna]Teraz mam krótkie włosy i zotanawiam się nad fryzurami przejściowymi, żeby to wsyztsko miało ręce i nogi. Szc zególnie zastanawia mnie jaką mogę sobie zrobić fryzurę na sylwka, bo z tego co mam raczej nic szałowego nie wyczaruje. Może mi coś pomożecie?![]() Dołączam 2 fotki, na których jako tako coś widać, chociaż teraz fryzura wygląda nieco inaczej. Odwidziały mi się juz krótkie włosy takie uroki bycia kobietą ![]() A i może dodam [chociać nie wiem czy to akurat istotne], że wszelaka pielęgnacja włsów jest mi raczej obca i głównie dlatego ściełam włosy - po prostu nie lubię poświęcać im za dużo czasu po myciu stosuję odżywkę w sprayu biovax [taka niebieska] a 2 razy na tdyzien nakładam maskę również biovax z tej samej serii :P i to tyle może powinnam też zacząć odżywiać moje włosy w inny sposób?;p
Edytowane przez ghana Czas edycji: 2011-11-25 o 14:42 |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie tez przypomne
, we wrzesniu ciachnelam sobie 4 cm dolu zeby wyrownac bo cieniowanie sprawialo ze mi takie ogonki rosly i wygladalam jak czeski metalpielegnacje jaka uskuteczniam od poczatku listopada - mycie OMO (o - isana z babassem, m- szampon saponics, o-wykanczam to co mam a mam duzo ale wszystkie odzywki bez silikonow i pq) i od 10 listopada wcierka Saponics z Farmony (bez alkoholu), myje na wieczor, schna samodzielnie, zadnej stylizacji, po splukaniu odzywki ds na wilgotne wcierka w skalp i troche na dlugosc i wsio, ja to nazywam wolnosc, wlosy zajmuja mi teraz 15 minut wieczorem i jakby na przekor ze zajmuje sie nimi mniej rosna szybciejfotka z wczoraj wieczor, myte 24 godziny wczesniej moj jedyny grzech: farbowanie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-11-26 o 08:57 |
|
|
|
#3457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak czytam Twoją skromniutką pielęgnację to zastanawiam się gdzie ten Rybiorek, któremu rytuały pielęgnacyjne zajmowały większość wieczoru ![]() Ja też minimalizuję swoją stylizację i pielęgnację Jak wykończę resztę mleczek, zeli etc. to zakupię żel aloesowy i przy nim zostanę ![]() Naprawdę jestem zachwycona Twoimi kręciołkami
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mnie ktoś walnie
Wymyśliłam sobie 3 dni temu, że dopóki nie osiągnę włosów praktycznie do bioder to nie będę czuć w ogóle, że są atrakcyjne
|
#3461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ktoś, kto ma takie piękne, gęste włosy w ślicznym kolorze może sobie wmawiać takie rzeczy?
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały czas byłam zdania, że zapuszczę do pasa i już. A teraz... a nawet do tych łokci to mi jeszcze brakuje.................. ........
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie, włosy masz bardzo ładne już teraz i na pewno dużo osób Ci to mówi (na przykład ja wchodzę czasami na Twój profil tylko po to, żeby się na nie pogapić ), poza tym osobiście uważam, że zbyt długie włosy nie wyglądają już ładnie - skracają tułów, w ogóle psują proporcje ciała. Może to tylko taki chwilowy kryzys?zmyłaś już to biedronkowe masło z włosów?
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmyłam, ale jeszcze miałam maskę i włosy dopiero schną, jutro napiszę co wyszło z tego
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam jakiś gorszy włosowy okres, stwierdziłam, dzisiaj że w sumie to długie włosy mi się znudziły i najchętniej obcięłabym się na krótko, na chłopaka.
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rób tego! ja dałam sie poniesc dwa razy i dwa razy załowałam. Teraz nikt mnie nie namowi na sciecie.
|
|
#3468 |
|
Konto usunięte
|
oj tam, ja mam krótkie i czuję się normalnie
|
|
|
|
#3469 |
|
Przyczajenie
|
Po pierwsze chciałam się przywitać
Po drugie, chciałam się podzielić decyzją o zapuszczaniu włosów. Mój pierwszy cel - długość do ramion. Od około 3 tygodni staram się bardzo dbać o włosy, żeby jak już urosną (;D) nie wisiały mi smętnie poniszczone końcówki. Co 3-4 dni traktuję je maską WAX. Myję szamponem z Rzepy. Na końcówki stosuję jedwab. Wcinam skrzyp polny. W drodze do mnie jest szampon, balsam i ampułki Seboradin z naftą. Obecnie moje włoski wyglądają tak:![]() ![]() ![]() Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys, zanim nie trafilam na pielegnacyjny, nie uzywalam zelow i bylam zadowolona, choc uzywalam wtedy tylko szamponu z sls i czasami odzywki, wszystko byle jakie, to znaczy wtedy myslalam ze odpowiednie bo nie czytalam skladow, i tak po farbowaniu na czerwono po 2 tygodniach mialam splowialy rudy (dodatkowo mialam problem z wlasnym barwnikiem przez tabsy) fotka ktora wstawilam jest 2 tygodnie po farbowaniu, kolor nadal ladny, wlosy sa zdrowe i to jest dla mnie najwazniejsze, dla porownania, tutaj fotka z pazdziernika 2009 - przed glupimi eksperymantami z innym kolorem w wyniku ktorych musialam obciac klaki, fotka z urlopu, przed urlopem farbowalam (akurat ta sama farba ktora mam teraz na wlosach), wlosy myte szamponem Johna Friedy i potem chyba byla odzywka ds tez Friedy, rozczesane po splukaniu odzywki (czego juz teraz nie robie) i sobie tak wyschly, zero odzywki bs czy zelu, oczywiscie kolor pozostawia wiele do zyczenia ale reszta ok, i wlasnie do takiej dlugosci teraz zapuszczam, zobaczymy ile mi to zajmie (czy skret bedzie taki sam to nie wiem ale juz dojrzalam do tego ze zdrowie wlosow jest najwazniejsze a nie ich skret)A Ty jakie zamierzasz miec dlugie? Zawsze mialas ladne wloski, jakosciowo to Twoje wlosy zawsze wygladaja pieknie dla mnie, musialas podcinac?
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, z taką pielęgnacją na pewno wszystko się uda
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mojego podcięcia- było konieczne. Ja mam naturalnie bardzo gęste włosy i lubię czuć tę ilość na głowie A było teraz tak, że łapiąc w kucyka na czubku głowy to ledwo w ręce mieściłam a chcąc je związać przy szyi "kucyk" był jeszcze węższy niż mały palec u ręki :/Wszyscy fryzjerze coraz bardziej siepali mi tył...co z tego, ze były długie jak z tyłu to wisiało mi kilka strąków :/ Które później też przestały sie kręcić, bo przez ostatniego fryzjera zostały potraktowane degażówkami :/ Pojechałam więc do mamuśki, która obejrzała je dokładnie is twierdziła, że podcięcie mniejsze niż 4 cm nic nie da, ba aż tyle w górę miałam najbardziej wysiepane :/ Tak więc obcięłam...najlepsze to, ze na podłodze włosów nie było prawie wcale...a z długości 4 cm poszły, heh. Widać wiec jaka to była długość ![]() Dodatkowo mam przeczesała je wiele razy ze strony na stronę i inne warstwy podcinała z jakieś pół cm żeby odświeżyć ![]() Bałam się, że to wyrównanie sprawi, że będą się mniej kręcić. A tu...wręcz odwrotnie ![]() Cieszę się, że je ciachnęłam ![]() A za Twoje miłe słowa bardzo dziękuję
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje, postanowilam ze bedzie naturalnie jak to mozliwe, no bo farbuje ale juz schniecie bez suszarki
Cytat:
Cytat:
|
|
#3474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz jednak mam podobne podejście do Twojego ![]() Dziś np. pod czapką trochę wyprostowały mi się włosy- do takich fal wręcz, ale troszeczkę je "poczapirzyłam" i wyglądały fantastycznie! Takie lekkie, kobiece falki z super objętością ![]() Stwierdziłam, że gdy przestanę już nosić czapkę to takie sobie czasem zafunduję (są na to różne naturalne sposoby ). Teraz pod czapką to i tak w luźnym kucyku noszę- dzisiaj to był wyjątek, że włożyłam pod nią rozpuszczone ![]() Krótko mówiąc- ani ja, ani Ty nie mamy skrętu jak murzynki...troszeczkę więc kombinując- jednego dnia możemy mieć naturalnie mocny skręt a innego- super kobiece fale lub duże pukle ![]() Tylko długość przydałaby się większa to wtedy byłaby lepsza możliwość manewru ;] Cytat:
Jak na razie nie marzę nawet o super długości, bo średnio co 2 m-ce jeszcze ze 3 razy będę podcinać 2 cm tego tyłu...jak to się uda to może później da radę dłużej wytrzymać bez nożyczek
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
i na dodatek poszlo mi na wszystko
(praktycznie juz nie mam makijazu na codzien)Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie tak ciagle cielam, jak urosly do zapiecia stanika to obcinalam do ramion (maz cial), wystarczylo 6 miesiecy i znow byly do zapiecia, nie wiem czemu teraz tak wolno rosna, no ale mam nadzieje ze teraz rusza, stosuje wcierke saponics i jest smiesznie, bo przez farbowanie widze ze rosna nierowno, mam na niektorych 0.5cm odrostu a na niektorych 1cm a na niektorych nic
|
|
#3476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I siedzę teraz z kefirem na twarzy Cytat:
![]() Tak w ogóle to mi też się wydaje, że rosną coś nierówno Na szczęście wszystko się skręca i nie widać małych uchybień
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
hej, no widze drogie panie ze wszystkie mamy ten sam plan - zejsc nieco z cieniowania
.ja we wrzesniu ucielam naparwde dlugi tyl i obecnie czekam az dobije do dlugosci gora. mam mega geste wlosy i w sumie nie pzrepadam za tym ale zdeycydowanie lepiej sie prezentuja jak sa podprostowane nieco (za pomoca produktow i rak ) i sa w falach niz jak sa posiepane i w milionie dlugosci i do tego poskrecane w drobniejsze loki.przy tej gesosci ktora mam ta ostatnia opcja daje efekt"leb jak sklep" - czego nie lubie (bo i tak mam spora banke co przy calej sylwecte - niezbyt wielkiej wyglada tak seteraz czekam na to az grzywa nieco dobije do calosci , ale mam zamiar utrzymywac ja tylko na wysokosci zuchwy - co sie wydazry pewnie w okolicach wiosny. a ze wlosy w kwesti dlugosci mam w miare wyprowadzone to nie pozostaje mi nic innego jak zapiac sie i wstrzymac z jakimikolwiek dzialaniami az do wiosny a najlepiej lata wlasnie. jak w podpisie - to moj cel a wiec do urodzin
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia- od razu uprzedzam ze sa spuszone bo żeby je wyciągnąć i podprostowac muszę to robić z użyciem suszarki- suszenie naturalne kreuje dużo większy skręt ImageUploadedByTapatalk1322469745.937970.jpg
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest bosko ![]() A co do schodzenia z cieniowania- nie chcę całkowicie Zawsze ta dodatkowo jedna warstwa nie zaszkodzi Bez cieniowania moje włosy robią się w kształt trapezu, co przy mojej pyzatej buźce nie współgra zbyt dobrze :PMyślę jednak, że teraz tych warstw trochę za dużo Kiedyś miałam dwie i było ok No cóż...na szczęście jest moja niezastąpiona mamuśka-fryzjer ;]
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogole to Twoje wloski wygladaja bosko!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Na pierwszy ogień poszedł wysiepany ostatnio przez fryzjera tył...Podcięty został o ok. 4 cm...
ale wszystkie odzywki bez silikonow i pq) i od 10 listopada wcierka Saponics z Farmony (bez alkoholu), myje na wieczor, schna samodzielnie, zadnej stylizacji, po splukaniu odzywki ds na wilgotne wcierka w skalp i troche na dlugosc i wsio, ja to nazywam wolnosc, wlosy zajmuja mi teraz 15 minut wieczorem i jakby na przekor ze zajmuje sie nimi mniej rosna szybciej

Spokojnie, włosy masz bardzo ładne już teraz i na pewno dużo osób Ci to mówi (na przykład ja wchodzę czasami na Twój profil tylko po to, żeby się na nie pogapić
Też mam jakiś gorszy włosowy okres, stwierdziłam, dzisiaj że w sumie to długie włosy mi się znudziły i najchętniej obcięłabym się na krótko, na chłopaka.