|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Czesc dziewczynki
![]() Jak tam mija poranek? Ja juz od 6 na nogach,ale Młody sie dobijał tak gdzies od 5..Jesli moje dziecko bedzie tak aktywne po urodzeniu to mam przechlapane( sugeruje sie tym co mowilas Aguska o Filipku )Ja tez mam na plusie jakies 7 kg niecałe, ale mam nadzieję,że wszystko poszlo w brzuch )Czekam na magiczny dzien,kiedy zobacze plamy na bluzce...ale mam nadzieje,ze mnie to nie dopadnie w pracy ![]() Wlasnie dzisiaj uruchamiam znajomych i ubranka po ich dzieciach, znajomy T ma blizniaki;] dwoch chlopcow, wiec licze,ze tam się obłowie ![]() ![]() Snilo mi sie znowu dzis moje dziecko..stało w wozku w przedpokoju i ten wózek sie cały czas sam kołysał.,..zaglądam do środka a moje dziecko, GRA W PLAYSTATION i strasznie przy tym przeklina
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis zauwazylam, ze moje sutki juz sie brazowe robia Cytat:
a z tym imieniem, to byl zart ![]() a moze Jan-Maria z tym oczywiscie tez ja zamrazalam zreszta tak tez doradzil mi pediatra, takie zamrozone mozna do 3 mies trzymac i w razie koniecznosci podawac dziecku... przydalo mi sie to, jak bylam chora ![]() a potem jeszcze jakis czas po odstawieniu zuzywalam resztki mieszajac z mlekiem modyfikowanym ![]() ja do 7
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tez martwie sie o Zariah. Mam nadzieje ze nie ma czasu zeby do nas napisac.
![]() Cytat:
Mam kolatania serca, robi mi sie czesto slabo i bardzo mnie boli kregoslup. Takze wiedz ze inne maja tez spore problemy, ale wszystko to dla dzidzi, choc ja tez mam dosc i mysle jak Ty, ze nie nadaje sie na ciaze Bedzie dobrze kochana, nie martw sie na zapas. Poki co staraj sie ograniczac slodkosci.Cytat:
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój TŻ jest wtedy taki słodki jak nie wie o co chodzi =p
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam parę koleżanek , które też wszem i wobec mówiły,że nie mają pokarmu a prawda była zupełnie inna Ja chyba pójdę z cycem do dermatologa , bo wyszło mi znamię jakieś nowe, chyba to nowy "pieprzyk" i tak wygląda jak się tworzy , a że jest w takim miejscu to to widzę od początku, bo jak mam gdzieś indziej to tak nie obserwowałam od początku. |
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koniakowa moze masz i racje, za pare miesiecy bede miala zdanie na ten temat a co do diet mam znajoma która normalnie je przy karmieniu drugiego dziecka i ma zero kolek i zatwardzen, szczęściara??
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-29 o 10:41 |
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze boćka schowa na stałe
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaje sobie oczywiscie sprawę z tego, ze nie jestem jedyną z problemami, tak tylko sobie czasem ponarzekam w czwartek wizyta, to się pewnie coś wyjaśni...
|
|
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Są takie tabletki czosnkowe mi je przepisał lekarz.
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze szkoda, że wcześniej tych tel nie podałyśmy może Zariah wysłała by chociaż sms-a
Mam nadzieję, że u niej i maluszka wszystko dobrze.Nic nic nic...mi się nie chce...a właśnie skończyło się pranie ![]() Nie wiem od czego zacząć wyprawkę...ciuszków troszkę mam...mam wrażenie, że wszystko może poczekać...tzn na kosmetyki jest czas...wanienka i łóżeczko też dopiero później... jakieś pieluszki to też teraz jakoś bez sensu... i tak wszystko... w końcu zostanę z ręką w nocniku...
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie macie sny
![]() Moja mama też nie będzie mogła mi za bardzo pomóc, bo ona na emeryturze będzie jak dziecko moje będzie juz pełnoletniwe Ale zapowiedziała, że jak urodzę to bierze wolne w pracy i żeby móc zostawać z małym jak wróce do pracy to chyba sobie poustawia same 2 zmiany - Kochana A jeszcze teściowa jest 100 km ode mnie i też nie pomoze - i dobrze ![]() Pempek wysoki ten cukier masz. Ja mam test za tydzień i już sie boję, bo mój tata jest cukrzykiem. Coś Zariah nic nie pisze - ciekawe jak tam jej dzidzia
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj Filip za to mial czas ze przeklinal jedno slowo naprawde nie w snie, a ze na "l" mowil "r" to mowil: "Ja pie rdore" Odnosnie aktywnosci w brzuszku, to chyba Roksape mowila, ze jej synek pierwszy byl aktywny w brzusiu i teraz tez jest, bo moj Filip byl spokojny w brzuszku i jest ogolnie wolny, ale teraz drugi synek w brzuszku jest bardzo aktywny no i zobaczymy jaki bedzie po urodzeniu. ![]() ![]()
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez nic sie nie chce ale musze do zusu ze zwolnieniem jechać
|
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
z Zariah napewno wszystko będzie dobrze! MUSI!
Mój TŻ udaje wielce oburzonego i się nie odzywa od wczoraj rana ja już nie wiem co z nim zrobić.
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
a masz podpisane przez pracodawce ze otrzymal i ze zatrudnienie nadal trwa ??
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
domyslam sie jego miny slodko-zdziwionej
![]() Cytat:
Przepraszam, glupi zart mnie sie trzyma A jaki jest ten pieprzyk? Chodzi mi o to czy plaski czy wypukly i jakie ma brzegi, rowne czy nie? Kochana ja nie moge sie tak smiac, bo moje zwieracze juz nie te co kiedys Cytat:
![]()
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
"winko" czosnkowe
Cytat:
w czasie ciazy lubia sie zmiany czerniakowe pokazywac, a z tym nie ma zartow mi wyszedl pieprzyk na palcu, ale na razie sie nie rozrasta... mimo wszystko pojde po ciazy na ogolne sprawdzenie stanu skory ![]() Cytat:
![]() a teraz mala tez daje o sobie dosc energicznie znac... nawet rzeklabym bardziej niz Sandra ![]() takze domyslam sie, ze bede miala 2 male tornada w domu ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-11-29 o 10:58 |
||
|
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Hapy Belli po Biedronkowe i używałam Belli i Biedronkowych na przemian. Niech sobie Twój teściu mówi co chce powiedz że masz grupę wsparcia a przewijak miałam na łóżeczko . Spokojnie rób jak uważasz |
||
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i moja pediatra to raczej 3 miesiące nie zalecała mrozić, bo mleko się jednak pod potrzeby dziecka składem dopasowuje , więc już takie super niby nie jest. |
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a opinie pediatrow... hmmm... jak widac co lekarz to inna opinia A ze sklad mleka sie zmienia to wiadomo, jednak jak jest potrzeba, to i takie "starsze" mleko jest dobre ![]()
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
claudia radze Ci tak jak tikki SYROP Z CEBULI, tez zrobilam swojemu Tz jak kaszlal i chyba tez pomoglo, sama tez na poczatku ciazy bylam przeziebiona i sobie zrobilam.
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
jezeli moja cora odziedziczy po mnie problemy z brzuchem, wzdeciami, zoladkiem itd. to bede miala przechlapane
...i ona biedna tez
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale racja , najlepiej sluchac swoich lekarzy
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama juz na emeryturze, więc cieszę się bo już zapowiedziała że mi pomoże
Moje jakieś spokojne Będzie chyba bardziej nocnym markiem niż rannym ptaszkiem. Niemniej czasem ta spokojnośc mnie martwi
|
|
|
|
#510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

co do pępka to mi też płaski się robi, o właśnie synuś się obudził 

)