Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 09:11   #451
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Dzień dobry dziewczyny

No ja zabieram się za śniadanko zupka mleczna czeka

I ogarnę troszkę mieszkanko...(jak mi się będzie chciało) robi się pranie ciuszków...więc jutro czeka mnie prasowanie...

Mierzyłam dziś brzuch i mam pod pępkiem 95cm czyli rośnie ale już dużo wolniej...pewnie mnie wywali raz a porządnie

[b[ cziqua [/b] pępek nie każdej wystaje, jednym się nie zmienia ponoć...a innym robi się płaski lub wystaje ja mam już prawie płaski ale mam dziwny pępek taki zakryty skórką u góry więc nie wiem jak to u mnie będzie...

Laktartor na bank kupię musi być w razie czego...zawsze można sprzedać jak się nie będzie używało

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:12   #452
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Dobry

[/COLOR]a dziewczyny czy każdej w ciąży wywala pępek??

bo mój jest taki jaki był przed ciążą
na tym etapie bedzie taki jak przed ciaza bo po 20 tc macica siega nad pępek i wtedy zaczyna sie robic coraz bardziej płaski przy koncu nie ma go w ogole lub jest wywalony ;] Ja do 21 tc mialam normlany pępek teraz jestem w 24/25 i juz nie mam pępka wyrownal sie z cąym brzuchem

co do siary to tez mam na szczescie mało wyaltuje ;] mam nadzieje ze bede miala duzo pokarmu bo ogolnie to ze siara jest wczesniej nie znaczy e pokarmu bedzie duzo- kolezanke zalewalo tak ze musiala pieluchy nosic w ciazy na biuscie a po urodzneiu dziecka miala pokar całe 14 dni ;/

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:13   #453
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Poogladam Wasze brzucholki na mailu: wszystkie sliczne

To Filip moj w brzuchu byl spokojny i teraz jest raczej wolniejszym dzieckiem, nie jest "torpeda" a dzidziorek w brzuchu jest mega aktywny wlasciwie to od 12 tc (bo wtedy poczulam go pierwszy raz) i teraz szaleje mi w brzuchu bardziej niz Filip. Ciekawe czy bedzie szybki?
Jak dajesz na imie bobaskowi?

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Nie znamy jeszcze płci..ale oczywiście imiona już mamy- Natalia/Agata lub Wojtuś Tak na chwilę obecną...W poniedziałek mam usg, więc może dzidzia rozchyli trochę nóżki A u Ciebie będzie Szymon? Dobrze pamiętam? Mnie podoba się przeokropnie Miłosz( Miłek), ale już jest w bardzo bliskiej rodzinie, więc nie będę powielać.
Cytat:
Dobry

biorę sie za sprzątanie bo póxniej trzeba papugi wypuścic żeby sobie polatały bo ostatnio po macoszemu je traktuje aż się wstyd przyznac ale spoko nie sa obrazone ja w dalszym ciagu nie ma jeszcze nic do dzidziola ale też termin na koniec kwietnia więc mam nadzieje że zdążę ze wszystkim zreszta tż w styczniu chce tydzien urlopu i do mamy do Holandii jechac to mu listę naszykuję może teściowa się dorzuci bo ja na taka trasę 1000 km w 26 tc czy nawet później się nie piszę bedzie spokoj w domu i porzadek

zreszta od pewnego czasu co chwile mu przypominam żeby po osbie sprzątał bo jak się dzidzia urodzi to nie dam rady się dzieckiem zajmowac i po hrabim sprzatac że chce miec męża na którego mogę liczyc i który mi pomoże i dziecko w domu a nie dwoje dzieci bo dobrze wiem że jak Seba chce to potrafi. i oznajmiłam mu już że jak będzie tak daleko to zrobię zapas sztucców , tależy i kubków jednorazowych bo ze zmywaniem u niego bardzo ciężko (jak ja będe w szpitalu) chyba że do tej pory sie dorobimy zmywarki

Co do siary to tż mówi widząc plamy na koszulkach że jak by bylo potem za dużo pokarmy to dzidzia będzie przy jednym cycku a on przy drugim a tak swoja drogą to co chwilke mam fleki na koszulkach z siary

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

a dziewczyny czy każdej w ciąży wywala pępek??

Mnie nie wywaliło w pierwszej i teraz też nie widzę- no może czasem jak się dobrze napnę albo baaardzo mocno się śmieję

Słuchajcie, ja już od 3 dni mam 30 tydzień ciąży Normalnie sama się zaskoczyłam tym tempem A na wadze +11 kg, już taka baryłeczka ze mnie, muszę trzasnąć fotkę i się Wam pokazać...
Miłego dnia kochane, ja piję kawusię, a za jakąś godzinkę na spacer z młodym dotlenić się trochę i poszukać prezentów- czas ucieka przez palce, a ja z niczym...
Stary 2011-11-29, 09:15   #454
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja już w pracy. Rano nawalił mi samochód dosłownie idzie się pociąć ale dojechałam bo mąż mi odstąpił służbowe auto

Cytat:
Gadulki
Gdzie mamuski trzymacie sanki ( te mamuski co juz maja bobasy), bo ja za cholere nie mam gdzie tego dac. Wczesniej sobie lezalo luzem w pokoiku ale teraz jak go urzadzamy tak nie ma gdzie ich dac.
Dzis zamowilam tez posciel (jakie to wszystko drogie) samo wypelnienie z przesylka wynioslo mnie 170 zl. Ale wzielam juz wieksze, zeby posluzylo Filipowi na dluzej. Bo wymiary poscieli sa chore wogole: 120/90 (do lozeczka), potem 135x100 ale to jest troszke wieksze od poprzedniego a moj Filip juz za duzy na te wymiary no i dopiero ten co kupilam: 140x200, olbrzymia koldra ale co tam, bede mogla go przynajmniej dobrze opatulic i jak nie zażyga (przepraszam za wyrazenie) to posluzy mu dlugo
Ja sanki trzymam w piwnicy tak jak rower. Co większe a niepotrzebne wywożę do teściów na strych Antokowi już dawno dałam taką zwykłą kołdrę takiej wielkości jak my używamy przynajmniej mi się nie rozkopuje bo nie ma siły jej skopać a poduszki nie używa tylko małego jaśka na który mu kupuję powłoczki. Tak więc to co używał Antek tzn kołderkę i podusie z łóżeczka są dla maleństwa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
No ja tez nie rozumiem, zadeklarowalam sie szefowi ze moge sama donosic zwolnienie do zusu , ale on powiedzial ze on to bedzie robil, wiec ok. Mam nadzieje ze skutkiem bedzie tylko pozniejsze otrzymanie przeze mnie wyplaty srodków...
a wlasnie sie takiej sytuacji obawiałam
U mnie na szczęście nie ma takich problemów wszystko jest dopilnowane i wszytsko jest na czas

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:16   #455
joanaros
Zakorzenienie

U mnie pępek już prawie na wierzchu.

Rety jak mi się chce spac Masakra a dziś pracuję do późna

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2011-11-29 o 09:19
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:17   #456
gosica502
Wtajemniczenie

Mi już prawie pępek wyskakuje Jest normalnie równiutko z pozostałym brzuszkiem a dawniej był głęboki
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:17   #457
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
I ogarnę troszkę mieszkanko...(jak mi się będzie chciało) robi się pranie ciuszków...więc jutro czeka mnie prasowanie...
Mogę Ci podrzucić moje rzeczy do prasowania bo mi się trochę uzbierało

Stary 2011-11-29, 09:35   #458
tynka88
Zadomowienie

mój pepek tak jkaby rozchodzi sie na boki mam wrazenie
wczoraj mi przyszla paka ciuszków ,które udało mi sie wylicytowac na all i chyba juz nie bede nic dokupywac chyba ze jakies body, teraz tylko pranie i prasowanie.
Dziewczyny posciel i przescieradełka tez trzeba wyprac? a co z ochraniczem? mówie o nowych rzeczach.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:40   #459
Kathi75
Zakorzenienie

Hej hej
Moje drogie a ja was czytam i nie nadazam ale w Grudniu nadrobie
Przeprowadzilam sie , oddalam prace koncowa i jeszcze miesiac i egzaminy
Potem bede mogla sie moja ciaza upajac
Przytylam 7 kilo ale wygladam jakbym 20 przytyla bo mam wielki cyc pupe i ogolnie opuchnieta jestem

U mnie rowniez siary brak ale ja sie tym nie przejmuje bo u mnie nigdy nie bylo do porodu a nawal mleka i tak i tak byl

W sumie brakuje mi tylko lozeczka dla dziecka no i imienia dla dziewczynki
Pozdrawiam

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 09:51   #460
gucia6
Zakorzenienie

dziewczyny, dajcie zyc... zwolnijcie troche tempa ...

ale co tam... od marca bedziecie mniej pisac... hehehe...

Ja dzis mam dzien paszteta... plecy mnie bola tak, ze ledwo sie ruszam i martwie sie o malenka, bo od wczoraj niewiele daje o sobie znac... mam nadzieje, ze to tylko takie leniwe dni i niedlugo bedzie znow podskakiwac jak zawsze
Stary 2011-11-29, 09:51   #461
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Mogę Ci podrzucić moje rzeczy do prasowania bo mi się trochę uzbierało
Ojej trafiłaś w mój słaby punkt! bo prasowanie męczy mnie przeokropnie...ale mogę wstawić pranie ...hehehe

Stary 2011-11-29, 09:58   #462
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ojej trafiłaś w mój słaby punkt! bo prasowanie męczy mnie przeokropnie...ale mogę wstawić pranie ...hehehe

Oj wstawić to ja też mogę ale to prasowanie i jeszcze do tego te koszule a mój mąż to kawał chłopa więc mam co prasować ale może jak dzisiaj wrócę z pracy to się za to zabiorę bo jak otwieram szafę to mi to pranie wypada

Stary 2011-11-29, 10:00   #463
tynka88
Zadomowienie

martwie sie czy te opznienia mojego szefa nie spowoduja jakiegos obnizenia zasiłku...

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:01   #464
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Nienawidzę prasowania męskich koszul.
ja meskie wlasnie lubie prasowac, bo sa proste, ale trafia mnie jak mam wyprasowac damska... te zakladki, krojenia, profilowania... grrr...

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
W ogóle wczoraj myślałam że padnę śmiechem z TŻta :P wszedł mi do łazienki i stanik leżał oczywiście że był brązowy to w miejscu gdzie są brodawki były duże dwie plamy.. i Mówi co to jest a ja mówię "To siara" a on "Dlaczego? przecież to nie powód do śmiechu, żadna siara nie wstydź się"

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Edit: Zariah. Dzięki za poprawkę! Bo mnie się zawsze one mylą, a poza tym mówiłam że mi się pamięć pogorszyła...
demencja ciazowa
teraz tak bedzie do zakonczenia karmienia

No i tez mysle o Zariah
Stary 2011-11-29, 10:02   #465
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wstawić to ja też mogę ale to prasowanie i jeszcze do tego te koszule a mój mąż to kawał chłopa więc mam co prasować ale może jak dzisiaj wrócę z pracy to się za to zabiorę bo jak otwieram szafę to mi to pranie wypada
Ja mężowi nie prasuje chyba, że na wyjście ... ale tych ciuszków maleńkich to tyle jest
a ciągle mi jeszcze czegoś brakuje...

Stary 2011-11-29, 10:04   #466
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki

Wczoraj odebralam zamowione zelazo do picia: ten Ferroplex o ktorym Wam pisalam. Cena opakowania 60 zl wiec pije tak by ani kropla sie nie uronila
Na razie z 3 przepisanych mi opakowan wykupilam jedno, wypije je i pobiore sobie krew na morfologie. Jesli mi sie poprawi, znaczy to, ze pomaga mi to zelazo i wtedy wykupie reszte.
A jesli nie pomoze na moja anemie to nie mam zamiaru by pomagalo na wyplukanie portfela;p

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Aguśka, najważniejsze, że taki fotelik kupuje się po urodzeniu
Najpierw tylko trzeba znaleźć sklep
mam nadzieje ze uda wam sie znalezc jakis w miare blisko
Cytat:

chyba nie w kazdej ale mi pomalu wywala
w tamtej ciazy tez mialam na wierzchu troszke pepka
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Nie znamy jeszcze płci..ale oczywiście imiona już mamy- Natalia/Agata lub Wojtuś Tak na chwilę obecną...W poniedziałek mam usg, więc może dzidzia rozchyli trochę nóżki A u Ciebie będzie Szymon? Dobrze pamiętam? Mnie podoba się przeokropnie Miłosz( Miłek), ale już jest w bardzo bliskiej rodzinie, więc nie będę powielać.
Aha bo Wy jeszcze nie znacie plci Trzymam kciuki by maluszek pokazal w pn co ma miedzy nozkami
A imiona super. U mnie mial byc Szymon, to byl moj pomysl, ale mezowi nie bardzo sie podoba, wiec mysle dalej intensywnie jakie. Nie mam pomyslu, dla dziewczynki mialabym duzo
Cytat:
Ja sanki trzymam w piwnicy tak jak rower. Co większe a niepotrzebne wywożę do teściów na strych Antokowi już dawno dałam taką zwykłą kołdrę takiej wielkości jak my używamy przynajmniej mi się nie rozkopuje bo nie ma siły jej skopać a poduszki nie używa tylko małego jaśka na który mu kupuję powłoczki. Tak więc to co używał Antek tzn kołderkę i podusie z łóżeczka są dla maleństwa
Kurcze a my wlasnie w piwnicy nie mozemy trzymac, bo zdarzaja sie kradzieze i szkoda by bylo saneczek. Znowu w domu nie ma tak naprawde m-sca na nie, a mam takie z oparciem i popychaczem
Pozniej jak sie je rozkreci to bedzie m-sce ale poki co nie rozkrecam ich bo czekam na snieg
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
m
Dziewczyny posciel i przescieradełka tez trzeba wyprac? a co z ochraniczem? mówie o nowych rzeczach.
Ochraniacza bym nie prala, bo w sumie nie ma stycznosci z dzidzia taka mala po urodzeniu. A moze stracic sztywnosc po praniu, szkoda by bylo. Jesli jest nowy to uwazam zeby nie prac.
Posciel jak najbardziej i przescieradelka tez.
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Hej hej
Moje drogie a ja was czytam i nie nadazam ale w Grudniu nadrobie
Przeprowadzilam sie , oddalam prace koncowa i jeszcze miesiac i egzaminy
Potem bede mogla sie moja ciaza upajac
Przytylam 7 kilo ale wygladam jakbym 20 przytyla bo mam wielki cyc pupe i ogolnie opuchnieta jestem

U mnie rowniez siary brak ale ja sie tym nie przejmuje bo u mnie nigdy nie bylo do porodu a nawal mleka i tak i tak byl

W sumie brakuje mi tylko lozeczka dla dziecka no i imienia dla dziewczynki
Pozdrawiam
Podziwiam Cie za energie jaka masz ja dla dziewczynki mialabym duzo pomyslow ja nie mam dla mojego drugiego synka pomyslu jakie imie No i malusio przytylas, ale co sie dziwic jak Ty ciagle w ruchu
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:08   #467
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam Cie za energie jaka masz ja dla dziewczynki mialabym duzo pomyslow ja nie mam dla mojego drugiego synka pomyslu jakie imie No i malusio przytylas, ale co sie dziwic jak Ty ciagle w ruchu
a moze Arkadiusz ?

hehe... gdybym miala syna i meza Polaka, to wlasnie tak by sie nazywal
Stary 2011-11-29, 10:09   #468
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dziewczyny, dajcie zyc... zwolnijcie troche tempa ...

ale co tam... od marca bedziecie mniej pisac... hehehe...

My przy dwojce to dopiero bedziemy mialy my pewnie odezwiemy sie na forum po paru miesiacach
SZYMONEK

Stary 2011-11-29, 10:09   #469
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
prosze bardzo
u mnie z B na C ale wydaje mi sie ze D sobie niedlugo zakupie...Tz tez zadowolony mimo ze tylko patrzenie musi mu wystarczyc

.
moj do patrzenia na piersi sie nie ogranicza tylko, musi pomacać jeszcze mi sie tez powiększyły o rozmiar z b na c i stały sie cięższe, ku mojemu nie zadowoleniu mam ciemniejsze i większe sutki
Stary 2011-11-29, 10:10   #470
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a moze Arkadiusz ?

hehe... gdybym miala syna i meza Polaka, to wlasnie tak by sie nazywal
ne podoba mi sie
Ja jestem wogole jakas dziwna, mnie sie imiona meskie wogole nie podobaja
Wogole faceci sa brzydcy
SZYMONEK

Stary 2011-11-29, 10:15   #471
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
tez bede chciala kupic sterylizator aventa, buteleczki kupilam w tesco - byla przecena, moze sprawdz - moze u Ciebie tez jest promocja (mam takie butelki przeciwko kolkom, ale nie wiem czy faktycznie sie sprawdzaja)

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ale jak sie karmi piersia - tez czasami chyba uzywa sie butelek, czy cos mi sie pomylilo? bo jak masz np. za duzo pokarmu to sciagasz przeciez.
Witam o poranku

W razie karmienia cycem to samo mleko wystarcza za wszystko, do 4-5 miesiąca spokojnie, potem wchodzą stałe pokarmy , więc już jakieś dopajanie może być , ale też nie ma konieczności, cyc to super fabryka.
A jak ściągasz nadmiar mleczka a świeże mleko się w cycu gromadzi to raczej mleka nie ma po co flaszką podawać, dawać świeże z cyca,żeby czasem dziecko się na butlę nie przestawiło, a tamto ściągnięte wylać.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Dobry

biorę sie za sprzątanie bo póxniej trzeba papugi wypuścic żeby sobie polatały bo ostatnio po macoszemu je traktuje aż się wstyd przyznac ale spoko nie sa obrazone ja w dalszym ciagu nie ma jeszcze nic do dzidziola ale też termin na koniec kwietnia więc mam nadzieje że zdążę ze wszystkim zreszta tż w styczniu chce tydzien urlopu i do mamy do Holandii jechac to mu listę naszykuję może teściowa się dorzuci bo ja na taka trasę 1000 km w 26 tc czy nawet później się nie piszę bedzie spokoj w domu i porzadek

zreszta od pewnego czasu co chwile mu przypominam żeby po osbie sprzątał bo jak się dzidzia urodzi to nie dam rady się dzieckiem zajmowac i po hrabim sprzatac że chce miec męża na którego mogę liczyc i który mi pomoże i dziecko w domu a nie dwoje dzieci bo dobrze wiem że jak Seba chce to potrafi. i oznajmiłam mu już że jak będzie tak daleko to zrobię zapas sztucców , tależy i kubków jednorazowych bo ze zmywaniem u niego bardzo ciężko (jak ja będe w szpitalu) chyba że do tej pory sie dorobimy zmywarki

Co do siary to tż mówi widząc plamy na koszulkach że jak by bylo potem za dużo pokarmy to dzidzia będzie przy jednym cycku a on przy drugim a tak swoja drogą to co chwilke mam fleki na koszulkach z siary

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Ja mam pępek normalnie , w pierwszej ciązy też się nie zmienił zbytnio.Siary nie miałam przed porodem , teraz też nie mam.Za to lało się ze mnie po porodzie jak z kranu.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:19   #472
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
tez bede chciala kupic sterylizator aventa, buteleczki kupilam w tesco - byla przecena, moze sprawdz - moze u Ciebie tez jest promocja (mam takie butelki przeciwko kolkom, ale nie wiem czy faktycznie sie sprawdzaja)

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ale jak sie karmi piersia - tez czasami chyba uzywa sie butelek, czy cos mi sie pomylilo? bo jak masz np. za duzo pokarmu to sciagasz przeciez.
moja szwagierka miala od początku podgrzewać do butelki i później sie przydał jak mala odstawiła od piersi i karmiła modyfikowanym mlekiem a później do podgrzania herbatek jesli chodzi o sterylizator to ona ma mikrofalówkę duzo moich koleżanek z tego co słyszę nie karmi piersią a chciałaby... nie miały pokarmu, dziecko nie umiało ssać itp

mój pępek zrobił sie nieco plaski ale nie wystaje na szczęście

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Ja mężowi nie prasuje chyba, że na wyjście ... ale tych ciuszków maleńkich to tyle jest
a ciągle mi jeszcze czegoś brakuje...
ja koszule TŻa musze prasowac bo on do pracy w nich chodzi niestety jak patrze na ubranka dla synka i mysle o prasowaniu to mi sie nie dobrze robi

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-29 o 10:17
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:20   #473
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
ne podoba mi sie
Ja jestem wogole jakas dziwna, mnie sie imiona meskie wogole nie podobaja
Wogole faceci sa brzydcy
o matko , skąd taka opinia ?czy Mąż o tym wie?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:20   #474
Madziara 26
Rozeznanie

witam ja ostatnio śpię do 9 co do pępka to mi też płaski się robi, o właśnie synuś się obudził Mnie też czeka pranie ciuszków ale mam jeszcze dostac więc poczekam może w styczniu sie za to zabiore mama zdeklarowała sie ze mi pomoże.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:25   #475
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
witam ja ostatnio śpię do 9 .
ja ostatnio spie do 10
Stary 2011-11-29, 10:26   #476
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moja szwagierka miala od początku podgrzewać do butelki i później sie przydał jak mala odstawiła od piersi i karmiła modyfikowanym mlekiem a później do podgrzania herbatek jesli chodzi o sterylizator to ona ma mikrofalówkę duzo moich koleżanek z tego co słyszę nie karmi piersią a chciałaby... nie miały pokarmu, dziecko nie umiało ssać itp

mój pępek zrobił sie nieco plaski ale nie wystaje na szczęście

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

ja koszule TŻa musze prasowac bo on do pracy w nich chodzi niestety jak patrze na ubranka dla synka i mysle o prasowaniu to mi sie nie dobrze robi
Ja niestety też muszę prasować kosuzle bo on do pracy w nich chodzi ale myślę że będzie mi się dzisiaj chciało prasować bo narazie mi sie chce.

Ja miałam podgrzewacz ale nie użyłam go ani razu bo mleko robiłam na świeżo, herbatki też wodę z glukozą też na świeżo więc nie miałam co podgrzewać. A butelki wyparzałam w gotującej się wodzie

Stary 2011-11-29, 10:26   #477
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
o matko , skąd taka opinia ?czy Mąż o tym wie?
Nie bede mu mowic bo mi dziur nie wywierci
SZYMONEK

Stary 2011-11-29, 10:26   #478
pempek
Zakorzenienie

Cześć kochane

Byłam wczoraj na tej okropnej glukozie, dziś odebrałam wyniki, no i nie są zadowalające niestety.... po 2 h, glukoza 75g mam wynik 175
mam nadzieję, ze to jeszcze nie jest cukrzyca ciążowa...
mój organizm jasno daje mi do zrozumienia, że mam więcej w ciążę nie zachodzić chyba.... bo dotknęły mnie wszystkie dolegliwości, które mnie mogły dotknąć

Ja jestem w 27tc i nie mam siary a pępek wklęsły, tylko że ja przed ciążą miałam bardzo głęboki...
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:27   #479
19claudia91
Rozeznanie

Witajcie
Macie jakieś konkretne sposoby na przeziębienie w ciąży? gim mówił że mogę brać normalnie wapno, no ale to już nie pomaga, dzisiaj doszedł mi kaszel i nie wiem co na to zaradzić, jeśli któraś z was używała jakiś leków które sama kupiła w aptece (które można stosować w ciąży) to proszę napiszcie ja się aż męczę z tym chrząkaniem bo aż boje się kaszlnąć żeby dzidzi nic się nie stało..

Mojej mamie się śniło że urodziłam syna ale był tak mały jak ozdoby na choinkę i jak przyjechałam z nim do domu to mu zamontowała mu haczyk na głowie i powiesiła koło jego łóżeczka razem z ozdobami i wszystkich się pytała "zgadnijcie gdzie jest syn Klaudii"..

Któraś z was pisała że może zrobi naleśniki, no i mnie też wzięło na nie..
Mój teściu robi pyszneee takie miękkie

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 10:28   #480
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki z rana,
Zariah sie nie odzywala.
u mnie noc do latwych nie nalezala, bo wczoraj tak mnie brzuch meczyl (wzdecia) ze myslalam ze wybuchne, o 3:30 rano sie obudzilam, brzuch mnie bolal, wszystko napiete, malutka skakala sobie w najlepsze...dzisiaj z kolei nie biodra mnie w nocy bolaly, ale prawy bark i nie moglam sobie znalezc (a raczej dla swojej prawej reki) pozycji. spanie z poduszka miedzy nogami nie wchodzi w gre, bola mnie biodra wtedy, wiec dzisiaj spalam z poduszka bardziej pod plecami..., a od rana mnie mdli (to od zoladka bo tez boli, ale z tym mialam problemy przed ciaza, wiec przyzwyczajona jestem..wczoraj przecholowalam w dzien z zoltym serem, wiec mam za swoje)

co do prasowania to mi nie przeszkadza jesli nie jest to posciel..nienawidze prasowac poszew na koldre, dla siebie nie prasuje praktycznie nic, ale jak dorabialam sobie kilka lat temu to czasami prasowalam po 6 godzin...meskie koszule to pestka jak dla mnie...kwestia wprawy..ale wierze ze mozna tego nie cierpiec
a wlasnie dzis musze uprasowac 4 ogromne biale obrusy na polowanie...obrusow nienawidze prasowac.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-11-29 o 10:33
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości