|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Dzień dobry dziewczyny
![]() No ja zabieram się za śniadanko zupka mleczna czeka![]() I ogarnę troszkę mieszkanko...(jak mi się będzie chciało) robi się pranie ciuszków...więc jutro czeka mnie prasowanie... Mierzyłam dziś brzuch i mam pod pępkiem 95cm czyli rośnie ale już dużo wolniej...pewnie mnie wywali raz a porządnie [b[ cziqua [/b] pępek nie każdej wystaje, jednym się nie zmienia ponoć...a innym robi się płaski lub wystaje ja mam już prawie płaski ale mam dziwny pępek taki zakryty skórką u góry więc nie wiem jak to u mnie będzie...Laktartor na bank kupię musi być w razie czego...zawsze można sprzedać jak się nie będzie używało
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
co do siary to tez mam na szczescie mało wyaltuje ;] mam nadzieje ze bede miala duzo pokarmu bo ogolnie to ze siara jest wczesniej nie znaczy e pokarmu bedzie duzo- kolezanke zalewalo tak ze musiala pieluchy nosic w ciazy na biuscie a po urodzneiu dziecka miala pokar całe 14 dni ;/
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#453 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak na chwilę obecną...W poniedziałek mam usg, więc może dzidzia rozchyli trochę nóżki A u Ciebie będzie Szymon? Dobrze pamiętam? Mnie podoba się przeokropnie Miłosz( Miłek ), ale już jest w bardzo bliskiej rodzinie, więc nie będę powielać.Cytat:
Słuchajcie, ja już od 3 dni mam 30 tydzień ciąży Normalnie sama się zaskoczyłam tym tempem A na wadze +11 kg, już taka baryłeczka ze mnie, muszę trzasnąć fotkę i się Wam pokazać...Miłego dnia kochane, ja piję kawusię, a za jakąś godzinkę na spacer z młodym dotlenić się trochę i poszukać prezentów- czas ucieka przez palce, a ja z niczym...
|
|
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja już w pracy. Rano nawalił mi samochód ![]() Cytat:
Antokowi już dawno dałam taką zwykłą kołdrę takiej wielkości jak my używamy przynajmniej mi się nie rozkopuje bo nie ma siły jej skopać a poduszki nie używa tylko małego jaśka na który mu kupuję powłoczki. Tak więc to co używał Antek tzn kołderkę i podusie z łóżeczka są dla maleństwa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pępek już prawie na wierzchu.
Rety jak mi się chce spac Masakra a dziś pracuję do późna
Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-11-29 o 09:19 |
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi już prawie pępek wyskakuje
Jest normalnie równiutko z pozostałym brzuszkiem a dawniej był głęboki
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi się trochę uzbierało
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
mój pepek tak jkaby rozchodzi sie na boki mam wrazenie
wczoraj mi przyszla paka ciuszków ,które udało mi sie wylicytowac na all i chyba juz nie bede nic dokupywac chyba ze jakies body, teraz tylko pranie i prasowanie. Dziewczyny posciel i przescieradełka tez trzeba wyprac? a co z ochraniczem? mówie o nowych rzeczach.
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Moje drogie a ja was czytam i nie nadazam ale w Grudniu nadrobie Przeprowadzilam sie , oddalam prace koncowa i jeszcze miesiac i egzaminy Potem bede mogla sie moja ciaza upajac Przytylam 7 kilo ale wygladam jakbym 20 przytyla bo mam wielki cyc pupe i ogolnie opuchnieta jestem U mnie rowniez siary brak ale ja sie tym nie przejmuje bo u mnie nigdy nie bylo do porodu a nawal mleka i tak i tak byl W sumie brakuje mi tylko lozeczka dla dziecka no i imienia dla dziewczynki Pozdrawiam |
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dajcie zyc... zwolnijcie troche tempa
...ale co tam... od marca bedziecie mniej pisac... hehehe... ![]() Ja dzis mam dzien paszteta... plecy mnie bola tak, ze ledwo sie ruszam i martwie sie o malenka, bo od wczoraj niewiele daje o sobie znac... mam nadzieje, ze to tylko takie leniwe dni i niedlugo bedzie znow podskakiwac jak zawsze ![]()
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trafiłaś w mój słaby punkt! bo prasowanie męczy mnie przeokropnie...ale mogę wstawić pranie ...hehehe
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wstawić to ja też mogę ale to prasowanie |
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
martwie sie czy te opznienia mojego szefa nie spowoduja jakiegos obnizenia zasiłku...
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja meskie wlasnie lubie prasowac, bo sa proste, ale trafia mnie jak mam wyprasowac damska... te zakladki, krojenia, profilowania... grrr...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() teraz tak bedzie do zakonczenia karmienia ![]() No i tez mysle o Zariah ![]()
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tych ciuszków maleńkich to tyle jest![]() a ciągle mi jeszcze czegoś brakuje...
|
|
#466 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Wczoraj odebralam zamowione zelazo do picia: ten Ferroplex o ktorym Wam pisalam. Cena opakowania 60 zl wiec pije tak by ani kropla sie nie uronila Na razie z 3 przepisanych mi opakowan wykupilam jedno, wypije je i pobiore sobie krew na morfologie. Jesli mi sie poprawi, znaczy to, ze pomaga mi to zelazo i wtedy wykupie reszte. A jesli nie pomoze na moja anemie to nie mam zamiaru by pomagalo na wyplukanie portfela;p Cytat:
![]() Cytat:
![]() w tamtej ciazy tez mialam na wierzchu troszke pepka Cytat:
![]() A imiona super. U mnie mial byc Szymon, to byl moj pomysl, ale mezowi nie bardzo sie podoba, wiec mysle dalej intensywnie jakie. Nie mam pomyslu, dla dziewczynki mialabym duzo Cytat:
![]() Pozniej jak sie je rozkreci to bedzie m-sce ale poki co nie rozkrecam ich bo czekam na snieg Cytat:
Posciel jak najbardziej i przescieradelka tez. Cytat:
ja dla dziewczynki mialabym duzo pomyslow No i malusio przytylas, ale co sie dziwic jak Ty ciagle w ruchu
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe... gdybym miala syna i meza Polaka, to wlasnie tak by sie nazywal ![]()
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My przy dwojce to dopiero bedziemy mialy my pewnie odezwiemy sie na forum po paru miesiacach
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem wogole jakas dziwna, mnie sie imiona meskie wogole nie podobaja ![]() Wogole faceci sa brzydcy
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W razie karmienia cycem to samo mleko wystarcza za wszystko, do 4-5 miesiąca spokojnie, potem wchodzą stałe pokarmy , więc już jakieś dopajanie może być , ale też nie ma konieczności, cyc to super fabryka. A jak ściągasz nadmiar mleczka a świeże mleko się w cycu gromadzi to raczej mleka nie ma po co flaszką podawać, dawać świeże z cyca,żeby czasem dziecko się na butlę nie przestawiło, a tamto ściągnięte wylać. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o sterylizator to ona ma mikrofalówkę duzo moich koleżanek z tego co słyszę nie karmi piersią a chciałaby... nie miały pokarmu, dziecko nie umiało ssać itpmój pępek zrobił sie nieco plaski ale nie wystaje na szczęście ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
jak patrze na ubranka dla synka i mysle o prasowaniu to mi sie nie dobrze robi
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-29 o 10:17 |
||
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
o matko , skąd taka opinia ?czy Mąż o tym wie?
|
|
|
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
witam ja ostatnio śpię do 9
co do pępka to mi też płaski się robi, o właśnie synuś się obudził Mnie też czeka pranie ciuszków ale mam jeszcze dostac więc poczekam może w styczniu sie za to zabiore mama zdeklarowała sie ze mi pomoże.
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja miałam podgrzewacz ale nie użyłam go ani razu bo mleko robiłam na świeżo, herbatki też wodę z glukozą też na świeżo więc nie miałam co podgrzewać . A butelki wyparzałam w gotującej się wodzie
|
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bede mu mowic bo mi dziur nie wywierci
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Byłam wczoraj na tej okropnej glukozie, dziś odebrałam wyniki, no i nie są zadowalające niestety.... po 2 h, glukoza 75g mam wynik 175 ![]() mam nadzieję, ze to jeszcze nie jest cukrzyca ciążowa... mój organizm jasno daje mi do zrozumienia, że mam więcej w ciążę nie zachodzić chyba.... bo dotknęły mnie wszystkie dolegliwości, które mnie mogły dotknąć Ja jestem w 27tc i nie mam siary a pępek wklęsły, tylko że ja przed ciążą miałam bardzo głęboki... |
|
|
|
#479 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Macie jakieś konkretne sposoby na przeziębienie w ciąży? gim mówił że mogę brać normalnie wapno, no ale to już nie pomaga, dzisiaj doszedł mi kaszel i nie wiem co na to zaradzić, jeśli któraś z was używała jakiś leków które sama kupiła w aptece (które można stosować w ciąży) to proszę napiszcie ja się aż męczę z tym chrząkaniem bo aż boje się kaszlnąć żeby dzidzi nic się nie stało.. Mojej mamie się śniło że urodziłam syna ale był tak mały jak ozdoby na choinkę i jak przyjechałam z nim do domu to mu zamontowała mu haczyk na głowie i powiesiła koło jego łóżeczka razem z ozdobami i wszystkich się pytała "zgadnijcie gdzie jest syn Klaudii".. Któraś z was pisała że może zrobi naleśniki, no i mnie też wzięło na nie.. Mój teściu robi pyszneee takie miękkie
|
|
|
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki z rana,
Zariah sie nie odzywala. u mnie noc do latwych nie nalezala, bo wczoraj tak mnie brzuch meczyl (wzdecia) ze myslalam ze wybuchne, o 3:30 rano sie obudzilam, brzuch mnie bolal, wszystko napiete, malutka skakala sobie w najlepsze...dzisiaj z kolei nie biodra mnie w nocy bolaly, ale prawy bark i nie moglam sobie znalezc (a raczej dla swojej prawej reki) pozycji. spanie z poduszka miedzy nogami nie wchodzi w gre, bola mnie biodra wtedy, wiec dzisiaj spalam z poduszka bardziej pod plecami..., a od rana mnie mdli (to od zoladka bo tez boli, ale z tym mialam problemy przed ciaza, wiec przyzwyczajona jestem..wczoraj przecholowalam w dzien z zoltym serem, wiec mam za swoje) co do prasowania to mi nie przeszkadza jesli nie jest to posciel..nienawidze prasowac poszew na koldre, dla siebie nie prasuje praktycznie nic, ale jak dorabialam sobie kilka lat temu to czasami prasowalam po 6 godzin...meskie koszule to pestka jak dla mnie...kwestia wprawy..ale wierze ze mozna tego nie cierpiec ![]() a wlasnie dzis musze uprasowac 4 ogromne biale obrusy na polowanie...obrusow nienawidze prasowac. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-29 o 10:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

więc nie wiem jak to u mnie będzie...

Tak na chwilę obecną...W poniedziałek mam usg, więc może dzidzia rozchyli trochę nóżki
A u Ciebie będzie Szymon? Dobrze pamiętam? Mnie podoba się przeokropnie Miłosz( Miłek
Normalnie sama się zaskoczyłam tym tempem