![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Oj dziewczyny współczuję Wam tych teściowych, ja ze swoją mam spokój chociaz mieszkamy pod jednym dachem
![]() Trinette trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Ja bym chciała już plany o dziecku wcielić w żecie ale ostatanio cały czas się kłócimy z Tż albo mamy ciche dni więc nie ma atmosfery na takie rozmowy ![]()
![]() |
#842 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jeśli ma się przedszkole niepubliczne, to są takie same prawa i wymagania, jak w przypadku publicznego. Tzn. dostaje się z budżetu dopłatę na każde dziecko, poza tym co płacą rodzice, ale trzeba też spełnić wszystkie wymagania: określoną liczbę dzieci na określoną powierzchnię, bezpieczeństwa, przeciwpożarowe, sanepidu itp. No i trzeba być po studiach, dających uprawnienia pedagogiczne. Moja znajoma otworzyła takie przedszkole, z UE dostała 20 tys., ale przystosowanie całego lokalu do wymogów kosztowało 70 tys. Takich restrykcyjnych przepisów nie ma za to wobec ognisk domowych, ale jest ograniczona liczba dzieci i nie ma dopłat. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Współczuję teściowych
![]() Trinette a spróbuj pójsć do innego gina i ciekawe co Ci powie, bo czasem co gin to innae zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do biznesu przedszkolnego, to tez o tym kiedys myslalam. Jednak przerazila mnie ilosc pieniedzy potrzebna na rozkrecenie interesu. ![]() Cytat:
![]() No ale skoro i tak nie ma na to rady...... Cytat:
Oczywiscie nie ma sie co zniechecac na wstepie. Takie wyniki trzeba potwierdzic u innego lekarza....Poza tym, skoro powiedzieli ze 'mozesz miec problem' to nie znaczy odrazu, ze tak wlasnie bedzie. Trzeba byc dobrej mysli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Adopcji nie biore pod uwagę. Cytat:
Cytat:
Cieszy mnie bardzo, że TŻ mnie wspiera i stara się zrozumieć. Tuli, gdy mam ochotę się poryczeć i uspokaja. Ja chyba bym jakoś to przeżyła, jednak TŻ bardzo chce mieć dzieci. Powiedziałam mu o wszystkim co myślę i stwierdził, że w żadnym wypadku ode mnie nie odejdzie.
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2011-12-05 o 12:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Trinete na wątku mamusiowym jest jedna dziewczyna (znasz ją też pewnie z wątku kieleckiego - kubusewa), która ma przegrodę w macicy i póki co ciąża przebiega prawidłowo. Ja trzymam kciuki, żeby się udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Zaczęłyście pisać o ciąży i problemach zdrowotnych, my już myśleliśmy o dziecku, ale... zaraz potem znowu zaczęłam mieć problemy ze zdrowiem, które ciągną mi się z przerwami od wielu lat (choć nie ginekologiczne), i lekarz kazał mi się póki co wstrzymać z myśleniem o ciąży, dobrze, że nie zaczęliśmy się wtedy starać, bo mogłoby nie być różowo... Ale jak łapałam doła z tego powodu to zaczynałam myśleć, że mnie mąż zostawi jak nie będziemy mogli mieć dziecka, ale on tylko powtarzał, że mamy jeszcze czas, że jest jeszcze adopcja i wiele dzieci potrzebujących miłości i w ogóle, że będzie dobrze. Eeh.. ale mi i tak źle.. A jeszcze ostatnio się dowiedzieliśmy, że kuzynka męża jest w ciąży, starali się przez 2,5 roku i w końcu im się udało, choć nie do końca naturalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę się czymś zająć, bo im bliżej terminu badania tym więcej o tym myślę... ![]()
![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=megamag;30891457]Niż faktycznie idzie, ale po niżu przychodzi zwykle wyż, a przedszkole to inwestycja długoterminowa. Nie spisywałabym ich tak łatwo an straty. Poza tym fundusze unijne dostaje się tylko na rozkręcenie interesu, nikt nie będzie Ci dopłacał w trakcie.
![]() Jeśli ma się przedszkole niepubliczne, to są takie same prawa i wymagania, jak w przypadku publicznego. Tzn. dostaje się z budżetu dopłatę na każde dziecko, poza tym co płacą rodzice, ale trzeba też spełnić wszystkie wymagania: określoną liczbę dzieci na określoną powierzchnię, bezpieczeństwa, przeciwpożarowe, sanepidu itp. No i trzeba być po studiach, dających uprawnienia pedagogiczne. Moja znajoma otworzyła takie przedszkole, z UE dostała 20 tys., ale przystosowanie całego lokalu do wymogów kosztowało 70 tys. Dlatego ja myślę o Klubie Malucha, bo jest przy tym mniej formalności niż przy przedszkolu a ni wymagania nie są aż tak restrykcyjne. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale widziałam, że pisałyście o niskim ciśnieniu ![]() ![]() ![]() ![]() a i lekarz mi polecił Glucardiamid - polecam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#852 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie napiszę nie myśl o tym, bo wiem, że to nie działa. Zajmij się jakąś robotą, porządkami przedświątecznymi? To zawsze odwraca uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
I jak tam? U kogo był Mikołaj?
Mój Tż jak zobaczył czekoladowy motocykl to ![]() ![]() Ja oczywiście dostałam nowść kinga "Dallas 63" Teraz tylko czas wolny na czytanie by się przydał ![]()
![]() |
#854 |
Wtajemniczenie
|
U mnie był
![]() ![]() ![]()
![]() |
#856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dostałam duużego czekoladowego mikołaja i żelki Haribo moje ulubione ![]() ![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2011-12-06 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to samo ![]() ![]() Cytat:
Ja bym TŻ nigdy nie zostawiła i on również stwierdził to samo. Mój wujek nie ma dzieci, bo ciocia nie może. Są do tej pory razem. Z kolei dziadek powiedzial, że on nie mógłby być z taką kobietą (to jest delikatna wersja tego co powiedział). Także, co człowiek to inne priorytety. Dokładnie.
![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
widzę, że żony2011 to niskociśnieniowce
![]() witam w klubie u mnie wiecznie 90/60 lub mniej ![]() mój mąż nic ode mnie nie dostał niestety, a ja dostałam zestawik DOVE, o który go poprosiłam bo był wczoraj w sklepie i od razu mi go dał ![]()
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Rozeznanie
|
a ja tak z innej beczki
![]() ![]() co kupujecie swoim mężom na prezent pod choinkę? może dzięki Wam wpadnę na jakiś fajny pomysł, bo póki co pustka ![]() chciałam kupić audiobooka dla niego do słuchania w aucie , ale okazało się że radio musi mieć opcję odtwarzania mp3 a nasze niestety jest starsze i nie ma więc pomysł się rypnął...
![]() |
![]() |
#864 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wracając do Mikołaja, wracam sobie wczoraj do domu i słyszę od męża "znalazłem Ci ten słownik, który chciałaś dostać na allegro, ale musisz sobie sama zamówić, bo ja nie mam konta". Sweet. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja kupiłam mojemu bluze, wzięłam ją przy okazji zamawiania kurtki zimowej dla siebie. I co się okazało ?... zakłada bluzę i ledwo się zapiął ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam słodycze
![]() No właśnie ja też myślę nad perfumami dla Męża. ale też nie mam pomysłu. Do tej pory zawsze dostawaliśmy od Jego siostry. ale Ona pracuje w Douglasie a mnie nie stać na perfumy z tego sklepu. Myślałam, że pochodzę z Mężem po sklepach i może Mąż coś sam wybierze... ![]() A ja miałam wczoraj sądny dzień. Najpierw pojechałam do biura podróży pytać o pracę, ale nie było dyrektora już 2 czy 3 raz. Więc w tym tygodniu sobie odpuszczam spotkania z Nim. Potem kłótnia z Mężem - że zabrał moje 200 zł i wydał je na nowe dywaniki do samochodu, nie pytając się mnie o zdanie, a 100 zł było na mikołajki od babci i chciałam coś kupić na sylwestera za to, albo zrobić prezent dla rodziców. Jak się między Nami ułożyło, dzwoni ojciec pijany, że mama wyszła, że się pokłócili ze sobą i czy jest u Nas. Nie było Jej. to do mamy dzwonię, a Ona u babci. przy okazji Mama się pokłóciła z dziadkiem, ja też troszkę się z Nim przez telefon ścięłam. Potem ojciec nie odbierał więc Mąż pojechał sprawdzić co z tatą jest. Na szczęśćie wszystko było ok, teraz tata śpi i ma wszystko gdzieś... ![]() A ja po prostu już wymiękam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Rozeznanie
|
u mnie perfumy odpadają
![]() ![]() ![]() ![]() Niewiem jakie zapachy lubicie i wasi mężowie ale my najbardziej takie świeże, lekkie. Mój ma PUMĘ flowing, uwielbiam ten zapach ![]() Przede wszystkim szukajcie zapachu który Wam się podoba, bo tak naprawdę kobieta kupuje nie dla faceta zapach tylko dla siebie ![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2011-12-07 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Zadomowienie
|
Ja sie śmiałam bo wróciła ze sklepu i było piwo w promocji i kupiłam mojemu 6-pak
Jak go zobaczył to powiedział Jaki kochany spóźniony Mikołaj No a mnie Mikołaj olał hahah
![]() |
#870 | |||||
Rozeznanie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przemyśleliśmy z mężem sprawę, i być może niebawem będziemy mieli nowego członka rodziny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.