Żony 2011 :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 11:39   #811
Mediona
Zadomowienie

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dzięki, na razie załatwiamy formalności związane z kupnem, jak się obrobię to cykne jakąś fotkę
Ja gratuluję udanych zakupów. Uwielbiam jeździć do Ikei ale ponieważ daleko przydałoby się już z jakąś konkretną kasą pojechać.
Przepis wygląda smakowicie

A to dwa z moich misiaków:
śliczne takie słodziutkie
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 12:57   #812
magbes
Zadomowienie

sa przesliczne i przeslodkie zostawiasz je sobie czy bedziesz oddawac w dobre raczki?
magbes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 17:23   #813
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne Kocham psy

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 07:25   #814
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
sa przesliczne i przeslodkie zostawiasz je sobie czy bedziesz oddawac w dobre raczki?
Nie zostawiam, chociaz chciałabym ale często wyjeżdżamy i jednym pieskiem to nawet sąsiedzi nam się zaopiekuja a gromadką to już nie wypada nikogo obarczać.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 08:30   #815
megamag
BAN stały

Cytat:
cudne
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 12:08   #816
izabla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja za makowcem nie przepadam ale pewnie nie obędzie się bez niego
Ja tego ciasta nigdy nie jem, ale chyba zrobię, bo inni w rodzinie jedzą

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Sporo tego Pewnie i sporo wydaliście
W Ikei rzeczy chyba nie są zbyt tanie co?
Ceny w Ikea są naprawdę zróżnicowane- można kupić zestaw garnków za 26 zł ( miałam starą wersję tego kompletu i świetnie mi służyła w akademiku) albo za 450 zł (tych nie testowałam)
Prawie każda rzecz występuje w wersji tańszej i droższej.
izabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 20:15   #817
Trinette
Zakręcony Chochlik

Dziewczyny ja tak troche z innej beczki... Ma któraś moze niskie ciśnienie? Stosuje jakieś leki? Póki coś robie, krece sie po domu to jest dobrze. Jak jest spokojniej, ucze sie, mam luzniejszy dzien w pracy to usypiam... Kawa/pepsi/cwiczenia pomagaja na krótką metę.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 21:11   #818
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak troche z innej beczki... Ma któraś moze niskie ciśnienie? Stosuje jakieś leki? Póki coś robie, krece sie po domu to jest dobrze. Jak jest spokojniej, ucze sie, mam luzniejszy dzien w pracy to usypiam... Kawa/pepsi/cwiczenia pomagaja na krótką metę.
Ja nie wiem jakie mam ciśnienie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 06:24   #819
Mediona
Zadomowienie

Ja byłam ostatnio u lekarza i mam dobre ciśnienie a na co dzień sobie nie sprawdzam
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 06:45   #820
Ifwka
Zakorzenienie

Ostatnio robiłam badania kkontrolne w pracy i miałam 110/80 więc tez raczej niskie niż wysokie, ale lekarka nic nie mówiła. Tylko że mi nie chce się spać, tylko zimno mi a zwłaszcza w stopy, i to nawet jak ciepło jest na zewnątrz; tylko jak na obcasach chodzę to nie mam tego problemu.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 08:18   #821
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Ostatnio robiłam badania kkontrolne w pracy i miałam 110/80 więc tez raczej niskie niż wysokie, ale lekarka nic nie mówiła. Tylko że mi nie chce się spać, tylko zimno mi a zwłaszcza w stopy, i to nawet jak ciepło jest na zewnątrz; tylko jak na obcasach chodzę to nie mam tego problemu.
Ja mam zwykle 90/60

Walt Disney

Stary 2011-12-02, 08:33   #822
megamag
BAN stały

Cytat:
Niektórzy po prostu tak mają, ale pomyśl o tym pozytywnie, Twój organizm funkcjonuje woniej, nie starzejesz się tak szybko jak inni. Tak serio to taka ospałość może być oznaką niedoboru jakiś minerałów też, robiłaś ostatnio badanie krwi? Ja mam tak co jakiś czas, wtedy łykam jakieś witaminy i żelazo, bo to jego brak głównie daje ospałość i przechodzi.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 08:42   #823
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Niektórzy po prostu tak mają, ale pomyśl o tym pozytywnie, Twój organizm funkcjonuje woniej, nie starzejesz się tak szybko jak inni. Tak serio to taka ospałość może być oznaką niedoboru jakiś minerałów też, robiłaś ostatnio badanie krwi? Ja mam tak co jakiś czas, wtedy łykam jakieś witaminy i żelazo, bo to jego brak głównie daje ospałość i przechodzi.
Niby fajnie... ale jednak to jest uciążliwe. Wole miec wysokie i normalnie funkcjonować. Nie mogę się skoncentrować, niewazne ile spie - jestem senna. Jak cisnienie spada to juz w ogole tragedia. Raz to o maly wlos i bym usnela w pracy, tak mi sie glowa kiwala. Dobrze, ze kolezanka dala mi tabletke na podniesienie cisnienia (tez ma za niskie) i sie wszystko unormowalo.
Badania robilam rok temu (2 razy), bo było to samo i w końcu chciałam się wziąć za siebie. Wyszły wszystkie ok.Lekarze traktowali mnie jak wariata i mówili "Taka Pani natura". Strasznie mnie to zniechęciło...

Walt Disney

Edytowane przez Trinette
Czas edycji: 2011-12-02 o 08:43
Stary 2011-12-02, 09:46   #824
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, na razie załatwiamy formalności związane z kupnem, jak się obrobię to cykne jakąś fotkę
Ja gratuluję udanych zakupów. Uwielbiam jeździć do Ikei ale ponieważ daleko przydałoby się już z jakąś konkretną kasą pojechać.
Przepis wygląda smakowicie

Psiaki sa przeurocze!!!!:love :

Ja tez uwielbiam zakupy w Ikea Narazie niestety nie mam juz miejsca w domu, zeby cokolwiek dokupic, ale jak juz kupimy swoje mieszkanko to Ikea bedzie chyba moim drugim domem

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Zgadzam sie. Ja tez jestem czesto ospala, przemeczona, nic mi sie nie chce... witaminki pomagaja
No a na niskie cisnienie to tylko kawe znam....albo winko

Jak tam zakupy swiateczne u Was?????
Jakie pomysly na prezenty dla naszych kochanych mezow???
Stary 2011-12-02, 10:45   #825
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo żadnych tabletek nie biorę, staram się "leczyć" kawą, mogę wypić o każdej porze dnia i nocy i nie działa na mnie.
Już się pomału to tego przyzwyczaiłam i jakoś żyję z tym niskim ciśnieniem.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Jak tam zakupy swiateczne u Was?????
Jakie pomysly na prezenty dla naszych kochanych mezow???
Mój kochany Mąż dostanie pod choinkę nowy samochód, Mitshubisi...
Może nie tyle ode mnie, co od rodziców. Po prostu mamy wieczne problemy z obecnym samochodem. kupiliśmy rok temu, sprowadzony z Niemiec, wiedzieliśmy, że miał gonga z przodu, ale kiedy zaczęło się coś z nim wiecznie dziać, nie było miesiąca, żeby coś nie sypało, to chcieliśmy go sprzedać. ale nie było zainteresowania. jeszcze w między czasie okazało się, że miał też w Niemczech tył rozwalony...więc tym bardziej nie wiele osób go kupi, a na pewno nie za taką cenę. więc po rodzinnych negocjacjach robimy w salonie zamianę, stary idzie do nich, a my za rok dopłacamy resztę wartości samochodu.

Wczoraj dostałam taką dobrą wiadomość, że chodzę tak nakręcona. otóz dzwoniła moja Przyjaciółka i świadkowa, że po roku mieszkania w Poznaniu wraca do mojego miasta... ucieszyłam się jak nie wiem co w końcu będzie jak dawniej, będę miała swoją Monikę obok siebie. No i będziemy tak jak dawniej myślałyśmy rozkręcać swoj przedszkolny interes...

Z gorszych - ani ja ani mąż nie dostaliśmy się do pracy w mundurówce

A ja zabieram się za generalne porządki. jutro rano teściowa na weekend przyjeżdza...
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 16:31   #826
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Niby fajnie... ale jednak to jest uciążliwe. Wole miec wysokie i normalnie funkcjonować. Nie mogę się skoncentrować, niewazne ile spie - jestem senna. Jak cisnienie spada to juz w ogole tragedia. Raz to o maly wlos i bym usnela w pracy, tak mi sie glowa kiwala. Dobrze, ze kolezanka dala mi tabletke na podniesienie cisnienia (tez ma za niskie) i sie wszystko unormowalo.
Badania robilam rok temu (2 razy), bo było to samo i w końcu chciałam się wziąć za siebie. Wyszły wszystkie ok.Lekarze traktowali mnie jak wariata i mówili "Taka Pani natura". Strasznie mnie to zniechęciło...
Cierpię z tego samego powodu. Jestem też niskociśnieniowcem. Lekarz, gdy zapytałam go o radę powiedział mi to samo co Tobie - że taka moja natura i koniec. Na pocieszenie usłyszałam, że miażdżyca żył grozi mi w mniejszym stopniu.
Ta senność jest strasznie uciążliwa. Muszę spać po minimum 9 godzin dziennie, bo inaczej drzemka w ciągu dnia jest nieunikniona. Tak jak dziś, wstałam o 7 na mecz Polski z Włochami i o 15 padłam. Wstałam o 17. A kawa też na mnie nie działa - wypiję kubek i bez problemu mogę iść spać Piję ją raczej ze względu na smak niż działanie pobudzające

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Mój kochany Mąż dostanie pod choinkę nowy samochód, Mitshubisi...
Może nie tyle ode mnie, co od rodziców. Po prostu mamy wieczne problemy z obecnym samochodem. kupiliśmy rok temu, sprowadzony z Niemiec, wiedzieliśmy, że miał gonga z przodu, ale kiedy zaczęło się coś z nim wiecznie dziać, nie było miesiąca, żeby coś nie sypało, to chcieliśmy go sprzedać. ale nie było zainteresowania. jeszcze w między czasie okazało się, że miał też w Niemczech tył rozwalony...więc tym bardziej nie wiele osób go kupi, a na pewno nie za taką cenę. więc po rodzinnych negocjacjach robimy w salonie zamianę, stary idzie do nich, a my za rok dopłacamy resztę wartości samochodu.
My zbieramy na samochód i chcemy zmienić tak na przełomie maja i czerwca. Chętnie byśmy kupili renault megane (sedan). Strasznie mi się podobają Tylko sporo mają elektroniki i obawiamy się, że mogą być z tym problemy.

Cytat:
Wczoraj dostałam taką dobrą wiadomość, że chodzę tak nakręcona. otóz dzwoniła moja Przyjaciółka i świadkowa, że po roku mieszkania w Poznaniu wraca do mojego miasta... ucieszyłam się jak nie wiem co w końcu będzie jak dawniej, będę miała swoją Monikę obok siebie. No i będziemy tak jak dawniej myślałyśmy rozkręcać swoj przedszkolny interes...
A cóż to za biznes prowadzony już w przedszkolu?

Cytat:
Z gorszych - ani ja ani mąż nie dostaliśmy się do pracy w mundurówce
Przykro mi...

Dominika

Alicja
Stary 2011-12-02, 17:11   #827
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Cierpię z tego samego powodu. Jestem też niskociśnieniowcem. Lekarz, gdy zapytałam go o radę powiedział mi to samo co Tobie - że taka moja natura i koniec. Na pocieszenie usłyszałam, że miażdżyca żył grozi mi w mniejszym stopniu.
Ta senność jest strasznie uciążliwa. Muszę spać po minimum 9 godzin dziennie, bo inaczej drzemka w ciągu dnia jest nieunikniona. Tak jak dziś, wstałam o 7 na mecz Polski z Włochami i o 15 padłam. Wstałam o 17. A kawa też na mnie nie działa - wypiję kubek i bez problemu mogę iść spać Piję ją raczej ze względu na smak niż działanie pobudzające

My zbieramy na samochód i chcemy zmienić tak na przełomie maja i czerwca. Chętnie byśmy kupili renault megane (sedan). Strasznie mi się podobają Tylko sporo mają elektroniki i obawiamy się, że mogą być z tym problemy.

A cóż to za biznes prowadzony już w przedszkolu?

Przykro mi...

Z tą drzemką to moja zmora... mogę zasnąć wszędzie i o każdej porze. dobrze póki teraz jestem bezrobotna to mogę sobie pozwolić na słodkie lenistwo...ale potem...

Biznes ma dotyczyć otwarcia własnego przedszkola, żłobka bądź klubu malucha coś w ten deseń... ale to już jak moja Przyjaciółką będzie w domku.

Dom wysprzątany, na obiad zrobiliśmy sobie ten przepis na pizzerinki z winary i rzeczywiście ciasto wychodzi rewelacyjne...
Stary 2011-12-02, 17:23   #828
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Biznes ma dotyczyć otwarcia własnego przedszkola, żłobka bądź klubu malucha coś w ten deseń... ale to już jak moja Przyjaciółką będzie w domku.

Dom wysprzątany, na obiad zrobiliśmy sobie ten przepis na pizzerinki z winary i rzeczywiście ciasto wychodzi rewelacyjne...
Ach, również miałam taki pomysł. Moja koleżanka też. Jednak przekonała mnie do tego, że może to być kiepski pomysł. U mnie w mieście (50 tys.mieszkańców) takich przedszkoli zrobiło się bardzo dużo, a z tego co słyszałam idzie niż. Poza tym dotacje z unii mają się skończyć i część przedszkoli upadnie. Zniechęciło mnie to i zrezygnowałam z pomysłu...

My z mężem znaleźliśmy w necie przepis na pizzę i muszę powiedzieć, że jest rewelacyjny. Pizza wychodzi nam identyczna jak w pizzerii- okrągła i na cienkim cieście Jako pochłaniaczka pizz jestem w 100% usatysfakcjonowana Kocham pizzę

Dominika

Alicja
Stary 2011-12-02, 17:26   #829
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Faktycznie duże pocieszenie...
Co do pogrubionego - mnie znajomi za dziwaka mieli jak im to mówiłam!! Mam to samo!!

Walt Disney

Stary 2011-12-02, 17:32   #830
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie duże pocieszenie...
Co do pogrubionego - mnie znajomi za dziwaka mieli jak im to mówiłam!! Mam to samo!!
Ktoś kto ma normalne ciśnienie nigdy nas nie zrozumie

Dominika

Alicja
Stary 2011-12-02, 17:38   #831
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Ktoś kto ma normalne ciśnienie nigdy nas nie zrozumie
Moja mama zawsze mi marudziła - "Ubieraj sie cieplej, bo masz zimne ręce i stopy." Tłumaczyłam, że jest mi cieplo... Nie docieralo. Dopiero jak jej kolezanka powiedziala, ze ma to samo przez niskie cisnienie - dala mi spokoj Teraz się tylko śmieje z tatą, że odmieńcem jestem, bo oni mają wszystko w normie

Walt Disney

Stary 2011-12-02, 17:59   #832
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama zawsze mi marudziła - "Ubieraj sie cieplej, bo masz zimne ręce i stopy." Tłumaczyłam, że jest mi cieplo... Nie docieralo. Dopiero jak jej kolezanka powiedziala, ze ma to samo przez niskie cisnienie - dala mi spokoj Teraz się tylko śmieje z tatą, że odmieńcem jestem, bo oni mają wszystko w normie
Moja mama często jest w szoku, że mi ciągle zimno jest. W swoim mieszkaniu chodzi na krótki rękaw, a ja marznę i pod kocem u niej leżę Tak jak wczoraj - ona na ramiączka, ja pod kocem. Do tego dotknęła moich stóp i od razu mi je zawinęła w koc, bo tak zimne byłe W pracy też się męczyłam, bo babeczkom gorąco było i okna otwierały, a ja prawie zębami zgrzytałam

Jednym słowem- przerąbane mamy

Dominika

Alicja
Stary 2011-12-02, 18:06   #833
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Moja mama często jest w szoku, że mi ciągle zimno jest. W swoim mieszkaniu chodzi na krótki rękaw, a ja marznę i pod kocem u niej leżę Tak jak wczoraj - ona na ramiączka, ja pod kocem. Do tego dotknęła moich stóp i od razu mi je zawinęła w koc, bo tak zimne byłe W pracy też się męczyłam, bo babeczkom gorąco było i okna otwierały, a ja prawie zębami zgrzytałam

Jednym słowem- przerąbane mamy
Heh... u mnie tak tata robi jak oglądamy razem filmy Mama mi ostatnio kupila takie cieple eskimoski (trepki) do chodzenia po domu i wyobraź sobie, że jest mi w nich ciepło-wręcz czuje się dziwnie
Edit.Powiem Wam cos. Może mnie uspokoicie. Ostatnio byłam u gin. Powiedziała, że mogę mieć problem z zajściem w ciążę oraz jej utrzymaniem. Mam wadę genetyczną. Strasznie mnie to dobiło... a badania dopiero w połowie miesiąca i w przyszłym roku w szpitalu... Chciałam dziecko za parę lat, a teraz... Zamiast się skoncentrować na nauce to myślę o tym... i sie po prostu boję. Zaczynam naprawdę myśleć, że coś ze mną nie tak...

Walt Disney

Edytowane przez Trinette
Czas edycji: 2011-12-02 o 18:15
Stary 2011-12-02, 18:10   #834
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Heh... u mnie tak tata robi jak oglądamy razem filmy Mama mi ostatnio kupila takie cieple eskimoski (trepki) do chodzenia po domu i wyobraź sobie, że jest mi w nich ciepło-wręcz czuje się dziwnie
Jak dobrze pójdzie to wybiorę się do lekarza i wszystko sprawdzę.
A stopy Ci się nie pocą? Bo mi się trochę pociły jak chodziłam w papciach, ale ciepło, owszem, było

Dominika

Alicja
Stary 2011-12-02, 19:38   #835
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, również miałam taki pomysł. Moja koleżanka też. Jednak przekonała mnie do tego, że może to być kiepski pomysł. U mnie w mieście (50 tys.mieszkańców) takich przedszkoli zrobiło się bardzo dużo, a z tego co słyszałam idzie niż. Poza tym dotacje z unii mają się skończyć i część przedszkoli upadnie. Zniechęciło mnie to i zrezygnowałam z pomysłu...

My z mężem znaleźliśmy w necie przepis na pizzę i muszę powiedzieć, że jest rewelacyjny. Pizza wychodzi nam identyczna jak w pizzerii- okrągła i na cienkim cieście Jako pochłaniaczka pizz jestem w 100% usatysfakcjonowana Kocham pizzę
U Nas to wszystko jeszcze plany bo jak teraz czytam i czytam o tych przedszkolach i klubach to sporo jest załatwiania i jeszcze ja muszę zrobić studia podyplomowe z wczesnej edukacji a nie mam teraz na to kasy

A daj przepis Jestem maniaczką i pochłaniaczką pizzy

Cytat:
Edit.Powiem Wam cos. Może mnie uspokoicie. Ostatnio byłam u gin. Powiedziała, że mogę mieć problem z zajściem w ciążę oraz jej utrzymaniem. Mam wadę genetyczną. Strasznie mnie to dobiło... a badania dopiero w połowie miesiąca i w przyszłym roku w szpitalu... Chciałam dziecko za parę lat, a teraz... Zamiast się skoncentrować na nauce to myślę o tym... i sie po prostu boję. Zaczynam naprawdę myśleć, że coś ze mną nie tak...
Kochana, nie myśl negatywnie poczekaj na szczegółowe badania
Stary 2011-12-02, 19:44   #836
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Kochana, nie myśl negatywnie poczekaj na szczegółowe badania
Czekam, ale to czekanie mnie dobija

Walt Disney

Stary 2011-12-02, 20:08   #837
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się na zapas. Wiem, że to trudne, ale poczekaj na badania. A nawet jeśli coś będzie nie tak to nie wolno Ci się załamywać! Są różne sposoby, metody. Bądź dobrej myśli, dopóki nie masz wyników nie możesz się załamywać.

morenica link http://www.video-kuchnia.pl/video/62.../Pizza-przepis
Robimy dokładnie jak w przepisie i pieczemy ją na kafelku przez 10 min Polecam

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2011-12-02 o 20:09
Stary 2011-12-03, 18:58   #838
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Taki album jest świetny, i zdjęcia rewelacyjnie się prezentują na czarnych kartach. Do takiego tradycyjnego fajne są fotoprzylepce, np henzo- na takiej taśmie jak ceny
właśnie te przylepce kupiłam do albumów, tylko zdjęć jeszcze nie daliśmy do wywołania.

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
ile dałaś za taki album?
45zł, o takie mamy dla rodziców http://allegro.pl/slubny-elegancki-a...857897017.html

Cytat:
To będę musiała się z tymi albumami zastanowić, bo myślałam o tych z folią, ale skoro ciężko jest tam zdjęcia włożyć...więc albo tradycyjny ale właśnie taki z czarnymi kartkami
o tyle ciężko włożyć, że trzeba idealnie przykryć tą folią przylepną, i bardzo łato podchodzi ona powietrzem, a ciężko to wyeliminować. już szybciej i łatwiej tymi przylepcami wkleić zdjęcia do zwykłego albumu. a te z czarnymi kartami bardzo ładnie i estetycznie wyglądają, choć są odrobinę droższe od białych.

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
A jak tam przygotowania małymi kroczkami do świąt , czy jeszcze nie myślicie ;p
Mu z tż musimy jeszcze kupic choinke i do niej pierdołki ALe juz nie moge sie doczekasc swiat , moze i snieegu tez
ja nie myślę o świętach. a jeśli o choinkę chodzi to mam i choineczkę i wszystkie ozdoby już od kilku lat, odkąd mieszkam tu gdzie mieszkam. wiele rzeczy już zdążyłam zgromadzić po mału, po mału i się uzbierało.

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ręczniki tym razem żółte
łyżkę do spagetti
mnóstwo świeczek
metalową ramkę na zdjęcie
wyciskarkę do czosnku
szklaną granatową osłonkę na kwiatka
talerze obiadowe, deserowe i na zupe
pojemniki plastikowe z przykrywką za żywność
i plastikowy pojemnik na torby plastikowe

To chyba wszystko
to miałaś bardzo udane zakupy. my jak pisałam w starym wątku w ikei jesteśmy bardzo rzadko, bo mamy daleko, ale jak już jesteśmy to spore sumy wydajemy ;> bardzo lubię ten sklep i te pierdołki wszystkie. kiedyś, jak urządzałam to mieszkanie, w którym teraz mieszkamy nie miałam takich potrzeb i możliwości, żeby sobie do ikei pojechać i mówiłam, że moja siostra cioteczna to wariatka i w głowie jej się poprzestawiało jak ona z mężem jeździła do Wawy do ikei na zakupy, a teraz sami czasem jeździmy (a przy okazji do znajomych w okolicy).
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 17:39   #839
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się na zapas. Wiem, że to trudne, ale poczekaj na badania. A nawet jeśli coś będzie nie tak to nie wolno Ci się załamywać! Są różne sposoby, metody. Bądź dobrej myśli, dopóki nie masz wyników nie możesz się załamywać.

morenica link http://www.video-kuchnia.pl/video/62.../Pizza-przepis
Robimy dokładnie jak w przepisie i pieczemy ją na kafelku przez 10 min Polecam
Przepis zapisany
Kiedyś spróbujemy.

I po wizycie teściowej. Ledwo przeżyłam, żeby coś miłego powiedzieć, ale jakoś dałam radę. Na plus, że teściowa Nam kupiła na święta i mięso i deskę do prasowania i biały komplet talerzy. na minus te Jej wieczne rządzenie, a to pytanie, że chyba Nam się popsuł odkurzacz (w domyśle, że nie sprzątamy), a to po co trzymamy butelki pod zlewem, wrzuciła sama pranie do pralki. Masakra jakaś z tym !! Rządzi się w Naszym domu jak w swoim. dobrze, że chociaż nie mieszka koło Nas i widziemy się średnio raz na miesiąc.

A dzisiaj też mała sprzeczka z moją mamą, ale o samochód. myślałam, że jak już będzie nowy to będzie spokój, ale znowu gadanie, bo Wy dzieci pracy nie macie, a Mąż ma nie taką jaką trzeba, bo za mało kasy etc. Szkoda gadać
Stary 2011-12-05, 07:49   #840
dorka24
Rozeznanie

no to ja na swoją muszę też trochę ponarzekać Ostatnio jak byliśmy w domu to jak zawsze spaliśmy jedną nockę u męża rodziców a drugą u moich (żeby było sprawiedliwie) no i teściowa po raz kolejny musiała wtrącić swoje trzy grosze. Jak mąż powiedział że idziemy do mnie na drugą nockę to ona, ale przecież możecie tutaj zostać, tęsknisz za mamusią - taki tekst do mnie. A jak w niedziele podjechaliśmy na chwilę tylko sie pożegnać jak wyjeżdżaliśmy to pyta - jak się spało u mamusi? kurde gotuje się we mnie jak słyszę te głupie uwagi. Przemilczałam bo jak bym chciała to skomentować to nie byłoby miłe. Przecież to oczywiste że każdy z nas chce tu i tu spędzić trochę czasu tym bardziej że dzielą ich 2km. Ale widac teściowa tego nie rozumie albo jest bardzo złośliwa:/

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości