|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
bry
![]() ellika - u mnie też problem z wózkiem, jak zostawie na noc, to rano szukam go po piwnicy. a z tej piwnicy to i tak go nie wytargam bo po tych schodach dziwnych się nie da. ![]() ![]() Lili - ja polecam maść majerankową na katar do smarowania pod noskiem. i ![]() ![]()
#3783 |
Wtajemniczenie
|
Patik, może byc biegunka od leków, kiedyś jak mi zachorowała Oliwka, dostała antybiotyk, co sie okazało za mocny, i też robiła kupki, i nie bylo czuć, ani slychać, jak robi, i jednego dnia jak spała, to przez sen zrobiła kupkę, i tak spala godzinę, i tak jej się pupa odparzyła , że miała aż rany, poleciałam od razu do lekarza juz bez numerka, i dała mi taka maść ze sterydami i przeszło, ale to był jeden wielki pisk, jak robiła kupkę lub siusiu, i chyba ta maść to triderm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
![]() W koncu udalo mi sie do Was dotrzec ![]() o juz placze...bede pozniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Raczkowanie
|
![]() a u nas były same słodycze i rzeczy do ubrania, bo zabawek to dzieciaki mają ogrom, a za chwilę jeszcze gwiazdka ![]()
#3787 |
Zakorzenienie
|
Witam się.
Noc w miarę, moja dama już chyba nie będzie spała do 5 bez pobudki. No nic trudno, trzeba wziąć to na klatę,bo co innego pozostało. Mikołajki - u mnie w domu zawsze były paczki z pracy i nic więcej. Czekaliśmy na nie jak na zbawienie, bo to taka duża reklamówka samych słodyczy ! ![]() Mój mąż pamięta te daty które musi: moje urodziny, data ślubu, data Emilie i ewentualnie imieniny,choć ich nie obchodzimy.A i pamięta datę zaręczyn.Zawsze dostaje prezenty, nawet nie okazjonalnie.Jka urodziłam Emilie dostałam kwaity i pierścionek. No idę ogarnąć bajzel. Prezenty już spakowałam. Nerolka 3mam kciuki za Izunie ![]() ![]() za 5 miesięcy Leny ![]() i co jeszcze? Patik wyślij mi zdjęcia na pocztę,przerobię. Natomiast nie zmniejszaj zdjęć, bo potem jakościowo są brzydkie przy wydrukowaniu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() już sobie wyobrażam radochę dzieci przy rozpakowywaniu prezentów ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam miłe Panie
![]() My już po szczepieniu. Dziękuję za wszystkie kciuki - przyniosły świetne efekty, bo Tymek krzyknął raz, króciutko i ... tyle ![]() ![]() ![]() Nie wiem, jak telik, ale ja tez się wzbraniam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie ma gorączki, to na razie możesz poczekać, a jak wróci tatuś, to sobie na spokojnie pojedziecie. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, które podają dzieciom Ferrum Lek - jakie macie dawki?
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
Lena dostała od Mikołaja bluzkę z spodenki z 5 10 15, maskotkę Lwa
a Filip kurtkę i bluzkę, pistolet na takie większe piankowe kulki, resoraki no i oczywiście dzieciaki dostały po paczce z kopalni, ale Lena i tak nic z nie zje ![]()
#3791 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumku ![]() ![]() Natanek juz siedzi ![]() ![]() Znalazłam taki blog. Może się komuś przyda http://mamanadieciebezmlecznej.blogs...z-owocami.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() brumku, bo nie zawsze tak było.. ja go znałam już kilka lat zanim się z nim związałam.. świetnie si czułam z jego towarzystwie, mogliśmy przegadać całe noce, miał trudny charakter i ironiczne poczucie humoru, ale i ja taka byłam.. i tak było jeszcze pierwszy rok zanim nie zamieszkaliśmy razem - dbał o mnie, spędzaliśmy razem mnóstwo czasu, wychodziliśmy do knajpy czy kina albo na kolacje, gotowaliśmy i robiliśmy burdel w kuchni u jego mamusi no i co tu dużo gadać, seks z nim był świetny, a to dla nastolatki, jak ja wtdy nowe odkrycie, coś innego od nieporadnych rówieśników ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Ja tez pilnuję drzemek dziennych, Lilka ma dwie, jedna dłuższa (która właśnie trwa) w wózku na tarasie, śpi ok 2-3h, do ok 14, a potem jedna króciutka ok godz 17 trwa 15-30min. Jesli uśnie później np po 18 to już ma problem z nocnym zaśnięciem ok 20, rzuca się po łóżku, gada do siebie i zwyczajnie nie jest śpiąca. Dlatego jestem złą matką i nie pozwalam jej spać po 18 ![]() My też mamy te pudełka na kółkach z Ikei i są super, bo jeżdżą i można je ustawiac na sobie. i jeszcze parę różnych z Ikei mamy bo mają super rozwązania dla dzieci brumek, scio doskonale Was rozumiem, bo ja do dziś pamiętam jedne święta jak nic nie dostałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my 5 miesięcy kończymy jutro ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-07 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Raczkowanie
|
hej Mateczki
![]() znowu mnie nie byuło 4 dni (to znaczy nawet się logowałam ze 2 razy, ale nie przeczytałam ani jednego posta bo "ciągle coś") u nas wesoło i nie wesoło przez ostatnie dni. w poniedziałek poszlismy na kontrolę do pediatry ws dużej główki i jej szybkiego przyrostu. stwierdziła, że mieści się w normie, ale górnej granicy i na wszelki wypadek zrobimy badania;( do tego moje podejzenie o opadanie powieki potwierdziłą i kazała też o tym powiedzieć neurologowi;( no i jeszcze 3 białe kropki w buzi małej (na dziąsłach, ale nie na górze gdzie zabki tylko z przodu) stwierdziła, że to chyba zeby, ale nie jest pewna bo są na wysokości 3 czy 4 a dzieciom e zabki ostatnie wychodzą, no i zle umiejscowione;(((( więc po południu trafiliśmy do stomatologa znajomego, który stwierdził, że na 99% to TRÓJKI!!!! i że pierwszy raz się spotyka z ząbkowaniem rozpoczętym od nich hehe. umiejscowienie prawie oki, bo niby te trójki to dziwne zęby. żeby być na 100% pewnym czy to zęby czy jakieś perełki cośtamcośtam ![]() i tak udało mi się już na wtorek umówiić do neurologa- ten stwierdził, że wszytsko suuuuper, i on by w życiu nie czepił się główki bo jest w 50 centylu, ale na wszelki wypadek skierowanie na usg przezcięmiączkowe i mocz a co do oczka to nic neurologicznego (ufff) podejżewa lekkie przytkanie kanalika co powoduje delikatne podpuchnięcie- jutro okulista dziecięcy;((( usg zrobiliśmy wczoraj wieczorem- wszystko ok ![]() dziś pobraliśmy mocz i mąż odwózł do laboratorium- ale jazda ![]() więc plissss o kciuki za mocz i okulistę ![]() no i wczoraj była chrzestana Majki- dostała metrowego prześlicznego miśka ![]() i dziś też mamy gości ![]() więc plis o wybaczenie za nieobecność i nieodnoszenie się do waszych postów, bo dopiero będę nadrabiać iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() i ja tez, ale niestety, slyszec nie chce ale przez okno go widze ![]() gratulacje za szczepienie ![]() my idziemy na 14:30 wiec kciukow nie puszczajcie mam do was pytanie, wlasciwie dwa: chcialabym mamie kupic solnice, na allegro widzialam ze mozna kupic z drewna bukowego lub bambusowego? czy ktoras z was moze pomoc ktora lepsza? trwalsza? sobie przy okazji tez zamowie ![]() no i co mozna kupic chlopczykowi, ktory wkrotce skonczy 3lata? klopot w tym ze oni mieszkaja w anglii, bede musiala to wyslac wiec nie moze byc to co wielkiego, no i jego mama jest... jakby to okreslic, wybredna ![]()
#3798 |
BAN stały
|
Alibany sama sie doczekać nie mogę
![]() Zmalowana odliczmy razem z Toba ![]() Będzie dobrze,mówię Ci. Żanetko jak najbardziej biegunka od leków,trzeba podać probiotyk ![]() Dziekujemy z kciuki ![]() Zanko to fajnie,ze dostali ![]() A wiecie,ze Iza nie ma nic a nic ząbuków? |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam bajzel.
Kurzu co nie miara. Wystawiłam świąteczne rzeczy, ale nie podoba mi się - nie mam weny. Jadę do Ikei po pierdy, czy są tam wózki żebym mogła małą wozić w foteliku ? bo nie pamiętam ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
Zanka buziaczki i oklaski dla Lenki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() U nas nocka wporządku. Była już moja mama z prezentem, teraz czekam na teściową, ale już jestem wściekła, opiszę w klubie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas maść majerankowa pomogła. A do noska krople Nasivin. Dużo zdrówka dla Radzia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że mają takich wspaniałych rodziców ![]() ![]() Iii oczywiście ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Iwonko ooo jejku, ale się na Was zwaliło wszystko na raz. Trzymam mocno ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brumku ![]() Kolina może jakąś fajną książeczkę? Jak będę miała chwilę, to zerknę na all Ktoś prosił o kciuki, ale mi nie zacytowało ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 | ||
Zadomowienie
|
Hej!
Noc dziś jako taka, 3 karmienia o 8 pobudka. Byłam u koleżanki która ma miesięczną córkę - już zapomniałam, że dzieci mogą być takie małe i śmieszne ![]() Pogoda u nas pięlna: sucho, słonecznie i przyjemnie mroźno ![]() Cytat:
![]() Mój też nic, a liczyłam na to, chociaż jakaś róża czy coś, ale on głowy nie ma do takich rzeczy, do niepsodzianek. Jakby on urodził, ja bym mu chatę odstroiła i w ogóle. Zapowiedziane mam Malibu moje ukochane, ale przy jakiejś tam sprzeczce o picie piwka, powiedziałam, że nie chcę takiego prezentu. Dobrze, że o urodzinach i imieninach pamięta i ma dobry gust do biżuterii ![]() Cytat:
Kolina, mam nadzieję, że szczepienie poszło sprawnie i bez zbędnej awantury. U nas tak samo! W leżaczku zasypia w ciągu dnia, i wpatruje się w akwarium. CZasem też ze mną w kuchni w gotuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Wow! ![]() ![]() ![]() Ja zawsze zapominam, że Wy kilka dni po nas świętujecie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | |
Zadomowienie
|
Iwona, no dzieje się sie u Was! Trzymam kciuki za pozostałe badania!
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Jaki planujecie odstęp? Ja bym chciała jak najszybciej czyli od sierpnia się starać, ale zobaczymy jak się zawodowe życie Tż ułoży Mamy wielu dzieciaków: jaki Waszym zdaniem najlepszy jest odstep miedzy dziećmi, żeby się nie zajeździć i dać radę maluchom? Już dawno miałam zapytać o to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie brawa dla mojego zastrzykowego herosa
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale najważniejsze że neurologicznie ok. W głowie się nie mieście że przy głó∑ce na 50 centylu lekarz tak może nastraszyć rodziców ![]() ![]() A zęby faktycznie dziwnie idą, ale skoro to nic złego, to tylko się cieszyć, że Twoje dziecko to taki indywidualista ![]() Ja poszło na szczepieniu? Ja stolnicę mam silikonową i jestem bardzo zadowolona, bo zwijam ją po robocie i nie zajmuje miejsca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.