|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Hej
![]() Musze pochwalić moją Lilcie, przespała calusieńką noc...poszła spać ok 22 i spała do 6.40! ale Lena oczywiście godz 3 a ona chce jeść...
#3752 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Dzień dobry. Agatka moja juz szaleje.
Wstała o 6.20 ale zjadła i pozwoliła mamusi dospać jeszcze godzinke. ![]() Carmela to Sara niesypia w dzień? |
![]() ![]() |
![]() |
#3753 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Radek też nic od dziadków nie dostał. Będziemy o tym pamiętać na dzień babci i dzień dziadka. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Wtajemniczenie
|
jacieeeee jak nocka?
moja niby spi, ale od 7 co chwile musze jej smoczka podac, poprawic, przykryc, dac pic i takim o to sposobem tez nie spie. bo po co? edit: juz nie spi
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-12-07 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ż raczej zapomniał, nie pomyślał. Było mi trochę przykro (chyba nadal jest) Ale M bardzo dużo mi pomaga, i w domu i przy Radziu. Nie mam co narzekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O moich imieninach mama zapomniała, a teraz jak bratowa miała to mama do mnie przyszła i podniecona zaczeła opowiadać jaki piękny komplet ręczników widziała i myślała, żeby bratowej na imieniny kupić. Szczena mi opadła. u nas też. ja o 4,45 ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Bry! Radek jest chory ![]() Kaszle i ma katar. Nie gorączkuję. A ja nie mam czym i z kim dostać się do lekarza.... Póki nie gorączkuje to nie takie pilne co? Jaką maść polecacie na katar? Żeby pod noskiem posmarować. Tak mi go szkoda, a on tak ufnie się uśmiecha.... Radek też ma naczyniaka na karku. "Dziobnięcie bociana" tak zwane. Już blednie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O 7 zasnął, więc chciałam się zdrzemnąć, ale jeszcze nie zdążyłam się położyć a Dominik już wstał ![]() No to zrobiłam sobie właśnie drugą kawę i staram się nie zwariować. Iustyna naprawdę nie daje rady od poniedziałku. Nie chcę Wam marudzić, po prostu mam niekorzystny biometr ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Maść majerankowa ![]()
![]() |
#3757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
malemu trzymam zabawki w takich pudłach z pokrywą http://allegro.pl/chomik-play-pojemn...964854038.html (widzialam w tesco takie z przykrywą różową jak zamek księżniczki, a w castoramie są tańsze ale bez kółek i nadruków) w tym http://allegro.pl/ikea-ps-fangst-pol...964232734.html mam maskotki (ale też to http://allegro.pl/kosze-na-zabawki-p...964636641.html jest ok) a małej - bo ma wiele niej - w takim przyborniku na łóżeczku zawieszonym http://allegro.pl/torba-przybornik-n...967680308.html mam też takie http://allegro.pl/kosz-na-zabawki-zo...970454275.html dwa na majtki małego i jego magnesy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Alibany fajnie, że trafiłaś na dobra lekarkę ![]() Nerola to przykre, że dziadkowie tak traktują wnuki... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Resztę musze jeszcze nadrobić... dzieć wzywa... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
BAN stały
|
Dzień dobry.
Dzieci wyprawione do szkoły,Iza upominała sie o przewinięcie(z kooopą dłużej niż 30 sekund nie uleży),teraz fika nago,Krystuś spi. Nawet nie wiem jak to jest jak moje dzieci miałyby dostać zabawki od moich rodziców,chrzestnych.... Twierdzą,ze od tego sa rodzice,że po co dzieciom zabawki jak i tak zepsują i takie tam. Dzieciaczki wątkowe kurujcie się szybciutko maleństwa ![]() A..pod choinkę kupiłam moim maluchom tyle,że rodzice zbladną.U nas Wigilia.Dla rodziców nie mam nic,bo sami powiedzieli,ze prezentów nikomu nie robią. No to zobacza jak sie daję na Mikołaja prezenty dla dzieci,choć i tak będzie komentarz typu:nie macie na co pieniędzy wydawać,po co im tyle,przecież mają itp.itd..... No trudno,żyje sie dalej. Nasze dzieci,nasz kłopot jak to rodzice mówią. Wyżaliłam się ![]() Kciuki za szczepienie zacisnięte Tymonku ![]() Nataniel brawa wielkie ![]() Dominik jakiś Ty duży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy Wasze dzieci też budzą się i piszczą z radości, że już ranek? Moja to oczu nie może otworzyć, bo jeszcze zaspana, ale już z radości piszczy i macha wszystkimi kończynami z prędkością światła...
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Rozeznanie
|
Ja się poddaje!!
3 próba napisania tutaj! Nie będę już cytować, bo robię to od godziny i w efekcie wyłączył mi się wizaż, teraz próbowałam wysłać post to wylogowało mnie i od nowa wszystko ![]() ![]() Dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka!!!! Za nowe tygodnie, miesiące, nowe umiejętności (Nataniel - cudnie siedzi) ![]() U nas mikołaj był tylko u Ali, no i mały u mnie ale to od mojej mamy. Tż do piątku poza domem więc jak zawsze tego typu święta nam przepadają, i nie dajemy sobie prezentów po tych okazjach bo to juz nie ten sam klimat. dlatego my praktykujemy częste prezenciki, bez okazji ![]() U nas nocka ciężka, bidulka męczyła się z katarkiem, kaszelkiem, ciągle się budziła, oddychała przez buźke więc dużo piła, także mało snu ale o dziwo jakoś tego nie odczuwam. nastawiłam się, że teraz póki jest chorutka tak będzie i muszę zrobić wszystko by jak najmniej się męczyła! Miłego dzionka wszystkim!!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mały szaleje w łóżeczku, to może znajdę chwilę żeby poczytać ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące dzieciaczki ![]()
#3763 |
Zakorzenienie
|
witam w ten cudowny dzień
dziś Lena kończy 5 miesięcy ![]()
#3764 |
Rozeznanie
|
I my dzień dobry
![]() Noc ok- po 5 znowu wstala i godzine ja pacyfikowalam, al dospala do 9. Dziewczyny, Wy nie macie co narzekac na mezów! ja od Marcina odkad z nim jestem nie dostalam NIC, nawet zwyklego batona czy czekolady ![]() ![]() ![]() Jakas nostalgia mnie w ogole dopadla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Zakorzenienie
|
my, starzy, w mikołaja nie wierzymy, więc nie było prezentów. na swieta BN juz kazde z nas dostalo (mąż zestaw filmow, ja czytnik). mala dostala 2 zawieszki lamaze na oba juz swieta. młody w przedszkolu paczke, od nas zołnierzyki i czekoladkę.
nadrabiam dalej,tylko musze moje dziecko z tego g.na wyciagnac ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- czasem tak, im mniejsze tym łatwiej. jak nie to masc ze sterydami moga przepisac. wg mnie lepiej jej uzywac niz doprowadzic do rozprzestrzenienia sie na wieksza czesc ciala, bo to czasem strasznie swędzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | |
Wtajemniczenie
|
chyba o taki kubek chodzi
http://kidy.pl/tommee_tippee_pierwsz...499-495-p.html a no i witam się , idę nadrobić ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Zakorzenienie
|
Ojjjj nie akby wogole w dzień nie spała top wszyscy byśmy powariowali
![]() Mamy układ do do jednego jedzenia jedna godzina spania, do jedzenia obiadowego 2h spania. Normlanie potrafiła przespac cały czas pomiedzy karmieniami-4godziny! i ja durna sie dziwiłam czemu w nocy nie chce spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3769 | ||||||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
I brawa za skończone tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja mam już 3 okres po porodzie ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam Brunetko jeszcze inny: http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...979164737.html Krystian miał taki ale duży a Iza ma ten mały z rączkami. Lenko ![]() Kolinko no to kciuki za szczepienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też odkryłam dlaczego Zuzia nie moż zasnąć po kąpieli.. zwykle udaje się na drzemkę o 20 na pól godziny, po 21 kąpiel i ona się bawić będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Zadomowienie
|
witam
![]() Krystek znowu wieczorem miał problem z zaśnięciem ![]() ![]() Tż przyniosł dziś paczke z pracy ze słodyczami dla Krystusia . Stwierdził że słodycze i tak beda dla nas i trzeba coś dziecku za to kupić . Coś czyli obala !!! A wczoraj były Mikołajki ale Krystian nic nie dostał , prezenty były wcześniej teście kupili zabawke, moja mam 3 pary body , a od nas dostał książke ktora pokazywała Brumek Sto bajek Brzechwy ![]() Ja na Mikołaja dostałam książke kucharska od mamy i bielizne od Tża . A ja kupiłam Tż kurtke na Mikołaja i barbórke ![]() zapomniałam napisać dostałam przesyłke z nestle ![]() Kciuki dla potrzebujących i zdrówka dla chorowitków ![]() ![]() ![]() Teliczku Ty to musialaś być bardzo grzeczna ![]() Nerolka mój Krystian też śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 |
BAN stały
|
Vaniliova a mój Krystian juz wstał
![]() I Iza wstała. To bogaty u Was Mikołaj ![]() Super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Wtajemniczenie
|
nerola no fajny ten kubek, a co do pojemnika dla Ali, to ja bym na początku polecała taki
http://allegro.pl/kosz-pojemnik-na-z...971469136.html http://allegro.pl/pojemnik-kuferek-n...949203740.html http://allegro.pl/pojemnik-pudlo-pud...956215976.html te tez są fajne, ale duzo droższe http://allegro.pl/komoda-pojemnik-na...974630332.html http://allegro.pl/skrzynia-pojemnik-...955696703.html http://allegro.pl/eichhorn-drewniany...922208337.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tymuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dla Radzia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja wczoraj dostałam pralinki z milki id męża-mikołaja ![]() zamówiliśmy już prezenty na święta dla dziadków (kolaże) i dla szwagierki koszulke ze zdjęciem Szymka i napisem :najsłodszy chrześniak na świecie ![]() ![]() moje szczęście już zaliczyło 30 minutową drzemkę i teraz gada do siebie ![]() Brunetka ja kupiłam ten pojemnik na zabawki o którym pisała Patik i jest super , też na kółeczkach i z przykrywką ![]() wszystkim zdołowanym , niewyspanym życzę szybkiego powrotu do formy !!!!!!!!! a ja chce śniegu !!!!!!!!!!!!!!!! sanki czekają a nie ma na czym jeździć ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Wtajemniczenie
|
i trzymam kciuki za Tymka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3778 | |
BAN stały
|
Cytat:
Te skrzynie są świetne dla dziewczynek. Na razie miescimy sie w koszach wiklinowych ale kusza mnie te skrzynie. Widziałam w Tesco. Dobre są własnie z pokrywami ale musi być solidny plastyk bo lubi pękać na pokrywie. Do tych z siatki nie jestem przekonana kiedyś,dawno temu miałąm i sie wykrzywiał pod ciężarem np.samochodu. No chyba,ze na pluszaki ale ja za nimi nie przepadam bos ie kurzą a po praniu wyglądają brzydko ![]() Dziubku oj wyjdą ale ile sie nasłucham to juz druga sprawa. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-12-07 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Zakorzenienie
|
Dobry dobry.
Lenka najlepszego maleństwo dla Ciebie ![]() ![]() Ja też niedospana i wstałam po 6 bo telefon tż obudził cały dom ![]() Oczywiście w nocy milion pobudek. Rano źle się czułam, teraz lepiej. Sara ma chyba biegunkę, do tego odparzenie na pupie większe i pimafucort nie pomaga. Czy biegunka może być od leków? Przy wietrzeniu pupy zrobiła 2 w ciągu 5 minut, rzadkie i pieniste. Co chwilę sprawdzam jej pampka, bo nic nie czuć i nie słychać że robi, a jej nie przeszkadza kopa i nie daje znać "mamo zmień pampa" i od tego może to odparzenie ![]() Macie jakieś mądre pomysły albo wiedzę na w/w temat? Lilli (zawsze myli mi się z Lilkaa- a gdzie ona właściwie się pdziewa?) lepiej jakbyś się dzisiaj pokazała u lekarza z ty katarem i kaszlem. Kilka godzin u takiego malucha robi różnicę. Oklepuj i odciągaj póki co.
#3780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny...7 dni :strach-drzwi: Filip marudny przez te ząbki, ale jakoś to przeżyjemy :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.