Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 06:36   #3751
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Hej

Musze pochwalić moją Lilcie, przespała calusieńką noc...poszła spać ok 22 i spała do 6.40! ale Lena oczywiście godz 3 a ona chce jeść...
Stary 2011-12-07, 06:44   #3752
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Dzień dobry. Agatka moja juz szaleje.
Wstała o 6.20 ale zjadła i pozwoliła mamusi dospać jeszcze godzinke.
Carmela to Sara niesypia w dzień?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 06:45   #3753
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
odwala mi, rozmawiam z moja mama, operacja na oczy sie nie udala, widzi gorzej niz przed... trzymajcie kciuki, bo bedzie jeszcze jedna na poczatku stycznia, poprawiajaca tamtą (oko broni sie przed soczewka wszczepiona w źrenicę...)[COLOR="Silver"]
żeby się udała!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon przewrócił się dzisiaj pierwszy raz z plecków na brzuszek
Leżał na środku maty na pleckach, a po chwili tak:
super!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja się melduje że żyje - na razie czasu brak na wizaż - studia.. dom.. w kółko - podczytuje czasem w kom ale na dokładne nadrabianie mam czasu niestety - nie zapomnijcie o mnie w razie czego
Mowy nie ma!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
U nas jutro otwierają Biedronkę i dady mają być po 19,99 Poprosiłam siostrę Tż, żeby mi kupiła
zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Aha dziekuje Wam za Wasze sugestie wakacyjne. Mamy juz wstepna rezerwacje... na Majorke
tego jeszcze bardziej zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
[B]
Domek dzisiaj kończy 21 tygodni

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
A moje dzieci od Mikołaja(rodzice moi..) dostali...nic
Radek też nic od dziadków nie dostał.
Będziemy o tym pamiętać na dzień babci i dzień dziadka.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ale w ramach rehabilitacji wklejam fotkę Nataniela, który w dniu dzisiejszym samodzielnie nauczył się siedzieć!!! No i tak oto przyjmował prezenty od Mikołaja
Wow!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jutro rano mamy szczepienie na pneumokoki (może tym razem się uda ). Proszę więc o kciuczki-magiczki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:03   #3754
iustyna1
Wtajemniczenie

jacieeeee jak nocka?
moja niby spi, ale od 7 co chwile musze jej smoczka podac, poprawic, przykryc, dac pic i takim o to sposobem tez nie spie. bo po co?

edit: juz nie spi
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-12-07 o 07:08
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:10   #3755
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
przeżyłam dziś piekło. przez cały dzień wstawiali te cholerne drzwi, pełno hałasu, pyłu... Karolina była marudna, caly czas na rękach a ja musiałam ich doglądać, bo tż w pracy. Jak już poszli to maaaasa sprzątania - praktycznie z małą na rękach Do tego momentu się jeszcze jakoś trzymałam, ale jak tż przyniósł rewelację, że na klatce wywiesili ogłoszenie, że uprasza się mieszkańców o nie pozostawianie wózków na klatce...
w tym momencie się poryczałam... tak to jest jak się samych pieprz***emerytów ma w klatce. Nie dość, że i tak bolą mnie ręce i kręgosłup i bujam się po neurologa to jeszcze z wózkiem będę musiała wte i wewte targać...
Oj dziadki potrafią dać w kość!

Cytat:

Ale widzisz jak się urodził Domek to nic nie dostałam, nawet kwiatów... Do dzisiaj pamiętam, było i w sumie jest do dzisiaj mi przykro. Nie chodzi o prezent, ale cieszyłabym się nawet z głupiej róży czy czekoladki
Jak się znajoma zapytała męża co mi kupił to się mu głupio zrobiło, pytał co bym chciała, ale to już nie to samo, nic już nie chcę
Ja też nic nie dostałam.
Ż raczej zapomniał, nie pomyślał.
Było mi trochę przykro (chyba nadal jest)
Ale M bardzo dużo mi pomaga,
i w domu i przy Radziu.
Nie mam co narzekać

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Od teściów też nic nie dostała

u nas w domu jak ja byłam mała to pamiętam, ze na Mikołaja był raczej drobiazg, słodycze itp.
ale za to pamietam jednego Mikołaja, w którym wszystkie dzieci dostały prezenty, a ja nie (kupowali chrześni dla chrześniaków) i moj chrzestny zapomiał
To musiało byś straszne

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To takie przykre, kiedy się jest dzieckiem...
Ja miałam takie jedne święta, kiedy nic nie dostałam pod choinkę Miałam jakieś 11 lat. Ja kupiłam jakiś drobiazg dla mamy (łańcuszek), razem kupiłyśmy coś dla taty, a dla mnie nic nie było. Boże, ale mi było przykro! W wstydziłam się przyznać, że to dla mnie ważne, bo by wyszło, że zalezy mi na tylko prezencie, więc cały wieczór udawałam że jest ok i się uśmiechałam tak na siłę, przez łzy
Dzieci to bardzo wrażliwy rodzaj ludzi i trzeba bardzo uważać na ich potrzeby, bo mogą być zupełnie inne niż nasze. I coś co dla nas jest głupotą, dla nich może mieć wielkie znaczenia.
mi nawet teraz, jak jestem dorosła jest przykro jak rodzice nie pamiętają o urodzinach czy imieninach...
O moich imieninach mama zapomniała,
a teraz jak bratowa miała to mama do mnie przyszła
i podniecona zaczeła opowiadać jaki piękny komplet ręczników widziała
i myślała, żeby bratowej na imieniny kupić.
Szczena mi opadła.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
u nas pada snieg
u nas też.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

A dziś wstałam sobie o 5.
ja o 4,45

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Bry!

Radek jest chory
Kaszle i ma katar.
Nie gorączkuję.
A ja nie mam czym i z kim dostać się do lekarza....

Póki nie gorączkuje to nie takie pilne co?

Jaką maść polecacie na katar?
Żeby pod noskiem posmarować.

Tak mi go szkoda,
a on tak ufnie się uśmiecha....

Radek też ma naczyniaka na karku.
"Dziobnięcie bociana" tak zwane.
Już blednie.
Stary 2011-12-07, 07:15   #3756
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
jacieeeee jak nocka?
moja niby spi, ale od 7 co chwile musze jej smoczka podac, poprawic, przykryc, dac pic i takim o to sposobem tez nie spie. bo po co?
Pomijając już fakt, że wstałam o 5 to noc była najbardziej udana z 3 ostatnich. Choć od 2 zaczął już się przebudzać co jakiś czas i w końcu wzięłam go do siebie żeby się nie męczyć.
O 7 zasnął, więc chciałam się zdrzemnąć, ale jeszcze nie zdążyłam się położyć a Dominik już wstał
No to zrobiłam sobie właśnie drugą kawę i staram się nie zwariować.
Iustyna naprawdę nie daje rady od poniedziałku. Nie chcę Wam marudzić, po prostu mam niekorzystny biometr

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

.
Maść majerankowa U Nas świetnie się sprawdziła.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:29   #3757
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w czym wy trzymacie zabawki dzieci ??? Poszukuję jakiegoś fajnego kosza czy pojemnik na allegro, ale jakoś nic ciekawego nie ma Może macie jakieś propozycje
nie nadrobię chyba...

malemu trzymam zabawki w takich pudłach z pokrywą
http://allegro.pl/chomik-play-pojemn...964854038.html (widzialam w tesco takie z przykrywą różową jak zamek księżniczki, a w castoramie są tańsze ale bez kółek i nadruków)

w tym http://allegro.pl/ikea-ps-fangst-pol...964232734.html mam maskotki (ale też to http://allegro.pl/kosze-na-zabawki-p...964636641.html jest ok)

a małej - bo ma wiele niej - w takim przyborniku na łóżeczku zawieszonym http://allegro.pl/torba-przybornik-n...967680308.html

mam też takie http://allegro.pl/kosz-na-zabawki-zo...970454275.html dwa na majtki małego i jego magnesy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:33   #3758
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Nooooo! Ja mam koleżankę w 9 m.c. i zazdroszczę jej tych ruchów i czkawek :P
Ja też z sentymentem wspominam czasy brzuszkowe Już nigdy tak nie będzie...

Cytat:
Mamad,co boisz sie
Ja z tych strachliwych i nielubiących się wyróżniać...

Alibany fajnie, że trafiłaś na dobra lekarkę

Nerola to przykre, że dziadkowie tak traktują wnuki...

Cytat:
Ale w ramach rehabilitacji wklejam fotkę Nataniela, który w dniu dzisiejszym samodzielnie nauczył się siedzieć!!! No i tak oto przyjmował prezenty od Mikołaja

Cytat:
przeżyłam dziś piekło. przez cały dzień wstawiali te cholerne drzwi, pełno hałasu, pyłu... Karolina była marudna, caly czas na rękach a ja musiałam ich doglądać, bo tż w pracy. Jak już poszli to maaaasa sprzątania - praktycznie z małą na rękach Do tego momentu się jeszcze jakoś trzymałam, ale jak tż przyniósł rewelację, że na klatce wywiesili ogłoszenie, że uprasza się mieszkańców o nie pozostawianie wózków na klatce...
w tym momencie się poryczałam... tak to jest jak się samych pieprz***emerytów ma w klatce. Nie dość, że i tak bolą mnie ręce i kręgosłup i bujam się po neurologa to jeszcze z wózkiem będę musiała wte i wewte targać...

no ale właśnie zjadłam michę lodów i mi lepiej teraz poprawię ciastkami, potem kąpiel i lulu.
Przykro mi

Resztę musze jeszcze nadrobić... dzieć wzywa...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:46   #3759
nerola
BAN stały

Dzień dobry.
Dzieci wyprawione do szkoły,Iza upominała sie o przewinięcie(z kooopą dłużej niż 30 sekund nie uleży),teraz fika nago,Krystuś spi.

Nawet nie wiem jak to jest jak moje dzieci miałyby dostać zabawki od moich rodziców,chrzestnych....
Twierdzą,ze od tego sa rodzice,że po co dzieciom zabawki jak i tak zepsują i takie tam.

Dzieciaczki wątkowe kurujcie się szybciutko maleństwa

A..pod choinkę kupiłam moim maluchom tyle,że rodzice zbladną.U nas Wigilia.Dla rodziców nie mam nic,bo sami powiedzieli,ze prezentów nikomu nie robią.
No to zobacza jak sie daję na Mikołaja prezenty dla dzieci,choć i tak będzie komentarz typu:nie macie na co pieniędzy wydawać,po co im tyle,przecież mają itp.itd.....
No trudno,żyje sie dalej.
Nasze dzieci,nasz kłopot jak to rodzice mówią.
Wyżaliłam się

Kciuki za szczepienie zacisnięte Tymonku

Nataniel brawa wielkie

Dominik jakiś Ty duży
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:47   #3760
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomijając już fakt, że wstałam o 5 to noc była najbardziej udana z 3 ostatnich. Choć od 2 zaczął już się przebudzać co jakiś czas i w końcu wzięłam go do siebie żeby się nie męczyć.
O 7 zasnął, więc chciałam się zdrzemnąć, ale jeszcze nie zdążyłam się położyć a Dominik już wstał
No to zrobiłam sobie właśnie drugą kawę i staram się nie zwariować.
Iustyna naprawdę nie daje rady od poniedziałku. Nie chcę Wam marudzić, po prostu mam niekorzystny biometr
No moja nocka też lepsza niż wczorajsza. Nie dziwię Ci się, że jesteś wykończona. Nie dość, że wstajesz o nieludzkiej porze, to jeszcze w międzyczasie milion pobudek.

Czy Wasze dzieci też budzą się i piszczą z radości, że już ranek? Moja to oczu nie może otworzyć, bo jeszcze zaspana, ale już z radości piszczy i macha wszystkimi kończynami z prędkością światła...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:56   #3761
alibany
Rozeznanie

Ja się poddaje!!
3 próba napisania tutaj!
Nie będę już cytować, bo robię to od godziny i w efekcie wyłączył mi się wizaż, teraz próbowałam wysłać post to wylogowało mnie i od nowa wszystko Myślałam, że tylko dziecko uczy cierpliwości

Dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka!!!!
Za nowe tygodnie, miesiące, nowe umiejętności (Nataniel - cudnie siedzi) Gratulacje
U nas mikołaj był tylko u Ali, no i mały u mnie ale to od mojej mamy. Tż do piątku poza domem więc jak zawsze tego typu święta nam przepadają, i nie dajemy sobie prezentów po tych okazjach bo to juz nie ten sam klimat. dlatego my praktykujemy częste prezenciki, bez okazji

U nas nocka ciężka, bidulka męczyła się z katarkiem, kaszelkiem, ciągle się budziła, oddychała przez buźke więc dużo piła, także mało snu ale o dziwo jakoś tego nie odczuwam. nastawiłam się, że teraz póki jest chorutka tak będzie i muszę zrobić wszystko by jak najmniej się męczyła!

Miłego dzionka wszystkim!!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:16   #3762
sygine
Zadomowienie

Witam
Mały szaleje w łóżeczku, to może znajdę chwilę żeby poczytać Nocka standardowa czyli pobudka o 2, o 6 i od 8 już po spaniu A teraz mały leży i się bawi swoimi stopami (kupiliśmy mu na mikołaja skarpetki lamaze z maskotkami i je podziwia ). A druga ulubiona zabawa to próba zerwania kota z ochraniacza

Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące dzieciaczki
Stary 2011-12-07, 08:17   #3763
zanka205
Zakorzenienie

witam w ten cudowny dzień
dziś Lena kończy 5 miesięcy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:48   #3764
CookieMonsters
Rozeznanie

I my dzień dobry
Noc ok- po 5 znowu wstala i godzine ja pacyfikowalam, al dospala do 9.
Dziewczyny, Wy nie macie co narzekac na mezów! ja od Marcina odkad z nim jestem nie dostalam NIC, nawet zwyklego batona czy czekolady a najgorsze jest to, ze on pamieta o urodzinach i tak dalej, ale widac nie czuje potrzeby zeby mi cokolwiek dac, nawet zyczenia urodzinowe zwykle jako ostatni ze wszystkich mi sklada. uprzedzaja go nawet ciotki z niemiec i z drugiego konca polski ba, nawet zwykli znajomi robia to wczesniej przykre to szalenie. I wczoraj nie bylo inaczej, nie uslyszalam nawet 'wesolych mikolajek' dziecku tez tylko ja kupilam prezent wczoraj, symbolicznie, ot gryzaczek za kilka zl, ktory i tak ma gdzies, ale chcialam zeby cos dostala.
Jakas nostalgia mnie w ogole dopadla
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:52   #3765
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Maść majerankowa U Nas świetnie się sprawdziła.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

Stary 2011-12-07, 09:05   #3766
83monia
Zakorzenienie

my, starzy, w mikołaja nie wierzymy, więc nie było prezentów. na swieta BN juz kazde z nas dostalo (mąż zestaw filmow, ja czytnik). mala dostala 2 zawieszki lamaze na oba juz swieta. młody w przedszkolu paczke, od nas zołnierzyki i czekoladkę.

nadrabiam dalej,tylko musze moje dziecko z tego g.na wyciagnac

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Mam nadzieję, że jednak nie...
Czy natłuszczaniem jest szansa to powstrzymać?
czasem tak, im mniejsze tym łatwiej. jak nie to masc ze sterydami moga przepisac. wg mnie lepiej jej uzywac niz doprowadzic do rozprzestrzenienia sie na wieksza czesc ciala, bo to czasem strasznie swędzi...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:24   #3767
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
To jednak się nie doproszę tego linka z kubkiem
chyba o taki kubek chodzi
http://kidy.pl/tommee_tippee_pierwsz...499-495-p.html

a no i witam się , idę nadrobić

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

Ja też nic nie dostałam.
i w domu i przy Radziu.
Nie mam co narzekać

To musiało byś straszne

mi nawet teraz, jak jestem dorosła jest przykro jak rodzice nie pamiętają o urodzinach czy imieninach...
Szczena mi opadła.

u nas też.

ja o 4,45

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Bry!

Radek jest chory
Kaszle i ma katar.
Nie gorączkuję.

Tak mi go szkoda,

Już blednie.
ja bym jednak pojechała do lekarza, bo u dziecka szybko choroba sie rozwija, ew, zadzwoń do lekarza i spytaj co podawać

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:26   #3768
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Carmela to Sara niesypia w dzień?
Ojjjj nie akby wogole w dzień nie spała top wszyscy byśmy powariowali
Mamy układ do do jednego jedzenia jedna godzina spania, do jedzenia obiadowego 2h spania.

Normlanie potrafiła przespac cały czas pomiedzy karmieniami-4godziny! i ja durna sie dziwiłam czemu w nocy nie chce spac

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:27   #3769
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dzień dobry wstałyśmy dziś o 8 a ja i tak byłam zaskoczona bo Hania zasnęła wczoraj już o 19... słoneczko się przebija.. siedzę z kawką i robię kolejną selekcję zdjęć do albumów bo wyszło mi 270 a albumów robię 5

Cytat:

Mój Dominik też ma naczyniaka z tyłu główki (ja miałam w tym samym miejscu, dzisiaj nie ma po nim śladu). Konsultowałam to z dwoma lekarzami i oboje mi powiedzieli, że takie płaskie się wchłaniają i z tym się nic nie robi, gorzej z wypukłymi, bo wtedy trzeba działać. Mama mi to samo powiedziała.
Zresztą jemu to już znika, ma to już takie blade. Robi się czerwone jka się rozpłacze albo zdenerwuje.

Widać co lekarz to opinia.

Domek dzisiaj kończy 21 tygodni
Hania ma naczyniaki z tyłu główki i tam są dość intensywnie czerwone... ma jeszcze na powiekach i między brwiami ale tu widzę, że ładnie blednąi jedynie jak się złości to ten między brwiami jest widoczny.

I brawa za skończone tygodnie

Cytat:
Pięknie siedzi

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Coś zielonego za 10zł :
- ręcznik
- mydełka
- kwiatek w doniczce
- wazon
- świeczka
- notes
- długopis

no
Pomysły przeklejone do Tż Dziękujemy

Cytat:
No mi najbardziej podeszła ta pałatka Wp zielona namiot
(serio to jeszcze jakiś fajny zielony kubek do kawy/herbaty)
Ale wymyślili - zielone, do 10zł i unisex
Pałatka też mu się spodobała jako pierwsza i już chciał kupić ale stwierdził, że jak wylosuje to jakaś dziewczyna to będzie obraza majestatu bo tam same królewny pracują więc zrezygnował... no właśnie bezsensu jest z tymi prezentami.. w zeszłym roku było coś białego

Cytat:
No co Ty!!!! U mnie też głównie same dziadki mieszkają.. z młodych to tylko my i sąsiad pod nami i nikt się nas nie czepia za wózek przypięty do kaloryfera ani ich za rowery na klatce... przecież to jest do nie pomyślenia, że komuś może takie coś przeszkadzać... czy oni myślą, że to waży 2kg? Współczuje sąsiadów.. ale ja bym chyba i tak zostawiała mimo wszystko.. szkoda kręgosłupa

Cytat:

jutro mamy szczepienie, nasze pierwsze, trzymajcie kciuki prosze

u nas pada snieg

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

Musze pochwalić moją Lilcie, przespała calusieńką noc...poszła spać ok 22 i spała do 6.40! ale Lena oczywiście godz 3 a ona chce jeść...
Jak ja zazdroszczę osobom, których dzieci przesypiają całe noce.. albo chociaż większość

Cytat:

Czy Wasze dzieci też budzą się i piszczą z radości, że już ranek? Moja to oczu nie może otworzyć, bo jeszcze zaspana, ale już z radości piszczy i macha wszystkimi kończynami z prędkością światła...
Moja się tak zachowuje jak po drugiej pobudce ją biorę do naszego łóżka piszczy, wymachuje nogami, śmieje się a po minucie śpi

Cytat:

A ja mam już 3 okres po porodzie i na dodatek ten jest tak mocny że aż mnie brzydko mówiąc zalewa... i się zastanawiam co jest grane
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 09:28   #3770
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2011-12-07, 09:29   #3771
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
chyba o taki kubek chodzi
http://kidy.pl/tommee_tippee_pierwsz...499-495-p.html

a no i witam się , idę nadrobić

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

ja bym jednak pojechała do lekarza, bo u dziecka szybko choroba sie rozwija, ew, zadzwoń do lekarza i spytaj co podawać
Dokładnie tak.U dziecka to kwestia godzin jak wydzielina z noska zejdzie na oskrzela i kłopot gotowy

Ja mam Brunetko jeszcze inny:
http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...979164737.html
Krystian miał taki ale duży a Iza ma ten mały z rączkami.

Lenko

Kolinko no to kciuki za szczepienie
Stary 2011-12-07, 09:32   #3772
CookieMonsters
Rozeznanie

dla Leny za 5 miesięcy
dla NAtaniela za krok w dorosłość

Ja też odkryłam dlaczego Zuzia nie moż zasnąć po kąpieli.. zwykle udaje się na drzemkę o 20 na pól godziny, po 21 kąpiel i ona się bawić będzie więc od kilku dni przezywam mordge wieczorm, bo pozbawiam ją tej ostatniej drzemki, ale za to zasypia przy wieczornej butli po kapieli jak kamień
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:36   #3773
Vaniliova11
Zadomowienie

witam

Krystek znowu wieczorem miał problem z zaśnięciem pokąpieli wypił tylko 150 mleka i potem przebudził sie o 21 i jeszcze dopił 60 i spał do 6 zjadł i jeszcze spał do 7.30
Tż przyniosł dziś paczke z pracy ze słodyczami dla Krystusia . Stwierdził że słodycze i tak beda dla nas i trzeba coś dziecku za to kupić . Coś czyli obala !!!
A wczoraj były Mikołajki ale Krystian nic nie dostał , prezenty były wcześniej teście kupili zabawke, moja mam 3 pary body , a od nas dostał książke ktora pokazywała Brumek Sto bajek Brzechwy chrzesni przyjadą w wekend
Ja na Mikołaja dostałam książke kucharska od mamy i bielizne od Tża . A ja kupiłam Tż kurtke na Mikołaja i barbórke rodzicom kosmetyki
zapomniałam napisać dostałam przesyłke z nestle

Kciuki dla potrzebujących i zdrówka dla chorowitków
dla Nataniela Sygine za nowa umiejetność
dla Lenki Zanki za 5 mc
Teliczku Ty to musialaś być bardzo grzeczna
Nerolka mój Krystian też śpi
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:40   #3774
nerola
BAN stały

Vaniliova a mój Krystian juz wstał
I Iza wstała.
To bogaty u Was Mikołaj
Super
Stary 2011-12-07, 09:45   #3775
agadus
Wtajemniczenie

nerola no fajny ten kubek, a co do pojemnika dla Ali, to ja bym na początku polecała taki
http://allegro.pl/kosz-pojemnik-na-z...971469136.html
http://allegro.pl/pojemnik-kuferek-n...949203740.html
http://allegro.pl/pojemnik-pudlo-pud...956215976.html
te tez są fajne, ale duzo droższe
http://allegro.pl/komoda-pojemnik-na...974630332.html
http://allegro.pl/skrzynia-pojemnik-...955696703.html
http://allegro.pl/eichhorn-drewniany...922208337.html

Stary 2011-12-07, 09:48   #3776
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Usiadł z pomocą moich rąk, ale jak usiadł to siedział tak 15 minut i nawet jak się przechylał do tyłu to udało mu się odbić i z powrotem siedzieć

Agadus za pamięć
no to mój nieźle do tyłu bo starszy a nie ma mowy o siedzieniu
super to wygląda !!

Tymuś !!!!!!!!!!!!!

Cytat:
dobry wieczor

u nas mikolaj byl tylko u Dawida, ale my ciagle cos kupujemy do domu wiec odpuscilismy sobie prezenty
dzisiaj np kupowalam ozdoby choinkowe, pozostaje jeszcze choinka i lampki
obrus
i wiele innych przedmiotow ktore musze przed swietami kupic

Scio, Twoj wpis jako osttani mi sie w oczy rzucil.... a moj chrzestny 9w zasadzie mój i moich siostr, jeden byl), pozyczyl pieniadze od mojego ojca i nie oddal do dzis, moj tata juz nie zyje i on uznal sprawe za zamknieta, a to bardzo duza suma
ani prosba ani grozba nie mozemy ich odzyskac, jak o nim mysle to mam najgorsze mysli
chcial pomoc nieudacznikowi i tak sie ten smiec odplacil, ech , szkoda gadac
obcy by sie bardziej honorowo zachowal

jutro mamy szczepienie, nasze pierwsze, trzymajcie kciuki prosze

u nas pada snieg

Cytat:

Ja też nic nie dostałam.
i w domu i przy Radziu.
Nie mam co narzekać

To musiało byś straszne

Szczena mi opadła.

u nas też.

ja o 4,45

Bry!

Radek jest chory
Kaszle i ma katar.
Nie gorączkuję.

Tak mi go szkoda,

Już blednie.

zdrówka dla Radzia

Cytat:
Dzień dobry.
Dzieci wyprawione do szkoły,Iza upominała sie o przewinięcie(z kooopą dłużej niż 30 sekund nie uleży),teraz fika nago,Krystuś spi.

Nawet nie wiem jak to jest jak moje dzieci miałyby dostać zabawki od moich rodziców,chrzestnych....
Twierdzą,ze od tego sa rodzice,że po co dzieciom zabawki jak i tak zepsują i takie tam.

Dzieciaczki wątkowe kurujcie się szybciutko maleństwa

A..pod choinkę kupiłam moim maluchom tyle,że rodzice zbladną.U nas Wigilia.Dla rodziców nie mam nic,bo sami powiedzieli,ze prezentów nikomu nie robią.
No to zobacza jak sie daję na Mikołaja prezenty dla dzieci,choć i tak będzie komentarz typu:nie macie na co pieniędzy wydawać,po co im tyle,przecież mają itp.itd.....
No trudno,żyje sie dalej.
Nasze dzieci,nasz kłopot jak to rodzice mówią.
Wyżaliłam się

Kciuki za szczepienie zacisnięte Tymonku

Nataniel brawa wielkie

Dominik jakiś Ty duży
oj przykre to strasznie, ale niech dziadkom gały na wierzch wyjdą w święta !!!!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
I my dzień dobry
Noc ok- po 5 znowu wstala i godzine ja pacyfikowalam, al dospala do 9.
Dziewczyny, Wy nie macie co narzekac na mezów! ja od Marcina odkad z nim jestem nie dostalam NIC, nawet zwyklego batona czy czekolady a najgorsze jest to, ze on pamieta o urodzinach i tak dalej, ale widac nie czuje potrzeby zeby mi cokolwiek dac, nawet zyczenia urodzinowe zwykle jako ostatni ze wszystkich mi sklada. uprzedzaja go nawet ciotki z niemiec i z drugiego konca polski ba, nawet zwykli znajomi robia to wczesniej przykre to szalenie. I wczoraj nie bylo inaczej, nie uslyszalam nawet 'wesolych mikolajek' dziecku tez tylko ja kupilam prezent wczoraj, symbolicznie, ot gryzaczek za kilka zl, ktory i tak ma gdzies, ale chcialam zeby cos dostala.
Jakas nostalgia mnie w ogole dopadla
mój poprzedni facet taki był , wychodził z założenia że skoro on od 11 roku życia nie dostawał prezentów na urodziny to on jest zwolniony z tego w stosunku do mnie nawet mi kwiatka z klombu nie zerwał nigdy

a ja wczoraj dostałam pralinki z milki id męża-mikołaja

zamówiliśmy już prezenty na święta dla dziadków (kolaże) i dla szwagierki koszulke ze zdjęciem Szymka i napisem :najsłodszy chrześniak na świecie

moje szczęście już zaliczyło 30 minutową drzemkę i teraz gada do siebie

Brunetka ja kupiłam ten pojemnik na zabawki o którym pisała Patik i jest super , też na kółeczkach i z przykrywką

wszystkim zdołowanym , niewyspanym życzę szybkiego powrotu do formy !!!!!!!!!

a ja chce śniegu !!!!!!!!!!!!!!!! sanki czekają a nie ma na czym jeździć
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:49   #3777
agadus
Wtajemniczenie

i trzymam kciuki za Tymka

Stary 2011-12-07, 09:50   #3778
nerola
BAN stały

Drugi i trzeci mamy ale już stare ale słuzą na klocki lego.
Te skrzynie są świetne dla dziewczynek.
Na razie miescimy sie w koszach wiklinowych ale kusza mnie te skrzynie.
Widziałam w Tesco.
Dobre są własnie z pokrywami ale musi być solidny plastyk bo lubi pękać na pokrywie.
Do tych z siatki nie jestem przekonana kiedyś,dawno temu miałąm i sie wykrzywiał pod ciężarem np.samochodu.
No chyba,ze na pluszaki ale ja za nimi nie przepadam bos ie kurzą a po praniu wyglądają brzydko

Dziubku oj wyjdą ale ile sie nasłucham to juz druga sprawa.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-12-07 o 09:52
Stary 2011-12-07, 10:00   #3779
patik87
Zakorzenienie

Dobry dobry.

Lenka najlepszego maleństwo dla Ciebie

Ja też niedospana i wstałam po 6 bo telefon tż obudził cały dom
Oczywiście w nocy milion pobudek.
Rano źle się czułam, teraz lepiej.

Sara ma chyba biegunkę, do tego odparzenie na pupie większe i pimafucort nie pomaga.
Czy biegunka może być od leków?
Przy wietrzeniu pupy zrobiła 2 w ciągu 5 minut, rzadkie i pieniste.
Co chwilę sprawdzam jej pampka, bo nic nie czuć i nie słychać że robi, a jej nie przeszkadza kopa i nie daje znać "mamo zmień pampa" i od tego może to odparzenie
Macie jakieś mądre pomysły albo wiedzę na w/w temat?

Lilli (zawsze myli mi się z Lilkaa- a gdzie ona właściwie się pdziewa?) lepiej jakbyś się dzisiaj pokazała u lekarza z ty katarem i kaszlem. Kilka godzin u takiego malucha robi różnicę. Oklepuj i odciągaj póki co.
Stary 2011-12-07, 10:02   #3780
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Brunetko jeszcze inny:
http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...979164737.html
Krystian miał taki ale duży a Iza ma ten mały z rączkami.
I my mamy ten, ale z dałam normalny smoczek jak do mleka

Dziewczyny...7 dni :strach-drzwi:

Filip marudny przez te ząbki, ale jakoś to przeżyjemy :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości