|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
ja torbę spakuje, jak mąż skończy remont, a zaczął go dopiero dziś, mam nadzieję ze do końca stycznia się wyrobi (niestety tylko po pracy będzie mógł działać z remontem) bo póki co mam wielki syf w domu bo meble z salonu powciskane gdzie się da
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiecie co...trochę się przestraszyłam, bo nagle poczułam silny taki tępy ból po prawej stronie kręgosłupa na dole i tak przeszywający w stronę brzucha...położyłam się i trochę przeszło, ale dalej czuje jak się poruszę...nie wiem co to może być... kilka z Was pisało coś o rwie kulszowej...jest to podobny ból jak opisałam??
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przeciwieństwie do mojej mamy wymiotowałam na potęgę przez prawie pełne 4 miesiące początkowe ciąży W przeciwieństwie do stereotypowej mamy nie mam zachcianek pt: kiszone ze słodkim albo nie wiem.. w ogóle nie mam zachcianek .. owszem lubię serki wiejskie .. ale w sumie nie częściej niż "poza" ciążą Generalnie nie mam apetytu za dwoje.. u mnie raczej jest senność za dwoje .. ale to akurat jest podobno normalne dla ciężarnych aa no i jeszcze nie sikam co 3 sekundy (choc ja z natury sikam co 5 minut ... i "bez" ciąży
|
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
hm...tylko w pośladku właśnie nic nie czułam...mam nadzieję że to nic poważnego...narazie przeszło, więc nie panikuję ale oczywiście pierwsza moja myśl jak się zaczęło to "rodzę?!"
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przeszło .. właśnei dlateog mówię, że mam wrażenie, że leżenie więcej mi szkody przynosi niż pozytku.. ale skoro kazali leżeć to leżę.. i musze pojść coś zjeść bo coś mnei morzy |
|
|
|
|
#3217 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po słodkich rzeczach cukier mam w normie i niech mi to ktoś wytłumaczy ![]() Cytat:
Ale dla efektu końcowego warto się pomęczyć w bałaganie.Cytat:
Cytat:
|
|
#3219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A taki promieniujący z jednej tylko strony, bokiem, do dołu to niestety była kolka nerkowa (tfu tfu). Połóż się może na tym "niebolącym boku", dziecko może uciskać moczowód, mocz nie spływa i albo boli,albo się robią kamyczki. Co by to nie było, pij więcej wody. |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ![]() no cóż ja bardziej niż na wyprawce dla malucha skupiona jestem nad moim starszym synkiem bo pasuje mu łóżko kupić z materacem, pościel... i wyprowadzić go z łóżeczka, żeby mały mógł je przejąć ![]() taaa... wygląda na to, że będzie drugi synek wazy całe 750 g i jest o 4 dni starszy niż wg. OMdzisiaj przeglądnęłam ciuszki po Przemku i okazało się że wyprawkę ciuszkową mam całą ale pewnie dokupię KILKA nowych rzeczy co by drugi synuś miał coś swojego ![]() chciałam sobie zrobić foty brzuchola ale posiało gdzieś wszystkie akumulatorki do aparatu będę musiałą wieczorem przeglądnąć zabawki małego
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-01-07 o 19:53 |
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
karolca własnie wydaje mi się że to sprawa indywidualna co wpływa na cukier a nie mam jak sprawdzic bo nie mam tego pieroństwa do mierzenia cukru
także staram się eliminowac cukier i tłuste. ale jak babcia będzie miala drożdżowe z jablkami to sie skusze jutro dodam że babcia cukrzyk i robi wszystko na maxa dietetycznie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..Ale najgorsze jest to ze budzę się często w nocy .. ale traktuję to jako trening przed wstawaniem do dziecka.. nawet jestem w miare wyspana potem w dzień ... generalnie czuję się dobrze ... i muszę znaleźć piłkę do ćwiczeń bo mnie doopa boli od leżenia i najlepsze jest to co napisane mam w suwaczku... ćwicz kegla .. normalnei ostatnio zaczełam się zastanawiać czy to co zaciskam to faktycznie jest kegl : |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa, ja nie śpię przez caly dzień i pół nocy
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
CHętnie oddam CI moją senność, bo mie denerwuje, że nawet siły nie mam aby wymyśleć coś fajnego na obiad (ostatnio wręcz tato przywozi mi obiady z kursu
|
|
|
|
#3226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witaj Kochana spowrotem
|
|||
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz wyprowadzilam malego do pokoju obok i spi w lozku swoim ale przychodzi do nas w nocy.Lozeczko juz podnieslismy wyzej, a Filip powtarza ciagle ze tu bedzie dzidzia spala, zobaczymy czy nie bedzie sie chcial polozyc tam spowrotem jak dzidzia sie urodzi ![]() Nie da sie i takie mowienie: wyspij sie bo potem juz dlugo dlugo sie nie wyspisz (co jest prawda niestety) nie ma sensu.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-07 o 20:25 |
|
|
|
|
#3229 | |||
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy niedawno od teściów, o rrrrraaaaaannyyy ale się najadłam! ale pyszne wszystko było i nie mogłam się oprzeć
a teraz nadrabiam Was![]() Cytat:
ale jeśli to lato będzie jak ostatnie to może będzie oki zobaczymy, ale swoją drogą nadzieję, że Kaja będzie chłodnolubna - tak jak ja a tym bardziej jak mój mąż, bo inaczej to będzie się trudno przyzywyczaić nam do upału w mieszkaniu emigra gratuluję zakupu wózeczka bardzo fajny!Mała oj niepokojące to co piszesz o skurczach, nawet lek nie pomaga oby przestały się pojawiać! ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() Cytrynka pięknie wyglądasz!!! ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
o właśnie, ja miewam takie coś jak Aguśka opisała.. Ale ostatnio jakoś mi przeszło..
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-07 o 20:49 |
|||
|
|
|
#3230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie tego Twojego mezula to bym przez kolano przelozyla a nie mozesz sama zaczac kupowac? My z mezem mamy wspolne konto, mam podlaczenia ze sklepow internetowych do paypal'a i jednym klikiem robie zakupy a jego tylko informuje, ze kupilam to czy tamto, albo sam sie pyta bo dostaje na maila potwierdzenia zakupu ![]() Cytat:
Niby ciaza to nie choroba, ale w Twoim przypadku to jest juz chyba ciaza zagrozona, wiec powinnas tym bardziej sie oszczedzac dla dobra dziecka. Bo fakt, ze medycyna dzisiaj potrafi uratowac dzieci urodzone i w 25 tygodniu ciazy, ale bywa i tak, ze te urodzone w 32-35 niestety nie maja takich szans.... I spytalabym sie gina o ten steryd na rozwoj pluc dziecka - to nie jest dla Ciebie a dla malucha, zeby rozwinely mu sie plucka i zeby nie mial powiklan jesli rzeczywiscie urodzilby sie przed 32 tc. Cytat:
![]() ![]() ja torbe bede od tego tygodnia powoli pakowac chyba musze kupic sobie jakies 2 koszule nocne (ale nie typowe do karmienia tylko takie zebym umiala cycucha wyjac ) i szlafrok no i zastanawiam sie nad recznikiem ... czy nie kupic jakiegos ciemnego/czarnego ? Bo mam same jasne i nie chcialabym zaplamic krwia po porodzie... co myslicie? Cytat:
gratuluje synka, kawal chlopaka juz z niego
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-01-07 o 20:46 |
||||
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję synka!---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-07 o 20:52 |
||
|
|
|
#3232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nastepnym razem jak bede to chyba kupie, bedzie taki okresowy bo jak uzywalam tamponow to sie nie przejmowalam tym, ale po porodzie tampony odpadaja, wiec ... trzeba bedzie jakos sobie poradzic
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie poszłam pobiegać tylko mój TZ biegał .... ciężko się biega w kozakach za kolano :P ja przebiegłam może z 10 metrów.. raczje to było takie przyspieszonym krokiem przejscie kilku kroków Mam dośc kiśnięcia w domu a pogoda gówniana na spacer NIE wiem jak dam sobie rade w nastepne 3 -4 miesiace nienawidze lezec i nic nie robic ..a patrzenie 12h nonstop w wizaz jakos nei spelnia moich oczekiwan dziennych
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
;( w pachwinie lewej mnie boli juz kilka godzin, wzielam nospe ale nie pomogla, moze pojde sie poloze w cieplej wannie (ale ja nie lubie kapieli, w ciazy jeszcze sie nie lezalam w wannie, wole prysznic), mala znowu nisko ulozona.
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a mi się coś przestawiało w ciąży.. Nie przepadałam nigdy za długimi kąpielami, wolałam prysznic, a teraz.. Non stop mam ochotę leżeć w wannie;/
Muszę chyba ograniczyć w końcu te kąpiele.. |
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() no właśnie łóżko dla Przemka to teraz zakup priorytetowy bo chcę, żeby przyzwyczaił się do swojego nowego łóżka... Niestety pokój Przemka jest jeszcze w remoncie (dokładnie to w trakcie regipsowania) więc pewnie przeniesiemy go przed porodem jak się uda... ![]() chciałabym przynajmniej 2 tygodnie wcześniej żeby Przemcio nie pomyślał, że wyrzucamy go z pokoju i przyprowadzamy sobie nowe dziecko... ![]() Ja tak patrzę na Twój suwaczek i w głowie mi się pomieścić nie może, że przekroczyliście już 30 tc ![]() *** widzę, że razem z mężem mamy ten sam problem co część rodziców na wątku wybór imienia dla synka Imie dla pierworodnego wymyśliła moja mama, a że my już wtedy mieliśmy z tym problem to je zaakceptowaliśmy no i nie da się ukryć pasuje do mojego urwiska... ale imienia dla drugiego wnuka już wybrać nie chce a my dalej nie wiemy
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
No to zrob sobie kochana koniecznie te proby watrobowe!
|
#3239 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Co do twojego zdania na temat Kubusewy to ja mam takie samo. Cytat:
|
|
#3240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to zawsze wolałam kąpiel niż prysznic a teraz w ciąży to mogłabym leżeć i leżeć w wannie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

kusi mnie, ale dziś jej chyba nie tknę 
kilka z Was pisało coś o rwie kulszowej...jest to podobny ból jak opisałam??

a jutro kawa u babci i ciasto drożdżowe babci roboty 
aa no i jeszcze nie sikam co 3 sekundy (choc ja z natury sikam co 5 minut ... i "bez" ciąży 

Niby ciaza to nie choroba, ale w Twoim przypadku to jest juz chyba ciaza zagrozona, wiec powinnas tym bardziej sie oszczedzac dla dobra dziecka. Bo fakt, ze medycyna dzisiaj potrafi uratowac dzieci urodzone i w 25 tygodniu ciazy, ale bywa i tak, ze te urodzone w 32-35 niestety nie maja takich szans....