|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Prada Candy-krówka ciagutka
, 100% cukru w cukrze bleeeeeeee, za slodka, i jakas dziwna nute wyczuwam jakby chemiczna ktora strasznie mi przeszkadza i psuje tego slodziaka![]() Ale narobilyscie mi smaka na migdalyyyyy
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Michalsky- powiem krotko- za☠☠☠iaszcze! Klon HP- na początku przynajmniej, potem troszkę z domieszką kwiatów, ale nie sratków, tylko kremowych, zmyslowych- jestem na tak, również biorąc cenę pod uwagę
Muszmieć!
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, gdzie można go nabyć? zdradź proszę
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Bywa na All- Asiuula wie więcej, bo miałam wielką przyjemność wąchać u Niej
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam u sprzedawcy katalogofert_eu
|
|
|
|
#1896 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
tez go nigdzie nie mogłam dorwać , żeby przetestować .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś pierwszy raz testowałam na swojej skórze EDP Lolity Lempickiej, na początku super, słodko, coś jakby trochę owocowo i kwiatowo, niestety potem na mojej skórze zapach zmienił się na taki mydlany i za jakieś dwie godziny zniknął całkiem. Szkoda, bo początek był bardzo obiecujący.
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Perfume Lover
|
Stare-nowe limitowanki Escad już w Sephorach. Zapamiętałam te zapachy inaczej, słodkie koktajle, ale z jajem, z charakterem, z głębią. Nie wiem, albo pamięć płata mi figle, albo jestem uprzedzona, więc czuję popłuczyny, albo to jest cień tego co było. Z sentymentu powtórzę testy, ale nawet Rock'n'Rio, które kiedyś bardzo mi się podobało jest strasznie rozwodnione, brak tych ulepowatych owoców.
Datura Noir- olejek do opalania. No nic innego. Piękny, słodyczą przypominający kwiat tiare, dopracowany, ale nadal olejek. Mimo to muszę mieć choćby odlewkę *_*
|
#1901 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#1902 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1904 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Mendosito a jak cenowo te Escady nowe?
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
pozwolę sobie wtrącić, ponieważ jestem świeżo po wizycie w S
50ml edt kosztuje 220zł 100ml nie widziałam, 30ml były ale bez ceny ![]() IMO zapach rockin' rio ten sam, na papierze rzeczywiście wydawał się bardzo rozwodniony, ale na skórze |
|
|
|
#1907 |
|
Rozeznanie
|
Podczas przedświątecznych porządków natknęłam się na moje pudło z próbkami i stwierdziłam,że czas najwyższy je w końcu przetestować i utrwalić dla potomności
.Jest ich ponad 150,więc trochę to potrwa -sporo niszowców,trochę mainstreamu,trochę staroci...Na początek tuberozowe trio: Tubereuse Criminelle S.Lutens-początek zwalający z nóg-ciężka,niemalże chemiczna tuberoza,coś pomiędzy benzyną i gumą,a później cudowna,narkotyczna wręcz mieszanka białych kwiatów-jaśminu,narcyzy,gardenii i oczywiście tuberozy.Potem zapach cichnie,zaczynają wychodzić jakieś zielone kwaśno-słone nuty i przestaje mi się podobać .Fracas Robert Piguet- piękna tuberoza z dużą ilością gardenii i jaśminu i niestety zielonych,trawiastych nut,które na końcu dominują na mojej skórze. Carnal Flower F.Malle-gęsta zawiesista tuberoza ze zbyt dużą ilością kokosa-przypomina momentami jakieś mdląco słodkie lekarstwo. Zapachy,które mnie zainteresowały i zasłużyły na ponowne testy: MelogranoSanta Maria Novella-eleganckie,kwiatowe mydło ze sporą ilością pudru-przepiękny,ale wydaje się niestety mało trwały ,to woda kolońskaBaghari R.Piguet-podobny w klimacie do Arpege-jest w kategorii kwiatowy orient,ale dla mnie to piękny,kwiatowy,retro-aldehydziak.Delikatnie pudrowy i mydlany.Jedyne co mi przeszkadza to jakaś lekko wytrawna,zielona nuta w bazie-to chyba wetiwer.Muszę jeszcze raz przetestować. Iperborea L.Villoresi-chłodna mieszanka kwiatów przypominająca zapach proszku do prania i świeżej pościeli.Piękny,wydaje się jednak mało trwały Soavissima Profumum Roma-cudowny,ach...bardziej luksusowa,mniej jadalna,bardziej pudrowo-mydlana wersja mojego kochanego Teint de Neige.Cena jest zabójcza niestety... Z innych testów: Chantilly Dana - odrobinę przypomina Shalimar-trochę wanilli i pudru,nieco kolońskich,męskich nutek.Nic specjalnego,aczkolwiek jak na edc naprawdę niezła trwałość.Kiedyś ten zapach produkował Houbigant-miałam miniaturkę starych,czystych perfum i były boskie.Edt i edc to niestety już nie to... Vohina Huitieme Art Parfums-ładny,owocowy zapach-lekko gruszkowo-brzoskwiniowy.Początek jest uroczy,intensywny i gęsty-potem się rozwadnia i nie jest już tak ładny-jak zbytnio rozwodniony,niesmaczny kompot. Bandit R.Piguet-poczatek to szyprowe mydełko,do którego szybko dołączają nuty drzewne,przyprawy i spora ilość skóry.Baza trzyma się skóry kilka dobrych godzin-trwałość jest naprawdę niezła.Nie są to jednak moje klimaty-doceniam klasę,wiek i legendę tych perfum,ale nosić ich nie będę. Sauvignonne Ginestet-początek mocno cytrusowy,potem sporo słodyczy-przypomina mi wodę z cytryną posłodzoną sporą ilością cukru.Nie czuje żadnych wytrawnych,winnych nut-zapach robi się z czasem coraz bardziej mdląco-słodki,a w tle pojawiają się jakieś mydlane kwiaty.Nie podoba mi się-chociaż początek był obiecujący
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już myślałam, że sobie odpuściłaś Wizaż ![]() Chantal Thomass - po dłuższej przerwie. Ładne ma otwarcie, słodkie, żurawinowo-malinowe, przełamane świeżą, zieloną nutą. Potem robi się mdły, przesłodzony, zbyt dosłowny i landrynkowy. Pur Desir de Mimosa - delikatny, zielono-kwiatowy, niestety dość szybko się ulatnia, ale świetnie poprawia nastrój i uspokaja
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Rozeznanie
|
Skądże,-czytam Was codziennie-tylko milczek ze mnie
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
Niestety,ze starociami u mnie kiepsko...-na allegro braki albo same nowe wersje starych zapachów.Marzy mi sie konto na e-bay,bo tam staroci bez liku,ale zle by sie to skonczyło dla mojego portfela
|
#1912 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masaki, Masaki Matsushima - podoba mi się. Różowy, słodki, jest liczi, ale jest też w nim jakaś taka chemiczna nuta i to mi się podoba najbardziej. |
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
A testowałam Rihannę i Minuit Noir Lempickiej. Rihanna- niestety, zawiodła mnie. Po pierwszym teście byłam bliska kupna, bo zapach wydał mi się gęsty, pazurzasty, charakterny- ale drugi test obnażył moje chciejstwo- mianowicie zmieniłam zdanie co do gęstości, niestety, to kompot, bardzo przypomina mi Miss Dior Cherie, ale ze słabych jakościowo składników. Szkoda, bo Rihannę lubię i cenię. Minuit noir- na początku lukrecja, przechodząca w iryski/krówki, potem zapach robi się mleczny, słodki i...trochę nudny. Zainteresowała mnie jednak frapująca nutka kleju biurowego/ gumy arabskiej- często fiołek daje takie efekty. Jutro sprawdzę, czy z tą nudą się nie pomyliłam. No i jeszcze Dita Von Teese- rozczarowanie. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że zapach jest "tani", supermarketowy, przypomina mi woń jakiegoś ciemnoczerwonego, wpadającego w fiolet soku. Trwałość nienajlepsza. PS. Chloe ciągle jest- używam codziennie i dalej nie wiem I nie mam z tego żadnej przyjemności
|
#1915 |
|
spin doctor
|
Przyleciały kupione w ciemno Elvie White Magic Oriflame-trochę się zawiodłam, bo liczyłam na niewiadomoco, a tu mix zwykłych Elvie z milusią kwiatowo-mleczną nutką. Fajne, ale teraz żałuję że zamiast nich nie kupiłam np. Incandessense Lumiere z Avon
. Za to flakonik cudny
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:![]() ja wczoraj testowalam so elixir.. na poczatku bardzo kobiece, mocne ale pozniej wywietrzaly i zrobily sie jakies nijakie nawet juz nie pamietam co czulam czyli d*py mi nie urwalo z zachwytu ![]() za to ostatnio jeszcze testowalam angel la rose duzo klasyka, troche zielonych i rozanych nut (czego innego mozna bylo sie spodziewac) jestem na TAK !
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ju Twoje też dużo wnoszą dla mnie laika zapachowego ![]() Cytat:
![]() La rose jest bardzo trwały na mnie, moze nawet za, zwłaszcza na ubraniach Ostatnio pokochałam Pivoine
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie mam
Zresztą nie wiem co mogłabym wymienić, chyba tylko Eau de IcebergCytat:
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

, 100% cukru w cukrze bleeeeeeee, za slodka, i jakas dziwna nute wyczuwam jakby chemiczna ktora strasznie mi przeszkadza i psuje tego slodziaka

, gdzie można go nabyć? zdradź proszę
tez go nigdzie nie mogłam dorwać , żeby przetestować .