Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-01, 23:25   #3481
*Niki*
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

taki podobny ma Patryk też się z tego cieszył http://www.allegro.pl/item145119531_..._4_kolory.html

albo to http://www.allegro.pl/item143266813_...o_funkcji.html

znalazłam ten namiocik o którym mówiłam http://www.allegro.pl/item143390258_...a_okazja_.html

taki znikopis http://www.allegro.pl/item144561680_...ami_nowka.html
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 00:01   #3482
kkasiaaa
Zadomowienie

Niki dzięki za odpowiedź , włąsnie tez myślalam o tym laptopie przynajmniej to zabawka na dłużej i bawiąc nauczy się przydatnych rzeczy, jeszcze mam trochę czasu wiec się zastanowię , trochę boję się że może to szybko popsuć bo to straszny urwis z tego chłopca Bratowa coś mi mówiła o jakiejśc książeczce ktora sama czyta ale ja nigdy takiego czegoś nie widziałam, z tego co wiem to książkę rodzic czyta dziecku
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 11:30   #3483
*Niki*
Zakorzenienie

Może to o taką książeczkę chodzi??? http://www.allegro.pl/item143271081_..._maluchow.html
Stary 2006-12-02, 13:44   #3484
Moni@
Zakorzenienie

Przez te dziadowskie reklamy nie moge sie zalogowac Probowalam chyba 20 razy,,trafi mnie zaraz..

Niki, kkasiaa - ja to duzo nie opisuje jak jest u mnie podalam tylko jeden przyklad, ale mam to samo...Kiedys musimy sie spotkac i sobie poplotkowac bedzie nam lzej Musimy cos zaplanowac na wiosne jak bedzie cieplej i naprawde sie spotkac..

Dzis Szymek zadrapal mi pieprzyka i krew sie pojawila,boje sie troche bo to duzy pieprzyk.Ogarnela mnie mysl co bedzie jakbym...a nawet nie chce myslec dalej..

Poza tym nic nowego

Widze ze Nelusia sie odezwala jak milo Jednak prawidziwe jest powiedzienie"Male dzieci maly klopot,duze dzieci duzy klopot"
Takze Nel trzymaj sie dzielnie jestesmy z Toba
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 13:54   #3485
Moni@
Zakorzenienie

W srode ide na zabawe mikolajkowa do domu kultury z Szymkiem..haha juz widze jak zareaguje na mikolaja, bedzie jeden wielki placz...Widze ze prezentow szukacie..heh fajne pomysły ,ja napalilam sie na taki samochod odpychacz,ale ponoc prababcia juz zaszalala i czekam na paczke, jak nie kupila to ja kupie, ten na allegro jest fajny...

Odezwe sie pozniej na razie uciekam do obowiazków kurki domowej trzymajcie sie babeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 049.gif (7,1 KB, 33 załadowań)
Stary 2006-12-02, 18:14   #3486
Nel70
Zadomowienie

Humbaczku,Kaasia,Niki i Moni Powiem Wam,że rzeczywiście małe dzieci nie dają soać,a duże żyć. Coś w tym jest i jednak trudniej się wychowuje dorastające dziewczynki. Ale kobieta jak wielbłąd wszystko zniesie. Moja Amelcia ostatnio bardzo mało śpi godzinkę dziennie,także nie mam na nic czasu.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-02, 22:57   #3487
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Spóźnione życzonka dla Amelki. Rośnij zdrowo kochanie!

A ja znowu mam prasowanie i nie miałam siły się za nie dzisiaj wziąć. Kasia usnęła dopiero o 22, a mi o tej porze nie chciało się już wyciągać deski.
Wzięłam się więc za angielski, bo chodzę już od jakiegoś czasu na zajęcia. Na szczęście firma płaci i to na dodatek w czasie pracy więc szkoda byłoby nie skorzystać. Jednak na odrabianie pracy domowej trzeba znaleźć trochę czasu. A tego to ja nie mam kompletnie. Mimo że pracuję to nie mam mniej obowiązków niż gdybym nie pracowała. Więc naprawdę nie wiadomo gdzie ręce włożyć. Przychodzę do domu kilka minut przed 18, gotuję obiad i za chwilę trzeba dziecko wykąpać, położyć spać (czyli pomęczyć się z nią ze 2 godziny aż zdecyduje się zasnąć) i jestem już wyczerpana na maksa. Nie myśle wtedy o niczym innym tylko, żeby jak najszybciej przyłożyć głowę do poduszki. I tak cały tydzień. W weekend odsypiam zaległości, a po południu latam jak oszalała po całym mieszkaniu i sprzątam.
Ale wiecie co? Jak czasami wezmę wolne i jestem z małą cały dzień w domu, to czuję się jeszcze bardziej zmęczona niż gdy pracuję.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 11:26   #3488
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Alien już chyba na dobre przeniosła się do lutowo-marcowych. Bo u nas już ponad tydzień nie pisała, a tam nadal jest aktywna.
Ale Alienku gdybyś tu zajrzała to spóźnione ale jak najbardziej szczerze życzonka urodzinowe. Samych wspaniałości, szczęśliwości i spełnienia najskrytszych marzeń.

Stary 2006-12-03, 13:41   #3489
jastin83
Zakorzenienie

Alienku dołączam sie do życzen dla Ciebie,wszystkiego dobrego kochana,miłości,ciepła rodzinnego,zdrówka i pociechy z córeczki

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 13:42   #3490
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Alien już chyba na dobre przeniosła się do lutowo-marcowych. Bo u nas już ponad tydzień nie pisała, a tam nadal jest aktywna.
Ale Alienku gdybyś tu zajrzała to spóźnione ale jak najbardziej szczerze życzonka urodzinowe. Samych wspaniałości, szczęśliwości i spełnienia najskrytszych marzeń.
Dziekuje Iwonko Ci bardzo spoznione jak spoznione, ale milo, ze od Ciebie otrzymalam tutaj zyczenia urodzinowe.
Kochana jestes
Bo juz mi tak smutno bylo, ze o innych sie pamiaeta urodzinac, imieninach i innych takich uroczystosciach a o mnie to jakos tak sie zapomina. No ale bylo mineło, urodziny juz mam za sobą i jeden roczek wiecej no a wizualnie to pewno nie jeden

Ja teraz to juz w lutowo-marcowych nawet malo pisze, nie mam czasu.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 14:05   #3491
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Ja teraz to juz w lutowo-marcowych nawet malo pisze, nie mam czasu.
Jak każda z nas teraz w tym gorącym okresie. Nasze dzieci teraz chyba najbardziej aktywne i najwięcej czasu nam zajmują. Trzeba pilnować ich na każdym kroku, a oczy najlepiej byłoby mieć wokoło głowy.
Alienku czy któraś z nas zapomniała o Tobie? Cały czas o Tobie piszemy, a jak się nie pokazujesz to zaraz zastanawiamy się dlaczego Cię tu nie ma.
A ja bardzo Cię przepraszam, że złożyłam ci życzenid dopiero dzisiaj, ale jak wczoraj pisałam życzenia dla Amelki to sobie uświadomiłam że już jest grudzień i przypomaniało mi się o Twoich urodzinach a potem weszłam na moment na lutowo-marcowe i poczytałam, że dziewczyny Ci składają życzenia, więc szybko nadrobiłam zaległość.
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif roza.gif (8,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: gif narcyz.gif (6,9 KB, 2 załadowań)

Stary 2006-12-03, 14:54   #3492
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Jak każda z nas teraz w tym gorącym okresie. Nasze dzieci teraz chyba najbardziej aktywne i najwięcej czasu nam zajmują. Trzeba pilnować ich na każdym kroku, a oczy najlepiej byłoby mieć wokoło głowy.
Alienku czy któraś z nas zapomniała o Tobie? Cały czas o Tobie piszemy, a jak się nie pokazujesz to zaraz zastanawiamy się dlaczego Cię tu nie ma.
A ja bardzo Cię przepraszam, że złożyłam ci życzenid dopiero dzisiaj, ale jak wczoraj pisałam życzenia dla Amelki to sobie uświadomiłam że już jest grudzień i przypomaniało mi się o Twoich urodzinach a potem weszłam na moment na lutowo-marcowe i poczytałam, że dziewczyny Ci składają życzenia, więc szybko nadrobiłam zaległość.
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!
Iwonko nie masz mnie za co przepraszac. Ja doskonale rozumiem, ze kazda z nas tutaj jest zajetą mamusią i dlatego albo nie ma czasu albo poprostu zapomnieć się moze.
Tylko poprostu jakos tak czlowiekowi sie smutno robi (tym bardziej ze jakby nie blyo jestescie mi bliskie), tym bardziej, ze w naszym watku ciagle składamy zycienia naszym pociechom i nam samym z okazji urodzin czy imienin.
Iwonko nie składaj mi juz tych zyczeń tyle razy, bo az sie zawstydze a dzisiaj juz 3 grudnia wiec niedługo zblizają się roczki naszych dzieci

Jastin

Stary 2006-12-03, 16:16   #3493
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

No Alienku Twoja Wikunia pierwsza będzie dmuchać świeczkę.
A czy Twoje maleństwo chodzi? Bo nie pamiętam...

Stary 2006-12-03, 23:19   #3494
Moni@
Zakorzenienie

co ja czytam? ze Alienek przeniosla sie do lutowo-marcowych? a dlaczego? Nie opuszczaj nas prosze, bo juz Katesia malo zaglada, martusi nie ma, Nel zadko ma czas..Stanie sie tak, ze nasz watek upadnie A ja tego nie chce...

No kurde..wizaz to jakas czesc mojego zycia, prosze nie oddchodzcie
Stary 2006-12-03, 23:21   #3495
Moni@
Zakorzenienie

Smutno mi sie zrobilo i ide spac ...Papa kolezanki
Stary 2006-12-04, 11:03   #3496
Moni@
Zakorzenienie

puk puk jest tam ktos?
Stary 2006-12-04, 11:34   #3497
*Niki*
Zakorzenienie

Alienku ja także się dołączam do spóźnionych życzonek urodzinowych, wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń

Ja dołączyłam do Was ostatnia, więc w ogóle nie wiem kiedy która z Was ma urodzinki , jest tu jakiś kalendarzyk urodzin mamusiek???? Bo może gdzieś jest tylko ja nie wiem

Alienku nie opuszczaj nas

Moni@ ja też nie chcę żeby nasz wątek upadł

Moni@ jak Twój pieprzyk??? Nie martw się i nie myśl o niczym głupim -tak jak ja zawsze (taka panikara ze mnie ) Pamiętam jak byłam dzieckiem to specjalnie drapałam pieprzyki, bo mnie denerwowały i nie chciałam ich mieć , wtedy nie wiedziałam że tego nie wolno, a robiłam to po kryjomu więc nikt mi nie zabronił

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2006-12-04 o 13:27
Stary 2006-12-04, 12:57   #3498
humbak
Rozeznanie

O moich urodzinach też nikt tu nie pamięta i może nawet nie wie kiedy są, a nie obrażam się jakoś i nie przenosze na inne wątki . Nie przesadzajcie dziewczynki .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 13:14   #3499
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki*

Moni@ jak Twój pieprzyk??? Nie martw się i nie myśl o niczym głupim -tak jak ja zawsze (taka panikara ze mnie ) Pamiętam jak byłam dzieckiem to specjalnie drapałam pieprzyki, bo mnie denerwowały i nie chciałam ich mieć , wtedy nie wiedziałam że tego nie wolno, a robiłam to po kryjomu więc nikt mi nie zabronił
zaschnal...krewką sie przyczepil i jakos jest...to jest duzy pieprz dlatego sie boje Niki...
Stary 2006-12-04, 13:17   #3500
Alien
Wtajemniczenie

Iwonko moja Wika chodzi sama ale tylko z trzymanką, trzeba ciagle przy niej być bo jak się źle zlapie to trzeba asekurowac zeby nie upadla. Bez trzymanki to nie potrafi jeszcze chodzic tak sama.

I chcialam zdementowac pewne plotki Dziewczynki, oj dziewczynki jak wy sobie czasami cos wymyslicie. Jak w głuchym telefonie
Ja wcale sie nie przenosze do lutowo-marcowych, ja jestem z nimi tez zżyta i od dawna pisze i tutaj i u nich. A ostatnio to wiecej czytam niz pisze, bo porpstu nie mam czasu.
A co do tych urodzin to dajcie sobie juz spokoj, ja sie nie obrazam, poprostu jestem sentymentalna i dlatego napisałam, ze bylo mi troszke smutno. Ale dajcie juz sposoj temu

Stary 2006-12-04, 13:17   #3501
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
O moich urodzinach też nikt tu nie pamięta i może nawet nie wie kiedy są, a nie obrażam się jakoś i nie przenosze na inne wątki . Nie przesadzajcie dziewczynki .
Humbaczku o moich pamieta tylko mama i siostra...i tez zyje wiesz..kiedys to bylo takie fajne bylo sie dzieckiem i urodziny byly fajowe..teraz cholender nie wiem jaki dzien tygodnia jest bo powstalo takie zamieszanie...Pamietac urodziny kazdego to bardzo mile Jednak ja wyreczylam sie telefonikiem i on za mnie pamieta
Stary 2006-12-04, 13:26   #3502
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Humbaczku o moich pamieta tylko mama i siostra...i tez zyje wiesz..kiedys to bylo takie fajne bylo sie dzieckiem i urodziny byly fajowe..teraz cholender nie wiem jaki dzien tygodnia jest bo powstalo takie zamieszanie...Pamietac urodziny kazdego to bardzo mile Jednak ja wyreczylam sie telefonikiem i on za mnie pamieta
Omoich urodzinkach też tylko rodzinka pamięta
Stary 2006-12-04, 13:33   #3503
kkasiaaa
Zadomowienie

Alienku ja jako ostatnia złożę ci życzenia urodzinowe , dużó zdrówka, miłości , gwiazdki z nieba oraz pociechy z męża i córusi Spóźnione życzenia ale szczere

Moja mała nauczyła się włazić na nasze łóżko i teraz musze ja mieć bacznie na oku bo jak wejdzie a schodzić nie bardzo jeszcze umie to upadek murowany. Jak widze że weszła to od razu ją ściągam a ona bardzo niezadowolona nie rozumie że mama chce dla niej dobrze.

Poczytajcie sobie to http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,66914,1949375.html ja mało ze śmiechu nie padłam

Dzisiaj Oliwia zasnęła na podłodze , dziwne jest to że w dzień tylko przy cycu zasypia a dziś sama zasnęła , tez sobie miejsce wybrała
A na drugim zdjęciu stoi chwilowo "zawieszona"
a na trzecim "Oliwia idzie do szkoły" to zabawa moich dzieci Julia jest jej mamą i mamusia odprowadza córeczkę do szkoły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpe 3.jpe (111,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (92,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 2.jpeg (104,0 KB, 15 załadowań)
Lena 5 lat

Edytowane przez kkasiaaa
Czas edycji: 2006-12-04 o 14:01
Stary 2006-12-04, 14:01   #3504
*Niki*
Zakorzenienie

Kasiu a co to hrabia wraca z pracy ??? Widać ze to facet ułożył
Stary 2006-12-04, 14:03   #3505
*Niki*
Zakorzenienie

Zdjęcia świetne zwłaszcza to ostatnie
Stary 2006-12-04, 14:31   #3506
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Kasiu a co to hrabia wraca z pracy ??? Widać ze to facet ułożył
Też mi się wydaje że to facet napisał, bo rzadna zdrowa na umyśle kobieta by takiego czegoś nie wymyśliła Kurde buty mu ściągnąć a co to oni rąk nie mają
Lena 5 lat
Stary 2006-12-04, 14:52   #3507
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
Alienku ja jako ostatnia złożę ci życzenia urodzinowe , dużó zdrówka, miłości , gwiazdki z nieba oraz pociechy z męża i córusi Spóźnione życzenia ale szczere

Moja mała nauczyła się włazić na nasze łóżko i teraz musze ja mieć bacznie na oku bo jak wejdzie a schodzić nie bardzo jeszcze umie to upadek murowany. Jak widze że weszła to od razu ją ściągam a ona bardzo niezadowolona nie rozumie że mama chce dla niej dobrze.

Poczytajcie sobie to http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,66914,1949375.html ja mało ze śmiechu nie padłam

Dzisiaj Oliwia zasnęła na podłodze , dziwne jest to że w dzień tylko przy cycu zasypia a dziś sama zasnęła , tez sobie miejsce wybrała
A na drugim zdjęciu stoi chwilowo "zawieszona"
a na trzecim "Oliwia idzie do szkoły" to zabawa moich dzieci Julia jest jej mamą i mamusia odprowadza córeczkę do szkoły
Zdjęcia superanckie pierwsza klasa

A co d otego artukułu to Kasiu pozwolisz, ze linka zapozycze

Stary 2006-12-04, 14:54   #3508
jastin83
Zakorzenienie

Kasiu Oliwcia super,uściskaj ja odemnie;cmok:!

Stary 2006-12-04, 15:08   #3509
jastin83
Zakorzenienie

Moja Wika dorwała takie koraliki na choinke i mam dzis cały dzien spokój,cały czas sie nimi bawi zwija,rozwija,cuduje:ehem : Ja je wyciagnęlam bo chce zrobić jutro stroik świąteczny,może to i za wcześnie ale jakoś tak jak juz jest grudzien to lubie podtrzymywac i zaczynać ten okres wcześniej
W końcu świeta trwaja bardzo krótko

Dawno pokazywałam wam mojego szkraba,więc oto foteczki.Wkurza mnie tylko aparat bo oczy wychodza jakies czerowne i nawet programem nie moge tego zlikwidować do konca

Na tym jednym wika pokazuje jaka jest duza,nauczylismy ja tego z tż-tem pytamy ja Wikusia a jaka jesteś duża?a ojna podnosi rączkid o góry i mowi "taka",swietnie to wygląda

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 10:57
Stary 2006-12-04, 15:32   #3510
humbak
Rozeznanie

Kasiu śliczna ta Oliwcia. Jak ja bym juz chciała zeby Lili chodziła juz jak Oliweczka.
Mnie ten artykuł wcale nie smieszy tylko złości . Na pewno napisał to facet, bo nie wierze, żeby jakaś kobieta była taka głupia nawet w 1955 roku.
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości